Wakacje - Kraków, okolice, góry - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-27, 13:41   #31
inch
Zakorzenienie

Dot.: Wakacje - Kraków, okolice, góry

Cytat:
Napisane przez eve_malutka
A moze tak wycieczka do socjalistycznej dzielnicy Krakowa - Nowej Huty?
Ostatnio takie wycieczki sa w modzie
jakiej socjalistycznej?

To już nie te czasy
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 14:56   #32
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inch
jakiej socjalistycznej?

To już nie te czasy
ale budownictwo zostalo. i rzeczywiscie takie wycieczki ostatnio ciesza sie powodzeniem. slyszalam o gosciach, ktorzy organizuja je powozac ogorkiem albo trabantem. zahaczaja rowniez o mieszkanie z wystrojem z tamtych czasow ( http://www.affiliate.viator.com/broc...1016&AUID=2672 )
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 16:45   #33
naila
Zakorzenienie

A coś w okolicach Szczyrka jest ciekawego do zobaczenia??

TŻ mówił coś o jakiejś skale jak brama?? Gdzie to może być??

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-31, 12:40   #34
naila
Zakorzenienie

Up

Stary 2006-07-31, 14:14   #35
emememsik
po prostu Em :)

polecam Ojców - byłam tam przedwczoraj i przypadkiem trafiłam na źródełko miłości
Stary 2006-07-31, 16:36   #36
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik
polecam Ojców - byłam tam przedwczoraj i przypadkiem trafiłam na źródełko miłości
Ojców mam w planach. Dzięki, musi tam być naprawdę ślicznie!

Mam tak, wstępnie ułożone kolejne kolejne dni:
- Kraków, Stare Miasto, Kopiec Kościuszki
- Kraków, k. Mariacki, Wawel, jaskinia Smocza Jama
- Kraków (Kazimierz, nie wiem gdzie jeszcze?)
- Ojców - jaskinie
- Wieliczka
- Tatry (dol. Kościeliska) - niestety tylko jeden dzień

potem chcemy zmienić miejsce spania (właśnie szukam gdzie, bo chyba nie w Katowicach )
TŻ uparł się na zobaczenie (rozłożone na 2 dni):
- Zabrze - Skansen Górniczy
- Tarnowskie Góry - Kopalnia srebra

Może zamiast jednego z powyższych znajdę coś ciekawego w okolicach Szczyrka, tylko nie wiem, co? To i nocleg byłby gdzieś w okolicach. Nie wiem

Stary 2006-07-31, 18:24   #37
LEW
Rozeznanie

naila!
Jeśli mogę w czym pomóc to radziłabym Wawel zwiedzać w niedzielę,część główna zamku jest udostępniona bezpłatnie . Natomiast do Wieliczki dobrze wybrać się rano , gdy nie ma taaaaaaaaaakich dużych kolejek. Aha ! Jeśli jedziecie samochodem to kierujcie się pod samo muzeum , większość parkingów usytuowana jest na terenach prywatnych i wjeżdżając do miejscowości ma się wrażenieże: już, teraz trzeba zostwić auto ,bo dalej nie będzie miejsca(tak mówią naganiacze).
Mam też 1 ?
Moja córka interesuje się górnictwem (ma 10 lat -może Jej to przejdzie ). Pizsesz o skansenie w Zabrzu i kopalni srebra . Masz jakieś dokładniejsze info na ten temat-położenie, godz. otwarcia i takie tam
Pozdrawiam
LEW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-31, 18:35   #38
naila
Zakorzenienie

Dzięki za Info, LWIE. Bardzo przydatne informacje!

Podaję Ci info o kopalniach z linkami skąd je mam i innymi linkami:

TARNOWSKIE GÓRY - KOPALNIA SREBRA (http://www.poland-tourism.pl/note.as...00000000Q24A06)
Dawny ośrodek górnictwa rud ołowiu z domieszką srebra. Po zamknięciu kopalń pozostał podziemny labirynt chodników, komór i sztolni odwadniających, przystosowany do zwiedzania w postaci dwóch podziemnych tras turystycznych. W Kopalni Zabytkowej Rud Srebronośnych udostępnione są do zwiedzania wyrobiska kopalni srebra i ołowiu, częściowo dostępne tylko na łodziach. Na powierzchni Muzeum Górnictwa i Skansen Maszyn Parowych. Sztolnię „Czarnego Pstrąga” zwiedza się płynąc pod ziemią łodziami.
Info
Centrum Informacji Turystycznej
Tarnowskie Góry ul. Gliwicka 2
Tel./fax +(48-32) 285 49 96
www.kopalniasrebra.p

ZABRZE - SKANSEN GÓRNICZY (http://www.poland-tourism.pl/note.as...00000000Q24A07)
Największą atrakcją miasta jest Muzeum Górnictwa Węglowego z 32 tysiącami eksponatów. Skansen górniczy „Królowa Luiza” tworzą dwa obiekty: część powierzchniowa z unikalną parową maszyna wyciągową i podziemna – zwiedzający wyrobiska górnicze poznają różne techniki urabiania węgla, obudowy chodników i uczestniczą w pokazie pracy dużych urządzeń górniczych. Warto zwiedzić też skansen górniczy „Guido” – w podziemiach kopalni węgla kamiennego na głębokości 170 i 320 m z XIX-wiecznymi wyrobiskami.
Muzeum Górnictwa
Zabrze ul. 3 Maja 19
Tel. +(48-32) 271 88 31 +(48-32) 271 65 91
www.muzeumgornictwa.pl

Stary 2006-08-01, 10:27   #39
La Monica
La Moderatoiure

Od razu napisze ze musisz sie liczyć z dosyć drogim biletem do kopani Soli w wieliczce chyba że studiujesz to jest taniej ( ceny biletów-> http://www.kopalnia.pl/site.php?acti...rment_change=& )W wieliczce obok kopalni warto jeszcze zwiedzić Muzeum Żup Krakowskich, oraz muzeum solniczek na alejach(to wszystko jest w obrębie kopalni). W krakowie warto iśc do muzeum Czartoryskich na Ul. Pijarskiej(przecznica od Floriańskiej o ile sie nie myle) wstęp 5 zł. Jeżeli lubisz obrazy to polecam muzeum w Sukiennicach w Krakowie. no i oczywsićie mnóstwo kościółków na rynku. Pięknie jest w Ojcowie, Wpieskowej Skale na Zamku

Pozdrawiam!!

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-01, 11:46   #40
LEW
Rozeznanie

naila dziekuje ,juz się biorę za czytanie
W Wieliczce drogo , ale warto wydać $ . Kiedy będziemy w unii monetarnej będzie jeszcze drożej
LEW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 10:06   #41
Karinaka
Przyczajenie

Witam wszystkich forumowiczów.

My byliśmy zachwyceni Kazimierzem, zwłaszcza wieczorem. Ta dzielnica Krakowa aż "wrze". Pełno knajpek, galeryjek. Nie ma snobizmu. Luz, atmosfera. Fajnie było tez na Kopcu o 22.00 (jest otwarty do 23.00). Mój syn natomiast zakochał się w krakowskim parku wodnym - bajka, chociaż ich podmiejskie jeziorko Kryspinów też jest fajne. Jednym słowem jest co robić. Ważna jest dobra baza noclegowa i wypadowa. My mieszkaliśmy w Apartamencie Bajecznym www.mieszkaniedowynajecia .pl Polecili nam to miejsce znajomi, którzy mieszkali we wszystkich obiektach tej rodziny i był to znakomity dla nas wybór. Warunki super i wszędzie łatwy dojazd. To ważne, bo po Krakowie jeździ się tragicznie - strefy, pełno jednokierunkowych uliczek, które wywalają człowieka 5 km dalej niż chce. Miasto i okolice piekne.

Karina
Karinaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 12:41   #42
_agatka
Rozeznanie

tez wybieram sie zwiedzic kraków, wiec łapie wszystkie takie informacje
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 16:50   #43
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

Teraz ja wybieram sie do Krakowa. Czy zwiedzanie Wawelu w nd nadal jest tańsze?
Poleccie jakies fajne miejsca do zjedzenia w przystepnych cenach raczej studenckich ?
Szukam również miejsca do wyskoczenia gdzies wieczorem? Jakis klub, pub?
Jakie macie opinie o aquaparku?
Stary 2009-06-26, 17:59   #44
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atrament Pokaż wiadomość
Teraz ja wybieram sie do Krakowa. Czy zwiedzanie Wawelu w nd nadal jest tańsze?
Poleccie jakies fajne miejsca do zjedzenia w przystepnych cenach raczej studenckich ?
Szukam również miejsca do wyskoczenia gdzies wieczorem? Jakis klub, pub?
Jakie macie opinie o aquaparku?
do zjedzenia w przystepnnych cenach sa bary mleczne np. Pod Temida na Grodzkiej (nie wiem czemu tu http://www.gastronauci.pl/3911-resta...-temida-krakow nazwany restauracja )
calkiem tanio jest tez w Kwadransie na Grodzkiej http://www.kwadrans.com.pl/
no i polecam Lanczowisko, gdzie jedzenie jest na wage - placisz za tyle ile nalozysz na talerz http://www.lanczowisko.pl/restauracje/krakow/index.htm

klubow, pubow jest cale mnostwo - dla kazdego cos milego. a wiadomo, ze kazdemu podoba sie co innego wystarczy przejsc sie po rynku i okolicznych uliczkach i na pewno znajdziesz cos dla siebie
zawsze mozesz sobie popatrzec na www.knajpy.krakow.pl - a noz cos ci wpadnie w oko

ja osobiscie aquapark baaardzo lubie co prawda wieczorami jest masa ludzi, wiec z poplywaniem ciezko, a i do masazy wodnych i zjezdzalni trzeba swoje odczekac.... wiec najlepiej isc w innej porze niz wieczorowa
sa fajne 4 sauny - ja zawsze kupuje bilet bez limitu czasu i wtedy sauny sa w cenie

co do Wawelu nie doradze, bo mieszkajac tu nie bardzo interesuje mnie jego zwiedzanie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-06-26 o 18:01
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 11:08   #45
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

Może ktoś jeszcze chce podzielić sie radami dot. krakowa i okolic, cen atrakcji , itp?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 18:11   #46
frywolna franka
Zakorzenienie

Pyszne jedzenie polecam w Chimerze na ul. Św. Anny (boczna od Rynku) - ogromny wybór sałatek, wszytsko w pięknej scenerii zaadaptowanego na knajpkę podwórka. Ceny: mała sałatka (wybieramy sobie 4 rodzaje) :12 zł, duża (x6) 16 zł. Do picia szprycerek - białe wino z wodą za 5 zł.

Najlepsza pizza: Cyklop. Na ulicy Mikołajskiej (boczna od Rynku). Ceny od 16 zł (o ile dobrze pamiętam). Za moją ulubioną z proscuto i gruszką płacę coś koło 19 zł.

Na piwko:
- w krakowskiej (leniwej) atmosferze: Prowincja na ul. Brackiej (oczywiście boczna od Rynku ). Knajpa Grzegorza Turnaua.
- najlepszy tokaj - 6 zł za kieliszek w RE na ul Św. Krzyża (równoległa do rynku, jakby za Empikiem)

Imprezowo:
- cała kamienica knajp - ul. Wielopole (5 min od Rynku) a tam Caryca, Kitsh i słynne Łubu-Dubu
- Społem (Św. Tomasza - tuż przy Rynku) - królują lata 80te
- czy dla większego szpanu - Cień ul. Św. Jana (boczna od rynku)
- klubowy Prozac - na ul. Grodzkiej (boczna od rynku).

Ciekawostki:
  • w niedziele: Pchli Targ na Placu Nowym (Kzaimierz) - 15 min spacerem od Rynku Kupicie tu wszystko - ryż, mydło i powidło. Oryginalne ciuchy, perfumy, okulary oraz Targ Staroci w okolicy Hali Targowej (10 minut od Rynku) - tu stare obrazy, meble od Sasa, biżuteria artystyczna.
  • Najlepsze zapiekanki w mieście (od 5 zł do 10 zł) - na Placu Nowym (Kazimierz)
  • cudowne są Skałki Twardowskeigo - skandynawskie krajobrazy w centrum miasta! (jakieś pół godziny spacerem z rynku)
  • z Kopca Kościuszki można przejść do ZOO i na drugi kopiec - Piłsudskiego. Piękny, malowniczy spacer. Widoki cudne! najpierw na Kraków, a potem na Lasek Wolski. Taki spacer to najwyżej 45 minut spacerku.
  • w centrum Krakowa (3 min od rynku) jest Stary Kleparz - duży plac z różnościami... świeże owoce, warzywa, oscypki. Bajecznie kolorowy i bardzo gwarny.
  • najlepsze lody w mieście są na ulicy Starowiślnej. Adresu podawać nie trzeba... po 15 minutowym spacerze z Rynku zobaczycie ogromną kolejkę. I to właśnie tam. Ostatnio stałam po moje ukochane bakaliowe i poziomkowe 40 minut. warto! zobacznie na jakim punkcie krakusy mają bzika
Jak się już jest w Krakowie to warto po nim pojeździć. Bilet dzienny (na 24 godziny) na wszystkie linie kosztuje ok 10 zł (ulgowy ok 5 zł). Warto wtedy pojechać starym tramwajem (typu norymberga) do Nowej Huty. Z centrum jeździ tam tramwaj nr.: 4, 15. Warto zobaczyć relikty PRL. I Plac Centralny, który jest cudny! I całe osiedle szkolne... bajka

Edytowane przez frywolna franka
Czas edycji: 2009-07-07 o 18:15 Powód: ... bo ja kocham Kraków...
frywolna franka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 09:57   #47
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
Pyszne jedzenie polecam w Chimerze na ul. Św. Anny (boczna od Rynku) - ogromny wybór sałatek, wszytsko w pięknej scenerii zaadaptowanego na knajpkę podwórka. Ceny: mała sałatka (wybieramy sobie 4 rodzaje) :12 zł, duża (x6) 16 zł. Do picia szprycerek - białe wino z wodą za 5 zł.
Wszystko fajnie, ale miałam ogromną nieprzyjemność pracować w tym miejscu i z pewnością nigdy więcej nie pójdę tam, by dać zarobić jeszcze więcej kompletnie nieodpowiedzialnej kadrze kierowniczej. Szczerze podziwiam ludzi, którzy tam wytrzymali psychicznie i fizycznie dłużej niż dwa dni.
Stary 2009-07-08, 10:10   #48
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie, ale miałam ogromną nieprzyjemność pracować w tym miejscu i z pewnością nigdy więcej nie pójdę tam, by dać zarobić jeszcze więcej kompletnie nieodpowiedzialnej kadrze kierowniczej. Szczerze podziwiam ludzi, którzy tam wytrzymali psychicznie i fizycznie dłużej niż dwa dni.
to dawaj plotki od qchni plują do talerza ? tak często tam bywam....
Widzisz jak pozory mylą - takie dobre jedzenie, doskonałe wrażenie itp
Stary 2009-07-09, 10:49   #49
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

frywolna franka! jesteś wielka, dziękuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-09, 11:49   #50
frywolna franka
Zakorzenienie

Kocham Kraków.
Stary 2009-07-19, 11:52   #51
pasteque
Raczkowanie

To może ja powiem co nieco o atrakcjach muzealnych. Jeśli chodzi o Wawel i inne muzea (o których za chwilę) to w poniedziałek nie radzę się wybierać, bo wtedy możecie liczyć jedynie na spacer przed Zamkiem gdyż w tym dniu tygodnia wszystkie wystawy (nie tylko na Wawelu) są nieczynne. Za to polecam niedzielę, gdyż wtedy wejście na wystawy stałe jest bezpłatne. I nie trzeba stać w kolejkach po bilety.
Oprócz stałego punktu w programie każdego turysty, czyli Wawelu ja osobiście polecam wybranie się do Muzeum Czartoryskich (róg ulicy św. Jana i Pijarskiej). Pomijając słynną "Damę z gronostajem", którą można tam podziwiać proponuję też odwiedzić galerię sztuki starożytnej. To chyba największy zbiór starożytnych cacek począwszy od sztuki egipskiej, poprzez grecką, rzymską i etruską aż do wczesnochrześcijańskiej.
Dla tych, którzy lubią swojskie klimaty, a nie przepadają za tłokiem polecam wystawę wnętrz i mebli z XIX i XX w. znajdującą się na piętrach Kamienicy Hipolitów (Plac Mariacki 3 - po wyjściu z ulicy Floriańskiej skręcić w lewo). Oprócz niesamowitego klimatu dawnego Krakowa można tu także znaleźć kilka perełek autorstwa Malczewskiego.
Jeśli jednak mamy ochotę na odrobinę malarstwa współczesnego polecam Gmach Główny Muzeum Narodowego (aleja 3 maja 1 - na przeciwko hotelu Cracovia). Szczególnie warta uwagi jest wystawa malarstwa XX w. Bardzo bogata, bardzo różnorodna.
To tyle jeśli chodzi o moje "top three of the greatest museums in Cracow".

Jeśli chodzi o miejsca noclegowe to z pewnością będzie to Hostel Aston. Nie tylko ze względu na lokalizację (7 minut spacerem od Rynku Głównego), ale także ze względu na niskie ceny oraz przyzwoity standard.

Co do miejsc "z klimatem", gdzie można usiąść, napić się kawy lub drinka to mam dwa typy. Cafe Zakątek przy wylocie ulicy Grodzkiej przy Rynku, po prawej stronie. Malutka knajpka, ale można by rzecz - magiczna.
Moje drugie ulubione miejsce to pub Katedra na ulicy Poselskiej (idąc Grodzką w stronę Wawelu uliczka po prawej stronie, mniej więcej w połowie drogi). Knajpa zdecydowanie ma to "coś", co sprawia, że chce się tam przebywać, a oprócz tego ogromny wybór piw z całej Polski, których nie wszędzie można spróbować.

To może jeszcze to co, poza Krakowem. Przede wszystkim Tyniec, Ojców i Dobczyce. Piękne miejsca i śliczna architektura.
Stary 2009-07-20, 14:38   #52
Karinaka
Przyczajenie

Ja dodam tylko, że jak ktoś wybiera się do Wieliczki w sezonie, to lepiej żeby nastawił się na długie czekanie lub spróbował zrobić rezerwację przez internet http://www.kopalnia.pl/home.php?action=&id_language=&. Oczywiście polecam uniwersyteckie budynki, w tym o Collegium Maius. Z innych atrakcji letnich to jezioro w Kryspinowie, czy krakowski Zakrzówek.
Mnie podobał się również Ogród Doświadczeń im. Stanisława Lema. Wynajęliśmy Apartament Bajeczny www.mieszkaniedowynajecia.pl i byliśmy z tego wyboru bardzo zadowoleni.
Jeżeli chodzi o knajpki, to do gustu przypadł nam Zaułek Niewiernego Tomasza. Zresztą w Krakowie, jak w żadnym innym mieście nie ma problemu z gastronomią - każdy znajdzie coś dla siebie. Fantastyczny jest Kazimierz, zwłaszcza wieczorem, jak tętni nocnym życiem.
Karinaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 12:32   #53
pyska06
Zadomowienie

Na długi weekend chcielibyśmy się wybrać z TŻ do Krakowa , już przeczytałam co warto zobaczyć, zresztą przewodnik po Krk też mam więc z tym mały problem. Ale okolice , bardzo chciałabym zahaczyć przy okazji o Zakopane ( jeszcze nigdy w polskie góry nie dotarłam) i stąd moje pytanie. Znacie jakieś połączenie z Krakowa do Zakopanego, czym najlepiej tam dojechać? i czy na jednodniowy wypad z Krakowa w ogóle się opłaca tam jechać? Jakie jeszcze piękne miejsca są w Małopolsce warte uwagi? Chciałabym troszkę wcześniej zrobić mały plan wycieczki

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 13:09   #54
pyska06
Zadomowienie

dziękuję za sugestię aż się rozmarzyłam

a co z Zakopanym ktoś coś wie ? byłabym wdzięczna za odpowiedź

Można tylko JEDNEGO !`

Stary 2010-10-08, 15:18   #55
Clairee
Przyczajenie

a co z Zakopanym ktoś coś wie ? byłabym wdzięczna za odpowiedź [/QUOTE]

Do Zakopanego z Krakowa to najlepiej dojechać autobusem z Dworca Autobusowego, firma Szwagropol lub Trans-Frey, odjeżdżają one z górnej płyty, kursują bardzo często, - rozkład dostępny jest na internecie, koszt biletu w jedną stronę to ok 18 zł, jedzie się ok 2 godzin.

co polecam:
- wyjazd kolejką na Gubałówkę, dużo miejsc gastronomicznych, piękne widoki na Giewont i sąsiednie szczyty przy dobrej pogodzie
- koło parkingu przy Gubałówce coś w rodzaju targu, mnóstwo towarów, kożuchy, kożuszki, czapy, kurtki, pluszaki itp.
- Krupówki, centrum Zakopanego, mnóstwo knajp, sklepów z pamiątkami, obok Muzeum Tatrzańskie z ciekawą ekspozycją, słynny mostek, z którego widać Giewont
- zabytkowy kościółek przy cmentarzu na Pęksowym Brzyzku i sam cmentarz, niedaleko od Krupówek
- Wielką Krokiew, można na górę wyjechać wyciągiem krzesełkowym, koszt podajże 7 zł
- Dolinę Kościeliską, moim zdaniem jedną z najpiękniejszych w Tatrach i inne miejsca, ale chcąc iść w góry trzeba na to poświęcić cały dzień
Stary 2010-10-11, 22:02   #56
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Clairee Pokaż wiadomość

Do Zakopanego z Krakowa to najlepiej dojechać autobusem z Dworca Autobusowego, firma Szwagropol lub Trans-Frey, odjeżdżają one z górnej płyty, kursują bardzo często, - rozkład dostępny jest na internecie, koszt biletu w jedną stronę to ok 18 zł, jedzie się ok 2 godzin.

co polecam:
- wyjazd kolejką na Gubałówkę, dużo miejsc gastronomicznych, piękne widoki na Giewont i sąsiednie szczyty przy dobrej pogodzie
- koło parkingu przy Gubałówce coś w rodzaju targu, mnóstwo towarów, kożuchy, kożuszki, czapy, kurtki, pluszaki itp.
- Krupówki, centrum Zakopanego, mnóstwo knajp, sklepów z pamiątkami, obok Muzeum Tatrzańskie z ciekawą ekspozycją, słynny mostek, z którego widać Giewont
- zabytkowy kościółek przy cmentarzu na Pęksowym Brzyzku i sam cmentarz, niedaleko od Krupówek
- Wielką Krokiew, można na górę wyjechać wyciągiem krzesełkowym, koszt podajże 7 zł
- Dolinę Kościeliską, moim zdaniem jedną z najpiękniejszych w Tatrach i inne miejsca, ale chcąc iść w góry trzeba na to poświęcić cały dzień
jaka fajna rozpiska mi się trafiła - dziękuje , a te ceny biletów to nawet i tańsze niż pisałaś. Patrze na stronce przewoźnika to przysługuje mi jeszcze ulga studencka, zawsze to 2 zł w kieszeni

Można tylko JEDNEGO !`

Stary 2010-10-14, 14:32   #57
fooosy
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Z krakowa do gór już blisko wiec mozna sobie zrobić tak, że wpaśc do Krk a potem relaks i łażenie po górach. No już sie troche pogoda łamie i zimno sie robie, ale Kraków we mgle wieczorem jest super. W góry - polecam do Piwnicznej. Wybieram się tam jeszce przed zimą nawet juz sobie kupiłam przedwczoraj polarek odpowiedni. Jest promocja w Intersport na polar The North Face. Miłego człapania
fooosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 20:31   #58
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fooosy Pokaż wiadomość
Z krakowa do gór już blisko wiec mozna sobie zrobić tak, że wpaśc do Krk a potem relaks i łażenie po górach. No już sie troche pogoda łamie i zimno sie robie, ale Kraków we mgle wieczorem jest super. W góry - polecam do Piwnicznej. Wybieram się tam jeszce przed zimą nawet juz sobie kupiłam przedwczoraj polarek odpowiedni. Jest promocja w Intersport na polar The North Face. Miłego człapania
chodzi o Piwniczną Zdrój ? fajnie ale tak patrze na mapie to troszkę inny kierunek niż Zakopane, raczej na krótki czas nie da się w każde miejsce zawitać a szkoda bo bardzo lubię podróżować

Można tylko JEDNEGO !`

Stary 2010-10-15, 07:32   #59
pumas
Zakorzenienie

Ale przeciez nie tylko Zakopane jest najblizszej Krakowa, ale tez Sucha Beskidzka i tamte rejony, bardzo polecam, bo niecale 60 km, a widoki przepiekne. Zreszta, jest sporo ladnych miejsc do 100 km.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 08:44   #60
fooosy
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Zakopane sie zrobiło komercyjne i tłoczne. Jak ktoś chce uniknąć tłumów wszędzie i wysokich cen - to Gorce, Beskidy, Bieszczady. Gór mamy sporo. Generalnie łażenie po górach a przepychanie się na szlaku z innymi to spora różnica ja tam wole niżesz górki, ale swobodę. Widoki i tak są piękne.
fooosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości