|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
agus87 ja mam na 4maja -) ale coś czuję że nie przenoszę bo to moja 2 ciąża
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-10 o 21:25 |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
no popatrz
moj tz ma urodziny 3 majakiedy ostatnio mialas usg i jaki duzy byl twoj dzidzius ? a ja zauwazylam ostatnio, ze mi straaasznie smakuje herbata mietowa z kolendra i gazy sie uspokajaja dzieki niej
|
|
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
Miesiąc temu i miał 2,8cm ;-) idę w tym tygodniu wstawię zdjęcia
agus87 IDZIESZ NA 3D? bo mnie tak korci ale nie wiem czy nie za szybko
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi mowil, ze za miesiac moze przez powloki juz bedziemy robic, ale zobaczymy bo koniec czwartego msc to niby zle widac od dolu i zle widac od gory
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale podobno mój przez 9mies dowcipne robi -/ A u niego tak zimno, ze cała się trzese wrr... I tylko słyszę P.Alu bo mały mi ucieka, proszę się nie ruszać
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mialam tunike no i ak mierzyl cisnienie to musialam zdjac bo bylam dosc grubo ubrana no i pod spodem miala krotka bluzke, wiec musialam nago po calym gabinecie latac a on ma wielki gabinet wiec z fotela na lozko z lozka na wage aaaa heh "maly" moze wykracze ;p |
|
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam że w I ciąży jakoś samo przeszło, ale nie pamiętam kiedy agus87, mi też się nie spodobała twoja postawa. Przecież wiedziałaś w jakiej sytuacji jest Jagódka, to czego się spodziewałaś, że wstawi usg? ![]() można było ominąć posty a swój niesmak zostawić sobie. No i to jest nasz wątek, to co ma nas obchodzić że ktoś podczytujący trafi tu na inny temat? czy my tylko o tym musimy a wszystko inne jest OFF TOPEM? Cytat:
Doczekałam się.Dziś gin
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka ja tez dzisiaj gin na 10-ta zaraz juz:=))) ale mam stresa mowie wam, ale musi tym razem byc dobrze prawda?????
trzymam za ciebie kciuki i prosze o to samo **pozdrawiam was mocnoooo
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mam potworne hihi.Witam Mamsie U mnie tydzien szybko przemknął, jeszcze 2 dni i ide do gina Objawów ciążowych nie mam praktycznie zadnych! Oprócz tego ze czasem na widok albo myśl o jakiejs potrawie mnie zemdli, no i spać mi sie chce potwonie! Moze jeszcze wszystko przede mną ![]() Wstaje teraz posłucham sobie jezzu Piosenki w stylu takich świątecznych, już sie nie moge doczekać sniegu ![]() Lece sprzątać P.S Gdzie Darusia przepadła?
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
anula
![]() Ja na 14:30, ale mam zaplanowane przedpołudnie więc nie będzie mi się nudzić. Wpadne odczytać relacje. już zaciśnięte
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka dzieki za kciuki i oczywiscie zaciskam swoje, dobra zbieram sie powoli bo sie nie wygrzebie, buzialki odezwe sie po
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2293 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry ![]() Nie wyspałam się, nie lubię poniedziałków Ciekawe co u Asionek31 miała napisać jak tam beta i przepadła Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze.
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
U mnie wszystko ok, mam trochę zły dzień... Powiedzcie mi, co jest podstawą do L4 bo nie bardzo wiem jak pogadać z moją gin. Podjęłam też decyzję, że zmienię lekarza prowadzącego. Tamta wizyta mnie zaniepokoiła... ogólnie wydaje mi się, że pani dr się nie postarała. Poza tym sugerowanie, że ustanie bólu piersi i w podbrzuszu może zwiastować poronienie doprowadziło do tego, że prawie całą sobotę żyłam w przeświadczeniu, że pewnie poroniła. To zwykła głupota i bezduszność.. |
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Witam po weekendzie! Ale u nas dzisiaj mgła od rana, ale teraz jakby opada. Nie zmienia to jednak faktu że pogoda się popsuła trochę. Śnieg ma być U mnie w porządku, ale wizytę mam 20.10. To będzie połowa 11 tygodnia. Myślicie że zrobi mi wtedy tą przezierność? Bo nie chciałabym za tydzień iść znowu i płacić 120 za następne badanie ![]() Słuchajcie, wczoraj słyszałam opowieść typu "legenda miejska" którą wyśmiałam. Powiedzcie mi czy nie mam racji. Czy możliwe jest żeby kobieta zapomniała wyjąć tampon, chodziła z nim miesiąc, zaszła w ciąże z tym tamponem, poszła do ginekologa po kolejnym miesiącu który przy badaniu ginekologicznym, pobieraniu cytologii, badaniu USG dopochwowym (!!!) nie zauważył tampona i dzidziuś się nim potem zadławił? Myslałam że padnę To była historia typy znajoma znajomej ciotki stryjecznego wujka:P No powiedzcie że to jest niemożliwe Z watą w kształcie cylindra tyle chodzić i miec sie dobrze. Chyba gin by to zauwazył ledwo by nogi rozstawiła co? A juz na USG na pewno? Czego to ludzie nie wymyślą. Słyszeliscie kiedys podobne legendy miejskie? Ja znam wiele, ale z ciaża zwiazana to pierwszy raz słyszałam![]() Co do zaparć to ja nie mam przeciwnie- chodzę 2 razy dziennie, czasem 3 jak więcej zjem.
|
|
|
|
#2296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześc kobietki
![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o te sugestie gin to powinna je pozostawić dla siebie, a nie niepotrzebnie, bez żadnych podstaw stresować kobietę w ciązy. Tez na Twoim miejscu zmienilabym gina. A u mnie dolegliwosci się nasilają, jadłam 2h temu i już jestem głodna I wiem że jak teraz nie zjem to znowu będę musiała sie przytulać do wc Tak było fajnie bez tych wymiotów |
||
|
|
|
#2298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę nie chciej abym skomentowała ta historie proszę ;-)
|
|
#2299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I ludzie w ogóle w takie rzeczy wierzą... |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze że jak zapytalam własnie o to czy nie sadzi że ta kobietka dostałaby zakażenia noszac tyle czasu tampon, to usłyszałam,ze to był końcowy etap okresu i nie leciało duzo krwi Myslałam że padne pod stół Jakby samo obce ciało przez 2 msce nie wystarczylo do zakażenia![]() A juz fenomenem dla mnie było że gin tego nie widział
|
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() snieg ????? ![]() a mnie dzisiaj od rana brzusio boli, swedzi niesamowicie i cycki mnie tak swedza, ze oszaleje chyba ![]() musze sie wybrac do pasmanterii po majtki ciazowe, bo te co mam mi brzunio uciskaja, tu gdzie nie moga ![]() zakupila ktoras juz takie? tyak sie zastanawiam czy w pasmanterii, zebym na glupia nie wyszla |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poszukaj w sklepach ciązowych albo w takich z bielizną
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
jagodko, minio współczuję bardzo...
co do przezierności, ktoś pytał, ja miałam robioną i to robi się za pomocą zwykłego usg usg 3d miałam tez robione w zeszłym tyg (dopochwowe) - 12 tydzień, bardzo fajnie już widać Zdrówka dla chorowitek! Oby wirusy poszły precz!!! ![]() aha, w poprzedniej ciąży nie kupowałam specjalnych majtek, ale ja mam dużo takich np. bokserek zakończonych nie gumką tylko koronka i spoko
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2010-10-11 o 10:56 |
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś tez po gatki idę hi hi
I muszę buty, płaszcz, spodnie, bluzki ciążówki ogarnąć bo jak sieroctwo wyglądam ;-/
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe u mnie w kazdej pasmanterii w miescie maja szeroki wybor przeroznej bielizny, pidzam, ogolnie wszystkiego co z zwiazane z bielizna intymna lacznie ze skarpetkami
|
|
|
|
|
#2307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Opłaca się robić w 12? Bo ja już bym chciała co było widać? Wszystko już? Tak się zastanawiam bo chce zrobić tylko czy teraz czy w 14 Jednak u mnie 290zł kosztuje samo 3d wiec tak myślę czy teraz czy w 14..
|
|
#2308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Cześć lachony
Dziś byłam u gina. Twierdzi, że wszystko ok. Usg pokazało, że jestem 6t 3d ciąży a groszek ma 0,62 cm. Widziałyśmy migające serce. Trochę się martwię (jak to ja panikara) bo mi wynika, że jestem w 6t 6d ciąży (OM 20.08.10, późna owulka 7-8 wrzesień - potwierdzona monitoringiem). Czy uważacie, że troszeczkę panikuję - bo mi się wydaje, że groch jest za mały .
|
|
|
|
#2310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
za dzisiejsze wizytki! anula_81 jest już pewnie po, czekamy na dobre wieści Cytat:
i będę miała badaną przezierność. Myślę, że w połowie 11 tyg. też można wykonać to badanie a gdyby było niewyraźnie widać to wtedy powtórka po tygodniu ale myślę, że duże szanse są na to, że wszystkiego dowiesz się już w przyszłą środę ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Różnica między wiekiem ciąży wg ost. @ a tym co widać na usg może wynosić nawet 2 tygodnie. A maluszek jest bardzo duży! Mój dokładnie w tym samym czasie miał 0,4cm
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

moj tz ma urodziny 3 maja
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale mam potworne hihi.

Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze.

.