|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
![]() ja kategorycznie nie dam się naciąć (no chyba że maluch będzie naprawdę zagrożony). Choćbym miała tam wszystkich zakrzyczeć na śmierć to się nie dam (ba i nawet mój małż jest już przeszkolony że ma mnie pilnować ![]() ). Mam 3 koleżanki (po 30) którym udało się wywalczyć żeby ich nie nacinali i mówiły że miały lekkie otarcia, śmigały już następnego dnia, a jedna to nawet po 4 dniach na rower wsiadła Ja zaczynam się masować, bo mięśnie Kegla to ćwicze od dawna-można w każdym miejscu i czasie to robić!
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
niestety ja od ponad 10 lat sie borykam z zatokami a od 2 lat bardzo powaznie..
na szczęście jestem wytrzymała na ból (choć to też nie jest dobre ze adekwatnie bólu nie odczuwam bo moge nie zauważyć głębszego problemu).. ale skoro go czuje juz bardzo to znaczy ze jest źle..ale najbardziej bym nie chciala brać jakiś leków.. jak macie jakies domowe sposoby na zlagodzenie to bedę wdzięczna.. bo po stresującym poczatku ciązy kiedy nie wiedziałam czy utrzymam ciązę teraz boje sie czegokolwiek przyjąć by sie nic malemu nie stalo..bo wole znieść ból glowy niż ból po tym jakby się dzidzi coś przydarzyło.. ciesze sie ze trafilam na to forum bo wcześniej nie wiedzialam ze w ogóle nacina sie krocze i wiele innych rzeczy.. czlowiek uczy się caly czas ![]() ale teraz bede miec wieksza swiadomosc i walczyc o swoje.. a im blizej niż dalej tym bardziej się stresuje co bedzie na porodzie i w jaki sposob on bedzie.. sn czy cc.. ani jedno ani drugie nie wydaje mi się fajne.. wiec nie wiem jak urodzę szkoda ze nie ma trzeciej opcji ![]() mięsnie kegla cwicze od dawien dawna by nie biegać często do kibelka wiec moze to mi pomoze.. a masaze..hmm.. pewnie by sie przydaly.. moze meza poporszę bo jakos samej to tak glupio ![]() podobno poród w wodzie tez zmniejsza ryzyko pęknięcia.. ale o tym jeszcze dobrze nie czytalam i nie wiem na czym taki porod polega.. trzeba powoli się przygotowywać na to wszystko bo nawet nie wiem kiedy 24 tygodnie mi sie w sobotę skonczyly.. ehh |
|
|
|
#3513 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
I TŻ też już wie, że ma dopilnować żeby nikt się do mnie z nożyczkami czy skalpelem nie zbliżał, gdybym ja sama nie miała siły protestować ![]() Prawda jest taka, że nacinają głównie dlatego, że położnym/lekarzom jest łatwiej, poród trwa krócej, a oni nie muszą skupiać się na współpracy z rodzącą i ochronie krocza. Ja się nie dam! ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Ja pamiętam jak pierwszy raz kilka lat temu u cioci w jakiejś gazecie dla przyszłych mam zobaczyłam rysunki w jaki sposób nacinają kobiety. Byłam w totalnym szoku i wtedy stwierdziłam że ja w takim razie dzieci nie chcę (ale mi przeszło )Woda pomaga rozciągać się tkankom, więc poród w wodzie może być OK. Ja tak zamierzam, ale zobaczymy jak się wszystko ułoży. (można rodzić w wodzie - tzn wchodzisz do wody bodajże na 0,5-godzinne seanse by się odprężyć, ale rodzisz już na sucho poza wanną; i można rodzić do wody - czyli dziecko przychodzi na świat w wannie z wodą) CC się boję, ale wiem że odbędzie się tylko jeśli faktycznie będzie taka potrzeba, bo sama pchać się na operację nie zamierzam. Boję się bólu i braku samodzielności po CC... Nie chcę żeby po porodzie to teściowa, z którą mieszkam, pomagała mi przy małej, a mama nie bedzie mogła do mnie przyjeżdżać codziennie. Ja też nie wiem kiedy mi ten czas zleciał. U mnie już koniec 26tyg. Też coraz częsciej zastanawiam się jak to będzie
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-11 o 15:29 |
||
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie o to chodzi. Podawałam ten link stronę czy dwie wcześniej, warto poczytać. Masaże plus ćwiczenie mięśni Kegla plus odpowiednie oddychanie - kluczem do sukcesu. Ja się będę starała robić tak, żeby mnie ciąć nie musieli, ale jeśli już nie będzie innego wyjścia - trudno. Moja instruktorka z ćwiczeń dla ciężarnych ćwiczyła jeszcze z epino, ale i tak pękła, więc trzeba wiedzieć, że pewnych rzeczy ciężko uniknąć. Na szczęście u niej się to na 3 szwach skończyło. ![]() Cytat:
Boją się trochę, że ja z tych "małorozciągliwych".
|
||
|
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
oj dziewczyny, ale nadrukowałyście jak mnie nie było, kilka godzin zajeło mi czytanie Was!
Współczuje dziewczynkom, mającym problemy ze swoimi TŻ-ami! ja się cieszę, że póki co mój mąż zachowuje się super, choć ostatnio ma sporo pracy i niestety nie wysypia się, rano wstaje pracuje zostaje do późna,ale jak moze mi to wynagradza!wczoraj zabrał mnie do cyrku ![]() pięknych zakupów dokonujecie! my, póki co dla maleństwa kupiliśmy lodówke :d tzn. z myślą o nim, do rodziców trzeba było biegać przez dwór na parter, a kiedy dziecko przyjdzie na świat, mało komfortowe będzie takie bieganie-zostawianie małego samego i do tego siebie narażanie na przeziębienie! mamy zamiar kupić jeszcze blender, uważam że to rzecz niezbędna dla większego dzieciaczka, żeby robić mu pyszne i zdrowe zupki! a co do zakupów ubranek nadal wstrzymuję się do stycznia, wtedy to kupimy wózek, łóżeczko! w ubiegłym tygodniu odebrałam wyniki moczu na posiew. i mam bakterie coli!powiedzcie czy mam jak najszybciej skosultować się z lekarzem, czy mogę poczekać do wizyty, którą mam 25.10! znalazłam notariusza i rodzice wreszcie przepisali mi działke majętna jestem teraz nie ma co ![]() teraz gdy siedze w domu bedę mogła zacząć załatwiać sprawy związane z budową domu, tzn. pozwoleniem na budowę! co do dolegliwości ciążowych, ja mam niestety skurcze nóg, szczególnie w nocy! i niestetety ból kręgosłupa, w sobote znów jak ta wariatka dopadłam się wielu czynności porządkowych i wieczorem umierałam z bólu! chyba muszę trochę przystopować! moja mam ostatnio jak biegałam z nią i tatą po mieście zapytała: Ty to jestes w ciaży?? bo tak biegniesz, że ja nie nadążam! ![]() i właśnie zastanawiam się nad jakimiś dodatkowymi witaminkami, bo teraz nic nie przyjmuję a hemoglobina i inne wyniki badań krwi miałam nieco ponizej normy! co przyjmujecie! mam falvit mama- to jeszcze z pierwszej ciąży nie wiem czy mogę przyjmować- musze znaleźć ulotke! Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-10-11 o 15:49 |
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - Wy liczycie te tygodnie wg OM, czy może wg usg? Bo czasem się już gubię.
Ja za niedługo będę w trzeci trymestr wchodzić , w dniu wizyty zostaną mi 3 miesiące do planowanego rozwiązania.
|
|
|
|
#3517 |
|
BAN stały
|
anka_bzzz a po czym wnioskujesz ze ty z tych "małorozciągliwych"? Może akurat będzie OK. No widzisz, to ze ta instruktorka pękła, to trudno, czasami się zdarzy (zależy też od pozycji do rodzenia), ale zazwyczaj jest to i tak 1-3 szwów i koniec, po bólu
I tak lepsze moim zdaniem od nacięcia. Ja mam nadzieję że jestem "tam" tak rozciągliwa jak rozciągliwa jest moja skóra na brzuchu, która póki co w ogóle się nie buntuje jeśli chodzi o naciąganie się ![]() mika ja bym poszła wcześniej, bo z tego co wiem, tych bakterii w ciąży trzeba się jak najszybciej pozbyć (zresztą nie tylko tych) a do wizyty jeszcze 2 tygodnie, a to jednak trochę czasu jest. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Podobno najlepiej jest mierzyć wg OM lub najlepiej wg pierwszych USG - takich do 10tc. Potem się wszystko może rozbiegać, bo każdy dzieciaczek jest inny, inaczej rośnie główka, inaczej nóżki, inaczej brzuszek, jedne są większe, inne mniejsze, więc nie bardzo ma sens patrzenie na termin wg dalszych USG - tak mi tłumaczyła pani ultrasonolog. |
|
|
|
#3518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000 termin porodu jest o dzień wcześniej od terminu liczonego wg. miesiaczki |
|
|
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
make-up-istko, a może się tak zdarzyć, że nie będzie miejsca na Kamieńskiego, jak zacznie się poród i odmówią przyjęcia na porodówkę??
![]() I drugie pytanie: położną z Kamieńskiego się opłaca przed czy po porodzie??
|
|
#3520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I stąd te obawy. Mi też tak ginekolog mówiła, tj. że jak ona ustaliła mi termin na początku, to tego się trzyma (a widziałam tu na wątku i na innych, że dziewczyny zmieniają - dlatego zapytałam). Chodziło mi głównie o suwaczki. Ja mam wg OM, ale jak wyliczałam na różnych stronach to 2 razy mi wyszedł termin z usg więc sobie myślę, że tego się będę trzymać.Cytat:
Może np. przestać rosnąć w takim tempie.
|
||
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
laseczki z Wrocławia..
luknijcie na ten link.. az jestem zaskoczona.. http://forum.gazeta.pl/forum/w,588,1...zycha.html?v=2 bo ja chialam w druga stronę
|
|
|
|
#3522 | |
|
BAN stały
|
hawea opłaca się ją po porodzie
bo tak naprawdę wszystko może się zdarzyć i jeśli będzie jednak CC to położna do nieczego nie jest ci potrzebna. Ja nie słyszałam o przypadku, żeby nie przyjęli na Kamieńskiego, ale należy robić tak jak powiedziała położna z SR - przyjechać jak najpóźniej, a nie jak tylko poczujemy pierwsze skurcze Zresztą wtedy już nie można nam odmówić bo jest za późno ![]() U mnie USG w 9. tyg pokazało własnie termin o 5 dni wcześniejszy od OM. Ale u mnie to OM nie jest dokładne, bo miałam zbyt nieregularne okresy - raz 28, raz 32 dni więc polegam na tym terminie z pierwszego USG. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Nie wyobrażam sobie jechać godzinę czy wiecej z bólami i kulić się w samochodzie. Wolę jak najdłużej posiedzieć w domu i dopiero pod koniec przyjechać do szpitala i wszędzie mi tak radzili
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.make-up-istko, tak myślałam, że po porodzie, ale właśnie zastanawiałam się, co w przypadku, gdy masz ustawioną położną na Kamieńskiego, a nie będzie miejsc.. na Brochowie ponoć kwaszą się na cudzą położną. trochę mnie uspokoiłaś. Ja jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić, na razie zbieram informacje, a na razie to forum jest dla mnie głównym źródłem .czy to możliwe żeby mały kopał powyżej pępka?? pierwszy raz mnie tam kopie
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-11 o 16:35 |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my w zasadzie mamy w planie dzieciaki osobno i my osobno, ale nie wiem jak to bedzie w praktyce, obstawiam, że na początku bedzie spanie z nami, ale chciałabym jak najszybciej obydwoje przyzwyczaic do spania razem, żebysmy ze starym spokój mieli hahau nas kaskup też wpadł pomysł szymona, był tomek ( pomysły amelki, bo tak mają na imię bliźniaki w jej przedszkolu i się nie może zdecydować :P ) ja dalej jestem przy filipie a moj małz chce seweryna...oby do lutego |
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Louboutinka ciekawe te wypowiedzi....
Dziewczyny, a ja mam przeczucie, że lekarz pośle mnie do szpitala wcześniej, ponieważ moja ciąża zaczęła się jak zaczęła po laparoskopii i pewnie będzie chciał dmuchać na zimne, no ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Kurcze ale głowa mnie boli, chyba jednak zapowiada się niezła migrenka. |
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Kaskup Szymon sliczne imie
![]() a ja drugi tydzien na L4 już mam dosyć ale lekarka kazała brać jeszcze antybiotyki do całkowitego wyleczenia... a zaczeło się niewinnym katarkiem
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
agape wiem co to znaczy siedzieć na L4, ja już siedzę 3 miesiąc i nie uśmiecha mi się to, bo ja to z tych co lubią coś robić więcej, zdrowiej jak najszybciej
|
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
Dwie godziny zajęło mi nadrabiane trzech dni ![]() Widzę, że przez weekend wiele się u Was wydarzyło. Havana mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży, a wystawione za drzwi walizki pomogą oprzytomnić się Twojemu TŻ. Im tak czasem trzeba dać kopniaka w tyłek, dopiero wtedy zaczynają myśleć. Ja całe szczęście nie mam takich problemów...już kiedyś pisałam, że mój mąż to anioł. Beze mnie nigdzie nie wychodzi. Zreszta my jesteśmy domatorzy uwielbiamy razem spędzać czas nawet na leniuchowaniu.I wiek myślę, że nie ma tutaj za bardzo znaczenia. Jestem z moim TŻ od 18 roku życia i od początku tak było. Ja wolałam rezygnować z wypadów na miasto z koleżankami, żeby być z nim a on wolał być ze mną. Do dzisiaj tak zostało ![]() anka_bzzz pytałaś kilka stron temu bodajże o to jak sprawdza się czy szyjka jest skrócona i rozwarta. Tylko w badaniu ginekologicznym, inaczej nie da rady Wiek ciąży najlepiej liczyć wg. OM i tego trzymać się do końca. W USG potrafią różne dziwy wychodzić. A to, że dziewczyny tak tutaj zmieniają TP na dwa dni w przód czy w tył, to i tak bez sensu, bo prawidłowo poród może odbyć się dwa tygodnie przed wyznaczonym TP lub dwa po. Ustalcie sobie jeden termin i tego się trzymajcie Jeśli chodzi o nacięcie krocza to też chciałabym go uniknąć Mam nadzieję, że się uda Wszystko zależy od tego jak do tego podejdzie położna. W wielu szpitalach po prostu wygodniej naciąć krocze bo nie trzeba tyle siedzieć przy rodzącej co jest świństwem..... ![]() Bo np. wiszące na ścianach certyfikaty "Rodzić po ludzku" nie mają nic z tym wspólnego w danym szpitalu ![]() I jeśli będziecie miały swoją położną omówicie z nią kwestie prowadzenia I fazy porodu. Nie dajcie się przykuć do łóżka pod KTG na 12 godz. Jeżeli nie będziecie miały pękniętego pęcherza a z tętnem dziecka będzie wszystko ok, to nie ma przeciwwskazań żeby chodzić. A wtedy najlepiej rozwiera się szyjka, bo Maluszek siłą grawitacji schodzi na dół. Kiedy będziecie leżeć poród będzie się ciągnął o wiele dłużej. Make_up_istka moja mała Sara też zamieniła sobie pęcherz na żołądek I jeszcze cwanizna ułożyła się tak, że główkę i tułów ma z mojej prawej strony a nóżki tuż pod żołądkiem, więc kiedy się rozciąga.....piętkami prosto w mój świeżo wchłonięty obiadek ![]() W sobotę zaczęłam 30 tydzień! Jej jak ten czas szybko leci, jeszcze 8 tygodni i mogę rodzić......już się trochę boję Ale będzie dobrze, musi być W związku z tym poszłam dzisiaj do wiejskiego lumpka, chociaż obiecałam sobie, że w tym miesiącu nie zrobię żadnych zakupów dla małej..... No ale...![]() No i zdjęcie z niedzielnego spacerku.....troszkę krótka na nim jestem Ale to mąż mnie tak jakoś dziwnie uchwycił
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-11 o 18:03 |
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Marika.S ile wydałaś na te śliczne ciuszki? Natomiast Ty wyglądasz prześlicznie
![]() ![]() Mszę się z wami podzielić przykrą wiadomością, moja koleżanka straciła dziecko , ma już chłopca i w drugą ciążę zaszła 7 miesięcy po cc. Bała się od początku, bo od początku coś było nie tak. No i się stało......
|
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym terminem to wiem, że może być i w jedną i w drugą do 14 dni, ale byłam ciekawa, jak Wy liczycie. Ja mam od OM. Czyli liczę 40 tygodni. BTW. Kobieto! Ty jesteś jeszcze w stanie nosić obrączkę? Podziwiam! |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Marika super wyglądasz
![]() powiedzcie mi jak to jest z płatnością za L4 ale takie które dostałam od zwykłego lekarza bo grypsko mnie złapało, to będzie 80%?? czy może 100%?? aha, a ja licze wg usg bo i na pierwszym i na drugim wyszedł ten sam termin a wg OM termin mam na 8 dni wcześniej ale miałam b nieregularne miesiączki raz 32 a raz 45dni więc polegam na USG Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-10-11 o 18:22 |
|
|
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
mika_am ja byłam dzisiaj u mojej gin i na skurcze łydek kazała kupować wapno. Kupiłam takie rozpuszczalne i będę pić na razie raz dziennie. Zobaczymy
![]() MARIKA.S śliczne ciuszki ![]() Dzisiaj urodziła żona moja kuzyna Chłopak 54 cm, 3400kg, wszystko wporządku Mamy już pierwszego maluszka w naszej rodzinie ![]() Moja córcia będzie druga ![]() Jak już wpominałam byłam dzisiaj na kontroli u gin i się troszkę zmartwiłam. Już od kilku lat mam torbiel, który ma jakieś 3cm i nawet widać u mnie po jednej stronie że po prostu coś tam mam... Teraz podobno mi się powiększył. Dostałam antybiotyk Duomox. Mówi Wam to coś? Pani dr powiedziała, że jeżeli zajdzie jakiś stan bakteryjny to raczej będzie cesarka. Tego bym nie chciała Słyszałam raczej, że taka torbiel właśnie podczas porodu może zniknąć i byłby problem z głowy. Tyle czasu to miałam i jakoś żaden gin się bardziej nie zainteresował a teraz mnie dołują.Ale posłuchałam sobie serduszka maluszka chociaż a to bardzo miłe doświadczenie Co do mojego chłopa to jest dobrze. Spokojnie i bez kłótni Dostałam nawet moją ulubioną milkę od niego jak przyjechał z pracy ![]() Teraz moj tata go trochę pogonił i poszedł pokój szlifować ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Aha Dziewczyny bo bym zapomniała! W Biedronce są śliczne skarpetki 2 pary za 3,49 i rajstopki chyba za 7 ale też super takie grubsze i ładne wzory
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
lilijka3 nie wiele
Za wszystkie 14 zł I jeszcze sobie za 15 zł ładną bluzkę kupiłam....z kuszącym dekoltem ![]() anka_bzzz właśnie od kilku dni nie zakładam obrączki, bo nad ranem miałam strasznie spuchnięte palce. Ja nigdy jej nie ściągałam, nawet w niej spałam, ale wolę na noc nie zakładać. A że mam sklerozę, to ściągnęłam ją już na dobre bo przed spaniem bym zapomniała, w tą niedzielę założyłam, jak szliśmy na spacer, bo taka samotna mi się wydawała agape z tego co wiem to 80% z racji choroby.....ale może się mylę. Havana Duomox to delikatny antybiotyk. A dlaczego nic Ci nie robili z torbielą przez tyle czasu??? Ach no i może się powtórzę ale na skurcze łydek najlepszy potas z magnezem. Miałam straszliwe dopóki nie zaczęłam brać Asparginu.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-11 o 18:34 |
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Havana Znam DUOMOX, to popularny antybiotyk przepisywany przez min. ginekologów w ciąży. To niby ten bezpieczny, który może być stosowany w ciąży.
MARIKA.S kuszący dekolt powiadasz?? Ja ostatnii kupiłam dwa body i taki sweterko-kaftanik w sumie za 7 zł ![]() PILNE: oddam moją głowę, bo już nie wytrzymam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!1 |
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#3536 |
|
BAN stały
|
Dopilnujecie żeby na L4 wpisali Wam kod B czyli ciąża - wtedy za zwolnienie jest 100%. No i radzę sprawdzić ile Wam naprawdę wypłacili, bo mi ostatnio zamiast 100% z ZUSu wypłacili 80% i to nie od mojej wypłaty a od najniższej krajowej
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- hawea mnie martwi na Brochowie to, że ciągle co jakiś czas słyszę tam o gronkowcu... Na Kamieńskiego mieli, ale w zeszłym roku własnie z tego powodu robili generalny remont, łącznie ze zrywaniem kafelek (mimo że porodówka nie była stara ani zniszczona) i teraz jest OK. Aha, no i parę razy juz slyszałam o umawianiu się tam wcześniej na ZZO (tam trzeba dać znać wcześniej i zapłacić oczywiście) a jak przychodziło co do czego to i tak znieczulenia nie dali, bo anestezjolog się nie zjawił... Ale to jesli kogoś w ogóle ZZO interesuje. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-11 o 19:30 |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
powiedzcie mi jak to jest z płatnością za L4 ale takie które dostałam od zwykłego lekarza bo grypsko mnie złapało, to będzie 80%?? czy może 100%??
Witam, ja miałam zwolnienie od lekarza rodzinnego z powodu przeziębienia i było płatne 100% bo na zwolnieiu był wpisany kod "B" Wiec nikt nie wnikał z jakiego powodu dokładnie jest zwolnienie liczyło się tylko że jestem w ciąży. Wiem że na pewno miałam 100 % bo dostałam już RMUA to sobie sprawdziłam
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.babybox.com.pl/
polecam mają nowe i używane ciuski, ale to wygląda jak normalny sklep nie szmateks, jest jeszcze innego właściciela w Sosnowcu na Patelni, w bramie za CoNieCO w bramie jest tez pizzeria Etcetera ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Nieważne czy grypa, ważne że w ciązy
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
A to z jakiegoś konkretnego powodu? Bo ja też zaszłam po laparoskopii i moja gin nic mi nie mówiła na ten temat.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

Ja też nie zamierzam dać się naciąć, tym bardziej że im więcej czytam, tym częściej dowiaduję się że w większości przypadków nawet gdyby doszło do delikatnego pęknięcia, goi się ono dużo szybciej i mniej boleśnie, ponieważ zazwyczaj pęka tylko skóra która znajduje się między wejściem do pochwy a odbytem, a przy nacięciu (tnie się po skosie) nacinana jest dość znacznie (3-5cm) skóra i mięśnie (dlatego tak później boli)

I TŻ też już wie, że ma dopilnować żeby nikt się do mnie z nożyczkami czy skalpelem nie zbliżał, gdybym ja sama nie miała siły protestować
, w dniu wizyty zostaną mi 3 miesiące do planowanego rozwiązania.

już mam dosyć ale lekarka kazała brać jeszcze antybiotyki do całkowitego wyleczenia... a zaczeło się niewinnym katarkiem