Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 12:07   #2281
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

papi
pisalas ze nie masz milosci do krecenia balsamow. ja sie na tym nie znam i zamierzam jedynie czesc rzeczy zastapic tymi z BU. w piatek dostalam probke filtra z biodermy 40 akn mat i na razie jestem bardzo zadowolona. zobaczymy jak bedzie dalej. zrobilam ostatnio maseczke aspirynowa i efekt mi sie bardzo spodobal wyczytalam ze fajnie nawilza balsam z dodatkiem oliwki hippa i tez zaczne to wprowadzac, na BU chce kupic peeling z bro cos tam, serum lemon i hydrolaty jak sie troche ogarne w temacie to moze jakis nawilzacz do wlosow
Linka
ale slodki chichrak
anuszka
twoj wpis na temat kiepskiej nocy z Iga poza domem natchnal mnie do pierwszego wyjazdu z Zosia, bylismy na weekend u rodzicow. na szczescie Zosia spala tak samo jak w domu
Stary 2010-10-11, 12:23   #2282
kinia656
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Marta ja jak byłam w ciąży to w dniu kiedy miałam dostać okres to dostałam właśnie jednodniowy
A herbatkę podaję od 1 miesiąca koperkową (na kolki chociaż już ich nie ma) i jakaś uspokajająca ponoć ale na opakowaniu jest napisane żeby jako uspokajającej tego nie podawać Gdybym nie dawała herbatek to bym musiała co godzinę cyca wyciągać..

Kurcze no w nocy ładnie co 3 godzinki je a w dzień co 2 godziny by jadł
Ale dzisiaj się umówię do pediatry (na jutro chyba) i się zapytam czy mam uczyć w dzień przetrzymywać go do 3 godz do karmienia czy co ja mam robić bo to jest męczące...

Dodaję kilka fotek mojego skarba ! Hahaaa uchwyciłam uśmiech Rozśmieszyłam i szybko pstryk ! fotencja
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:29   #2283
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Przy dwojce dzieci jest to ryzyko, ze jak jedno zachoruje to duze ryzyko jest, ze drugie tez bedzie chore.
Dzięki kochana,naprawdę mnie pocieszyłaś ale i tak mam malutka nadzieję że się nie zarazi

Dziewczyny te co pisały o tym że po tak krótkim czasie miały krótkie krwawienia jak na @ to powiem Wam że może to już być faktycznie @, czytałam na ten temat w necie jak sama po 4 tyg. od porodu dostałam @ . Niektóre kobiety dostają bardzo szybko okres, nawet jeśli karmią regularnie piersią, ja przy pierwszym dziecku dostałam po 2 miesiącach i potem juz normalnie regularnie co miesiąc, z tym że właśnie ta pierwsza była taka skąpa, 2-3 dni.Teraz jako że nie karmię piersią dostałam po niecałych 4 tyg od porodu ale za to strasznie obficie no i teraz już mam 3 @. Troszkę , tak minimalnie mi się rozregulował cykl bo zawsze miałam co 28 dni a teraz co 25-26.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
Dodaję kilka fotek mojego skarba ! Hahaaa uchwyciłam uśmiech Rozśmieszyłam i szybko pstryk ! fotencja
Fajniusi bobasek, a jakie oczka zrobił na tej jednej fotce

Linka ja też dziś nagrałam jak mała tak głośno sie śmiała, drugi raz jej się to przydarzyło

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-10-11 o 12:31
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:32   #2284
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana,naprawdę mnie pocieszyłaś ale i tak mam malutka nadzieję że się nie zarazi

Dziewczyny te co pisały o tym że po tak krótkim czasie miały krótkie krwawienia jak na @ to powiem Wam że może to już być faktycznie @, czytałam na ten temat w necie jak sama po 4 tyg. od porodu dostałam @ . Niektóre kobiety dostają bardzo szybko okres, nawet jeśli karmią regularnie piersią, ja przy pierwszym dziecku dostałam po 2 miesiącach i potem juz normalnie regularnie co miesiąc, z tym że właśnie ta pierwsza była taka skąpa, 2-3 dni.Teraz jako że nie karmię piersią dostałam po niecałych 4 tyg od porodu ale za to strasznie obficie no i teraz już mam 3 @. Troszkę , tak minimalnie mi się rozregulował cykl bo zawsze miałam co 28 dni a teraz co 25-26.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Fajniusi bobasek, a jakie oczka zrobił na tej jednej fotce
JA dostałam 8tyg po ...a następna po 25 dniach...pierwsza była słaba 2 zaś już mocniejsza ja miałam zawsze 25-28 wiec spoko

knia - ślicznie

Anastazja jest straszna gaduła i tez bardzo głośno się śmieje, ale robi już to tak często, ze już nie reaguje...chyba ze coś nowego zaczyna mówić...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-11 o 12:34
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:37   #2285
vette
Zadomowienie

Kawka time

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
i mi

no to mnie dobilas ja kwicze z radosci ze moje spodnie roz 27 sa dobre (pomijajac faldke nad pasem kiedy siadam) a ty mi tu piszesz 87 w biodrach, chyba z dzieciec lat temu
Zastanawiam sie czy po ciazy w ogole mozna wrocic do swoich dawnych wymiarow. W koncu tyle sie mowi o tym, ze cialo kobiety sie bardzo zmienia, ze biodra staja sie szersze ... sama jestem ciekawa jak to bedzie.
Ale szczerze nie bede plakac jak nie wroce do tych 87, wole superjedrne 90/95

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Czy Wy wszystkie odciągacie pokarm? Bo ja się przyznaję, że nie odciągam. No ale może nie mam takiej potrzeby...
Ja robie zapasy wiec musze codziennie

A to moja dziewczynka dzisiaj
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:38   #2286
papeteria
Zakorzenienie

Kurcze cudownie ....wpisałam w google prężenie cała dobe i wyskoczylo mi wzmożone napięcie mięśniowe...jak już pisałam wcześniej te typowe kolki już za nami bo były zawsze poznym popoludniem lub wieczorem ale od niedawna pojawiło się u małego własnie takie prężenie które jest dzień i noc , robi wtedy taką biedronkę czyli ręce i nogi w górze i ciśnie jak na kupe robiąc sie przy tym czerwony...do tej pory myślałam ze to wzdecia ale teraz sama juz nie wiem dodam ze zaburza mu to sen szczegolnie ten nocny....jest jeszcze opcja ze jezeli to nie wzdecia to tak po prostu ma i z tego wyrosnie tylko by odwracac jego uwage w tym czasie bla bla bla...nic czas sie udac do neurologa własnie sie karmimy i pruknal wiec mam nadzieje ze to "tylko' wzdecia no ale sprawdzic musze...pewnie sobie pomyslicie ze latam co chwile do lekarza ale musze to sprawdzic...chyba od pediatry musze wziasc skierowanie do neurologa ale jeszcze zanim sie tam zjawie mam zrobic badanie moczu i usg nerek a to dopiero 28.10 wiec nie wiem co robic czy isc juz teraz czy po tym usg ale chyba jeszcze w tym tyg pojde bo na wizyte do neurologa pewnie tez poczekam no chyba ze prywatnie....pomysle
a i mały czesto ulewa choc ladnie przybiera i juz refluks sobie tez wszywam...aaaa oszaleje chyba !!!!

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-11 o 12:45
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:46   #2287
itakasia
Zakorzenienie

vette
slicznosci Jana i jak slodko spi
papi
ja ciebie rozumiem, jak mnie cos niepokoi to tez konsultuje z lekarzem tym bardziej ze jemu to prężenie przeszkadza. moze da sie jakos pomoc a jesli nie to bedziesz wiedziala ze samo przejdzie
Stary 2010-10-11, 12:52   #2288
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Papi a byłaś u tego lekarza prywatnie??? Kurcze ale wydaje mi się, że to wzmożone napięcie nie powinno zakłucać snu może jednak to nie to

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:53   #2289
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Kurcze cudownie ....wpisałam w google prężenie cała dobe i wyskoczylo mi wzmożone napięcie mięśniowe...
Ale to chyba chodzi o sztywnienie ciałka, a nie takie prężenie jak na kupkę co?
Idź wreszcie do tego lekarza i będziesz miała nerwy z głowy.
Tak jak mówiłam- Alisa też się dużo pręży. Nawet przy cycku nie puszczając bąków ani kupki. A przy tym ciągnie mnie za brodawkę łobuziak mały!

Vette Jana chyba do Taty bardziej podobna co?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:09   #2290
papeteria
Zakorzenienie

Kochane moje gdyby nie wy to bym chyba ześwirowała teraz sie bawimy a on wciąż się preży ale pryka przy tym więc to chyba wzdęcia...misiulka chyba masz racje ze wnm raczej nie zaburzało by mu snu a u lekarza nie bylam bo chce jeszcze badanie moczu i usg nerek zrobic wlasnie .....a to dopiero na 28.10

Stary 2010-10-11, 13:20   #2291
vette
Zadomowienie

Cytat:
slodki smieszek

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Vette Jana chyba do Taty bardziej podobna co?
heh zebys wiedziala caaaaly tatus po mnie ma tylko niebieskie oczy
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:21   #2292
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Asiu spójrz:
jedna z dziewczyn wypowiada się w tej kwestii bardzo mądrze
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic...83fc27c8579259

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-11, 13:26   #2293
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu spójrz:
jedna z dziewczyn wypowiada się w tej kwestii bardzo mądrze
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic...83fc27c8579259
dzięki własnie to już wcześniej przeglądałam ...tak pręży się jak na kupkę właśnie jak Aliska z tym że Adaśkowi zaburza to sen(poza spaniem w huśtawce gdzie średnio śpi całe 2 h )
Nic muszę wierzyć że to niedojrzały układ pokarmowy, ale lekarzy też jeszcze obskoczę by wykluczyć inne pieroństwa

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-11 o 13:28
Stary 2010-10-11, 13:30   #2294
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki własnie to już wcześniej przeglądałam ...tak pręży się jak na kupkę właśnie jak Aliska z tym że Adaśkowi zaburza to sen(poza spaniem w huśtawce gdzie średnio śpi całe 2 h )
Nic muszę wierzyć że to niedojrzały układ pokarmowy, ale lekarzy też jeszcze obskoczę by wykluczyć inne pieroństwa
Pewnie, że idź i skonsultuj . Koniecznie! Na pewno będziesz spokojniejsza . Alisie też zdarzało się to po nocach, ale teraz już przeszło (albo ja tak mocno śpię, że nie słyszę, ale ona leży 40cm ode mnie, więc chyba nie ma takiej opcji). Co prawda jest młodsza, ale mnie się zdaje, że przeszło jej szybciej, bo nie ograniczałam diety. Jem prawie wszystko i dzięki temu organizm szybciej się przystosował do trudnych zadań.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-11, 13:48   #2295
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczynki

U nas wszystko ok, ja dalej na diecie, no dobra, w niedzielę zjadłam kostkę czekolady Iga śpi cudownie calutkie noce, budzi się już o 7 rano czyli przesypia 12 godzin Rano jest za to taka głodna, że w okamgnieniu wysysa 120ml, ale w dzień rzadko zjada po 90.

Marek był na weekend w domu, całą sobotę się kłóciliśmy, tzn. ja miałam jakieś wonty do niego, a wieczorem już sama nie wiedziałam o co mi chodziło Czyżby hormony??

W sobotę pierwszy raz ubrałam Idze "prawdziwego" pampersa i powiem jedno- nigdy więcej dada Myślałam, że są ok, ale w tym porównaniu wypadają dla mnie tak jak podpaski bella przy alwaysach

Wczoraj rozmawialiśmy o ślubie Marek sam z siebie zaczął, ja już dawno przestałam o tym mówić. Powiedział, że trzeba zacząć planować ślub, zapytałam go czy kościelny, powiedział, że tak. Zrobimy malutkie wesele na 50 osób. Strasznie się cieszę No, ale to dopiero w 2012r. jak pokończymy szkoły

karolcia kochana moja, na pewno masz dysortografię,już dawno to zauważyłam, robisz identyczne błędy jak moja siostra i nawet ich nie zauważasz
hexa ja tam Cię pamiętam
papi mam nadzieję, że Adasiowi się poprawi
aniu biedna, współczuję tego karmienia. Iga czasem tez odstawia cyrki i wypluwa, dławi się, krzyczy, ale to po kąpaniu jak nie marzy o niczym innym jak tylko zamknąć oczka i spać spać spać Rzadko udaje mi się jej wcisnąć 30 przed snem.
itakasia super, że Zosia dobrze spała poza domem, zazdroszczę, bo ja teraz boję się gdziekolwiek wyjechać z Igusią.
vette, ola, kinia, niezawsze śliczne dzieciaczki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:20   #2296
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rozkoszne dzieciątka dziewczyny . Kurcze, ale byłoby fajnie zebrać się większą grupą i zrobić takie zbiorowe foto maluchom .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-11, 14:42   #2297
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Matko Franek ma dzisiaj jakiś kiepski dzień, albo ja mam coraz mniej cierpliwości. Trochę jestem podłamana. Karmiłam go dzis piersią o 6 i 9. Po godzinie i 15 minutach od drugiego karmienia zaczął płakac, ale myślałam, że jest śpiący. Położyłam go do łóżeczka a tu coraz większa histeria. Pomyślałam, że dam mu troszkę wody, chociaż tego nie robie. Wypił 60 ml i dalej ryk. Wyciągnęłam butle i zjadl 150 ml! Ja już nie wiem o co chodzi. A jadł rano z piersi bardzo intensywnie 20 minut. Po spacerze to samo, histeria jak cholera, piersi nie chciał złapac więc znowu dałam mu z butli moje mleko. Chciała bym go karmić piersią chociaż te 4 razy dziennie ale te histerie mnie przerażają. Potem nie może sie długo uspokoić i nawet jak juz je to łka i czasem się zanosi.

Dziewczyny co Wy robicie, że tak duzo pokarmu ściągacie? Muszę teraz zbierać, bo mały zaczyna coraz częściej jeść 150 lub 140!
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:45   #2298
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozkoszne dzieciątka dziewczyny . Kurcze, ale byłoby fajnie zebrać się większą grupą i zrobić takie zbiorowe foto maluchom .
heheh tylko zbierz wszystkie jak każda z innego krańca PL i zagranicy

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Matko Franek ma dzisiaj jakiś kiepski dzień, albo ja mam coraz mniej cierpliwości. Trochę jestem podłamana. Karmiłam go dzis piersią o 6 i 9. Po godzinie i 15 minutach od drugiego karmienia zaczął płakac, ale myślałam, że jest śpiący. Położyłam go do łóżeczka a tu coraz większa histeria. Pomyślałam, że dam mu troszkę wody, chociaż tego nie robie. Wypił 60 ml i dalej ryk. Wyciągnęłam butle i zjadl 150 ml! Ja już nie wiem o co chodzi. A jadł rano z piersi bardzo intensywnie 20 minut. Po spacerze to samo, histeria jak cholera, piersi nie chciał złapac więc znowu dałam mu z butli moje mleko. Chciała bym go karmić piersią chociaż te 4 razy dziennie ale te histerie mnie przerażają. Potem nie może sie długo uspokoić i nawet jak juz je to łka i czasem się zanosi.

Dziewczyny co Wy robicie, że tak duzo pokarmu ściągacie? Muszę teraz zbierać, bo mały zaczyna coraz częściej jeść 150 lub 140!
Nie chce cię martwić ale miałam to samo... i takim sposobem skończyło się moje karmienie piersią..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:48   #2299
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Kurcze cudownie ....wpisałam w google prężenie cała dobe i wyskoczylo mi wzmożone napięcie mięśniowe...jak już pisałam wcześniej te typowe kolki już za nami bo były zawsze poznym popoludniem lub wieczorem ale od niedawna pojawiło się u małego własnie takie prężenie które jest dzień i noc , robi wtedy taką biedronkę czyli ręce i nogi w górze i ciśnie jak na kupe robiąc sie przy tym czerwony...do tej pory myślałam ze to wzdecia ale teraz sama juz nie wiem dodam ze zaburza mu to sen szczegolnie ten nocny....jest jeszcze opcja ze jezeli to nie wzdecia to tak po prostu ma i z tego wyrosnie tylko by odwracac jego uwage w tym czasie bla bla bla...nic czas sie udac do neurologa własnie sie karmimy i pruknal wiec mam nadzieje ze to "tylko' wzdecia no ale sprawdzic musze...pewnie sobie pomyslicie ze latam co chwile do lekarza ale musze to sprawdzic...chyba od pediatry musze wziasc skierowanie do neurologa ale jeszcze zanim sie tam zjawie mam zrobic badanie moczu i usg nerek a to dopiero 28.10 wiec nie wiem co robic czy isc juz teraz czy po tym usg ale chyba jeszcze w tym tyg pojde bo na wizyte do neurologa pewnie tez poczekam no chyba ze prywatnie....pomysle
a i mały czesto ulewa choc ladnie przybiera i juz refluks sobie tez wszywam...aaaa oszaleje chyba !!!!
Nie denerwuj sie i nie nakręcaj niepotrzebnie, prawdopodobnie to tylko zwykłe wzdęcia, moja przy kolce miała takie właśnie objawy jak opisujesz, cała się prężyła obojętnie i w dzień i w nocy,robiła się tak sztywna że wyginała się aż do tyłu, zaczełam jej regularnie między karmieniami podawać herbatkę z kopru ( w której działanie nigdy nie wierzyłam) , tak po 30 ml i prężenia i kolki ustąpiły ale dopajam ja tą herbatką dalej i jest super- zdziałała cuda a ulewaniem się też nie martw, moja sporo ulewa i to obojętnie czy jej się odbije czy nie, potrafi mieć mega ulewanie nawet przed kolejnym karmieniem,podchodze do tego na luzie bo wiem że małe dzieci tak miewają, bynajmniej moje oby dwie tak miały
Stary 2010-10-11, 14:48   #2300
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Nie chce cię martwić ale miałam to samo... i takim sposobem skończyło się moje karmienie piersią..
i ja
Wczoraj ściągnęłam 70 z obu, a dzisiaj... nic. Koniec cycuszków.
Stary 2010-10-11, 14:55   #2301
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Patrycja właśnie obudziła się na karmienie, spała od 12:00, zje i pewnie znów zaśnie do 17:00-18:00,a wieczorkiem urządzi sobie przed kąpielą pogaduchy

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Wiem że to może być męczące ale poświęć dzień lub dwa i karm go co godzinkę lub pół, czy chce czy nie dawaj mu pierś, nawet jeśli wypije z niej tylko 10 ml, przykładaj go do cycucha nawet jeśli śpi albo jak śpi to ściągaj laktatorem i pobudzaj piersi tym "dojeniem" co godzinkę wtedy zwiększy się produkcja mleczka, tylko musisz być konsekwentna i nie poddawac się!!!Po dwóch dniach zobaczysz rezultat.Możesz ściągać lub karmić go z obu naraz.Trzymam kciuki!!!

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-10-11 o 14:57
Stary 2010-10-11, 15:02   #2302
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
i ja
Wczoraj ściągnęłam 70 z obu, a dzisiaj... nic. Koniec cycuszków.
Nawet nie mówicie. Chciała bym jeszcze karmić małego moim mlekiem przynajmniej miesiąc. Mam nadzieje, że odciąganie nie zahamuje laktacji, a Franka będę przystawiać tak często jak sie da. On czasem cały dzień jest na piersi a czasem jest tak jak dziś.

jusdan chyba tak bede musiał zrobić. Dziekuje za rady.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-10-11 o 15:03
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:02   #2303
aniaa22
Zakorzenienie

nie zacytowalo mi wszytstkiego nie wiem co mialam komu napisac

Cytat:
Hej mamuśki przesyłam wam filmik jak mój Mis się śmieje Nakręciła to moja siostra, nie było mnie wtedy i nie słyszałam jak mój łobuz się chichota tak pierwszy raz...
Ja nie wiem co one mu robiły

http://www.youtube.com/watch?v=KugwNPzIPwc

Jusdaaaan śliczna ta twoja Patunia!! Michaś bedzie miał kogo podrywać
ale sie fajnie cieszy

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
olakola nam zniknela
tez sie wlasnie zastanawialam co z nia

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!
nie bylo mnie przez weekend, teksnilyscie?
jestem u rodzicow- w niedziele chrzcilismy mala i zostalam mala byla dosc grzeczna na mszy, choc pod koniec zaczela sie strasznie drzec, na caly Koscil...ale trudno
moge byc teraz mniej aktywna, bo tak jak juz pisalam jestem u rodzicow i moge nie miec czasu na wizaz.

Cytat:
podziel sie
nie bardzo juz jest czym

Cytat:
na szczescie Zosia spala tak samo jak w domu

Cytat:
Ma
swietny jest

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

A to moja dziewczynka dzisiaj
cud malina

Cytat:
ty sobie nic nie wkrecaj chyba zadne z naszych forumowych dzieci nie bylo tyle razy u pediary co miniek badania krwi usg bioderek glowki brzuszka jaderka neurolog, szpital ech...

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Wczoraj rozmawialiśmy o ślubie Marek sam z siebie zaczął, ja już dawno przestałam o tym mówić. Powiedział, że trzeba zacząć planować ślub, zapytałam go czy kościelny, powiedział, że tak. Zrobimy malutkie wesele na 50 osób. Strasznie się cieszę No, ale to dopiero w 2012r. jak pokończymy szkoły
super

Cytat:
juz to sobie wyobrazam. a jeszcze jak by wszystkie zazely drzec swoje mordki
ale tak sobie tez kiedys myslalam ze mogly bysmy zrobic jakies spotkanko gdzies posrodku jak juz maluchy troche podrosna

ja sie wietrze z miskiem na balkonie. bylismy dzis w lidlu i obkupilam sie w pysznosci bo jest tydzien meksykanski. i na obiad byly tortille

a moje dziecko sie przeprowadzilo do fotelika. je tylko w foteliku w dzien spanie tez raczej tylko w foteliku na balkonie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:29   #2304
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

kinia656, vette jakie śliczne te wasze dzieciaczki
Cytat:
Kochane moje gdyby nie wy to bym chyba ześwirowała teraz sie bawimy a on wciąż się preży ale pryka przy tym więc to chyba wzdęcia...misiulka chyba masz racje ze wnm raczej nie zaburzało by mu snu a u lekarza nie bylam bo chce jeszcze badanie moczu i usg nerek zrobic wlasnie .....a to dopiero na 28.10
dopiero 28 października o rety mam nadzieję kochana, że do tego czasu nie ześwirujesz od tego myślenia czy z Adasiem jest wszystko wporządku.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:50   #2305
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Padam dziś na twarz.
Jest coraz gorzej z moją kondycją.
Byłam z Małą ponad godzinę na balkonie, siedziałam na stołeczku i tylko woziłam Ją w wózeczku w przód i w tył i jestem zmęczona
Teraz Jagoda leży na macie a ja na szybko piję zbożową kawkę, bo już jest trochę głodna.
Woda na kąpanie już się studzi, w pokoju się nagrzewa.
Stary 2010-10-11, 17:53   #2306
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Padam dziś na twarz.
Jest coraz gorzej z moją kondycją.
Byłam z Małą ponad godzinę na balkonie, siedziałam na stołeczku i tylko woziłam Ją w wózeczku w przód i w tył i jestem zmęczona
Teraz Jagoda leży na macie a ja na szybko piję zbożową kawkę, bo już jest trochę głodna.
Woda na kąpanie już się studzi, w pokoju się nagrzewa.
wczesnie kapiesz. to ty gotujesz wode na kapanie? czy lejesz cieplejsza i stygnie?
moze powinnas zrobic badania?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:56   #2307
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wczesnie kapiesz. to ty gotujesz wode na kapanie? czy lejesz cieplejsza i stygnie?
moze powinnas zrobic badania?
Kąpię po 19tej.
Od początku kąpię Jagodę w gotowanej wodzie, bo taka prosto z kranu jest tu tragiczna...
Stary 2010-10-11, 18:20   #2308
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

mała spala na dworzu 4h a bez jedzenia 5,5h

anuszka - może i tak ale już się kontroluje

upiekłam drożdżówki z serem
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:38   #2309
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

lazurowa biedaku może Ty masz anemię?? Idź zbadać krew, martwię się

Iga już śpi. Byłam dziś z nią u mojej przyjaciółki, spała tam jak aniołek, ale do domu jechałyśmy na syrenie, bo głodna była jak wilk, a ja jej wzięłam tylko herbatkę.

marta trzymam kciuki, żebyś miała siłę i się nie poddała, ja tej siły i cierpliwości nie miałam

Ale tu cisza, pewnie trwają kąpiele
Stary 2010-10-11, 19:53   #2310
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
mała spala na dworzu 4h a bez jedzenia 5,5h

anuszka - może i tak ale już się kontroluje

upiekłam drożdżówki z serem
Podzieliła byś się tymi drożdżówkami Co za kobieta, wpadła się pochwalić, smaka narobić i sama sobie zajada

Czekam właśnie aż moje dzieciątko łaskawie się obudzi, zjadła o 15:00 i do tej pory śpi, w między czasie na śpiąco ją ubrałam, byliśmy w mieście na spacerku i wróciliśmy a ona nawet nie wie że gdziekolwiek była.Cały dzień dziś przespała no może z godzinną przerwą na gadanie.Teraz też pewnie po kąpieli nie będzie chciała spać tylko gadać.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-10-11 o 19:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości