![]() |
#361 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne-pielęgnacja, cześć IV.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Werka a co bys chciala wiedziec
![]() ![]()
![]() |
#363 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
CzarnyElf dzięki za info o serum z wit.C
![]() Zamówię, bo skład świetny i fakt, że robią przed wysłaniem - bomba, będzie super-fresh ![]()
Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników ![]() naturalnie proste Edytowane przez Sicilia Czas edycji: 2010-10-06 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmywacz to Take The Day Off... dwufazowy plyn do demakijazu... calkiem dobrze sobie radzi... i nie podraznia oczu... to pod oczy to All About Eyes Serum... fajny bajer ![]() ![]() Repairwear Lift Firming Night to Anti-Aging... dobrze nawilza i ja lubie cos bardziej konkretnego na noc ![]() Turnaround Concentrate Serum... wg producenta odnawia skore, poprawia jej wyglad... jak na razie tego nie stwierdzilam ![]() to cos z Lancome... czyli ta duza butla ?? ... jezeli tak... to jest to Eau Micellaire Douceur... plyn miceralny ![]() maseczka to Hydra Intense... dobrze nawilza i nie trzeba jej zmywac...
![]() |
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Mój zbiór Clinique
![]() Oczywiście innych marek też używam, Clinique jednak to podstawa mojej pielęgnacji twarzy - dla mnie pielęgnacja twarzy jest jednak numerem 1 i mam bzika na jej punkcje. Obecnie zamówiłam na allegro także serum naprawcze Diora i kolejne 30 ml Night Repair od Estee Lauder, a także tusze Chanel i Estee Lauder, przymierzam się także do zestawu do mikrodermabrazji Lancome resurface peel. Jestem ostatnio prawdziwą maniaczką wysoko półkowych marek i wydaje całe pieniądze na kosmetyki ![]() Ostatnio jednak zastanawiam się czy nie popadłam przypadkiem w małą paranoję, mam dopiero 21 lat a już moja pielęgnacja składa się z oczyszczania, tonizowania tonikiem Clinique, od czasu do czasu oczywiście peeling i trzy rodzaje masek - oczyszczająca, nawilżająca lub złuszczająca, do tego oczywiście serum - na noc Estee Lauder Night Repair, na dzień Estee Lauder Idealist na zmianę z serum Even Better i turnaround Clinique, no i oczywiście krem - na dzień oraz oddzielnie na noc, oba Clinique. Do tego wklepuję wokół oczu All about eyes rich. Nie wspominam już o innych etapach pielęgnacji włosów, paznokci, rzęs i ciała, no i makijażu (który jest równie zawiły i wieloetapowy, jednak w moim stylu są naturalne kolory i efekt nude). Zastanawiam się często czy są dziewczyny w moim wieku tak samo uzależnione od absolutnej perfekcji skóry twarzy, niestety nie umiem na chwilę obecną wyluzować ![]() Desti, widzę że masz podobne zamiłowania do mnie. Zazdroszczę zbiorów, w szczególności tych Cliniquów których nie mam ![]()
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2010-10-06 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=desti;22524143]wieki mnie tu nie bylo
![]() ![]() /QUOTE] Jakiś świetny minimalizm Dest jak moja kolorówka za to pielegnacja mi sie niepostrzeżenie mega rozrasta ![]() prosze o recenzje 3 kroków clinique i słówko o maseczce nawilżającej lancoma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() do 3 krokow podchodzilam bardzo dlugo bo troche sie balam tego alkoholu w toniku... jestem mieszaniec a z wiekiem pojawiaja mi sie suche partie... zdecydowalan sie na zestaw 2... na poczatek lupilam mini zestaw... teraz mam duze butle ![]() mydlo w plynie jest dosc delikatne... a zawsze moze kupic extra mild... nie wysusza mnie... tonic przez ten alkohol sciaga w pierwszym momencie skore ale prawde mowiac nic tak dobrze nie oczyszcza (co widac na platku do demakijazu) ... a po nalozeniu DDML uczucie sciagniecia znika... piec minut pozniej nakladam krem na noc... bo tonic stosuje tylko wieczorem... czesciej nie potrzebuje... ogolnie jestem zadowolona i na pewno dluzej pozostane przy 3 krokach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() ![]() ja do 3 kroków od dawna sie przymierzam i właśnie do 2 ale zawsze jakos tak nie mam odwagi ale zapytałam Ciebie bo sie mi kliknoł zestaw mini ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze zakupy
![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Przypomniałaś mi o tym, że muszę kupić zapas szamponu BD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
To i ja wrzuce swój owoc wielomiesięcznego czytania działów pielęgnacyjnych na Wizażu, może ktos się czymś zainspiruje i odgapi
![]() ![]() dodadm że skóre mam tłustą, pryszczy już brak (udała sie je wybić), ale używam zoracu, diacnealu i brevoxylu w celach antyzakórnikowych, a to cholerswo mam chyba do samej kości, szczególnie na policzkach; wiec z tego wyszystkiego jest mocno przesuszona mycie, czyli twarz i włosy, żelu nie dałam bo jest tak beznadziejny że to hańba twarz i troche ciała, nagietkowego babydream'a bez cynku używam czasem jako balsamu do ciała wszystko plus pare innych jak antyperspiran czy krem do rąk ogłnie jestem zadowolona z tych rzeczy ale jeszcz paru innych mi barkuje Edytowane przez hey Czas edycji: 2010-10-09 o 10:23 Powód: brak załaczników |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Szampony Aurbey - opiszesz mi je. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jasne że opisze. To są dwa szmpony i odzywka. Jestem z nich strasznie zadowolona (chociaz tego z dzia różną jeszcze nie używała, ale jako że J.A.Y. jest na wykończeniu to w niedziele nadzejdzie pierwszy raz z z róża ![]() Skład szmponu z róży jest tu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...dzika-roza.htm Szmpon J.A.Y. Desert Herb Revitalizing Shampoo ma nastepujący skład: INGREDIENTS: Deionized Water, Coconut Oil-Corn Oil Soap, Hydrolyzed Soy Protein (made from organic, non-GMO soybeans), Organic Aloe Vera, Carrageenan, Organic Jojoba Oil, Yucca Root Extract, Organic Lemon Peel Oil, Essential Oil Blend (Oils of Cedar, Grapefruit, Rose-Geranium, Rosewood, Lavender, Rose, Lilac and Violet), Panthenol (Vitamin B-5), Linoleic Acid (Vitamin F), Aubrey's Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E) A odżywka White Camellia Ultra-Smoothing Conditioner: INGREDIENTS: Coconut Fatty Acid Cream Base, Organic Aloe Vera, White Camellia Oil, Wheat Germ Oil; Extracts of Fennel, Hops, Balm Mint, Mistletoe, Camomile and Yarrow; Organic Geranium Oil, Organic Rosemary Oil, Organic Sage Oil, Carrot Oil, Aubrey's Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E) [oba składy ze strony Aubrey Organics] A teraz o działaniu. Mam cienkie, suche, sianowate, falowano-kręcone włosy, dotychczas żadna odzywka nie dawała chociażby przywoitych rezultatów, raczej efekt śliskich w dotyku włosów, ale wizualnie włosy były matowe i każdy włos odstawał w swoją strone, dodatkowo mam skłonność do łupieżu, ale raczej takiego prawdziwego i wrażliwy skalp. Pierwszy produkt AO czyli szmpon J.A.Y. kupiłam w przypływie rozpaczy będąc na dobrej drodze do wydrapania sobie skalpu. I tak, na początku ciężko mi było go spienić, ale wypracowałam sobie technike i jest OK, od poczatku dawał mi uczucie czystość i świeżości podkreślanej przez piękny ziołowy zapach. Używałam go napierw bez odżywki (leniwa jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza aktualizacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
hey bardzo fajny zbiór
![]() Jak stosujesz baikaderm? Jak efekty, pomaga? Czy stosujesz zamiennie z diacnealem? Calendula krem też bardzo lubię ![]() ![]() Co to za produkt simple do mycia twarzy? Możesz coś więcej o nim powiedzieć? Dostępny w Polsce, czy tylko w Anglii?
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wygląda na to, że lista moich kosmetyków będzie bardzo skromna ![]() Zazwyczaj moja kosmetyczka i toaletka wypchane są rozmaitymi lekami ![]() Kosmetyki, ktorych używam obecnie i na których polegam zawsze to te: 1. żel do mycia twarzy Avene Cleanance - zdecydowanie najlepszy dla mnie 2. dezodorant w kulce Avene (bez alkoholu i konserwantów, na teraz idealny, na lato jednak za słaby) 3. piling Bioderma Sebium - używam 3 razy w miesiącu 4. oraz krem Avene Cold Cream - do wszytkiego, co przesuszone i łuszczące się (usta, stopy, dłonie, zakatarzony nos ![]() pozostałe kosmetyki typu szampon i żel pod prysznic mogę kupić zupełnie dowolne, wiem, że raczej mi nie zaszkodzą, jednak tej czwórce ufam bezgranicznie ![]() i może to zabrzmi niewiarygodnie, ale nie używam kosmetyków kolorowych ![]() ![]() Wiecie ile mam teraz miejsca w domu ![]()
![]() |
#384 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
diacneal troche teraz poszedł w odstawkę, stosuje go najwyżej raz, dwa razy w tyg., na pierwszym miejscu jest zorac Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
sorry za oftopa |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
hey dzięki za info
![]() mmmhmmmm ![]() ![]() Jeśli chodzi o lakiery do paznokci, to też obecnie jestem "na odwyku" - ewentualnie jedna warstwa odżywki (pewnie wiesz, że używam lakierów do paznokci i nawet jakich ![]() Mam próbki Lumiere - bardzo fajne. Obecnie jestem na etapie szukania właściwego koloru. Do tego puder bambusowy, który stosuję jako primer (pod minerały) i potem jeszcze raz jako wykończeniowo-matujący.
Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników ![]() naturalnie proste Edytowane przez Sicilia Czas edycji: 2010-10-09 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Konto usunięte
|
co powiesz o żelach pod prysznic, jak pachną ?(chodzi mi o te dwa małe)
![]() Edytowane przez f154c2744ba0c8b7d0fb1b523e73ac052b4c9473_6387eeb28dd5f Czas edycji: 2010-10-10 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
świetne zbiory i świetny wątek dziewczyny
![]() mogę do Was dołączyc ? ![]()
![]() |
#388 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Rzyrafko - jak Ci się sprawuje scrub do ciała o zapachu maracui??
I gdzie go dostałaś?? Widziałam już kilka razy na forum w zbiorach a jakoś nigdy na sklepowej półce. Uwielbiam maracuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.