Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 16:31   #3331
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VI

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
po ile są w promocji pomadki Nivea
wydaje mi się, że po 5.39 Ja mam z miodem i mlekiem i jest świetna. Bardzo ładnie pachnie i fajnie nawilża.
Jestem jednak bardzo zawiedziona, ze w 3 biedronkach nie było piżamki w rozmiarze S Jak tylko się zawsze pojawiały to sobie kupowałam, bo cena jest świetna a jakość bardzo dobra. Podobno te też były bardzo fajne
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:01   #3332
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
też kupiłam wczoraj papier Queen lawendowy- to limitka? nie byłam pewna, ale to chyba dobra cena- 5.99.
tak, bo pozostałe kosztują 6,99zł

Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam Was spytać, czy orientujecie się, czy w Biedronce są może dostępne bezy? A jeśli tak, to ile kosztują?

nigdy w B. nie widziałam
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 17:10   #3333
agnieszka26a
Rozeznanie

Pościel z flaneli jest miękka. Nie jest to gruba flanela, ale jak za taką cenę to jest fajna.
Stary 2010-10-11, 17:21   #3334
Kinga 72
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Też kupiłam dziś ten garnek, wzięłam największy i kosztował 37 zł (nie wiem czy to dużo jak za tak duży garnek czy mało bo nie mam doświadczenia w kupowaniu garnków )
Też miałam kupić ta pościel ale miałam takie same odczucia co ty, wyglądała jakby już sie splot rozłaził i troche się bałam jej kupić...ale w zamian mam garnek Naczynia Luminarc tez oglądałam, świetne sa ale jak dla mnie te głębokie talerze sa za płytkie
Co do garnka, to cena jest niska. Sprawdzałam w sklepie internetowym tego dystrybutora i tam te same garnki są 2 razy droższe. Zobacz http://www.sklep.dajar.pl/pl/category/178/stavros
A tą zastawę Luminarc też sprawdzałam w internecie i najtaniej znalazłam za 80 zł ( + koszty przesyłki). A tu wychodzi po ok. 3 zł za 1 talerz- to bardzo tanio
Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Jestem jednak bardzo zawiedziona, ze w 3 biedronkach nie było piżamki w rozmiarze S Jak tylko się zawsze pojawiały to sobie kupowałam, bo cena jest świetna a jakość bardzo dobra. Podobno te też były bardzo fajne
Ja byłam w 2 sklepach i też nie było S, ale jak już wcześniej napisałam kupiłam M i jestem zadowolona. W rozm. S pewnie byłaby lepsza na tęgość, ale na pewno za krótka, bo ona jest na 158 cm, a M na 164. Te piżamy są z takiej cieplejszej bawełny. Przyjemne. Szkoda, że był tylko 1 kolor.
Kinga 72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 19:20   #3335
malutkaa20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Też zdziwiła mnie ta odpowiedz i to że niektórych tak rozbawiła parę stron temu ktoś wkleił zdjęcie różowych domowych bamboszy od tych butów różniły się tylko tym ,że buty mają sztywniejszą podeszwę moim zdaniem na dwór się nie nadają,no może na teraz jak jest sucho i +5-10 stopni,ale napewno nie na śnieg i nie na zimę,a już napewno nie na sanki z dzieckiem.Impregnować można ale moim zdaniem nie pomoże to zabardzo na wilgoć,a już napewno nie na mróz.
W domu zdecydowanie zaciepło w nich by było,chociaż dla wyjątkowych zmarzluchów jak znalazł
Moja przyjaciółka w zeszłym roku całą zimę chodziła w takich butach i chyba mnie zaraziła bo postanowiłam zapolować
malutkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:08   #3336
Meitsa
Zakorzenienie

Tak mówiłyście o tych nowych jogurtach, że postanowiłam ich poszukać Kupiłam Bon Crem wszystkie 3 smaki (już zjedzone, wszystkie pyszne) i Fruvite śliwkowa z cynamonem oraz piernikową. Do tego kupiłam 3 pak Nesvity (na mieście zaczepił mnie Zielony Kapturek i dał mi jedną saszetkę więc postanowiłam kupić więcej bo do pracy nadaje się idealnie, hehe). Kupiłam jeszcze chleb tostowy 3 ziarna (albo zboża, nie pamiętam) i herbatę zieloną z opuncją figową i już żałuję tego zakupu, śmierdzi niemiłosiernie w przeciwieństwie do grejpfrutowej...
Również byłam ciekawa tej pościeli ale jak ją zobaczyłam to zrezygnowałam, po kilku gotowaniach rozleciałaby mi się na strzępy. Z piżamek była już tylko różowa L-ka i kilka bluzeczek ze wzorkiem, gdyby mieli rozmiar XS to może bym wzięła Nie było za to tych czekolad z truskawką i kokosem Za to miceli i pomadek pełno.
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 20:27   #3337
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pyska06 Pokaż wiadomość
ja polecam herbatkę dzika róża z maliną podobną do Sagi ale wyprodukowana dla biedronki chyba "Twój ogród" o niebo lepsza niż Saga. A może ktoś pił tą drugą wersję z jabłkiem chyba dzika róża z jabłkiem..? Jak ona w smaku? Zawsze mam zamiar ją kupić na wypróbowanie, lecz nie przepadam za bardzo za jabłkami i biorę malinową
Ja próbowałam tej trzeciej - zielona z maliną. Mnie smakuje
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 22:50   #3338
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anoola Pokaż wiadomość
Do HP sa bardzo drogie kadridże, więc się zastanów czy nie lepiej kupić z innej firmy
Polecam napełnianie tuszów, za jeden kartridż biorą u nas 10zł, czyli oba tusze 20zł. Zazwyczaj robią to sklepy komputerowe, serwisy, ewentualnie allegro. My tak robimy od lat i wszystko jest ok.
Mam urządzenie HP, które tez kiedyś było w Biedronce
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 23:34   #3339
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mow_mi_aj_em Pokaż wiadomość
ja kiedys kupilam orzeszki ziemne zupelnie bez soli ale w markecie o nazwie BILL (kiedys minimal lub billa). pozdrawiam
Dziękuję za info

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Dziękuję

Teraz mi się przypomniało że Nigella coś takiego robiła ale z roztopionych snickersów
Nie ma sprawy.
Nigella miała dużo fajnych pomysłów jednak ten z jeżykami zakodowałam po programie Omeny Mensah (tej pogodynki z tvn, która miała swój autorski program kulinarny na tvn style z prostymi przepisami do zrobienia z dziećmi)

ktsw, pomysł z masą krówkową jak dla mnie ok, ale tym zajmuje się akurat moja córcia i dla niej to dobra zabawa kombinowanie z tymi krówkami ale zobaczę jak cenowo wychodzi porównanie masy z cukierkami, bo te krówki nie są raczej tanie, może masa wychodzi bardziej ekonomicznie..

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez bemolka Pokaż wiadomość

kasy poszło że hej, dobrze że szalików dziś nie dali, bo by mi już kasy brakło
i to ma być oszczędnośc robienie zakupów w taniej biedronce
...ale po co Wam aż pięć pomadek przecież one wcale nie są w jakiejś wyjątkowo rewelacyjnej cenie.. po 5zł z kawałkiem to co chwilę jest gdzieś ich promocja. Tak jak sobie Twój post przeczytałam to mi się te pomadki skojarzyły z czasami komuny gdy nic nigdy nie było więc trzeba było kupić zawsze gdy rzucili towar ile tylko się da
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 00:14   #3340
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość

nigdy w B. nie widziałam
dzięki
i tak się osobiście wybrałam do B., żeby sprawdzić, co z tymi bezami, no i faktycznie ich nie było... chyba coś mi się musiało pomerdać
nafnaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 00:41   #3341
Nadia5
Zakorzenienie

z samego rana pobiegłam do Biedro i kupiłam piżamę dla TŻa, taty i dla mamy
szkoda że nie weszłam na forum wcześniej bo nie miałam pojęcia o czekoladach z ryżem preparowanym koko i truskawkowych
jeśli to limitka to musze zrobić zapas, poszukam jutro
czekam na buty, szaliki i papcie
a dziś zerknęłam na te gumowce niskie i są okropne

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:34   #3342
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
...ale po co Wam aż pięć pomadek przecież one wcale nie są w jakiejś wyjątkowo rewelacyjnej cenie.. po 5zł z kawałkiem to co chwilę jest gdzieś ich promocja. Tak jak sobie Twój post przeczytałam to mi się te pomadki skojarzyły z czasami komuny gdy nic nigdy nie było więc trzeba było kupić zawsze gdy rzucili towar ile tylko się da
bo są potrzebne?
skoro i tak miałam zamiar kupić bo moje mi się pokończyły a mężuś pogubił, to dlaczego nie w biedronce skoro akurat są pod ręką
do pracy , do torby, do auta, do plecaka turystycznego żeby nie zapomnieć jak idziemy w góry, do kieszeni
takie dziwne...
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 10:47   #3343
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22617234]Polecam napełnianie tuszów, za jeden kartridż biorą u nas 10zł, czyli oba tusze 20zł. Zazwyczaj robią to sklepy komputerowe, serwisy, ewentualnie allegro. My tak robimy od lat i wszystko jest ok.
[/QUOTE]
Równie dobrze mozna samemu napełniać Zestaw do napełniania kosztuje na all 30-50 zł, a starczy na wiele, wiele razy.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 11:36   #3344
iga333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguu Pokaż wiadomość

Próbowałaś już?
Jeszcze nie, ale pewnie mi będzie smakował

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaZBruklinu Pokaż wiadomość
Chusteczki DELIKATNE mają nowe, kolorowe opakowania
Muszę obczaić koniecznie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
Pozdrowienia dla wszystkich biedronkofanek
Dziewczyny, chciałam Was spytać, czy orientujecie się, czy w Biedronce są może dostępne bezy? A jeśli tak, to ile kosztują?
Wydaje mi się, że kiedyś je widziałam, chyba były w lodówkach, pakowane po kilka sztuk. Ale zależałoby mi na tym, żeby się upewnić, zanim za bardzo się na nie nakręcę Będę bardzo wdzięczna za wszelkie info na ten temat
Ja nigdy nie widziałam w swojej...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ketamina Pokaż wiadomość
A w jakiej cenie te 3-paki i po ile g ma paczka?
Ceny nie pamiętam, a paczki 1 po 80 (nowy smak) i 2 po 85 g
iga333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 11:41   #3345
mow_mi_aj_em
Raczkowanie

siemka wszystkim!
ja dzis zaliczylam wizyte w biedronie. kupilam papier toaletowy lawendowy - fajnie pachnie choc nie przpadam za lawenda. poza tym kosztowal 5 zeta kupilam rowniez batoniki zbozowe Vita Duo, te za zlotowke (czy one zmienily tylko popierek czy tez sklad??), batonik danusia mietowy - pyyyycha, i na wytestowanie czekolade ryzowa kokosowa (jadlam tylko te mleczne i bardzo mi smakowaly.

http://www.pustamiska.pl
mow_mi_aj_em jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 11:43   #3346
2016070150903
Konto usunięte

reeva- czy Ty może w Olsztynie napełniasz kartridże? jeśli tak, to możesz napisać gdzie jest jakiś sprawdzony punkt?
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:15   #3347
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
też kupiłam wczoraj papier Queen lawendowy- to limitka? nie byłam pewna, ale to chyba dobra cena- 5.99.
apropo papieru..teraz bardzo opłaca się kupić velvet 12 rolek za 6,99 w realu
Stary 2010-10-12, 13:39   #3348
pamfilia
Zakorzenienie

fajne te "Morskie przysmaki"
i jest jeszcze gazetka z winami francuskimi
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:45   #3349
gggg85
Raczkowanie

ja muszę się też pochwalić że kupiłam piżamke- niestety XL bo L już wszystkie były wykupione ale do spania to jaka jest.
Gdzie stoją u Was te pomadki bo ja szukałam wczoraj i dzisiaj i nie mogę znaleźć.
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:28   #3350
szakal165
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22617234]Polecam napełnianie tuszów, za jeden kartridż biorą u nas 10zł, czyli oba tusze 20zł. Zazwyczaj robią to sklepy komputerowe, serwisy, ewentualnie allegro. My tak robimy od lat i wszystko jest ok.
[/QUOTE]

z tym napełnianiem to bajki, ja dałam do napełnienia od razu po tym jak się tusze zaczeły konczyć i cóż, wywalone w błoto pieniądze- w ogóle ten tusz teoretycznie wg nich udało się napełnić... tj.odzyskać ale nic w ogóle nie drukował! nic nie było widać tak słabo
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:34   #3351
molly88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gggg85 Pokaż wiadomość
Gdzie stoją u Was te pomadki bo ja szukałam wczoraj i dzisiaj i nie mogę znaleźć.
Wśród kosmetyków na półkach, wiec tam szukaj
molly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:05   #3352
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly88 Pokaż wiadomość
Wśród kosmetyków na półkach, wiec tam szukaj
u mnie w koszach z promocjami.

szukałam czekolad z ryżem preparowanym (kokos, truskawka) i czekolady michałki i niestety nie ma.

myślicie,że w czwartek na te buty a'la emu trzeba będzie polować z rana?

kupiłam herbatkę melisa z pomarańczą i smakuje tylko pomarańczą oraz fajnie lekko uspokaja.
kupiłam też dezodorant Softine pomarańczowy- trawa cytrynowa. w sklepie po psiknięciu,żeby sprawdzić zapach mi się nie podobał,ale wzięłam,bo innych nie było. za to na ciele bardzo ładnie pachnie i jestem zadowolona z zakupu
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:12   #3353
BioIvO
Zakorzenienie

A propo butów emu- widziałam tani impregnat za 8 zl w rosmanie. Ale ja sie nie pokusze bo wyglądają jak babcine bamboszki

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:28   #3354
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
z tym napełnianiem to bajki, ja dałam do napełnienia od razu po tym jak się tusze zaczeły konczyć i cóż, wywalone w błoto pieniądze- w ogóle ten tusz teoretycznie wg nich udało się napełnić... tj.odzyskać ale nic w ogóle nie drukował! nic nie było widać tak słabo
może starym tuszem Ci napełnili, ja miałam tusze do napełniania i robiłam to sama w domu. Co prawda mam drukarkę Canona, ale
za 1 komplet zapłaciłam 30 zł, czyli za kolor i czarny ok 60 zł.
1 komplet starczał mniej więcej na tyle co 3 oryginalne, może nawet więcej.
Komplet oryginalnych tuszy(kolor i czarny razem) do mojej drukarki to ok 250 zł, czyli łatwo policzyć ile zaoszczędziłam
Dziewczyny nie bójcie się same napełniać, to dziecinnie proste i wytłumaczone w instrukcji
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:22   #3355
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
reeva- czy Ty może w Olsztynie napełniasz kartridże? jeśli tak, to możesz napisać gdzie jest jakiś sprawdzony punkt?
Niestety nie
Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Taa bajki i to, że napełniam od kilku lat i napełniane tusze drukują tak samo jak oryginalne, to też bajka? Wymyślam to sobie?
Z takim tekstem miej pretensje do ludzi, którzy pewnie nawet Ci nie napełnili a jak tego nie zrobili, to idzie się z reklamacją...
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:39   #3356
Aguu
Rozeznanie

Dziewczyny pracuję na stoisku z tuszami i zamiennikami.
ActiveJet ma zamienniki HP300 - duże i tańsze od oryginałów w wersji XL.
Generalnie polecam zamienniki, które są pojemnościowo i cenowo dużo korzystniejsze a wydruki jakością nie odbiegają w żadnej kwestii od oryginałów.
Mamy też zestawy do samodzielnego napełniania - coraz więcej osób się na to decyduje i są zadowoleni. Tańszy sposób, wystarczy się tylko przełamać i zrobić to samemu - anie jest to znowu takie trudne, wszystkie elementy potrzebne do tej 'operacji' są w zestawie, instrukcja oczywiście też.
.
Dzisiaj byłam świadkiem jak pracownice stojąc przy koszach promocyjnych, na głos umawiały się ile jakich butów emu której odłożyć..
Nie krępowały się w ogóle, pełen sklep ludzi, spoglądających na nie z niedowierzaniem a one debatują..
Mnie tam akurat te buty nie interesują, ale wkurza mnie, że potem na sklep wystawione są 2-3 pary i weź tu kup..

Aguu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:46   #3357
2016070150903
Konto usunięte

wczoraj zobaczyłam na plakacie te buty emu i zachciało mi się ich. ale już wiadomo, że będzie problem jak z kaloszami.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:56   #3358
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Emu są w czwratek tak ? umówiłam się z kuzynką że o 7 jedziemy do Biedronki , mam 3 po drodze więc mam nadzieje ze je dostaniemy :|
Stary 2010-10-12, 18:00   #3359
Aguu
Rozeznanie

może i emu są od czwartku, ale z tego co mówiły pracownice to przyjeżdżają jutro i już się zaczyna wewnętrzne rozdysponowywanie... więc do czwartku może mało co zostać ..

Ale życzę powodzenia

Aguu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:04   #3360
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
może starym tuszem Ci napełnili, ja miałam tusze do napełniania i robiłam to sama w domu. Co prawda mam drukarkę Canona, ale
za 1 komplet zapłaciłam 30 zł, czyli za kolor i czarny ok 60 zł.
1 komplet starczał mniej więcej na tyle co 3 oryginalne, może nawet więcej.
Komplet oryginalnych tuszy(kolor i czarny razem) do mojej drukarki to ok 250 zł, czyli łatwo policzyć ile zaoszczędziłam
Dziewczyny nie bójcie się same napełniać, to dziecinnie proste i wytłumaczone w instrukcji
taki zestaw ze 'strzykawką' też zakupiłam, miał byc kompatybilny z moja drukarka (zgadzala sie marka i model) jednak mimo 2krotnego podejscia drukarka nie rozpoznawała napełnionego tuszu... nie wiem, co robiłam źle bo napełniałam z rodzicem, i nic nie wyszło mimo trzymania się instrukcji
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości