|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
justysia8522 poczytaj tu http://linemed.pl/nhealth_guide/details/cId,17,id,514
|
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
dobryyy mamuśki,a to teraz tu się spotykamy
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- mam niewiele czasu bo mały od 2 dni wcale nie chce spac przez dzien tylko płacze jak daje go do wózka(bo narazie mamy wozek w domku)i uspokaja sie przy cycku,zasypia a ja staram sie zeby sie tak nie uczył-spac przy piersi.Wieczorem,po kąpieli karmimy sie i troszke usypia na jakies 1,5-2 godz a potem do 2 , 3 w nocy drzemki krótkie i karmienie,pozniej zasypia i spi tak do 6,7 wiec dopiero wtedy ja łapie oddech ale jestem przeszczęsliwa ,ze juz go mam na swiecie,tylko napiszcie czy u was tez kazdy dzien inny i na początku spał po 2 godz miedzy karmieniem a teraz nie chce.Macie jakies rady,pomysły????bedziemy wdzięczni ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- mszu ale cudna dzidziaaaa!!nasz w niedziele skończy 2 tyg....czas leci jak szalony
|
#1083 |
|
Raczkowanie
|
to Radek jak miał 5 dni a za chwilę dam jakieś aktualniejsze,tylko idę sprawdzić czy śpi maluszek
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny cudne te Wasze dzieciaczki, WSZYSTKIE
Klarissa Tobie się marzy wyjście na miasto ja to muszę nieźle nakombinować, żeby móc wieczorem wziąć prysznic, czy jeść posiłki mam wtedy mozliwość pospać kilka godzin bez przerwy a i on jest widać najedzony w porzyszłości zamierzam wprowadzić też butlę raz w ciągu dnia żeby móc popisać troszkę pracę mgrNie mam zbytnio na nic czasu, teraz piszę z małym śpiacym na kolanach, wiem, że jak tylko spróbuje położyć go w łóżeczku, obudzi się Dziewczyny czy Wasze dzieci też czasem zezują???
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
naked ,moj czasem zezuje ale to chyba normalnev
|
#1086 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale się uśmiałam Cytat:
![]() Byłam dziś na kontroli. Lekarz pozwolił na przytulanki Normalnie czekałam na to jak dziecko na Gwiazdkę A jak poprosiłam o tabletki antykoncepcyjne to powiedziała, że za miesiąc mam iść do swojego lekarza w regionie i on mi wypisze, bo mam jeszcze poczekać, aż się wszystko w organizmie unormuje. Dobrze mówi, czy znowu pieprzy głupoty? ![]() A zanim wyszłam do lekarza Asia płakała przez 2 godziny, jedyne co ją uciszało to smoczek, a ten wypadał jej co minutę, więc nawet nie mogłam się umyć Byłyśmy dziś w odwiedzinach u dawnej sąsiadki, która ma 9-cio miesięczną córeczkę. Asia miała akurat na sobie pajaca po tej właśnie Maji (Mai?). I Maja 3 razy złapała za rękaw i tak szarpnęła, że gdyby siostra nie trzymała mocno Asi to by spadła A Asia sobie spała w najlepsze i nawet oka nie otworzyła na ten "akt agresji"
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-08 o 16:43 |
||||
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakie mozna brac tabletki antykoncepcyjne jak sie karmi piersia?bo chyba nie takie zwykle jak przed ciaza... A ja tak bez tabletek to nie bardzo....bo jeszcze sie szybko 2-ga dzidzia pojawi hehe
naked21u mojego zezowanie sie pojawia jak mu sie spac chce, zamyka oczy i wzrok zaczyna sie tzw gubic
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-08 o 16:51 |
|
|
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może Martucha nam powie, jakie bierze?Ale ja jestem ograniczona ... Asia chyba po prostu ma skok rozwojowy i jest głodna ... Bo dawałam jej tyle co zwykle, a teraz dałam więcej i się trochę uspokoiła.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-08 o 17:08 |
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny za wszytskie mile słowa pod adresem mojej córki
![]() Moja mama mowi, ze byłam identyczna jak byłam noworodkiem, wiec pewnie macie racje, ze Mała jest do mnie podobna... ![]() naked... nasze dzidziusie ucza sie patrzec/widziec i jeszcze nie do konca kontruluja ruch gałkami ocznymi. Zezowanie zdarza sie wiec kazdemu noworodkowi i nie nalezy sie tym martwic. Jednak nalezy pamietac, aby nie nachylac sie nad malenstwem "od tylu" (tzn. male widzi nas do gory nogami), bo mozg moze zapamietac takie widzenie jako poprawne i pozniej trzeba bedzie to korygowac... ja w zyciu nie bralam tabletek... ale po tym porodzie tak boje sie kolejnego, ze nie wiem czy sie nie wybiore do gina... ![]() bordowa zupelnie Cie rozumiem z tym tesknieniem za swoim TZtem, bo ja mam to samo, jakos przestalam sie czuc jedyna kobieta w jego zyciu i moze troche z zazdrosci tak mi za nim teskno... choc dzis sie poklocilismy , bo wielki pan jest nie w humorze, bo po ktoryms nocym karmieniu, Nadia miala problemy z zasnieciem takze go obudzila (zdarzylo to to moze drugi raz w jej zyciu) ale fukal na mnie to mu wygarnelam, ze ja wstaje od 3 tygodni pare razy w nocy i poki co na niego warcze z tego powodu...eh... szkoda gadac ![]() Czy Wam sie tez czasem tak ciezko w nocy wstaje? Czy juz sie tego nauczylyscie?
|
#1090 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Wszystkie dzieciaczki śliczne |
|||||
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Eveliouses, Radek jest prześliczny
![]() naked21, podziwiam Cię Co do zezowania, to może się to zdarzać nawet do końca pierwszego roku życia Cytat:
![]() ![]() Mój dziś, całkiem serio, spytał, czy nie ma smoczków z taką gumką naokoło głowy ![]() waniliaania2009, w trakcie karmienia można brać jednoskładnikowe pigułki antykoncepcyjne, czyli tzn minipigułki (np Cerazette czy jakoś tak) ale to wszystko tylko na receptę Coś chyba wszystkie dzieciaczki się zmówiły i marudzą. Odkąd rano pisałam to Borys spał może 1,5h Po karmieniu o 15 zasnął dopiero 15 min temu, w ramionach tatusia, ze smokiem w buźce ![]() Ma może któraś z Was do udostępnienia coś, co się nazywa "Sen bobasa"? Taka płyta z dźwiękiem suszarki, odkurzacza, szumu morza itp itd. martucha84, Ty chyba pisałaś, że macie jakieś nagranie suszarki, o ile się nie mylę. Można wiedzieć skąd? Szukam, i znaleźć nie mogę, żeby ściągnąć ![]() ...oho, pospane... Borysek się budzi...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-08 o 17:59 |
|
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
Mój kręgosłup i nadgarstki umierają...mam dość.A to wszystko od noszenia Młodej.Nie usnie inaczej,jak tylko na rękach,przy bujaniu...Jak tylko się ją odłoży to ryk....Nie wiem już co robić,bo jestem wykończona,a chcę jakoś ją odzwyczaić od zasypiania na rękach.Inny sposób na uśpienie to oczywiście cycek,ale tego też nie chciałabym nadużywać...
Już mi sie płakać dziś chciało i miałam ochotę rzucić to wszystko i gdzieś pójść przed siebie...Ech...
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, poradźcie.
Asia chyba ma ten skok rozwojowy. Czy mam jej dawać tyle mleka, ile chce? Pytanie zwłaszcza do karmiących butelką, bo ja daję moje odciągane w butli. Przez 2 godziny Asia zjadła 200ml i nadal wydaje się być głodna. Mam jej dawać zawsze jak się domaga, bez ograniczeń?
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety o tych skokach nie mam pojęcia. Jak tak czytam o Waszych problemach z zasypianiem dzieci na rękach, to się troszkę cieszę, że ja byłam przez pierwszy tydzień uwięziona w łóżku przez bolące krocze. Nie mogłam siedzieć ani chodzić, więc siłą rzeczy nie nosiłam małej na rękach. Nauczyła się zasypiać leżąc poprostu obok mnie na łóżku, kiedy boli brzuszek lub jest mocno zmęczona to wystarczy ją mocno przytulić i usypia. Jak uśnie przekładam ją do łóżeczka. Czasami jak przyśnie przy karmieniu i nie obudzi się przy bekaniu to można ją wsadzić wprost do łóżeczka.
|
|
#1096 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Czy ktoras ma tak jak ja??? ze dzieciatko tak kolo 11 zaczyna plakac i slysze jak w brzuszku jej chodzi i meczy sie by kupke zrobic (baczki puszcza) a uspokaja sie badz zasypia ( z plytkim snem i za chiny nie odloze do lozeczka) jak ja tule i chodze i tak kolo 15 jej przechodzi marudzenie i idzie juz normalnie spac??? mi normlanie siada juz kregoslup no i najswiezsze zdjecia
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomaga też kładzenie na brzuszek kilka razy dziennie.
|
|
#1098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do kropel w tej pie*** anglii nie ma ooo i wlasnie sie obudzila no to ide szykowac do mycia
|
|
#1099 | |||
|
Rozeznanie
|
Żeby się Wam za mocno nie naprzykrzać to tylko raz dziennie zaglądam
![]() Cytat:
Już mi bez różnicy jaki ten poród będzie, najważniejsze aby przed wtorkowym popołudniem sam się rozpoczął ![]() Śliczna ta Twoja córunia - cała mamusia ![]() NIKaP-n, trzecie zdjęcie wymiata! Po prostu czad ![]() Cytat:
martynka81, przystojniaczek z tego Twojego synia Cytat:
![]() A mój buszujący w brzuchu dalej buszuje w brzuchu i ani mu się śni z niego wychodzić Chyba naprawdę siłą go będą musieli wyrabować
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-10-08 o 20:07 |
|||
|
|
|
#1100 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. my jakiś miesiąc wcześniej 3. nasze niestety jest blisko, bo mamy ograniczony metraż, dlatego staram się dużo nie grzać w sypialni Martynka zezowała dużo, ale teraz już coraz rzadziej. Podobno koło 4 miesiąca to mija. Cytat:
Cytat:
ona mi dzisiaj godzinę wisiała na piersi!!! a zwykle je 10- MAX 15 min, czasem tylko 5 min. I dzisiaj w dzień mi w ogóle nie spała, tylko marudzi... może ona za długo śpi w nocy? Ostatnio jak zaśnie ok. 18 to nie mam jej jak kąpać, bo budzi się na karmienie ok 22-23 i jest tak zaspana że nie chcę jej wybudzać.. A potrafi pospać i do 11 rano.. Za to w dzień ciężko z nią mam, tylko jak się nią zajmujemy, mówimy do niej, pokazujemy zabawki itd to jest grzeczniutka- z zaśnięciem gorzej:/ Cytat:
Cytat:
Jeszcze cholery dostaję bo ledwo mi dziecko zasnęło, a za oknem jacyś żule się drą, a na górze mieszka jakiś rozdarty dzieciak i chyba w piłkę gra bo takie dudnienie że oszaleć można........ Ludzie to są nienormalni, naprawdę. Ja jak wyjdę na klatkę to szeptem mówię, bo nie chcę hałasować, a tu...
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
niedawno oglądałam w telewizji program dot. m.in. jakości mięsa i mówili tam, że teraz są takie przepisy, że nie można już faszerować drobiu ani hormonami, ani antybiotykami
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Zadomowienie
|
mszu, mi się straaasznie nie chce wstawać do małego w nocy. Łóżeczko mam na wyciągniecie ręki, no, ale żeby do cyca go przystawić, to muszę jednak się z wyrka podnieść. Zazwyczaj podczas karmienia mi co chwilę głowa opada
Ale, jak już go zabieram na przewijak, to jestem w pełni obudzona. kasienka1701, rozumiem Cie doskonale. Borysowi coś się poj***ło i od ostatniej nocy tez inaczej nie zaśnie jak tylko na rękach No, ewentualnie ze smokiem, ale go trzeba i tak trochę ululać. A do tej pory było tak, że jak ziewnął dwa razy to go kładłem i sam spokojnie zasypiał. A teraz nie wiem czemu mu się przestawiło ![]() bordowa, spróbuj dać jej odrobinę więcej. Jak zje, to znaczy, że potrzebuje. Tak mi się wydaje. Jakby jadła z piersi, to byś jej nie wyrwała cycka z buzi, dlatego, ze zawsze jadła 10 min, a teraz ssie już od 20, prawda? Cytat:
a 24-1 ostatnim przed snem.Cytat:
![]() ...Jakaś pełnia ksieżyca czy coś ![]() Binka0310, dzieciątko śliczne ![]() Hehe Możesz częściej ![]() Trzymam kciuki za szybki weekendowy poród No, ewentualnie poniedziałkowy ![]() -------------------- Sprawdziłam. Od wczoraj jest nów, ale czy to ma jakiś wpływ na dzieciaczki to nie wiem. W każdym razie odbija im
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-08 o 21:25 |
||
|
|
|
#1103 |
|
BAN stały
|
martynka ycnan dzięki za słowa otuchy
![]() Dziękujemy wszystkim ciociom za komplementy Pawełkowe. Ja jestem zdrowo przerażona, że to rośnięcie tak szybko idzie ![]() martynka piękny Filuś ![]() Evelio, słodas z Radzia ![]() Binka urocza Ingusia ![]() waniliaania coś mało dajesz tej butli… Zasada jest taka: jeśli dziecko zje z apetytem 60, to nast. Razem szykuje się 70, żeby znaleźć dawkę idealną dla dziecka itd. Mój zjada 150- 160 i więcej czasem też by padło. To wieści skonsultowane z pediatrą. J |
|
|
|
#1104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I niewygodnie mi. Ale je co najmniej 30 minut, nawet do godziny, a wcześniej 15-20 minut i była najedzona. Dziś po kąpieli zjadła tylko 70ml, już nic nie wiem
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wychodne się udało
Wprawdzie nic sobie nie kupiłam bo jakoś nie bardzo mi coś pasiło ale humor mam wyśmienity. Kupiłam prezent dla tż-ta, dla malutkiej, dla brata bo miał imieniny i połaziłam trochę. Ale samo to, że ubrałam się jak człowiek, umalowałam, włosy zrobiłam i w ogóle wyszłam z domu sprawiło, że super się czuję. Rozmawiałam też z teściową i mężem - i prawdopodobnie 15-go uda się zostawić małą z babcią i gdzieś wyjść z tż-tem Z takich fajnych rzeczy to dzisiaj przyszedł podgrzewacz zamówiony na allegro a oprócz tego mała dostała prezent od dziadków - farelkę do łazienki. Grzeje pomieszczenie w 3 minuty i dzisiaj była pierwsza kąpiel bez dzikich wrzasków - czyli wcześniej po prostu było dziecku zimno po wyjęciu z wody - mimo, że robiliśmy wszystko by nagrzać pomieszczenie. Kurcze kupiłam jej w C&A taką fajną zieloną bluzę - strasznie słodko w niej wygląda. Może mi się jutro uda porobić jakieś foty jak się wystroimy - bo jutro odwiedza mnie moja ex-bratowa z małą brataniczką dzisiaj założyłam jej na próbę, ale tż-towi nie wyszły coś zdjęcia. Co do tego poprawiania smoczka - też tak mamy, czasem mi się wydaje, że jej zaraz tego smoka przykleje albo za uszami przywiążę szczególnie jak sama wypluje a potem ryczy, że nie ma i tak np.10 razy zanim się zassa. Miałam nadzieję, że tż przeżyje dzisiaj chrzest bojowy jak mnie nie będzie, a tu guzik. Wyszłam na 3,5h i mała cały ten czas przespała. Z kupą i jedzeniem czekała na mamusię ![]() Dzisiaj też odwiedzili nas dziadkowie (moi teście). I normalnie kłócili się kto ma trzymać na rękach Natalkę Jak ktoś ma C&A w pobliżu to polecam - bluza słodka i niedroga (22 zł). Mój mąż kupił młodej bluzę za dużą w entliczku pentliczku i dał prawie 50 zł...
|
#1106 |
|
BAN stały
|
Klari super Mała w niej wygląda
![]() Ja kupiłam dzisiaj czapę zimową i kombinezon, jutro wkleję foty. Co do podgrzewacza- super sprawa i to samo ze sterylizatorem!!! Ja głupia idiotka przez półtora m-ca się męczyłam z gotowaniem w garze. Mamuśki, co karmią butlą- wstawiam na 6 minut i komplet flach czysty i się martwić nie muszę- czy odpowiednio długo sterylizowałam? Paweł mi kupił a ja durna baba nie chciałam! oszczędzam półtorej h dziennie, a to już dużo
|
|
|
|
#1107 | |
|
Rozeznanie
|
Są
Cytat:
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
a ja od rana z mała na rekach...nawet teraz bo sie oczywiscie drze ch...wie czego....juz mam dosc....
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Eveliouses cudny Raduś
![]() naked podziwiam Cie i mocno przytulam! moje dziecie też zezuje bordowa waniliaania2009 ja byłam u gina w 6 tyg i powiedział że albo tabletki albo kolejne dziecko po teraz najszybciej mogę zajść w ciąże a że nasz weselny świadek taką wpadkę włąsnie zaliczył - w grudniu jedno dziecko będzie miało rok a teraz na dniach urodzic sie 2.. miodzio.. to powiedziałam że zdecydowanie tabletki - dostałam AZALIA bezpieczne przy karmieniu piersią bo są jednoskłądnikowe i ta ilość hormonów któa przenika do mleka nie zagraża dziecku, właśnie kończę pierwsze opakownie i wszytko jest ok - tabletki kosztują ponad 30 zł coś oło 37 chyba, jest ich 28 w opakowaniu bierze się je codziennie bez przerwy kończąc jedno opakowanie zaczynasz drugie - tak długo jak karmisz piersią, potem możesz dostać takie te zwykłe... czytałam dużo o tych tabletach i mnóstwo i same pozytywne komentarze http://mamzdrowie.pl/azalia-nowosc-w...et-karmiacych/ ogóle w google wrzućcie to sporo poczytacie o nichmszu kochana wstaje mi się dobrze bo - karmię o 20, potem o 1, potem o 5 no i o 8, więc w nocy wstaje dwa razy, ale od samego początku wstaje ze mną mąż więc moze dla tego - jak karmiliśmy w łóżku to zawsze mi Pata przynosił, przewijał itd.. a teraz jak karmię u niego w pokoju to mamy taki system że on śpi, ja idę nakarmić przewinąć, i odkładam do łóżeczka, a jak Pat się przebudzi to idzie on, czy to utulić czy sprawdzić pieluchę itd.. więc jest sprawiedliwie.. a jak nasze dziecie zaczyna specyficznie ryczec bardzoooo głośno to umówiliśmy się czy to w dzień czy w nocy jesteśmy przy nim oboje bo jedno przewija czy tam przebiera a drugie zagaduje - jest szybciej Binka0310 słodziak! tifio widać co szkoła to inny pogląd, ale wołowiny nie polecają także przy skazie białkowej więc chyba bym się wstrzymała... ycnan i reszta ![]() 1.5 h nagranie SUSZARKI nasze dziecie uspokaja się od razu NA PW---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Klarissa bardzoooo się cieszę że wypad udany wiedziałam że humor ci się poprawi!! ![]() ![]() a co do smoczka to mam identycznie śmiałam się że na gumkę go dam i założe młodemu hahahahah no ale ![]() NIKaP-n; no ja niestety wygotowuje... bu... moje dziecie dziś się śmiało jak się bawiło z tatusiem tak że zaczęło przy tym wydawać dzwięki i dostało czkawki hahahahahahahah ![]() uwielbiam go
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-10-09 o 10:33 |
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
dzieki za wszystkie odpowiedzi, milo widziec ze nie jestem sama, kotrej ciezko sie do wlasnego dziecka w nocy wstaje...
![]() ninaad.. widze, ze tez przewijasz przed karmieniem ja tak robiłam, ale ostatnio taka zamulona wstawalam, ze mi sie mylilo i bralam ja napierw na jedzenie, przez to Młoda mi sie robudzała przy przewijaniu... i godzina szła sie je...ac ![]() ycnan... tez mam łozeczko prawie na wyciagniecie reki, ale czasem tak mi sie nie chce... ze czekam do momentu kiedy dostane konkretny sygnal z jej lozeczka ze chce juz jesc (z nadzieja oczywiscie, ze nie dostane martucha... Ty to sie juz nawet nie odzywaj! Boze gdzie sie takich mezów znajduje?! Ten Twoj to jakis aniol!!! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze... Klarissa... fajnie sie tak oderwac, prawda? Ja dzis mialam ochote pojechac do IKEA na sniadanie, ale jakos po porannym karmieniu wkopalam sie kołdre ze wykopalama sie po 10 Szczesliwa... ja tez wstaje 2, 3 razy w ciagu nocy, ale dla mnie i tak to mega ciezkie, mam nadzieje, ze nowordkowo-niemowlecy szybko mi minie nadejda czasy kiedy moje dziecko bedzie spalo cała noc ![]() kasienka...az nie wiem co ci poradzic... przyulam, trzymaj sie dzielnie , wiem, ze to slabe pocieszenie, ale nasze dzieci wiecznie takie malutkie i placzace nie beda...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

ja to muszę nieźle nakombinować, żeby móc wieczorem wziąć prysznic, czy jeść posiłki
mam wtedy mozliwość pospać kilka godzin bez przerwy a i on jest widać najedzony

ródź szybko i lekko
Wczoraj suszarka chodziła 40 min...
No, ewentualnie ze smokiem, ale go trzeba i tak trochę ululać. A do tej pory było tak, że jak ziewnął dwa razy to go kładłem i sam spokojnie zasypiał. A teraz nie wiem czemu mu się przestawiło 
, wiem, ze to slabe pocieszenie, ale nasze dzieci wiecznie takie malutkie i placzace nie beda...