Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 11:04   #3691
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
w Gliwicach nie wiem, ale w zabrzu jest hurtownia viki http://www.viki.net.pl/
właśnie tam chyba się dzisiaj wybierzemy. Postaram się namówić męża, chociaż może być ciężko bo to wcześnie jest jeszcze na wózek - nawet oglądać wg niego. Ale może zrobi mi tą przyjemność

też nie myśle o laktatorach itp by kupować albo coś. Narazie jestem na fazie oglądania wózków i ubranek przy okazji w sklepach

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:08   #3692
Eirene1987
Zakorzenienie

megi2015 to moja teściowa już jak imiona im powiedzieliśmy to stwierdziła że takie sobie i ona by wolała takie i takie i zaczęła nam wymieniać. ale nią się nie przejmuję bo mieszka w miarę daleko. a moja mama gust do dzieci jako taki ma ale za to właśnie z tym kupowaniem wszystkiego to masakra.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:10   #3693
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
właśnie tam chyba się dzisiaj wybierzemy. Postaram się namówić męża, chociaż może być ciężko bo to wcześnie jest jeszcze na wózek - nawet oglądać wg niego. Ale może zrobi mi tą przyjemność

też nie myśle o laktatorach itp by kupować albo coś. Narazie jestem na fazie oglądania wózków i ubranek przy okazji w sklepach
No jasne nawet oglądanie sprawia mnóstwo przyjemności.
my wczoraj byliśmy pooglądać łóżeczka bo chyba jednak zdecydujemy się na turystyczne - ze względu na to że mamy małe mieszkanko i takie łóżeczko można nawet w ciągu dnia przenieść z jednego pokoju do drugiego. a z takim drewnianym nikt nie będzie się męczył. poza tym jakby było drewniane to myśleliśmy o takim przemeblowaniu że szok. A przy tym turystycznym obejdzie się bez przemeblowania i myślę że dzidzi będzie pasować. Będzie z nami zawsze i będzie mogła spać w swoim łóżeczku też zawsze.
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:14   #3694
Castia
Wtajemniczenie

cześć mamunie

Eirene trzymam kciukaski

a ja czuję już bardzo wyraźnie kopniaczkii w końcu umiem je odróżniać haha uczucie nieziemskie:l ove:

brzusio też mnie pobolewa, kłuje, ciągnie i w ogóle dziwny jest

jadę zaraz na budowę bo mamy dziś znajomych robotników i musze im tam obiad ugotować bo teściowa nie ma czasu
ehh nie lubię w czyjejś kuchni się rządzić a szczególnie w kuchni mojej szanownej teściowej wrrr może jakoś przezyje

a tak ogólnie to bez zmian u nas, byłam w sobotę na panieńskim, omóciłysmy z inna ciezarowka 3 flachy Picolo był pysznyyy
a jutro u mnie połóweczka ale zleciało, jeszcze drugie tyle przede mną

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-10-11 o 11:16
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:17   #3695
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
megi2015 to moja teściowa już jak imiona im powiedzieliśmy to stwierdziła że takie sobie i ona by wolała takie i takie i zaczęła nam wymieniać. ale nią się nie przejmuję bo mieszka w miarę daleko. a moja mama gust do dzieci jako taki ma ale za to właśnie z tym kupowaniem wszystkiego to masakra.
wiesz ja uważam że na pewno jako dziadkowie chcieliby się wykazać. tylko że w wielu kwestiach oni mieli już okazję się wykazania jak się im urodziły własne dzieci. powinni nie zapominać o tym że nie są najważniejsi - bo swój czas już mieli. teraz my chcemy się cieszyć z tego macierzyństwa...Oni z drugiej strony są "tylko" dziadkami.
A co do imion to my w sumie nie wymyśliliśmy jeszcze bo chyba poczekamy na płeć. ale wiem że będzie jazda, bo teściowa jak się dowiedzieli że zostaną dziadkami to już zaczęli wymyślać imiona....
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:21   #3696
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Black ogladam sobie te lozeczka, ktore kiedys tam pokazalas i powiem Ci, ze ten kpl lozeczko + posciel np to http://allegro.pl/wks-19el-zest-safa...251082143.html jest super, bo szwagierka za sam taki kpl zaplacila pond 300zl, a za najzwyklejsze sosnowe lozeczko i materac dala bodaj 260zl. Tak wiec tu mamy juz to lozeczko Safari kolor do wyboru i w tym kpl poscielowym tez jest wiecej elementow niz ona miala i wiekszy wybor wzorow. Tylko tzreba patzrec z czego jest koldra, bo ta, ktora ona kupila okazala sie troszke za cienka i musza mala dodatkowo w rozek pakowac, lub przykrywac kocykiem.

Te turystyczne lozeczka tez sa fajne. Ja bede musiala sie w takie zaopatrzyc jak bede do rodzicwo jezdzc tylko ze wzgledu na cene wolalabym poczytac wiecej opinii, bo to, ktore pokazalas ma 90cm, wiec wiekszy dzieciaczek juz nie pospi. Nie wiem musze pomyslec.
super to łóżeczko z szufladą, też muszę nad tym pomyśleć

Cytat:
a mnie przeraża moja teściowa to będzie ich pierwszy wnuk więc wiecie jacy są zaaferowani. już by wszystko kupowali....chociaż jeszcze mamy czas. zresztą chciałabym sama pokupować niektóre rzeczy bo dobiorę sobie np cały komplecik. np komplet pościeli i rożek - a ona już chce kupić i pewnie kupi - i potem będzie miała pretensje jak nie będę go używała bo nie będzie w sumie do niczego pasować... masakra
tak to już jest z teściowymi i dobrymi chęciami - ponoć jest nimi piekło wybrukowane

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Eirene mam podobnie, czytam relacje mamusiek jak zastanawiają się nad zakupem wózka, łóżeczka,laktatora i troszkę nie jestem w temacie, bo nie mamy nic oprócz szuflady spontanicznie kupionych ciuszków i zabawek przez rodziców czy znajomych myślę jednak, że jak i nas wciągnie wir zakupów to amen

Z tą macicą mam podobnie, nie wiem czy tak powinno być, ale np. z rana po pobudce albo gdzieś na wieczór w łóżku czuję, jak jest twarda i napięta, głównie z lewej strony.. Kłucie zdarza się mi już naprawdę rzadko, ale z tym twardym brzuszkiem mam nadzieję, że jest okej
Nie martw się, ja też tak mam, tylko czytam, mam parę ciuszków.
neti23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:27   #3697
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
No jasne nawet oglądanie sprawia mnóstwo przyjemności.
my wczoraj byliśmy pooglądać łóżeczka bo chyba jednak zdecydujemy się na turystyczne - ze względu na to że mamy małe mieszkanko i takie łóżeczko można nawet w ciągu dnia przenieść z jednego pokoju do drugiego. a z takim drewnianym nikt nie będzie się męczył. poza tym jakby było drewniane to myśleliśmy o takim przemeblowaniu że szok. A przy tym turystycznym obejdzie się bez przemeblowania i myślę że dzidzi będzie pasować. Będzie z nami zawsze i będzie mogła spać w swoim łóżeczku też zawsze.
Częstochowa wiedzie prym w wózkach jak szukam na necie. Może nawet tam zrobimy sobie wycieczke w weekend, połączymy przyjemne z pożytecznym dzwoniłam po sklepach w zabrzu i gliwicach i ceny to od 900 min, jest jednak różnica z allegro. Co Wy na to: http://allegro.pl/wozek-vajper-fotel...259113314.html wypasiony, z parasolką, śpiworkiem i ogólnie mi się podoba i ta cena
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
cześć mamunie

Eirene trzymam kciukaski

a ja czuję już bardzo wyraźnie kopniaczkii w końcu umiem je odróżniać haha uczucie nieziemskie:l ove:

brzusio też mnie pobolewa, kłuje, ciągnie i w ogóle dziwny jest

jadę zaraz na budowę bo mamy dziś znajomych robotników i musze im tam obiad ugotować bo teściowa nie ma czasu
ehh nie lubię w czyjejś kuchni się rządzić a szczególnie w kuchni mojej szanownej teściowej wrrr może jakoś przezyje

a tak ogólnie to bez zmian u nas, byłam w sobotę na panieńskim, omóciłysmy z inna ciezarowka 3 flachy Picolo był pysznyyy
a jutro u mnie połóweczka ale zleciało, jeszcze drugie tyle przede mną
ja tylko poczułam ten jeden raz wyraźne kopnięcie i raz wieczorem i to wszystko, no ale w sumie to 17 tydzień teraz a pierwszy raz był w 16 więc i tak wcześnie.
To będziemy trzymać kciuki za wizyte i daj znać potem

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:29   #3698
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Ja mam tak ze nikt mi sie do niczego nie wtraca z moimi rodzicami zawsze sie dogadywalam a z tesciami nie stety nie i nie utrzymuje z nimi kontaktu nawet nie wiedza ze w ciazy jestem ale na pewno by to olali nigdy nie bylam odpowiednia kandydatka na zona dla ich syna i mysleli ze on wybierze mamusie i domek a wybral mnie i nie odzywaja sie w ogole a ja na sile pchac sie nie bede bo i po co?!Mowie Wam czysty cyrk
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:37   #3699
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
mój gin na szcęscie mi tytycznych co do bielizny nie daje,
a ja osobiście uważam, że najważniejsze żeby majtki były wygodne i nie uciskały, a to czy się kończą przed czy pod pępkiem nie jest dla mnie ważne

ja wczoraj namiętnie ogłaałam pościele dla dziecka,
ale nic mnie nie zachwyciło

Feretti ma dosyc fajne pościele

oj ja bym padała gdyby kotś mi się w większe zakupy wcinał

ja np. chce żeby pościel mi do sypialni pasowała,
bo ze mnie straszna estetka jest,
biedne to moje dziecko będzie

ja też jeszcze nic nie kupiłam
dużo rzeczy oglądam w necie i myślę co bym chciała,
ale do czynów nie przeszłam,

nawet jednego ubranka nie mam,
bo płci nie znam
Wiesz moj tez mi nic nie mowil dopoki nie zaczelo mnie coraz czesciej pobolewac, bo tego nie widac . Dopiero jak zapytalam czy to macica czy co to zaczal mnie doglebniej badac i wyszlo. Wiec ja tez uwazalam, ze mnie takie cos nie dotyczy, bo co to w ogole jest jakas tam postawiona macica, mi nic nie jest i ok. No i masz. Tak wiec zwrocic uwage gine nic nie kosztuje, a przynajmniej ma sie spokojne sumienie i mowie. Ja jechalam na zwykla wizyte, umawialam sie na wieczor i super, a tu nagle skierowanie do raczki i zapraszam na oddzial. Nic przyjemnego, bardzo dolujace i jak mozna temu zapobiec to mysle, ze warto.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:39   #3700
aja1
Zakorzenienie

O mojej teściowej to ja mogę książkę napisać
W każdym razie ona taki troszku moher, a kiedyś nie wytrzymała i mi wykrzyczała w nerwach "Bo Ty mi kur.... syna zabrałaś!!!"
Dobrze, że zołza daleko mieszka jakieś 110 km

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:41   #3701
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz moj tez mi nic nie mowil dopoki nie zaczelo mnie coraz czesciej pobolewac, bo tego nie widac . Dopiero jak zapytalam czy to macica czy co to zaczal mnie doglebniej badac i wyszlo. Wiec ja tez uwazalam, ze mnie takie cos nie dotyczy, bo co to w ogole jest jakas tam postawiona macica, mi nic nie jest i ok. No i masz. Tak wiec zwrocic uwage gine nic nie kosztuje, a przynajmniej ma sie spokojne sumienie i mowie. Ja jechalam na zwykla wizyte, umawialam sie na wieczor i super, a tu nagle skierowanie do raczki i zapraszam na oddzial. Nic przyjemnego, bardzo dolujace i jak mozna temu zapobiec to mysle, ze warto.
dlatego też nie noszę za ciasnych majtek
Stary 2010-10-11, 11:41   #3702
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Ja mam tak ze nikt mi sie do niczego nie wtraca z moimi rodzicami zawsze sie dogadywalam a z tesciami nie stety nie i nie utrzymuje z nimi kontaktu nawet nie wiedza ze w ciazy jestem ale na pewno by to olali nigdy nie bylam odpowiednia kandydatka na zona dla ich syna i mysleli ze on wybierze mamusie i domek a wybral mnie i nie odzywaja sie w ogole a ja na sile pchac sie nie bede bo i po co?!Mowie Wam czysty cyrk
Ja też mam to szczęście,że nikt się nam specjalnie nie wtrąca w nasze życie, jesteśmy w pełni niezależni od którychkolwiek rodziców (oczywiście z kredytem na całe życie,ale to i tak lepsze wyjście moim zdaniem). Na pomoc też specjalnie liczyć nie możemy, więc zostaje potem niańka lub żłobek dla Maluszka naszego.

Nie potrafię zrozumieć takich rodziców - teściów,że ktoś jest nieodpowiedni dla ich dziecka, to przecież jest wybór ich dziecka i powinni go uszanować, choćby nie wiem,co się działo.
Stary 2010-10-11, 11:44   #3703
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

aja1 to niezła baba z tej twojej teściowej normalnie szkoda słów.
Ja mieszkam z teściową ale na szczęście my z mężem jasno ustaliliśmy że my wychowujemy dziecko i podejmujemy wszystkie decyzje i ona nie ma nic do gadania i tak jest a jak coś mi nie pasuje to jej mówie i jest spokój

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:49   #3704
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja uważam że na pewno jako dziadkowie chcieliby się wykazać. tylko że w wielu kwestiach oni mieli już okazję się wykazania jak się im urodziły własne dzieci. powinni nie zapominać o tym że nie są najważniejsi - bo swój czas już mieli. teraz my chcemy się cieszyć z tego macierzyństwa...Oni z drugiej strony są "tylko" dziadkami.
A co do imion to my w sumie nie wymyśliliśmy jeszcze bo chyba poczekamy na płeć. ale wiem że będzie jazda, bo teściowa jak się dowiedzieli że zostaną dziadkami to już zaczęli wymyślać imiona....
no to właśnie chore ale się zdziwią jak wymyślicie sobie sami moim też się nie podoba imię dla dziewczynki nawet moja szwagierka się wtrącała że nie bo to takie czy takie a ja się uparłam i będzie tak jak ja chcę i mój mąż

Cytat:
no to faktycznie masz monika sytuację ale najważniejsze że mąż wybrał ciebie tak to już czasem bywa że teściowie mają jakieś wygórowane wymagania a sami wiele pozostawiają do życzenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
W każdym razie ona taki troszku moher, a kiedyś nie wytrzymała i mi wykrzyczała w nerwach "Bo Ty mi kur.... syna zabrałaś!!!"
zatkało mnie. ty jej syna zabrałaś? no do jasnej ciasnej końcu przychodzi taki czas że synuś znajduje żonę i ucieka od mamusi. mamusie to myślą że synków na całe życie przy sobie zostawią to chyba normalne że dorosły facet odcina się od mamy... nie rozumiem tego ach...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:57   #3705
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no to właśnie chore ale się zdziwią jak wymyślicie sobie sami moim też się nie podoba imię dla dziewczynki nawet moja szwagierka się wtrącała że nie bo to takie czy takie a ja się uparłam i będzie tak jak ja chcę i mój mąż

no to faktycznie masz monika sytuację ale najważniejsze że mąż wybrał ciebie tak to już czasem bywa że teściowie mają jakieś wygórowane wymagania a sami wiele pozostawiają do życzenie

zatkało mnie. ty jej syna zabrałaś? no do jasnej ciasnej końcu przychodzi taki czas że synuś znajduje żonę i ucieka od mamusi. mamusie to myślą że synków na całe życie przy sobie zostawią to chyba normalne że dorosły facet odcina się od mamy... nie rozumiem tego ach...
moim zdaniem, jak najbardziej normalne
byłoby mocno zastanawiające, gdyby synuś mieszkał do końca życia z mamusią swoją ;(
Stary 2010-10-11, 11:58   #3706
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Black ogladam sobie te lozeczka, ktore kiedys tam pokazalas i powiem Ci, ze ten kpl lozeczko + posciel np to http://allegro.pl/wks-19el-zest-safa...251082143.html jest super, bo szwagierka za sam taki kpl zaplacila pond 300zl, a za najzwyklejsze sosnowe lozeczko i materac dala bodaj 260zl. Tak wiec tu mamy juz to lozeczko Safari kolor do wyboru i w tym kpl poscielowym tez jest wiecej elementow niz ona miala i wiekszy wybor wzorow. Tylko tzreba patzrec z czego jest koldra, bo ta, ktora ona kupila okazala sie troszke za cienka i musza mala dodatkowo w rozek pakowac, lub przykrywac kocykiem.

Te turystyczne lozeczka tez sa fajne. Ja bede musiala sie w takie zaopatrzyc jak bede do rodzicwo jezdzc tylko ze wzgledu na cene wolalabym poczytac wiecej opinii, bo to, ktore pokazalas ma 90cm, wiec wiekszy dzieciaczek juz nie pospi. Nie wiem musze pomyslec.
Komplecik super, właśnie takie łóżeczko wczoraj ogladałam. zastanawiam się też nad komodą z przewijakiem. a Wy kupujecie przewijak taki na łóżeczko czy np.na komode?? poradźcie coś...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:59   #3707
laseczkaa
Zadomowienie

hej dziewczyny .
Witam was w ten zimny mroźny dzień

a ja znowu w domku siedzę i znów nowy tydzień czas bardzo szybko leci ...

ostatnio kupiłam dla dzidziusia rożek udało mi się kupić tanio używany ale prawie jak nówka bo dziecko poprzednie było w nim raz . wklejam foteczke
Pozdrawiam.
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:35   #3708
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Komplecik super, właśnie takie łóżeczko wczoraj ogladałam. zastanawiam się też nad komodą z przewijakiem. a Wy kupujecie przewijak taki na łóżeczko czy np.na komode?? poradźcie coś...
Maz chcial kupic taki z komoda juz, ktora miala szuflady i jakies tam inne schowki, ale takie komody zazwyczaj sa po 1 dosyc spore, po 2 mega drogie, wiec stanelo na takim na lozeczko, bo przeciez jak sie go polozy na lozko czy zwykla komode to tez moze byc, a taki przewijak w razie czego pakuje do torby i jade z nim gdzies tam.

Pokazalam ten kpl lozeczko + posciel szwagierce i powiedziala, ze mam sie nawet nie zastanawiac, bo to sie naprawde oplaca. Tym bardziej, ze samo takie lozeczko z tej serii kosztuje ponad 300. I przekopalam wszelakie aikcje z kpl poscieli + wklady i niestety nie ma w zadnym cieplejszych tych kolderek. Wiec tzreba bedzie kupic osobna w Ikei czy gdzies, a ta z allegro na lato i tyle.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-10-11 o 12:38
Stary 2010-10-11, 12:40   #3709
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
o rany

ja aktulanie mam z teściową poprawne kontakty, bo kiedyś tak nie było,
ona się do niczego nie wtrąca,
widujemy sie raz w miesiącu na kawie, czasmi rzadziej czasami częściej

z mamą mam super kontakt i często prosze ją o radę we wszystkich sferach życia

Ale całe szczęście nikt nam się nie wtrąca w nasze sprawy
bo ja bym tego nie zniosła
ale ja jestem bardzo zdecydowana więc pewnie bali by się próbować

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Maz chcial kupic taki z komoda juz, ktora miala szuflady i jakies tam inne schowki, ale takie komody zazwyczaj sa po 1 dosyc spore, po 2 mega drogie, wiec stanelo na takim na lozeczko, bo przeciez jak sie go polozy na lozko czy zwykla komode to tez moze byc, a taki przewijak w razie czego pakuje do torby i jade z nim gdzies tam.

Pokazalam ten kpl lozeczko + posciel szwagierce i powiedziala, ze mam sie nawet nie zastanawiac, bo to sie naprawde oplaca. Tym bardziej, ze samo takie lozeczko z tej serii kosztuje ponad 300. I przekopalam wszelakie aikcje z kpl poscieli + wklady i niestety nie ma w zadnym cieplejszych tych kolderek. Wiec tzreba bedzie kupic osobna w Ikei czy gdzies, a ta z allegro na lato i tyle.
ja też nastawiłam się taki na łóżeczko,
bo mozna go wszędzie połóżyć, zabrać ze sobą,

plus komoda z 3 szufladami no i regalik (ten co wcześniej wklejałam zdjęcia)
Stary 2010-10-11, 12:44   #3710
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Częstochowa wiedzie prym w wózkach jak szukam na necie. Może nawet tam zrobimy sobie wycieczke w weekend, połączymy przyjemne z pożytecznym dzwoniłam po sklepach w zabrzu i gliwicach i ceny to od 900 min, jest jednak różnica z allegro. Co Wy na to: http://allegro.pl/wozek-vajper-fotel...259113314.html wypasiony, z parasolką, śpiworkiem i ogólnie mi się podoba i ta cena
no niezły ten wózeczek, ja chyba wybiorę ten tako jumper, jeszcze nie kupujemy, bo nie mamy miejsca, żeby trzymać, a i może kasy trochę uzbieramy ze slubu to się pomysli, a wogóle to czekam bo tesciu ma nam fundnąć wózek

Cytat:
Cytat:
Jeju, ale macie teściowe, szok
Aja ja to się tej Twojej dziwię, bo moja mama, to mojego brata by oddała i jeszcze tą dziewczynę po rękach by całowała, że go zabierze Nie jest taki zły tylko, że stary juz jest i mógłby sobie kogos na stałe znaleźć a nie siedzi z mamusią

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja kupię przewijak na łóżeczko, bo nie mamy miejsca na taką dużą komodę. Może mi się taka komoda 60cm zmieści ale nie może być głęboka za bardzo
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:49   #3711
laseczkaa
Zadomowienie

ja również kupuje przewijak na łóżko bo też nie mam miejsca na żadny przewijak stojący a tym bardzije na komodę . taki przewijak bedzie na łóżeczku można go przenieść zawsze wiec lepiej się sprawdza.
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:55   #3712
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no niezły ten wózeczek, ja chyba wybiorę ten tako jumper, jeszcze nie kupujemy, bo nie mamy miejsca, żeby trzymać, a i może kasy trochę uzbieramy ze slubu to się pomysli, a wogóle to czekam bo tesciu ma nam fundnąć wózek

Może mi się taka komoda 60cm zmieści ale nie może być głęboka za bardzo

mojemu maleństwu moi rodzice kupią wózek,
poprzednim wnukom też kupili

ja sobie upatrzyłam taką 75cm szeroka i głęboka 49cm
Stary 2010-10-11, 13:01   #3713
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
wczoraj zakupy nie bardzo mi się udały, więc dziś troszkę zaszalałam na allegro. pochwalę się, co kupiłam:
http://allegro.pl/niepowtarzalne-swe...265740768.html - szary
http://allegro.pl/bluzka-kimono-podk...259205027.html - czerwona
http://allegro.pl/tunika-ciazowa-kim...265180939.html - brązowa
http://allegro.pl/getry-leginsy-ciaz...257114415.html - czarne i stalowe
a ile czasu się zastanawiałam nad kolorami
oprócz tego jeszcze dziś wygrałam aukcję z używanymi spodniami dresowymi h&m, więc jestem wreszcie usatysfakcjonowana i będę miała w końcu w czym chodzić

bosti ekstra zakupy

Cytat:
powiedzice mi czy jak się przytulacie z tżem to tak w pełni czy np ma brzuszek bo ja nie wiem czy nasienie jest bezpieczne czy nie. Jak pytałam gina o współżycie to powiedział że mogę, nie wyszczególniał zakończenia mam nadzieje że mnie zrozumiecie, bo tak głupio mi to pisać
blackrose mi ginekolog powiedział że od 20 tyg trzeba się zabezpieczać więc na razie jak się kochamy to na całego

iza
kicia boska

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Super ciuchy:
Powiedzcie mi jakie buty zakładacie do legginsów, bo ja nigdy w tym nie chodziłam i nie wiem, a poza tym wydaje mi się, że ja taka wielka baba to nieładnie będę wyglądała w legginsach, jak Wy się ubieracie?
ego mi teraz najwygodniej w leginsach i do tego tunika do połowy ud a do leginsów botki albo balerinki wkładam, super wyglądają też kozaki

Cytat:
ło matko szczena mi opadła jak to przeczytałam, tylko dziękować że ja takiej teściowej nie mam straszna baba, a widzę że u większości z was też podobna sytuacja, a z wiekiem pewnie jeszcze gorsze się zrobią, współczuje dziewczyny

Cytat:
Napisane przez iweczka
ja i łóżeczko i przewijak dostane od znajomych więc większego wyboru nie mam przewijak będzie na łóżeczku, a czy będzie mi wygodnie przekonam się później
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:04   #3714
Jok3r
Zadomowienie

My tez chyba sie zdecydujemy na Taco Jumper, ale zobaczymy jak juz poejdziemy do hurtowni, bo moze znajdziemy jakis inny. Ktos tam kiedys pytal jaka jest roznica miedzy X, a GT. No wiec nie wiem co ma X, ale GT ma po prostu wiekszy wybor kolorow. I przynajmiej tak w hurtowni powiedzieli nie ma do tych wozkow parasolek, bo producent nie produkuje, ale parasolka to akurat najmniej wazna tz w sensie, ze kosztuje max 30zl i jest uniwersalna, wiec problemu zadnego. Poczytalam o tej raczce przekladanej w tym artykule co kiedys tam Montii podala i w sumie fakt. Troche kijowo jak ten wozek mialby tylem jezdzic i tez zwroce uwage, zeby mial jak juz to "ruchoma" gondole jak ja to nazywam Jednak jak teraz wywale te 600zl na lozeczko z calym wyposazeniem to wozek kupimy w listopadzie, lub na poczatku grudnia i w zasadzie bede miala te najgrubsze rzeczy kupione. Reszta na allegro, wie to nawet moge w styczniu kupowac.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-10-11 o 13:12
Stary 2010-10-11, 13:12   #3715
Stysia71
Raczkowanie

Obiecałam,że wstawię zdjęcia ze ślubu, obietnicę spełniam miłego oglądania
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:13   #3716
subtelle
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny, znowu mam masę stron do nadrobienia... TU trzeba co dzień na bieżąco, bo jak się człowiek zapuści, tak potem ciężko nadgonić za Wami...

Apropo wózków, zgadzam się, ze Częstochowa wiedzie prym. Znajomy był ostatnio kupić wózek, gdzieś za Cz-wą, ponoć producent obok producenta, wszystko na jednej ulicy... zresztą TAKO też produkują w Cz-chowie. Można kupić świetny wózek, za 300-400 zł taniej niż w sklepach. Ale musze się dopytać o konkretny dojazd tam. wtedy Wam napiszę.
My się tam wybieramy po wózek, być może w przyszły weekend pojedziemy obejrzeć, wybrać konkretny model. Kupimy chyba w styczniu, bo ponoć są spore obniżki.

Dziewczyny, mam kłopot ze spodniami ciążowymi, kupiłam trzy pary, jedne są duże, trochę za duże, ale na później będą ok.
Ale dwie pary, jeansy i lniane mnie uwierają na tym szyciu pod gumką. Nie są ciasne, na udach, w tyłku leżą super, ale to miejsce gdzie wszyty jest ten pas ciążowy normalnie mnie ciśnie.... nie pomaga obniżanie, naciąganie.... Nie wiem co robić.... nie mam w czym chodzić.
boję się kupić kolejnych bo znów będzie ten problem boję się, że wywaliłam kasę w błoto, bo nie mogę chodzić w tych gaciach..dopóki stoję jest ok, ale jak siadam to po 5 minutach mnie ciśnie, boli, gniecie...
No nie da się tak.... a w pracy muszę jakoś wyglądać...
Macie też taki problem?

Stysia - cudne zdjęcia!!!! Pięknie wyglądałaś

Edytowane przez subtelle
Czas edycji: 2010-10-11 o 13:14
subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:18   #3717
Jok3r
Zadomowienie

Stysia super zdjatka
Subtelle wiem o czym mowisz, ale ja akurat mam odwrotny problem, bo kupilam juz spodnie bardziej na grudzien czyli jak brzuchol bedzie wiekszy i wlasnie w tym zszyciu sa o rozm za luzne i mnie to starsznie wkurza, bo ten panel tez mi zjezdza, bo brzuch jeszcze nie taki pekaty i normlanie czasem sie czuje jakbym miala w gacie narobione
Nie wiem co Ci poradzic, ale moze da sie wymienic czy jak, bo przeciez pozniej to juz ich w ogole nie zalozysz jak juz teraz cisna, a nie kupilas ich po to, zeby teraz lezaly w szafie.
Stary 2010-10-11, 13:20   #3718
ego_ego
Wtajemniczenie

To ja pytałam o tą różnicę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:26   #3719
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Stysia super zdjatka
Subtelle wiem o czym mowisz, ale ja akurat mam odwrotny problem, bo kupilam juz spodnie bardziej na grudzien czyli jak brzuchol bedzie wiekszy i wlasnie w tym zszyciu sa o rozm za luzne i mnie to starsznie wkurza, bo ten panel tez mi zjezdza, bo brzuch jeszcze nie taki pekaty i normlanie czasem sie czuje jakbym miala w gacie narobione
Nie wiem co Ci poradzic, ale moze da sie wymienic czy jak, bo przeciez pozniej to juz ich w ogole nie zalozysz jak juz teraz cisna, a nie kupilas ich po to, zeby teraz lezaly w szafie.
Jok3r, tak, tylko że jeansy kupiłam na allegro używane więc nie wymienię. nie dałam drogo, ale szkoda mi ich bo całe na nogach leżą super! pierwsze rurki w których wyglądam normalnie, nie jak wiloryb....szkoda mi ich odkładać...a lniane kupiłam w małym butiku przy okazji wycieczki w góry... No i dupka. nie wrócę tam prędko...
trudno, najwyżej będe musiała odłożyć je do szafy.
Zamierzam jeszcze pójść do krawcowej, może będzie się dało przeciąć to szycie i wstawić np gumę zamiast tego pionowego szycia tuż nad moją szanowną panią pipulą...

a na Twój problem znalazłam sposób, do tych moich za wielkich gaci kupiłam sobie szelki i noszę je raz na koszuli np, a raz pod bluzką, nie widać ich a spodnie nie spadają z tyłka.
spróbuj szelki kosztują 10-15 zł a naprawdę są mega wygodne

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:30   #3720
Jok3r
Zadomowienie

ego, a no widzisz ja w dwa dni nadrobilam ok 40 stron, wiec juz nawet nie pamietalam o co kto czasem pytal

Subtelle pomysl z szeklami w sumie nie zly, tylko ja nie lubie takich rzeczy za bardzo nosic, bo mnei zaraz uwiera, cisnie i w ogole marudze, ale no zobaczymy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości