|
|
#2491 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
![]() co do powiedzenia szefowi/szefowej o ciąży to też mam koszmary - wiem, że się na mnie wkurzą. Pracuje w szkole. od września mam umowę na stale i będzie marudzenie, że juz we wrześniu 'machnęłam' dzidziusia niby się nie przejmuję czyimś gadaniem ale wiem, że jak usłyszę komentarze to miło mi nie będzie. Poza tym jak ja pójdę na zwolnienie to dyrka będzie zmuszona przyjąć kogoś nowego... ehh
|
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze ale nas mamusiek przybywa, super a ja mam znowu ochote na dukaty kapitana ( rybki z pietruszka ) dobrze, ze na ryby a nie na jakies batony
|
||
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Codziennie tyle piszecie, że nie można nadążyć Witam wszystkie nowe mamusie, duuużo nas Ile przytyłyście w pierwszym trymestrze? Czy są jakieś książkowe limity tycia?
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w drugiej ze 1 kg ale niektore dziewczyny chudna na wskutek mdlosci niektore jeszcze maja duzo do konca I trymestru, zadna z nas jeszcze go nie skonczyla niektorym z nas zostal jeszcze ok tydzien |
|
|
|
|
#2495 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ślicznie w niej wyglądasz Anulinko!!! ![]() Cytat:
Cytat:
trzeba być twardym a nie miękkim hihi. u mnie mdłości w kratke, jeden dzień masakra w drugi troche lepiej,mam nadzieje ,ze juz przejdą wkoncu to 12tc. ![]() jutro wyjezdzam do mamy z Julką na miesiąc,bo moj tz jedzie do pracy,a jeszcze w domciu nie jest tak jak powinno i w sumie Wszystkich Swiętych,no i do "swojego "lekarza jeszcze pójde. Julke juz z przedszkola zabrałam,i dopiero za rok pójdzie. za duzo mamy stresow teraz,w sumie to sie cieszę,ze jedziemy,nie bede sama siedziec przynajmniej,a i autem po roku znowu zaczęłam jezdzic,to zawsze moge sobie gdzies z mała pojechac.bedzie ok,wogóle jakos humorek mam ostatnio lepszy. oby tak dalej. witam wszystkie nowe mamusie,buziam cieplutko i błagam zwolnijcie z tym pisaniem bo nie nadązam,hihi |
||||||||||
|
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny takie pytanko mam czy można w ciąży chodzić na basen. Czuję się dobrze, nie mam żadnych bólów, nie zamierzam tez się forsowac czy chodzić do sauny. No ale trochę się obawiam. Co myslicie?
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, piszecie i piszecie!! nie mam jak was nadrabiac do poludnia, bo niestety w pracy urwanie glowy, tak sobie was czytam i sie zaczelam zastanawiac bo teraz mi sie troche przesunelo wszystko po ostatniej wizycie i jestem dopiero w 10t2d a nie 10t6d wiec na genetycznym USG bede 11t4d...czy to nie za malo? co myslicie*? nie bede miala szansy leciec do PL drugi raz potem , wiec to jedyny termin w jakim mam szanse na to USG.... a wy w ktorym tygodniu dokladnie macie*?
anulinka jeju przeczytalam twoj post i zamarlam normalnie, mam nadzieje ze z TZ tem wszystko w porzadku juz kochana * slubem sie nie przejmuj, kilka tygodni poslizgu nic nie zrobi zlego, odwolywanie tez niewazne, ludzie zrozumieja, najwazniejsi jestescie wy![]() agus ale ci fajnie ze masz ochote na rybki!! ja mam niestety na batony, chipsy, frytki jak nigdy!! masakraaaaaa!! agniese79 mozna na basen, mnie lekarz zalecal basen! tylko trzeba dbac bardzo zeby grzybicy nie zlapac, ale plywanie w ciazy wskazane! trzymajcie sie brzuchatki... ja juz mam lekko wystajacy brzuszek, serio!! a to dopiero 10t2d! az sie wystraszylam, dzidzia ma dopiero 3,5 cm a ja normalnie mega chudzielec jestem a tu nagle brzuus wystaje troche, wam tez*??!?!?! Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2010-10-12 o 18:48 |
|
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z wieczora ale jakoś wcześniej nie dałam rady nic napisać.
Ostatnio czuję się lepiej i wykorzystuję to np na sprzątanie, a dzisiaj pranie ręczne ![]() Witam wszystkie nowe mamusie Co do l4 w ciąży to ja powiedziałam od razu. Wiedziałam, że parę dni mam wizytę i w prost powiedziałam, że pracuje jeszcze tylko parę dni. No było małe zdziwko ale raczej tak na luzie bez żadnych zgrzytów. W sumie co komu do tego?! AlicjaH też się zastanawiam jak to będzie z dwójką dzieci Mój mały będzie w maju miał prawie 4 i pół roku. Też teraz budzi mi się z płaczem w nocy i chce się przytulać, oduczam go tego ale jeszcze się zdarza.Eweska ja właśnie małego tak uczyłam, że spał jak był ruch w domu, jak się odkurzało, przy radiu czy tv. A później potrafił zasnąć koło łóżka na podłodze w czasie zabawy Jak był śpiący to nic mu nie przeszkadzało (byle by pelke miał przy sobie ).anulinka2009 współczuję tego stresu. Ale najważniejsze, że w porę zrobią zabieg i później wszystko będzie ok. A co do lodów z McDusia, ja lubię z kawałkami liona i polewą truskawkową ale strasznie zamulają...Wczoraj zrobiłam na obiad zupę ogórkową ze swoich kiszonych ogórów. Nigdy w życiu nie lubiłam ogórkowej a wczoraj szok cały garnek pochłonęłam, tż zdążył się załapać na troszkę. Dzisiaj na śniadanie zostało mi ciutkę Czasem nie wiarygodne jest to co ciąża robi z kobietą
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub 3 ![]() zalezy jak sie czuje lekarz powiedzial, ze moge chodzic jesli tylko dobrze sie czuje nie ma przeciwskazan poza tym w kazdej ksiazce o ciay jest napiane, ze plywanit eto najbardziej optymalny wysilek fizyczny w ciazy wiec smialo!!!! tylko wiadomo, powoli, rob przerwy aha i mozesz liczyc sie z infekcjami pochwy itp ja juz chodze 2 miesiac i nic mi nie jest ![]() Cytat:
ale wole rybki :P KOCHANE WYSLALAM ZAPROSZENIA DO KLUBU PRYWATNEGO, DO KTOREGO WSTEP MAMY TYLKO TE OSOBY, KTORE DOSTANA ZAPROSZENIE BARDZO PROSZE O AKCEPTACJE I W RAZIE NIEKTORYCH PYTAN, KTORE NIE KONIECZNIE MOGZE PRZECZYTAC KAZDY, ZAPRASZAM ![]() aha i jesli o kims zapomnialam, to przepraszam prosze o przypomnienie a do klubu zapraszam te, ktore czesto sie udzielaja ![]() ahh, no i mam nadzieje, ze przeciekow w razie klotni nie bedzie
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-10-12 o 18:53 |
||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, tak czytam o tych Waszych zachciankach i aż się dziwię, że mnie na nic nie bierze. Jedak nie mówię chop, bo pewnie za jakiś czas wszystko mi się pozmienia
Co do tycia to mi idzie 9 tydzień ale chyba jeszcze nie przytyłam. Wiadomo że chciałoby się przytyć jak najmniej ale nie ma się co za bardzo przejmować, ważne aby dzidzia zdrowa rosła ![]() Właśnie piję gorącą czekoladę marcepanową mniam
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac współczuję przeżyć
antje_89 witam nową mamusię Ja też najchętniej zaglądałabym do maluszka co tydzień Pobolewanie jajników to norma więc nic się nie martw ![]() Ja 3 x dziennie przyjmuję Utrogestan i będę go brać aż do 16 tyg. spice1985 mam identyczne smaku żywieniowe Eve1603 gratuluję II kreseczek. Lekturka jest niezła, to fakt anulinka2009 jeju biedny Twój mężyk. Ale tak jak piszesz, zdrowie najważniejsze, ślub nie ucieknie andziot gratuluję zdrowej, dużej dzidzi ![]() vanes witamy kolejną majóweczkę
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. A wiec za tydzień bedzie 2trymestr ;-) Czy przytyłam? tak.. po mnie normalnie widać brzulka bo całe podbrzusze mam takie duże ;-)
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to normalne, tak mowia
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie byłyście z tatusiami na USG? Ja mam wizytę na sobotę to będzie 13tydz myslicie, że na normalnym usg bedzie coś ciekawego widać? tzn że facet coś zobaczy ;-)
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że spokojnie możesz go zabrać ze sobą. Mój tż na usg też jakoś w 13 tyg. był zachwycony, taki dumny chodził później. A teraz w tej ciąży już zapoznał się z lekarzem
mój mały to samo grabę sobie podali pogadali I już nie może się doczekać aż zobaczy swoje drugi bejbe
|
#2506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestesmy w tym samym wieku ciąży ja wlaśnie pochłonęłam miche kapusty z grochem,jak sobie z teściową o Świętach rozmawiałyśmy i o kapuście, i tak mnie wzięło,ze nie wytrzymałam,musiałyśmy zrobić,mniammmmmmm. a i barszczyku z uszkami bym juz zjadła,tylko,ze potem juz tak nie bedzie smakowalo,ahh kocham Święta ,rozmarzyłam sie |
|
|
|
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Trochę mnie nie było a tu tyle do nadrobienia Słuchajcie mam do was pytanie: Byłam dzisiaj na usg i lekarz przepisał mi duphaston bo zrobił mi się jakiś krwiak podobno bardzo malutki i po tym ma się wchłonąć ale z tego co wiem to jest to lek na podtrzymanie ciąży za 2 tyg.mam kolejną wizytę. Moja dzidzia ma już 4 cm i jest zdrowa Kurcze ja tez chciałabym iść już na zwolnienie ale planuje od listopada a wiem, że szef...
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
moria44 to szkoda że nie mieszkamy blisko siebie bo byśmy sobie kotlety podrzucały
Ale dzisiaj np stwierdziłam że będzie lżej i miałam zupę jarzynową, a na drugie rybkę, ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty Mniam, zjadłam wszystko co do ostatniego okruszka ziemniaka![]() Ja ogólnie przytyłam jakieś 1,5 kg ,a jestem w 10 tyg. Nie wiem czy to normalne, czy przez to że od kiedy jestem w ciąży to więcej jem i nic mi się nie chce tylko większość czasu siedzę...Niestety ![]() anulinka2009 Straszne chwile przeżyłaś! Ale najważniejsze że się dobrze skończyło, teraz już wszystko będzie dobrze, moment krytyczny za Wami i za chwilę wszystko wróci do normy. Ślub nie zając nie ucieknie, a zdrowie najważniejsze. Buziak. vanes- witaj! Co do objawów to nie każdy je ma. Ja mdłości dostałam jakoś na początku 6 tyg, a teraz jestem w 10 i powoli przechodzą na szczęście Rano tylko troszkę mdli i przed snem,ale to i tak bajka w porównaniu z tym co było właśnie na początku 6 tyg! Ale piersi bolą bardziej...agniese79 Cześć Na basen można oczywiście tylko dbaj o sferę intymną żeby się jakaś infekcja nie przypałętała. I może lepiej wybierz basen ozonowany niż chlorowany. Lepszy zresztą na skórę, nie wysusza tak.violisia ja też przed wizytą się doprowadzam do ładu Na całkiem goło też nie preferuję, bo bym się czuła jak 12 letnie dziewczę;]mazianka81 widzę że na Bożonarodzeniowe jedzonko Cię wzięło Ja też uwielbiam Święta, a jak pomyślę o pierogach mojej Babci z suszonymi grzybami to aż mi ślinka leci... W ogóle uwielbiam klimat Świąt i nastrój przedświąteczny...Śnieg, światełka, kolędy (nawet teraz sobie czasem puszczam moje ulubione tj. "Merry christmas Everyone", " Z kopyta kuig rwie"- to mniej świąteczne " Jest taki dzień" itp ...Mmmmmmmmm, nie mogę się doczekać Zwłaszcza że koło 24 grudnia będę w 20 tyg więc płeć chyba poznam
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-10-12 o 19:39 |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
AlicjaH ja bylam z TZtem wczoraj 10t1d i jeszcze mialam waginalnie, ale pan doktor wszystko ladnie zaaranzowal ze nie bylo to w ogole niekomfortowe dla TZta, widac bylo pieknie, raczki dzidzia sie ruszala, sluchalismy serduszka, moj sie tak przejal, ze nie mogl uwierzyc. wez tz dla niego to bedzie cudowne przezycie, zobaczysz
|
|
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to w takim razie idę z tż'tem mam nadzieję że nie zemdleje on taki wrazliwy jest ;-)
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio jak była na USG i mówiłam Tżtowi,że tak słodko było widać i słychac serduszko to mi zazdrościł i też sie właśnie zastanawiam kiedy gin. zrobi mi USG normalne przez brzuch żebym mogła Tżta zabrać
Bardzo jestem ciekawa jego reakcji na zobaczenie Dzidzi
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęłam nadrabiać i się poddaje
nie mam mocy po dniu w pracy a i tak ulgowo byłam traktowana Siedzenie w 1 pozycji, to jakaś masakra dla mojego brzuszka.Ciągnął jakoś i pobolewał ![]() krucza-trzymam kciuki z całych sił za jutrzejszą wizytę. aguś ja jestem spod Poznania. To tyle co zdążyłam nadrobić Widziałam, że romawiałyście nt rzeczy, tak wiec w tej ciąży obiecałam sobie ładnie wyglądać i mieć ładne rzeczy Pierwszą przechodziłam w "przechodzonych"spodn iach-zaliczyły conajmniej 3ciąże, a bluzki moje miałam aż 2 na zmiane. Co prawda wiele przeleżałam, ale teraz nie muszę i chcę ładnie wyglądać, więc muszę się rozejrzeć za ciuszkami
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spania to zocha twardo śpi, ciężko ją obudzić (ma to po mężu ) więc może nie będzie tak źle :PCytat:
![]() A co do lodów z McDusia, ja lubię z kawałkami liona i polewą truskawkową ale strasznie zamulają...Wczoraj zrobiłam na obiad zupę ogórkową ze swoich kiszonych ogórów. Nigdy w życiu nie lubiłam ogórkowej a wczoraj szok cały garnek pochłonęłam, tż zdążył się załapać na troszkę. Dzisiaj na śniadanie zostało mi ciutkę Czasem nie wiarygodne jest to co ciąża robi z kobietą też uwielbiam te z mcdonalda, no i na ogórkową mi poleciała, masakra.........ja jeszcze w tej ciąży nie byłam z mężem, ale dlatego ze wizyty mam w gofdzinach pracy, ale w pierwszej ciąży to chodzilam zawsze z mężulkiem i nawet na te dowcipne też |
||
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot jeju ale mi smaka zrobilas na ogorkowa noooooooo.........seriooo o zwariuje normalnie teraz!
|
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A termin masz jeden dzień po mnie, anuli i Ewesce katarzynka00 no to jest pewnie czytania na kilka godzin więc życzę wytrwałości Paaoollcciiaa duphastonem się nie przejmuj. Na pewno dzidzi nie zaszkodzi a pomoże uporać się z krwiaczkiem. Oby się szybką wchłonął
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Ja moje Panie zjadłam sobie teraz sałatke owocową
![]() Jutro do gina Ja tez bym chciała chodzić na basen ale po pierwsze nie umiem pływać- nad czym ubolewam, a po drugie waże ze 140 kilo więc wstyd sie pokazać ![]() OGÓRKOWA!!!!!!!!!!! AAAAAAA robie jutro!!!!!!!!!!!!!!!
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2010-10-12 o 19:50 |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Paaoollcciiaa ja też ten lek brałam na wchłonięcie się krwiaka, który powstał u mnie w wyniku odklejenia kosmówki
a co mi się tu podkreśla kobietki basenowe,jak dbac by nie złapać nic na basenie? jest jakiś sposób? bo mi gin odradził właśnie na grzybice mimo że nie mam skłonności, i szlag trafi karnet córki na oswajanie z woda ![]() Agus.... a zaproszenie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2518 | |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, u mnie róznica pomiedzy mną a moimi siostrami jest 7 i 17lat ;-)
Tak sobie myslę,kurcze w mojej familii same baby się rodzą to jest aż dziwne/niemożliwe, kiedy byłam z Zulą w ciązy spotkałam znajomą rodziny i ona do mnie co tam bedzie, dziewczyna? a ja skąd pani wie? Bo u was tylko dziewczyny! i co śmieszniejsze mój ojciec 3córki, jego brat 3córki /ze strony ,mamy to juz szok and szał same baby 3kuzynów 15kuzynek ;-) ech jak ja bym chciała małego faceta ;-) ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Kurcze mi się wydaje, ze ja wczesniej niż na 4polece, bo czeka mnie CC więc umówione na tydzień wcześniej
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Ej, to od czego zależy kiedy robią przez brzuch usg?
Bo moja szwagierka w USA była w 10 tyg i robili jej przez brzuch, było widać. Ja idę w 11 tyg (dokładnie 10t5d) i mam nadzieje na brzuszne
|
|
|
|
#2520 |
|
Moderatoreska
|
Alicja mnie pewnie też będzie czekało cc, ale do konca nie jestem pewna i gdyby tak to też wcześniej polecę.
W sumie to nawet sn tez mogę polecieć wcześniej jak to przy bliźniakach bywa niestety :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Mi to się wydaje że jak będziemy miały brzuszki to ta ciąża jakoś mocniej do nas dotrze, przynajmniej do mnie,bo ja to niby wiem że jestem w ciąży,ale skoro namacalnych dowodów nie widzę, to czasem mi się zapomni
Macie też tak?
niby się nie przejmuję czyimś gadaniem ale wiem, że jak usłyszę komentarze to miło mi nie będzie. Poza tym jak ja pójdę na zwolnienie to dyrka będzie zmuszona przyjąć kogoś nowego... ehh

Witam wszystkie nowe mamusie, duuużo nas 
!!!
Często przychodzą Panie na depilacje bikini albo na całkowite wydepilowanie właśnie przed wizytą u ginekologa. Jak to mówią "to nie te czasy gdzie baby futrem świeciły przed oczami ginekologów" 

* slubem sie nie przejmuj, kilka tygodni poslizgu nic nie zrobi zlego, odwolywanie tez niewazne, ludzie zrozumieja, najwazniejsi jestescie wy

za 2 tyg.mam kolejną wizytę. Moja dzidzia ma już 4 cm i jest zdrowa

mi poleciała, masakra.........

a zaproszenie