|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
Ale wiadomo każde dziecko jest inne i z każdym trzeba postępować troszkę inaczej Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Ciekawe jak tam DE..
Kretencja, hehe dobre ale nic sie nie stanie, moj kot ciagle lazil po bllacie, czasami nawet tylek na nim lizał ale nie umialam go tego oduczyc, bo wzielam go ze schroniska jak juz byl duzy i mial pewne juz zachowania nabyte.Jaki piekny dzien.. Cala kuchnie wysprzatalam, umylam nawet meble hehe padam na pysk a musze obiad zrobic ![]() Czasami mnie to denerwuje, ze generalnie tylko kobieta gotuje! Wpieniajace. Ale glodna jestem wiec nie bede czekac az ojciec cos zrobi
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest tak, że mąż lubi gotować, ale niestety nie ma czasu. Szkoda, bo jest w tym niezły
A ja zrobiłam do tego kaszę i buraczki
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
nie zawsze, u mnie jak mąż jest w domu to nawet do kuchni nie wchodzę. On lubi gotować i uważam, że robi to lepiej ode mnie. Ma sporą wyobraźnie, po prostu lubi się w kuchni bawic. W odróżnieniu ode mnie. Ale on tak został wychowany- w domu często pomagał mamie, już w liceum sam gotował ( rodzice pracowali do 17). Także- szkol tż, może jeszcze nie jest dla niego za późno
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie za powitanie w szanownym gronie
Kretencja mnie też jeszcze nie dopadły sny o dziecku, ani pozytywne, ani tym bardziej koszmarne. Natomiast notorycznie śnie o jakiś masakrach, chorobach Dziś byłam w więzieniu i organizowałam towarzyszom niedoli salę do imprezowania, aż tu nagle zobaczyłam przez okno zwijającego się w konwulsjach starszego dziadka. Na szczęście był to jakiś miły zakład karny bo dysponowałam komórką i zadzwoniwszy po karetkę, udało się mężczyznę uratować. Nie dość, że śnią mi się takie bzdury to jeszcze okraszone mnóstwem szczegółów, a po wybudzeniu nie mogę się długo od snu uwolnić, ba, często po zaśnięciu kontynuuję wątek Co do wyprawki to już jestem na ostatniej prostej, już mam wszystko upatrzone i wybrane. Wózek i materac do łóżeczka zamawiam początkiem listopada z all. Bo zapomniałam dodać, że mieszkamy w Irlandii i niestety zakupy robię na all, a potem transportuję wszystko do siebie. W zeszłym tyg siostra TZ-ta przytachała się ze swoją torbą główną, bagażem podręcznym + moją 15kg torbą akcesoriów bejbikowych + łóżeczkiem turystycznym . Tak mnie te wszystkie duperelki rozczuliły okropnie, wszystko już zamontowane w pokoju, nawet TZ, się na widok łóżeczka wzrusza |
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też strasznie wzruszają te drobiazgi dzieciowe, a najbardziej te maciupkie bawełniane paputki
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
A takich butków jeszcze właśnie nie mam. I ktoś tu demonstrował kolekcję skarpetuszków - też mi nie przyszło do głowy żeby się w to zaopatrzyć
. Piękne puchaczki
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Ja skarpetuszków mam 3 pary, myślę, że na początek to wystarczy
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
a co sadziecie o tych skarpetkach z grzechotka
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki!
Witam w tę piekną niedzielę nastroje już widzę obiadowe, czekam na mężusia aż wróci i coś upichci. Ja tam super kucharka nie jestem, wolę piec ciasta i torty..Ponoć talent rodzinny A męzulek pracuje jako kucharz, więc role same sie podzieliły. Jak nie miał czasu to sama sobie robiłam, ale od czasu jak leżę to gotuje na bierząco, nawet w nocy po pracy zebym miała cojeść następnego dnia to mi pasuje hihiKupiliśmy nowy telewizor ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- kupiłam 3 pary w rossmanie.takie słodkie były
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczeta
U mnie lepiej.Krawienie ustalo, mam teraz tylko cos takiego jak na koncu miesiaczki, czyli stara krew,bardziej brudze.Lekarz mowi, ze takie cos moze jeszcze kilka dni sie pojawiac. Narazie odlaczyli mnie od kroplowki, wenfloru narazie nie zdjeli. Biore teraz wszystkie leki w tabletkach i moge zaczac sie ruszac, by zobaczyc czy krwawienie znow sie pojawi. Nie sadze jednak. Lekarz chce mnie trzymac do srody, ale blagam go by mnie jutro wypuscil. I tak mam wizyte u gina, wiec badanie bedzie, poza tym beda mnie dzis w szpitalu badac poraz kolejny.Dziewczyna ktora przedwczoraj zaczela miec bole, dzis o 3 nad ranem urodzila. Znow kolejna noc nie przespana, poniewaz o 3 wywozili lozko z mojego pokoju i mnie tym obudzili. O 6 przywiezli mala do naszego pokoju,ale ona slodka Mama szczesliwa ale biedna meczy sie teraz bo wiadomo, po porodzie macica sie kurczy i biedna zgina sie z bolu. Ja chce pod prysznic.. Tak sie napatrzylam na cierpiace kobiety, ze przestalo mi sie spieszyc do porodu ![]() Moj maz biedny marnie wyglada.Przybiega do mnie z rana bez sniadania, nie ogolony, przestraszony. A co do gotowania- moj ex nawet wode na herbate przypalal, a moj maz na szczescie wspaniale gotuje. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-10 o 14:06 |
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
De dobre wiadomości
trzymaj się
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
Szok 2 dni bez wizazu i taka wiadomosc...
De Trzymaj sie kochana i pisz stale co u Ciebie i czy zdiagnozowali przyczynę tego... trzymam kciuki mocnooo ![]() Ja leze w łózeczku dzisiaj, kiepska noc miałam, gardło daje czadu, nie mogłam spać, wezme sól emska zawsze mi pomagała i w ciazy mozna doraznie, bo juz nie moge wytrzymac... no i gotujemy rosołek.. taki piekny dzien a ja w domu...no ale coz nie mam siły nawet na prysznic ![]() Ostatnio sniło mi sie ze mi czop odszedł (pomimo ze nie mam pojecia jak wygląda, ale z opisu sobie wyobrazam) i ze spojrzalam w kalendarz a tam jeszczde 2 m-ce do terminu a tż do mnie: spokojnie, przeciez nic takiego sie nie dzieje to tak apropo snów...Wczoraj zrobiłam zakupki na all z duperelami za 200zl dzis jeszcze u innego sprzedawcy bo chyba jednak chce miec wszystko uszykowane na wszelki wczesniej, pranko poprasowane, ale myslalam ze zemdleje przy zelazku wczoraj, slabo mi było, jeszcze jedno mnie czeka. Ale z tż składalismy ciuszki hehe tak sie starał uroczo to wyglądało takie maleńkie ciuszki w jego rękach ![]() Ok sie rozpisalam. Dodam tylko ze cudne chłopaki Weronisi i Kootekk aha i witam nowa mamusię na wątku
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
A my chyba jutro idziemy do domu
![]() To jeszcze nie potwierdzone, ale dzis w nocy i w dzien Pascal wypil tyle mleczka, ze stwierdzili, ze mu nie doleja przez sonde. Jeszcze ja ma, Ale jesli dalej bedzie ladnie jadl, to mu wyjma. Dzis przybral kolejne 35g, a wiec razem juz 60g. Pielegniarka powiedziala, ze jak nic mu sie nie pogorszy do jutra, to jutro wychodzimy ![]() Jejku, tak sie ciesze. Pascalek ma juz 8 dni. Mamy przepiekna sloneczna pogode, wiec chetnie poszlabym wyprobowac wozeczek ![]() De super wiesci. Miejmy nadzieje, ze krwawienie nie wroci. A ty uwazaj na siebie. |
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
De to super, że już Ci lepiej, mam nadzieję, że uda się jutro już uwolnić ze szpitalnych macek. Jesteś bardzo dzielna, jak znam siebie to ryczałabym cały pobyt. Trzymaj się ciepło, każdy dzień utrzymany jest ważny, buziaki
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieska- termin mam na 4 grudnia. Szczerze mowiac, sama sie sobie dziwilam, ze zachowalam zimna krew, jakos nie dopuszczalam zlych mysli do siebie. W koncu 32 tydzien to nie 20. Jak znam zycie, to pewnie przenosze
Przyczyny nie znalezli. Z lozyskiem wszystko ok,3 lekarzy wypytalam, maja mnie dosc Tam jest wszystko tak ukrwione, ze maluch kopiac od wewnatrz musial mi jakies naczynie uszkodzic. Zobaczymy, co powiedza, na dzisiejszym badaniu.Wiem, ze sie skarzylam, ze ja juz nie moge na siebie patrzec, chce wziac prysznic, a z iglami w dloni sie nie da. A juz tak mi zle bez mozliwosci umycia sie. Caly czas w uzyciu mokre reczniki, ale to nie to samo.
|
|
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
My już po obiadku. Dzisiaj robiłam kluski ślaskie z sosikiem grzybowym i schabik do tego próżony w tym sosiku. Wyszło przepsyszne...
![]() Teraz ide troche poleżec bo objadłam się chyba za mocno De Trzymaj się cieplutko i wracaj do zdrowia Viktoria Ja pokazywałam foteczki skarpetuszek Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-10 o 14:33 |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
De28 a mezu nie moze Ci pomoc? Reka z wenflonem w gorze czy cos?
![]() DObrze ze ju znie leci krew. Co do karmienia, dziwne, bo chodzi o to ze maluch po urodzeniu ma najwiekszy odruch ssania, i jak sie go przystawi to wie jak zlapac cyca. yhm... Weronisia dobre wiesci |
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
weronisia- u nas tez piekne slonce, az chce sie wyjsc a nie mozna
Ile wazy juz Pascalek?Mam pytanie do dziewczyn, ktore musza lezec, czy to w domu czy w szpitalu- ruszaja sie wasze dzieci wiecej niz jak wtedy gdy moglyscie sie ruszac?Mam wrazenie, ze swojego nie kolysze teaz ruchami i mi wyjdzie przez pepek Strasznie sie wypina, nie moge przez niego spac.Glowka nisko po lewej stronie, po prawej plecki a nozki pod prawa piersia. Tak sie wybrzusza, ze mi zaraz skora peknie i tak min.20 godzin na dobe. a przed pobytem w szpitalu czulam go glownie wieczorami i w nocy a w dzien raczej spal. Albo to wynik tych wszystkich lekow ktore mi podaja.
|
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja ale takie zdjęcia powinny być regulaminowo zakazane
Za karę pokażę Ci mój zestaw pajacyków i też Ci ślinka na Maleństwo zacznie lecieć. A sklepy to staram się omijać szerokim łukiem, wystarczy, że od all-wskich zakupów jestem uzależniona De jak moja Kruszonka tak naparza to ją traktuje pozytywką - dźwięki natury albo bębenki, a z braku laku muzyczka z komórki i szybciutko zasypia. Może teraz jak leżysz to masz więcej czasu żeby się wczuć w ruchy i z nudów bardziej się na nich koncentrujesz.
Adam Sebastian ur. 26.12.2010 Warto było na Ciebie czekać Małpeczko Edytowane przez VictoriaK Czas edycji: 2010-10-10 o 14:42 |
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
kliwia- maz mi myl wlosy w piatek i powiedzial, ze nastepne mycie w domu dopiero, bo mam sie nie przemeczac
Nie dal sie przeblagac.Narazie wygonilam go do domu, bo sam wyglada jak zjawa.No wlasnie dziwi mnie to z tym karmieniem. Polozna mowi, ze dziecko jest tak skonstruowane, zeby w pierwszej dobie tylko spalo i nie potrzebowalo wiele opieki, by matka po porodzie doszla do siebie. A na drugi dzien trzeba juz co dwie godziny karmic.Kazdy mowi inaczej, dziwne. No i mi tez od czasu pobytu w szpitalu siara leci.Nie duzo, ale mam na staniku sladu. |
|
|
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedzie dobrze, wytrzymaj jeszcze, moze pozwola Ci isc pod prysznic i zmyc z siebie ten stres... a Danielek niech jeszcze ładnie podrośnie Werosnisia super wiadomości Ja tez sporo leze przez pachwine ledwo chodze i brzuch mi ciagnie wiec duzo wypoczywam i mały tez daje czadu a przy pepku to sie czasem tak wierci ze mowie ze zaraz wyjdzie przez niego...także to normalne chyba
Edytowane przez niebieskaa Czas edycji: 2010-10-10 o 14:48 |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
viktoria, ale tu nie trzeba sie koncentrowac, by malucha czuc, bo caly brzuch sie rusza, wypina sie, napina,uderza w nerke czy w pecherz. Probuje sie internetem odstresowac i nie skupiac, ale nie da sie.
Brzuch faluje i to poprostu niesamowicie.![]() Weronisia- mnie chyba zaczyna dokuczac nerka.Tak mnie dzis kilka razy trzymalo, ze myslalam, ze padne.Oby to nie bylo to co ty mialas. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- A najlepszy jest moj maz.Tak sie przerazil, ze zakazal mi cokolwiek w domu robic i zapowiedzial, ze w tym tygodniu chce bysmy wszystko dla malego do konca kupili. Tylko ,ze my juz wszystko mamy A wczesniej twierdzil, ze on ma czas i nie ma co sie spieszyc. :rolle yes:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-10 o 15:00 |
|
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia super !!!!
a mnie dzis mocno boli brzuch kupiłam pieluszki tetrowe dzis na alegro a w sklepie Tz wział i hiugies i pampersy zobaczymy jestem zielona w tym temacie. na wrzesniowej odchowalni proponuja octinosept do pepuszka dziecka w sprayu. a na kolke SAB Simplex trofen mnie tez brzuch faluje mam wrzenie jakby zył własnym zyciem
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-10 o 15:16 |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
De, cieszę się, że jest lepiej
ponoć jak się chodzi to maluszek odczuwa to jak kołysanie i wiecej wtedy śpi, a jak mama leży to maluszek bardziej bryka np w ciagu dnia jak chodzę więcej to prawie w ogóle nie czuję ruchów, a wieczorem, jak się położę, to mała zaczynać brykać![]() cały czas głowa mnie boli, no mam już tego dosyć
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
De, dobrze, że lepiej u Ciebie
Wiecie co, mam mętlik. Ponieważ mój gin nie ma usg w gabinecie to chodzę prywatnie. Więc rzadko. Ostatnio byłam na połówkowym, w 23tc. I chciałam iść w końcu znowu, bo nie wiem, czy u mojego synka wszystko OK. Gin powiedział, że on tak naprawdę nie potrzebuje już usg, a przed porodem i tak mi zrobią. No to ja poszukałam w necie i tak - z jednej strony piszą, że standardowo zaleca się w 11-13tc, około 20 i około 30 tygodnia, a z drugiej - żeby do szpitala zabrać wynik usg zrobionego po 36 tygodniu To kiedy w końcu robi się to ostatnie? Nie Chcę czekać jeszcze miesiąc, żeby się przekonać, czy z Tymkiem OK. Nie mam pojęcia, jaki jest duży, ile waży, ile mam wód, czy łożysko nie jest stare
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja ja mialam usg co 2-4 tygodnie, a wiec na kazdej wizycie i nie wyobrazam sobie, zeby mialo byc rzadziej. Chociazby dla wlasnego spokoju, ze wszystko jest OK.
Ja np. wiedzialam od poczatku, ze moj synek jest za maly dzieki USG. Mial wtedy zbadane wszystkie organy wewnetrzne, lacznie z przeplywem krwi w zylach. Dzieki temu wiedzialam, ze mimo ze jest malyy, to jednak jest zdrowy. De jesli by mial cie dopasc taki bol nerki jak ja mialam, to wspolczuje. Ja cierpialam od 15 tc, a ostatnie tygodnie, to nawet nie moglam wstac z lozka i lezalam. Mialam wtedy dosc ciazy i chcialam to miec za soba. Ale nie przypuszczalam, ze moje marzenie sie spelni tak predko. Teraz wolalabym cofnac czas, zeby nie musiec tego wszystkiego przechodzic i zeby maly urodzil sie w terminie. |
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, dla mnie co 2-4 tygodnie to byłoby za często, ale już bym chciała wiedzieć co i jak. Na połówkowym wszystko było w jak najlepszym porządku - wszystkie organy, wymiary, przepływy, ilość wód... No ale minęło już 9 tygodni...
|
#1020 |
|
Dragonfly
|
ja jak lezalam to tez mi sie mala strasznie ruszala,a teraz wazy ponad dwa kilo i to bylo takie dziwne,jakby mi walec drogowy w srodku przejezdzal
taki smeszny klops z niej...De,to dobrze ze sie polepszylo i maz o Ciebie dba ![]() tez mnie nerka boli nadal...I moge sie dolaczyc do waszych snow dziwnych bo snilo mi sie ze pod brzuchem zrobil sie malenki otworek(jak przy cesarce),ktory zaczal sie powiekszac i wyjelam z niego core...heh tylko zamka blyskawicznego zabraklo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dziś byłam w więzieniu i organizowałam towarzyszom niedoli salę do imprezowania, aż tu nagle zobaczyłam przez okno zwijającego się w konwulsjach starszego dziadka. Na szczęście był to jakiś miły zakład karny bo dysponowałam komórką i zadzwoniwszy po karetkę, udało się mężczyznę uratować. Nie dość, że śnią mi się takie bzdury to jeszcze okraszone mnóstwem szczegółów, a po wybudzeniu nie mogę się długo od snu uwolnić, ba, często po zaśnięciu kontynuuję wątek
. Piękne puchaczki

A juz tak mi zle bez mozliwosci umycia sie. Caly czas w uzyciu mokre reczniki, ale to nie to samo.

I prawie mu sie udalo, bo wyszedl pod pepkiem