|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za ciepłe słówka.... mam doła
;(
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dda
Cytat:
co się stało??
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
patologia - hmmm
faktycznie sytuacja odbiega od norm spolecznych wiec mozna to nazwac patologia, ale nie MY jestesmy patologia - My zostalysmy postawione przed faktem dokonanym i kazdego dnia dzielnie walczymy o lepsza siebie co do ludzi, ktorzy staja na mojej drodze to ja mam taka przypadlosc, ze zawsze wiem lepiej (nawet od nich samych) co o mnie mysla, jak mnie postrzegaja. Wychodzi wiec zawsze na to, ze nikt mnie nie lubi i kazdy sie ze mna meczy obecnie podczas terapii ucze sie (choc czesto nie chetnie sie przyznaje), że moze byc inaczej i nie jestem w stanie przewidziec co kto mysli. Poza tym, to co mnie najbardziej uderzylo to fakt, ze dowiedzialam sie, ze wyczuwa sie w kontakcie ze mna ogromny dystans, ze raz jestem autentyczna, a nastepnym razem potrafie byc maksymalnie odpychajaca. Z tego wynika, ze zachowanie innych jest odpowiedzia na moje dystansowanie i brak autentycznosci. Tyle razy dziennie gram, przybieram jakas postawe zeby wygladalo na normalne - bo tak naprawde mialabym ochote nic nie mowic i nie reagowac.jesli chodzi o tematy alkoholizmu w domu to poruszalam ten temat z innymi, moje Przyjaciolki o tym wiedza i TŻ oczywiscie, ale nic tak nie boli jak milczenie po tym jak cos powiem dla mnie trudnego i waznego oraz poczucie, ze ktos mimo iz chce nie moze mnie zrozumiec bo jego swiat jest inny mam zamiar przestyac o tym rozmawiac bo to chyba wiecej zlego niz dobrego przynosi, czasem gdy sie zapedze w uzewnetrznianiu przed moim TŻ czuje sie potem taka beznadziejna, ze sie uzalam i ze ile moze On wysluchiwac. Chodze na terapie, zeby sie wygadac, znalezc zrozumienie i pomoc a tak poza tym uwazam, ze kazdy czlowiek ma swoje problemy, kazdy nesie swoj Krzyz i staram sie nie porownywac z moimi problemami bo dla kazdego jego wlasny ciezar jest jakas tam trudnoscia czy tragedia inie mnie to osadzac jeszcze bym mogla pisac, ale kto tyle przeczyta wiec uciekam spac, dobranoc Cytat:
narysuj mi baranka... zakorzenienie Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-03 o 15:48 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać! |
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
jestem do dupy..niepowinnam żyć.. urodzić sie niepowinnam....
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj nie wolno Ci tak myślec!!!! Każdy ma swoje miejsce na ziemi, każdy z nas jest wyjatkowy, i Ty również!!!!!! nA PEWNO JESTEś BARDZO WARTOśCIOWą OSóBKą
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
niepotrafie.. ciagle czuje ze wszystko niszcze....
|
#307 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
vic. _________________________ _________________________ ________________ Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-03 o 15:49 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja MULTIQUOTE proszę z niej korzystać! |
||
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
właśnie koKOro pisz pisz ja tez czytam wszystko...
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Franky ja tak nie uwazam
to normalne, ze czujesz sie obco na tym swiecie, czesto beznadziejnie i masz poczucie, ze wszystko na czym Ci najbardziej zalezy psujesz... ale uwierz, ze bycie DDA wiaze sie rowniez z bardzo pozytywnymi rzeczami. Moim zdaniem dzisiejszy swiat zmierza w strone kiczu, zadawala sie byle czym, nie wiele mu potrzeba. My z Nasza wrazliwoscia potrafimy dostrzegac wiecej, potrafimy mocno kochac, troszczyc sie o innych, mimo, ze duzo rzeczy Nas meczy i uwazamy, ze robimy wszystko zle - to robimy przede wszytskim to zle, ze nie umiemy zauwazac swoich dobrych stron i zachowan. A takie sa i jest ich wiele Nie poddawaj sie, to nie latwa droga, ale poddajac sie juz wogole wszytsko sie traci sa lepsze dni i gorsze, ale na pewno kazdy jest wart przezycia
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
koKOro tyle że ja chwilowo niemam siły na walke
coraz wiecej jest u mnie tych złych dni... a coraz mniej tych dobrych![]() nieradze sobie...
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Franky, pamiętaj że nie jesteś sama, i nigdy nie będziesz..jak napisała koKOro nie możesz sie poddawać
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Franky nie masz sily na walke - masz prawo, daj sobie spokoj na razie, odpusc sobie, egzystuj, ale nie poddawaj sie. Po prostu daj sobie luzu, nie staraj sie robic wszystkiego idealnie. Co raz wiecej zlych dni - pewnie dlatego, ze sie pograzasz, wszytskie problemy laczysz w calosc i obwiniasz jaka to jestes beznadziejna - do kazdego problemu postaraj sie podejsc oddzielnie i nie wykorzystuj tej sytuacji zeby sie pokatowac. Na pewno nie przyjdzie wielki kop, ktory Cie ruszy z tych zlych dni, ta sila jest w Tobie i mimo, ze Ci sie wydaje, ze nie masz sil dasz rade malymi kroczkami sie rozruszac w ta dobra strone
a teraz musze isc spac bo padam. 3mam kciuki i pisz smialo, to pomaga
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
viconiaa , koKOro dziękuje
ide spac... sen mi pomaga... dobranoc do jutra...
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Franky
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
W przelocie do pracy buziaki Wam przesyłam
Franky Tobie duuuuużo wspierałek Słuchaj dziewczyn, One mają rację
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Lavie ,Apiska dzięki
własnie sie obudziłam... i nic mi sie niechce totalnie...
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dziękuję za buzaki Franky...zbierzesz siły, zobaczysz, i będzie wszystko w porządku... ja dziś mam stresa że hoho.....jutro wyniki matur.
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz kąpu - kąpu i sprzatanko domku
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
viconiaa trzymam kciuki za mature
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
to czekajcie ze mną równiez...
Kuwa przecież to tragedia jest ;/ Nawet nie wiem czy mój ojciec pamięta, że to już jutro. Nawet nie zauważył mojego przygnębienia...
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
TRZYMAM KCIUKI MOCNO APISKO
mój ojciec przyszedł pijany w moje 18-ste urodziny...w swoją 25-tą rocznice ślubu..... niepamietał!
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze to ogromny stres ale jeszcze tylko jutro i na pewno bedzie dobrze Dziwczyny - uszy do gory, jestescie zdolne wiec ja jestem pewna, ze bedzie dobrze
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Tu piszą coś o nas http://zdrowie.onet.pl/1341940,2041,...ychologia.html
To chyba dobrze, że duże portale zauważają problem. Trzymajmy się wszystkie, dzisiaj przecież tak pięknie świeci slońce. |
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Selfish, przeczytałam, dzieki
Znalazłam nawet radę dla naszych zestresowanych maturzystek (i nie tylko): "Pamiętaj, że masz asy w rękawie. Uświadom sobie, że trudne doświadczenia z dzieciństwa miały na ciebie również pozytywny wpływ. Dały ci niezwykłą wrażliwość, bogate wnętrze, umiejętność głębszego patrzenia na świat. Jesteś ambitna, pracowita, cierpliwa. Masz wszelkie podstawy do życiowych sukcesów. Powtarzaj to sobie ku pokrzepieniu serca! " A kciuki i tak wciąż trzymamy
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
wiecie ja wcale niejestem cierpliwa... :/
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie
Ja bym chciała już, od razu mieć, zrobić, wypróbować. Ale z drugiej strony, czy w sytuacjach podbramkowych nie wykazujemy się spokojem, opanowaniem, cierpliwością? Myślę, że to wszystko zależy od sytuacji.Franky, a najważniejsze było to co pogrubione No, uszy do góry! A maturzystki mogą sie poczuć dumne. Sam minister Giertych osobiście przepraszał za opóźnienia w ogłaszaniu wyników
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
błagam niewspominajcie o giertychu i że jest ministrem edukacji... bo normalnie mnie dolina bierze jeszcze bardziej hehehe
![]() a tak wracając do tematu to o wiele lepszy mam humorek... ale męczą mnie te moje ciągłe zmiany nastrojów...
...Już tylko Ciebie mam... .... I to mnie tutaj trzyma.... Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-03 o 15:51 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać! |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Wykonywanie czynności w tempie naychmiastowym to to, co mnie charakteryzuje. Boje się, że jeśli czegoś nie zrobię dziś, jutro może być za późno. Kiedyś uważałam to za moje zboczenie jakieś...
![]() Ciekawy artykuł Wydaje mi się, że to samo było bodajże w Claudii ostatnii
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co sobie dzisiaj pomyslalam, ze nie dosc, ze jestem kobieta to jeszcze DDA. To jest juz wogole mieszanka wybuchowa
Wszystkie wiemy, ze kobiety z natury uwielbiaja utrudniac sobie zycie, a tu jeszcze tyle dodatkowych cech caly czas nad tym pracuje, ciagle odktywam cos nowego - jeszcze dluga droga, troche jestem zmeczobna tym, ale wiem ze mi sie uda dosc fajny ten artykul, fajne te zdania, ze bycie DDA ma tez pozytywne strony. Czytalam kilka ksiazek na temat DDA, alkoholizmu i na pwno warto bo widze teraz, ze z artykulow mozna sie dowiedziec podsumowania tematu, a dla pelnego zrozumienia lepiej to rozwinac zawsze najbardziej interesuja mnie komentarze, czesto oddaja sedno sprawy dzisiaj chyba pol dnia przesiedzialam na Wizazu
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

;(

faktycznie sytuacja odbiega od norm spolecznych wiec mozna to nazwac patologia, ale nie MY jestesmy patologia - My zostalysmy postawione przed faktem dokonanym i kazdego dnia dzielnie walczymy o lepsza siebie
obecnie podczas terapii ucze sie (choc czesto nie chetnie sie przyznaje), że moze byc inaczej i nie jestem w stanie przewidziec co kto mysli. Poza tym, to co mnie najbardziej uderzylo to fakt, ze dowiedzialam sie, ze wyczuwa sie w kontakcie ze mna ogromny dystans, ze raz jestem autentyczna, a nastepnym razem potrafie byc maksymalnie odpychajaca. Z tego wynika, ze zachowanie innych jest odpowiedzia na moje dystansowanie i brak autentycznosci. Tyle razy dziennie gram, przybieram jakas postawe zeby wygladalo na normalne - bo tak naprawde mialabym ochote nic nie mowic i nie reagowac.
mam zamiar przestyac o tym rozmawiac bo to chyba wiecej zlego niz dobrego przynosi, czasem gdy sie zapedze w uzewnetrznianiu przed moim TŻ czuje sie potem taka beznadziejna, ze sie uzalam i ze ile moze On wysluchiwac. Chodze na terapie, zeby sie wygadac, znalezc zrozumienie i pomoc
oj nie wolno Ci tak myślec!!!! Każdy ma swoje miejsce na ziemi, każdy z nas jest wyjatkowy, i Ty również!!!!!! nA PEWNO JESTEś BARDZO WARTOśCIOWą OSóBKą

No, uszy do góry!