|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
w sumie z tych majirel podoba mi się kolorek 9,13 bardzo jasny blond popielato-złocisty, jest w kategorii brązy i beże zimne... http://allegro.pl/loreal-farba-majir...200739239.html albo majiblond 901S albo 902 http://www.**********.pl/index.php?a=opis&k=350&id=1542 Snow nie kombinowałabym gdybym mogła używac jednej farbki tak jak Ty, ale to jest męczące... ![]() a poza tym jakbym kupiła profesjonalną to chyba mogę dac na odrost z mocniejszą wodą a na resztę ze słabszą prawda??
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-10-09 o 08:36 |
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie robie do tej pory podkladu, chyba by mi sie nie chciało. palette jest mocna, owszem wychodzi pieknie (np. u blond bunny), ale jak ja kiedys raz spróbowałam to mialam strupy na głowie tydzien (było to 2 lata temu, palette xxl czysta platyna).
Także u mnie odpada. Zreszta mi sie tez jak Adzi juz biel nie podoba na moich włosach, wygladam jakoś starzej tak stara malutka. Śmietankowy kolor tak, biały nie. Ewcia zrób tym 9,13 jesli Ci sie podoba, daj na odrost mocniejsza wode. Majirel nie niszczy wlosow. Wez na odrost 9%, na reszte np.3 albo 6%. W jednej miseczce zrób mieszanke na odrost z 9%, w drugiej słabsza mieszanke-nie pomyla Ci sie naczynia. Wyjdzie Ci jak u Adzi pewnie, troche jasniej. Dobra i tania farba: http://allegro.pl/chantal-farba-120-...249328808.html Zobacz 9,03. Kolejne: http://allegro.pl/loreal-majirel-kol...249220216.html Ta podobno swietna: http://allegro.pl/farba-fryzjerska-s...255381272.html Ale kolory wadaja sie duzo ciemniejsze, widzialam pelate na zywo i 3/10 jest bardzo jasny i mocno bezowy wlasnie. 9.03 beżowy http://allegro.pl/koloryzacja-wella-...251027426.html Kotka wklej zdjecie całosciowe swoich wloskow, prosze, najlepiej jak stoisz bokiem Masz juz strasznie długie. Chcialabym zobaczyc dokąd Ci sięgaja bo marzy mi się taka długośc jak Twoja A nie mam wyobraźni jak długie są to wloski. Jak daleko od ramion i jak blisko do pasa![]() Ile masz wzrostu? Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-10-09 o 09:01 |
|
|
|
#1865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie chcę ciepłego beżowego tylko chłodny beż
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Richesse chyba jest zalecany z woda 2,7%? czy sie pomylilam?
jesli tak to ja bym nie robila go z wyzsza niz 3%. To nie farba, a szampon, z wyższa woda mogą wyjsc cuda na głowie. Ewcia zrób odrosty np samym Syossem, zeby nie wyszło za jasno i naloz potem Richesse z woda 3%. On nie niszczy włosow, wrecz ulepsza je, bo ma jakies dobroczynne skladniki A potem bedziesz juz odrost robic farba np Majirel 9,13. Wg mnie to dobry pomysł.
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym mi syoss nie złapie odrostów aha, już rozumiem... ![]() no ale ten HI. Richesse tez się bedzie wypłukiwał i bym musiała nim też robic...a myślisz, że Majirel złapie mi dobrze odrost beżżółtości itp?? i czy zgra się z HI.Richesse?
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-10-09 o 09:42 |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Richesse to nie farba, a szampon z niska woda 3%. Ale w takim razie musisz sama kombinowac
![]() Ja juz nie mam pomysłu, dziewczyny tez cos radzily,a teraz musisz sie zdecydowac ![]() odnośnie Twojego pytania: majirel złapie raczej na pewno, tak jak pisalam w jedenj misce zrobisz mieszanke na odrost,w drugiej na reszte wlosow. 9,13 jest taki sam w Richesse i majirelu bo to Loreal więc mają podobne palety. Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-10-09 o 09:45 |
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem ciekawa, oby nie do rudości hmm..jeśli chodzi o poziom to mniej wiecej taki jak Twój, z tym, że były w ciepłej tonacji wiec też to inaczej wyglądało ![]() ale Ty masz przecież już sliczny blond
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już się pogubiłam, dla mnie farby profesjonalne to czarna magia, mogłabyś jeszcze raz napisac jakbyś to robiła?? ![]()
|
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będę myć fioletowym co jakieś mycie, plus płukanki...może ochronię na dłuzej ten chłodny odcien ![]() Cytat:
Taki kolor miałam przed farbowaniem. Plus odrost wiekszy, jakies 1,5cm.Ty masz już teraz chłodny odcien, także mysle, że londa by ładnie chwyciła tyle że by nie rozjaśniła a raczej tonowanie koloru, może perłowa poświata? ciezko stwierdzic bez spróbowania ![]() dodaje fotkę pudełka
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-10-09 o 10:13 |
|||
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie juto (jak da rade to dzisiaj) ![]() a mam 170 cm wzrostu
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam zebys zrobila odrost Sysoem żeby był jasniejszy od tego co masz teraz a potem na calosc nalozyla Richesse, żeby Richesse rowno Ci złapał.
Rochesse mozna robic z woda 3% max bo do tego jest przeznaczony. Ja nieraz robiłam profesjonalnymi farbami, mieszalam i nie mam z nimi problemu, to sa normalne farby, jak sklepowe ![]() Kotka ja mam 1,65 ale mimo to chetnie zdjecie zobacze Pewnie wzrost nie robi az takiej roznicy.Londa na pudełkin jest ciemna, kiedys nia zrobilam i wyszły mi szaro zielone włosy!!! Musialam potem castingi klasc. I od tej pory nigdy więcej Londy, w moim przypadku sie nie sprawdziła. A włosy mialam jasne, chłodne (nie zolte ani rude ani lekko ciepłe). Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-10-09 o 10:43 |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo naturalnie ten kolor wygląda ![]() jeśli chodzi o długość, to będzie tak jak do zapięcia stanika, moje przynajmniej tyle mają
|
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze masz jakies zdjecie gdzie długośc dobrze widac? Tobie ślicznie Londa wyszła, mi niestety szaro zielona. Dlatego czasem w nieoczekiwanych przypadkach zdarzaja sie niezłe masakry
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a myślisz, że ten Richesse pokryje ten odrost po syoss'ie? bo wątpię żeby syoss ładnie wyszedł na moim odroście
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
tyle miały ostatnio, ale niedługo trzeba zmierzyć na nowo
a wzrostu mam 165cm nie mam teraz takiej fotki całych włosów z tyłu ale postaram się jutro zrobić to zobaczysz jak to mniej wiecej wygląda
|
|
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem bedziesz robic odrost Majirelem. Ja bym tak zrobiła, ale ja jestem taka że jak cos mam robic to juz robie i nie rozmyslam. jak mi wychodzi zle wtedy poprawiam, ale wybieram najlepszą opcje dla siebie. Ja bym zrobila od razu calosc Majirelem bo Richesse zmywa sie. Na odrost wieksza woda jak źle łapie i po kłopocie. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() To czekam na zdjecie Z góry dziekiEdytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-10-09 o 11:10 |
||
|
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja z kolei jestem taka, że muszę miec wszystko dokładnie wyjaśnione, bo inaczej tego sie nie podejmę...niestety
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Powinno wyjsc ok. 9,13 - wyjdzie jak Adzi ale jasniej. Ewcia decyzja nalezy do Ciebie
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszce mam dwie palety, powiedz co myślisz o nich?? http://www.haircity.ch/Goldwell_neue..._Hair_City.jpg tutaj mi się podobają 10V i 10BG ![]() http://allegro.pl/goldwell-topchic-p...237570942.html a tutaj też 10BG i 10BS
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Ladne kolory te które wybralas.
No ale tak jak pisalam, my tu radziłysmy, a wybor nalezy do Ciebie
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi, bo raczej się zdecyduje na goldwella powiedz tylko który kolor Twoim zdaniem będzie najchłodniejszy i z której palety najbardziej trwaly
|
|
#1884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odrost rudawy a reszta jak była biała tak będzie |
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia takie jasne wlosy sa mocno przetrawione wiec moze zlapac slabo, ale efekt na pewno bedzie widoczny. Mysle ze odrost nie bedzie zolty a bezowy. Zapytaj blond bunny tak ostatecznie, konkretnie, na pewno pomoże.
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na zakupach. Zachęcona opisem suszarki którą Agatko nam wklejałaś postanowiłam ją sobie sprawić
Ale jaka ona wieeeelka generalnie wszystkie te fajniejsze jakieś takie wielkie krowiaste, przecież to mi ręka podczas suszenia odpadnie Muszę to przemyśleć A Ty Ewcia co tak z tym kolorkiem szalejesz? Jaki Ty w ogóle chciałbyś miec kolor? |
|
|
|
#1887 |
|
Rozeznanie
|
witajcie!
wklejam Wam fotki moich wlosow w swietle dziennym- rano robilam zdejcia, przy oknie, bez lapmy. Jest troche lepiej niz wczoraj wieczorem jak je widzialam w sztucznym swietle ale ja ciagle widze rudosc na odrostach;/ Przed chwila mylam wlosy 2x szamponem przeciwlupiezowym, pozniej odzywka i na koniec w odrosty wcieralam lekko roztwor z plukanka Flor illum-srebro. Teraz schna.. ale mam wrazenie ze to nic nie dalo. Jak sa mokre te wlosy to mam takie ryże ze szok ale ogolnie farba fajna, nie zniszczyla wlosow, sa takie gladkie i blyszczace. Mam nadzieje ze jak sie troche wyplucze bedzie lepiej. Ja mam cos takiego, ze jak tylko troche rudego mam gdzies przy twarzy- odrosty i przy uszach to cera zaraz wydaje sie baaardzo rozowa;/ Moze jak bedzie juz moj odrost malutki to bedzie ciut lepiej. Czekam na Wasze rady i opinie Pierwsze foto przed farbowaniem, reszta po.(wszystkie w dziennym swietle bez lampy)
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, jak dla mnie trzeba z tym wytrzymać do następnego farbowania, albo coś na to położyć; np spróbować stocholmem - farba bardzo nie niszczy, a skoro z średniego blondu robi taki beżowy, to myślę, że Twój odrost złapało by akurat by nie było go widać i ładnie się wyrównało, ale to już Twoja decyzja. |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Yatamanka i kupilas suszarke?
Te profesjonalne wszystkie sa wielkie kochaneczka strasznie rudo nie jest, ja nawet ledwo co rudość dostrzegam. Albo jak radzo Yatamanka Stockholm albo czekaj az odrost bedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

Życzę Ci, aby Tobie długo kolorek się trzymał
Masz juz strasznie długie. 

hmm..jeśli chodzi o poziom to mniej wiecej taki jak Twój, z tym, że były w ciepłej tonacji wiec też to inaczej wyglądało 

ale ogolnie farba fajna, nie zniszczyla wlosow, sa takie gladkie i blyszczace. Mam nadzieje ze jak sie troche wyplucze bedzie lepiej.