Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 15:44   #1441
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
mój jeden raz powiedział że posiew nic nie pokarze byłam przerażona i chwytałam się wszystkiego więc zrobił mi to badanie odpłatnie

rok temu wyszła mi 4 grupa choć badałam się regularnie
ale u innego lekarza który źle pobierał próbkę (zwykłym patyczkiem) więc zawsze wychodziło piękne zero
a tu szok ponad rok od ostatniego badani i od raz 4!!

pierwsza myśl gdy położna do mnie zadzwoniła i powiedziała jaki jest wynik pomyślałam "przecież ja nie mam jeszcze dziecka"

zaczeło się- dodatkowe badania, stres, codzienny płacz, wizja operacji i tego że z dzieckiem to się mogę pożegnać
i początki depresji (przez kilka tygodni przychodziłam do domu i potrafiłam położyć się w kurtce i leżeć kilka godzin aż mąż nie przyszedł i mnie nie rozebrał)

wcześniej nie myśleliśmy o potomku (praca ważniejsza, nie ma tyle pieniędzy, dom trzeba wybudować, firmę rozkręcić itp.)
ale po tym wyniku powiedziałam że jeśli wszystko będzie ok to się staramy bez względu w jakiej będziemy sytuacji

no i stał się cud

samoistnie ozdrowiałam
lekarz powiedział że nieraz może tak być......

i takim sposobem w grudniu będzie z nami Łucja

wcześniej byłam zdziwiona że ktoś się decyduje na dziecko nie mając środków na wszystko czego się zapragnie

teraz to nam się dziwią bo choć nie jest u nas źle ale jesteśmy w przełomowym etapie życia i nie wiadomo jak nam będzie się powodziło za rok czy dwa.....

trudno
nie wybaczyłam bym sobie że przez czekanie na odpowiedni moment
dziecka mieć nie mogę

ojaaa to faktycznie nieciekawie miałas no ale na szczeście wyzdrowialasdużo szczescia miałaś. bedzie dobrze teraz na pewno.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:48   #1442
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Dzięki Dziewczyny

w czwartek idę na wizytę więc wszystko się okaże ale też jestem dobrej myśli
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:56   #1443
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Sanderinka aa ty kupiłas Travelka, myslałam ze ten Tako pierwszy czarny w koła, bo to są dwa różne wózki, ten twoj tez mi sie podobal ale ostatecznie wybrałam jednak Tako.
ponoć ten tako jak sie go chce zlozyc to tzreba kola z przodu odkrecac ale pewna nie jestem

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
sanderinka swietny wózek, śliczny kolorek
niom tez nam sie podoba

apolonia

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:03   #1444
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny

w czwartek idę na wizytę więc wszystko się okaże ale też jestem dobrej myśli

rzeczywiście, stresu miałaś... aj kochana.... Łucja będzie waszym skarbem nie ważne co ma być, to będzie !

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:07   #1445
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Sanderinka to masakrycznie masz z tym spaniem...
Ale wózek śliczny
Mi TŻ dzisiaj wyciągnął wózek bo jutro chce go wyczyścić... Nie jest taki śliczny jak wasze, ale ja go dostałam - nie jest jakiś markowy, ale sprawdził się świetnie przy córeczce kuzynki, która tak jak my nie ma samochodu więc stwierdziłam, że to jest najważniejsze Jak go wyczyszczę i złożę to pokażę fotki Żeby nie było - kuzynka nie dała nam go jakiegoś usyfionego czy coś tylko przez 2 lata leżał(co prawda baaaardzo porządnie zawinięty) więc jest trochę zakurzony Tylko muszę sobie do niego jakąś torbę dokupić i folię
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:07   #1446
apoolonia
Rozeznanie

Dobra koniec użalania się hahaahaha

zmiana tematu

Dziewczyny z grudniowym terminem co będziecie nosić zimą??

chyba nie ma gorszego miesiąca na poród
Stary 2010-10-12, 16:10   #1447
Artystka23
Dragonfly

Apoolonia,mam kolezanke w tej samej sytuacji,cale zycie przewartosciowane..dobrze ze wszystko wrocilo prawie do normynie martw sie na razie

Kootekk,ale Twoj synus rosnie jak na drozdzach i uroczo wyglada w tej bluzce

Weronisia,podziwiam za upor jesli chodzi o karmienie piersia,zaloze sie ze teraz Twoj maly pojdzie z rozwojem jak burza,matki intuicyjnie wiedza co najlepsze dla ich dziecka

Wlasnie wczoraj kupilam ksiazke,z ktorej korzystaja w poradniach laktacyjnych,dosc wyczerpujaca(pol roku chce karmic) i zamierzam ja dzis przeczytaci zrobic z tego odpowiedni uzytek

ja wlasnie odkad remont skonczony,w domu czysto i babki nie ma-spie lepiej niz kiedykolwiek...Mebli jeszcze nie mamy,ale w koncu czuje sie jak u siebie,jestem o wiele spokojniejsza.No brzuch i plecy mnie pobolewaja,ale cos mi sie wydaje, ze za dwa tygodnie zobacze coreczke i w koncu zrobi mi sie lzej
Stary 2010-10-12, 16:12   #1448
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, ale jak to co będziemy nosić? W sensie ciuchy? To co teraz

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:13   #1449
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Ale miałam przed chwilą akcję-właśnie podgrzewałam obiad i strasznie zaczęły mi ręce drżeć-normalnie ledwo mogłam widelec utrzymać, a to chyba z głodu więc starałam się zjeść jak najszybciej i połknęłam ekspresowo... i teraz leże półprzytomna-chyb ciśnienie poleciało ale nie mam siły sobie zmierzyć, albo to cukier-ale nigdy nie miałam problemów z cukrem
jak się teraz czujesz? przeszło?

Cytat:
to chyba był cukier... ale ja ogólnie nie lubie słodyczy i jak jem coś słodkiego to mnie mdli, dlatego od razu za ten obiad się zabrałam no i nie zdarzały mi się wcześniej takie atrakcje
ech, co ta ciąża robi z kobietą...
dziś podwoziłam koleżankę bo jej się samochód zepsuł i mówi skręć w prawo, a ja dawaj w lewo:haha ha: a nigdy dotąd nie miałam problemów ze stronami a wczoraj na poczcie źle wypisałam dowód nadania i w odbiorce wpisałam siebie to nic że może to była z 3-setna paczka, którą wysyłałam...:coje st:
z tego wszystkiego jak wróciłam do domu to się poryczałam bo czuje że głupieje w tej ciąży...
ojjj.. ja umysł ścisły teraz mam problemy z szybkim liczeniem w pamięci... aż wstyd ale też się zrobiłam taka głupiutka... masakra

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
weronisia i widzisz, cierpliwosci, powiedz co bys teraz z nim robila w domu? jak on słaby jeszcze, ani by ci jesc nie chcial, moj sie butelka meczyl co boze przy cycu ale nabierze sily to bedzesz go jeszcze armic piersia

michałek wlasnie wypił 80ml flaszke i śpi jak mops
ale ślicznoch ! ubranka super a pierścionekk achhh całkowicie w moim stylu

też bym chciała taki

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
spacerówke mam schowaną ale to gondolką
bardzo ładny

M25 GRATULACJE !

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:14   #1450
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
ech, co ta ciąża robi z kobietą...
dziś podwoziłam koleżankę bo jej się samochód zepsuł i mówi skręć w prawo, a ja dawaj w lewo:haha ha: a nigdy dotąd nie miałam problemów ze stronami a wczoraj na poczcie źle wypisałam dowód nadania i w odbiorce wpisałam siebie to nic że może to była z 3-setna paczka, którą wysyłałam...:coje st:
Wczoraj na badaniu na perinatologi pytali sie o moja date urodzenia i w pierwszym momencie zrobilam duze oczy i swierdzilam ze ...zapomnialamto samo z adresem zamieszkania.Udalo mi sie w koncu podac ale telefonu za nic nie moglam sobie przypomniec
Jutro kolejne usg, narazie pije 3 litry wody dziennie plus owoce, moze sie cos z tymi moimi wodami poprawi.

Kootekk ale Michalek rosnie! Widze, ze masz nawet czas na wizaz, wiec spokojny jest?Sliczna zawieszka!

Jestem ciekawa, kiedy moj maly wypcha sie na swiat. Ten grudzien oddala sie od nas wielkimi krokami. Chyba tak jak przeczuwalam,moj maly przyjdzie na swiat w listopadzie. Jezeli dotrwamy.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-12 o 16:17
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:17   #1451
kretencja
Zakorzenienie

De, trzymam kciuki ciągle za Ciebie
Twoja historia przeraziła mnie szczególnie z tego powodu, że masz praktycznie ten sam termin co ja...
Kurde, nie znamy dnia ani godziny... Czas torbę spakować

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 16:17   #1452
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Apoolonia, ale jak to co będziemy nosić? W sensie ciuchy? To co teraz

wiesz wczesna jesień wiosna albo lato nie ma aż takiego problemu wciągnie sie tunikę i można śmigać ewentualnie cienką kurtkę

a zimą wielgachna kurtka
stopy mogą napuchnąć więc nie raz buty nie pasują

no i taka zimowa pogoda zaczyna się zazwyczaj w listopadzie

więc będziecie zmieniać garderobę na miesiąc- dwa?

jak już w mój lumpeksowy płaszcz nie wejdę to będę siedzieć w domu do porodu
Stary 2010-10-12, 16:20   #1453
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

zmiana tematu

ja jestem w zasadzie listopadowa ale już mam problem straszny z ubraniami, bo zrobiło sie dość chłodno i ja nie mam kurtki któa by była dla mnie dobra, a nie kupie sobie przeciez teraz bo potem bedzie za duzą, wsumie przymierzałam jeden taki płaszczyk to szook doslownie, w ramionach za duży a w brzuchu sie nie dopinam, chodzę wiec po dworzu teraz w dwoch swetrach i zeszlorocznej kurtce rozpietej, no ale jakby miał być snieg albo mróz to tragedia by była, bo w rozpietej kurtce chodzic to nie bardzo mozę wy nie macie takiego problemu ale ja mam własnie teraz tak ze u góry na mnie kurtki wiszą u dolu sie nie zapinają, a jak sie zapina jakas u dołu to u góry jak worek hehe, wiec jakbym sobie cos kupila teraz i brzuch po ciąży mi spadnie to już takiej kurtki wogole nie założe

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-10-12 o 16:23
Stary 2010-10-12, 16:20   #1454
Artystka23
Dragonfly

ta klodeczka i kluczyk u Kootka sa przecudnej urody

De,jak bylam w szpitalu to dziewczynom ze zbyt mala iloscia wod dawali takie 3 kroplowki dziennie(ok 1,5 l plynow),w sumie nie wiem co to bylo nawet,Tobie tez podaja??

Ojej,ja to tez czasami tak "blysne" inteligencja,ze az wstyd sie czlowiekowi robi-strasznie wolno kontaktuje,opozniony zaplon tylko ze zauwazylam,ze jezyki obce latwiej mi wchodza np angielski mi sie prawie caly przypomnial
Stary 2010-10-12, 16:23   #1455
kretencja
Zakorzenienie

Ja na pewno nie będę zmieniać garderoby na 2 miesiące W ogóle kupiłam mało rzeczy ciążowych, bo mnie nie stać na ciuchy, które ponoszę parę miesięcy. Jak już pisałam - mam wielką kurtkę, za duża w ramionach, ale na brzuch przynajmniej wchodzi. Do tego te bluzki, swetry co zawsze (mam jedną bluzę ciążową też), spodnie ciążowe mam - obecnie jedne tylko na mnie wchodzą, muszą jeszcze do porodu starczyć. Jak będzie bardzo zimno to legginsy ciążowe pod spodnie. Co do butów, to ja zwykle nosiłam takie raczej niezbyt przy stopie, żadne z noskami wąskimi, raczej buciory szerokie takie, więc raczej bez problemu wejdą

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 16:29   #1456
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

De,jak bylam w szpitalu to dziewczynom ze zbyt mala iloscia wod dawali takie 3 kroplowki dziennie(ok 1,5 l plynow),w sumie nie wiem co to bylo nawet,Tobie tez podaja??
Podaja mi roztwor soli filzjologicznej, ale raczej jako rozcienczacz do magnezu, bo inaczej piecze ta kroplowka masakrycznie. Jedna butla plynu, plus 1,5 magnezu plus 2-3 butelki antybiotykow.
Plus zastrzyki na chorobe zakrzepowa i celestan(juz nie)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-12 o 16:43
Stary 2010-10-12, 16:29   #1457
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
wiesz wczesna jesień wiosna albo lato nie ma aż takiego problemu wciągnie sie tunikę i można śmigać ewentualnie cienką kurtkę

a zimą wielgachna kurtka
stopy mogą napuchnąć więc nie raz buty nie pasują

no i taka zimowa pogoda zaczyna się zazwyczaj w listopadzie

więc będziecie zmieniać garderobę na miesiąc- dwa?

jak już w mój lumpeksowy płaszcz nie wejdę to będę siedzieć w domu do porodu
Do tej pory 2 sweterki i kurtka ortalionowa. W nic innego się nie mieszczę Muszę rozejrzeć się po lumpkach za jakąś kurtką. Myślałam o ponczo, moze z golfem, a pod spód chyba z 10 swetrów
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:33   #1458
vikicullen
Zadomowienie

ja nie wiem w co bym sie ubrała, jakbym miala w grudniu jeszcze chodzic w ciąży chyba bym z domu nie wyszła, no ale do lekarza trzeba by był isc i na wyniki. teraz mam problem a co dopiero w grudniu
Mąż do 18 w pracy to nawet mnie wozić nie mógłby :/

a ja lubie się ladnie ubrać nawet w ciąży, nie chce chodzić w jakiś ciuchach i wyglądać jak w worku niestety nie wyszłabym tak na dwór.

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-10-12 o 16:35
Stary 2010-10-12, 16:40   #1459
De28
Wtajemniczenie

A co do garderoby.Kupilam sobie jeszcze dwa t shirty na 42 (normalnie nosze 34-36) i mam jedna kurtke north face, ktora pasuje.Nic innego nie zamierzam kupowac.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
j
a ja lubie się ladnie ubrać nawet w ciąży, nie chce chodzić w jakiś ciuchach i wyglądać jak w worku niestety nie wyszłabym tak na dwór.
Mi tez z tym zle, ze musze chodzic w rozciagliwych spodniach ala dres, ale po tym jak kupilam ciazowe dzinsy i byly tylko na 4 tygodnie, nie chce nic innego.Wybralam czarne, elastyczne spodnie, ktore do sportowej kurtki wygladaja ok. Niestety z eleganckim plaszczem pozegnalam sie na jakis czas.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-12, 16:41   #1460
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Sanderinka to masakrycznie masz z tym spaniem...
Ale wózek śliczny
Mi TŻ dzisiaj wyciągnął wózek bo jutro chce go wyczyścić... Nie jest taki śliczny jak wasze, ale ja go dostałam - nie jest jakiś markowy, ale sprawdził się świetnie przy córeczce kuzynki, która tak jak my nie ma samochodu więc stwierdziłam, że to jest najważniejsze Jak go wyczyszczę i złożę to pokażę fotki Żeby nie było - kuzynka nie dała nam go jakiegoś usyfionego czy coś tylko przez 2 lata leżał(co prawda baaaardzo porządnie zawinięty) więc jest trochę zakurzony Tylko muszę sobie do niego jakąś torbę dokupić i folię
no to czekamy na foty

Cytat:

zmiana tematu

ja nie bede wychodzic z domu bo moja najcieplejsza kurtka jaką mam juz sie nie zapina

cos miałąm napisac ale zaponialam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:42   #1461
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
jak się teraz czujesz? przeszło?
właśnie wtrąbiłam 2 kinder czekoladki i chyba kupię sobie je do samochodu i do torebki, żeby zawsze mieć przy sobie w razie czego

a jeśli chodzi o ubrania to w zeszłym tygodniu kupiłam sobie moje pierwsze jeansy ciążowe w H&M za 80zl bo już mi chłodno sie robi w legginsach, zwłaszcza jak jest w okolicy 0 stopni
ale na razie pomykam w legginsach właśnie i tunikach swetrowych-mam nadzieję że będą dobrze grzać i nie będę musiała dokupować, jednak strasznie szybko się mechacą-zwłaszcza na brzuchu i to mnie wkurza i nie wiem czy starczą do końca grudnia :/
a na wierzch mam płaszcz ale niezbyt rozwojowy i chyba będę go nosić rozpięty dobrze że jestem zmotoryzowana i nie zamierzam się zapuszczać nigdzie w wielkie mrozy

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:44   #1462
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

cos miałąm napisac ale zaponialam
też tak często mam hahahaaha

Stary 2010-10-12, 16:51   #1463
sereniti
Zakorzenienie

a ja chodzę w kurtce tżta nawet fajnie wyglądam
już wiem - 27 października o 9 rano mnie pokroją!!! i mała będzie na świecie - powiem Wam że jestem przerażona że to już za 15 dni!
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:52   #1464
mallinka
Zadomowienie

Z ciekawości wyjęłam ten płaszcz i zmierzyłam i czarno ja to widzę-jeszcze się zapina ale max 4cm jeszcze zmieści a najgorsze jest to że jest na zamek-a ja oczywiście o tym zapomniałam
mama się zaoferowała że pożyczy mi swoje futerko-takie rozszerzane ku dołowi-ale jak dla mnie to obciachowe szkoda że wyprzedaże zimowe tak późno się zaczynają...

Stary 2010-10-12, 16:54   #1465
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, bardzo mądrze Ja mam stwierdzoną hipoglikemię, takie spadki zdarzają mi się średnio co kilka tygodni. Diabetolog zalecił, żeby zawsze mieć przy sobie coś słodkiego, nawet kostki cukru. W torebce, kieszeniach, przy łóżku

Apoolonia, pewnie, że ja też nie lubię wyglądać jak w worze, ale zwyczajnie mnie nie stać na kolejne ciuchy, a wyjść czasem gdzieś trzeba. Trudno, przemęczę się. mam nadzieję, że jakiś czas po porodzie wejdę w ciuchy sprzed ciąży (głównie spodnie mam na myśli - obcisłe na tyłku), bo jak nie to też będzie oznaczać wymianę połowy garderoby

Sereniti, super Też już bym chciała wiedzieć

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-12 o 16:55
Stary 2010-10-12, 16:54   #1466
mallinka
Zadomowienie

Sereniti ale wiesz na czym stoisz kurcze, to już bardzo blisko-zacznie się rozpakowywanie na dobre ja się nie mogę doczekać do zdjęć naszych kruszynek z zewnątrz

a na odchowalni trzeba będzie koniecznie zrobić galerię na pierwszej stronie tak jak w innych wątkach - więc pierwsze posty to będzie galeria

Stary 2010-10-12, 16:56   #1467
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
już wiem - 27 października o 9 rano mnie pokroją!!! i mała będzie na świecie - powiem Wam że jestem przerażona że to już za 15 dni!

ooooo matko, ale masz fajnie , ze znasz termin ja też bym tak chciała a powiedz mi (pewnie już pisałaś, ale pewnie ja to ominęłam niechcacy albo zapomniałam) czemu będziesz mieć cc i to tak szybko?

Stary 2010-10-12, 17:02   #1468
Patrycja_1708
Zadomowienie

Co do ciuszków to ja mało wychodze z domu, tylko jak na zakupy z tż jezdzimy raz w tygodniu wiec na szczescie nie musze sie pokazywac w workowatych ciuchach których nienawidze...

Ale ja teraz myśle jakie ciuszki ubiore po porodzie i czy w ogóle zmieszcze sie w cokolwiek sprzed ciąży... Mam nadzieje że szybko zrzuce te nadprogramowe kg a bynajmniej będę robiła wszystko aby tak sie stało... Nie chce sie zapuścić po prostu...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:04   #1469
kretencja
Zakorzenienie

Sereniti, czyli nie czekają na rozpoczęcie akcji. A powiedz, będą Ci wczesniej przebijać pęcherz płodowy czy coś takiego? Żeby dzidziuś dostał sygnał z naturalnej oksytocyny?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 17:09   #1470
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
no to już zaciskam żeby wszystko przebiegło szybko i bezproblemowo
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości