|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Lindsley Mały śliczny Darusia Twoja mała widać przeszczęśliwa z nowej zabawki, a na to nie szkoda żadnych pieniędzy My bo dzisiejszej bieganinie, Erwi śpi od 13, wymęczony, bo matka wziela na szczepienie tylko jeden smoczek co na wejściu do gabinetu spadł na ziemię, więc został tylko płacz i zmęczone rączki mamusi. Z wagą tak jak myślałam jest słabiutko bo waży 8200 przy długości 82 cm. No ale co ja mam zrobić jak on tyle je i wszystko wytrzęsie, bo nie umie chwilę spokojnie posiedzieć Lekatra sie śmiała że już tak ładnie na nóżkach stoi. Ale on dał paniom do zrozumienia że nie lubi jak dotyka go ktoś inny niż mamusia. Następna wizyta szczepienna w kwietniu Małemu dzisiaj w biedronce nakupowalam dzisiaj rajstopy, będzie miał na całą zimę, 6,99 chyba za szt. Ale takie fajniejsze bo frotte w środku. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
więc oka nie ma na czym zawiesić. No i na lotnisku też w jednym z hangarów jest zrobiona stadnina koniAle super miejsce na spacerki, rolki . ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() Eryk kiedyś jak się przewrócił to dolnymi jedynkami przebił na wylot wargę. Stracha sie najadłam, on napłakał, a teraz śladu nie ma. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ferou za kolejny wygrany konkurs. Tak mnie zmotywowalaś że zaczełam się delikatnie na codzień malować.
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() a pierwsze miejsce mi się nie podobaCo oni takie słabe nagrody dają pędzelki??????? Cytat:
![]() ![]() klask i:brawodobrze ze juz nie musicie rehabilitować ![]() A widzę że dołączyłaś do nieuważnych matek, dobrze że nic więcej się nie stało a takie sytuacje są nieuniknione ja to przezyłam ze starszym upadek i cała buzia we krwi ząbkami rozciął sobie wargę "tylko" a wyglądało strasznie a drugi raz się wywrócił i calutkie plecy obdarł na kamiennych schodach także wiecie mamusie przygotujcie się psychicznie na różne rzeczy Drcron doszły dzisiaj sówka jest śliczna ale trochę za płytka niestety , poproszę mamę to dorobi mi taki ściągacz naokoło i powinno być ok. |
||
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też własnie mija 30 minut, ciekawe co sie za chwilę stanie
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Pl Madzia widocznie taka małego uroda będzie szczuplutki
![]() Ja tez dzisiaj kupiłam te rajtuzki i znalazłam największe 80/86 i są na teraz więc na zime będą za małe a Ty jakie kupiłaś największe że na zime będą
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez 80, i będa dobre, bo jak odliczyć pieluchę. Jeju mam nadzieję że będą dobre, nie przymierzałam
poczekam aż się obudzi i jedną parę przymierzę
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
No to faktycznie chudzinek. A tyle je...
Waga jak dla mnie to i tak duza w porównaniu do mojej Werci ale jak już spojrzeć na wzrost to faktycznie chudzinek. Ale widocznie taka jego uroda. Będzie wysoki szczuplaczek Ja własnie mam zamiar umowic sie na wazenie bo szczepien już nie mam do marca. A jestem ciekawa ile waży. jak sie z nią wazylam to wychodzilo cos ok 7500 ale to takie niezbyt dokładne ważenie. A wzrostu ma gdzieś ok 70 cm.
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia Twój może troszkę mniejszy ,dobre będą na pewno tylko nie wiadomo czy do zimy
, ja tez myslałam że będą na dłużej ale one się nie rozciągają tak jak zwykłe , z tych zwykłych to rozmiar 68 jeszcze dobry
|
|
|
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, dziei za miłę re-powitanie
KOrzystam, że WOjtuś śpi a Asię tato pilnuje, może uda mi się zdjęcie wkleić. CO prawda powinnam-posprzątać -puśćic pranie -sciągnąć pranie -wyprasować stos prania -pójść do sklepu -przygotować się do spaceru.. itd itp no ale kradnę trochę czasu "dla siebie" widzę że pożytecznych rzeczy mogę sie dowiedzieć tu, np o rajstopach w biedronce JA mam takie frotkowe dla Wojtka, jakoś je znosi, przy innych wył, ale te są miękki. Tylko te moje albo są inne albo za duży rozmiar bo są mięciutkie i się rozciagają bardzo. Asię mogę ubierać w co chcę, ona szczęśliwa zawsze prawie.Asiulek, to mnie pocieszyląś z tą wagą, hmmm, bo jak przeczytałam,że synek pl-madzi ma 82 cm i waży niewiele więcej od moich to oniemiałam., CIągle się martwię że moim dzieciakom otyłość grozi ubranka noszą 68 z tendencją na 74 ( bodziaki) a ważą po 8 kg Asia i Wojtek 7700. I wydawało mi się że są spore, ale skoro mówisz ze Twoja małą trochę mniej i to za mało to rozumiem,że moje w normie... Zwląszcza że miesiąc starsze. Z tym że one bardzo dużo przybrały od urodzenia, pani neonaotolog mówi że ciagle nadrabiają, moim zdaniem to już nadrobil, ale jedzą w sumie nie tak dużó, bo 150 na porcję ( +proszek) Tyle że tych porcji jakoś dużo no ale więcej im naraz nie wchodzi i już.drcron, gdzie można obejrzeć te TWoje czapeczki na żywo??? Chcialąm dla moich też zamówić, ale wolaląbym zobaczyć nie na obrazku. tylko trochę się boję że nie trafię z wymiarami. Ciągle nie mogę kupić odpowiednich czapek dla moich malych. OStatnio zakupiłam w HM takie w paseczki, nie chcialąm Asi katować różem już więć dla Wojtka jest niebieska a Asia ma beżową. NO i wyglądają jak dwa chlopaki ![]() A tak apropos mam linki do fajnych wzorko na czapeczki i inne cuda szydełkowe i na drutach. NAprawdę pięne rzeczy, takie skarpety są super różne, może chcesz powiększyć swój asortyment ??? kończe bo czuję presję sumienia, że wszystko leży a ja sobie piszę... wrzucam na szybko zdjęcie, mam nadziejęże rozpoznacie która Asia
|
|
|
|
#3009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedactwo z tym wypadkiem. Niestety nie da się uniknąć takich sytuacji ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Asia z lewej ?
|
|
#3010 | ||
|
Rozeznanie
|
Normalnie musiałam się zalogować - Ferrou oszalałaś?? No naprawdę po co?? Teraz mi głupio bo przecież ja przesłałam to, czego nie używałam i leżało tylko
![]() Lindsley Michaś słodziak Cytat:
Cytat:
![]() Nastawiam się psychicznie na wariant "dziecko na wysokości" bo podobno ja od maleńkości właziłam na stoły, parapety i takie tam - osiwieje przed 30tką ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- martuko - też obstawiam, że Asia po lewej
|
||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
no i kupilismy puzzle
nie maja zadnych czesci wyjmowanych mata wychodzi 90 na 90 fajne sa, oczywiscie bez zabawki tz tez by nie wyszedl,pozniej wstawie fotki a teraz zmykam sprzatac i obiad robic bo dopiero wrocilismy.
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czy moglabys wstawic zdjecia bardzo bym prosila ![]() Plmadzia a do Ciebie dotarla juz czapucha ??
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Póki mała nie miauczy, wklejam fotki... ktoś tu o nie prosił wiec... a co tam
wklejam ![]() 1. Ulubione zajęcie w kąpieli 2. Mały raperek 3. Ostatnio ulubiona mina. Chyba chce nas przestraszyć bo przy tym wydaje dźwięk "zakatarzonego" oddechu
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeslodko na niej wyszla
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
LIndsley myslę ze dziecię sobie poradzi z progami u mnie do łazienki jest schodek w dół i mój pełzacz juz nie widzi problemu w pokonaniu go najpierw bada rączkami a potem się zsuwa więc się nie martw na zapas
Michaś uroczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Drcron później wkleję dzięki ale mam podobny kolor włóczki moja mama mi dorobi albo ściągacz albo uszka |
||
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że nie odniosę się do niczyjej wypowiedzi, ale jakoś mi ciężko.
Tylko napiszę, że Wasze tj. NASZE DZIECI SĄ BOSKIE!!! Dalej z tż się kłócimy. Dzisiaj jak durna cieszyłam się, że spotkam się z P0P i AniąP. Dziewczyny miały poznać Igora, a tu... autobus, którym wracam z pracy opóźnił się o prawie pół godziny, mały spał, aż... się rozpłakałam. Znów siedzę w 4 ścianach. Z tż teraz w ogóle nie rozmawiam, a od jakiegoś czasu wymieniamy tylko "służbowe" uwagi. Ja czasem podczytuję ogłoszenia o mieszkaniach do wynajmu lub sprzedaży. Czuję się zmęczona psychicznie. Aż chciałabym czasem zniknąć. Po prostu.
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...272102843.html
Puzzle mamy te , grubosc jest ok nie sa jakies lipne cieniutkie... ksiezniczki ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Megi kochana moze jeszcze sie dogadacie ?? zamiast sluzbowo to moze czas na szczera rozmowe? przypuszczam ze nie jedna odbywaliscie ale moze trzeba jeszcze wiecej rozmawiac??
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mam, może jutro. Jak tylko dostanę to mojej chudzinie na próbę założę
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- martuko od razu widać które to chłopak, a które dziewczynka( i nie mam tu na myśli różu, i niebieskiego )No i jeszcze dalaś podpowiedź że córcia wiecznie uśmiechnięta.Ale plan dnia masz napięty ja już po moim dzisiejszym dniu nerwy mam w strzępach, a jakbym jeszcze miała górę prania
|
|
#3019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się nie wygłupiam, bo niby gdzie i kiedy? ![]() Pop, E tam, nie łam się :P Każdemu może się zdarzyć Zaraz wyedytuję i nie będzie znaku ![]() Catro, Super, że z Małą coraz lepiej I przygoda niezła Ważne że nic poważnego Oli się nie stało, niestety chyba każda z nas prędzej czy później będzie musiała się zmagać z upadkiem własnego dziecka. Cytat:
pl madzia, nieźle Twój Mały jest długi Mój to ma 70cm Moim zdaniem się fajnie rozciągają. Wczesniej też takie miałam, rozmiar 62 i do tej pory Kuba w nich chodził ![]() I co do promocji, to w tesco są na obiadki bobovity: drugi słoiczek za pół ceny - 2 słoiczki 190g wychodzą jakoś za 5.50 - tylko że są 2 rodzaje dla dzieci po 6 miesiącu i 2 rodzaje dla dzieci po 8msc. I jest też taka sama promocja na kaszki Nestle - drugie opakowanie za pół ceny ![]() Madzia, cieszy mnie to, że zmobilizowałam do malowania martuko, Ale słodziaki Cytat:
Szybko doszło ![]() Czyli się podoba? ![]() Jakie tam głupio? Mimo że Ty tego nie używałaś to jednak bezinteresownie to mi przysłałaś nie oczekując nic w zamian - nikt jeszcze czegoś takiego dla mnie nie zrobił ASIULEK_23; Świetne pierwsze zdjęcie
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bardziej boję, że jak zacznie biegać to się przewróci a progi ostre są - z kuchni (kafelki) na korytarz i z pokoju (panele) na korytarz - jest jakieś 4cm niżej Cytat:
Pewnie mnie znielubią co niektóre jak napiszę, że Michaś spał bite 2h w ogródku. Niestety nie mogę go tam samego zostawić i marzłam sobie, bo się nagle pochmurno i strasznie zimno zrobiło Teraz już prawie godzinę śpi... Jutro jadę na zakupy to też wjadę do biedronki jak tak chwalicie te rajstopki ( w gazetce były też większe, nie było ich? bo bratankowi tz - 2lata też miałam kupić) mam nadzieję, że jeszcze jakieś będą
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
Pokazujecie takie sliczne bombelki, ze az pozazdrościlam i tez postanowilam sie pochwalić moja królewna
zdjecia ze spaceru na malowniczej Wyspie Sobieszewskiej. okazało sie, ze bylismy tam ostatnio w okolicach poczęcia Toś
|
|
#3022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że to tak łatwo powiedzieć ale spróbujcie o siebie zawalczyć, porozmawiajcie, wyjedźcie gdzieś, oczyśćcie atmosferę ......Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Może w końcu uda mi się dzisiaj zrzucić zdjęcia to też coś wrzucę ![]() No i chwalę się ![]() Są wyniki japonskiego konkursu Zajęłam II miejsce
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i poka poka linka!!!!!!!! GRATULACJE
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie zapomniałam linka wrzucić gdzie ogłoszone są wyniki
![]() http://www.youtube.com/watch?v=qIxUKNeK34g tam też są linki do pozostałych prac
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Martuko - jak ja Ci zazdroszczę tych Twoich bąbli. Ja też chce taką parkę. Tylko kto mi urodzi
:rolleyes :. Musze poszukać jakiejś surogatki . Wojtek to przystojniak a Asia to taki mały chochlik rośnie. Oj nie będzie Ci łatwo jak dorosną![]() ![]() Ja chcę tego linka do instrukcji robótek na szydełku. Asiulka - na tych zdjęciach to naprawdę Wercia wygląda na bardzo "chorą". Nie tylko jedną ale dwie nogi na raz i do tego jeszcze dwie raczki próbuje zmieścić do buzi. Pozazdrościć sprawności ![]() klas ki:Yoonka - Tosia w tym różu i w tej czapce wyląda przęślicznie. Ja dzisiaj spędziłam bardzo miłe dwie godziny z AniąP i mała Olą. Szkoda że Megi się nie udało do nas dołączyć. Ale Megi będą inne okazje. A Ola na żywo to ma jeszcze ładniejsze te oczy i rzęsy takie dłuuugaśne. I nawet do mnie się śmiała w głos.
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka no prawdziwa królewna w tych futerkach
Ferrou gratulacje czyli 2 pędzelki Twoje? ![]() Drcron a to czapeczki, model już trochę śpiacy był
Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-10-12 o 20:48 |
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Boziu jaki słodziak Yoonka Twoje szczęście też
|
#3028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a swoja droga dziwna ta dziewczyna, ktora oglaszala wyniki zamiast patrzec w kamere to patrzyla na ekran na siebie i wyszla na zakochana w swojej twarzy bufonke ![]() ![]() hmm miss heledore tv?? wtf??????? ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
krolewna dzisiaj obrazila sie na butle z mlekiem i poszla spac bez kolacji jesli nie liczyc polowki sloiczka jabluszka i 6ciu malych flipsow-tygryskow, ktore zjadla przed kapiela.............. wrrr jak ona mnie wkurza, kiedy nie je wrrrrrrr ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- dziekujemy ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- przędziękujemy ![]() ![]()
|
|
|
#3029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ferrou - serdecznie gratuluje ![]() ![]() Nagrody sa jakie są , ale masz kobieto talent który został wkońcu doceniony . A nie jakies lipne głosowanie na zasadzie kto ma wiecej znajomych .. jeszcze raz ogromne brawa ![]() ![]() Mam nadzieję że uda Ci się kiedyś zarobić kaskę na Twoim talencie , bo ja bym np chciała być kiedyś tak pięknie umalowana na jakąś okazje [Co do puzli to ja mam nawet dwa opakowania - niestety je dostaliśmy są ze zwierzakai i mają małe elementy ( oczka , uszka itp ) szymek to wyciagał i brał do buzi porażka poprostu Te małe mam wyjete i zostały same duże ale jeszcze ich nie rozkładałam . Sa 30 na 30 i mam ich 20 szt ] Cytat:
![]() A nie możesz gdzieś się ulotnić choćby na weekend żebyście od siebie odpoczeli ? Cytat:
Dojechałam o dziwo w godzine ( w wawie nie było korka toż to szok przemknełam stówką ) A co do Pop to powiem wam że super z niej laska ( taka co z nią mozna konie kraść ) i wcale nie jest gruba Ola się zrobił cycek straszny nie chce być sama znaczy beze mnie jak mnie nie widzi jest ryk , nie chce być u TZ nie chce być u tesciowej tylko ze mną . eehhh . mam nadzieję że jej to przejdzie . Nie mozna jej jakoś przetrzymać bo płacze tak że aż się cała trzesie , zanosi się , rączki jej sie całe trzesą . Straszny widok od dwóch dni nie chce tez zasypiac sama w łóżeczku , bo jest taka sama histeria , kłade ją koło mnie na lezaczek i tak zasypia i można ja przenieść . Może ma ta
|
|
#3030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawooooo Ferrou
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Lindsley Mały śliczny
Lekatra sie śmiała że już tak ładnie na nóżkach stoi. Ale on dał paniom do zrozumienia że nie lubi jak dotyka go ktoś inny niż mamusia. 
no w sumie piloci są... ten teges... fajni 

Ale liczy się że jest jakiś sukces
klask i:brawo
a Ty jakie kupiłaś największe że na zime będą
poczekam aż się obudzi i jedną parę przymierzę

Ważne że nic poważnego Oli się nie stało, niestety chyba każda z nas prędzej czy później będzie musiała się zmagać z upadkiem własnego dziecka. 
Teraz już prawie godzinę śpi...