|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
ja sprawdziłam moje na takiej chlapie w zakopanem i przemokly tak samo szybko jak podróbki z deezee. Plusem jest ta wełna która mają w środku bo super grzeje ale jak przemoknie to i tak d**a. Kupując podróbki musicie zwrócić uwagę na zszycie na pięcie czy jest taki trójkąt jak tutaj
(wtedy są bardziej usztywniane i nie powinny sie zagniatać do środka) http://allegro.pl/sexo-kozaki-kalosz...259011229.html czy tylko taki pionowy wzdłóż łydki aż do podeszwy. A tak wogóle to wczoraj był tyle razy poruszany temat rwy kulszowej że dziś mnie to cholerstwo złapało i nie mogę łazić wogóle i brzuszek też pobolewa także kiepski dzień
01.04.2011 Lenka Edytowane przez Milena87 Czas edycji: 2010-10-08 o 13:36 |
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mnie po tym mierzeniu butów dalej kręgosłup jakoś pobolewa od wczoraj, zabardzo się powyginałam |
|
|
|
|
#3513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja już bym wolała rewolucje w brzuchu niż małego diabełka w domu ![]() Cytat:
nie wiem czy nie myślę źle, ale odnoszę wrażenie od paru dni jakby zaczynało mi brakować skóry, taka jestem napęczniała i naciągnięta, pępek mi zaczyna wysadzać, i może stąd to ogólne samopoczucie, że nic nie zmieszczę w żołądku![]() Cytat:
póki co wydaje mi się, że nie będzie z nią żadnych problemów, naciąga się razem ze skórą, ale myślę, że po ciąży nie będzie z nią tragedii bynajmniej na to się nie zapowiada
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
ja przymierzałam buty tydzień temu i też tego miło nie wspominam. Wszystko mnie bolało jak się schyliłam haha
dziś zaniosłam zeszłoroczne buty do szewca i może nie będę musiała męczyć się z kupnem
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miejmy nadzieje że się nie rozejdzie
|
|
|
|
|
#3516 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ogólnie nie byłam zachwycona, a ta część którą przykręca się do łóżeczka od początku odstawała więc karuzelka wisiała lekko skrzywiona. Teraz chcę kupić inną, na pewno bardziej kolorową i wezmę używaną na allegro bo szkoda przepłacać. Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Ale ja ciągle mam nadzieję że mój syn zmądrzeje z wiekiem i uspokoi się I że drugie będzie jego przeciwieństwem
|
||||
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja myślę tylko o używanej bo nie chcę przepłacać. to muszę się zastanowić czy na pewno chcę z tymi pszczółkami. blackrose4u dziękuję. ego_ego dziękuję. |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-10-08 o 14:38 |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
też się aż musiałam położyć jak to przeczytałam cicha woda brzegi rwie...![]() Cytat:
w takim razie życzę grzeczniutkiej malutkiej tak dla ukojenia nerw po pierwszym rozrabiace
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
???laseczka...super rzeczy wynalazlas!!!Wyprawka prawie gotowa
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie mogę doczekać się komunikacji ... ale dopiero mam 13 tc wiec jeszcze poczekam . ale wam zazdroszczę... |
|
|
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zakochałam się w imieniu Julia. Mąż tak nagle wyskoczył a może Julia i tak mi to jakoś zapadło w głowie i myśle że będzie fajne imie.
Znalazłam też nasza kartkę po selekcji imion: Igor, Łukasz, Maciej, Sebastian Sara, Sylwia, Adelajda, Agnieszka, Sandra no a teraz doszła ta Julia Dzisiaj na obiad surówka, ziemniaczki i rybka
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w jednym sklepie,
oglądałam wózki i nic mi się nie podobało za to fajna była pościel z tej firmy http://www.nino-espana.pl/ Cytat:
dobrze, że napisałam że planuję zakup emu, bo jeszcze bym się skusiła na jakieś drogie, a potem żałowała, a jak mi sie tańsze rozlecą po jednym sezonie to nie bedę płakać
|
|
#3526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, ja znowu piszę co parę dni, bo wracam z zajęć i padam, nie wiem Montii, jak Ty to robisz, że taka wytrzymała jesteś
ja już 12 tydzień, zaraz 13 zacznę, a energii nadal mi brak... dobrze że wczoraj koleżanki przyszły, to mnie trochę rozruszały![]() trzyrazyi, ja o tych łóżeczkach przystawianych do łóżka rodziców słyszałam, że szybko dzieciaki z nich wyrastają, więc jeśli wolicie, żeby Wam łóżeczko posłużyło dłużej, to lepiej kupić normalne, tylko koło Was gdzieś postawić (oczywiście nie mówię z doświadczenia swojego, ale czytam i dopytuję, kogo mogę Cytat:
chyba sobie zacznę zapisywać wszystko, bo potem nawet z opcją przeszukiwania nie znajdę na tym forum wszystkiego słuchaj, a jaka komoda Twoim zdaniem najwygodniejsza, tzn taka przy łóżeczku, w której pieluchy i jakieś kosmetyki podstawowe można trzymać, żeby je było najwygodniej wyjmować? z szufladami czy bez? my mamy taką z szufladami dwupoziomową (znaczy dwa rzędy szuflad) i się zastanawiam, czy to nie za mało![]() przewijak mamy już na łóżeczko, więc może taka wysoka komoda niepotrzebna...laseczkaa, śliczne rzeczy taką większą na stelażu, jeszcze się u nas zmieści, więc pewnie kupimy - korzystała któraś z Was?Cytat:
![]() głupio się z tym czuję
|
||
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, może i ja się dopiszę do wątku.
Agnieszka 28lat a termin porodu mam wyznaczony na 4 kwietnia. Pozdrawiam wszystkie mamusie .
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bardzo podobają mi się te huśtawki tylko odradzono mi je bo jak dziecko przyzwyczai się do huśtania a z takiej huśtawki szybko wyrośnie to co wtedy ... trzeba będzie je ziuziać cały czas... ale uważam osobiście że te huśtawki są śliczne
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
szukając na allegro prezentów dla dzieci, bo niedługo idę na dwa roczki
trafiłam na kilka fajnych zabawek dla mojego maleństwa: karuzela Mała Księżniczka http://allegro.pl/karuzela-z-pilotem...248273537.html przytulanka Konik morski http://allegro.pl/konik-morski-fishe...246419019.html
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy nową mamusie |
|
|
|
|
#3531 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! ja dzisiaj miałam usg (19 tydz) i też będę miała córcię
Cieszę się przeogromnie! Wszystko jest w porządku, no i zaczęłam czuć ruchy ![]() blackrose4u czy mogłabym prosić o wpisanie mnie również na pierwszą stronkę? (Ania, l. 24, tp 04.03.2011, no i dziewczyna)
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
A moje typy to;
Dominika Oliwia Emilia Roksana Michalina ale mi i tż najbardziej podoba się DOMINIKA - hmmm... może tak zostanie ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Blackrose - mnie i moją córcię też wpisz: termin porodu 15 marzec
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj gdzieś w gazecie przeczytałam właśnie Roksana i tak mi zapadło w pamięć ładne
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane,macie już widoczną brązową kreskę od spojenia łonowego do pępka? Wczoraj zauważyłam z TŻ,że jest u mnie calkiem widoczna
![]() Poza tym,chciałam się pożegnać.Jutro lecę do Polski i nie wiem,kiedy będe miała internet?! Postaram się wchodzić na wizaż,jak tylko będę mogla.Trzymajcie się,mamuśki i dbajcie o siebie i maleństwa! Buziaczki dla Was,mocno ściskam ![]()
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie Ciebie brakować osobiście ściskam kciuki za Ciebie i Maleństwo, i liczę, że jednak znajdziesz częściej niż rzadziej jakieś dojście do Internetu
|
|
#3536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój nie chce Emili na 80% będzie u nas Julia przy dziewczynce a chłopak to nie stanęło jeszcze na konkretnym imieniuCytat:
To trzymaj się ciepło, uważaj na siebie i wracaj do nas szybko bo będziemy tęsknić Będzie któraś dziewczyna w ten wtorek na tym dniu w przychodni co pisałam? |
||
|
|
|
#3537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki, zawstydzasz mnie a komoda to chyba wszystko jedno, ja mam taka zwykłą, w tej chwili jest tam nasza pościel, ale ją gdzies przeniosę, nasza ma akurat kilka szuflad więc pewnie większośc ciuszków i pieluch mi sie zmieści bo przewijak będę miała nakładany na łóżeczko, ale może byc i taka z półkami, czy dwiema szufladkami, najwazniejsze, żeby mieściły sie tam rzeczy na najbliższy dzień przygotowane, czyli kilka komplecików ciuszków, pieluchy, środki do pielęgnacji, a reszte mozna trzymac gdzie indziej i sobie przynosić np rano, czy na wieczór, by mieć przygotowane na cały dzień. acha, a ja sobie nad łóżeczkiem- nad tym przewijakiem przykręce półkę ( tylko tak, żeby dziecko sie nie waliło w głowę jak juz będzie większe siadało, więc chyba z boku, nie wiem, musze poprzymierzać- bo u mnie łóżeczko będzie w rogu, więc dwie ściany mam do dyspozycji) i tam będą stały na wierzchu kosmetyki dla maluszka, mokre chustki itd, bo podejrzałam to u koleżanki i widze, że to bardzo praktyczne Cytat:
nie mam jeszcze, u mnie to sie później pokazywała, tak koło 7 msca dopiero, ale juz mi pępek nieco wyłazi, na razie do połowy ![]() nie mam tez meszku i nie miałam w poprzednich, tylko troszke włoski mi sie stroszą na pekatym brzuniu, jak sie patrzy od góry Sczęśliwej podrózy ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- gratuluje kolejnym mamom dziewczyneczek
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Karolina lat 25
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
karolina, ale te dane podajemy do blackrose na priv, nie na wątku, bo blackrose nie będzie latała po wątku i szukała, co kto jej napisał wpisz jej wszystkie dane łącznie na priv
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super! gratulacje---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ty tez dziewczynke? kurcze musze mieć chyba chłopca, będzie miał w czym wybierać ![]() Dominika baaaaardzo ładne imię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

i brzuszek też pobolewa także kiepski dzień

wiec za koszt wysyłki nie płacę i wylicytowałam tylko za 6.50 zł. 

Mój synek był bardzo spokojniutki a teraz to półdiablę 

Ale ogólnie nie byłam zachwycona, a ta część którą przykręca się do łóżeczka od początku odstawała więc karuzelka wisiała lekko skrzywiona. Teraz chcę kupić inną, na pewno bardziej kolorową i wezmę używaną na allegro bo szkoda przepłacać. 

przewijak mamy już na łóżeczko, więc może taka wysoka komoda niepotrzebna...