Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 14:47   #3001
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Lindsley Mały śliczny

Darusia Twoja mała widać przeszczęśliwa z nowej zabawki, a na to nie szkoda żadnych pieniędzy

My bo dzisiejszej bieganinie, Erwi śpi od 13, wymęczony, bo matka wziela na szczepienie tylko jeden smoczek co na wejściu do gabinetu spadł na ziemię, więc został tylko płacz i zmęczone rączki mamusi.
Z wagą tak jak myślałam jest słabiutko bo waży 8200 przy długości 82 cm. No ale co ja mam zrobić jak on tyle je i wszystko wytrzęsie, bo nie umie chwilę spokojnie posiedzieć Lekatra sie śmiała że już tak ładnie na nóżkach stoi. Ale on dał paniom do zrozumienia że nie lubi jak dotyka go ktoś inny niż mamusia.
Następna wizyta szczepienna w kwietniu

Małemu dzisiaj w biedronce nakupowalam dzisiaj rajstopy, będzie miał na całą zimę, 6,99 chyba za szt. Ale takie fajniejsze bo frotte w środku.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ejjj a ty to stopa na lotnisku łapałaś no w sumie piloci są... ten teges... fajni

Lotnisko to takie byłe po wojskowe, było jedno z lepszych w polsce, i zamiast zrobić normalne pasażerskie, to stare dziatki lataja mini samolocikami i szybująwięc oka nie ma na czym zawiesić. No i na lotnisku też w jednym z hangarów jest zrobiona stadnina koni
Ale super miejsce na spacerki, rolki .

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
No mój TZ też mi powtarza, że takie rzeczy to coraz częściej będą się zdarzały i zapobiec temu sie nie da, ale wyrzuty mam i pewnie będą długo trzymały.
Ucałuję małą już za chwilkę bo już pora do domu
Dzieci jakoś tak mają że jak się przewrócić, to najczęściej na twarz
Eryk kiedyś jak się przewrócił to dolnymi jedynkami przebił na wylot wargę. Stracha sie najadłam, on napłakał, a teraz śladu nie ma.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ferou za kolejny wygrany konkurs. Tak mnie zmotywowalaś że zaczełam się delikatnie na codzień malować.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:48   #3002
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Wczoraj były wyniki jednego z konkursów - pochwalę się = II miejsce zajęłam
http://supersluby.pl/index/artykuly/...id/1/item/2184
Nagroda nie jest zbyt ciekawa Ale liczy się że jest jakiś sukces No i dzisiaj wyniki z tego konkursu o Japonii W sumie w tym konkursie to też nagrody niezbyt ciekawe, bo za 1 miejsce 3 pędzelki, za 2 -2 pędzelki a za 3 - jeden pędzelek. i te pędzle wcale jakieś niewiadomo jakie nie są, takie średniaki... No ale zobaczymy
a pierwsze miejsce mi się nie podoba
Co oni takie słabe nagrody dają pędzelki???????
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no i bylam tylko siq i prosze co widze jak wracam!!!
Zdjecia doslownie sprzed minutki

1) a kukuuuuuuuuu

2) i tak bede siedziala i tak! i nie zabronisz mi!!!
klask i:brawo
Cytat:
I jeszcze chciałam opisać wczorajszy wypadek Oli
dobrze ze juz nie musicie rehabilitować
A widzę że dołączyłaś do nieuważnych matek, dobrze że nic więcej się nie stało a takie sytuacje są nieuniknione ja to przezyłam ze starszym upadek i cała buzia we krwi ząbkami rozciął sobie wargę "tylko" a wyglądało strasznie a drugi raz się wywrócił i calutkie plecy obdarł na kamiennych schodach krzyk był na całą wieś
także wiecie mamusie przygotujcie się psychicznie na różne rzeczy

Drcron doszły dzisiaj sówka jest śliczna ale trochę za płytka niestety , poproszę mamę to dorobi mi taki ściągacz naokoło i powinno być ok.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:51   #3003
ASIULEK_23
Zakorzenienie

U mnie też własnie mija 30 minut, ciekawe co sie za chwilę stanie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:51   #3004
libra777
Zakorzenienie

Pl Madzia widocznie taka małego uroda będzie szczuplutki
Ja tez dzisiaj kupiłam te rajtuzki i znalazłam największe 80/86 i są na teraz więc na zime będą za małe a Ty jakie kupiłaś największe że na zime będą
Stary 2010-10-12, 14:53   #3005
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

no ja tez 80, i będa dobre, bo jak odliczyć pieluchę. Jeju mam nadzieję że będą dobre, nie przymierzałam poczekam aż się obudzi i jedną parę przymierzę

Stary 2010-10-12, 14:59   #3006
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No to faktycznie chudzinek. A tyle je... Waga jak dla mnie to i tak duza w porównaniu do mojej Werci ale jak już spojrzeć na wzrost to faktycznie chudzinek. Ale widocznie taka jego uroda. Będzie wysoki szczuplaczek

Ja własnie mam zamiar umowic sie na wazenie bo szczepien już nie mam do marca. A jestem ciekawa ile waży. jak sie z nią wazylam to wychodzilo cos ok 7500 ale to takie niezbyt dokładne ważenie. A wzrostu ma gdzieś ok 70 cm.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-12, 15:12   #3007
libra777
Zakorzenienie

Madzia Twój może troszkę mniejszy ,dobre będą na pewno tylko nie wiadomo czy do zimy, ja tez myslałam że będą na dłużej ale one się nie rozciągają tak jak zwykłe , z tych zwykłych to rozmiar 68 jeszcze dobry
Stary 2010-10-12, 15:34   #3008
martuko
Wtajemniczenie

hej, dziei za miłę re-powitanie KOrzystam, że WOjtuś śpi a Asię tato pilnuje, może uda mi się zdjęcie wkleić. CO prawda powinnam
-posprzątać
-puśćic pranie
-sciągnąć pranie
-wyprasować stos prania
-pójść do sklepu
-przygotować się do spaceru.. itd itp
no ale kradnę trochę czasu "dla siebie"

widzę że pożytecznych rzeczy mogę sie dowiedzieć tu, np o rajstopach w biedronce JA mam takie frotkowe dla Wojtka, jakoś je znosi, przy innych wył, ale te są miękki. Tylko te moje albo są inne albo za duży rozmiar bo są mięciutkie i się rozciagają bardzo. Asię mogę ubierać w co chcę, ona szczęśliwa zawsze prawie.

Asiulek, to mnie pocieszyląś z tą wagą, hmmm, bo jak przeczytałam,że synek pl-madzi ma 82 cm i waży niewiele więcej od moich to oniemiałam., CIągle się martwię że moim dzieciakom otyłość grozi ubranka noszą 68 z tendencją na 74 ( bodziaki) a ważą po 8 kg Asia i Wojtek 7700. I wydawało mi się że są spore, ale skoro mówisz ze Twoja małą trochę mniej i to za mało to rozumiem,że moje w normie... Zwląszcza że miesiąc starsze. Z tym że one bardzo dużo przybrały od urodzenia, pani neonaotolog mówi że ciagle nadrabiają, moim zdaniem to już nadrobil, ale jedzą w sumie nie tak dużó, bo 150 na porcję ( +proszek) Tyle że tych porcji jakoś dużo no ale więcej im naraz nie wchodzi i już.
drcron, gdzie można obejrzeć te TWoje czapeczki na żywo??? Chcialąm dla moich też zamówić, ale wolaląbym zobaczyć nie na obrazku. tylko trochę się boję że nie trafię z wymiarami. Ciągle nie mogę kupić odpowiednich czapek dla moich malych. OStatnio zakupiłam w HM takie w paseczki, nie chcialąm Asi katować różem już więć dla Wojtka jest niebieska a Asia ma beżową. NO i wyglądają jak dwa chlopaki
A tak apropos mam linki do fajnych wzorko na czapeczki i inne cuda szydełkowe i na drutach. NAprawdę pięne rzeczy, takie skarpety są super różne, może chcesz powiększyć swój asortyment ???

kończe bo czuję presję sumienia, że wszystko leży a ja sobie piszę...
wrzucam na szybko zdjęcie, mam nadziejęże rozpoznacie która Asia
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:44   #3009
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Fantastyczne

Cytat:
te puzzle 10szt mozna taniej kupić np tutaj --> http://allegro.pl/duze-puzzle-pianko...254005305.html

ja właśnie chce literki albo cyferki bo te małe elemenciki mnie przerażają
Dla mnie te małe elementy są nie do przyjęcia. Jak Zosia wyczai że można to rozłożyć to na 200 % znajdą się w buzi

Cytat:

a gdzie kupiłaś takie puzzle? Akurat takich bez tych wyjmowanych elementów szukam i znaleźć nie mogę
One są jeszcze syna mojego Tż i mają prawie 7 lat

Cytat:
A w ogóle to chciałam się pochwalić, że moja mała już nie wymaga rehabilitacji
Wczoraj Ola znowu krzyczała na rehabilitantkę i nie chciała ćwiczyć, więc rehabilitantka załatwiła nam wizytę lekarską (mieliśmy mieć ją za tydzień) i lekarka oceniła, że Ola ślicznie się rozwija i teraz tylko co miesiąc będziemy chodzić na wizyty kontrolne, żeby ocenić dalsze postępy i po dalszy instruktaż

I jeszcze chciałam opisać wczorajszy wypadek Oli
Mała uwielbia siedzieć - ja zbyt chętnie na to nie pozwalam, ale tak na 10 minut jak posiedzi to bardzo proszę i wczoraj siedziałam koło niej na podłodze na trzech kocach (co to by miała bardziej miękko) i wstałam na chwilkę po kawę i mała w tym momencie fiknęła do przodu zaczęła płakać, więc wzięłam ją na ręce, przytulam i tulę, a ta się uspokoić nie może, patrzę na nią, a ta ma zakrwawioną buzię ząbki dolne wbiły się w górne dziąsełka
Głupia matka - tak to siedziałam otaczając ją nogami, a ta siedziała jak strunka wyprostowana więc wstałam ależ jestem na siebie zła, normalnie aż boję się co będzie później
Fajnie że już nie musicie się rehabilitować.
Biedactwo z tym wypadkiem. Niestety nie da się uniknąć takich sytuacji

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
hej, dziei za miłę re-powitanie KOrzystam, że WOjtuś śpi a Asię tato pilnuje, może uda mi się zdjęcie wkleić. CO prawda powinnam
-posprzątać
-puśćic pranie
-sciągnąć pranie
-wyprasować stos prania
-pójść do sklepu
-przygotować się do spaceru.. itd itp
no ale kradnę trochę czasu "dla siebie"

widzę że pożytecznych rzeczy mogę sie dowiedzieć tu, np o rajstopach w biedronce JA mam takie frotkowe dla Wojtka, jakoś je znosi, przy innych wył, ale te są miękki. Tylko te moje albo są inne albo za duży rozmiar bo są mięciutkie i się rozciagają bardzo. Asię mogę ubierać w co chcę, ona szczęśliwa zawsze prawie.

Asiulek, to mnie pocieszyląś z tą wagą, hmmm, bo jak przeczytałam,że synek pl-madzi ma 82 cm i waży niewiele więcej od moich to oniemiałam., CIągle się martwię że moim dzieciakom otyłość grozi ubranka noszą 68 z tendencją na 74 ( bodziaki) a ważą po 8 kg Asia i Wojtek 7700. I wydawało mi się że są spore, ale skoro mówisz ze Twoja małą trochę mniej i to za mało to rozumiem,że moje w normie... Zwląszcza że miesiąc starsze. Z tym że one bardzo dużo przybrały od urodzenia, pani neonaotolog mówi że ciagle nadrabiają, moim zdaniem to już nadrobil, ale jedzą w sumie nie tak dużó, bo 150 na porcję ( +proszek) Tyle że tych porcji jakoś dużo no ale więcej im naraz nie wchodzi i już.
drcron, gdzie można obejrzeć te TWoje czapeczki na żywo??? Chcialąm dla moich też zamówić, ale wolaląbym zobaczyć nie na obrazku. tylko trochę się boję że nie trafię z wymiarami. Ciągle nie mogę kupić odpowiednich czapek dla moich malych. OStatnio zakupiłam w HM takie w paseczki, nie chcialąm Asi katować różem już więć dla Wojtka jest niebieska a Asia ma beżową. NO i wyglądają jak dwa chlopaki
A tak apropos mam linki do fajnych wzorko na czapeczki i inne cuda szydełkowe i na drutach. NAprawdę pięne rzeczy, takie skarpety są super różne, może chcesz powiększyć swój asortyment ???

Można zjeść oboje. Słodziaki.
Asia z lewej ?
Stary 2010-10-12, 16:41   #3010
catro
Rozeznanie

Normalnie musiałam się zalogować - Ferrou oszalałaś?? No naprawdę po co?? Teraz mi głupio bo przecież ja przesłałam to, czego nie używałam i leżało tylko
Lindsley Michaś słodziak

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzieci jakoś tak mają że jak się przewrócić, to najczęściej na twarz
Eryk kiedyś jak się przewrócił to dolnymi jedynkami przebił na wylot wargę. Stracha sie najadłam, on napłakał, a teraz śladu nie ma.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A widzę że dołączyłaś do nieuważnych matek, dobrze że nic więcej się nie stało a takie sytuacje są nieuniknione ja to przezyłam ze starszym upadek i cała buzia we krwi ząbkami rozciął sobie wargę "tylko" a wyglądało strasznie a drugi raz się wywrócił i calutkie plecy obdarł na kamiennych schodach krzyk był na całą wieś
No jak wy opisujecie wasze przygody, to rzeczywiście nasza to pikuś
Nastawiam się psychicznie na wariant "dziecko na wysokości" bo podobno ja od maleńkości właziłam na stoły, parapety i takie tam - osiwieje przed 30tką

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

martuko - też obstawiam, że Asia po lewej

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:45   #3011
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no i kupilismy puzzle nie maja zadnych czesci wyjmowanych mata wychodzi 90 na 90 fajne sa, oczywiscie bez zabawki tz tez by nie wyszedl,pozniej wstawie fotki a teraz zmykam sprzatac i obiad robic bo dopiero wrocilismy.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:26   #3012
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Pop ja czytam nie na niby Tylko zawsze jestem kilka stron za Wami i już zmieniacie temat rozmowy... Jak uda mi się nadrobić to nie mam już sił pisać...
Poza tym jak poczytałam jak tu co niektóre sprzątają co dziennie, obiady gotują itd to postanowiłam się wziąć za siebie i dom
Misiek nauczył się ostatnio pełzać i muszę go pilnować bo niestety jeszcze dom (tzn podłoga- macie jakiś pomysł na progi bo niestety nie uda nam się zanim zacznie chodzić zrobić wszędzie nowej podłogi to chociaż nie chcę żeby się o progi potykał) nie przystosowany do małych pełzaczków...

drcron gdzie widziałaś te puzle za 5,99? To jakaś sieciówka? Bo kurcze to bardzo tanio jak za te 30x30, to na pewno te?
Śliczne te kompleciki robisz, zdolna jesteś, jak ja bym chciała mieć taki talent

Moje dziecie też nie przesypia nocek. Zasypia ok 19, budzi się ok 23, 2 (tu np spał z nami do 4 bo przysnęłam przy karmieniu) 6-7 i już często nie zasypia... W dzień śpi ok 9-10, 13-15, czasem jeszcze 17-18

I już koniec pisania bo Michał sprawdzał twardość podłogi nosem... krzyczy
Cytat:
a pierwsze miejsce mi się nie podoba
Co oni takie słabe nagrody dają pędzelki???????

klask i:brawo

dobrze ze juz nie musicie rehabilitować

Drcron doszły dzisiaj sówka jest śliczna ale trochę za płytka niestety , poproszę mamę to dorobi mi taki ściągacz naokoło i powinno być ok.
to moze ja dorobie takie uszka jak przy tej czarnej i doszyjesz po bokach ??
a czy moglabys wstawic zdjecia bardzo bym prosila

Plmadzia a do Ciebie dotarla juz czapucha ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:33   #3013
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Póki mała nie miauczy, wklejam fotki... ktoś tu o nie prosił wiec... a co tam wklejam

1. Ulubione zajęcie w kąpieli
2. Mały raperek
3. Ostatnio ulubiona mina. Chyba chce nas przestraszyć bo przy tym wydaje dźwięk "zakatarzonego" oddechu

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-12, 17:57   #3014
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Póki mała nie miauczy, wklejam fotki... ktoś tu o nie prosił wiec... a co tam wklejam

2. Mały raperek
3. Ostatnio ulubiona mina. Chyba chce nas przestraszyć bo przy tym wydaje dźwięk "zakatarzonego" oddechu
ostatnia fotka jest rozbrajajaca rzeslodko na niej wyszla

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:19   #3015
libra777
Zakorzenienie

LIndsley myslę ze dziecię sobie poradzi z progami u mnie do łazienki jest schodek w dół i mój pełzacz juz nie widzi problemu w pokonaniu go najpierw bada rączkami a potem się zsuwa więc się nie martw na zapas
Michaś uroczy
Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
jakie słodziaki Asia po lewej
Cytat:

2. Mały raperek
nie no Aśka Ty chyba bicia nie dostałaś to ma być ta "kukiełka" z nogami w buzi? mój tak nie robi nie umie ja widzę że wszystko z nią normalnie a ostatnie zdjęcie wymiata

Drcron później wkleję dzięki ale mam podobny kolor włóczki moja mama mi dorobi albo ściągacz albo uszka
Stary 2010-10-12, 18:22   #3016
megi-megi
Zakorzenienie

Przepraszam, że nie odniosę się do niczyjej wypowiedzi, ale jakoś mi ciężko.
Tylko napiszę, że Wasze tj. NASZE DZIECI SĄ BOSKIE!!! Serio, czasem na spacerach czy gdzieś widuję dzieci i tamte nie są takie ładne jak te nasze.

Dalej z tż się kłócimy. Dzisiaj jak durna cieszyłam się, że spotkam się z P0P i AniąP. Dziewczyny miały poznać Igora, a tu... autobus, którym wracam z pracy opóźnił się o prawie pół godziny, mały spał, aż... się rozpłakałam.
Znów siedzę w 4 ścianach. Z tż teraz w ogóle nie rozmawiam, a od jakiegoś czasu wymieniamy tylko "służbowe" uwagi. Ja czasem podczytuję ogłoszenia o mieszkaniach do wynajmu lub sprzedaży. Czuję się zmęczona psychicznie. Aż chciałabym czasem zniknąć. Po prostu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:55   #3017
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...272102843.html

Puzzle mamy te , grubosc jest ok nie sa jakies lipne cieniutkie... ksiezniczki

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Megi kochana moze jeszcze sie dogadacie ??
zamiast sluzbowo to moze czas na szczera rozmowe?
przypuszczam ze nie jedna odbywaliscie ale moze trzeba jeszcze wiecej rozmawiac??
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:14   #3018
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Plmadzia a do Ciebie dotarla juz czapucha ??
Ja jeszcze nie mam, może jutro. Jak tylko dostanę to mojej chudzinie na próbę założę

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

martuko od razu widać które to chłopak, a które dziewczynka( i nie mam tu na myśli różu, i niebieskiego)No i jeszcze dalaś podpowiedź że córcia wiecznie uśmiechnięta.
Ale plan dnia masz napięty ja już po moim dzisiejszym dniu nerwy mam w strzępach, a jakbym jeszcze miała górę prania nienawidze prasować, nic nie prasuję, tylko to co niezbędne, po prostu nie lubię, i tłumacze się że nie mam czasu

Stary 2010-10-12, 19:49   #3019
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda już po czasie, ale mam nadzieję, że już humor lepszy
Bardzo fajna robota
i gratulacje z powodu tego ślubowego konkursu
i weź się nie wygłupiaj bo ja naprawdę nic nie chce - jeszcze mój TZ się cieszy, że już te "pyłki" nie leżą w szafce
Dziekuję
A ja się nie wygłupiam, bo niby gdzie i kiedy?

Pop, E tam, nie łam się :P Każdemu może się zdarzyć Zaraz wyedytuję i nie będzie znaku

Catro, Super, że z Małą coraz lepiej
I przygoda niezła Ważne że nic poważnego Oli się nie stało, niestety chyba każda z nas prędzej czy później będzie musiała się zmagać z upadkiem własnego dziecka.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

ferrou GRATULUJE strasznie mis ei podobaja Twoje makijaze a wczesniej mialam napisac ze samuraj powala wszystkie na lopatki
Dzięki

pl madzia, nieźle Twój Mały jest długi Mój to ma 70cm
Miałam własnie Wam już wczoraj napisać że są rajtuzki w biedronce. Wczoraj TZ nakupował - wzięliśmy 80/86, są trochę jeszcze za duże, ale przynajmniej na dłużej będą. Do wyboru do koloru, dużo jest dla chłopaków np z autkiem czy koparką i też dla dziewczynek różowe itp. ale też są takie że pasują i dla dziewczynek i dla chłopaków np z reniferem czy żyrafą Moim zdaniem się fajnie rozciągają. Wczesniej też takie miałam, rozmiar 62 i do tej pory Kuba w nich chodził A 21.10 w Biedronce mają być bodziaki z długim za 7.99
I co do promocji, to w tesco są na obiadki bobovity: drugi słoiczek za pół ceny - 2 słoiczki 190g wychodzą jakoś za 5.50 - tylko że są 2 rodzaje dla dzieci po 6 miesiącu i 2 rodzaje dla dzieci po 8msc. I jest też taka sama promocja na kaszki Nestle - drugie opakowanie za pół ceny
Madzia, cieszy mnie to, że zmobilizowałam do malowania

martuko, Ale słodziaki Asia ma śliczny uśmiech

Cytat:
Normalnie musiałam się zalogować - Ferrou oszalałaś?? No naprawdę po co?? Teraz mi głupio bo przecież ja przesłałam to, czego nie używałam i leżało tylko
Szybko doszło
Czyli się podoba?
Jakie tam głupio? Mimo że Ty tego nie używałaś to jednak bezinteresownie to mi przysłałaś nie oczekując nic w zamian - nikt jeszcze czegoś takiego dla mnie nie zrobił I chciałam po prostu jakoś się odwdzięczyć.. choć minimalnie

ASIULEK_23; Świetne pierwsze zdjęcie
Stary 2010-10-12, 19:49   #3020
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley Mały śliczny

Cytat:
Lindsley Michaś słodziak

Cytat:
LIndsley myslę ze dziecię sobie poradzi z progami u mnie do łazienki jest schodek w dół i mój pełzacz juz nie widzi problemu w pokonaniu go najpierw bada rączkami a potem się zsuwa więc się nie martw na zapas
Michaś uroczy

Ja się bardziej boję, że jak zacznie biegać to się przewróci a progi ostre są - z kuchni (kafelki) na korytarz i z pokoju (panele) na korytarz - jest jakieś 4cm niżej Do kuchni będzie bramka to się nie będzie rozpędzać na szczęście...
Cytat:

2. Mały raperek
Śliczna Wercia... Michaś też nie potrafi włożyć nóżki do buzi, od niedawna dopiero ją łapie wgl.

Pewnie mnie znielubią co niektóre jak napiszę, że Michaś spał bite 2h w ogródku. Niestety nie mogę go tam samego zostawić i marzłam sobie, bo się nagle pochmurno i strasznie zimno zrobiło Teraz już prawie godzinę śpi...

Jutro jadę na zakupy to też wjadę do biedronki jak tak chwalicie te rajstopki ( w gazetce były też większe, nie było ich? bo bratankowi tz - 2lata też miałam kupić) mam nadzieję, że jeszcze jakieś będą

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:53   #3021
yoonka
Rozeznanie

Pokazujecie takie sliczne bombelki, ze az pozazdrościlam i tez postanowilam sie pochwalić moja królewna
zdjecia ze spaceru na malowniczej Wyspie Sobieszewskiej. okazało sie, ze bylismy tam ostatnio w okolicach poczęcia Toś
Stary 2010-10-12, 20:09   #3022
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Tylko napiszę, że Wasze tj. NASZE DZIECI SĄ BOSKIE!!! Serio, czasem na spacerach czy gdzieś widuję dzieci i tamte nie są takie ładne jak te nasze.

Dalej z tż się kłócimy. Dzisiaj jak durna cieszyłam się, że spotkam się z P0P i AniąP. Dziewczyny miały poznać Igora, a tu... autobus, którym wracam z pracy opóźnił się o prawie pół godziny, mały spał, aż... się rozpłakałam.
Znów siedzę w 4 ścianach. Z tż teraz w ogóle nie rozmawiam, a od jakiegoś czasu wymieniamy tylko "służbowe" uwagi. Ja czasem podczytuję ogłoszenia o mieszkaniach do wynajmu lub sprzedaży. Czuję się zmęczona psychicznie. Aż chciałabym czasem zniknąć. Po prostu.
Megi, mam nadzieję że się wszystko ułoży, trzymam za was kciuki, abyście się w końcu dogadali ze sobą Wiem że to tak łatwo powiedzieć ale spróbujcie o siebie zawalczyć, porozmawiajcie, wyjedźcie gdzieś, oczyśćcie atmosferę ......

Cytat:

Ja się bardziej boję, że jak zacznie biegać to się przewróci a progi ostre są - z kuchni (kafelki) na korytarz i z pokoju (panele) na korytarz - jest jakieś 4cm niżej Do kuchni będzie bramka to się nie będzie rozpędzać na szczęście...

Śliczna Wercia... Michaś też nie potrafi włożyć nóżki do buzi, od niedawna dopiero ją łapie wgl.

Pewnie mnie znielubią co niektóre jak napiszę, że Michaś spał bite 2h w ogródku. Niestety nie mogę go tam samego zostawić i marzłam sobie, bo się nagle pochmurno i strasznie zimno zrobiło Teraz już prawie godzinę śpi...

Jutro jadę na zakupy to też wjadę do biedronki jak tak chwalicie te rajstopki ( w gazetce były też większe, nie było ich? bo bratankowi tz - 2lata też miałam kupić) mam nadzieję, że jeszcze jakieś będą
też są rajtuzki dla większych dzieci, tylko z tego co TZ mówił to u nas były same różowe

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
Pokazujecie takie sliczne bombelki, ze az pozazdrościlam i tez postanowilam sie pochwalić moja królewna
zdjecia ze spaceru na malowniczej Wyspie Sobieszewskiej. okazało sie, ze bylismy tam ostatnio w okolicach poczęcia Toś
Ale świetnie wygląda z tymi dwoma ząbkami, śliczny ma uśmiech Ma bardzo dorosłą buzię

Może w końcu uda mi się dzisiaj zrzucić zdjęcia to też coś wrzucę

No i chwalę się

Są wyniki japonskiego konkursu
Zajęłam II miejsce
Stary 2010-10-12, 20:19   #3023
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Ale świetnie wygląda z tymi dwoma ząbkami, śliczny ma uśmiech Ma bardzo dorosłą buzię

Może w końcu uda mi się dzisiaj zrzucić zdjęcia to też coś wrzucę

No i chwalę się

Zajęłam II miejsce
dziekujemy
i poka poka linka!!!!!!!! GRATULACJE
Stary 2010-10-12, 20:23   #3024
Ferrou
Zakorzenienie

no właśnie zapomniałam linka wrzucić gdzie ogłoszone są wyniki

http://www.youtube.com/watch?v=qIxUKNeK34g

tam też są linki do pozostałych prac
Stary 2010-10-12, 20:36   #3025
P0P70
Zakorzenienie

Martuko - jak ja Ci zazdroszczę tych Twoich bąbli. Ja też chce taką parkę. Tylko kto mi urodzi:rolleyes :. Musze poszukać jakiejś surogatki. Wojtek to przystojniak a Asia to taki mały chochlik rośnie. Oj nie będzie Ci łatwo jak dorosną
Ja chcę tego linka do instrukcji robótek na szydełku.

Asiulka - na tych zdjęciach to naprawdę Wercia wygląda na bardzo "chorą". Nie tylko jedną ale dwie nogi na raz i do tego jeszcze dwie raczki próbuje zmieścić do buzi. Pozazdrościć sprawnościklas ki:

Yoonka - Tosia w tym różu i w tej czapce wyląda przęślicznie.

Ja dzisiaj spędziłam bardzo miłe dwie godziny z AniąP i mała Olą. Szkoda że Megi się nie udało do nas dołączyć. Ale Megi będą inne okazje.
A Ola na żywo to ma jeszcze ładniejsze te oczy i rzęsy takie dłuuugaśne. I nawet do mnie się śmiała w głos. A moja się nie śmieje no chyba że ją gryzę

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:47   #3026
libra777
Zakorzenienie

Yoonka no prawdziwa królewna w tych futerkach
Ferrou gratulacje czyli 2 pędzelki Twoje?
Drcron a to czapeczki, model już trochę śpiacy był

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-10-12 o 20:48
Stary 2010-10-12, 20:57   #3027
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

No i chwalę się

Zajęłam II miejsce

Cytat:
Boziu jaki słodziak

Yoonka Twoje szczęście też śliczne ząbki

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:05   #3028
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie zapomniałam linka wrzucić gdzie ogłoszone są wyniki

http://www.youtube.com/watch?v=qIxUKNeK34g

tam też są linki do pozostałych prac
eee no kochana! to pierwsze miejsce to jakies po znajomosci jest chyba, bo do Twojego sie nie umywa. powinnas byc pierwsza, ta trzecie druga, a pierwsza trzecia. amen
a swoja droga dziwna ta dziewczyna, ktora oglaszala wyniki zamiast patrzec w kamere to patrzyla na ekran na siebie i wyszla na zakochana w swojej twarzy bufonke

hmm miss heledore tv?? wtf???????

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Yoonka no prawdziwa królewna w tych futerkach
Ferrou gratulacje czyli 2 pędzelki Twoje?
jakie ockiiiiiiiiiiiiiiiii:love :
krolewna dzisiaj obrazila sie na butle z mlekiem i poszla spac bez kolacji jesli nie liczyc polowki sloiczka jabluszka i 6ciu malych flipsow-tygryskow, ktore zjadla przed kapiela.............. wrrr jak ona mnie wkurza, kiedy nie je wrrrrrrr

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Yoonka Twoje szczęście też śliczne ząbki
dziekujemy

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

przędziękujemy roz to nasza nowa czerń
Stary 2010-10-12, 21:18   #3029
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie-Aniap
bo ja nie znam się na tym,a chcę też kupic coś małej,a nie wiem na co zwracac uwagę:
czy ten droższy jest warty ceny czy niczym specjalnym nie różni się od tego tańszego?
już Ania odradziła mi tego konika,bo ja tam bym go brała i nie zwróciłabym uwagi na te "defekty"o których Ania napisała
http://allegro.pl/smoby-bubble-go-ii...263705971.html

http://allegro.pl/nowy-smoby-97318-b...253354265.html
Oba sa fajne choć pierwszy bardziej mi się podoba - nie podoba się mi w nim jedno - cena !! troche chyba przesadzili nie sądzisz ?

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
I wydaje mi się prawidłowe podejście
Zosia sama dochodzi do swoich umiejętności. Kulamy się po podłodze, podnosi się to dobrze jak nie to nie robię tragedii. Chce się przewracać to niech się przewraca ale jak nie chce to nie. Chce siedzieć - proszę bardzo, nie to trudno. Ma jeszcze czas
Moja też na podłodze spędza czas i tam się bawi ew w leżaku ale mój jest płaski , sadzam ją do ubierania ( sobie na kolanach ) . Jeździ tez czasem w wózkiu w poz . pół lezącej bo na płasko zaczyna się nie raz wycie . ale staram się nie robić tego czesto . Ale ogolnie w domu tylko i wyłacznie podłoga żadnego sadzania .

Ferrou - serdecznie gratuluje
Nagrody sa jakie są , ale masz kobieto talent który został wkońcu doceniony . A nie jakies lipne głosowanie na zasadzie kto ma wiecej znajomych ..
jeszcze raz ogromne brawa
Mam nadzieję że uda Ci się kiedyś zarobić kaskę na Twoim talencie , bo ja bym np chciała być kiedyś tak pięknie umalowana na jakąś okazje

[Co do puzli to ja mam nawet dwa opakowania - niestety je dostaliśmy są ze zwierzakai i mają małe elementy ( oczka , uszka itp ) szymek to wyciagał i brał do buzi porażka poprostu
Te małe mam wyjete i zostały same duże ale jeszcze ich nie rozkładałam . Sa 30 na 30 i mam ich 20 szt ]

Cytat:

megi przykto mi bardzo że nie mogło ciebie być
A nie możesz gdzieś się ulotnić choćby na weekend żebyście od siebie odpoczeli ?

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Martuko - jak ja Ci zazdroszczę tych Twoich bąbli. Ja też chce taką parkę. Tylko kto mi urodzi:rolleyes :. Musze poszukać jakiejś surogatki. Wojtek to przystojniak a Asia to taki mały chochlik rośnie. Oj nie będzie Ci łatwo jak dorosną
Ja chcę tego linka do instrukcji robótek na szydełku.

Asiulka - na tych zdjęciach to naprawdę Wercia wygląda na bardzo "chorą". Nie tylko jedną ale dwie nogi na raz i do tego jeszcze dwie raczki próbuje zmieścić do buzi. Pozazdrościć sprawnościklas ki:

Ja dzisiaj spędziłam bardzo miłe dwie godziny z AniąP i mała Olą. Szkoda że Megi się nie udało do nas dołączyć. Ale Megi będą inne okazje.
A Ola na żywo to ma jeszcze ładniejsze te oczy i rzęsy takie dłuuugaśne. I nawet do mnie się śmiała w głos. A moja się nie śmieje no chyba że ją gryzę
Ola poprostu rozpoznaje dobrych ludzi
Dojechałam o dziwo w godzine ( w wawie nie było korka toż to szok przemknełam stówką )

A co do Pop to powiem wam że super z niej laska ( taka co z nią mozna konie kraść ) i wcale nie jest gruba Kłamca , ściemniacz .

Ola się zrobił cycek straszny nie chce być sama znaczy beze mnie jak mnie nie widzi jest ryk , nie chce być u TZ nie chce być u tesciowej tylko ze mną . eehhh . mam nadzieję że jej to przejdzie . Nie mozna jej jakoś przetrzymać bo płacze tak że aż się cała trzesie , zanosi się , rączki jej sie całe trzesą . Straszny widok
od dwóch dni nie chce tez zasypiac sama w łóżeczku , bo jest taka sama histeria , kłade ją koło mnie na lezaczek i tak zasypia i można ja przenieść . Może ma taki okres ale męczyć jej nie będę .
Stary 2010-10-12, 21:36   #3030
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley Mały śliczny

No i na lotnisku też w jednym z hangarów jest zrobiona stadnina koni
i te konie biedne tak wsrod tych samolotow???

Cytat:
Normalnie musiałam się zalogować - Ferrou oszalałaś?? No naprawdę po co?? martuko - też
no dobra, przyznawac sie o co chodzi- Ferrou dostala od Ciebie pedzelki, tyle wykumalam, a Ty co fajnego od niej masz?

Cytat:
nie podoba mi sie to

Cytat:

Pewnie mnie znielubią co niektóre jak napiszę, że Michaś spał bite 2h w ogródku.
znielubiam Cię

Cytat:
No i chwalę się

Zajęłam II miejsce
brawooooo Ferrou
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości