|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
BAN stały
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
hawea nie zgadzam się że taki 20-24 facet, to chłopak który chce się wyszumieć i nic nie da się zrobić. Mój TŻ jest ode mnie młodszy - ma prawie 22 lata i absolutnie do tego typu facetów nie należy
Tak naprawdę to życie i to co przeszliśmy, a nie wiek nas kształtuje (mimo że często jedno pokrywa się z drugim, bo im więcej żyjemy tym więcej mamy doświadczenia, ale waśnie czasami i Ci młodzi wiele przeżyli) I tyle ![]() Louboutinka bossssski kombinezon!!! Ja też chyba Fridy nie kupuję - wszystkie znajome ciocie miały gruszki i żadna nie narzekała. Dziecko tak czy siak zazwyczaj nie lubi czyszczenia noska. Też powoli zaczynam się bać. Mam dni, kiedy wszystko mi wisi i stwierdzam że przecież będzie dobrze - z moim TŻ i moją położną dam radę i wszystko pójdzie dobrze a czasem mam dzień nakręcania się i zaczynam troszkę panikować. Nie z powodu samego bólu w czasie porodu (właśnie o to chodzi że nie tego najbardziej się boję) ale przeraźliwie boję się że mimo wszystko trzeba będzie mnie naciąć i boję się tego bólu i wielkiego dyskomfortu później (bo niestety miałam okazję widzieć kobiety które bardzo cierpiały po nacięciu...) Mam jakąś fobię nacinania mnie ![]() anka_bzzz też uważam że czasami lepiej niektórych rzeczy nie wiedzieć i nie czytać ale bez przesady. Czytać to ja nie zamierzam (ani słuchać) jakichkolwiek relacji z porodów, o powikłaniach w czasie porodu, o jakich strasznych przeżyciach innych kobiet. Jesli coś chcę wiedzieć to czytam poważniejsze artykuły i rady, suche informacje raczej niż przeżycia kobiet. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Chyba taka nasza uroda. I hormony
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-11 o 12:20 |
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo przynajmniej nie jestem sama z tym. Chyba zapowiada się na migrenę, bo zaczynam mieć ból głowy idący do oka grrrrrrr i jestem jakaś taka nadwrażliwa. Gotuję rosołek, żeby jakoś wspomóc moje dolegliwości.
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
marleen32 - gdzie kupowałaś te poduszki? Na all? Czy gdzieś stacjonarnie?
![]() Dziewczyny - jak któraś cierpi po nocach to taka poduszka jest jak najbardziej polecana, właśnie można między nogi włożyć. weraa11 Trzymaj się dzielnie. Mój TŻ przed 22 rokiem życia się wyszalał wystarczająco. Teraz się zrobił taki misio domowy, roztył się (ale to niestety też przez leki). Myślę, że każdy jest inny, ale z wiekiem jednak faceci robią się bardziej odpowiedzialni. I jeszcze co do masażu (wiem, przynudzam Tak olej migdałowy nadaje się do tego celu, podobnie jak inne naturalne oleje roślinne np. kokosowy, arganowy, z oliwek. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-10-11 o 12:32 Powód: link |
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby ich było więcej. Bo niestety, większość z nich nie dorosła do poważnych związków i decyzji. Co widać chociażby w smutnych postach dziewczyn na forum.liljka, też czasem miewam takie mdłości, ale nie trwają długo. Nie przejmuj się tym. Dziewczyny, które się masują. Zaczęłyście już masaże? Bo czytałam, że warto je robić po 34 tygodniu. Trochę się boję masować okolice między pochwą a odbytem, żeby jakieś zarazki się nie przedostały...wiadomo, masować się trzeba po kąpieli, ale ...
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-11 o 12:38 |
|
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poniedziałkowo!
_havana_, cieszę się, że się pogodziliście co nie zmienia faktu, że dobrze zrobiłaś pakując Mu rzeczy - przynajmniej nauczkę dostał ![]() W środę idę na usg 3D. Trochę się denerwuje - jak przed każdym badaniem, ale równocześnie nie mogę się już doczekać, bo ostatnio widziałam Maluszka 20 września i bardzo już tęsknię za tym słodkim widoczkiem Miłego Dzionka!
|
#3486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
witamy poniedziałkowo
![]() wpadłam się przywitać, widzę, że nie tylko ja mam problemy ze snem przez kopniaki, wczoraj w nocy nie mogłam zasnać, młody godzine się wiercił jak szalony ![]() porodem sie nie martwie, pójde, urodze i wyjdę i po sprawie ja się bardziej martwię jak pogodzę dwójkę dzieci, dwa pierwsze miesiące będą bezsenne chyba kaskup czy wy dla dzieciaków b edziecie miec jeden pokój czy osobne?
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-10-11 o 12:44 |
|
|
|
#3488 |
|
BAN stały
|
Hawea absolutnie się nie obrażam
chciałam jedynie wyjaśnić, że to nie reguła anka_bzzz nie zanudzasz, a ja chętnie takie informacje poczytam. Zawsze to lepiej dać 15zł anie 50zł za coś co nada się do tego celu. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Chyba wszystkie dzieci lubią nas wcześnie budzić - moja chyba się w końcu przekręciła głową w dół bo dziś pokopała mnie pod żołądkiem. Już nie wiem co gorsze - pęcherz czy żołądek
|
|
|
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
hehe, mój jest dżentelmenem, i obudził mnie dopiero koło 7.30
zjadłam śniadanko, a szkrabek pobrykał troszkę i poszedł spać
|
|
#3490 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
hejka ja juz w domku!! pogoda sliczna bylamaz dopiero dzis wraca ![]() ![]() :r olleyes: a mial wczoraj....
|
||
|
|
|
#3491 |
|
BAN stały
|
Aha, tak mi się przypomniało. Mówicie że kupujecie proszki do prania dla dzieci. Wczoraj dowiedziałam się, że sporo dzieci jest uczulonych przede wszystkim na fosforany zawarte w tradycyjnych proszkach i jedyne proszki dla dzieci, które naprawdę warto kupować, bo faktycznie ich nie zawierają i są najdelikatniejsze to Jelp i Dzidziuś. Wszystkie pozostałe z Lovelą na czele je zawierają. Tak więc jeśli chcecie kupić typowo antyalergiczne to własnie te dwa.
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-11 o 12:58 |
|
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
make-up-istko, czy miałaś już spotkanie ze swoją położną? Jeśli tak, to jak było?
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3494 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
i wcale bym się nie obraziła zawsze to tydzień wcześniej prawie![]() ![]() co robicie dzisiaj na obiad? mam wołowinkę w lodówce, ale chyba zrobię coś innego... jakoś odrzuca mnie od mięsa ostatnio...
|
|
|
#3495 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc raczej nic się nie powinno przedostać. No i najlepiej chyba 2 razy dziennie. (Chyba.)Cytat:
Ja też chcę zobaczyć maleństwo i chciałabym już tak bardzo wiedzieć, na kogo czekamy... Ale to dopiero w czwartek. Boję się, że ona mnie znowu będzie chciała badać. Zwłaszcza jak jej powiem, że potrzebowałabym zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ćwiczeń w ciąży. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3497 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() lece prańskooo robić, masakra po weekendzie
|
||
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam gdzieś, że jeżeli ma się zwykły proszek sensitive to też można go później używać, ale to pogłoski |
|
|
|
|
#3499 |
|
BAN stały
|
ale podobno Lovela jest dobrym proszkiem
:rolle yes:wszelkie zmiany na Liscie.....beda popraiwone tylko prosze o wiadmosci Tu albo na PW
|
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
jA KUPIŁAM TĄ http://allegro.pl/motherhood-poduszk...254456527.html. Dzisiaj przyszła, rzeczywiście jest bardzo wygodna. Nie wiem co jest w środku ale nie wyczuwam kuleczek. Na opakowaniu jest że wypełnione jest 100 % antyalergicznym poliestrem.
Ja nie mam kłopotów ze spaniem, wręcz przeciwnie śpię do 10 - 11. A co do TŻ, mój wczoraj mnie zaskoczył, mówiąc, ze już nie może się doczekać aż się mała urodzi. No mój bratanek jak się okazało uczulony jest na lovelę - uczulił się chyba po tygodniu lub 2 - teraz piorą w płatkach mydlanych a mały skończył miesiąc.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-10-11 o 13:09 |
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym mamy z mężem rocznicę 14 lutego i może wtedy??
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3503 |
|
BAN stały
|
Ja nie mówię, że Lovela jest złym proszkiem
Po prostu jeśli miałybyśmy dziecko alergika, to prawdopodobnie Jelp i Dzidziuś byłyby lepsze, bo większość dzieci, która jest uczulona na proszki do prania, jest uczulona własnie na fosforany w nich zawarte. Proszki sensitive też je zawierają. Te dwa to jedyne u nas chyba na rynku bez nich. Dzidziuś zdaje się jest tańszy bo to polski proszek, a Jelp nie ![]() Masaż podobno mozna robić od połowy ciązy 3-4 razy w tygodniu (nie dwa razy dziennie!) - tak wyczytałam już w paru miejscach. A 34tc to już chyba trochę późno na taki masaż, zwłaszcza jak ktoś ma mniej podatne na rozciąganie tkanki. A no i baaaardzo ważne są ćwiczenia Kegla, bo też pomagają - jak umiesz je rozluźniać i spinać, to bardziej kontrolujesz parcie i pomagasz w ochronie krocza - przesz tylko jak położna każe ![]() hawea z położną spotkanie mam pod koniec listopada - mówi, ze dopiero wtedy, bo będzie wiadomo jak dalej ciąża się rozwija, końcówka będzie bardziej przewidywalna niż teraz na pewno. Na razie jak coś, to jesteśmy w kontakcie telefonicznym. Jakbym wcześniej wylądowała w szpitalu to mam do niej dzwonić
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
vilya, fajna ta poduszka
hawea dzisiaj ratuję się rosołkiem i gotowanym mięskiem lub pomidorówką, jeszcze nie zadecydowałam |
|
|
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() widze ze Twoja córeczka też Amelka a synuś jak bedzie miał na imie?? u mnie bedzie Szymon jak mu nic nie odpadnie po pierwszym meskim rozpoznaniu nie dał sie potwierdzic jeszcze.. ![]() moje tez chyba pozycje zmienil bo ostatnio kopal po pecherzu a wczoraj po zołądku ![]() ja nani zaspac ani spac w nocy nie moge.. nie wiem czemu.. za to jak juz zasne to bym spała do 12 ![]() dobrze ze moja Amelka to spioch straszny i nie budzi mnie zbytnio rano.. co do proszku dla dzieci to ja na początku prałam w Loveli ale moja Amelke uczuliła wiec przezuciłam sie na dzidziusia i było okey.. co do pampków i chusteczek to pampersy byłu PAMPERSA a chusteczki to rożnie, na poczatku PAMPERSA a pozniej rozne, tylko pieluchy te dada strasznie Amelke uczuliły ale teraz jaj je kiedys widziałam w złobku to bardzo sie zmieniły i powiem Wam ze myslałam ze to orginalne Pampersy.. tyle ze ciekawe jak z jakością..a ja jutro mam rano badania.. płytki i glukoze.. wiec juz sie stresuje, mam nadzieje ze ponizej 50tys mi nie spadna.. i na 18 wizyta..
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-10-11 o 13:49 |
|
|
|
|
#3506 |
|
BAN stały
|
Ja zamierzam kupić na początek małą paczkę Pampersów i drug,a małą innych. Nasłuchałam się zbyt wiele o uczuleniach dzieci na różne pieluszki (to znowu "króluje" u mnie w rodzinie Pampers który aloesem uczulił wszystkie dzieci
) więc najpierw wypróbuję, a potem kupię więcej. Będzie to miało większy sens niż teraz kupować dużo, bo w promocji, żeby potem - nie daj Boże - musieć się ich pozbyć |
|
|
|
#3507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie tak mi się wydawało, że mogę coś pomylić, ale jeszcze się nie masuję, a zanim zacznę to będę bardzo wnikliwie czytać co i jak ( i może napiszę. )
|
||
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
jestem nie w temacie ale chciala bym wiecej wiedziec jak mozna ustrzec się nacięcia.. czy o takie masaże chodzi ? :
http://www.we-dwoje.pl/ochrona;krocza,artykul,9297.html wiem na pewno ze naciąć się nie dam i koniec wszędzie czytam i slysze ze jak się peknie to trudno ale i tak naciecie powinno być w niewielu przypadkach a nei rutyną w szpitalach.. oczywiście jeszcze pogadam o tym z moimi lekarzami ale na razie jestma na nie dla nacięć ![]() a tak po za tym od wczoraj strasznie się czuje boli mnie glowa (mam od wielu lat powazny problem z zatokami a teraz nie mam jak tego nawet lagodzic.. jedynie co mnie trzyma przy zyciu to ogladanie malych ciuszków męzus juz dzwonil ze kolega przywiózł nam kolejny kombinezonek (mam nadzieje ze ten co chcialam..bo mu przeslalm linka z ebay'a ale aukcja dalej jest?!hmm wiec moze sie pomylil i kupil inny.. ) zobaczymy co przyjdzie to moze fotki wystawie.. czy któraś ma też problem z zatokami i umie sobie z nim teraz radzić..?? bo ja nie wiem co juz robic.. jak pojde do lekarza to dostane pewnie znowu antybiotyk i przeciwbólowe.. pewnie lżejsze niz dotychczas ale i tak nie bede tej chemi chciala przyjmowac bo nie wiem jak to moze wplynąc na malego.. bo do chwili przed ciązą to leczylam się bardzo mocnymi lekami gdyż inne zabiegi (wielokrotna punkcja) i leki nie pomagaly na dlugo.. a teraz umieram z bólu i braku oddechu bo nos mi bardzo zatyka gesta wydzielina.. bleee |
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 |
|
BAN stały
|
Louboutinka niestety zapalenie zatok podobno jest częste u kobiet w ciąży i niestety jedynym wyjściem są leki, antybiotyki przepisane przez lekarza, bo żadnych bez recepty stosować nie wolno. Pamiętam że moja babcia miała jakiś przepis na oczyszczenie zatok - woda z miodem i czymś tam pita dwa razy dziennie. Mogę zapytać jak chcesz o ten domowy sposób.
A co do masażu - tak, o taki własnie chodzi. Na stronie fundacji Rodzić Po Ludzku też zdaje się jest instrukcja Ja też nie zamierzam dać się naciąć, tym bardziej że im więcej czytam, tym częściej dowiaduję się że w większości przypadków nawet gdyby doszło do delikatnego pęknięcia, goi się ono dużo szybciej i mniej boleśnie, ponieważ zazwyczaj pęka tylko skóra która znajduje się między wejściem do pochwy a odbytem, a przy nacięciu (tnie się po skosie) nacinana jest dość znacznie (3-5cm) skóra i mięśnie (dlatego tak później boli)Co innego gdy ktoś nie masował się i do tego jego tkanki były zupełnie niepodatne na rozciągnie, wtedy zdaje się nie ma wyjścia. No i kiedy rodząca nie współpracuje z położną i prze sobie kiedy chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

Chyba taka nasza uroda. I hormony 

(ale to niestety też przez leki). Myślę, że każdy jest inny, ale z wiekiem jednak faceci robią się bardziej odpowiedzialni. 

a mial wczoraj....

Ale to dopiero w czwartek. Boję się, że ona mnie znowu będzie chciała badać. Zwłaszcza jak jej powiem, że potrzebowałabym zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ćwiczeń w ciąży.