|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
kolory golda są ciemniejsze nić pozostałych - 02 golda odpowiada 03 pozostałych Cytat:
poszukam takich Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-10-12 o 14:31 |
|||
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
wojtusiu sweterk fajny, tylko te pozostałe kolory jakoś bardziej mi podchodzą
![]() A jeszcze miałam pisać, do angy szczególnie...buty kupiliśmy rozmiar 22
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#904 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby coś pomogło ![]() Oczy trzeba mieć dookoła głowy ![]() Rozumiem, kurczę, ciężka sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurtka taka, a rękawiczki takie ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Witam w klubie ![]() Niezły wynik Cytat:
Z tego, co się orientuję, to tylko na all, one były w Polsce kiedyś, a potem je wycofali. Czytałam, że te Premium Care to niby to samo, ale nie wiem, ile w tym prawdy. Są podobne w środku (mają tę siateczkę), ale nie wiem, czy reszta też. Cytat:
![]() Cytat:
, jaki wzięłaś rozmiar?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-10-12 o 14:42 |
||||||||
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajne zakupki ![]() W ogóle H&M jest dla mnie na pierwszym miejscu jeśli chodzi o ciuszki dziecięce, i stylistycznie i jakościowo. Next jest jeszcze fajny, tylko dostęp troche gorszy.
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na modelu zdjęcie proszę
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wlasnie waham sie czy wziąć musztardowy S, czy piaskowy beż M. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- z reguły z reserved emki noszę więc chyba M bedzie lepsze, szkoda ze musztardowego nie ma M. |
||
|
|
|
#908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie takie kredki mamy, ale Kubuś umie je połamać ![]() Cytat:
![]() Ale może by Go wyciszał? Kuba się nim nie bawi, On z nim śpi ![]() Mój Małż twierdzi, że za 17 ![]() Dam, ale to będzie wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Model śpi, a jak nie śpi, to jest w nastroju nieprzysiadalnym
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
, na taką bardzo mroźną to chyba nie, ale na cieplejsze zimowe dni wydaje mi się OK.No ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- gorgulku, a Zuzia już wyzdrowiała?
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po 17. latach, to będę do góry kołami polegiwać ![]() Super ta krtka
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mów hop ![]() , w sklepie kosztuje 60 zł, sama kup
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, wtedy będę Go reanimować po imprezach ![]() To nie tak dużo , a na All drożej Ta jasne, chyba że dadzą za ładne oczy
|
|
|
#915 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale krój fajnyCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie dlatego boję się tych woskowych/świecowych kredek.Córeczka koleżanki włożyła taką kredkę do nosa i w nosie ją sobie złamała-jeździli na pogotowie.Wiadomo,że ołówkową też dziecko może włożyć do oka,czy nosa,ale już nie tak prosto ją złamać no i ołówkowe są dłuższe Postaram się zajrzeć wieczorem Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-10-12 o 16:35 |
||||
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, tak jakoś. Ciągle brak mi czasu, mam tyle rzeczy zaplanowanych i nic zrobić nie mogę bo ciągle coś. Musze się wziąć za siebie i mieszkanie ![]() Wojtusiu fajne te sweterki, ten musztardowy szczególnie
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
osłuchowo jest czysty,w gardle nic nie ma,uszy czyste.Dostał syrop wykrztuśny i krople do nosa,ale jakichś zmian na lepsze nie widzę.Lekarz kazał mi dzwonić dopiero w piątek .Że też musiało się nam coś przyplątać po tej trzydniówce aby u Was było lepiejTo tak dokładnie jak ja ![]() wszystko chyba przez te choróbska tak jakoś nic się nie chce
|
|
|
|
|
#918 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Miramej, trzymalam kciuki za lekarza, daj znac, co nowego
Cytat:
U mnie okna myje maz. Teztego nie widze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moze wieczorem nadrobie albumy Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
bylam na malych zakupach i kupilam kombinezon
o taki http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...OMBINEZON.html tylko w sklepie pisalo ze przeceniony ze 189 na 113 a na str.nie pisze ze to promocyjna cena ![]() wzielam 86 i przymierzylam malej to jest troszke wiekszy , nogawki podgielam i pasuje ![]() kurtki tez ogladalam ale nie podobaly mi sie albo drogie to chyba kupie ta w reserved, kozaki jeszcze jedne i zima z glowy ja mierzylam fajna kurtalke taka ala skora krociotka tylko ze nie bylo M a ta ska jakas niewygodna , w piatek ma byc dostawa bo pojade jeszcze raz kupilam sobie 2 bluzeczki i pasek czarny bo nie mialam
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm,a Bartosz jeszcze śpi
to już jakieś dwie godziny niemożliwe,s taje się możliwe![]() Ciekawe jak nasza noc,będzie dzisiaj wyglądać? ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wzajemnie. Niech choróbsko idzie sio!Być może. Mała ostatnio w dzień jest niemożliwa. Wysiadam psychicznie już. Normalnie brak mi sił. Wszystko wymusza płaczem, ciągle marudzi i jęczy. Nic Jej się nie podoba. Po takim całym dniu jestem tak zmęczona, że jak wieczorem idzie spać to już nic nie robię. Teraz poszła z Małżem do teściów. Mam chwilę dla siebie. To sobie ponarzekałam ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
A ja oglądałam tę kurtkę w reserved i dla mnie wygląda tak jak ta w tesco a ta w tesco dużo tańsza. Obie nie były mocno grube i ten materiał "wierzchni" mi nie pasił Cena w reserved chyba 119 a w tesco 43
|
||
|
|
|
#922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fajny kombinezon. My mamy jakis niefirmowy komplecik. Oli dostała pod choinkę w zeszłym roku, ale za duży oczywiscie był i teraz bedzie dobry. Tylko to takie spodenki ogrodniczki grube i kurteczka. Kombinezonu nie mamy jeszcze. Mamy za to fajną kurteczke-kożuszek. Jak znajde czas to wkleje fotke. Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
no jakbym czytała o swojej Oliwce.... ja tez wysiadam już. nie daje rady. dzisiaj az sie poryczałam, bo juz mi sił brakowało, a ta właziła na mnie i mnie przytulała i głasiu głasiu mi robiła. No i jak tu sie gniewac na nią ![]() Ale wykonczona jestem na maksa. |
|||
|
|
|
#923 |
|
BAN stały
|
ja wyszykowalam meza do roboty i zostalysmy same. zaraz ide kapac Amelke i moze pojdzie spac o ludzkiej porze. wczoraj juz zasypiala i konczylo sie m jak milosc i tam ta piosenka jest co spiewaja "na na na" no i Amelka to lubi bardzo i po spaniu bylo bo musiala pospiewac...
dzis na obiad zrobilam placki ziemniaczane bo nie zdazylam ugotowac rosolku a na deserek szarlotka
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że była chora i idą zęby ale ile można słuchać tych jęków i marudzenia Ja też mam prawo do gorszego dnia i złego humoru ale jak? Na razie to tylko Zuzia ma do tego prawo Ja już mówię do Małża, że Mała chce nami rządzić i ustawiać a ledwo od ziemi odrosła ![]() Czasem już z tej złości i bezsilności śmieję się bo co mi pozostało. Przecież nasze dzieciaczki już takie duże, rozumieją też dużo a można mówić i 100 razy i nie słucha. Ale dziś marudzę. Idę przygotować rzeczy do kąpieli. Mija prawie godzina a ja w ogóle nie odpoczęłam. A nie daj Boże podniosę głos to od razu usta w podkówkę i bek jakbym nie wiadomo co Jej robiła. Dajcie mi dziewczyny trochę Waszej cierpliwości bo ja mam swojej co raz mniej i nie wiem na ile mi wystarczy. Idę już, nie będę "stękać"
|
|
|
|
|
#925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też zauważyłam,że Bartosz ostatnio częściej płaczem wymusza ![]() Narzekaj do woli Kochana,ja też bym chciała żeby mu tak zostało ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
jak usłyszy przez sen,to moment wstaje i luka w telewizor
|
||
|
|
|
#926 |
|
BAN stały
|
Amelka tez dzis skrzecząca... chyba zeby no bo co innego.... lapki sobie przytrzasnela raz w szufladzie i raz drzwiami do lazienki, placz byl oczywiscie ale juz ok. i jak ja usypiam to cczujna jest - wczesniej pojadla i spi przy cycu i odkladalam i bylo ok a teraz odkladam ja a ona przez sen mowi "mi mi" tzn cyca
i jak nie dam to rozbudza sie i ryk... tak od 2 dni ma
|
|
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, Sylko oby Wasze Maluchy juz wyzdrowialy
![]() Miramej, fajna kurtka i rekawiczki tez ______________ Jestem padnieta. Pokoj wysprzatany, maz ma za zadanie wyniesc ciuchy do kontenera . Maly pomagacz na szczescie prawie przespal moje porzadki, wiec nawet sprawnie mi poszlo. Jutro jego pokoj ![]() Potem poszlismy na 3 godzinny spacer, ale chyba sie przeforsowalam nieco, ciagle tylko z gorki i pod gorke , ledwo chodze.I dostalam okres, ostatnio miesiaczke mialam pod koniec sierpnia , mialam juz test robic w poniedzialek. Oszaleje z tymi moimi nieregularnymi cyklami. Wszystko mnie boli, wyloze sie wiec na kanapie. Maz jak zwyklee wykapie i polozy Toska, a ja mam luz.---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Antonio przez sen tylko szczeka jak slyszy psy sasiadow Cytat:
|
|
#928 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, ja na chwilkę.
Martwiłyście się o mnie, wiec się odzywam ![]() Mieliśmy dzisiaj mały wypadek podczas mojego pobytu w plusie, w sprawach telefonu. Antoś został z Babcią w samochodzie i siedząc na jej kolanach bawił się pokrętłami, wycieraczkami itp. Wziął do reki również zapalniczkę samochodową i przypalił sobie nią paluszek. Mama usłyszała tylko syk, mówiła, że paluszek zapłoną lekko ... Przyleciałam od razu, jak Mama tylko zadzwoniła po mnie (byłam w plusie). Biedactwo moje tak płakało, skóra w tym miejscu taka spalona, brązowa się zrobiła. Pojechałyśmy do Damiana (Centr. med), opatrzyli oparzenie (maść przeciwbólowa i przeciwbakt.) i jutro muszę na kontrole pojechac. Mam też dawać Panadol w syropie. Mam nadzieję, że nie będzie śladu niedługo i szybko się zagoi. Tak mi go szkoda, popłakuje z bólu i próbuje ściągnąć opatrunek. Już mu taśmą brązową bandaż przewiązałam, żeby nie ściągał kukiełki. Mama ma do siebie pretensje, ona, która tak zawsze pilnuje dzieci, chodzi za nimi krok w krok. Ale przecież wiadomo, że chwila nieuwagi wystarczy, dodatkowo, gdy nie ma jeszcze świadomości np takiej zapalniczki w samochodzie. Mamie do głowy by nie przyszło, że takie coś może się wydarzyć. Nikt jej nie używa, wkłada czasami tylko ładowarkę to tego "gniazdka", a tak to się o niej nie pamięta... Oj biedny ten mój Tosiek ![]() Idę położyć Bidulka lulu starszego też. sylka, witaj Spokojnego wieczorku Wam życzę
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Antosiu, biedaczku ![]() Jutro wpadnę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Była rozmiarówka wzrostowa, mamy na 86 ale ma luzy ![]() Cytat:
szkoda tylko ze h&m nie jest bardziej cenowo dostępny ![]() Cytat:
![]() Martynka dziękuje za komentarze w albumie - żeby było ciekawej dodam, że spodnie też miała różowe co mu miałam powiedzieć, pochwaliłam, ze super
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

ja gold miałam odcien 02, nie wiem czy te aqua mają takie same kolory
)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

i wzajemnie. Niech choróbsko idzie sio!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)