|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Wysłałam na pw link
![]() Cytat:
![]() Są, ale ja nie potrzebowałam bo mam dużo innych galotków ![]() Cytat:
Dzięki, dzięki. A najlepsze jest to, że kosztowała tylko 22 zł. Cytat:
) no i ciocia nam pożyczyła bujaczek z Fisher Price, jutro może jakieś zdjęcie zrobimy jak odbędą się pierwsze testy ![]() Cytat:
Normalnie dzisiaj to popisy były niezłe... Każdemu facetowi czasem po prostu brak taktu... Mój mąż też bywa od czasu do czasu delikatny niczym słoń Rozumiem, że się zawiodłaś, ale niestety - lepiej mu wyjaśnić niż zapodawać fochem którego on i tak być może do końca nie pojmie...
|
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
ale skoro wy jesteście podobni to wszytko jasne ![]() dziękuję mam nadzieję że będzie udane ![]() Cytat:
![]() cieszę się że goście byli
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
A w sumie z takich śmiesznych rzeczy to moja bratanica 3 latka ogląda Natalkę no i taka była "nieprzekonana", wymieniła mi, że "dzidziuś" to umie tylko płakać i robić kupę w majtki
. Ja jej tłumaczę, że Natalka urośnie i będą się razem mogły bawić a mała na to "ciociu, ale ona chyba będzie mówić prawda?". No i drugi tekst - Natalka zasikana więc się rozpłakała tż ją wyjął z łóżeczka a bratanica podbiega do niego i z takim wyrzutem "co jej zrobiłeś" że niby przez niego płacze ![]() Biedna, strasznie zdezorientowana była.
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() ja tylko się melduję , weekend spędzam na uczelni, Filip z Mamą siedzi, w piątek był trochę marudny, chyba za mną tęsknił a dziś grzeczniutki był Ale Naked rozumiem cię mi też było strasznie ciężko Małego zostawić, choć wiem że jest pod najlepszą opieką i krzywda mu się nie dzieje ale to silniejsze od nas i nic na to nie poradzimy, w końcu jesteśmy Mamusiami ![]() przepraszam że nie odpiszę każdej z osobna ale padam i muszę się przespać |
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Rozeznanie
|
Hello Dziewuszki
U mnie masakra - Milenka obudziła się wczoraj o 1:40 na karmienie i od tego czasu do 11:30 spała może 1,5godz strasznie marudziła, płakała wciąż chciała jesc... o 8:00 rano mialam juz oczy na zapałkach.. bo przeciez nie spałam. Mąż obiudził się dopiero rano i kazał mi się położyc a sam się nia zajął i od 8-12 spalam ja.. milenka usneła dopiero przed 14!!!!na 2,5godz.. W ogóle malo spi teraz i strasznie marudzi... ciagle chce byc na rączkach... dzis ma 1miesiac 2tyg i 4dni - tak czytam o tych skokach rozwojowych i moze faktycznie teraz to przechodzi?? dzis zrobiła tylko jedna kupe o 8:00 rano, to normalne??? ![]() co do sexu,.. dla mnie Niczko- też mógłby nie istnieć, ale Mój Mąż jest innego zdania i ciągle go zbywałam, ale dziś już mu obiecałam:-P i było.. Pytanie do dziewczyn, które "to" robiły -bolało WAS - bo mnie jak cholera... myslalam, że nie dam rady ![]() ![]() WYŚLIJCIE mi odgłosy tej suszarki bo na wrzucie jest, ale jakis taki dziwny, a moja Milka,,, nie chce spac.. w sumie od 20 nie spi....
|
|
#1147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...a innymi razy to bym go wyprzytulała i zacałowała na śmierć ![]() naked21, najgorsza jest to pierwsze rozstania z dzieciątkiem. Na pewno nic mu się nie stanie i da radę bez Twoich piersi ![]() Herbatki chyba jednak za dużo pijesz. za zrzucenie kilogramówA Filipek jest śliczny. Pulpecik się z niego zrobił ![]() No nie... ...![]() Cytat:
...I ródź szybciochem ![]() Cytat:
i zgadzam się, że do Ciebie bardzo podobna bordowa, Ja dawniej na złość mężowi (ta, chyba sobie ) odmawiałam jak się po takim czymś przymilał i chciał co nieco. Ale zrezygnowałam z tego. I najwyżej się z nim drażnię. Że niby nie, bo to, siamto, sramto, a w końcu "z łaski" się zgadzam ![]() A jak Ty jesteś na niego nadal zła i jest Ci przykro, to mu to powiedz, wypłacz, wyżal się, a na pogodzenie się poprzytulajcie ![]() martynka81, super, że Filip daje radę bez mamusi ...a mamusia bez Filipka ![]() Mpik82, współczuję takiej nocy Co do sexu, to mnie nie bolało, ale ja ostatecznie nie wypchnęłam dziecka dołem, więc to co innego. Mi się wydawało, że się zrobiłam ciaśniejsza I było suuuper - Jedna z niewielu zalet cesarkiP.S.: przesłałam Ci na pw link do nagrania suszarki od Marty
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-10 o 00:06 |
|||
|
|
|
#1148 |
|
BAN stały
|
Co do mleka bebilon comfort- ja daję smoka 2, a jak się wkurzyłam to w kilku 1 porobiłam dziureczki po 2 dodatkowe, bo Pawełek ma zawalony nochal i ciężko Mu szło...Chłopy padły, mama ledwo na oczy widzi- swoją drogą to takie dziwne- Ja Mama, prawie jak Ja Robot :P ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Mpiczku Mój mężuś cierpliwie czeka, ale żal mi Go w czwartek idę do gina i jak wsio ok, to jazda musi być, ech...Mój Pawcio wczoraj jak padł na spacerze, (ok.15)- tak do 2 w nocy spał - z przerwą na przewijanie i karmienia przez sen ![]() Szczęśliwa słodka Maluda taka maleńka, że aż ta Dagulka mi teraz do Niej zbyt poważnie brzmi Fajnie wyglądasz, widać, że jesteś Szczęśliwa
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-10-10 o 00:37 |
|
|
|
#1149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiejsza zdecydowanie lepsza..Mala obudzila sie na karmienie o 2:00 i 5:20 ..teraz jeszcze nie spi, ale i tak jest duzo lepiej niż wczoraj.Walneła kupkę i jest zadowolona.. swoją drogą to robi ją tylko raz dziennie ost i to z wielkim bólem... bo się złości Cytat:
słucha i zrobiła sie spokojniejsza....:confuse d: zobaczymy, czy uśnie...??? teraz tez nie spi od 5.20... zjadla,walnela kupe, bawiła sie... moja Niunia w kąpieli
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-10-10 o 07:14 |
||
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Czadowa fota
------------------------ Mnie dzisiaj mała zaatakowała kupą, normalnie zasrała siebie, nasze łóżko, podłogę i kapę od łóżka. Trzeba uważać jak się dziecku pampersa ściąga i kiedy się ściąga. Swoją drogą nie wiedziałam, że dzieciaczki srają pod takim ciśnieniem Myślicie, że kupa z jasnokremowej narzuty zejdzie? Kurde, nie wiem jak to w ogóle mam wyprać, bo narzuta ma 2m x 2,20m i mi się chyba nawet do pralki nie zmieści. Że nie wspomnę iż nie wiem co mam zrobić z osranym łóżkiem. Ech, życie mamy ![]() edit: okazało się ze ścianę tez mamy osraną...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-10-10 o 09:54 |
|
|
|
#1151 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, dzis tez same ale juz jestem spokojniejsza Od jutra Paweł wraca do pracy to musze sie przyzwyczajac![]() Szczęśliwa potwierdzam niunia cała mama ![]() Cytat:
Supcio . Ja póki co nawet jak do kościółka ide to pół mszy myśle co u nich a to tylko godzinka![]() Cytat:
A taka atmosfera niczemu nie posłużyCytat:
![]() Z tego co czytałam to normalne jest przy karmieniu piersią zarówno 10 kup na dzien jak i 1 na 2-3 dni Moja kruszka pojadła po kąpaniu do 22 obudziła sie o 1:30, pojadła znów prawie godzinke i spała do 5:30 , znów pojadła godzinke i śpi ![]() Moja kruszka z czwartku
|
||||
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Moje dziecie poczatek nocy ladnie spalo bo jak zasnelo o 20:30 tak po 1:30 wstala na karmienie pozniej wstala po 4:30 no i reszte tak co godzine teraz zasnela i znajac zycie wstanie za 2 3 godz gdzie mi sie juz odechcialo spania...Dziewczyny jak odpad pepek ( u mnie 9 dni temu) to pojawil sie strupek i czasem widze ze jak odpadnie strupek tak on pozniej znow sie odnawia ale ma juz mniejszy. tez tak macie??? ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Moja mala wczoraj skonczyla 2 tygodnie
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
jej laseczki jakie cudne te Wasze maleństwa
|
#1154 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dawno w Tesco sprzedawali takich mężów? Trochę go wychowałam i jest w miarę ok. Zobaczymy jak się Młody urodzi ![]() bordowa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nam też dużo ludzi mówi, że jesteśmy rodzeństwem, a nie małżeństwem. A męża siostra to podobno moja siostra ![]() Cytat:
I mamusia zadowolona i córunia pewnie też, chociaż teraz nie rozumie, że dostała w prezencie pampersy ![]() Jeśli chodzi o facetów to wczoraj w radio powiedzieli tak: Żeby być z kobietą to trzeba ją kochać i nawet nie próbować zrozumieć. Mój mężulek oczywiście od razu się uśmiechnął i powiedział, że mają rację! Więc tak jak Ty uważam, ze trzeba im wprost mówić co nas gryzie, bo inaczej to się w życiu nie pokapują... Cytat:
Męża siostra ma 14-miesięczną córeczkę i kiedy tylko mnie zobaczy to każe mi podnosić bluzkę do góry żeby zobaczyć brzuch Wtedy robi taką śmieszną minkę, uśmiecha się, gada po swojemu i głaszcze mnie po brzuchu, albo dziobie paluszkiem A mówią, że takie dzieci nic nie kumają ![]() Cytat:
I weź tu pojmij faceta...Czadowa focia! Wygodna jest taka pozycja do kąpieli? Cytat:
![]() Śliczne ma oczęta! Na pierwszym zdjęciu wygląda tak "dorosło"
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
DZiewczyny, potrzebuję szybkiej porady..
Obudziłam się z gorączką 38,5C, mam mdłości i bardzo boli mnie prawa pierś, właściwie to z jednej strony tylko. Nie mogę jej w ogóle dotknąć, a jak karmię lewą piersią to ta prawa bardzo boli i kłuje. CZy to może być zapalenie piersi, czy po prostu dopadł mnie jakiś wirus/ grypa?????? Co zrobić jak to zapalenie piersi??
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie i potrzebuje pomocy
![]() Wszystko kupilismy z Aventu, ale malemu nie pasuje smoczek uspokajacz. Wczoraj kupilismy smoczek NUK. Ma inny ksztalt i tutaj zaczyna sie problem. W butelkach AVENT smoczek jest podluzny, a NUK ma ksztalt anatomiczny. Znajoma mi powiedziala, ze jesli smoczek uspokajacz bedzie z NUK'a to musze wymienic tez butelki, zeby smoczek mial ten sam ksztalt, bo inaczej dziecko bedzie mialo wade zgryzu (inaczej bedzie ssac smoczek uspokajacz, a inaczej ten w butelkach). Prawda to?
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-10 o 14:05 |
|
|
|
|
#1158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i była jedyną osobą, której nie miałam za złe stwierdzeń typu "aaaaale masz wielki brzuch" ![]() Cytat:
Cytat:
a oprócz tego ma zwykłe "tradycyjne" smoczki. A co do wad zgryzu to w naszym pokoleniu nikt się tym nie przejmował i jakoś nie wszyscy te wadę mają Linzey to nie teście tacy mądrzy tylko moja eks-bratowa i mój brat ![]() --------------------------- My dzisiaj robiliśmy pierwsze testy bujaczka, o którym wczoraj pisałam - zachwytu nie było, najlepszym bujaczkiem jest jednak tatuś no i mamy za sobą pierwszy wypad z domu - aż na balkon
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
Ewa- zapomnialam Ci odpisac wczesniej- dzieki za info o tej ciemieniuszce. Maly jednak tego nie ma, uff. No i dzieki za przytulasa.
![]() Linzey- dzieki U nas ciezkie czasy. Jestesmy kompletnie niewyspani i dzis usnelam po raz pierwszy z Malym przy karmieniu nad ranem (karmilam na lezaco) Obudzilam sie, Maly spal, TZ spal,a cycek na wierzchu. ![]() Lenka- to moze byc zapalenie piersi lepiej skonsultuj sie z lekarzem jak najszybciej, jesli nie przechodzi. Wiem tylko, ze dziecko z chorej piersi powinno czesto ssac.Dziewczyny, czy was bola piersi gdy dziecko zaczyna ssac? I nie mam na mysli brodawek. Mnie bardzo bola chyba kanaliki i to w obu piersiach przez pierwsze kilkadziesiat sekund jak Maly sie dossie. Nie wiem czy to normalne czy nie? Slodkie te Wasze Maluszki od mszowych , nikowych i klarisowych po Mpikowe i bordowe. Narazie mamy wojne i teraz sie uzbrajam w silę i cierpliwosc do nastepnej bitwy. Nie jest lekko, tym bardziej ze Olek ma jazdy z jedzeniem co godzine i problemy ze spaniem. Brzuszek ma w porzadku, wiec naprawde nie wiem o co mu czasem chodzi. Paula- nasz Maly nie ciagnie dobrze z Aventu i mamy tez Nuka i to lateksy (a nie silikony) w rozmiarze najmniejszym i o najwolniejszym przeplywie. Musi tak byc, bo Olek potrafi sie nawet cyckiem zakrztusic ![]() Klari- a nie boisz sie, ze za wczesnie na bujak? |
|
|
|
#1160 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 1985ewa Czas edycji: 2010-10-10 o 14:28 |
|||
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przyniosłam sobie też do domku gondolę od wózka więc w razie czego mogę ją położyć w gondoli, ale nie sądzę żeby jej bujaczek zaszkodził
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecicie mi cos na kolke/wzdecia, bo nie wiem co to jest. Maly sie napreza i bardzo placze, od czasu do czasu pusci baka (smierdzacego bardzo) a kupy zrobic nie moze. Tyle ze jak zrobi kupe to normalna, nie jest to zatwardzenie. Nie wiem co mu podawac.
Kiedy planujecie robic chrzciny? My sie zastanawiamy czy w listopadzie juz nie zrobic. A gdyby sie udalo i bysmy robili 14 list (maly bedzie mial 2 mies i tydzien to w co mamy go ubrac? bedzie zimno to jakis bet czy co? bo nie mam pojecia... To od kiedy mozna dziecko trzymac w lezaczku/bujaczku? bo ja myslslam ze od samego poczatku a tu wyzej widze jakies inne opinie... Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-10 o 17:06 |
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanie ile Wasze dzieci jedzą i ile macie czasu przerwę pomiędzy karmieniami? |
|
|
|
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli odciągnę do butli to zjada ok. 60 ml na jedno karmienie, czasem dojada do 90 ml, mleka modyfikowanego potrafi zjeść jakieś 70 do nawet 90 ml. Karmimy się mniej więcej co 2-3h w dzień i co 3-4h w nocy. Oczywiście ten czas może się zmienić, głównie wydłużyć.
|
|
#1165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas pierwszy raz był po 3 tygodniach i nie bolało, ale jakoś tak dziwnie w środku i jeszcze nie to, a za drugim razem juz nie było tego dyskomfortu ( 5 tygodni po ) i było jakoś strasznie ciasno ale małż zadowolony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj mialam wyjście do znajomych na parapetówkę, nie mogłam się doczekać jak nie wiem co, a potem szukałam pretekstu żeby jak najszybciej się już urwać a mała chyba czuła, że mnie nie ma bo była niespokojna, nie spała...a może to ten skok a dzisiaj z kolei dużo śpi w dzień, mam nadzieję że jej się coś nie przestawiło i w nocy będzie spać ![]() A chrzciny my robimy w połowie listopada ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Mpik ta fota w kąpieli super
|
|||
|
|
|
#1166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cudo Duży plus: jest dość lekki. Biorę go "pod pachę" i wnoszę sama po schodach z Asią w środku i torbą do wózka. Fajnie, że ma skrętne kółka, ale jest to jednocześnie wada, bo nie można prowadzić wózka jedną ręką - skręca jak chce. Wyjątkiem są bardzo gładkie chodniki. Ciężko się go unosi, żeby np. wjechać na schody, trzeba tak jakby podwójnie nacisnąć na rączkę, ale ja mam używany, więc może to dlatego. Generalnie jestem z niego zadowolona
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-10 o 19:49 |
||
|
|
|
#1167 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ale to sporadycznie są takie sytuacje)- mała się trochę rozbudzi, akurat na tyle, żeby nie spać przy cycku![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nasza Olcia skończyła dziś 3 tygodnie |
|||
|
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
Bordowa dzieki. Do wszytskich Pań piekne macie dzieciaki. Pozdrawiam.
|
#1170 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ano jestem
Cudnie Cytat:
Moja tak nie ma, narazie nawet jak strzeli kupę to pod siebie ![]() Cytat:
Nie znam się, ale mam nadzieję, że już minęło. Moim zdaniem nie ma to znaczenia. Ja mam smoczek Nuk, a butelki TT. Cytat:
Cytat:
Ogólnie w dzień przebywa z nami w dużym pokoju, bo nie chce mi się non stop zaglądać do jej pokoiku, a tu siedzimy przy laptopach czy tv a mała na wersalce ![]() Leżaczek bujaczek jak narazie mała zaliczyła 2 razy po ok. 10 minut, ale niedługo zacznę korzystać z niego częściej. Myślę, że jest on dostosowany do malutkich plecków, szczególnie, że da się go ustawić tak, że jest prawie całkiem leżący. Cytat:
Chrzciny planuję na koniec listopada lub początek grudnia. Jeszcze nie wiem w co ubiorę, ale pełno jest ubranek specjalnych, na zimowe pory widziałam takie ładne ciepłe białe pelerynki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

- bo mnie jak cholera... myslalam, że nie dam rady 

za zrzucenie kilogramów
...

teraz zasnela i znajac zycie wstanie za 2 3 godz gdzie mi sie juz odechcialo spania...
Nie jest lekko, tym bardziej ze Olek ma jazdy z jedzeniem co godzine