Youtubowe parcie na szkło - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 19:23   #61
kalina121
Wtajemniczenie

Dot.: Youtubowe parcie na szkło

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
DOBRA, okej ale według mnie stwierdzenie że polskie laski na yt robią z siebie kretynki jest mocno przesadzone, podesłałam wyżej annaant0nina - cudowna.
jak wszędzie jak na każdych blogach fotoblogach znajdzie się... coś co nam się nie podoba np
http://www.youtube.com/watch?v=3wHW_77vSW8
wywód o mydle w płynie, ale ludzie nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora
Oj,ja się zgadzam, w robieniu z siebie kretynek chyba przodują Niemki szczególnie te młodsze.

Ty muszynianko akurat wklejasz te "normalne" filmiki-może kogoś irytować maniera mówienia lub gesty czy miny danej osoby,ale nie można o nich powiedzieć ze pieprzą coś bez składu i ładu,niektóre wręcz lubię oglądać.
Zaraz poszukam tych ,których nie mogłam obejrzeć do końca

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Podaj, ja siedzę "w temacie" i ten o niektórych jest głośno
85cukiereczek była kontrowersyjną blondynką, takie no tipsy techno te sprawy, dziewczyna dość prosta na początku wiele osób ją dodawało by po prostu z niej szydzić a potem polubili i tak sobie po prostu włączali ludzie podzielili się na tych którzy jej nie znoszą i się z niej śmieją i na tych którym jest jej szkoda a oglądają bo ma dobre serce. i stała się popularna tak bardzo że była zmuszona usunąć kanał ;P
kasiaa01 to taka 11 latka która robi wielkie dramaty - przychodzi odchodzi, srelemorele...

KandeeJohnson - jest popularna, ale za guru jej nie uważam, wie dużo ale... Chyba straciła leciutko sympatię widzów po "małych skandalach" z podmianą podkładu, sprawą o dzieci i wywlekaniem brudów no także...
Co do pogrubionego-trafiłam na tą dziewczynę kiedyś i ona wg. mnie jest sztuczna i kreuje się na taką 2 Dodę, akurat nie oglądałam tego filmiku który wkleiłaś ,ale jakiś inny dotrwałam chyba do 2-3 min.nic mądrego nie powiedziała dziewczyna-takie pitu-pitu, gadanie byle gadać,może dalej i było coś na temat ale ja do tego nie dotrwałam.

Edyt.Obejrzałam sobie ten filmik do końca ( http://www.youtube.com/user/RockGlam.../6/NGHul0tdjTo ) 7 minuta- te filtry co się na nas czają wszędzie i postarzają naszą skórkę...więc żeby zaoszczędzić na botoksie zainwestujmy w kremy z UVA i UVB -padłam,rzeczywiście cenna opinia

Edytowane przez kalina121
Czas edycji: 2010-10-10 o 21:51
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 19:27   #62
titina
Zakorzenienie

Osobiście nie przepadam za filmikami urodowymi dopóki nie trafiłam na tą panią:

http://www.youtube.com/watch?v=wNqCH...e=mfu_in_order

Wszystkie jej recenzje są rzeczowe, konkretne i na temat. Makijaże też bardzo fajne. No i taka sympatyczna z niej kobietka

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 19:37   #63
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Osobiście nie przepadam za filmikami urodowymi dopóki nie trafiłam na tą panią:

http://www.youtube.com/watch?v=wNqCH...e=mfu_in_order

Wszystkie jej recenzje są rzeczowe, konkretne i na temat. Makijaże też bardzo fajne. No i taka sympatyczna z niej kobietka
Własnie o niej wcześniej pisałam,że jest chyba jedną z nielicznych,której filmików obejżałam kilka. I mi się spodobały
Widzę,że watek nadal istnieje. W sumie to trochę bezsensu,bo faktycznie ten drugi jest bardziej rozwinięty i zagląda tam więcej osób.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 20:32   #64
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
muszynianka, czuje sie zalamana tymi linkami, ktore podalas
ta druga dziewczyna ma dziwna maniere, denerwuje mnie jej sztucznosc.
że co, że Inez?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Co do pogrubionego-trafiłam na tą dziewczynę kiedyś i ona wg. mnie jest sztuczna i kreuje się na taką 2 Dodę, akurat nie oglądałam tego filmiku który wkleiłaś ,ale jakiś inny dotrwałam chyba do 2-3 min.nic mądrego nie powiedziała dziewczyna-takie pitu-pitu, gadanie byle gadać,może dalej i było coś na temat ale ja do tego nie dotrwałam.
Heloł hihihi jak tfuj harstaaajl
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 20:57   #65
paula78
Zakorzenienie

Nie uważam aby PL YT to bylo dno ,uwielbiam Nieesie za jej naturalności i brak nadęcia.
Lubię tez makijaze kasid ,zdaje sie

Co do makijaży to nie interesują mnie ale ogladalam np. cisateczko ktore moim zdaniem postarza się i to jej nadęcie ,RPG masakra ,wg.mnie g... w głowie.
Szusz ,maniera i brak dynamiki wypowiedzi ,męczę się gdy ja oglądam ,
Inez ,widzialam nie moja bajka
paulinka1982-duże dziecko i ta hamerykańska maniera.

I jeszcze kilka które obejrzałam ale nie przypadły mi do gustu i pod względem osoby i treści.

Lubię tez Izabeelle z poznania,fajna normalna dziewczyna chociaz odrobinkę za bardzo słodkopierdząca

Ogólnie dziwię się ,że dziewczyny maja odwage pokazywac swoje życie ,mieszkania,itp.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-10-11 o 07:59
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 21:00   #66
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
że co, że Inez?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Heloł hihihi jak tfuj harstaaajl
nie zrozumiałam

Edytowane przez kalina121
Czas edycji: 2010-10-10 o 21:19
Stary 2010-10-10, 21:09   #67
muszynianka
Zakorzenienie

To taka aluzja do rock glam princess

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

co do gwiazd
http://www.youtube.com/user/lisaeldridgedotcom
tylu widzów co nieesia, sławna nie jest, polką nie jest, a ją uwielbiam i wg mnie jest bardzo profesjonalna ;p więc liczba widzów nie równa się jakości
Stary 2010-10-10, 21:28   #68
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
że co, że Inez?

nie, nie! Inez kojarze z MM i bardzo ja lubie. nie chodzilo mi o te dwa linki w kupie, tylko po jednym w postach.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 21:29   #69
muszynianka
Zakorzenienie

a to ja nie wiem kto xD tancerka czy rgp?
Stary 2010-10-10, 21:31   #70
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
,wdg. g...
ja przepraszam, musze! nie ma takiego skrotu. chodzi Ci chyba o "wg"= wedlug?

"rock glam princess"

Edytowane przez skazana_na_bluesa
Czas edycji: 2010-10-10 o 21:33
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 21:35   #71
Sinem
Przyczajenie

Ja filmiki na youtubie ogl. od około roku i moim zdaniem polski yt podzielony jest na 2 części ( chodzi mi o filmiki urodowe) mianowicie: kobiety które znają się na rzeczy i te które robią videa tylko dlatego bo to jest teraz modne i takie "cool" ( z czego większość to właśnie 11-13 latki)

Na youtubie irytują mnie użytkowniczki które jako pierwsze filmik robią TAG. Ciekawie jest posłuchać gadaniny Nieesi, Ciasteczka itd bo one w pewien sposób są sławne i tak czytamy plotki o gwiazdach tak fajnie się czegoś dowiedzieć o danej osobie którą już znamy z poprzednich filmików ( makijażowych bądź po prostu związanych z urodą) ale jak widzę 13 latkę z zapałem opowiadającą o 5 swoich słabościach bądź wspomnieniach z dzieciństwa to aż mi się chce śmiać i myśle sobie gdzie są rodzice ...

Pozwolę sobie wymienić użytkowniczki YT które mnie irytują:
avrilka120 - mam wrażenie że w każdym filmiku się chwali, najbardziej rozbawiło mnie jak się ekscytowała że ma kreskę eyelinerem zrobioną i się pytała: "podoba sie Wam jak wyglądam? no mi się strasznie podoba" i te jej miny ...
http://www.youtube.com/watch?v=PSV8yBEvobs

korneliamys,TheVanillaMak eup,madziiik2- czyli kółko wzajemnej adoracji ... niby 2 ostatnie są już na studiach ale ja widzę 12 latki komentujące sobie filmiki "żoneczko, mężusiu" a jeżeli chodzi o filmiki to ja z nich nic nie wynoszę ...

P.S nie mam zamiaru nikogo obrażać, wyraziłam tylko swoją opinię.
P.S 2 - wiem że istnieje taki sam wątek ale piszę tu bo tam toczy się rozmowa trochę na inny temat obecnie, więc nie chciałam wyskoczyć jak Filip z konopi
Sinem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 21:44   #72
muszynianka
Zakorzenienie

EJJJJ ta avrilka to nie jest ta sama laska która nagrywała swoją babcie w ogródku i myła włosy szamponem dla psów?
ta rzekomo z wysp owczych XD
Stary 2010-10-10, 22:00   #73
Sinem
Przyczajenie

haha co takiego? ;D nie rozumiem, jakie wyspy owcze? szampon dla psów?
Stary 2010-10-10, 22:23   #74
Poemadka
Raczkowanie

to chyba nie ta sama dziewczyna ....Tamta jednak była w swojej głupocie nie do podrobienia (filmiki z przeklinająca babcią).Nie wierzę,że tak bardzo by to dziewczę spokorniało

"Większość z nas kryje się za egocentryczną skłonnością do tworzenia iluzji własnej wyjątkowości"

Philip G. Zimbardo,Efekt Lucyfera
Poemadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 22:23   #75
muszynianka
Zakorzenienie

Taaa byla jakas dziwna laska która miała wpisane że mieszka na wyspach owczych, była polką która chce mówić po angielsku. Miała filmik o swojej fryzurze w której myła włosy szamponem dla psów... Na innych filmikach nagrywała swoją babcie w ogrodzie, kosmos totalny xD
Stary 2010-10-10, 23:10   #76
Sinem
Przyczajenie

:O szok! Do czego ludzie są zdolni haha!
Nigdy nie trafiłam na jej kanał ani te filmiki

kasiaa01 skasowała kanał W KOŃCU! pamiętam ze kiedyś napisałam jej komentarz że lepiej niech poczeka na robienie filmików parę lat to go skasowała...

Co do RGP - na początku ją lubiłam, ale z filmiku na filmik odnoszę wrażenie że chce i próbuje naśladować JLovesMac - gestykulacje, te zmiany intonacji ... zdecydowanie wole jej siostrę.

Aaa no i podaje Wam link do pewnej Niemki która moim zdaniem nie słusznie ma aż tylu widzów ... Już jak zobaczyłam w jednym filmiku jej posklejane rzęsy to od razu miała u mnie minus. ( btw, nie znam Niemieckiego więc oceniam tylko po obserwacji jej kanału http://www.youtube.com/user/MeinJadore
Stary 2010-10-10, 23:16   #77
muszynianka
Zakorzenienie

wiesz jedyne co mogę skrytykować to jej makijaż w Tag 25 Fragen no ale nie chcę się nawet wypowiadać bo z niemieckim miałam tyle w życiu wspólnego co z chińskim, czyli słabo ;d
Stary 2010-10-10, 23:39   #78
qathe
Wtajemniczenie

A ja bardzo lubie ta http://www.youtube.com/watch?v=OayQE...eature=channel pania ^^ A jesli mnie widzi to pozdrawiam :P

qathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 08:00   #79
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
ja przepraszam, musze! nie ma takiego skrotu. chodzi Ci chyba o "wg"= wedlug?

"rock glam princess"

thx

Stary 2010-10-11, 09:37   #80
kalina121
Wtajemniczenie

Właśnie nudziłam się w pracy i obejrzałam sobie filmik wyżej wspomnianej avrilka120 http://www.youtube.com/user/avrilka1.../6/yvzQAW92Uk0 (obejrzałam to zadużo powiedziane 4 min z 14 wytrzymałam),na początku dziewczyna pokazuje rękawiczki za 5 zł-wytłumaczy mi ktoś po co pokazywać na youtube rękawiczki które się kupiło na straganie po drodze ze szkołypóźniej 2 minuty o kredce koloru której nie mogła określić przez prawie cały ten czas "kolor ma...eee..taki...eee fioletowy...ale to nie jest taki fiolet..eee"
Gdzie są rodzice tych dziewczyn?
Stary 2010-10-11, 10:07   #81
Tyris
Rozeznanie

Tzn moze wyluzujmy troche i nie wysmiewajmy tych dziewczyn.. moze one nie sa swiadome tego ze troszke kiche robia.

Mnie osobiscie najbardziej denerwuja filmiki na ktorych dziewczyny udzielaja rad typu "jak zrobic herbate". Trafilam niedawno na filmik poswiecony temu jak dziewczyna uklada na polce kosmetyki... Jakie to am zastosowanie w zyciu? przeciez zadna z nas nie ma takiego samego pokoju i tych samych przyborow. Zeby jeszcze byly jakies fajne porady, jak cos zrobic z niczego..jakis stojak..czy kasetke na pojedyncze cienie...ale nie.. Dziewczyna przejechala po polce przy okazji podkreslajac ze ma kosmetyki Armaniego, chanel i innych wysokopolkowych marek. Pojsc do obi po stojaczki moze kazdy, to zadna porada warta uwagi, a napewno robienia o niej fimiku.

Ja naprawde bardzo lubie poradniki internetowe, jest wiele autorek ktore ogladam z zainteresowaniem i o dziwo u nich nie zauwazylam tego zeby sie "podniecaly" tym co robia, poprostu maja cos do przekazania.
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 10:08   #82
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sinem Pokaż wiadomość

Pozwolę sobie wymienić użytkowniczki YT które mnie irytują:
avrilka120 - mam wrażenie że w każdym filmiku się chwali, najbardziej rozbawiło mnie jak się ekscytowała że ma kreskę eyelinerem zrobioną i się pytała: "podoba sie Wam jak wyglądam? no mi się strasznie podoba" i te jej miny ...
http://www.youtube.com/watch?v=PSV8yBEvobs
Nie no ta laska to proażka jakaś , faktycznie nie które dziewczyny nie mają w sobie za grosz samokrytyki, ja bym takiego filmu nie dodała na neta choćby z szacunku do siebie ( żeby nie robić pośmiewiska)..
A tak wogóle to laska ma chyba cos koło 14 - 15 lat i robi z siebie młodą starą... po za tym gada o dupie marynie i chyba chce się w ten sposób dowartościować ... .
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 10:33   #83
Tyris
Rozeznanie

Acha.. i jeszcze jedno... kolka wzajemnej adoracji...

"jejku.. jiii..ale ty amsz sliczne wloski..o boziu nprawde.. "
" ale fajnie od[owiedzialas an to pytanie czy mam skarpetki teraz.. yy..tak fajnie.. ze nie normalnie ze tak..tylko tak inaczej jekujeku.."

I niestety w takim gronie na krytyke nie ma miejsca, bo wystarczy sie wychylic i stado hien wgryzie ci sie w kostke, bo tylko cczekaja na okazje aby udowodnic swoja wiernosc wzgledem koelzanki.
Skomentowlam szczerze kilka rzeczy... i co? i ktos sobie "anonimowo" pozakladal konta i probuje obnizyc moj ranking na pewnym sewisie myslac ze mnie to ruszy.
ajajaja ale sie komus nudzi!
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 10:48   #84
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
Acha.. i jeszcze jedno... kolka wzajemnej adoracji...

"jejku.. jiii..ale ty amsz sliczne wloski..o boziu nprawde.. "
" ale fajnie od[owiedzialas an to pytanie czy mam skarpetki teraz.. yy..tak fajnie.. ze nie normalnie ze tak..tylko tak inaczej jekujeku.."

I niestety w takim gronie na krytyke nie ma miejsca, bo wystarczy sie wychylic i stado hien wgryzie ci sie w kostke, bo tylko cczekaja na okazje aby udowodnic swoja wiernosc wzgledem koelzanki.
Skomentowlam szczerze kilka rzeczy... i co? i ktos sobie "anonimowo" pozakladal konta i probuje obnizyc moj ranking na pewnym sewisie myslac ze mnie to ruszy.
ajajaja ale sie komus nudzi!
No dokładnie dodam " bosze jestem mega hepi, ale powiedzcie szczerze podoba wam sie ten makijaż " to zdanie słyszałam chyba z 8 razy.
I tak ta adoracja kolezanek, nie wierzę, że nie znalazła sie osoba która nie skomentowała tego filmiku negatywnie.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 13:57   #85
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
Tzn moze wyluzujmy troche i nie wysmiewajmy tych dziewczyn.. moze one nie sa swiadome tego ze troszke kiche robia.
A ja uważam ,że dobrze jest uświadomić takie dziewczę,że "robi kichę",wtedy jest szansa ,że wykasuje toto z youtube i nie zobaczy tej twórczości pół jej szkoły i nie stanie się pośmiewiskiem w realu.
Przecież nie prowadzi program na żywo,gdzie jak się palnie jakieś głupstwo to już leci ,może nagrać się jeszcze raz a nie siedzieć i beczeć przez 2 minuty nie potrafiąc określić jakiego koloru kupiła właśnie kredkę.przecież mogła wcześniej pomyśleć o tym co ma powiedzieć.
Stary 2010-10-11, 14:27   #86
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Właśnie nudziłam się w pracy i obejrzałam sobie filmik wyżej wspomnianej avrilka120 http://www.youtube.com/user/avrilka1.../6/yvzQAW92Uk0 (obejrzałam to zadużo powiedziane 4 min z 14 wytrzymałam),na początku dziewczyna pokazuje rękawiczki za 5 zł-wytłumaczy mi ktoś po co pokazywać na youtube rękawiczki które się kupiło na straganie po drodze ze szkołypóźniej 2 minuty o kredce koloru której nie mogła określić przez prawie cały ten czas "kolor ma...eee..taki...eee fioletowy...ale to nie jest taki fiolet..eee"
Gdzie są rodzice tych dziewczyn?

zgadzam sie,matka wydaje 120 na blyszczyk mogłaby kupić córce lepszy sprzęt bo jakoś jest fatalna .
Skoro panna wie ,że nie widac zbliżec po co przykłada produkt do kamery i to zakrywanie ręką
Mega zadowolona - tez najczęściej używane stwierdzenie

Dziewczynka jakąs nastoletnia jest a robi się z niej drugie ciasteczko, wypacykowane.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
A ja uważam ,że dobrze jest uświadomić takie dziewczę,że "robi kichę",wtedy jest szansa ,że wykasuje toto z youtube i nie zobaczy tej twórczości pół jej szkoły i nie stanie się pośmiewiskiem w realu.
Przecież nie prowadzi program na żywo,gdzie jak się palnie jakieś głupstwo to już leci ,może nagrać się jeszcze raz a nie siedzieć i beczeć przez 2 minuty nie potrafiąc określić jakiego koloru kupiła właśnie kredkę.przecież mogła wcześniej pomyśleć o tym co ma powiedzieć.

Na krytykę odpowie ci ,że jej zazdrościsz itp bzdety którymi ludzie rzucają .

Stary 2010-10-11, 15:08   #87
titina
Zakorzenienie

A ja padam jak zobaczyłam filmiki tej dziewczyny:

http://www.youtube.com/watch?v=IFPfK...e=mfu_in_order

http://www.youtube.com/watch?v=9_neW...e=mfu_in_order

Biedny misio:

http://www.youtube.com/watch?v=neqf3...e=mfu_in_order

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 15:15   #88
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

zatkało mnie

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 15:42   #89
Gregorynka
Zakorzenienie

: hahaha:Keczup Pudliszki na stole,majonez i piecyko-kuchenka,relikt PRL
Niee,to nawet nie jest śmieszne, to jest poniżej krytyki.
Kurcze,miałam sie już tu nie udzielać,ale z ciekawości was poczytuję i przypomniało mi się,jak w którąś nudną niedzielę,siedząc na youtubie klinkęłam (Boże! dlaczego!) w jakąś 13-latkę,która nagrała filmik pt. ' wszystko co noszę w swojej torebce" czy jakoś tak. I wiecie co....ona wyjmowała po kolei: błyszczyki, krem do rąk, jakąs tam śmieszną wodę toaletową,grzebień, wkładki i Uwaga! - drewnianą,kwadratową całkiem sporą szkatułkę na biżuterię Oczywiście nie omieszkała swym 'fanom' pokazać jej zawartości.
I gdzie są rodzice ja się pytam
Co do pogrubionego, to ona chyba jest lekko chora umysłowo :/ przynajmniej takie wrażenie sprawia.

Edytowane przez Gregorynka
Czas edycji: 2010-10-11 o 15:45
Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 15:47   #90
Gween
Rozeznanie

Ona chyba nie jest normalna...

Gween jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości