|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() też nie myśle o laktatorach itp by kupować albo coś. Narazie jestem na fazie oglądania wózków i ubranek przy okazji w sklepach
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
megi2015 to moja teściowa już jak imiona im powiedzieliśmy to stwierdziła że takie sobie i ona by wolała takie i takie i zaczęła nam wymieniać. ale nią się nie przejmuję bo mieszka w miarę daleko. a moja mama gust do dzieci jako taki ma ale za to właśnie z tym kupowaniem wszystkiego to masakra.
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my wczoraj byliśmy pooglądać łóżeczka bo chyba jednak zdecydujemy się na turystyczne - ze względu na to że mamy małe mieszkanko i takie łóżeczko można nawet w ciągu dnia przenieść z jednego pokoju do drugiego. a z takim drewnianym nikt nie będzie się męczył. poza tym jakby było drewniane to myśleliśmy o takim przemeblowaniu że szok. A przy tym turystycznym obejdzie się bez przemeblowania i myślę że dzidzi będzie pasować. Będzie z nami zawsze i będzie mogła spać w swoim łóżeczku też zawsze. |
|
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamunie
![]() Eirene trzymam kciukaski ![]() a ja czuję już bardzo wyraźnie kopniaczki brzusio też mnie pobolewa, kłuje, ciągnie i w ogóle dziwny jest ![]() ![]() jadę zaraz na budowę bo mamy dziś znajomych robotników i musze im tam obiad ugotować bo teściowa nie ma czasu ![]() ehh nie lubię w czyjejś kuchni się rządzić ![]() a tak ogólnie to bez zmian u nas, byłam w sobotę na panieńskim, omóciłysmy z inna ciezarowka 3 flachy Picolo był pysznyyy![]() a jutro u mnie połóweczka ![]()
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-10-11 o 11:16 |
|
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do imion to my w sumie nie wymyśliliśmy jeszcze bo chyba poczekamy na płeć. ale wiem że będzie jazda, bo teściowa jak się dowiedzieli że zostaną dziadkami to już zaczęli wymyślać imiona.... |
|
|
|
|
#3696 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzwoniłam po sklepach w zabrzu i gliwicach i ceny to od 900 min, jest jednak różnica z allegro. Co Wy na to: http://allegro.pl/wozek-vajper-fotel...259113314.html wypasiony, z parasolką, śpiworkiem i ogólnie mi się podoba Cytat:
To będziemy trzymać kciuki za wizyte i daj znać potem |
||
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tak ze nikt mi sie do niczego nie wtraca z moimi rodzicami zawsze sie dogadywalam a z tesciami nie stety nie i nie utrzymuje z nimi kontaktu nawet nie wiedza ze w ciazy jestem ale na pewno by to olali nigdy nie bylam odpowiednia kandydatka na zona dla ich syna i mysleli ze on wybierze mamusie i domek a wybral mnie i nie odzywaja sie w ogole a ja na sile pchac sie nie bede bo i po co?!Mowie Wam czysty cyrk
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dopiero jak zapytalam czy to macica czy co to zaczal mnie doglebniej badac i wyszlo. Wiec ja tez uwazalam, ze mnie takie cos nie dotyczy, bo co to w ogole jest jakas tam postawiona macica, mi nic nie jest i ok. No i masz. Tak wiec zwrocic uwage gine nic nie kosztuje, a przynajmniej ma sie spokojne sumienie i mowie. Ja jechalam na zwykla wizyte, umawialam sie na wieczor i super, a tu nagle skierowanie do raczki i zapraszam na oddzial. Nic przyjemnego, bardzo dolujace i jak mozna temu zapobiec to mysle, ze warto.
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
O mojej teściowej to ja mogę książkę napisać
![]() W każdym razie ona taki troszku moher, a kiedyś nie wytrzymała i mi wykrzyczała w nerwach "Bo Ty mi kur.... syna zabrałaś!!!" Dobrze, że zołza daleko mieszka jakieś 110 km
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie potrafię zrozumieć takich rodziców - teściów,że ktoś jest nieodpowiedni dla ich dziecka, to przecież jest wybór ich dziecka i powinni go uszanować, choćby nie wiem,co się działo. |
|
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
aja1 to niezła baba z tej twojej teściowej normalnie szkoda słów.
Ja mieszkam z teściową ale na szczęście my z mężem jasno ustaliliśmy że my wychowujemy dziecko i podejmujemy wszystkie decyzje i ona nie ma nic do gadania i tak jest a jak coś mi nie pasuje to jej mówie i jest spokój
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim też się nie podoba imię dla dziewczynki nawet moja szwagierka się wtrącała że nie bo to takie czy takie a ja się uparłam i będzie tak jak ja chcę i mój mążCytat:
zatkało mnie. ty jej syna zabrałaś? no do jasnej ciasnej końcu przychodzi taki czas że synuś znajduje żonę i ucieka od mamusi. mamusie to myślą że synków na całe życie przy sobie zostawią to chyba normalne że dorosły facet odcina się od mamy... nie rozumiem tego ach...
|
|
#3705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłoby mocno zastanawiające, gdyby synuś mieszkał do końca życia z mamusią swoją ;( |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się też nad komodą z przewijakiem. a Wy kupujecie przewijak taki na łóżeczko czy np.na komode?? poradźcie coś...
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny .
Witam was w ten zimny mroźny dzień a ja znowu w domku siedzę i znów nowy tydzień czas bardzo szybko leci ... ostatnio kupiłam dla dzidziusia rożek udało mi się kupić tanio używany ale prawie jak nówka bo dziecko poprzednie było w nim raz . wklejam foteczke Pozdrawiam. |
|
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokazalam ten kpl lozeczko + posciel szwagierce i powiedziala, ze mam sie nawet nie zastanawiac, bo to sie naprawde oplaca. Tym bardziej, ze samo takie lozeczko z tej serii kosztuje ponad 300. I przekopalam wszelakie aikcje z kpl poscieli + wklady i niestety nie ma w zadnym cieplejszych tych kolderek. Wiec tzreba bedzie kupic osobna w Ikei czy gdzies, a ta z allegro na lato i tyle.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-10-11 o 12:38 |
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja aktulanie mam z teściową poprawne kontakty, bo kiedyś tak nie było, ona się do niczego nie wtrąca, widujemy sie raz w miesiącu na kawie, czasmi rzadziej czasami częściej z mamą mam super kontakt i często prosze ją o radę we wszystkich sferach życia Ale całe szczęście nikt nam się nie wtrąca w nasze sprawy bo ja bym tego nie zniosła ![]() ale ja jestem bardzo zdecydowana więc pewnie bali by się próbować ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
bo mozna go wszędzie połóżyć, zabrać ze sobą, plus komoda z 3 szufladami no i regalik (ten co wcześniej wklejałam zdjęcia)
|
|
#3710 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aja ja to się tej Twojej dziwię, bo moja mama, to mojego brata by oddała i jeszcze tą dziewczynę po rękach by całowała, że go zabierze Nie jest taki zły tylko, że stary juz jest i mógłby sobie kogos na stałe znaleźć a nie siedzi z mamusią![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
ja również kupuje przewijak na łóżko bo też nie mam miejsca na żadny przewijak stojący a tym bardzije na komodę . taki przewijak bedzie na łóżeczku można go przenieść zawsze wiec lepiej się sprawdza.
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu maleństwu moi rodzice kupią wózek, poprzednim wnukom też kupili ja sobie upatrzyłam taką 75cm szeroka i głęboka 49cm
|
|
#3713 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bosti ekstra zakupy ![]() Cytat:
iza kicia boska Cytat:
a do leginsów botki albo balerinki wkładam, super wyglądają też kozaki ![]() Cytat:
straszna baba, a widzę że u większości z was też podobna sytuacja, a z wiekiem pewnie jeszcze gorsze się zrobią, współczuje dziewczyny Cytat:
|
||||
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
My tez chyba sie zdecydujemy na Taco Jumper, ale zobaczymy jak juz poejdziemy do hurtowni, bo moze znajdziemy jakis inny. Ktos tam kiedys pytal jaka jest roznica miedzy X, a GT. No wiec nie wiem co ma X, ale GT ma po prostu wiekszy wybor kolorow. I przynajmiej tak w hurtowni powiedzieli nie ma do tych wozkow parasolek, bo producent nie produkuje, ale parasolka to akurat najmniej wazna tz w sensie, ze kosztuje max 30zl i jest uniwersalna, wiec problemu zadnego. Poczytalam o tej raczce przekladanej w tym artykule co kiedys tam Montii podala i w sumie fakt. Troche kijowo jak ten wozek mialby tylem jezdzic i tez zwroce uwage, zeby mial jak juz to "ruchoma" gondole jak ja to nazywam
Jednak jak teraz wywale te 600zl na lozeczko z calym wyposazeniem to wozek kupimy w listopadzie, lub na poczatku grudnia i w zasadzie bede miala te najgrubsze rzeczy kupione. Reszta na allegro, wie to nawet moge w styczniu kupowac.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-10-11 o 13:12 |
|
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
Obiecałam,że wstawię zdjęcia ze ślubu, obietnicę spełniam miłego oglądania
|
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny, znowu mam masę stron do nadrobienia... TU trzeba co dzień na bieżąco, bo jak się człowiek zapuści, tak potem ciężko nadgonić za Wami...
Apropo wózków, zgadzam się, ze Częstochowa wiedzie prym. Znajomy był ostatnio kupić wózek, gdzieś za Cz-wą, ponoć producent obok producenta, wszystko na jednej ulicy... zresztą TAKO też produkują w Cz-chowie. Można kupić świetny wózek, za 300-400 zł taniej niż w sklepach. Ale musze się dopytać o konkretny dojazd tam. wtedy Wam napiszę. My się tam wybieramy po wózek, być może w przyszły weekend pojedziemy obejrzeć, wybrać konkretny model. Kupimy chyba w styczniu, bo ponoć są spore obniżki. Dziewczyny, mam kłopot ze spodniami ciążowymi, kupiłam trzy pary, jedne są duże, trochę za duże, ale na później będą ok. Ale dwie pary, jeansy i lniane mnie uwierają na tym szyciu pod gumką. Nie są ciasne, na udach, w tyłku leżą super, ale to miejsce gdzie wszyty jest ten pas ciążowy normalnie mnie ciśnie.... nie pomaga obniżanie, naciąganie.... Nie wiem co robić.... nie mam w czym chodzić. boję się kupić kolejnych bo znów będzie ten problem boję się, że wywaliłam kasę w błoto, bo nie mogę chodzić w tych gaciach..dopóki stoję jest ok, ale jak siadam to po 5 minutach mnie ciśnie, boli, gniecie...No nie da się tak.... a w pracy muszę jakoś wyglądać... Macie też taki problem? Stysia - cudne zdjęcia!!!! Pięknie wyglądałaś
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-10-11 o 13:14 |
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Stysia super zdjatka
![]() Subtelle wiem o czym mowisz, ale ja akurat mam odwrotny problem, bo kupilam juz spodnie bardziej na grudzien czyli jak brzuchol bedzie wiekszy i wlasnie w tym zszyciu sa o rozm za luzne i mnie to starsznie wkurza, bo ten panel tez mi zjezdza, bo brzuch jeszcze nie taki pekaty i normlanie czasem sie czuje jakbym miala w gacie narobione ![]() Nie wiem co Ci poradzic, ale moze da sie wymienic czy jak, bo przeciez pozniej to juz ich w ogole nie zalozysz jak juz teraz cisna, a nie kupilas ich po to, zeby teraz lezaly w szafie. |
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja pytałam o tą różnicę
|
|
|
|
#3719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trudno, najwyżej będe musiała odłożyć je do szafy. Zamierzam jeszcze pójść do krawcowej, może będzie się dało przeciąć to szycie i wstawić np gumę zamiast tego pionowego szycia tuż nad moją szanowną panią pipulą... ![]() a na Twój problem znalazłam sposób, do tych moich za wielkich gaci kupiłam sobie szelki i noszę je raz na koszuli np, a raz pod bluzką, nie widać ich a spodnie nie spadają z tyłka.spróbuj szelki kosztują 10-15 zł a naprawdę są mega wygodne
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
ego, a no widzisz ja w dwa dni nadrobilam ok 40 stron, wiec juz nawet nie pamietalam o co kto czasem pytal
![]() Subtelle pomysl z szeklami w sumie nie zly, tylko ja nie lubie takich rzeczy za bardzo nosic, bo mnei zaraz uwiera, cisnie i w ogole marudze, ale no zobaczymy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

straszna baba, a widzę że u większości z was też podobna sytuacja, a z wiekiem pewnie jeszcze gorsze się zrobią, współczuje dziewczyny