|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
cytrynka rok przed ciążą się odchudzałam z 77,2 kg (musiałam to zrobić żeby mieć dziecko i dla swojego zdrowia) i zjechałam na 63,5 kg. Szczęśliwie zaszłam w ciążę no i idziemy z powrotem w górę
![]() ![]() Teraz poluję na tunikę na wesele do kuzyna ![]() rekinek83 hehe tak, najważniejsze są dzieci, więc staram się nie lamentować za bardzo. |
|
|
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
ja przytyłam 8-9 kilo, a wszystko brzuuuuuch!!!!!! i sorry za te słowa ale inaczej o nich nie mówię już jak cycki!!!!!!!!!!!!!
zawsze miałam czym oddychać......i to był mój atut, a teraz maaaaasakra 2 rozmiary poszło do góry i są wielkie, nawet mój tż nie zwraca uwagi na mój wielki brzuch jak na nie właśnie!!!!mam nadzieję że wrócą do poprzedniego rozmiaru, a widze że staniki które kupiłam miesiąc temu to tak na styk są... więc nie wiem na jakim rozmiarze poprzestaną rosnąć na ostatnim usg wyszło że mam tydzien starsza ciąże niż do tej pory, tak że wypada teraz na 16 styczeń, 1 dziecko urodziłam 3 tygonie przed terminem, mam nadzieję że teraz tak nie będzie, bo jeszcze urodzę w tym roku hahahha aaaaa i na 100% będę mieć cesarkę...na szczęście!!!!!!bo już się bałam...
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe koleżanki!
Ja mam na plusie 5 kg i leci 28tc , najlepsze, że mieszczę się w swoje normalne ciuchy, ale dokładnie na wysokości brzucha się nie dopinam Mam wrażenie ,że im bardziej spadam z tyłka, tym więcej rośnie mi brzuszek Ale tak ciężko mi odmówić jak widzę rożki z bitą śmietaną i owocami i słone orzeszki
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiolka a dobry masz suwaczek?? Bo z niego wynika, że jesteśmy w tym samym dniu ciąży, a z moich obliczeń wynika, że nawet, jeśli urodzisz tydzień wcześniej, to wychodzi około 25 stycznia... Dobrze, że wśród Was są też takie, co tyją w miarę równo ze mną - razem jakoś tak raźniej . Mi też wszyscy mówią, że te kilogramy tylko w brzuch mi poszły (cycki nie urosły nawet o rozmiar ), ale nie raz, jak spojrzę w lustro... . Zresztą wiadomo, że znaczenie ma też wzrost trochę, ja mam 1,69 cm, także na razie nie wyglądam jakoś super tragicznie, mam nadzieję . Dobra, koniec biadolenia .Miłego popołudnia, ja lecę rozwieszać pranko na balkonie! Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-12 o 13:58 |
|
|
|
|
#3605 |
|
Raczkowanie
|
nie suwaczek nie działa
ja miałam termin na 24,26 styczeń od początku teraz tydzień wcześniej a jak wyjdzie to się okaze lekarz powiedział że z cesarką kilka dni w tą czy w tą to już moja decyzja!!!! ja mam 166 cm ale brzuch i "piersi" megastyczne!!!!!! nie rozumiem za to facetów, ja się nie moge patrzeć na siebie a tu wszyscy znajomi faceci nie mogą wyjść z podziwu, i mówią że wypiękniałam hahahaa zart chyba!!!!!!!!! ![]() widzę ze jak to samce widzą duże cycki i się ślinią a ja załamana, nie mówiąc już o tym że mi przeszkadzają ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- cytrynka widziałam Twoje sówaczki, ja jestem koniec 26 tygodnia ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- sorki połowa 26
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miło, więc czekamy i odliczamy dni razem, zawsze to raźniej A w którym jestes tygodniu ciązy???
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty??---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
no i już dobrnęłam do rozmiaru e biustonosza i też się boję, co dalej będzie
|
||
|
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wygląda na to, że nasze dzieci sa w tym samym wieku, no chyba, że faktycznie twój lekarz się pomylił.Ja zaczynam jutro 22 tydzien liczac od miesiaczki, ostatnia byla 19 maja. A na kiedy masz termin????
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-10-12 o 14:48 |
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam dziś strasznego lenia, poszłabym spać, a tu obiad trzeba dokończyć... |
||
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jedno mamy wspólne, ten sam dzień, w którym zaczynamy nowy tydzień.
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
Kaskup plucze plynem Corsodyl, dostepny u nas tylko w aptekach, ale dziala natychmiastowo, zobacz moze w Polsce tez jest.
Co do masazy krocza, ja sie nie odwaze, cwicze Kegla i na tym poprzestane, jakos nie wyobrazam sobie masazu sama robic, a tym bardziej, zeby maz mi tam robil .S A J Gratulacje dla meza .Ja, mam w pasie 92 cm, centymetr mniej jak 2 tygodnie temu, ale mysle ze to dlatego, ze malutka pewno pozycje zmienila, ona sama wedlug lekarki duza jest, wiec sie ciesze, ze tak "rosne", ale znajac zycie, w 7 miesiacu sie zacznie .A jestem w 23 tygodniu, 4 kg i 300 gram na plusie. Ja ostatni okres mialam 3 maja, a jestem w 23 tygodniu plus 2 dni, hmm chyba inaczej tu licza jak u Was ![]() Moja mala wczoraj tez sie nie ruszala, dzis tez malo, schizowalam juz, wiec maz mi kupil stetoskop co by serducha posluchac, i spokojniejsza jestem .Witam wszystkie nowe mamy Ja dzis obiad latwizne zrobilam, kluchy na parze ![]() Nic zmykam do sklepu milego dnia
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Justine ja też mam zastój jakiś z cm super że imprezka się udała fajnie że dostaniecie do użytku rzeczy jakieś wydatki mniejSzizuho witaj, nie wiem czy to dobrze...z tą wagą; moja położna mnie w sumie zrypała lekko jak w 21tyg przytyłam 2kg przez całą ciążę bo wg niej powinnam 3-4 ale to tak delikatnie mi napomknęła; nie wiem... lepiej chyba mniej niż więcej skoro mówisz że drobna nie jesteś to myślę że wszystko ok.Dzisiaj mnie wnerwiła babka, uważałam że jest wyrozumiała bo ostatnio na nasze zajęcia wzięła swojego syna 8letniego...bo nie miała gdzie go zostawić i nikt nic nie mówił, tak samo jak ten syn czy starsza córka dzwonią do niej na zajęciach to ona odbiera bo do niej dzwonią jej dzieci; no ale teraz przesadza, czepia się o wszystko... ja wydmuchałam nos a ona do mnie że czemu ja przychodzę z zarazkami na zajęcia (a mam alergię)
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i juz nie wiem jak liczyc...a termin mam na 22 lutego...![]() Marika moglabys mi pomoc w okresleniu w ktorym moge byc tygodniu? Bo tak jak pisalam OM byla 4 maja, wg wszystkich przelicznikow termin wychodzi mi na ok 11 lutego...i taka tez byla pierwsza wersja lekarza... Moje cykle trwaly mniej wiecej 32 dni. Pozniej zmieniono mi termin porodu na 22 lutego... A teraz wg USG wychodzi e jestem dopiero w 20 tygodniu ciazy wiec jak sobie obliczam to termin wychodzi mi dopiero na 1 marca...wiec ja juz nie wiem o co chodzi A co do kg to mi ostatnio waga bardzo szybko rosnie...zaczynalam ciaze wazac 49,5kg a teraz mam 54,2kg i to ostatnio mi codziennie o 0,2kg wzrasta waga...;/ no ale co zrobic...
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
ja się w góre mieszczę w normalne ciuchy, może ze 2 bluzek nie założe, takich na guziki. A tak luz. Zresztą już nic ciążowego nie kupuję, szkoda kasy na 3 miechy jak mam w czym chodzić, wole coś na po
![]() U mnie 28,5 tc i 7 kg, miałam nadzieję, na 6 ale trudno. Za to żadnych przebarwień, rozstępów etc. I nie wiem gdzie! biust może pól rozmiaru tylko, brzuch o 1/3 mniejszy niż u Mariki, dupsko jakie było takie jest, pewnie plecy, troszkę twarz niestety:-( Ale dla mnie ważne, że w normie i nie ma rozstępów, pryszczy etc Dziś byłam u siostry i wróciłam z rogalem, śpiworkami-takimi do spania, mam już 4!!!, body, rożkiem, kołyską (dziecko będzie mieć osobny pokój, ale przez 2-3 mies będzie w niej spać w sypialni w nocy, niby za ścianą, ale będzie pewniej), pokoj na razie będzie "dzienny";-), i strasznym laktatorem;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-12 o 16:38 |
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie masz wskazanie do cc? Ja się jej boję strasznie, tzn najbardziej doby po:-(
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-12 o 16:37 |
|
|
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
w sumie jako takich nie mam wskazań,
1 ciąża przez cesarkę nio i ja 2 też chcę a lekarz powiedział że da się załatwić jak 1 była cesarka i panicznie boję się naturalnego, ni8e wyobrażam sobie naturalnego, przez 12 godzin rodziłam syna i nie urodziłam i mam dość do końca życia i tak bym załatwiała cesarkę na życzenie, a tak jak się zgodził więc jak dla mnie super!!!!!!!
|
#3618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
werka, coś Ci chyba źle policzyli, bo ja miałam OM 10 maja (czyli później niż Ty) a termin mam na 13 lutego, i tak mi się zgadza nawet w suwaczku ( wcześniej miałam termin na 16 lutego)... więc powinnaś mieć tp przede mną..... dziwnie to liczą. ale i tak tolerancja jest +- dwa tygodnie. muron, śliczna ta kołyska Na obiad dzisiaj zrobiłam wolowinkę w sosie pieczarkowym, do tego frytki i duszona marchewka
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-12 o 16:55 |
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
ale co z drugą?
cesarka? w polsce nie ma, dlatego zjeżdżam ze szwecji do polski bo w szwecji nie robią cesarek nio chyba że już bym umierała albo dziecko, a ja nie zakładam innej opcji jak cesarkę ja po 1 czułam się super
|
#3621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- a napiszesz na prv o cesarce? ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() Choć bardziej pasowałaby mi w łączkę różowo-zieloną, ale darowanemu... Choć z drugiej strony będzie w sypialni a tu turkus.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-12 o 17:07 |
|||
|
|
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
coś nie możemy się porozumieć
pisałam że nie ma w polsce.....problemu z cesarkami!!!!hahahah tak miała całość brzmieć a w szwecji nie robią chyba tak jak pisałam stan jest poooooważny a napisałam tak bo nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi!!!! że z drugą nie będzie problemu ale ciążą , cesarką czy po 1 cesarce z porodem naturalnym
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
ja po wizycie u gina
słuchalismy serduszka |
|
|
|
#3625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
muron dostałaś wiadomość na priva?
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe Mamusie!
Zacznę od tego, że łoża nie kupiłam, a skończę na tym, że byłam w Pepco i widziałam tam śliczne, różowe kombinezonki za 40zł. ![]() ![]() Mama mi dziś oznajmiła, że rozmawiała z naszą dobrą znajomą i tamta prawdopodobnie da mi łóżeczko z całym wyposażeniem w spadku! Ale się cieszę, bo nie ukrywam, że zakup łóżeczka był dla mnie nie lada problemem, a tak mam to z głowy U mnie 25 tydzień i 3kg na plusie! Póki co trzymam fason
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry dziewczynki!
ja przytyłam 4,3 kg a to już 25 tydzień. Z 3 kg posżły w biust , który urosł o dwa rozmiary a i z tego ostatniego stanika się już zaczyna wylewać.. Właśnie poznałam sąsiadkę, która jest w 30 tygodniu!;D będzie wesoło. |
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do lozeczka to ja tez moze dostane od kogos w spadku ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- A w ogole to bylam dzis u lekarza rodzinnego, zeby dal mi zwolnienie, bo musze troche odpoczac po tygodniu zajec No i wpadlam na pomysl, ze aby tak nie siedziec bezczynnie i nie czaic sie zeby napisac cos do TŻa to postanowilam napisac cos na temat naszego zwiazku... Zrobie sobie taka liste co mi sie u nas podoba, a co nie...za co go kocham a za co czasami az nienawidze... Chce to zrobic w formie prezentacji, wstawiajac tez nasze zdjecia itp. zeby bylo tak ciekawie...i zeby go tym tez zainteresowac...
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Mam wrażenie ,że im bardziej spadam z tyłka, tym więcej rośnie mi brzuszek
. Mi też wszyscy mówią, że te kilogramy tylko w brzuch mi poszły (cycki nie urosły nawet o rozmiar
), ale nie raz, jak spojrzę w lustro...
.

.
.

i juz nie wiem jak liczyc...a termin mam na 22 lutego...