|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
monika, nie śpisz w niedzielę?
patrycja, rewelacyjne te zdjęcia, gratuluję chłopaczka, chyba na razie rodzynek w tym wątku? ![]() ja mam usg we wtorek, na przezierność, ale zwykłe robię, chyba że się okaże, że nadal nie mają zamiaru ekranu do mnie odwrócić i trochę mi też pokazać co i jak, to się wkurzę i pójdę prywatnie, ale jeszcze nie na 4d, za wcześnie, bo to początek 13tc. Może dziwne, ale na razie się tym badaniem nie denerwuję specjalnie, może zacznę przed gabinetem... |
|
|
|
#3602 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i oczywiście gratuluje synusia monika super że z dzidzią wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
marsylia mój mąż usilnie próbuje znaleźć siusiaka na zdjęciu z usg i tylko on tam coś widzi monika widać że już brzusio rośnie a dzieciak olał bo może wstydliwy :P
Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-12-01 o 14:12 |
|||
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam u koleżanki zdjęcia 3d zrobione w 25tc boskie piękna twarzyczka jej wyszła, jak prawdziwy dzidziuś ![]() ja idę w 20tc bo jak je połączę z połówkowym to będzie dużo taniej, no i płci u mojego gin to bym się dowiedziała przy dobrych wiatrach po 22tc ![]() Cytat:
u nas łóżeczko też będzie stało najprawdopodobniej w rogu ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu chce kupić też komodę z 3 szufladami oraz półkę, myślałam o czymś w tym stylu poniżej (zdjęcia z Ikei) a bujaczek obowiązkowo
|
|
#3604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie![]() Cytat:
Cytat:
rano jeszcze dosyć płaski![]() Cytat:
|
|
#3605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3606 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamy Cytat:
Cytat:
dziewczyny ciężko mi się chodzi bo coś mi przeskoczzyło w tyłku albo w nodze - nie wiem i jak robie krok to aż zaświdruje w pośladku. Dzisiaj myślałam że nie wystoje w Kościele a jak chciałam stanąć na tej nodze to prawie aż podskoczylam
|
|||
|
|
|
#3607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczynkę! bo ja przeczuwam synka więc musi mieć duzo koleżanek hihi
Cytat:
mam 174 Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie da się nie zauwazyć ![]() Cytat:
Cytat:
ja dopiero wstałąm po śniadanku, piękna pogoda i chyba na spacerek sie wybierzemy ;-)) a pozniej do kina ;-))
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
wg pierwszego postu jest 5/5 ![]() nie wiedziałam, że Jokr3 zna już płeć ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- ból w posladku to brzmi jak rwa kulszowa, jej poczatki
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jokr3 pisała do mnie na prv że już zna płeć i że może nawet do nas wróci na forum Wstawiam zdjecie mojego brzucha w 17tyg, coś dla maluszka oraz leniuchującego naszego kota
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
fajny brzusio black rose
kurcze jakie moje dziecko leniwe..czasem cos puknie, ale jak pomecze..odpuka a tak to cisza... ![]()
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgoogluj to może są jakieś domowe sposoby, np. ćwiczenia ablo unikanie pewnych pozycji czy coś ni i zapytaj gin piękny brzuch, i cudny kociak muszę tez wam pokazać mojego kociaka a ty różowe widzę kupujesz
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brzuszek mały, zgrabny kot nieziemski pełen luzik
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a macie jakieś domowe sposoby na opryszczkę? Ja czekam na obiadek, bo mąż dziś robi
![]()
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasta do zębów
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi pomogło dwa razy w ciąży okładanie czosnkiem lub cebulą i smarowanie spirytusem. piecze ale pomaga.
|
|
#3616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Ja już od 7 nie spię, ale zdążyłam zrobić 4 prania, Tż umył mi okna i pozdejmował firanki, obiad też juz prawie przygotowany i sobie zajrzałam do Was. Trochę się zdenerwowałam, bo wczoraj kupilam sobie spodnie ciążowe i sa chyba za małe troche, znaczy teraz sa dobre ale w polowie ciąży to napewno bedą za małe, ale pójdę sobie jutro i je wymienię na wieksze ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
A ja jak mam taki problem to kupuje plastry Compleed sa naprawde dobre tylko ze trzeba je od razu przykleic jak pojawi sie swedzenie lub malenka "krosta" pomagaja na 100% kosztuja ok 19zl szt 15 cena w zaleznosci od apteki.
|
|
|
|
#3619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja Franka za to bardzo zywe dziecko jest, wiele razy w ciągu dnia podskakuje, kopie itd... i to z róznych stron brzucha, ona sobie tam wyścigi w pływaniu chyba urządza ale wiecie, co, przez to łozysko przodujące ( jak sobie doczytacie, to chodzi o to, że takie łozysko jest nisko i "siedzi" na ujściu macicy, tylko, że od tej drugiej strony szyjki- wewnętrznej ) ciągle mnie cos uciska w dole brzucha, nie moge sie za bardzo zginać, schylać, bo mnie zaczyna boleć, w dodatku tez mam ucisk na pęcherz i musze latać szybko, bo jak nie zdążę, to niefajnie i uważąć przy kichaniu itd... masakra. Mam fizyczne wrażenie, że to łożysko mi siedzi na szyjce, juz wczesniej miałam takie dziwne skurcze samej szyjki i to może być spowodowane tym uciskiem łozyska. Od gin dostałam wczoraj zalecenie zero seksu ( jak się nie podniesie, to do samego porodu ![]() Za miesiąc mam skierowanie na kolejne usg, żeby zobaczyc, czy cos sie zmienia z tym łożyskiem i na tym usg ma mi tez zmierzyc dopochwowo czy mi sie nie skraca szyjka i w ogóle czy mi się coś z nią nie dzieje, przez ten ucisk łozyska .
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-10 o 14:49 |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
A ja znowu problem mam po tych lekach na wysypke nic mi nie przeszlo wrecz chyba gorzej jest bo doszlo wieksze swedzenie jestem zalamana jutro ide do lekarza...mam nadzieje ze jakies badania zrobi...tyle sie obczytalam na temat choleostazy podczas ciazy masakra i tak sie boje zeby bylo ok ![]() mowie wam nigdy sie chyba w zyciu tak nie martwilam ...
|
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte u lekarza
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz niutka mnie tez lekarz kazal uwazac bo lozysko jest nisko i zapowiada sie przodujace no chyba ze do 34 tyg cos sie zmieni o sexie narazie nic nie wspominal ale i tak mam ochote "raz na ruski rok"
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
niutka doradź mi jako doświadczona mama ( i reszta dziewczyn również)
mam zamiar karmić piersią, ile? nie wiem, wyjdzie w praniu, ale sęk w tym ,że termin na marzec, a do czerwca uczelnia więc będę musiała się wyrwać raz na jakiś czas na ćwiczenia, później egzaminy itp itd. Więc również muszę zakupić laktator ( jakiiiii ??? ) chciałam karmić tak z 3 miesiące więc nie wiem czy opłaca się kupować elektryczny, wolałabym ręczny bo tańszy, ale słyszałam wiele negatywnych opinii ,ze długo pokarm się odciąga itp itd. Boję się troche,że małe nie będzie chciało jeść z butelki, od kiedy zacząc przyzwyczajać? może w dzień butelka a w nocy cyc? kurcze nic już nie wiem. aha i ile jakich butelek mam kupić na początek? ogólnie wolałabym mieć wszystko kupione przed rozwiązaniem, nie w trakcie, widziałam zestaw startowy z Aventa 2x 125 ml i 2x 260 . i nie wiem czy starylizator to rzecz niezbędna? nie wystarczy dokładnie umyć i tyle? nie wiem co mi się przyda a co nie a szkoda kasę wydać na marnę, wolę dziecku kupić coś innego. trochę ten mój post chaotyczny ale śpiesze się. kurcze no licze na rade bo jestem zielona.
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
co do karmienia piersią się nie wypowiem bo nie karmiłam
![]() ani żadna z moich sióstr, tzn, jedna z ok 2 miesięcy a druga 2 tyg. sterylizatora nie miały, ale sterylizują butelki, tzn, płuczą je i smoczki wrzątkiem obie bardzo zadowolone są z elektryczne laktatora Aventu
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-10 o 15:31 |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie wydaje mi się,że ten sterylizator to rzecz zbędna, przemyje wodą,wrzątkiem i będzie ok.
![]() a koszt to ok 150 zł ( avent ) to za tą cenę mam laktator który będzie mi b.potrzebny.
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
no bez laktatora to chyba ciężko by było,
a nie znam osoby zadowolonej z ręcznego sterylizatora tak jak pisałam moja siostra nie ma, ma za to podgrzewacz z Aventu, chwali sobie to urządzenie, potem można w nim podgrzewać słoiczki itp
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popisze na razie od czasu do czasu i zobaczymy co bedzie ( klubowiczki wiedza o co chodzi )Montii no wiec powiem na podstawie tego co zauwazylam w domu. Jesli chodzi o cyca to jesli na poczatku kluska nie chce, a Ty i tak bedziesz ja dostawiac to w koncu sie nauczy i juz butelki nie bedzie chciala, wiec trzeba uwazac, bo znam jedna pania, ktora w ten sposob sie uziemila w domu i teraz ani wyjsc, ani nic, bo cyca nie zostawi w domu Laktator jesli chcesz karmic na dluzsza mete to lepiej elektryczny, bo jednak szybciej sie sciaga mleko i wygodniej. Recznym na poczatku samej ciezko no i namachasz sie, a tu moze z 40 masz i to jest porcja na jeden raz, po czym chwila przerwy i znowu jedziesz z koksem, bo jak dziecko sie obudzi za te 3-4h to znowu trzeba karmic, a dzidzia niecierpliwa i nie bedzie czekala, az odciagniesz Tylko z elektrycznym trzeba uwazac i pilnowac czasu najpierw po 7min z kazdego cyca, potem 5 i bodaj 3, bo inaczej bedziesz miala suty do ziemi ![]() Butelki antykolkowe, ale trzeba koniecznie zwrocic uwage na wielkosc dziorki, bo za zwyczaj sa jednak za duze i tu znowu przyklad. Pewne dziecko z takiej butelki zacignelo raz, mleko sie spienilo i po mleku, a dziecko nie nasycone. Im dluzej to mleczko splywa i im wiecej kluska musi sie nameczyc przy ssaniu tym lepiej. Sterylizator to zbedna rzecz, bo rownie dobrze mozesz wrzatkiem przeplukac i masz juz gotowa butle, a tak to zanim sie tam zrobi to daj spokoj. Zreszta sa buletki samosterylizujace sie, ktore sie wklada do mikrofali i juz. To tyle
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-10-10 o 16:09 |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie rady są dla mnie cenne
po przemyśleniu sterylizatora nie kupię, ale zainwestuje w laktator elektryczny tylko kwestia tego karmienia, nie wiem jak to zrobić najwygodniej by mi było w dzień butelką a noc cyc ale nie wiem czy tak się da w ogóle, tzn pewnie da ale jak tu dzieciaczka oszukać ;-)))idę się szykowac, do rodziców i do kina pa
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
gratuluję dziewczynom, które poznały ostatnio płeć swoich maluszków
przez ostatnie dni byłam jakoś wyjątkowo zmęczona po pracy, podczytywałam co tu się dzieje, ale nie miałam już siły pisać. za to dzisiaj po ponad 10 godz. snu wreszcie mam energię do życia wczoraj wybraliśmy się z TŻem na zakupy ubraniowe z racji powiększającego się brzuszka. planowałam kupić spodnie, bluzki/swetry, buty zimowe i płaszczyk-grzybek, ale nie było nic ciekawego tylko spodnie w h&m kupiłam, więc nie byłam zadowolona, bo parę godzin chodzenia, a takie marne rezultaty a dziś dla relaksu zrobiłam sobie małe spa w domu - podczas kąpieli wysmarowałam sobie ciałko błotem z morza martwego, wyglądałam jak murzynka,TŻ aż zrobił fotki mam nadzieję, ze takie błoto nie zaszkodzi w ciąży dopiero po fakcie o tym pomyślałamo jok3r jesteś znowu!!
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
widziałam na allegro,
taki sterylizator do mikrofali, za 40zł bodajże może skuszę się na coś takiego ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
ja marze o zakupach ubraniowych, ale jeszcze trochę muszę poczekać na wypad do większego miasta za to kupiłam sobie na allegro 2 pary rajstop dla ciężarnych oraz getry ciążowe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

no i oczywiście gratuluje synusia

chociaż i takie zdjęcia są urocze 

A gdzie tu dalej 

bo kupiliśmy dzisiaj różowe skarpetki i rękawiczki takie słodkie były że wzięłam 

ale śpiesze się. kurcze no licze na rade bo jestem zielona.