Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 08:38   #1321
gimikis
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Dzień doberek
Ja po wizycie u gina. Z mała wszystko ok. Po badaniu na samolocie powiedział że jest ułożona główka na dół czyli na nietoperka i że dobrze że obija mi żebra Szyjkę mam zamkniętą. Badania oczywiście wszytskie ok. Pielegniarka posłuchała jak pracuje serduszko i tez nie miała zastrzeżeń. Nastepna wizyta za 3 tyg wiec zrobi mi USG i pobierzemy wymaz z pochwy na GBS i będę musiała sama dostarczyć do laboratorium. W sumie dobrze bo jeśli okaże się że nie mam tej bakterii to mała po urodzeniu nie będzie musiała mieć zakraplanych oczek. A co do wagi to.... schudłam. Nie wiem jak to jest mozliwe ale moja waga na plusie to 4,200 g Sama aż byłam w szoku. TŻ patrzył na wagę z niedowierzaniem.
Wczoraj poprasowałam wszystkie pieluchy tetrowe. A dzisiaj robiłam porządek w zamrażarce i będę gotowała bigos
No i po moim cudownym zjeździe spuchły mi stopy w kostkach. Ale wracają do normy.
Co do wyprawki dla małej to brakuje mi łóżeczka, wózka, butelek. To chyba z takich grubszych zakupów. Już nie wspomnę o pakowaniu torby do szpitala. Myślę że za 1,5 tyg powinna już być spakowana

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 08:40   #1322
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
apolonia ten sprzedawca to taki jakiś zakręcony na maxa ;| co do przytycia to zależy indywidualnie, ja od 31 tc do teraz przytyłam jakieś 2 kg. Ale rośnie mi brzusiooooooo....

ja od początku ciąży mam jakieś 6-7kg na plusie więc nie wiele
brzuch też raczej z tych mniejszych i teraz mam wrażenie nie stanął w miejscu
ale mama mnie straszy że z dnia na dzień może mi wybić

i kurtki nie zapnę

do tego mam problem bo w ogóle nie urósł mi biust i nie przytyłam ani grama w ramionach i pasuje mi rozmiar 36-38 ale co z tego jak brzuch i biodra potrzebują teraz 40 a do grudnia napewno dojdzie do 42
i takim sposobem we wszystkich kurtkach wyglądam tragicznie góra dużo za duża rękawy za długie a w brzuchu na styk

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Apoolonia, nie wiem dokładnie o co chodzi, ale może być posiew z pochwy albo posiew moczu. To dwa różne badania.

chyba że w taki sposób
ale wydaje mi się że przed porodem trzeba zrobić posiew z pochwy
żeby dziecka czymś nie zarazić
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 08:47   #1323
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
od miesiąca próbuję kupić skórę na allegro

w końcu zalicytowałam

wcześniej w 5 mailach pisałam wymiary i kolor

po wpłacie wpisałam kolor w tytuł aukcji i w dodatkowym mailu

w niedziele sprzedawca wysłał mi maila bym podała kolor skóry

------------------------------------

wczoraj w lumpku znalazłam dla siebie płaszcz czarny z kapturem do połowy uda ale pasuje teraz na mój brzuch a co ja zrobię w listopadzie albo w grudniu?
nie wiem czy go kupić i liczyć na to że dużo nie przytyję
albo będę do połowy nosić rozpięty

ile ja mogę jeszcze przytyć? (zaczęłam 31tc)
Ale się ciągnie z tą skórą u ciebie ;/ Koleś jakis nie z tego świata jest, bez bazy czy jak?
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 08:49   #1324
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:

mój lekarz NIE WIDZI takiej potrzeby nawet dzwoniłam po laboratoriach, coby we własnym zakresie zrobić, ale wszędzie muszę już mieć próbkę pobraną u lekarza, nie ma opcji pobrania na miejscu
Stary 2010-10-12, 08:52   #1325
KarolinaB
Raczkowanie

Nie wiem, jak będzie u Ciebie, ale ja od 31tc nie przytyłam póki co (i oby tak zostalo!!! bo już +13 ) i brzuszek mi nie rosnie tak samo, a mamy za dwa dni 37 tc i w brzuchu 95 cm. No ale kto wie, czy mi przy tych dwóch-trzech tygodniach nie wbije jeszcze 5 cm. Ale ja zakupiłam płaszczyk-grzybek i mieszczę sie tam bez problemu i z luzem w zasadzie.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 08:57   #1326
olajka
Zadomowienie

Mnie dziewczyny na uczelni mówiły, że miały badania i te prenatalne w 12 t.c., i na cukrzyce ciążowe, na rózne choroby, wagę sprawdzaną kilka razy dziecka.. a ja nic z tych rzeczy. A chciałabym wiedzieć ile ma moja Dzidzia teraz, a on mi kazał za miesiąc przyjść

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Apoolonia, nie wiem dokładnie o co chodzi, ale może być posiew z pochwy albo posiew moczu. To dwa różne badania.
Ja miałam robiony posiew z pochwy, z szyjki macicy dokładniej

Na swoim zjeździe siedziałam z poduchą pod dupiną teraz mam tak, że jak długo przebywam w jednej pozycji to mnie boli kręgosłup w dole po lewej i to nieźle Wózka własnie jeszcze nie mamy. Jakoś tak zeszło i ogólnie nie chciało nam się iść i wybierać, choć dwa mi wpadły w oko, to jest dobrze

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:01   #1327
kretencja
Zakorzenienie

No, my wózka też nie mamy jeszcze. Mąż wczoraj oglądał, ale powiedział, że w wielkim sklepie, w którym był ("Mama i ja") żaden nie schodził poniżej 1000zł. A my nie chcemy tyle wydawać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:05   #1328
ona1010
Raczkowanie

a ja ciagle Was podczytuje, ale nie mam co pisac, wiec siedze sobie cichutko
Myslalam, ze moze dzidzius bedzie chcial sie wynurzyc ze swojego domku w moje urodzinki 10.10, ale nic z tego wiec, ze i tak myslalam, ze bede miec cesarke wymyslilam sobie dla maluszka 20.10.2010, a wczoraj jak bylam u mojego gina, powiedzial mi, ze mam do konca czekac i sama sprobowac rodzic, a jak nie bede dawac rady, to w kazdej chwili moge powiedziec ze chce cesarke i na tym zakonczylo sie moje planowanie Mimo, ze maluszek jest ciagle glowka w gorze, ale jest malutki, bo wczoraj mial 2700 w 37 tg wiec nie powinnam miec zadnych problemow, przy porodzie posladkowym. A moze jeszcze sie obroci.

Takze napewno Ihka i Irsin mnie wyprzedza

De- trzymaj sie w tym szpitalu, ja tez mam za malo wod, ale dzidzia jakos daje rade. Wspolczuje Ci, bo wiem jak tam ciezko wytrzymac. Ale masz dobra opieke, ktora dba o Ciebie i maluszka
Weronisia- Pascalek jest cudny, lepiej zosatc jednen dzien dluzej w szpitalu niz mialo by sie cos stac i musialabys tam znowu zrocic. Nie smuc sie
patrycja- wybaliscie juz imie??? Bo my tez zastanawiamy sie nad zmiana, mial byc Filipek od poczatku, a pozniej sobie jeszcze Kubusia wymyslilam i Tz bardzo sie to spodobalo. I sama nie wiem, nie potrafie zdecydowac, bo oba mi sie podobaja. Powiedzialam do Tz, jak zobacze dzidziusia to zdecyduje, ktore imie bardziej do niego pasuje

Edytowane przez ona1010
Czas edycji: 2010-10-12 o 09:10
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:26   #1329
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
a ja ciagle Was podczytuje, ale nie mam co pisac, wiec siedze sobie cichutko
Myslalam, ze moze dzidzius bedzie chcial sie wynurzyc ze swojego domku w moje urodzinki 10.10, ale nic z tego wiec, ze i tak myslalam, ze bede miec cesarke wymyslilam sobie dla maluszka 20.10.2010, a wczoraj jak bylam u mojego gina, powiedzial mi, ze mam do konca czekac i sama sprobowac rodzic, a jak nie bede dawac rady, to w kazdej chwili moge powiedziec ze chce cesarke i na tym zakonczylo sie moje planowanie Mimo, ze maluszek jest ciagle glowka w gorze, ale jest malutki, bo wczoraj mial 2700 w 37 tg wiec nie powinnam miec zadnych problemow, przy porodzie posladkowym. A moze jeszcze sie obroci.

Takze napewno Ihka i Irsin mnie wyprzedza

De- trzymaj sie w tym szpitalu, ja tez mam za malo wod, ale dzidzia jakos daje rade. Wspolczuje Ci, bo wiem jak tam ciezko wytrzymac. Ale masz dobra opieke, ktora dba o Ciebie i maluszka
Weronisia- Pascalek jest cudny, lepiej zosatc jednen dzien dluzej w szpitalu niz mialo by sie cos stac i musialabys tam znowu zrocic. Nie smuc sie
patrycja- wybaliscie juz imie??? Bo my tez zastanawiamy sie nad zmiana, mial byc Filipek od poczatku, a pozniej sobie jeszcze Kubusia wymyslilam i Tz bardzo sie to spodobalo. I sama nie wiem, nie potrafie zdecydowac, bo oba mi sie podobaja. Powiedzialam do Tz, jak zobacze dzidziusia to zdecyduje, ktore imie bardziej do niego pasuje
Czyli twój lekarz zdecyduje sie na poród posladkowy dobrze to rozumiem ?? jesli tak to odwazny jest bo z tego co ja sie dowiadywalam w Pl o takim porodzie to lekarze raczej zalecaja CC a tu w UK znowu dla nich to nie problem, choc uwazam ze przy takim ulozeniu to mama powinna decydowac jak chce rodzic. Mnie taki porod przeraza z tymi narzedziami tym bardziej ze lekarz naprawde musi sie znac na rzeczy aby np nic nie uszkodzic dziecku.Jak moja byla zle ulozona to sie naczytalam , nagadalam z PL ginami i szczerze mowiac najadlam sie stresu.

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
chyba niekoniecznie, mojej siostrze dopiero w szpitalu odszedł, 2 dni po terminie

A tak w ogóle to dzień dobry
Odejście czopu śluzowego

Przez całą ciążę ujście szyjki macicy zamyka warstwa gęstego, zbitego śluzu, która tworzy coś w rodzaju korka. Czop ten szczelnie chroni wnętrze macicy przed zanieczyszczeniami, bakteriami, wirusami. Kiedy szyjka macicy zaczyna się rozwierać, czop śluzowy odchodzi i zostaje wydalony na zewnątrz. Być może zauważysz kłaczek zbitego śluzu na bieliźnie albo poczujesz większą niż zwykle wilgotność w pochwie.
Odejście czopu, choć nastąpi na pewno, nie znaczy jednak, że poród jest blisko, bo może się to zdarzyć zarówno na kilka godzin przed rozwiązaniem, jak i kilka dni – nawet do 2 tygodni.
Uwaga: śluz zamykający szyjkę zwykle jest bezbarwny, ale może być też brunatny, podbarwiony krwią. Nie jest to powód do obaw.

A co do wymazu powinno sie zrobic wymaz na bakterie paciorkowca typu B ktora jst bardzo niebezpieczna dla dziecka jesli by sie nia zarazilo . Tak sie zastanawiam wlasnie dlaczego nie wszyscy lekarze zlecja ten wymaz. Mysle ze lepiej sobie zrobic to badanie i wiedziec czy sie ma ta bakterie czy nie nic potem w razie czego nie wiedziec co sie dzieje. Tez sie o tym naczytalam i az sie wlos jezy na glowie. Tu w UK podaja antybiotyk jesli kobieta w ciagu ilus godzin nie urodzi aby uchronic dziecko przed zarazeniem.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:32   #1330
_paulinka2
Wtajemniczenie

kupujecie sudocrem dziewczyny ? nim się smaruje zapobiegawczo ? czy jak są już odparzenia?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:35   #1331
kretencja
Zakorzenienie

Paulinka, zapobiegawczo nie Na podrażnienia i odparzenia. Ja nie muszę kupować, bo po pierwsze mam zawsze w domu duży słoik (sama używam na jakieś otarcia, przyspiesza też gojenie się pryszczy), a do tego z jakimiś próbkami dla mamuś dostałam taki malutki słoiczek. A to jest baaardzo wydajne
Gdybym nie miała, to pewnie bym kupiła, bo podobno jest to na odparzenia też rewelacja

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 09:37   #1332
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

cześć!

Właśnie wróciłam z laboratorium. Ale zzzzimno....

Cytat:
No, my wózka też nie mamy jeszcze. Mąż wczoraj oglądał, ale powiedział, że w wielkim sklepie, w którym był ("Mama i ja") żaden nie schodził poniżej 1000zł. A my nie chcemy tyle wydawać
To sobie popatrzcie, popytajcie a potem kupcie przez neta. Sama się zastanawiam czy tak nie zrobić, chociaż mam w Mama i ja jakieś rabaty.

Dziewczyny, a pieluchy tetrowe to w jakiej temperaturze prałyście??
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:38   #1333
_paulinka2
Wtajemniczenie

acha dziękuję kretencja

dbam o włosy

Stary 2010-10-12, 09:38   #1334
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, ja pierwszy raz wyprałam w 60 stopniach i poprasowałam najmocniej rozgrzanym żelazkiem, ale jak już będą w użyciu, to chyba na 90 stopni się pierze

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 09:46   #1335
gimikis
Rozeznanie

Ja z pieluchami zrobiłam dokładnie tak samo jak Kretencja.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 09:48   #1336
_paulinka2
Wtajemniczenie

kotekk w czym kąpiesz Michałka? Czy dobrze pamiętam że w balneum ?

dbam o włosy

Stary 2010-10-12, 09:58   #1337
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cześć dziewczyny Tak Was podczytuję, ale jakoś nie mam weny na pisanie

Kotek i Weronisia - macie ślicznych synków - normalnie aż Wam zazdroszczę Chciałabym już mieć mojego chociaż wolę,*żeby jak najdłużej w brzuszku sobie posiedział...

Co do sudocremu to ja jeszcze nie wiem, ale pamiętam, że jak była u nas ciocia ze swoją małą córcią to zawsze się malutkiej smarowało pupcię, żeby właśnie później nie było żadnych problemów i Anusia nigdy nie miała żadnych odparzeń, nawet malutkich. Tak więc sama już nie wiem

Zazdroszczę Wam prezentów Mój TŻ sam z siebie nigdy nie wpadnie na to, żeby mi coś kupić bo urodziłam On po prostu ma inny sposób myślenia i nawet mu to do głowy nie przyjdzie Chyba, że go do brata i bratowej wyślę to go bratowa delikatnie naprostuje, bo ma gadane i mój TŻ się jej słucha, bo oni są sporo starsi od nas I tak w sumie mu nakładła ładnie do głowy, że jak zaszłam w ciążę to się cieszył jak głupi, a nie wpadł na to, żeby mi chociaż kwiatka kupić Co doprowadziło do tego, że jak pojechał po coś do domu kupić już nie pamiętam co to wrócił z dodatkowym zakupem - frytkownicą dla mnie o której mu od dawna mu marudziłam i stwierdził, że kwiatki zwiędną a frytkownica zostanie I mi życie przynajmniej ułatwił bo bardzo frytki lubi

Co do imienia - u nas w większości się podoba, tylko teściowa ostatnio pytała, kto Maksa wymyślił, i widać było, że jej nie bardzo się podoba, ale nic nie mówiła na ten temat... Ale zaczął jej się podobać ja usłyszała inne pomysły mojego TŻ tzn między innymi np Bonifacy
Mieliśmy kilka opcji imienia, ale jakoś kiedyś byliśmy nad jeziorem coś się wygłupialiśmy i TŻ o dziecku powiedział Maks i ja się go pytam, czy w takim razie jak będzie chłopiec to tak się będzie nazywał a on na to, że tak i jakoś już sobie nie umiem wyobrazić, że mały miałby się nazywać inaczej

Kurczę... właśnie na moim suwaczku zobaczyłam, że mam już 30 tygodni i 3 dni ciąży... Czyli wielkimi krokami coraz bliżej do porodu... Ja się chyba zaczynam bać...

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-10-12 o 10:02 Powód: ?
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:59   #1338
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
z tego co się orientuję to przed planowaną cc każą zrobić badania na krzepliwość ale powinno chyba być obowiązkowe dla wszystkich bo przecież nigdy nie wiadomo jak się sprawy potoczą podczas porodu. pewnie bede musiała zrobic sobie prywatnie bo ten mój gin to nawet nie chce mi morfologii zlecac tylko każe się bujac po lekarzach internistach ehh
jadę do szpitala moze już dziś dowiem się kiedy rodzę!!!
ja już jakiś czas temu miałam robioną krzepliwość, prawie na początku ciąży i teraz (za 2 tygodnie) mam powtórzyć badanie.
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dziewczyny z wadą wzroku, ja mam tylko +0,5 i okulary do czytania, i po waszych badaniach zastanawiam się, czy nie podejśc i zapytać i zbadanie siatkówki, bo nie wiem??
ja mam wadę -2,75. Wczoraj pytałam się mojej gin, czy powinnam iść do okulisty przed porodem. Ona powiedziałą, że jeśli nigdy okulista nie stwierdził u mnie problemów z siatkówką, to nie powinnam mieć żadnych problemów, natomiast oczywiscie lepiej dla własnej pewności pójść to sprawdzić przed porodem.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja już po sniadanku ale ide poleżec jeszcze bo zły nastrój jakos nie chce mnie opuscic... Nie wiem czemu mnie taki dołek jakis dziwny złapał... Na nic nie mam siły, nic mi sie nie chce i bez przerwy bym spała... A w dodatku duszno mi od rana ze ledwo oddycham... Jakieś złe dni chyba nastały dla mnie...
współczuję ja nastrój mam ostatnio dobry, ale za to senność często mnie ogarnia potrafią zasnąć w ciągu dnia na 3 godziny i obudzić się śpiąca a noce mam coraz gorsze, dziś kilka razy byłam w wc, potem obudził mnie ból pleców, makabra...

Cytat:
moja gin powiedziała, że za 4 tygodnie ( 34 tc) zrobi mi ten posiew na paciorkowce, gronkowce i inne paskudztwa (jak się wyraziła). Ponoć jest to istotne badanie, bo dziecko może się zarazić, a to bywa groźne dla dziecka

Cytat:
z tymi wózkami to jest koszmar, my tez dużo nie chcemy wydać, kupujemy gondolę, zaden wielofukncyjny, ale ceny bywają duże, a przecież ten wózek bedzie pewnie na max 6 miesiecy.
Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
my tez zastanawiamy sie nad zmiana, mial byc Filipek od poczatku, a pozniej sobie jeszcze Kubusia wymyslilam i Tz bardzo sie to spodobalo. I sama nie wiem, nie potrafie zdecydowac, bo oba mi sie podobaja. Powiedzialam do Tz, jak zobacze dzidziusia to zdecyduje, ktore imie bardziej do niego pasuje
moja koleżanka całą ciążę chciała córeczkę Patrycję (przed ciazą jeszcze to imię wybrała) a jak córka się urodziła, to mojej koleżance nie pasowało to imię do córki i dała jej Natalia także wszystko przed Tobą

a tak poza tym to dzień dobry wszystkim czuje się (na razie) pełna energii, wiec zaraz idę to wykorzystać i wstawię pranie, przygotuję obiad i posprzątam, bo pewnie potem ogarnie mnie senność

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:08   #1339
rptrbj1978
Rozeznanie

http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html
a propos obaw jak myslicie warto kupic taki test???

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:09   #1340
79 Marta
Wtajemniczenie

odebrałam wyniki badań, powiedziałabym, że calkiem niezłe
krwawienie i krzepnięcie w normie , hemoglobina ciut za niska -11,7 a norma od 12 - więc myślę sobie, że nie ma źle.
Mocz ok, wyszły tylko pojedyńcze bakterie- ale biorąc pod uwagę ,ze wcześniej liczne wychodziły to się cieszę z tych pojedyńczych.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html
a propos obaw jak myslicie warto kupic taki test???
myślałam o tym, jak miałam wodniste upławy, nawet męża wysłałam na wycieczkę po aptekach. Nigdzie nie było, wiec dałam sobie spokój. Cena mnie ciut zniesmacza.
Stary 2010-10-12, 10:12   #1341
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, tak z ciekawości zapytam - badał Ci kiedyś okulista siatkówkę? Bo ja w związku z krótkowzrocznością mam kontakt z okulistą od kilkunastu lat i nie wiedziałam, w jakim stanie mam siatkówkę. Wydaje mi się, że podczas rutynowej kontroli wzroku, na którą każdy krótkowidz powinien się zgłaszać bodajże co 2 lata, nie badają tego za każdym razem Ale może to od lekarza zależy.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 10:18   #1342
vikicullen
Zadomowienie

De28 współczuje ci ja to sie boje leżenia w szpitalu, chyba samego porodu tak sie nie boje ąz jak tego leżenia, mam uraz do szpitali:/

Kretencja ja robie siku na badanie zazwyczaj o 11 a zawoże je po 13 ok 14, dosć dlugo stoji ale chyba to nie szkodzi?? bo wczesniej nie daje rady sie wybrać do laboratorium

Cytat:
mój lekarz NIE WIDZI takiej potrzeby nawet dzwoniłam po laboratoriach, coby we własnym zakresie zrobić, ale wszędzie muszę już mieć próbkę pobraną u lekarza, nie ma opcji pobrania na miejscu
no co ty!!!!!!wymuś to na nim , powiedz , że chcesz i koniec!!!!!! taki posiew trzeba koniecznie zrobic!! zobacz na moim przykładzie- żadny objawów nic, zandego swedzenia, pieczenia, nawet upławów nie miałam i co wyszlo ze mam bakterie a dziecko po porodzie musi dostac antybiotyk bo sie może zarazić, a to jest niebezpieczne wiec trzeba robic posiew!! no chyba, że ktoś ma cesarke to wtedy to nie ma znaczenia, ale posiew i tak warto wtedy zrobic, gdyż bakterie nieleczone są niebezpieczne, powodują pekniecie wód, przedwczesny poród, a nawet obumarcie ciąży!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-10-12 o 10:19
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:20   #1343
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość

no co ty!!!!!!wymuś to na nim , powiedz , że chcesz i koniec!!!!!! taki posiew trzeba koniecznie zrobic!!
przecież go nie pobiję
Stary 2010-10-12, 10:22   #1344
kretencja
Zakorzenienie

Viki, ja tam nie wiem, ale zawsze na takich ulotkach o oddawaniu moczu, które czytałam, napisane było, żeby mocz przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 godziny i po dwóch godzinach to już na pewno oddać do laboratorium. I zawsze też wiedziałam, że ma to być pierwszy poranny mocz, po minimum 6-godzinnej przerwie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 10:22   #1345
rptrbj1978
Rozeznanie

Ciekawe co u:

Wiolkaslonko (Wioleta,26l.).
Biejatka

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:23   #1346
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Aliszcze, tak z ciekawości zapytam - badał Ci kiedyś okulista siatkówkę? Bo ja w związku z krótkowzrocznością mam kontakt z okulistą od kilkunastu lat i nie wiedziałam, w jakim stanie mam siatkówkę. Wydaje mi się, że podczas rutynowej kontroli wzroku, na którą każdy krótkowidz powinien się zgłaszać bodajże co 2 lata, nie badają tego za każdym razem Ale może to od lekarza zależy.
przyznam się bez bicia, że regularnie nie chodzę do okulisty. Ale jakieś 2-3 lata temu byłam na NFZ u takiej fajnej babki, która bardzo dokładnie mnie zbadała (bo rzeczywiście nie zawsze trafiał mi się okulista, który badał i wadę i tętno i siatkówkę itp). Tamta okulistka bardzo się przyłożyła do badania, siatkówkę też zbadała i wtedy było wszystko dobrze no ale chcę iść przed porodem ponownie, tak dla pewności.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:23   #1347
Patrycja_1708
Zadomowienie

Zdrzemnełam się troszke i już mi lepiej Może humor równiez wróci...

Wstawiłam juz rosółek to może po rosółku mi się polepszy

A wy co tam dobrego na obiadek robicie??

A co do imienia to dalej sie zastanawiamy i mi też wpadło jakoś tak fajnie w ucho imie KUBUŚ... Podoba mi sie też Alexander(fajne zdrobnienia: Oluś, Olek,Alex) No ale jeszcze zobaczymy na które dokładnie sie zdecydujemy...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 10:24   #1348
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, bardzo słusznie. Moim zdaniem takie stwierdzenie - jak pani wiem, że z siatkówką OK, to nie ma potrzeby iść - jest na wyrost, bo ciąża jest bardzo trudna dla oczu i stan siatkówki może od samej ciąży się popsuć - tak czytałam

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 10:26   #1349
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
przecież go nie pobiję

no ja wiem, ale uważam, że to jest naprawde ważne dla was badanie i mysle ze jak sie uprzesz to on je powinien zrobic.

Cytat:
Viki, ja tam nie wiem, ale zawsze na takich ulotkach o oddawaniu moczu, które czytałam, napisane było, żeby mocz przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 godziny i po dwóch godzinach to już na pewno oddać do laboratorium. I zawsze też wiedziałam, że ma to być pierwszy poranny mocz, po minimum 6-godzinnej przerwie
ja wiem właśnie, robie poranny jak wstaje o 11 ale pozniej zanim sie umyje, ubiore, dojade itp to juz jest bardzo pozno, nie daje rady wczesniej:/

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:38   #1350
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Zdrzemnełam się troszke i już mi lepiej Może humor równiez wróci...

Wstawiłam juz rosółek to może po rosółku mi się polepszy

A wy co tam dobrego na obiadek robicie??

A co do imienia to dalej sie zastanawiamy i mi też wpadło jakoś tak fajnie w ucho imie KUBUŚ... Podoba mi sie też Alexander(fajne zdrobnienia: Oluś, Olek,Alex) No ale jeszcze zobaczymy na które dokładnie sie zdecydujemy...
ja robię dzisiaaaaj spaghetti

dbam o włosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości