|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Pozniej Was dziewczyny nadrobie a póki co napisze na swiezo ze mielismy dzis maly wypadek, bo kolo domu w nasze auto wjechal tir
![]() Wlasnie wrocilam z apteki kupilam pojemniczek na posiew moczu. Napiszcie prosze jakie badania wykonywalyscie po 33 t.c.? Bo zamierzam jutro zrobic posiew, morfologie i ekg. Ponoc WR tez powinno sie robic? Masakra, chodzic do lekarza i zeby on nie mowil co trza.. a moze nic? ![]() No i w ogole przede mna w aptece 2 osoby staly i babka starsza z mega plikiem recept wiec usiadlam na krzeselku bo pomyslalam ze spedze tam z godzine no i jak juz kolej tej babeczki to ona do mnie: PROSZĘ, PANI CIEZARNA teraz Normalnie pierwszy raz mi sie to zdarzylo! ![]() Ide cos zjem wykapie sie i pozniej Was poczytam
|
#1232 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
dobrze że piszesz ja mam dużo pół śpiochów praktycznie wszystkie (tylko na noc tradycyjne śpiochy) i się obawiałam że będzie niewygodnie że może mała uciskać ale jak Michałkowi w nich wygodnie to chyba będzie u mnie też ok Ja na każdą większą okazję dostaje coś z diamentem ostatnio na obronę mgr-a dostałam kolczyki teraz mam dostać zawieszkę tak powoli kolekcjonuje cały zestaw który będzie pasował do pierścionka i obrączki trochę mi szkoda kasy ale za trudy coś się należy po drugie będę mieć to do końca życia
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
ahaa no mozliwe.
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie teściowa imienia nie może przeżyć ![]() cały czas pyta czy nie zmienimy no bo jak tu Łucję zdrobnić jak by miała być do końca życia małą dziewczynką w towarzystwie albo bardzo się podoba albo nie ma komentarza co odbieram jako dezaprobatę ![]() trudno nie zadowoli się wszystkich
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Beata_Batumi;226093 02]A jak u Was reaguje rodzina/ znajomi na wybrane dla dziecka imię? U mnie tylko moi rodzice i siostry nie krytykowały, a rodzina męża że dziwne, wymyslne i jak tesciowa wymawia to tak twardo akcentuje...Nie podoba mi sie to ale w końcu to moje dziecko i ma mnie się podobać...
Nie spotkałam sie z głupimi komentarzami
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama się obraziła jak jej powiedziałam jak będą mieć dziewczyny na imię .
Nie podoba jej się ani Maja ani Łucja. Ona chce Oliwie i Amelie. Zrobiła wielkiego focha jak jej powiedziałam że to moje dzieci i że ja wybieram dla nich imiona. Stwierdziła że to też jej wnuczki i ma tu coś do powiedzenia. Nio ma po moim trupie ! A reszcie otoczenia imiona się podobają . |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
U nas imię się podoba, a przynajmniej wszyscy mają na tyle taktu, żeby nie robić komentarzy, że im się nie podoba
Mój Brat przyznał (on jest szczery do bólu ) że jemu imię średnio się podoba (jest podobne do jego - nasz synek będzie Tymoteusz, a Brat jest Mateusz i swojego imienia nie lubi za bardzo), ale że to nasz sprawa przecież i nie ma dalszej rozmowy na ten temat.Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś zawracał nam głowę z tego powodu czy próbował skłonić do zmiany W ogóle mi się nie mieści w głowie, żeby komukolwiek z mojej rodziny przyszło do głowy sugerować, że ma coś do powiedzenia w kwestii wyboru imienia Każdy uważa, że to nasze dziecko i nasza sprawa
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-11 o 17:53 |
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weronisia nawet nie wiesz jak cie rozumiem. Ja w szpitalu dostaje szalu. Tym bardziej, ze jestem w pokoju razem z dziewczyna i jej dwudniowym malenstwem. Co chwile wola polozne, co chwile wchodza lekarze, goscie, odwiedzajacy.24 h. Po kilku dniach mam dosc.Nie widze na oczy, bo poprostu nie da sie spac dluzej niz 30 min. Mala placze- nie- ona wrzeszczy praktycznie co 10min. Kazdy wchodzacy zapala od razu swiatlo i nie wazne czy to 2 czy 4 w nocy. A leze przy wejsciu.Dostaje coraz wiekszego ataku paniki-boje sie okropnie- tego wrzasku-brak snu-dziewczyna juz trzeci dzien nie spi. Wszystko mnie przeraza. Mala co chwile wypluwa wody plodowe, nie chce ssac.Paranoja. Wychodze na korytarz a tam kolejne wrzeszczace dzieci. Wierzcie mi, po kilku dniach ma sie dosc Oprocz tego wokol cierpiace czy placzace kobiety. To wszystko strasznie deprymuje.Mi dzis robia caly czas badania, niektore bardzo bolesne.Czeka mnie jeszcze test, czy nie doszlo do pekniecia pecherza plodowego..jezeli tak, bede zmuszona do konca ciazy lezec w szpitalu pod kroplowka..normalnie slabo mi sie robi i lzy cisna do oczu. Czlowiek zaczyna doceniac dom,wlasne lozko i prysznic. Kolejna nieciekawa wiadomosc- drastycznie zmniejszyla mi sie ilosc wod plodowych..wszystko jest do dupy Potrzeba mi snu, ciszy i spokoju a tego tutaj nie zaznam. Wogole przestalo mi sie spieszyc do porodu. Aha,to ze malego czuje tak bolesnie i dobitnie, to tez skutek malej ilosci wod.Aha, maly od czwartku urosl, wazy juz 1900g. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-11 o 17:57 |
|
|
|
|
#1240 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę się pochwalić, znowu coś wygrałam.
Edytowane przez Joanna131 Czas edycji: 2010-10-11 o 18:01 |
||||||
|
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie spodziewam z okazji urodzin dziecka żadnych prezentów, dałam to mężowi do zrozumienia. Może kwiaty. Chyba że sam coś wykombinuje
Mieliśmy ostatnio dość wydatków
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia - może jednak lekarze wolą mieć Was na oku i dlatego nie wypisują
no nic... trudno... trzymaj się kobieto, a i tak pewnie lada moment pojedziecie do domku kootekk - i następna mamusia na spacerki chodzi zazdraszczam... ja też bym chciała a prezent wypasiony mężul miał gest zdjęcie i bez graweru możesz pokazać ![]() ja mam obroczkę z diamentami na początku bałam się ją nosić, ale później doszło do mnie, że przecież nikt o tym nie wie i palca mi nie obetną nie ma to jak chętka na gofry... ja gofrownice mam, ale gofrów za często nie robię, bo mi się nie chce ![]() czekolada ma kakao, które jest silnym alergenem, podobnie jak cytrusy, więc trzeba z tym uważać ![]() kularek ![]() Anecka - jak to tir wjechał w samochód?? ![]() De - masakra jakaś ale dasz radę i wytrzymasz ![]() mila25 - no to niezła akcja z mamą ![]() u nas rodzina różnie reaguje na Agatę, jednym się bardziej podoba innym mniej, ale przecież to będzie NASZA Agatka, Agata, Agulek, Agatulek, itd itp ![]() szukam firanki na allegro do sypialni i nic mi sie nie podoba chyba muszę sobie sama coś wymyśleć i iść do jakiegoś zakładu
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-11 o 18:04 |
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
M25, dzięki
Dzasta, ja jakoś w te alergie pokarmowe nie wierzę U mnie w rodzinie prawie nikt nie ma żadnej alergii pokarmowej, więc naprawdę mało w nie wierzę
|
#1246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie, żeby moja mama wybrała mi imię dla dziecka... fakt, że mówiła jakie jej się podobają, ale to była luźna rozmowa (jak jeszcze nie wybraliśmy imienia to mówiła do małej Ania ale zaraz po tym jak już się zdecydowaliśmy zaczęła mówić Madzia ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
u nsa smiejemy sie ze jakby tak wyszedł chłopczyk to bedzie lenny krawitz lub leon zawodowiec.
|
#1248 | |
|
Rozeznanie
|
Jastinada
Cytat:
![]() Tir Nikomu nic się nie stało??? Weronisia jestem w szoku że musisz pokryjomu karmić piersią, co za dziwny szpital De współczuję ![]() W rossie jest promocja na kosmetyki Hippa - płyn do mycia i mleczko nawilżające, wreszcie się doczekałam hehe |
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem głęboko przekonana, że jak zjem jedną kosteczkę czekolady na 3 dni, to dziecku nic nie będzie
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Uniwersytet Śląski,
ale mam takiego promotora, że strach się bać... mega wymagający, dlatego się boję... ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na stronie Babyonline znalazłam informację, że podczas karmienia należy całkowicie wykluczyć z diety alkohol. Ograniczamy mocno kofeinę, produkty wysoce przetworzone (wszelkie chipsy, konserwy, fast-foody), konserwanty, sztuczne słodziki, słodycze oraz potrawy wzdymające. Należy stopniowo wprowadzać produkty takie jak kakao, orzechy, owoce cytrusowe. Dieta ogólnie powinna być bardzo urozmaicona i jeśli kobieta je wyłącznie gotowane mięso i gotowane warzywa, i zapija to tylko wodą, to więcej dziecku zaszkodzi, niż pomoże
M25, zawsze żarłam słodycze na potęgę i nigdy nie umiałam przytyć, więc w moim przypadku to chyba nie ma znaczenia.
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-11 o 18:18 |
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Moja kuzynka przytyła w ciąży prawie 40 kg (!!!!), urodziła na koniec czerwca i już miesiąc temu była laska jak przed ciążą ale jak mi powiedziała co może jeść bo karmi piersią to się nie dziwię...a że ja przytyłam 20 kg a waga końcowa u nas była podobna więc ja będę stosować jej dietę. Mozna jesc same lekkie, delikatne, gotowane potrawy, lekkostrawne, nie wzdymające, z owoców tylko banany, słodycze to tylko "suche" typu biszkopty i herbatniki, woda bez gazu, herbatki laktacyjne...Po czekoladzie mała miała zatwardzenie...
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie każde dziecko musi reagować problemami
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wolno mi, bo nie maja jak zmierzyc czy wypije te zalecane 65 ml. Gdy sie uparlam pare razy, ze chce dac cyca, to se wymyslili, ze przed karmieniem musze go przewinac i zwazyc i potem zaraz po karmieniu zwazyc. i tak robilismy i wedlug ich wagi wypijal tylko 5 ml, ale dali nam czasu na karmienie gora 10 minut. No to ile on mial wypic? Jak karmilam moje starsze dzieci, to nieraz trwalo to pol godziny, nieraz jeszcze dluzej. A pojecia karmienie na zadanie, to chyba tu nie znaja. Musi byc dokladnie co 4 godziny. No i stwierdzili, ze wypicie tych 5 ml z mojego cycka jest zbyt meczace dla niego, a on na to za slaby. no i mam zakaz. wiec teraz karmie go co 4 godziny i wlewam w niego zawartosc butelki, a on wypluwa, leje sie bokami, na koniec nawet uleje.... wolalabym go karmic nawet co godzine ale w ilosciach jakie on jest w stanie przelknac. Mam w dupie te ich chore tabelki. Gdyby nie to chore karmienie, to moglabym tu zostac do gwiazdki
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
No, zobaczymy jak to będzie
Wszystko wyjdzie w praniu pomalutku. w każdym razie my jesteśmy raczej z tych rodziców, co się nie przejmują za bardzo, zwłaszcza mąż
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Ach dziewuszki mialam dzisiaj taki dobry humor i na dodatek myślałam że ta kreatura szwagier TŻ już wyjechał a tu ZONK jedzie dopiero w środe
![]() Dzisiaj przyjechał do nas na kilka dni wujek TŻ wiec obawiam się że tamten się przywlecze ![]() Choć mam nadzieje że tam w niebie mnie wysłuchaja i nie bede musiała go oglądać. Trzymajcie za mnie kciuki i poczarujcie troszke ![]() A tak w ogóle bedzie któraś z Was kupowała kosmetyki Babydream dla dzidziusia z Rossmanna.Mają takie dobre opinie na KWC i dlatego jestem ciekawa
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
aha zapomnialam, ze ktos tu mnie pytal co mam za wozek.
To jest HARTAN RACER S. W Polsce raczej nie spotykany. W Niemczech najpopularniejszy ![]() I jeszcze widzialam, ze Jastinada sie pokazala. Jastinada dzieki za wpis na nk Skoro tu zajrzalas, to chyba ci juz lepiej? |
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
]
Cytat:
A co do welflonu.Wiem, ze rurka tylko jest ale ociera o cos bo boli. Zdjeli mi wczoraj bym mogla sie umyc i caly nadgarstek mam spuchniety.Okazalo sie ze wezyk ociera o kosc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

no i jak juz kolej tej babeczki to ona do mnie: PROSZĘ, PANI CIEZARNA teraz
Normalnie pierwszy raz mi sie to zdarzylo! 

wiec nawet nie wstawiam

Oprocz tego wokol cierpiace czy placzace kobiety. To wszystko strasznie deprymuje.
Potrzeba mi snu, ciszy i spokoju a tego tutaj nie zaznam. Wogole przestalo mi sie spieszyc do porodu. 

hihihih
wie ktoras co to jest??? gin podejrzewa malowodzie
zdjęcie i bez graweru możesz pokazać