Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 16:21   #3751
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem w ogóle twojej tendencji, żeby sie kłócić na ten temat, w ogóle zauwazyłam, że mamy, które nie decydują sie na karmienie piersią, lub karmia krótko sa strasznie drazliwe na ten temat i zamiast po prostu powiedzieć, że tak, wiem, że mleko kobiece jest najzdrowsze, ale ja podjęłam inna decyzje i już, to będa naginac teorię, że mleko wcale nie jest zdrowe, że było wodniste, że po 6 mscu juz nie ma wartości itd... naprawde nie trzeba w ten sposób uzasadniac swojej decyzji.

Nie chodzi mi w tym co napisałam o mleko, tylko o to, że którakolwiek z Nas napisze coś innego co nie zgadza się z Twoim poglądem to od razu robisz z tego wielkie ALE. Bo to Ty musisz mieć racje, Twoje musi być na wierzchu.

Poza tym nie uważam, że karmiłam krótko i nie mam z tym problemu. Miałam tak tłuste mleko, że pływał tłuszcz po wierzchu. I w nosie mam uzasadniać komuś dlaczego podawałam dodatkowe pokarmy, gów.... to kogo obchodzi.(za przeproszeniem)

Już wcześniej parę razy korciło mnie, żeby Ci napisać o nie których Twoich teoriach w temacie porodu czy początków opieki, ale odpuściłam, po czasie okazało się, że dziewczyny nie wytrzymały. Do Ciebie jednak nie dociera.
Działasz na zasadzie "Moja racja jest najmojsza i nikt nie ma prawa mówić nic innego"
Uwierz, że inni ludzie mają inne zdania i trzeba to uszanować Tobie to za bardzo nie wychodzi.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-10-11 o 16:29
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:34   #3752
iizabelaa
Zakorzenienie

ja nie wyobrażam sobie karmić dziecka tylko mlekiem z piersi do roku,
wg mnie nie było by to dla niego zdrowe,
ale chyba nie jestem w tym odosobniona,

Według polskich zaleceń wprowadzanie produktów w posiłkach uzupełniających (soki, owoce, produkty zbożowe, mięso, żółtko itd. ) należy rozpocząć po ukończeniu 4. miesiąca życia (120 dni życia), a przed ukończeniem 6. miesiąca życia (180 dni życia).
Stary 2010-10-11, 16:36   #3753
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

agus 87 tak napisala Blackrose faktytcznie 3 cm to malo bo ja bylam w 11 tyg i 4 dniu na usg i dzidzia 57mm teraz jestem w 14tyg i 2 dniu i w sobote na usg dzidzia miala 80mm to moze ty w 10 albo w 9 tyg ciazy jestes?A co powiedzial lekarz co badanie robil jaki on stwierdzil termin po usg?
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:37   #3754
diatoma
Zadomowienie

witajcie, nie pisałam kilka dni, ale czytałam i nie mam zaległości!!!

wczoraj miałam zdjęcia ślubne w plenerze, w pałacyku i w parku, pogoda nieziemska była.lepsza niż na weselu. ale powiem wam niby nie przytyłąm ale nie byłam w stanie usiąść w sukni, dziwne, no może 1 kg, ale to aż tak bym się powiększyła?? no za tydzień już bym tych zdjęć w tej sukni nie zrobiła hihi.

Black rzeczywiście, masz racje troszkę mało, ja w 12 tyg miałam 6cm.
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:38   #3755
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja nie wyobrażam sobie karmić dziecka tylko mlekiem z piersi do roku,
wg mnie nie było by to dla niego zdrowe,
ale chyba nie jestem w tym odosobniona,

Według polskich zaleceń wprowadzanie produktów w posiłkach uzupełniających (soki, owoce, produkty zbożowe, mięso, żółtko itd. ) należy rozpocząć po ukończeniu 4. miesiąca życia (120 dni życia), a przed ukończeniem 6. miesiąca życia (180 dni życia).
ja też
przecież wprowadzanie dodatkowych posilków innych niż mleko nie jest spowodowane tym, ze mleko jest niewartościowe tylko w innych celach,
aby dziecko sie przyzwyczajalo do roznych potraw i aby przyzwyczajac jego uklad pokarmowy do trawienia roznego jedzenia oraz roznych witamin itd
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:41   #3756
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Ja jak już pisałąm karmiłam rok i 4 miesiące ale jak Lenka miała 6 czy 7 miesięcy zaczełam wprowadzać nowe pokarmy zupki i obiadki a potem nawet kaszki i podawałam pierś

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 16:55   #3757
Castia
Wtajemniczenie

Aguś też mi się wydaje że malutkie to Twoje bobo, no ale jak masz dwa terminy to w którym ty teraz tyg jestes bo 30 kwiecien a 17 maj to ponad 2 tyg roznicy, więc patrząc po wymiarach dziecka to jednak ten drugi termin jest bardziej prawdopodobny
moje dziecko w 12tc tez jakos mierzylo ponad 6cm.

Stysia wszystkiego najlepszego Kochana wyglądaliscie pięknie

jeśli chodzi o karmienie to jest to decyzja kazdej mamy i nikomu nic do tego. ja osobiscie chcialabym karmic tak do pół roczku jesli będę miała taką mozliwosc. i myslę że nie ma nic piekniejszego niż karmiąca mama swoją pociechę, zawsze mnie ten widok rozczula, ale to moje zdanie

jesli chodzi o wózki to byłam w jednej hurtowni w mojej mieścinie i mieli wózki dwóch producentów tylko, Coneco i jakis taki dziwny. No ale to Coneco to nie wiem. ogólnie wózek spoko w cenie cos koło 1000zł to chyba wolę Tako Jumper za tą cenę.

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-10-11 o 16:57
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:06   #3758
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Ja też uważam że karmienie to indywidualna sprawa każdej matki i nikt nie powinien nikogo krytykować.

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:19   #3759
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Częstochowa wiedzie prym w wózkach jak szukam na necie. Może nawet tam zrobimy sobie wycieczke w weekend, połączymy przyjemne z pożytecznym dzwoniłam po sklepach w zabrzu i gliwicach i ceny to od 900 min, jest jednak różnica z allegro. Co Wy na to: http://allegro.pl/wozek-vajper-fotel...259113314.html wypasiony, z parasolką, śpiworkiem i ogólnie mi się podoba i ta cena

ja tylko poczułam ten jeden raz wyraźne kopnięcie i raz wieczorem i to wszystko, no ale w sumie to 17 tydzień teraz a pierwszy raz był w 16 więc i tak wcześnie.
To będziemy trzymać kciuki za wizyte i daj znać potem
Też słyszałam,że fajne wózki można kupić w Częstochowie.

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Obiecałam,że wstawię zdjęcia ze ślubu, obietnicę spełniam miłego oglądania
Super wyglądałaś fajne zdjęcia
neti23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:30   #3760
aja1
Zakorzenienie

Dziś siostrunia przytargała reklamówkę z ciuszkami i były tam butały

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-11, 17:36   #3761
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja jeszcze na nic nie patrze stwierdzilam ze mam jeszcze duuuzo czasu do kupowania ciuszkow wozka itp moze dlatego ze jeszcze nie wiem czy to dziewczynka czy chlopiec ....mysle ze dopiero po Swietach Bozego Narodzenia zaczne wszystko kompletowac....co do tesciowych to nie bylam odpowiednia kandydatka bo jestem dziewczyna po przejsciach (rozwodzie)i mam dziecko z pierwszego zwiazku i oni nigdy tego nie zaakceptuja tak jak i wiekszosc ludzi taka mentalnosc Polakow-nie stety....do tego pochodza ze wsi i gospodarki a ja z miasta wiecie bez hektarow-kolejny minus... bo z tego co slyszalam gdybym byla odpowiednio bogata to nie mieliby nic przeciwko temu ze jestem po przejsciach ....no ale zycie roznie sie czlowiekowi uklada i moje pierwsze ulozylo sie fatalnie-bylam w ciazy w wieku 20 lat no i potem slub bo tak trzeba bo dziecko a pozniej przejrzalam na oczy i sie rozwiodlam.No a teraz od 2 lat jestem szczesliwa z Moim Tż i nie wyobrazam sobie zycia bez niegoPrzepraszam ze sie Wam zale ale komus musialam.
Nie przejmuj się takimi ludźmi, każdy z nas ma jakąś historię życia za sobą, najważniejsze że teraz jesteś szczęśliwa,a co najbardziej budujące - to że nie zostałaś z tym facetem, że zmieniłaś coś w swoim życiu, a nie zostałaś i narzekałaś - tak robi wiele osób, nie ma siły,żeby zakończyć związek, który zatruwa ich życie.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
nie jestem na 100% pewna, ale z tego co wiem sądownictwo w Polsce nie opiera sie na zasadzie precedensu (jak np w USA) - oznacza to, że nawet jesli jakis sąd cos ustali dla kogos, to nie jest zobowiązujące dla kolejnych tego typu spraw, tylko każdy taki przypadek trzeba rozpatrywać od nowa, a sędzia nie musi sie opierac na wyroku z tamtej sprawy, tylko może wydac swój niezalezny wyrok, ale oczywiście jest większa szansa, jesli cos ktos tam ustalił, że nieformalnie będą inni sie na tym wzorować

Bardzo fajnie, że sa osoby, które też długo karmiły

Aja, ale Ty mylisz dwie sprawy, meritum nie jest to, czy jakies kobiety w Twoim otoczeniu karmiły tak długo, bo to nie ma znaczenia, mleko jest mlekiem i ma swoją wartość, nawet jakby 90 % kobiet zdecydowało się w ogóle nim nie karmić Podawałas swojemu dziecku dodatkowe pokarmy i ok, Twoja sprawa, to kiedy się zaczyna podawać te pokarmy dziecku to indywidualna decyzja matki, lekarza pediatry i przede wszystkim dziecka, które swoimi reakcjami pokazuje, czy jest na to gotowe, czy nie. Niezaleznie od tej decyzji, jesli matka decyduje sie ze względów zdrowotnych karmic dziecko tylko piersią do roku, to jej mleko jest w stanie zapewnic dziecku wszystkie składniki odzywcze. Gorzej dla samej matki, bo wiadomo, jest to dla jej organizmu wieksze obciążenie.

Ja nigdzie sie nie upieram, że trzeba sama piersią do 1 rż, nie wiem skąd Ci się to wzięło? Nie jestem Twoja teściową, nie projektuj na mnie swoich z nia problemów.

Ja tylko prostuję, że mleko po 6 mscu nie musi spełniac tylko funkcji popitki, o czym Ty napisałaś, bo może być ( ale nie musi, jesli mama nie chce) jedynym pełnowartościowym pokarmem nawet do roku i to się zaleca dzieciom alergicznym.

Nie rozumiem w ogóle twojej tendencji, żeby sie kłócić na ten temat, w ogóle zauwazyłam, że mamy, które nie decydują sie na karmienie piersią, lub karmia krótko sa strasznie drazliwe na ten temat i zamiast po prostu powiedzieć, że tak, wiem, że mleko kobiece jest najzdrowsze, ale ja podjęłam inna decyzje i już, to będa naginac teorię, że mleko wcale nie jest zdrowe, że było wodniste, że po 6 mscu juz nie ma wartości itd... naprawde nie trzeba w ten sposób uzasadniac swojej decyzji.

Wiesz, ja np jestem wegetarianka i ludzie tez często mnie pytają, a co jak jesteś w ciąży itd... a ja nie wymyslam teorii, że wegetarianie mają zdrowsze ciąże, że mięso jest mało wartościowe itd... tylko po prostu łykam więcej suplementów, pilnuje badan krwi i mam wyniki ok, a to, że nie jem mięsa ze względów etycznych to moja sprawa i tyle, nie musze do tego wymyslac dodatkowych teorii i sie usprawiedliwiać i nie czuje sie atakowana, jesli ktos ma inne zdanie na ten temat

slicznie Stysia wyglądaliście, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Pewnie,że nie mamy systemu common law, a sędziowie są niezawiśli, wyroki wiążą tylko w konkretnych sprawach, tyle tylko że interpretacji przepisów prawa dokonujemy w świetle orzecznictwa sądowego. Poruszając się w gąszczu niejasnych przepisów urzędnicy powołują się na wyroki sądów w stosowaniu prawa. Więc można próbować swych sił w usc i nadać dziecku imię np. Max Jak kto woli

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Odebrałam dziś wyniki PAPP-Y i: ryzyko zespołu Downa 1:3900, zespołu Edwardsa 1:9500 a zespołu Patau 1:30000. Jestem happy Dwa lata temu ryzyko zespołu Downa miałam 1:840 więc spodziewałam się teraz jeszcze gorszego wyniku a tu miła niespodzianka Oczywiście, ze względu na wiek lekarz wydający mi wynik zaproponował test potrójny i amnio ale podziękowałam

Niutka, kiepsko z tym Twoim samopoczuciem Żeby się tylko nie zaczęło piep...ć bo nie pozwolą Ci później na poród w domu U nas w USC bez problemu mozna zapisać takie imiona jak Alex, Max czy Olivier, kwestia miasta. Ile przytyłaś od początku? Trzecia ciąża to jednak nie przelewki, chyba trudniej utrzymać wagę.

Marsylia, dzięki za normy zapisałam i będę mieć porównanie

Patrycja, gratuluję synka Słodkie foteczki

Monika267, najważniejsze że maleństwo zdrowe, będzie dobrze A brzuszek śliczny i maleńki

Migotka8765, witaj

Eirene, trzymam kciuki

Stysia, piękne fotki

Milena87, śliczny brzusio a z Ciebie piękna dziewczyna
Moje gratulacje tak pięknego wyniku
Stary 2010-10-11, 17:46   #3762
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czesc mamusie
pamietacie mnie jeszcze ?
jednak mam dwa terminy nadal
jeden an 30 kwietnia drugi na 17 maja
obecnie jestem w 12 tygodniu wczorj w sumie zaczelismy
w piatek bylam na usg
dzidzius okej, 3 cm, machal mi raczkami i nozkami, serduszko widzialam, slyszalam, lezka poleciala
wszystko jest wporzadku za msc nastepna kontrola
patrze na wasze slodkie brzuszki, niesamowite
mi zaczyna rosnac
w obcislym dlugim golwie juz troszke widac :
A miałam dziś napisać na forum czy ktoś słyszał co u Ciebie,bo przecież się udzielałaś a tu nagle zniknęłaś i cisza

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:17   #3763
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czesc mamusie
pamietacie mnie jeszcze ?
jednak mam dwa terminy nadal
jeden an 30 kwietnia drugi na 17 maja
obecnie jestem w 12 tygodniu wczorj w sumie zaczelismy
w piatek bylam na usg
dzidzius okej, 3 cm, machal mi raczkami i nozkami, serduszko widzialam, slyszalam, lezka poleciala
wszystko jest wporzadku za msc nastepna kontrola
patrze na wasze slodkie brzuszki, niesamowite
mi zaczyna rosnac
w obcislym dlugim golwie juz troszke widac :
a czemu dwa terminy takie odległe???
i właśnie moje bobo też miało ok 6cm w 12 tygodniu więc chyba jesteś we wcześniejszym nie wiem

dobra a ja się muszę pochwalić wam byłam na wizycie usg nie miałam ale za to słyszałam serducho kluseczki mojej cudowne uczucie wszystko jest ok ten brzuch napiety mam to on powiedział żeby nospę brać bo to od wysiłku ale w badanu wyszło ok wszystko więc nie ma powodów do niepokoju tak musi być

a właśnie dziewczyny od którego tygodnia się to połówkowe robi?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:20   #3764
iizabelaa
Zakorzenienie

ja jeszcze w pracy siedzę,
kurcze jednak jak jestem w ciąży to gorzej znoszę nadgodziny

ale za to zjadłam pyszną chińszczyznę

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a właśnie dziewczyny od którego tygodnia się to połówkowe robi?
od 18tc do 22 tc
Stary 2010-10-11, 18:24   #3765
Eirene1987
Zakorzenienie

dzięki iizabelaa właśnie tak na necie teraz znalazłam a się zastanawiam bo następną wizytę mam 2 listopada i będę akurat kończyła 18 tydzień czyli chyba się załapię dzięki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:31   #3766
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

od 18tc do 22 tc
cenna informacja, bo waham się czy nie zgłosić się do gina z tym brzuchem a chciałabym się już załapać na połówkowe

Stary 2010-10-11, 18:34   #3767
Jok3r
Zadomowienie

No, a mi gine powiedzial, ze lepiej od 20 tyg, bo wtedy np ta wada, ktora ma Mateo jest bardziej wykrywalna. Tz im wieksze serce tym lepiej mozna okreslic czy ta wada sama sie naprawi czy nie.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 18:51   #3768
agus87
Zakorzenienie

malutki bo tak jak napisalam
mam dwa terminy
ten pierwszy to od opstatniej @ czyli 24 lipca
ale jak pisalam wczesniej wg testow owulacyjnych owulke mialam dopiero 13 sierpnia ( bylam na wczasach nad morzem itp, wiec pewnie mi sie cykl przedluzyl) wiec to samo powiedzialm lekarz
termin raczej majowy i z usg tez wynika, ze majowy
mowil, ze dziecko jest w sam raz jak na swoj wiek
takze nie mam powodow do zmartwien
Stary 2010-10-11, 19:01   #3769
neti23
Raczkowanie

Cytat:
ja jeszcze w pracy siedzę,
kurcze jednak jak jestem w ciąży to gorzej znoszę nadgodziny

ale za to zjadłam pyszną chińszczyznę

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

od 18tc do 22 tc
a nie da się wywinąć od tych nadgodzin ? niedobrze,że tyle pracujesz

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No, a mi gine powiedzial, ze lepiej od 20 tyg, bo wtedy np ta wada, ktora ma Mateo jest bardziej wykrywalna. Tz im wieksze serce tym lepiej mozna okreslic czy ta wada sama sie naprawi czy nie.
mój gin mówił,że najlepiej w 21 tyg.
Stary 2010-10-11, 19:22   #3770
Mantequilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja też tak mam czytam to forum dziewczyny wózki wybierają, łóżeczka, laktatory a ja? no nie wiem pewnie jak już się wciągnę w wir to odwrotu nie będzie ale na razie pokusiłam się o parę ciuszków dla maluszka ale o wieczorem wam się pochwalę

a ja tylko dla siebie na razie, żeby mi było wygodnie
Ogólnie w otoczeniu moim najbliższym nie mam ciężarówek ani matek, więc się jakoś nie nakręcam, szczególnie, ze pracuje pełnowymiarowo, to nawet nie mam czasu polować na jakieś okazje w necie czy latać na zakupy. Tak koło 7 miesiąca pewnie zacznę sobie powoli kompletować wyprawkę, ale an razie nawet nie miałabym gdzie tego pomieścić
Mantequilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:22   #3771
agaaga89
Zakorzenienie

Połówkowe i tak mam planowane na 19, 3 zobaczę czy z brzucholem się pogorszy...

Stary 2010-10-11, 20:07   #3772
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti23 Pokaż wiadomość
a nie da się wywinąć od tych nadgodzin ? niedobrze,że tyle pracujesz

od tych raczej nie,
bo jak się wychodziło wcześniej w tamtym tygodniu,
to teraz musze odrobić tego minusa

odkąd jestem w ciąży staram się nie robić nadgodzin
Stary 2010-10-11, 20:25   #3773
neti23
Raczkowanie

Cytat:
od tych raczej nie,
bo jak się wychodziło wcześniej w tamtym tygodniu,
to teraz musze odrobić tego minusa

odkąd jestem w ciąży staram się nie robić nadgodzin
aha, to w takim razie odpracowanie wyjścia prywatnego
no cóż, trzeba odrobić
dobrze,że była chociaż chińszczyzna

prawidłowo z tymi nadgodzinami w ciąży

korzystacie dziewczyny (pracujące) z opcji wyjść na badania kontrolne w czasie ciąży, których nie trzeba odrabiać ?
Stary 2010-10-11, 20:26   #3774
Montii
Zakorzenienie

o boże jaka jestem padnięta po szkole
nadrobiłam ale nie jestem w stanie na nic odpisać
ani nie mam siły ogólnie pisać... także życzę wam tylko miłego wieczorku i idę wysyłać książki dla wanilki

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:29   #3775
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Niutka, kiepsko z tym Twoim samopoczuciem Żeby się tylko nie zaczęło piep...ć bo nie pozwolą Ci później na poród w domu U nas w USC bez problemu mozna zapisać takie imiona jak Alex, Max czy Olivier, kwestia miasta. Ile przytyłaś od początku? Trzecia ciąża to jednak nie przelewki, chyba trudniej utrzymać wagę.

Nie jestem pewna, czy w ogóle w takim przypadku, nawet jak łozysko sie podniesie będe mogła rodzic w domu, bo to zalezy jak wysoko sie podniesie, może sie odsunąc od ujścia, ale pozostac nisko i wtedy nie będziemy ryzykowac, tylko sn w szpitalu może się tez okazac, że ze względu na to, że ja mam bardzo szybkie porody ( P I- 5 h i P II - 1 h ) , jesli łozysko będzie nisko, to i tak zlecą planową cc, bo moge nie zdążyć na sn z mojego domu do szpitala, a wtedy z tym łozyskiem jest ryzyko, tak więc zobaczymy, na razie bęe miała częsciej usg, żeby to obserwować.

Od początku przytyłam 4,5 kg

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Już wcześniej parę razy korciło mnie, żeby Ci napisać o nie których Twoich teoriach w temacie porodu czy początków opieki, ale odpuściłam, po czasie okazało się, że dziewczyny nie wytrzymały. Do Ciebie jednak nie dociera.
Działasz na zasadzie "Moja racja jest najmojsza i nikt nie ma prawa mówić nic innego"
Uwierz, że inni ludzie mają inne zdania i trzeba to uszanować Tobie to za bardzo nie wychodzi.
Moja racja jest moja, a inni moga miec inne zdanie i zawsze to podkreslam,
niemniej jednak są pewne, za przeproszeniem szkodliwe mity i głupoty, co jak czytam, to niestety nie moge nie sprostować, jak z tym mlekiem właśnie poza tym ja prostuje konkretne rzeczy, a ty zwracasz sie personalnie do mnie, a to juz zupełnie co innego, ja nie będę dyskutowac z osoba, która brak argumentów merytorycznych musi przykrywac wulgaryzmami i atakiem personalnym, to nie mój poziom.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja też
przecież wprowadzanie dodatkowych posilków innych niż mleko nie jest spowodowane tym, ze mleko jest niewartościowe tylko w innych celach,
aby dziecko sie przyzwyczajalo do roznych potraw i aby przyzwyczajac jego uklad pokarmowy do trawienia roznego jedzenia oraz roznych witamin itd
zgadzam się z powyższym

Tak, zaleca sie i ok, ja się z tym zgadzam

nie rozumiem dlaczego cały czas piszecie tak, jakbym ja miała coś przeciwko wprowadzaniu pokarmów od 6 msca

Ja pisze jedynie, że jesli dziecko jest alergiczne to zalecane jest przez niektórych lekarzy karmeinie wyłącznie piersia nawet do 1 rż, ale nie piszę, że to jest model najlepszy, tylko wyjątkowy i że w takich przypadkach, co widac było po moich dzieciach dzieci nie dość, że nie umarły z głodu, to jeszcze rozwijały sie pieknie, a alergie ustapiły ( do 10 msca i do 8 msca wyłącznie pierś, ze względu na skłonności do alergii) .

Wszelkie zalety mleka sa wymienione m inn. tutaj i jak mi ktos powie, że mleko jest niezdrowe, no to niestety uznam to za głupotę. Sa wyjątkowe przypadki nietolerancji mleka, ale normalnie to mleko matki jest najlepszym pokarmem i zaleca sie karmienie wyłącznie piersią do 6 mż. Wyłącznie, czyli nie podajemy nawet żadnych herbatek itd... ( chociaz ja podawałam koperkową na kolki)
A generalnie karmienie uzupełniane wprowadzanymi pokarmami co najmniej do 1 rż.
a jaką kto podejmie decyzje, to juz jego osobista sprawa.

http://www.*******/czytelnia/a407-Te...czce_szpikowej

( nie sugerować sie tytułem linku) tam gdzie kropki wpisac d o z. p l. bez spacji
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-11 o 20:38
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:32   #3776
aja1
Zakorzenienie

Po pierwsze doczepiłaś się do mojej wypowiedzi bezpośrednio.
Dwa - gdzie użyłam wulgaryzmów??

Dlaczego uważamy, że jesteś przeciwna karmieniu dodatkowemu?? Bo to wynika z Twoich wypowiedzi.

Masz rację kończymy dyskusję, bo jest na zasadzie - gadał dziad do obrazu

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-10-11 o 20:34
Stary 2010-10-11, 20:33   #3777
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti23 Pokaż wiadomość
aha, to w takim razie odpracowanie wyjścia prywatnego
no cóż, trzeba odrobić
dobrze,że była chociaż chińszczyzna

prawidłowo z tymi nadgodzinami w ciąży

korzystacie dziewczyny (pracujące) z opcji wyjść na badania kontrolne w czasie ciąży, których nie trzeba odrabiać ?

można tak powiedzieć,
mamy taki niby ruchomy czas pracy,
mogę pracować minimalnie 6h dziennie a maksymalnie 12h,
no i musi się zgadzać w rozliczeniu kwartalnym

nie korzystałam z takiej opcji
Stary 2010-10-11, 20:45   #3778
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
P
Dwa - gdzie użyłam wulgaryzmów??
a chociazby tutaj
Cytat:
gów.... to kogo obchodzi.
i wczesniej też, ale juz nie będę szukać

Jesli nie rozumiesz róznicy między krytyką spornej wypowiedzi, danego poglądu, a krytyką osoby, no to trudno, ja Ciebie tego nie nauczę
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:51   #3779
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A ja dziewczynki korzystalam z tych "dobrodziejstw"kobiet w ciazy tzn. wychodzilam z pracy na badania i nie musialam nic odrabiac miodzio teraz mam L4 wiec sobie odpoczywam heh
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:51   #3780
aja1
Zakorzenienie

No cóż nie sądziłam, ze takie słowo uznasz za wulgaryzm, ale niech będzie.
Poza tym, jeśli nazwanie przez Ciebie osoby "głupią" (położna) jest krytyką poglądu to moje gratulacje, sama wpierw się naucz, albo doczytaj wszystkie swoje wypowiedzi.
Na tym rzeczywiście koniec tematu.

Mój Aniołek 30.12.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości