|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
weronisia moj mierzy 42cm nie wiem czemu tak wyglada mniejszy, hmm
![]() a co do picia to domaga sie jedzonka co 2 godz w dzien a co 3 w nocy i wypija teraz uz od 40- 70ml zalezy, ale michal jakby nie bylo to juz miesieczne dziecko czyli miesiac uczy sie zyc poza brzuszkiem a pascalek dopiero tydzien pomimo ze bardziej donoszony, tak mi to lekarze tłumaczyli bo tez inne wczesniaki byly i kazdy inaczej sobie funkcionowal michal tak naprawde dopiero zaczał jesc w domu, w szpitalu mu nie mogli wepchac 20ml i sonda karmili, a ledwo co do domu przyszedl to je jak szalony pieluche zmieniam przed kazdym jedzeniem i ewentualnie jak zrobi cos ciekawego miedy karmieniem wiec wychodzi ok 10 pieluszek moze wiecej, strasznie duzo sika i kupek teraz tez wiecej bo mu rumianek daje bo nie mogl na poczatku zrobic kupy i sie meczyl a teraz jest super maz dzisiaj stwierdzil ze maly jest taki grzeczny ze on nawet nie wie kiedy w nocy wstajemy jesc
|
|
|
|
#872 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
A tu dziewczyny jak zwykle, ranne ptaszki na wizażu siedzą
ja to wcześniej jak ok 12 to sie nie ruszam.taki leń jestem. Już po sniadanku, ogarnęłam troche półki w łazience -tak sobie powoli bedę sprzatac, skończę pewnie na praniu ciuszków dla małej. Dziś pogrzeb babci. Jakoś mi tak dziwnie. Cytat:
mam teraz 98. Wcale mnie to nie dziwi, ze brzuch ciągle mam napięty. Gdzie to dziecię ma się zmieścic![]() Cytat:
![]() Cytat:
do dzis sie budzę z krzykiem w nocy i chodze zakręcona przez nastepny dzień.Im blizej porodu tym barziej głupkowate sny sie pojawiają, tak jak przed ślubem. Pamietam jak sniło mi sie że szłam do kościoła nieuczesana, bez makijażu i w zielonej sukni... Cytat:
Kupiłam normalny elektroniczny, gdzieś mam jeszczze rtęciowy w razie czego. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
eee dopiero teraz sms od ishki widzialam, kurde mogla by juz urodzic, chłop jak drag na dodatek juz oficjialnie donoszony to nic tylko rodzic
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
kottek i weronisia wielkie dzieki za info
miejmy nadzieje ze u Ishki ok i odezwie sie juz z dzieciatkiem
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chce nikogo przestraszyc, ale jestem w szpitalu. Po moim ostatnim poscie w czwartek poczulam nagle cieplo i wilgoc miedzy nogami.Pierwsza mysl- wody mi odeszly, bo ilosc byla ogromna. Wstalam a cale krzeslo, dywan w ciagu 3 sekund przesiaklo wilgocia. Tylko to nie wody, a zywa jasna krew
![]() W ciagu paru sekund wszystko naokolo mnie zrobilo sie czerwone. Panika totalna, mycie na niewiele pomoglo, bo nawet nie zdazylam podpaski zalozyc a juz krew ciekla mi po nogach.Zalozylam majtki dla osob z problemami z pecherzem, nawet te wytrzymaly tylko 10 min.W auto i do szpitala. Zakrawiona na fotel, straszne przezycia w takich stanie byc badanym. Przez lekarza faceta.Napaskudzilal im w gabinecie. Pobrali wymazy,krew,zrobili usg.Na usg widac bylo, ze 1\3 obrazu jest w czerwonych plamach. Na ctg,zadnych oznak porodu. Szyjka zamknieta, decyzja lekarza, jak sie do wieczora krawienie nie zmniejszy, to tniemy. Maly wazy miedzy 1700-1800 kg. Dostalam kroplowki,magnez, mikroelementy, mase antybiotykow, ktore dostaje co 8 godzin, zastrzyki przeciw trombozie, zastrzyki na rozwiniecie pluc u malego(bol nieprzecietny). No i zakaz ruchu, lezenie plackiem.Dzis poprosilam o zdjecie wenflonu, poniewaz chcialam choc troche sie umyc. Nie wiem, jak u was, ale mnie ten wenflon boli. Tym bardziej jak mi za duzo magnezu dali i pieklo jak cholera. Na szpital nie moge sie skarzyc, oprocz jednej zmiany pielgniarek, ktore zlekcewazyly moje prosby i zmniejszenie dawek leku, poniewaz mi niedobrze i mam wrazenie ze sie dusze.Okazalo sie, ze dali mi za malo rozcienczony magnez,za duzo dawke,i dostalam dusznosci,cisnienie skoczylo mi do nieba, czego wynikiem byla straszna wielogodzinna migrena,rozpalenie,bole doslownie wszystkich miesni, nawet oczu, zebow,paznokci..Dopiero jak prawie stracilam przytomnosc i nie reagowalam-to sie przerazily i szybko mna zajely.Sorry za bledy ale pisze jedna reka i wszystko mnie boli. |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj się De ale masz przeżycia - ta krew zwłaszcza nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć. dobrze że jesteś pod opieką
a te piguły
Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-10-09 o 14:24 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
de biedactwo moje, kurcze az mi se słabo zrobiło jak twojego posta czytałam, a co teraz? czekaja do wieczora? kurde a co to za krew??
wiem co to znaczy plackiem lezec i nie moc sie ruszac, trzymaj nogi zacisniete i jestesmy z toba, oby sie polepszyło i maleństwo zostało jak najdłużej w brzuszku |
|
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Z innych rzeczy-bylam te dwa dni na intensywnej obserwacji i ze mna kobieta,na takim etapie ciazy jak moja. Caly czas plakala. W 26 tygodniu odeszly jej wody, ale do 32 tygodnia udalo sie donosic ale..maly w 23 tygodniu dostal jakiegos zatoru, ucierpialy nerki i pluca. Lekarze daja malego 50/50 szans, ze wogole bedzie wstanie zyc,oddychac,a jezeli juz to czeka go przeszczep nerek itp. Kazali go ochrzcic bo nic nie wiadomo..Caly czas zatrzymuja jej skurcze porodowe.
Teraz leze z dziewczyna, ktora od wczoraj ma skurcze. Biedna meczy sie strasznie. W nocy udalo mi sie ja 6 godzin zagadac, rozmieszac,ale teraz cierpi juz bardzo.Cos mi sie zdaje, ze dzis wieczorem, bede miala maluszka w pokoju. ![]() Od czwartku spalam 5 godzin. Ciezko spac, gdy wszystko boli, na porodowce slyszy sie rodzace kobiety, a potem placzace noworodki.Ale to cudowne, slyszec krzyki matki, potem cisza..i placz dziecka i radosc rodzacej. To tyle narazie. |
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze De z Twojego opisu wynika, ze sprawa jest poważna. Zaciskaj nogi i wypoczywaj. Trzymamy kciuki
Trzymajcie się!!!
|
|
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej De... trzymaj się Kobieto, a my mooocno zaciskamy łapki, żeby wszystko było ok.
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
De, az mi sie akcja serca prawie zatrzymała jak przeczytałam ze Ci krew chlusnęła
![]() Lekarz stwierdził co się dokladnie stalo? Mam nadzieję, że bedzie wszystko dobrze bo inaczej byc nie moze! Wenflon masz na dłoni? Odpoczywaj ile się da.. potrzeba Ci napewno snu
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
De - kochana mocno trzymamy
żeby wszystko się pomyślnie skończyło |
|
|
|
#884 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Welflon niestety boli...jak sie zaczyna zatykac i kroplowki nie leca,to trzeba go przekluwac... Wydaje mi sie ze lekarze tak naprawde nie powinni czekac,bo moze lozysko Ci sie odkleja,juz powinnas dawno lezec na stole.. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- az mi sie goraco zrobilo jak to przeczytalam,zaciskaj nogi ile sie da,moze da sie wszystko unormowac
|
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
De az mi słabo trzymam kciuki by było dobrze
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Ishka szybkiego i jak najmniej bolesnego rozwiazania bo to juz czas
![]() Cytat:
Moj sposob na ograniczanie stresu konkretne ograniczenie internetu z rzeczy zwiazanych z ciaza czytam same pozytywne przekazy w tym oczywiscie nasz watek![]() O kurcze Trzymam za Was kciuki. Najwazniejsze ze jesetes pod fachowa opieka i na pewno wszystko bedzie dobrze bo maluszek juz jest silnyEdytowane przez agas Czas edycji: 2010-10-09 o 15:06 |
|
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
De zaciskaj nogi mocno i trzymaj się !!!!!!!!
Ja mam całe ręce pokłute od zastrzyków i welfronów. Na wierzchu dłoni wylazł mi siniak bo pielęgniarka nie trafiła w żyłę i się rozlało. Pobyt w szpitalu nie należy do najmilszych chwil w życiu. Potwierdzam zastrzyki na rozwinięcie płucek bolą cholernie. Dostałam już 2 a następne coś chyba za 3 tygodnie. Nasłuchałam też się krzyków rodzących .A o nie wyspaniu już nie ma co mówić . Dziewczyna która ze mną leżała zagłuszyłaby w nocy kosiarkę tak chrapała. Poza tym ciągle narzekała , co chwilka na fajke do kibelka i po kawe do bufetu. A jak ją wczoraj wypisywali to stwierdzili 1 cm rozwarcia i szyjkę 1,5 cm. No to dziewczyna w ryk. Już nie chciałam jej mówić że mogła częściej biegać na 3 piętro po ta kawe a o paleniu już nie wspomnę . |
|
|
|
#888 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
u nas akurat takich nie bylo,a kawe jedna na kilka dni to ja popijalam bo mi smakuje,ale teraz boje sie ze nerki mi padna..Wyspac sie tez tam nie moglam,bo mnie wciaz budzili to jak wrocilam do domu-nadrobilam,prawie caly dzien przespalam.A teraz sikam na zielono rano,nadal mnie boli,ale jestem w domu i na porodowke to chyba dopiero pojade ze skurczami co dwie minuty,nie lubie szpitali
|
|
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z ktorymi leze sa bardzo mile,dbaja o siebie. Przegadalysmy juz dwie noce, bo nie mozemy spac. Pielegniarki tez, nawet jest jedna Polka.Rozsmieszaja,troszc za sie. Oprocz dwoch, dwie jedze moj maz przekupil slodyczami, to dopiero zaczely byc mile.Kroplowke mam w dloni. Piecze, co mi tez nie pozwala spac. Woda sie zaczela zbierac, bo sie nie ruszam.Krawienie ustalo, mam teraz tylko takie skrzepy i brazowa wydzieline jak na koncu okresu.Czyli stara krew. Puls malego w normie. Lozyska nie moga mi ogladnac,bo obraz zamazany, poza tym znajduje sie bardzo daleko na tylnej scianie. Nie lubie szpitali, ale maz mi przyniosl dzis laptopa, tesc karte telefoniczna i moze dzieki temu bedzie mi troche latwiej przetrwac pobyt.
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Endzia-ja mam Klupsia lozeczko i sama skladalam.Nie moge zlego slowa powiedziec. Wszysko dobrze wykonane, takze sruby, a tu najwiecej osob sie skarzylo. Ja moge tylko pozytywy powiedziec. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-09 o 15:33 |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
De trzymaj się
Wszystko będzie dobrze Musi być![]() U mnie narazie wszystko ok.Tylko troszkę mnie dół brzucha pobolewa. Ach i wiecie co ten cham i prostak wyjeżdża Już w poniedziałek![]() I nie zobacze go aż do grudnia do świąt ![]() Ach wiecie co wczoraj zmarl jego ojciec.Jutro pogrzeb.I jest cały cyrk. Mój teść jest po amputacji nogi i ktoś musi zostać w domu się nim zająć.No i wypadło na mnie, poza tym ja nie dam rady wystać 1,5 godziny w kościele i jeszcze 1 godzine na cmentarzu w zaawansowanej ciąży . A siostrunia TŻ ma oczywiście pretensje i nie rozumie jak to ja nie jade Ach co tu dużo mówić.Niedosyć że nawet nie spyta się przez całą ciąże jak się czuje, to jeszcze ciągle mnie obgadywała i wyzywała, ciągle wykorzystywała mojego TŻ i wyciągała od nas pieniądze to jeszcze teraz ma pretensje.Ja teraz prawie cały czas jestem w domu bo ciągle pobolewa mnie brzuch , biegam do łazienki i ciągle czuje skurcze. Ta kobieta to jakaś chora jest
|
#891 |
|
Dragonfly
|
De to dobrze ze dodajecie sobie otuchy,ja tez mialam akurat bardzo fajne kolezanki,wiekszosc z przenoszona ciaza,az przyszedl jeden dzien ze jedna za druga zaczely sie rozpakowywac
to potem moglam sobie ich slodkie maluszki isc obejrzec na oddzial polozniczy nie moglam sie nadziwic, ze mamy takie duze brzuszki,a te dzieciaczki to takie malenkie byly...Moja jak slyszala placz noworodka to zaczynala smiesznie kopac ja dwa miesiace musialam lezec wlasnie z powodu ryzyka krwotoku i odklejenia sie lozyska..Jedna dziewczyna przyjechala na oddzial, bo miala bardzo wysokie cisnienie,wiec wskazanie od cc,ale chcieli czekac kilka dni...Zaraz po obchodzie dostala krwotoku i od razu pedem wiezli ja na sale operacyjna,w kilka minut pozniej jej synek byl na swiecie..Okazalo sie ze miala zgnite lozysko,nie wiem jak to mozliwe...
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej dobra wiadomosc ze na ponad 2 miesiace bedziesz miec spokoj ![]() Nas wczoraj odwiedzil tesc z nowa żoną i to bylo takie miłe ze przyjechala ona i pytala ja ksie czuje, porozmawiala ze mna.. a matka TZ, oficjalnie babcia sie nie interesuje i nie zamierza chyba przyjsc tutaj. Nie brakuje mi jej ale no kurde.. masakra jakas.Dziewczyny, ale mam apetyt na slodycze i przekaski. Masakra. Boje sie ze jeszcze cukrzycy dostane W ogole cos dziwnie sie czuje, chyba pojde polazic niedaleko bo fajna pogoda (a co za tym idzie.. dojde do sklepu i cos kupie do jedzenia )
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci że najśmieszniejsze jest to ze siostra TŻ jest od niego starsza i ma 40 lat a zachowuje się właśnie tak.Ma dwoje dzieci i chyba juz nie pamięta jak to było w ciąży. Mój TŻ jest starszy ode mnie o 11 lat ale dogadujemy się świetnie
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
De aż mi sie ciepło zrobiło jak przeczytałam co piszesz...
Trzymaj się Kochana i zaciskaj nóżki żeby maluszek posiedział jeszcze w brzuszku... A wiesz już od czego ta krew Ci się polała??? Co powiedzieli lekarze?? A lekarze co w ogóle mówią jakby się teraz dziecko urodziło?? Duże są szanse na przeżycie takiego maleństwa?? |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
A, myslalam ze jakas mloda.. przynajmniej po opisie tak to odebralam.
Widocznie nie pamieta.. albo jak byla w ciazy to musiala robic wszystko i sie odgrywa? Aaaaaaleee... nie stresuj sie
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
kootek bodajze tez w 32 tygodniu Michalka rodzila#?Lekarze mowia,ze jak teraz by na swiat przyszedl, to nic mu nie bedzie. Ale wiadomo, im dluzej tym lepiej. Malutki jeszcze, z tymi 1700 g.
Lekarze nie znalezli przyczyny,mozliwe, ze mnie skopal tak silnie, ze cos uszkodzil, albo ,ze z przemeczenia. Uciekam, bo znow mam dusznosci i kolotanie serca. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-09 o 16:50 |
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
De zaciskaj nogi. Miejmy nadzieje, ze utrzymasz jeszcze troche ta ciaze. 1700 to malenstwo. Moj ma 2300, a jaki maly. Lepiej zeby urodzil sie pozniej, wytrzymaj. Nie polecam ci tego stresu zwiazanego z urodzeniem takiego malenstwa. Ja mam dosyc.
Jutro sie chyba wypisuje na zadanie. |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachowuje się jak nieokrzesana ( zeby nie napisac gorzej )nastolatka.Myślałam że taka ma trochę oleju w głowie.
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
jak byłam w szpitalu to lezała ze mną dziewczyna w 12 tyg ciąży która trafiła tam z silnym krwotokiem. Tak sie z niej lało , ze usg zrobic nie mogli. Leżała plackiem z tydzień, okazało sie, że miała jakies bakterie i krwiaka, który pękł. Ale z dzieckiem wszystko ok z tym , że teraz póki co musi leżeć.
|
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie to przeraża... chodzimy do lekarzy, niby jest ok, a tu nie znasz dnia, kiedy może zacząć się coś dziać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

ale wiesz mi, że wszystkie kg idą w tyłek i uda 
mam teraz 98. Wcale mnie to nie dziwi, ze brzuch ciągle mam napięty. Gdzie to dziecię ma się zmieścic

do dzis sie budzę z krzykiem w nocy i chodze zakręcona przez nastepny dzień.

Trzymam za Was kciuki. Najwazniejsze ze jesetes pod fachowa opieka i na pewno wszystko bedzie dobrze bo maluszek juz jest silny