|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Alguien, xaw fotki w albumie
na szczescie nie caly etat, chodze na 4 godziny
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
i mam jeszcze takie jakby malutkie kuleczki przy wejściu do pochwy ;/ też tak macie? ;/ (po SN) chyba mi dziurka nie zarasta? :O
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
My po spacerku, zimno u nas brrrr...kupilam kilka fajnych rzeczy w ciucholandzie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
pochwal sie!!!
|
|
|
|
#2136 |
|
Rozeznanie
|
nadrobic was graniczy z cudem
my jak fridy uzywamy to zazwyczaj maly sie smieje i tak dziwnie dmucha w nia a jak ciagne to mi cisnienie skacze, taki ma gluty, a jak kozisko wychodzi to razem z nia oczy malego, tak jakby sie dziwil a pozniej wielka radosc ze koza z nosa poszla vette komiksy za***iszte!! ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- wykropkowali mnie ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- zarasta
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też ma w tym miejscu taki czerwonkawy ślad, ponoć to naczyniaczki są i mają zniknąć ![]() A kanalik łzowy jak jest zatkany to łezki nie odpływają i oko ropieje.. mojemu oko ropieje od porodu, ma wykryte w posiewie 2 bakterie i też prawdopodobnie będzie miał udrażniany kanalik.. krępuje się taką małą dzidzię jak mumię by się nie ruszała, głowę się jej siłą trzyma a lekarz taką jakby igłę wpycha w róg oczka i przepycha ![]() brzmi strasznie a wygląda jeszcze gorzej.. ja widziałam filmik na necie z takiego udrażniania.. i już wiem, że poprosze pielęgniarkę by mnie zastąpiła bo nie zniosę tego zabiegu będąc w środku gabinetu. Nie zawsze zabieg jest konieczny, czasem wystarczą masaże i uciskanie w rogu oka.. w kanaliku ma pęknąć pewna błonka która go blokuje i nieraz to następuje samoczynnie dlatego większość lekarzy odwleka zabieg bo można się bez niego obejść w wielu przypadkach. Nam masaże nie pomogły.. muszę po niedzieli umówić nam wizytę i niech lekarz decyduje czy antybiotyki na te bakterie tylko czy udrażnianie i leki ![]() Cytat:
a on bidulek taki ogłupiony się cieszy i potem takie miny wali do aparatu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#2139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo sie dowie i nie bedzie juz chcial jutro pewnie mu sie odmieni, bo jak go pochwale to juz
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisałam se ja mojego nie chwalę bo potem mam tak samo, że dupka zbita i jest darcie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
vette Jana sliczniutka i jaka w tatusia wpatrzona
![]() Cytat:
Cytat:
maly pucek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja zostaje na wychowawczym. na poczatku wypisuje na rok a potem zobaczymy Cytat:
ale to dlatego ze u nas rzadko karmienie jest normalne a przewaznie to jest walka o kazdy lyk dzisiaj to juz wogole nie mam sily. obydwoje nie mamy. misiek caly dzien ma nerwa jakiegos drze ta mala japke non stop. nie chce jesc. o 14 zjadl 30 ml, a teraz dalismy mu niezageszczone mleko z butelki TT i wypil wszystko oczywiscie jedno z nas musialo karmic a drugie skakac klaskac grzechotac gwizdac itp ![]() codziennie a czasem 2 na dzien tak szybko? bylas u okulisty z nia i to stwierdzil? miskowi lezki nie leca jak placze. powinnam sie martwic juz? |
|||||
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Czesc laseczki!!!
Nie wiem czy mnie jescze pamietacie. Regularnie Was podczytuje, ale jak mam cos odpisac to mala sie budzi i klopsik. Dzisiaj tak mi cos dlugo spi, wiec po ogarnieciu domu itp zajrzalam do Was. Z kupkami nadal problem, co dwa, trzy dni. Krostki nadal sa na buzce. Lekarze przepisuja masci kaza odstawiac nabial, a one jak byly tak sa. Kazali natluszczac i przemywac woda przegotowana. Widze, ze ja swedza. Wiecznie cos. Wczoraj bylysmy na szczepieniu - pierwszym. Wzielysmy 6 w 1 i Rota wirusy. Obylo sie bez goraczki, wiec juz dzis chyba nie bedzie. Nawet nie plakala, tylko przy wkluciu. Dzielna dziewczynka, po mamusi. Jesli chodzi o nocki to nie moge narzekac. Dagusia spi nawet po 7 godzin. Kochana coreczka. Ja mam nadal 9 kg na plusie. Skakanki jeszcze nie kupilam, ale w koncu musze sie zmobilizowac.
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz - jak reaguje na zarost meza? Bo moj ma bardzo podobny i na poczatku ja ta drapalo chyba, ale teraz sie przyzwyczaila aniaa trzymam kciuki, zeby Miska jedzenie sie poprawilo |
|
|
|
|
#2145 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a teściowa niech spada (moja też tak mówi a ja oscentacyjnie biore Małego na ręce) budzi się co 3h tak jak mój Cytat:
![]() Cytat:
moj mały padł ze zmęczenia bo nie spał od 16... śpi teraz ale zaraz będę Go budziła bo roześpi się na noc i potem za wcześnie będę musiala wstać
|
|||
|
|
|
#2146 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuje dziewczyny kochane jesteście
vette ja też nie widze mojej synowej aniaa22 co do rechabilitacji oglądnij sobie co nieco o rowzoju dziecka zawitkowskiego bo z tego co pamiętam to dużo rzeczy mam własnie " stosować" tych co są pokazane w tym filmie musze go jeszcze raz oglądnąć i przypomnieć sobie mam nadzieję, że skończą się wam problemy z jedzonkiem i będzie to dla miśka przyjemnością wkońcu a nie męką ![]() Cytat:
ale on strasznie urósł już naprawde tak "dorośle" wygląda bajka ale blanka ma śliczne włoski i już takie dłuugie ![]() ja idę na wychowawczy ale tylko do listopada bo właśnie wtedy mi się umowa kończy a wiem, że mi szef nie przedłuży bo stanowisko pracy ( czyli sklep) został zlikwidowany więc mogę się cieszyć, że to nie firma została zamknięta a jedynie "mój" sklep.ale ja kombinuje do listopada być w 2 ciąży ![]() iść na chorobowe i potem chyba macieżyński mi się będzie należeć ? nie wiem heh ale na to liczę bo chciałabym żeby odstęp między małymi nie był dłuższy niż 2 lata ![]() Cytat:
![]() kinia656 ja mam tą płytke zieloną chyba ok 15 zł kosztowała i na początku śmierdziała strasznie przez 2 tygodnie potem wywietrzała i po tygodniu mrówki zjadło a miałam faraonki. i stoi mi ona w kuchni a mrówek nie ma nigdzie w calym mieszkaniu ( mieszkanie 50 m ) a łaziły mi też w pokojach po łóżeczku nawet alutka nie pocieszę ale mi dieta kompletnie nic nie dała krostki jak były tak są ![]() i tuu jestem w szoku !!! zalało mnie dzisiaj mlekiem !!!! i mały w nocy jadł tylko raz od 2 dni nie jestem na tej ścisłej diecie a moje mleko od razu się poprawiło i ilość i jakość no bo jak wcześniej ściągałam 160 ml przez cały dzień z obu cycków po trochu a tu dzisiaj to 160 ml ściągnęłam z 1 cycka na raz i to, że mały znowu raz tylko w nocy jadł też sobie tym tłumaczę ale zobaczymy dzisiaj ![]() tyle, że oczywiście od razu go wysypało jeszcze bardziej :/ a z nowych rzeczy zjadłam w sumie jajka, mięso mielone i pieczarki ale jestem dzisiaj śpiąca ehhh Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-10-08 o 19:31 |
||
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze mleczko sie pojawilo mam nadzieje ze krostki przestana wyskakiwac. szybko chcesz drugie dzidzi. odwazna a z TZ juz lepiej?
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
hehe no powiedzmy, że "lepiej"
daliśmy sobie ostatnią szansę ale dziecko chce tyle, że chcieć to sobie mogę a jak w życiu wyjdzie to wiadomo nie przewidzi się ![]() dzidzia mówisz, że już troszkę podobny aluś do mnie ? a zapomniałam ci napisać, że super fryzurka ale ty włoski też przyciemniłaś nie ? |
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
hej hej!
no to jestem! nadrobiłam tylko to z wczoraj i dzisiaj, nie ma szans na "zmęczenie" tych 70 stron... mam nadzieję, że wszystko u Was ok i nic się nie działo jak mnie nie było a może ktoś mógłby mi pokrótce napisać co i jak? ![]() widziałam, że u synka Wiolek wszystko ok to super! Lazurowa się pojawiła witaj! myślałam o Was jak się nie odzywałaś na początku po porodzie... cieszę się, że tak super dajesz sobie radę Aniaa - współczuję problemów brzuszkowych ![]() Karolcia - możesz mi powiedzieć ile "wzrostu" ma twoja Nastka, bo widziałam, że też już przekroczyła 7kg? Alguien - u nas wszystko ok, tylko prawie płakałam jak miałam już wyjeżdżać... strasznie mi było smutno zostawić znowu rodzinę, znajomych no i nasz przyszły domek... mimo że przyszłość w Polsce jest dla mnie niepewna (i jakaś baba na mnie nakrzyczała, za nic, zaraz drugiego dnia po przylocie) to chyba chciałabym już tam zostać i mieszkać... chciałam się tylko pochwalić, że moje słodkie dziecię przespało calutką podróż do Polski - zasnął o 21 w domu po kąpieli (autobus był o 1.30) i obudził się już na lotnisku o 5 rano, nakarmiłam w specjalnym pokoju dla matek z dziećmi, przewinęłam i spał dalej potem dostał jeszcze cyca podczas lotu, przespał resztę lotu, przespał lądowanie, przespał pakowanie do wózka i przepakowywanie do fotelika samochodowego i obudził się jak dojechaliśmy do domku spowrotem była mini histeria - ale jak zapodali ogrzewanie w samolocie to ja byłam po 5 minutach totalnie ugotowana i to w krótkim rękawku, a on to już wogóle... uspokoił się jak go porozbierałam i zostawiłam tylko w body i spodenkach, bez sparpetek potem dostał cyca i spał całą podróż ![]() w międzyczasie Patryk zaczął przesypiać całe noce - rekord to 10 godzin bez przerwy - tylko moje piersi tego nie wytrzymują ![]() teraz od 3 dni znowu się zaczął budzić na jedno karmienie nocne (śpi od 20-21 do 3-5 i potem jeszcze do 8-9 rano), ale myślę, że jak się znowu przyzwyczai do nowego-starego miejsca to znowu będzie spał ![]() tyle jeszcze miałam napisać i już nie wiem co
|
#2150 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja to najwięcej śmieje się do mnie a zaczyna już od rana jak tylko się rozbudzi istna śmiechotka ale to po mnie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u nas dziś była piękna pogoda i na spacerku było super![]() Cytat:
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka umyta, zjadla i padla...po 5 minutach zasnela
![]() jaszczka - u nas nie mierza wzrotu w przychodni, ale ubranka zakladamy 68/74 ![]() ania - wspoczuje kochane, mam nadzieje ze niedlugo sie to skonczy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-08 o 20:14 |
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
My juz wyruszamy, wiec raz jeszcze udanego weekendu mamuski!
A na pozegnanie Milena zajadajaca owsianke ![]() http://www.youtube.com/watch?v=qemMNK4XBa8 |
|
|
|
#2153 |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Alguien udanego wypoczynku, a filmik z Milenką
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie.Po prostu jak oczko jest nawilżone (w sposób czysto naturalny) to ta wilgoć normalnie odpływa kanalikiem a jak kanalik zatkany to oko ropieje i tyle Jak oko wam nie ropieje to się nie martwić - mój po nocy wstaje jednym okiem bo drugie całkiem ropą sklejone muszę szybko gazik moczyć w soli fizjologicznej lub przegotowanej wodzie i przecierać aż ta ropa zaschnięta puści rzęski i oczko doczyścić.wyślę Ci mailem ![]() Agravka - wysłano! Priorytetem ![]() AGAMARCIO - byłam na poczcie z tymi pieluchami i przy tej wadze wysyłka 15,50zł.. tak myślę i kombinuję.. bo ważyły coś ponad 2 kilo.. nie pamiętam dokładnie zakręciłam chyba opowieść
|
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Wczoraj młody zaległ o 23.30 ale spał do 5.30 I chyba mi pokarm zanikać zaczyna bo w cycach prawie pusto i on biedny nienajedzony wieczorami był, a ja się dziwiłam co on tak dużo je. A ciągnął i nic mu prawie nie leciało.vette ja chyba ślepa jestem bo nie widzę żadnego zdjęcia twojej córci a każdy tak zachwala. Hmm 5,5 kg powiadasz to mój chudzinka bo 4,5kg![]() i zdjęcia |
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
CZESC dziewczyny.Na poczatku chcialam wszystkim pogratulowac slicznych bobasow
![]() ![]() bardzo dawno sie nie pokazywalam pewnie juz mnie nie pamietacie.wiem,ze moja sis napisala Wam że urodziłam córeczkę Lilianke napisze co u nas sie dzieje i moze skojarzycie moja osobe-ostatnio pisalam ze jestem w trakcie remontu i przeprowadzki.wiec mieszkamy razem z tesciami tzn oni na dole my do gory-tylko wspolne wejscie. niestety nadal nie mam neta u siebie, ale jutro ide ta sprawe zalatwic jak juz wspomnialam urodziłam corke Lilianke 1 lipca o 20.10.porod trwal3godziny silami natury,niestety za pozno dostalam znieczulenie i za duza dawke w stosunku do mojej masy ciala i mala urodzila sie ospala- przerazajace jest gdy nmie slychac od razu krzyku dziecka tylko dopiero po3minutach wentylacji na szczescie jak juz sie odezwala to tak glosno i tak wysoko ze polozne sie smialy ze to ich mala piszczalka po30min po porodzie bylysmy juz razem na sali i tak juz zostalo do wypisu niestety porod byl dla mnie strasznym przezyciem ktore prawie skonczylo sie depresja poporodowa ciagly placz w domu o byle co zmiany nastroju z leku o mala panika ze nie dam rady bol krocza piersi tesknota za ukochana psina ktora zostala u rodzicow pretensje do meza ze niby ie chce z nami byc w domu i ze nas juz nie kocha tak to mniej wiecej wygladalo przez 2tygodnie.oczywiscie karmienie piersia ktore na poczatku wcale nie bylo tak wspanialym przezyciem jak opisywali w kasiazkach nie obylo sie bez popekanych brodawek lez w oczach z bolu nerwach i irytacji mojej i Lilki.gdy Lilka miala12 dni trafilysmy do szpitala z podejrzeniem zwezenia odwdziernika -zdiagnozowanym przez pediatre, ktore po usg okazalo sie zwyklym przejedzeniem![]() ![]() oczywi scie kolejne nerwy,placz, przyblokowanie pokarmu.po miesiacu przestalam karmic piersia i przeszlysmy na butelke, mala podobno dostala skaze bialkowa i od razu zapisano jej nutramigen<bleeeeee>zacze ly sie problemy ze skora z chwila podania tego mleka<jesli mozna to nazwac mlekiem>pediatra od razu zapisala masci na sterydach ktore pomogly w 2dni a po odstawieniu bylo jeszcze gorzej bylismy juz u dermatologa ktora kazala odstawic nutramigen na rzecz zwyklego mleka przepisala masci robione w aptece ktore mam zastosowac dopiero za pare dni zeby wiedziec czy pomoglo mleko czy te masci.skora malej jest w bardzo zlym stanie jest strasznie sucha luszczy sie ma czerwone plamy duze plamy![]() kapiel w oilatum,balmandolu itp nieiwle daje balsamow kremow masci mam tysiace i nadal nic zal mi malej ktora jak swedzi buzka to wyciera w moje ramie![]() Liliankama teraz juz skonczone 3miesiace wazy 6kg choc nie wiem dokladnie 13.10sie dowiem bo idziemy na szczepienie wiec Wam napisze zdjecia malej wkleje pozniej bo dzis korzystam z uprzejmosci kolezanki a ona ma strasznie wolny net jesli chodzi o mnie to 11kg ktore przybalamw ciazy zrzucialmw 2tygodnie(mialam baaaardzo duzo wod plodowych)a 6kg na ktore pozwolilam sobie w ciazy po malu staram sie zgubic-juz udalo mi sie 3,5zgubic mala pochlania mnie w 200%jeszcze nie potrafie sie zorganizowac w pelni inie zawsze uda mi sie posprzatac ugotowac i wyjsc z mala na dwor ale staram sie jakos sobie radzic.jesli znacie jakiegos dobrego dermatologa dzieciecego z wlkp to bede wdziczna za namiary |
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wazne ze sie kapnelas...moja spi juz od 2h i mamy wieczor dla siebie, a tz byl do 19 w pracy wiec...a jutro zakupki musze malej kupic malej czapeczke
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko moja na buzce bardziej papusna ale reszta to tez taka szczuplutka... ale moja chyba jest starsza?jak tak dzisiaj narzekalam ze Blanka malo je, a na kolacyjke wciagnela 180 ml! normalnie jestem w szoku, spi juz od ladnych 2 h
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny chłopak
A Ty jakie masz "szeksi" spodnie fiu fiu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

A leczyć nadwrażliwości uszu chyba się nie da co?
jak oni to przepychają?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo sie dowie i nie bedzie juz chcial