Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 12:42   #991
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kotek noworodek przez kilka dni - max. do dwoch tygodni tak bedzie robil.
Ale potem nei zasnie tak szybko - widze po dzieciach koelzanek. A ta aktywnosc to czasami 20 minut
I najgorsze co moze byc - jak sie dziecko nauczy zasypiac z cyckiem w buzi.
moja ze 3 albo i 4 miesiace zasypiała momentalnie po karmieniu - chociażby na 15 minut ale szła spać
Ale wiadomo każde dziecko jest inne i z każdym trzeba postępować troszkę inaczej
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
gdy dizecko zasypia na rękach albo przy piersi trzeba po jedzeniu je trochę rozbudzić
by widziało że zasypia w łóżeczku
ale aktywność po jedzeniu
Ja nie rozbudzałam - kładłam do łóżeczka i tyle
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Wiecie co? Posprzątałam w łazience, ugotowałam kaszę i zrobiłam buraczki do obiadu i po prostu padam na twarz
A żeby było ciekawiej, przez nieuwagę swoją i męża umyłam umywalkę, wannę i baterie od nich szmatką, którą ostatnio mąż umył kuwetę kocią No trudno, przelałam wszystko wrzątkiem na wszelki wypadek, nie sądzę, żeby to mogła nam zaszkodzić bardziej, niż kot walający się wiecznie w naszej pościeli i chodzący po blatach kuchennych
Na pewno nic się nie stanie - nie przejmuj się
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 12:50   #992
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Ciekawe jak tam DE..

Kretencja, hehe dobre ale nic sie nie stanie, moj kot ciagle lazil po bllacie, czasami nawet tylek na nim lizał ale nie umialam go tego oduczyc, bo wzielam go ze schroniska jak juz byl duzy i mial pewne juz zachowania nabyte.

Jaki piekny dzien..

Cala kuchnie wysprzatalam, umylam nawet meble hehe padam na pysk a musze obiad zrobic

Czasami mnie to denerwuje, ze generalnie tylko kobieta gotuje! Wpieniajace. Ale glodna jestem wiec nie bede czekac az ojciec cos zrobi

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 12:56   #993
kretencja
Zakorzenienie

U nas jest tak, że mąż lubi gotować, ale niestety nie ma czasu. Szkoda, bo jest w tym niezły Dziś robi jakieś zawijaski z wołowiny, ja nie gotuję z mięsa, bo się surowego brzydzę A ja zrobiłam do tego kaszę i buraczki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 12:58   #994
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Czasami mnie to denerwuje, ze generalnie tylko kobieta gotuje! Wpieniajace. Ale glodna jestem wiec nie bede czekac az ojciec cos zrobi
nie zawsze, u mnie jak mąż jest w domu to nawet do kuchni nie wchodzę. On lubi gotować i uważam, że robi to lepiej ode mnie. Ma sporą wyobraźnie, po prostu lubi się w kuchni bawic. W odróżnieniu ode mnie. Ale on tak został wychowany- w domu często pomagał mamie, już w liceum sam gotował ( rodzice pracowali do 17). Także- szkol tż, może jeszcze nie jest dla niego za późno
Stary 2010-10-10, 13:03   #995
VictoriaK
Raczkowanie

Dziękuję pięknie za powitanie w szanownym gronie
Kretencja mnie też jeszcze nie dopadły sny o dziecku, ani pozytywne, ani tym bardziej koszmarne. Natomiast notorycznie śnie o jakiś masakrach, chorobach Dziś byłam w więzieniu i organizowałam towarzyszom niedoli salę do imprezowania, aż tu nagle zobaczyłam przez okno zwijającego się w konwulsjach starszego dziadka. Na szczęście był to jakiś miły zakład karny bo dysponowałam komórką i zadzwoniwszy po karetkę, udało się mężczyznę uratować. Nie dość, że śnią mi się takie bzdury to jeszcze okraszone mnóstwem szczegółów, a po wybudzeniu nie mogę się długo od snu uwolnić, ba, często po zaśnięciu kontynuuję wątek . Dziś dodatkowo sen utrudniała mi impreza u sąsiadów (wprowadzili się miesiąc temu a to już 3 libacja), którzy grali w nogę o 4rano obijając piłkę o drewniany płot. Była to jednak ich ostatnia taka przygoda, gdyż jutro będę wizytować ich agencję, w której wynajmują.

Co do wyprawki to już jestem na ostatniej prostej, już mam wszystko upatrzone i wybrane. Wózek i materac do łóżeczka zamawiam początkiem listopada z all. Bo zapomniałam dodać, że mieszkamy w Irlandii i niestety zakupy robię na all, a potem transportuję wszystko do siebie. W zeszłym tyg siostra TZ-ta przytachała się ze swoją torbą główną, bagażem podręcznym + moją 15kg torbą akcesoriów bejbikowych + łóżeczkiem turystycznym . Tak mnie te wszystkie duperelki rozczuliły okropnie, wszystko już zamontowane w pokoju, nawet TZ, się na widok łóżeczka wzrusza
VictoriaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:13   #996
kretencja
Zakorzenienie

Mnie też strasznie wzruszają te drobiazgi dzieciowe, a najbardziej te maciupkie bawełniane paputki

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-10, 13:17   #997
VictoriaK
Raczkowanie

A takich butków jeszcze właśnie nie mam. I ktoś tu demonstrował kolekcję skarpetuszków - też mi nie przyszło do głowy żeby się w to zaopatrzyć . Piękne puchaczki
Stary 2010-10-10, 13:22   #998
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki
Ja skarpetuszków mam 3 pary, myślę, że na początek to wystarczy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-10, 13:42   #999
rptrbj1978
Rozeznanie

a co sadziecie o tych skarpetkach z grzechotka

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:47   #1000
Martinixxx
Zadomowienie

Cześć mamuśki!
Witam w tę piekną niedzielę nastroje już widzę obiadowe, czekam na mężusia aż wróci i coś upichci. Ja tam super kucharka nie jestem, wolę piec ciasta i torty..Ponoć talent rodzinny A męzulek pracuje jako kucharz, więc role same sie podzieliły. Jak nie miał czasu to sama sobie robiłam, ale od czasu jak leżę to gotuje na bierząco, nawet w nocy po pracy zebym miała cojeść następnego dnia to mi pasuje hihi

Kupiliśmy nowy telewizorPrzyjedzie z pl we wtorek, przy okazji zabiora tez nawilżacz powietrza i łóżeczko dla malej. Reszta gadżetów przyjedzie za tydzień. Nie mogę sie doczekać. Od razu bedą wszystko rozkładać, popiorę ciuszki spakuję co trzeba i mogę czekaćna godzine zero

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a co sadziecie o tych skarpetkach z grzechotka
kupiłam 3 pary w rossmanie.takie słodkie były kotki, pszczółki i zajączki

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:05   #1001
De28
Wtajemniczenie

Czesc dziewczeta U mnie lepiej.Krawienie ustalo, mam teraz tylko cos takiego jak na koncu miesiaczki, czyli stara krew,bardziej brudze.Lekarz mowi, ze takie cos moze jeszcze kilka dni sie pojawiac. Narazie odlaczyli mnie od kroplowki, wenfloru narazie nie zdjeli. Biore teraz wszystkie leki w tabletkach i moge zaczac sie ruszac, by zobaczyc czy krwawienie znow sie pojawi. Nie sadze jednak. Lekarz chce mnie trzymac do srody, ale blagam go by mnie jutro wypuscil. I tak mam wizyte u gina, wiec badanie bedzie, poza tym beda mnie dzis w szpitalu badac poraz kolejny.

Dziewczyna ktora przedwczoraj zaczela miec bole, dzis o 3 nad ranem urodzila. Znow kolejna noc nie przespana, poniewaz o 3 wywozili lozko z mojego pokoju i mnie tym obudzili. O 6 przywiezli mala do naszego pokoju,ale ona slodka Ale dopiero teraz widze, jakie to malenstwa (2800kg) i jak sie czlowiek, nad nimi trzesie.Mala co chwile wypluwa wody plodowe. Narazie nie karmia ja i nie przewijaja. Polozna powiedziala, ze mala ma wystarczajaco duzo rezerw.Ciekawe kiedy przystawi ja do piersi.Myslalam, ze trzeba zrobic to w miare szybko a tu sie z tym nie spiesza.
Mama szczesliwa ale biedna meczy sie teraz bo wiadomo, po porodzie macica sie kurczy i biedna zgina sie z bolu. Ja chce pod prysznic..

Tak sie napatrzylam na cierpiace kobiety, ze przestalo mi sie spieszyc do porodu

Moj maz biedny marnie wyglada.Przybiega do mnie z rana bez sniadania, nie ogolony, przestraszony.
A co do gotowania- moj ex nawet wode na herbate przypalal, a moj maz na szczescie wspaniale gotuje.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-10 o 14:06
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:12   #1002
79 Marta
Wtajemniczenie

De dobre wiadomości trzymaj się
Stary 2010-10-10, 14:23   #1003
niebieskaa
Rozeznanie

Szok 2 dni bez wizazu i taka wiadomosc...

De dobrze ze juz trochę lepiej i sytuacja w miarę opanowana, az mi słabo sie zrobiło jak przeczytałam Twój wpis...a jestesmy w tym samym tyg i nawet chyba dniu...
Trzymaj sie kochana i pisz stale co u Ciebie i czy zdiagnozowali przyczynę tego... trzymam kciuki mocnooo

Ja leze w łózeczku dzisiaj, kiepska noc miałam, gardło daje czadu, nie mogłam spać, wezme sól emska zawsze mi pomagała i w ciazy mozna doraznie, bo juz nie moge wytrzymac...
no i gotujemy rosołek..
taki piekny dzien a ja w domu...no ale coz nie mam siły nawet na prysznic

Ostatnio sniło mi sie ze mi czop odszedł (pomimo ze nie mam pojecia jak wygląda, ale z opisu sobie wyobrazam) i ze spojrzalam w kalendarz a tam jeszczde 2 m-ce do terminu a tż do mnie: spokojnie, przeciez nic takiego sie nie dzieje to tak apropo snów...

Wczoraj zrobiłam zakupki na all z duperelami za 200zl dzis jeszcze u innego sprzedawcy bo chyba jednak chce miec wszystko uszykowane na wszelki wczesniej, pranko poprasowane, ale myslalam ze zemdleje przy zelazku wczoraj, slabo mi było, jeszcze jedno mnie czeka.

Ale z tż składalismy ciuszki hehe tak sie starał uroczo to wyglądało takie maleńkie ciuszki w jego rękach

Ok sie rozpisalam.

Dodam tylko ze cudne chłopaki Weronisi i Kootekk

aha i witam nowa mamusię na wątku
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:25   #1004
Weronisia
Zakorzenienie

A my chyba jutro idziemy do domu
To jeszcze nie potwierdzone, ale dzis w nocy i w dzien Pascal wypil tyle mleczka, ze stwierdzili, ze mu nie doleja przez sonde. Jeszcze ja ma, Ale jesli dalej bedzie ladnie jadl, to mu wyjma.
Dzis przybral kolejne 35g, a wiec razem juz 60g.
Pielegniarka powiedziala, ze jak nic mu sie nie pogorszy do jutra, to jutro wychodzimy

Jejku, tak sie ciesze.
Pascalek ma juz 8 dni. Mamy przepiekna sloneczna pogode, wiec chetnie poszlabym wyprobowac wozeczek

De super wiesci. Miejmy nadzieje, ze krwawienie nie wroci. A ty uwazaj na siebie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:27   #1005
VictoriaK
Raczkowanie

De to super, że już Ci lepiej, mam nadzieję, że uda się jutro już uwolnić ze szpitalnych macek. Jesteś bardzo dzielna, jak znam siebie to ryczałabym cały pobyt. Trzymaj się ciepło, każdy dzień utrzymany jest ważny, buziaki
Stary 2010-10-10, 14:30   #1006
De28
Wtajemniczenie

niebieska- termin mam na 4 grudnia. Szczerze mowiac, sama sie sobie dziwilam, ze zachowalam zimna krew, jakos nie dopuszczalam zlych mysli do siebie. W koncu 32 tydzien to nie 20. Jak znam zycie, to pewnie przenosze Przyczyny nie znalezli. Z lozyskiem wszystko ok,3 lekarzy wypytalam, maja mnie dosc Tam jest wszystko tak ukrwione, ze maluch kopiac od wewnatrz musial mi jakies naczynie uszkodzic. Zobaczymy, co powiedza, na dzisiejszym badaniu.
Wiem, ze sie skarzylam, ze ja juz nie moge na siebie patrzec, chce wziac prysznic, a z iglami w dloni sie nie da. A juz tak mi zle bez mozliwosci umycia sie. Caly czas w uzyciu mokre reczniki, ale to nie to samo.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-10, 14:32   #1007
Patrycja_1708
Zadomowienie

My już po obiadku. Dzisiaj robiłam kluski ślaskie z sosikiem grzybowym i schabik do tego próżony w tym sosiku. Wyszło przepsyszne...

Teraz ide troche poleżec bo objadłam się chyba za mocno

De Trzymaj się cieplutko i wracaj do zdrowia

Viktoria Ja pokazywałam foteczki skarpetuszek

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-10 o 14:33
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:33   #1008
kliwia
Zakorzenienie

De28 a mezu nie moze Ci pomoc? Reka z wenflonem w gorze czy cos?
DObrze ze ju znie leci krew.
Co do karmienia, dziwne, bo chodzi o to ze maluch po urodzeniu ma najwiekszy odruch ssania, i jak sie go przystawi to wie jak zlapac cyca. yhm...

Weronisia dobre wiesci
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:36   #1009
De28
Wtajemniczenie

weronisia- u nas tez piekne slonce, az chce sie wyjsc a nie mozna Ile wazy juz Pascalek?

Mam pytanie do dziewczyn, ktore musza lezec, czy to w domu czy w szpitalu- ruszaja sie wasze dzieci wiecej niz jak wtedy gdy moglyscie sie ruszac?Mam wrazenie, ze swojego nie kolysze teaz ruchami i mi wyjdzie przez pepek Strasznie sie wypina, nie moge przez niego spac.Glowka nisko po lewej stronie, po prawej plecki a nozki pod prawa piersia. Tak sie wybrzusza, ze mi zaraz skora peknie i tak min.20 godzin na dobe. a przed pobytem w szpitalu czulam go glownie wieczorami i w nocy a w dzien raczej spal. Albo to wynik tych wszystkich lekow ktore mi podaja.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-10, 14:36   #1010
VictoriaK
Raczkowanie

Patrycja ale takie zdjęcia powinny być regulaminowo zakazane Za karę pokażę Ci mój zestaw pajacyków i też Ci ślinka na Maleństwo zacznie lecieć. A sklepy to staram się omijać szerokim łukiem, wystarczy, że od all-wskich zakupów jestem uzależniona

De jak moja Kruszonka tak naparza to ją traktuje pozytywką - dźwięki natury albo bębenki, a z braku laku muzyczka z komórki i szybciutko zasypia. Może teraz jak leżysz to masz więcej czasu żeby się wczuć w ruchy i z nudów bardziej się na nich koncentrujesz.

Edytowane przez VictoriaK
Czas edycji: 2010-10-10 o 14:42
Stary 2010-10-10, 14:40   #1011
De28
Wtajemniczenie

kliwia- maz mi myl wlosy w piatek i powiedzial, ze nastepne mycie w domu dopiero, bo mam sie nie przemeczac Nie dal sie przeblagac.Narazie wygonilam go do domu, bo sam wyglada jak zjawa.

No wlasnie dziwi mnie to z tym karmieniem. Polozna mowi, ze dziecko jest tak skonstruowane, zeby w pierwszej dobie tylko spalo i nie potrzebowalo wiele opieki, by matka po porodzie doszla do siebie. A na drugi dzien trzeba juz co dwie godziny karmic.Kazdy mowi inaczej, dziwne.

No i mi tez od czasu pobytu w szpitalu siara leci.Nie duzo, ale mam na staniku sladu.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-10, 14:44   #1012
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
niebieska- termin mam na 4 grudnia. Szczerze mowiac, sama sie sobie dziwilam, ze zachowalam zimna krew, jakos nie dopuszczalam zlych mysli do siebie. W koncu 32 tydzien to nie 20. Jak znam zycie, to pewnie przenosze Przyczyny nie znalezli. Z lozyskiem wszystko ok,3 lekarzy wypytalam, maja mnie dosc Tam jest wszystko tak ukrwione, ze maluch kopiac od wewnatrz musial mi jakies naczynie uszkodzic. Zobaczymy, co powiedza, na dzisiejszym badaniu.
Wiem, ze sie skarzylam, ze ja juz nie moge na siebie patrzec, chce wziac prysznic, a z iglami w dloni sie nie da. A juz tak mi zle bez mozliwosci umycia sie. Caly czas w uzyciu mokre reczniki, ale to nie to samo.
De no to idziemy łeb w łeb, myśl pozytywnie, wiesz juz z doświadczenia naszych koleżanek, że w tym tygodniu to już nie jest zle, szczególnie ze dostalas zastrzyki na płucka co nie?
Bedzie dobrze, wytrzymaj jeszcze, moze pozwola Ci isc pod prysznic i zmyc z siebie ten stres... a Danielek niech jeszcze ładnie podrośnie

Werosnisia super wiadomości

Ja tez sporo leze przez pachwine ledwo chodze i brzuch mi ciagnie wiec duzo wypoczywam i mały tez daje czadu a przy pepku to sie czasem tak wierci ze mowie ze zaraz wyjdzie przez niego...także to normalne chyba

Edytowane przez niebieskaa
Czas edycji: 2010-10-10 o 14:48
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:45   #1013
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
weronisia- u nas tez piekne slonce, az chce sie wyjsc a nie mozna Ile wazy juz Pascalek?
Dzis wazy 2360g

De - ja lezalam sporo, z powodu nerki. Pascal strasznie mi szalal, tez mialam wrazenie, ze wyjdzie mi przez pepek I prawie mu sie udalo, bo wyszedl pod pepkiem
Stary 2010-10-10, 15:10   #1014
De28
Wtajemniczenie

viktoria, ale tu nie trzeba sie koncentrowac, by malucha czuc, bo caly brzuch sie rusza, wypina sie, napina,uderza w nerke czy w pecherz. Probuje sie internetem odstresowac i nie skupiac, ale nie da sie. Brzuch faluje i to poprostu niesamowicie.

Weronisia- mnie chyba zaczyna dokuczac nerka.Tak mnie dzis kilka razy trzymalo, ze myslalam, ze padne.Oby to nie bylo to co ty mialas.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

A najlepszy jest moj maz.Tak sie przerazil, ze zakazal mi cokolwiek w domu robic i zapowiedzial, ze w tym tygodniu chce bysmy wszystko dla malego do konca kupili. Tylko ,ze my juz wszystko mamy A wczesniej twierdzil, ze on ma czas i nie ma co sie spieszyc.:rolle yes:

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-10 o 15:00
Stary 2010-10-10, 15:15   #1015
rptrbj1978
Rozeznanie

Weronisia super !!!!

a mnie dzis mocno boli brzuch kupiłam pieluszki tetrowe dzis na alegro
a w sklepie Tz wział i hiugies i pampersy zobaczymy jestem zielona w tym temacie.
na wrzesniowej odchowalni proponuja octinosept do pepuszka dziecka w sprayu. a na kolke SAB Simplex trofen
mnie tez brzuch faluje mam wrzenie jakby zył własnym zyciem

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-10 o 15:16
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 15:32   #1016
Aliszcze
Zakorzenienie

De, cieszę się, że jest lepiej ponoć jak się chodzi to maluszek odczuwa to jak kołysanie i wiecej wtedy śpi, a jak mama leży to maluszek bardziej bryka np w ciagu dnia jak chodzę więcej to prawie w ogóle nie czuję ruchów, a wieczorem, jak się położę, to mała zaczynać brykać

cały czas głowa mnie boli, no mam już tego dosyć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 15:36   #1017
kretencja
Zakorzenienie

De, dobrze, że lepiej u Ciebie A ten dzidziuś co się urodził 2800g to chyba wcześniak też, tak?

Wiecie co, mam mętlik. Ponieważ mój gin nie ma usg w gabinecie to chodzę prywatnie. Więc rzadko. Ostatnio byłam na połówkowym, w 23tc. I chciałam iść w końcu znowu, bo nie wiem, czy u mojego synka wszystko OK. Gin powiedział, że on tak naprawdę nie potrzebuje już usg, a przed porodem i tak mi zrobią. No to ja poszukałam w necie i tak - z jednej strony piszą, że standardowo zaleca się w 11-13tc, około 20 i około 30 tygodnia, a z drugiej - żeby do szpitala zabrać wynik usg zrobionego po 36 tygodniu To kiedy w końcu robi się to ostatnie? Nie Chcę czekać jeszcze miesiąc, żeby się przekonać, czy z Tymkiem OK. Nie mam pojęcia, jaki jest duży, ile waży, ile mam wód, czy łożysko nie jest stare

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-10, 15:46   #1018
Weronisia
Zakorzenienie

kretencja ja mialam usg co 2-4 tygodnie, a wiec na kazdej wizycie i nie wyobrazam sobie, zeby mialo byc rzadziej. Chociazby dla wlasnego spokoju, ze wszystko jest OK.
Ja np. wiedzialam od poczatku, ze moj synek jest za maly dzieki USG. Mial wtedy zbadane wszystkie organy wewnetrzne, lacznie z przeplywem krwi w zylach. Dzieki temu wiedzialam, ze mimo ze jest malyy, to jednak jest zdrowy.

De jesli by mial cie dopasc taki bol nerki jak ja mialam, to wspolczuje. Ja cierpialam od 15 tc, a ostatnie tygodnie, to nawet nie moglam wstac z lozka i lezalam. Mialam wtedy dosc ciazy i chcialam to miec za soba. Ale nie przypuszczalam, ze moje marzenie sie spelni tak predko.
Teraz wolalabym cofnac czas, zeby nie musiec tego wszystkiego przechodzic i zeby maly urodzil sie w terminie.
Stary 2010-10-10, 15:52   #1019
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, dla mnie co 2-4 tygodnie to byłoby za często, ale już bym chciała wiedzieć co i jak. Na połówkowym wszystko było w jak najlepszym porządku - wszystkie organy, wymiary, przepływy, ilość wód... No ale minęło już 9 tygodni...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-10, 15:53   #1020
Artystka23
Dragonfly

ja jak lezalam to tez mi sie mala strasznie ruszala,a teraz wazy ponad dwa kilo i to bylo takie dziwne,jakby mi walec drogowy w srodku przejezdzal taki smeszny klops z niej...

De,to dobrze ze sie polepszylo i maz o Ciebie dba

tez mnie nerka bolinadal...
I moge sie dolaczyc do waszych snow dziwnych bo snilo mi sie ze pod brzuchem zrobil sie malenki otworek(jak przy cesarce),ktory zaczal sie powiekszac i wyjelam z niego core...heh tylko zamka blyskawicznego zabraklo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości