|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
w sumie to formalność, ale stres jest zawsze. A gdzie studiujesz?
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
|
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
na wizycie u diabetologa dr mi zmierzył cisnienie, zwazył, zrobił ogólny wywiad o miom stanie zdrowia i zalecił dietę dla cukrzyków, potem przekazał mnie innej pani, która zrobiła krótki wykład na temat jak mam się odżywiać, dała listę produktów zalecanych i zakazanych, oraz darmowy glukometr z paskami, żebym mierzyła cukier na czczo oraz godzinę po głównych posiłkach. Ogólnie cukry ma teraz dobre, rozwalają mi się totatlnie gdy mam te ataki kolki żółciowej. Powiedzieli jak będe miała często przekraczaną normę cukru 1 godz. po posiłku (90-130) to wtedy będzie zastrzyk z insuliny. Ah i wizyty kontrolne co 2 tygodnie, codziennie mam też zapisywać w takiej książeczce pomiary cukru
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Wiadomość De mnie zmroziła, dobrze że już sytuacja opanowana i trzymam mocno kciuki żeby szybko się wszystko wyjaśniło i żeby Dzidziuś jak najdłużej wytrzymał w brzuszku ![]() ![]() i jednocześnie jestem pełna podziwu że zachowałaś zimną krew w tej sytuacji ![]() ![]() klask i:Weronisia bardzo ładnie wyglądasz i Pascalek również, w ogóle nie widać że to wcześniaczek mam nadzieję że juz wkrótce wyjdziecie do domu dziękuję że pytasz większość zajęć mam w wielkich aulach gdzie są strasznie niewygodne siedzenia... już załatwiłam sobie wcześniejsze zaliczenie 4 przedmiotów i mam nadzieję że z resztą też się tak uda bo ja mam termin na koniec grudnia a 8 stycznia mam większość zerówek i myślę że raczej nie będe mogła przyjechać ![]() I chyba wybrałam promotora mgr, muszę to przemyśleć i na następnym zjeździe uzgodnić plan pracy i brać się za pisanie ![]() ja w takich chwilach myślę jak cudownie będę się czuła gdy to juz będzie za mną, np. jutro o 15 już będę mgr... będzie dobrze widzę że Ishka się nie odzywała to zaraz do niej skrobnę smska strasznie długo ją trzymają-przecież czop odpadł i do tego ta infekcja... nie chciałabym przez coś takiego przechodzić.
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny!! Prawie nie piszę, ale czytam Was regularnie. Ja przeszłam przez weekend paskudne zatrucie pokarmowe. W sobotę byłam w szpitalu na zastrzykach, teraz jem antybiotyk i jest już ok. Na szczęscie z małym jest ok- szyjka długa i zamknięta, synek waży ok 1400 gram w 30 tygodniu
Postanowiłam, że to moje dwa ostatnie tygodnie pracy, i uciekam na zwolnienie. Może rzeczywiście już czas pomyśleć o sobie i dziecku... choć perspektywa siedzenia w domu nadal mnie przeraża W piątek miałam na plusie 7,2 kg , ale po weekendzie waga poleciała w dól o cały kilogram, więc w 30 tygodniu jest mnie więcej o 6,2 kg. Trzymam kciuki za De i za studenckie sukcesy!!!!!! |
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Aha, i za Waszą radą i ja dziś pojadę do carrfoura po pampersy
tylko to ostatni dzień promocji i obawiam się czy coś jeszcze zostało
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
|
#1118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
powodzenia - napewno wszystko pójdzie znakomicie |
||
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
No już mi dziewczyny pisały, że może być taki maluśki donoszony noworodek
I zawsze myślałam, że około 3400-3600 to norma.
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
cholera zapomknialam sie zwazyc przed sniadaniem
i potem w karcie mi ginka wpisze wage wieksza ehhhh |
|
|
|
#1121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też waga spadła ale 3 kilo przez miesiąc dosyć że mam diete cukrzycową i wątrobową a tam ani cukru ani tłuszczu, to jeszcze po atakach jestem na kleikach... boję się o zdrowie i wagę maluszka.. dziś mam wizytę u mojej dr.. jak ten maluszek ma zdrowo rosnąc skoro ja chudnę...
Edytowane przez mimiskierka Czas edycji: 2010-10-11 o 10:37 |
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia
Ja sobie siedzę już ubrana w końcu Piję herbatkę, wstawiłam do prania ręczniki. Muszę poprasować nasza wypraną pościel, pozmywać, przyszykować obiad... Ale najpierw drugie śniadanko (za parę minut) - mleko z chrupkami. Mam nadzieję, że mnie odetka ![]() A w ogóle to prawie całą ciąże miałam bardzo dobrą cerę, lepszą niż przed ciążą. A wczoraj mi się brzydki, duży pryszcz na policzku zrobił Czyżby już coś się w hormonach zmieniało pod kątem porodu? To jeszcze 8 tygodni teoretycznie.
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-11 o 10:36 |
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomość od Ishki:
Cześć Dziewczyny ja nadal walczę i nic konkretnego nie wiem...pewnie będę się męczyć do terminu...jestem na tabsach na ciśnienie, obrzęki dalej straszne, i mam mieć dziś ekg i gadać z kardiologiem. Także na pewno któraś mnie wyprzedzi pozdrawiam!
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Ishka
Po co ją tak przetrzymują? Przecież jej dzidziuś już donoszony, chyba niepotrzebnie się męczy
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
o mallinka to fajnie
ja w sumie termin mam za miesiąc, to ewentualnie mi się tylko przesunie kolokwium jakieś.... u mnie najgorsza była niedziela bo 10 godz wykładów właśnie na starej sali :P to pod koniec wstać nie mogłam. a jaka promocja pampersów? powiedzcie i mi
|
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ogłaszam, że jestam pierwszy dzień na L4 wstałam o 9, zjadłam śniadanie no i co ja mam teraz ze sobą zrobić ![]() Weronisiu - ale Wam fajnie, pierwszy spacerek wizyty - u mnie teraz będą co 2 tygodnie, niby nic się nie dzieje, ale przecież od kogoś kasę wyrwać musi ![]() Kretencja - mogli już te bodziaki dać w przeprosiny ![]() a ja właśnie doszłam do wniosku, że nie posiadam kafatników muszę sprawić sobie kilka sztuk no i ze 3 pajacyki welurkowe albo polarkowe ![]() De ![]() m25 - za obronę i nie stresuj się byliśmy wczoraj w carrfurze i kupiłam paczkę pampersów, ale u mnie było już tylko kilka paczuszek 1 i 5 ![]() no i oczywiście ustałam w kasie z pierwszeństwem a tam kolejka, że hoho i tylko jedna kobieta przed nami w ciązy, normlanie tych ludzi to tylko no i staliśmy w tej kolejce chyba z 10 min, a kasjerka później powiedziała, żeby następnym razem od razu podejść do niej i wszyscy MUSZĄ ustąpić, bo od tego są takie kasy ![]() Ishka - hmm... ale Cię męczą... trzymaj się kochan ![]() moja cera w ciąży pozostawia wiele do życzenia nigdy takiej brzydkiej nie miałam
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
biedna Ishka
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W kazdym razie badania krwii wyraźnie pokazały, ze to nie wirus, tylko bakterie w jelitach i stan zapalny. Tez jem kleiki od soboty, choć dzisiaj pomału staram się wprowadzać normalne, lekkostrawne produkty (tyle, ze nie mam apetytu, ledwo wcisnęłam kromkę pieczywa ryżowego). Biedaku!! Trzy kilo w dół?? Nie martw się o maluszka, on na pewno wyciągnie z organizmu to, co trzeba, prędzej odbije się to na Twoim zdrowiu, a przecież musisz być silna na poród i czas po porodzie!!! Czy już do końca ciąży musisz być na tej diecie? Bardzo mi Ciebie szkoda, ale taka dieta z pewnością nie jest zalecona bez powodu. A już wcześniej miałaś jakieś problemy z wątroba? |
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, no mogli dać... Ale już trudno.
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ten wczorajszy ból brzucha to chyba od winogron miałam, bo w nocy też mnie bolał a na wieczór znów je jadłam ![]() Weronisia - fajnie, że możesz z Pascalkiem wychodzić na spacerki No to daj znać, jak będziesz po. To sobie wypijemy wirtualne winko, żeby poświętować ![]() Kurczę - ale ta Ishka się namęczy
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
Ishka współczuję tych nerwów i tego czekania -trzymaj się kochana
a ja właśnie dzwoniłam do szpitala i szkołę rodzenia nadal remontują i idzie im tak szybko, że chyba nie zdążymy się załapać ![]() a mnie znowu coś boli znaczy cały prawy bok. Ból zaczyna się pod żebrami i w dół i jak się nie ruszam to prawie nie boli ale jak kaszle, chcę się poruszyć czy delikatnie dotknę palcem to boli i to bardzo -martwię się zwłaszcza jak tak piszecie, że ciągle którejś coś się dzieje złego w moim otoczeniu to samo większość dziewczyn rodzi w 8 mies. i przez cesarkę bo mają jakieś komplikacje- myślę o tym wszystkim ciągle i spać po nocach nie mogęa teraz jestem tak wystraszona, że nawet jutrzejsze zakupy mnie nie cieszą, dobrze, że jutro wizyta u lekarza to mam nadzieję, że się trochę uspokoję
|
|
|
|
#1133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam kamienie w pęcherzyku żółciowym, wykryto to cholerstwo u mnie własnie miesiąc temu po kilku atakach strasznych bóli , ale już miałam to przed ciążą tylko byłam żle diagnozowana, leczyli mnie na niestrawnośc i refluks..
|
|
#1134 |
|
Wtajemniczenie
|
żadna mi nie odpiszę o tej promocji pampersów?
![]() jeju załamałam się... nasz znajomy robi meble, sam się zaoferował że może nam zrobić, że damy mu kaske na materiały a on nam zrobi, my ew urządzimy jakiegoś grilla, więc tż zrobił projekt mebli, wszystko dogadali, daliśmy mu pieniądze a to było pod koniec sierpnia... i do tej pory mebli nie ma ;( a ja już w 35 tc, nasza sypialnia wygląda tragicznie, wszystko na podłodze.... ehhh nie ukrywam że mi zależało żeby on to zrobił bo po 1 to by było porządnie, po 2 dużo taniej niż np meble z ikea :/ ale ciągle mu coś wypada... chyba odbierzemy pieniądze i coś na raty będziemy musieli wziąć. ehh...
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Dopiero skonczylam was nadrabiać... Nadrukowałyscie od rana 3 strony
Ja własnie sniadanko zjadłam i pewnie wezme sie za jakies sprzątanie... Martwie się od rana bo wczoraj po milutkim wieczorku z tż znowu bolał mnie brzuch jak na @ i tak jest za każdym razem... Za tydzien w poniedziałek mam wizyte i musze powiedziec o tym lekarzowi... Ciekawe co powie... ![]() Nie wiem juz co o tym myślec, jestesmy bardzo delikatni wiec skąd za każdym razem ten ból??
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dzis zaczynam 37 tydzien :P ![]() jak kupisz paczke pampersow za 42 zl dostajesz bon za 20 zl i bedzies zmogla w listopadzie go wykorzystac na co chcesz. ja wzielam narazie 2 paczki i mam jedną gratis ![]() Weronisia a PAscalek jaki sliczny chłopak
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja z przyjemnosci wydziela sie naturalna oxytocyna. stad te skurcze
![]() paulinka no szkoda ze ten kolega taki niepowazny To niech robi na raty, nie wierze ze nie wyskropie kilka hw tygodniu by zaczac robic te meble
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Weronisia gratuluje pierwszego spacerku.. Pascalek sliczny Cytat:
![]() Trzymamy kciuki .. Bedzie dobrze zobaczysz
|
||
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
kliwia Ale czy te skurcze są niebezpieczne w jakikolwiek sposób dla mnie bądź dla maluszka?? Bo nie jest to przyjemny ból tylko taki tępy raczej no i brzusio też za miękki nie jest po przyjemnosciach...
|
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale 1,5 miesiąca? ehh.... przecież nawet jak to zrobi to za 2 tygodnie ja tego napewno nie ogarnę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

w sumie to formalność, ale stres jest zawsze. A gdzie studiujesz?

dasz radę

klask i:
większość zajęć mam w wielkich aulach gdzie są strasznie niewygodne siedzenia... już załatwiłam sobie wcześniejsze zaliczenie 4 przedmiotów i mam nadzieję że z resztą też się tak uda
W piątek miałam na plusie 7,2 kg , ale po weekendzie waga poleciała w dól o cały kilogram, więc w 30 tygodniu jest mnie więcej o 6,2 kg. 

Ile wazy juz Pascalek?
I zawsze myślałam, że około 3400-3600 to norma.

no i staliśmy w tej kolejce chyba z 10 min, a kasjerka później powiedziała, żeby następnym razem od razu podejść do niej i wszyscy MUSZĄ ustąpić, bo od tego są takie kasy