|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
To ja.
Londa też okazała się klapą haha! Mix się spłukuje szybko, wylazła mi mocna miedź (w sztucznym świetle). Także siedzę sobie znów z mieszanką 7SB + Amix Goldwella (zużywam resztki, których mi się spoooro nazbierało) i oczywiście myślę CO DALEJ? ![]() Odrost nadal zimny, ale ta reszta... Fu... Dlatego też skusiłam się oprócz mixa na trochę farby. Potem znów wracam do samego mixowania Pytanie tylko czymmm... Z tego co pamiętam to najdłużej trzymał mi Chantal (ale do 2 pierwszych myć byłam mega granatowa) oraz FreeLimix (podobnie jak Chantal). No nie wiem w jaką firmę mam jeszcze uderzać...Włosy się niestety niszczą - głównie przez to, że jest zimno i je suszę sucharką Zakupiłam w sklepie BU masło kokosowe do włosów i odżywkę Monoi... Może pomoże... Jejuuu, że też nie ma jakiejś naprawdę trwałej farby, żeby nie trzeba było tak często farbować!! |
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Shade, to mnie martwisz tą londą. Miałam po weekendzie iść i kupić ten mixton, ale jak się spiera to chyba jednak przystąpię do realizacji planu B, czyli rozjaśniam się na blond
![]() Ja polecam olej kokosowy (taki zwykły, z delikatesów - dużo dziewczyny o nim na wizazu piszą - mi baaardzo odpowiada). No i wax, ale to na pewno wiesz, bo on uratuje nawet najbardziej zniszczone włosy.
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
mi na moje starsznie spalone włosy najbardziej pomogła ta (a stosowała mnóstwo innych) : http://lorealsklep.pl/_loreal/_inten...omocja-86.html tylko trzeba ją wmasowywać we włosy + woda, naprawdę jest niezła. Dobra jest też maska proteinowa mleczna Latte Serical -http://www.shea.pl/?315,creme-al-latte-maska-krem-mleczny-do-wlosow-pojemnosc-1000ml
|
#4924 |
|
BAN stały
|
Wax jest faktycznie dobry. Przy nadmiernym wypadaniu - hamuje, przy nie-wypadaniu - powoduje
Ale świetnie nawilża, ja tyć tyć dają na końcówki i się cieszę ![]() Tylko że podobno mocne odżywki wypłukują kolor, więc też nie chcę używać jej super często. Jak mi się przypomni Ja tam lubię naładowaną silikonem Pantene i Elseve |
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie jest, mi Wax i Kallos wypłukiwał kolor do tego stopnia, że zrezygnowałam ze stosowania. to nie na moje włosy, musiałabym co dwa tygodnie się farbować :/
|
|
|
|
#4926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Rozeznanie
|
MEDUNIA - żeby chwyciło Ci siwki to na 100% musisz mieć 6% oxy i dać nature (np. 6.0 - ja bym się nie bawiła w farby po przecinku). Pomieszaj to z zielonym mixtonem (korektorem koloru czerwonego, którego chcesz się pozbyć- musi być ta sama firma co farba) .
Dziewczyny piszą, że majirel nie jest dobry, ale ja nie wiem bo nie próbowałąm. Ja w czercu robiłam (i mogę polecić , choć też opinii jest tyle co osób, każdy ma inne włosy) Allwaves 7.0 (na 6%) i włosy mam zdrowe i mięciutkie a miałąm kiedyś blond pasemka(chociaż to też zawdzięczam odżywce z karaal-a, którą kupiłam u fryzjerki). Odrost mam 4 cm i nie rzuca się w oczy, tylko muszę zrobić bo się wypłukały z blondu. Dodam, że myję 3X w tygodniu H&S i po tych 4 miesącach kolor wypłukał się możliwie.....ciągle szukam ideału...... pozdrawiam Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2010-10-05 o 18:01 |
|
|
|
#4928 |
|
Przyczajenie
|
witam długo studiowałam ten wątek w koncu dziś zafarbowałam włosy farba allwaves 7.0 i oto rezultaty w rzeczywistości nie ma żadnych przebłysków ciepłych odcieni
asia Edytowane przez asia692 Czas edycji: 2010-10-06 o 14:32 |
|
|
|
#4929 |
|
Przyczajenie
|
wklejam drugie wydaje mi sie ze nastepnym razem zrobie pol na pol 6.0 z 7.0
|
#4930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Zyta ![]() Ja generalnie jestem z Allwaves zadowolona, tylko kolor nie taki był... Tylko czy mają takiego mixtona? W allwaves to są chyba korektory, tak? To zielonego nie widziałam - niebieski wiem że jest - i szary dla mężczyzn - może taki dodać, skoro nie można mieszać z mixem z innej firmy ![]() Wzięłabym 6.0 lub 6.1 z Allwaves, tylko co z tym mixem? |
|
|
|
|
#4931 |
|
Przyczajenie
|
zyta mozesz wkleic zdjecie po allwawes 7.0 jak ci wyszly???
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za odpowiedz problem w tym ze nie mieszkam w Polsce i tych kolorów nie ma w sklepach poza tym mam już dość drogeryjnych farb tylko włosy mi po nich wypadały. Tu nawet nie jest taka sama paleta majirel . Ja po długich przemyśleniach czekam jeszcze 4 tygodnie żeby mieć trochę odrostu centymetr już jest bo bardzo szybko rosną mi włosy żeby było widać jak ta farba będzie wychodzić na naturalnych i farbuje 7,11 i 7,22 obecnie mam włosy na poziomie miedzy 7 i 8 farba już zamówiona a jeżeli znowu będzie nie tak jak bym chciała to ostatnia szansa w 6,12 ciemniej już nie chce bo kiedyś miałam dekoloryzacje z czarnych po jasnym brązie castinga . |
|
|
|
|
#4933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba by było mieszać niebieski ze złocistym, żeby uzyskać zieleń ...Asia692- nie mogę skopiować i wkleić linka(nie wiem dlaczego?) Post nr 3899 z dnia 2010-06-17 (na stronie 24) . Mi wyszły prawie czarne na wodzie 6%, U Ciebie troszkę widać jakby ciepluchno ( w słońcu u mnie też na fotkach tak wyszło), ale zdjęcia na pewno przekłamują.Mixtony działąją- trochę mi się rudo na głowie wydawało i odkopałam resztkę mixu 0,88 (niebieski) z Color Touch i tak sobie wymieszałam 3łyżki z 18łyżkami oxy. 1,9% i zarzuciłam dosłownie na 5 minut. Efekt rewelacyjny, 4 cm odrost wcale nie jest widoczny, włosy zrobiły się troszkę ciemniejsze, ale szare!!!!! Jednak na poziomie niższym niż 8 nie ma niebieskich włosów. Zobaczę kiedy się zmyje, bo to 1,9%. Woda niebeiska i fioletowa lałą się i lała, nie wypłukiwałąm całkowicie. Fotki zrobię i wstawię jutro, bo już szarawo się robi i chcę zrobić w słońcu. Shade 23 i nanah nie od parady chwaliły mixtony
Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2010-10-07 o 22:04 |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w palecie jakieś zielenie były, nie jako korektory co prawda, a farby, ale zawsze można spróbować - może następnym razem - teraz zobaczę co mi wyjdzie po tym popielu, gorzej na pewno nie będzie niż jest, więc jestem dobrej myśli. Tylko cholerka jak się to miesza z wodą - bo zapomniałam jakie proporcje poprzednim razem dobierałam...
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
Czyli lepiej samemu się dowiedzieć na czym polega farbowanie i niekoniecznie zdawać się na "znajomość" sprzedawcy, choć pewnie nie ma zasady i miło by było otrzymać pomoc
![]() A ten zielony też widziałam, ale nie wiem czy płożyłabym go na głowę . To farba, to się nie zmyje jak mixton.Właśnie odkopałam ulotkę z Allwaves. Napisane, że miesza się 1(farba):1,5(oxy). Mi fryzjerka mieszała na oko, na konsystencję, ale lepiej się trzymamj ulotki. i trzymaj też tyle ile jest napisane, nie skracaj, ani nie przedłużaj, żeby proces wnikania pod łuskę i zamykania łuski nie był przerwany. |
|
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
Mi fryzjerka w sklepie fryzjerskim powiedziała ze majirel trzyma się 45 minut i to tez możne jest efektem tak jasnych włosów na mojej głowie . Ja jestem tez tego zdania ze wole sobie coś sama narobić jak ma mi narobić fryzjer bo nigdy jeszcze nie wyszłam od niego zadowolona i trzeba się wszystkiego dowiadywać na własną rękę bo jak się co niektórym uwierzy to wychodzi kongo na głowie.
|
|
|
|
#4937 |
|
Przyczajenie
|
wiecie jaką farbą mogę uzyskać taki kolor? majirel 6 lub 7?
|
|
|
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
6 będzie na pewno zdecydowanie ciemniejsza
|
#4939 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
7 albo nawet i 8, zależy na jakie włosy kładziesz... ja robiłam Majirelami z poziomu 7 i 6 i w sumie wychodziły ciemniejsze niż na tym dodanym zdjęciu... no ale kładłam na jaśniutki blond więc wiele zależy od koloru wyjściowego
A JA MAM PYTANIE: właśnie zamierzam zamówić farbę, bo Majirel 6.1 już się trochę wypłukał, popielu prawie wcale nie zostało więc teraz waham się czy zamawiać 6.11 czy może strzelić w ciemniejsze odcienie... więc czy któraś z was używała 5.11 albo 5.71? Szczególnie 5.71 mnie interesuje (mataliczno-popielaty jasny brąz), nie znalazłam go na żadnej palecie :/
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-10-12 o 08:14 |
|
|
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie szybko się spiera, nie tylko popiel ale ogólnie cała farba :/
Farbowałam poziomem 6 jakieś 3 tygodnie temu i już mam na głowie blond z poziomu 7, miejscami nawet jaśniejszy (tam gdzie kiedyś miałam pasemka), no ale moje włosy ciężej przyjmują farbę, bo były wcześniej bardzo bardzo bardzo jasne więc to może dlatego ![]() Dlatego myślę nad 5.71, bo skoro mi się spłucze tak czy inaczej to może spłucze się do wymarzonego poziomu 6 a nie ciągle do jaśniejszych i jaśniejszych. Może wyjść i czarny, wiem że po tygodniu już będzie inny ![]() Farby są ogólnie ok, popiel się trzyma jakieś 2-3 tygodnie ale ich trwałość na moich włosach jest wręcz tragiczna
|
|
|
|
#4943 |
|
Raczkowanie
|
No i zrobiłam tym allwaves'em - na oko zmieszałam. I zmyłam też na oko - jak się zaczęły niebezpiecznie przyciemniać
Nawet fajnie - bardzo naturalnie, głęboki ciemny brąz (prawie taki jak mój oryginalny, odrobinkę ciemniejszy), trochę przebijają te kasztanowe refleksy, ale jest dużo chłodniej niż było. Pewnie się spierze jeszcze i bardziej wylezie to czerwone, ale jest ok. Może gdybym dłużej trzymała, bardziej by pokryło ten kasztan, ale też było by ciemniej, a czarnych nie chciałam. Może następnym razem zrobić 7 -ką i potrzymać tyle ile trzeba - chyba się nie rozjaśnią (bo bardzo nie chciałabym, żeby się rozjaśniły), skoro 6.1 taki ciemny wychodzi? |
|
|
|
#4944 |
|
Przyczajenie
|
Wy się chcecie pozbyć rudości, a ja właśnie chce mieć
Mam mały problem. Widzicie zrobiłam sobie włosy ciemnym brązem z Londy. Ale po kilku myciach wypłowiał, wiecj jest taki jaśniejszy. Wszystko pięknie, ładnie. Lecz po jakimś czasie, chyba jak każdej kobiecie, która się farbuje, kolor mi się znudził. Powiem wam, że w ciemnych włosach wyglądam jak wampir. Chciałam podkreślić moją karnacje, bo bardzo ją lubie ;] Pomocy !! Mam jasną karnacje i brązowo zielone oczy. Chciałabym sobie zrobić rudy kolor włosów. Lubie kombinować i myślę, że w tym kolorze czułabym się świetnie. Pierwszy kolor to ten, który mam, a drugi ten, który chce mieć. |
|
|
|
#4945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama miała taki kolor - piękny jest. Z loreala kolor - mango. P.S. nie ten temat forum , poszukaj w rudych.
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze flak...
Ja już nie wiem co z tymi moimi włosami... Wszystko mi się w mega tempie wypłukuje! Normalnie 2, 3 mycia i widać te wredne siwce! ![]() Może to dlatego, że farbuję 3% wodą? Może na siwulce powinna być 6%? Ja i tak już nie farbuję całych włosów tylko kładę mixa na odrost (a raczej na te białe pojedyńcze nitki) i potem przeciągam na długości grzebieniem, żeby nie było gwałtownego przeskoku... Serio już nie wiem co robić! Nie mogę przecież farbować co 2 tygodnie!! (a może mogę??)
|
|
|
|
#4947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żel koloryzujący podkreślający kolor - chłodny brąz 200 ml , który podobno :( kolor Cold Brown) nadaje
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Przyczajenie
|
jak się pozbyć "rudości"?
cześć dziewczyny!
od lat eksperymentuje z kolorem wlosków i przez ostatni czas miałam rude rudawe wloski ale ten kolor już mi się znudził i marzy mi sie teraz jasny brąz/ciemny blond ale jak go osiągnąć? oto historia jak "schodziłam" do wymarzonego kolorku ale niestety nadal go nie osiągnęłam ![]() mój naturalny kolor to brąz/ciemny brąz najpierw u fryzjera zafarbowałam na rudo potem gdy pojawiły sie odrosty domowym sposobem zafarbowałam na rudo następnie 2 razy "ściągnęłam" kolor(nie dekoloryzowałam włosów!!ściągacz do koloru można kupic w uk)i zafarbowałam farbą L’oreal Récital Préférence Ash Brown 6.1i dodałam pare pasemek.czyli wg. opisu powinnam mieć włosy w gamie beżów lecz nadal wszyscy mi mówą że jestem ruda![]() doradzcie dziewczyny jakis domowy sposób lub delikatną farbę bądź szampon koloryzujący który "zmieni" moje włosy z rudych na jasny brąz/ciemny blond! |
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak się pozbyć "rudości"?
polecam wątek o zimnych i popielatych brązach
|
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak się pozbyć "rudości"?
o, to coś dla mnie. gdzie znajduje się ten wątek? chciałam zapytać czy znacie może farbę/szapmon w kolorze średniego/ciemnego brązu który nie dawałby w efekcie takiego czerwono rudego bądź pomarańczowego odcienia w świetle... bo taki zwykle mi wychodzi, po 2 malowaniach szamponem i teraz trzeci farbą... ; /
szukam takiego jakby szarego brązu.. jeśli wiecie o co mi chodzi może się też świecić na złoto, oby nie tak na rudo... czy to będzie coś w stylu zimnego brązu? czy popielatego? jak to określić i jaki szampon/farbę wybrać? ![]() o, mniej więcej coś takiego, ew. trochę ciemniejsze.. http://fryzurydlugie.blox.pl/resource/z2571071X.jpg Edytowane przez _Avnel Czas edycji: 2010-10-15 o 23:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Pytanie tylko czymmm... Z tego co pamiętam to najdłużej trzymał mi Chantal (ale do 2 pierwszych myć byłam mega granatowa) oraz FreeLimix (podobnie jak Chantal). No nie wiem w jaką firmę mam jeszcze uderzać...
Zakupiłam w sklepie BU masło kokosowe do włosów i odżywkę Monoi... Może pomoże... Jejuuu, że też nie ma jakiejś naprawdę trwałej farby, żeby nie trzeba było tak często farbować!! 
... ---> 55 kg (3 kg do schudnięcia)
Ale świetnie nawilża, ja tyć tyć dają na końcówki i się cieszę 

- niebieski wiem że jest - i szary dla mężczyzn - może taki dodać, skoro nie można mieszać z mixem z innej firmy 

a nie ciągle do jaśniejszych i jaśniejszych. Może wyjść i czarny, wiem że po tygodniu już będzie inny