Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 17:17   #1471
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

właśnie koleżanka namówiła mnie na kino-idziemy na jedz, módl się, kochaj widziałyście już ten film?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:22   #1472
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Aliszcze, tak z ciekawości zapytam - badał Ci kiedyś okulista siatkówkę? Bo ja w związku z krótkowzrocznością mam kontakt z okulistą od kilkunastu lat i nie wiedziałam, w jakim stanie mam siatkówkę. Wydaje mi się, że podczas rutynowej kontroli wzroku, na którą każdy krótkowidz powinien się zgłaszać bodajże co 2 lata, nie badają tego za każdym razem Ale może to od lekarza zależy.
Kretencja ja mam wadę -4,0 i byłam dziś u okulistki i była wielce zdziwiona, że robie wogóle takie badanie Powiedziała ze siatkówka może sie w każdej chwili odkleić i poród to żaden powód. Jak wspomniałam ze moze być przecież rozrzedzenie siatkówki (opierałam sie na waszych wadach) i to jest ponoc wskazanie, to ona była zdziwiona. Powiedziałam, jej ze niektórzy lekarze robią wskazanie do cc z tego powodu, a ona na to, a ile Ci lekarze mają lat, bo to tylko lekarze starej daty widzą w tym problem. Generalnie badała mi dno oka, ciśnienie oka i powiedziała, że wszystko jest ok i mam sie nie przejmować. Jak widać znow co lekarz to opinia (babka była tak w wieku około 45-50 lat) więc jakieś doświadczenie musi mieć. Generalnie ja sie cieszę, bo chciałam rodzić naturalnie, choć nie wiem do końca na co sie decyduję
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:22   #1473
sereniti
Zakorzenienie

viki ja mam problemy z siatkówką a wcześnie? w 38 skończonym tygodniu będę więc jak najbardziej mogą mnie ciąć
kretencja szczerze mówiąc nie wiem - ten lekarz był jakiś taki dziwny ledwo co z niego wyciągnęłam info na temat tego czy t ż będzie mógł być przy porodzie ale z tego co czytałam relacje dziewczyn które tam rodziły to podają oksytocynę żeby dzidź wiedział co się święci
kupiłam dziś w komisie koło szpitala za 28 zł przewijak na łóżeczko - praktycznie nie widać że używany wygląda jak nówka! normalnie miałam farta - ehh siedzę teraz i ze strachu zjadłam całą paczkę delicji - cały czas nosiłam się z myślą ze pewnie zrobią mi cc wcześniej ale gdy już usłyszałam datę....to ojejej
aha - nie będą czekać w moim przypadku na akcje porodową bo mam w bardzo złym stanie tę siatkówkę więc żeby nie ryzykować że podczas skurczy coś mi się stanie będą mnie kroić za wczasu
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:27   #1474
kretencja
Zakorzenienie

Sereniti, na SR mówili, że syntetyczna oksytocyna nie daje takiego efektu, ale może lepszy rydz niż nic

Stokrotka, no ciekawe, mój okulista też jest koło 50-tki. Oj, nieźle się zdenerwowałam To może znaczy, że ja wcale tej cholernej cesarki nie muszę mieć No, ****a, głupia już jestem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:30   #1475
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
viki ja mam problemy z siatkówką a wcześnie? w 38 skończonym tygodniu będę więc jak najbardziej mogą mnie ciąć
tzn nie chodzi mi ze za wczesnie chca to robić ale właśnie u nas tak jest ze nie dają terminu cc tlyko czekaja albo w 40 tyg robią.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:30   #1476
dzasta110
Wtajemniczenie

Sereniti - no to w takim razie

Kootekk - ale fajowskie ubranka kupiłaś

u mnie z inteligencją też na bakier

Weronisia - dobrze, że wynegocjowałaś te karmienie

Apoloonia

Sanderinka - fajna bryka

mallinko - podała mi dentystka znieczulenie, bo bez niego za bardzo nie mogłaby działać, a że to było moje pierwsze znieczulenie w życiu, zawsze byłam z tych "odważnych", to odleciałam gin nie miał nic przeciwko znieczuleniu... a teraz tak mnie boli, lewa strona twarzy, że masakra jakaś... przryczałam pół godziny z bólu i wzięłam Apap, pierwszy raz zażyłam tabletę w ciąży

dziewczyny ile Wy płaciłyście za kaftaniki?? bo te ceny, które ostanio widuje mnie pogrążają 15 zł za 1 sztukę to chyba przesada z tego powodu już wyczaiłam parę okazyjnych aukcji na allegro

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-10-12 o 17:32
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:32   #1477
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, kaftaniki tak kosztują, choć widziałam fajne na all za 11zł bodajże.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 17:48   #1478
lisek15
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki.

W weekend nie dałam rady wejść,a od dwóch dni napina mi sie prawie co chwilę brzuch, pobolewa mnie podbrzusze jak na okres (dzisiaj na sczczęscie nie, chyba,że gwałtownie się ruszę) i przesypiam znaczną część drugiej połowy dnia(w nocy śpię jak niemowlę, wstaję tylko do sikania).
Także biorę leki. Podejrzewam,że pewnie skraca mi sie szyjka,ale do jutra muszę poczekać bo dopiero jutro mam wizytę.Dobrze,że Olek wierci się i to nawet mocno, choć dzisiaj ma leniwy dzień.
Dzisiaj byłam po wyniki wymazu z szyjki i nie jest czytelny przeze mnie. Chyba mam jakieś bakterie tlenowe(nie wiem czy tak ma być czy nie). Wracając kupiłam półspioszki sztuk 2.
A jutro wizyta. Idę postarać się przeczytać co pisałyście.

Pokój jutro będzie wymalowany i w tym tyg zacznie się ich składanie.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:51   #1479
sereniti
Zakorzenienie

viki wiesz tylko wg usg ja już jestem w 38 tygodniu więc za 2 tygodnie to będzie jak 40... zresztą już sama się w tym gubię to chyba z nadmiaru emocji hehe
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:58   #1480
_paulinka2
Wtajemniczenie

ja widziałam kaftaniki po 7 czy 8 zł w pepco chyba ale białe

sereniti to już tak bliziutkooo ! też bym chciała wiedzieć dokładnie kiedy.... <wzdycham> 3maj się ;*

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:11   #1481
lisek15
Zakorzenienie

Kretencja ja też słyszałam że przy dużej wadzie wzroku okuliści zalecali cc i od nich konieczne jest zaświadczenie do cc.

Ishka ale Ci fajnie. Jutro bedziesz już miała maluszka z sobą.

Któraś z dziewczyn pisała,że musiała biegać i załatwiać meldunek. Ja też dzisiaj wymeldowałam się i jutro mamy z tz iśc i zameldować sie w domku w którym mieszkamy ok prawie 2 lat.
Także do jutra jestem bezdomna
Tż zaczął się śmiać,ze jeżeli moja opcja polityczna jest taka sama jak jego to mnie zamelduje

Dzasta ja też ostatnimi czasy przesiaduję na all i szukam rzeczy dla dziecka, bo w sklepach to wydam majątek. Choć osobiście jestem z tych co muszą dotknąć by kupić.

Apoolonia super,że wyzdrowiałaś. Choć to dziwnie,że z grupy 0 miałaś 4. Może ktoś błędnie wykonał badanie. Jeżeli tak, to szkoda waszych stresów. Najważniejsze,że wszystko jest ok

De widzę,że czasem najprostsze pytania są najtrudniejszymi Mam nadzieję,że wszystko będzie ok. Pij, pij

Ja odkąd mam leżeć nie inwestuję w ciuchy dla siebie. Dostałąm duży polar i nie mam zamiaru kupować nic innego. A poza tym mam sweterki rozciągliwe i bluzki bawełniane, więc na wyjście zawsze coś mogę założyć

Mallinka też bym wcięła takie czekoladki Dzisiaj zaszalałam i i zjadłam grześka kakowego bez czekolady Miło było

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-12, 18:17   #1482
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Sereniti - no to w takim razie

Kootekk - ale fajowskie ubranka kupiłaś

u mnie z inteligencją też na bakier

Weronisia - dobrze, że wynegocjowałaś te karmienie

Apoloonia

Sanderinka - fajna bryka

mallinko - podała mi dentystka znieczulenie, bo bez niego za bardzo nie mogłaby działać, a że to było moje pierwsze znieczulenie w życiu, zawsze byłam z tych "odważnych", to odleciałam gin nie miał nic przeciwko znieczuleniu... a teraz tak mnie boli, lewa strona twarzy, że masakra jakaś... przryczałam pół godziny z bólu i wzięłam Apap, pierwszy raz zażyłam tabletę w ciąży

dziewczyny ile Wy płaciłyście za kaftaniki?? bo te ceny, które ostanio widuje mnie pogrążają 15 zł za 1 sztukę to chyba przesada z tego powodu już wyczaiłam parę okazyjnych aukcji na allegro

Ja ostatnio widziałam kaftaniki 100 % bawełna za 3,99 zł w Textilmarkecie. Oni tam często mają promocje dość ciekawe.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:26   #1483
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotka, no ciekawe, mój okulista też jest koło 50-tki. Oj, nieźle się zdenerwowałam To może znaczy, że ja wcale tej cholernej cesarki nie muszę mieć No, ****a, głupia już jestem
to może pójdź skonsultować to z innym okulistą? czasem warto poznać drugą niezalezną opinię, ja tak zrobiłam zanim poszłam na laparoskopię

De, znam te zaniki pamięci jak przyjmowali mnie do szpitala (na laparoskopie z histeroskopią) to jak pytali się numer telefonu do meza, to kompletnie zapomniałam (a znałąm zawsze bardzo dobrze) i podałam jakiś taki, co mi się najbardziej zbliżony wydawał oczywiscie podałam zły

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:35   #1484
MILA25*
Wtajemniczenie

Ishka ale super wieści

Kootekk super pierścioneczek a ciuszki słodziutkie. A Michałek jaki już duży

Serenity nie denerwuj się . To szkodzi maleństwu. I tak to musi nastąpić .
Ja tak to sobie tłumaczę . Bo też mnie to czeka . Nie my pierwsze nie ostatnie.

Weronisia podziwiam za wytrwałość co do karmienia.

Co ubioru to mieszczę się w 2 pary dresów . Dzinsy które specjalnie kupiłam
zapinam tylko pod brzuchem ale nie usiądę już w nich . Mam do tego dzianinową sukienkę
na wyjścia na miasto . A koło domu śmigam w dresach i bluzie męża - takiej ekstra grubej -
bo w swoje się już nie mieszczę . Kupiłam też sobie ponczo . Ale zimno mi w łapki w nim.
Więc wyjęłam z szafy płaszczyk który nosiłam kilka lat temu czytać 9 lat jak byłam w 1 ciąży.
Jest ciemno szary z misiowym kapturem i najważniejsze .
Mogę w nim utyć jeszcze z 10 kg ( mam nadzieję że to nie nastąpi )

Byłam dzisiaj na pogaduchach w pracy . Miło tak wyjść do ludu
Siedzę już w domu ponad 5 miesięcy i brakuje mi tego .

Podobno w Biedronce są suszarki do prania za 25 zł ?? Widział ktoś może ??
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:36   #1485
Weronisia
Zakorzenienie

Moja mama jest dzielną kobietą, bo trafiła do mnie
Humorek też mi się poprawił jak ich tylko zobaczyłam, czyli mamę i moje dzieci.

Pascalek przespał dzielnie cały spacerek. Pogodę mamy cudną, aż trudno uwierzyć, że to październik.

Przedstawiam wam wszystkie moje dzieci: sztuk 3

i ide poczytac co nasrobalzscie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:37   #1486
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, sama nie wiem. Myślałam o tym, a z drugiej strony - to bardzo dobry specjalista, znam go od lat i w sumie ufam mu jak rzadko któremu lekarzowi... Więc nie wiem czy jest sens. Zastanawiam się tylko, skąd się bierze tyle rozbieżnych opinii, przecież powinny na to być jakieś standardy

Weronisia, masz piękne dzieci i faktycznie podobne do Ciebie A córka to dosłownie skóra zdarta

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-12 o 18:38
Stary 2010-10-12, 18:56   #1487
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia, masz piękne dzieci i faktycznie podobne do Ciebie A córka to dosłownie skóra zdarta
dzieki

corka to moja miniaturka. a Thomas bardziej podobny do taty niz do mnie. moje ma tylko kolory: oczu i wlosow
A Pascalek tez podobny do mnie, ale chyba kolor oczu bedzie po tacie

|Ishka ja dopiero docztalam.... wreszcie sie doczekalas.... to powodzenia jutro
Sarenti ty tez juz znasz date.... to chociaz nie musisz wyczekiwac

Ludzie! Czy wy wiecie jak fajnie jest siegac do wlasnych stóp?
Moja mama przywiozla mi co trzeba zebym mogla sobie zrbic pedicure i ogolic nogi. normalnie pełen wypas
Stary 2010-10-12, 19:03   #1488
kootekk
Zakorzenienie

weronisia wiem o czym mowisz z tymi nogami, pieknie jest widzieć własne stopy nie mowiac o zrobieniu coś z nogami
no no dzieci masz słodziutkie, córa faktycznie cała mama a pascalek do brata podobny

tż przyjechal to idziemy kąpac michałka, boże ja nawet nie wiem ze dziecko w domu mam, co nie cale 3 godziny pobudka, pićku, bekniecie i spi jak bejbik a ja se na wizażu siedze, prasuje, ogladam seriale albo sprzatam

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:10   #1489
Artystka23
Dragonfly

Weronisia,corka to Twoje ksero to pierwsze zdjecie w ogole jest przepiekne(jestescie fotogeniczni:P)

Lisek ja musze isc meldowac sie tymczasowo ale mam problem bo wtedy czeka mnie dlugi spacer w miescie,a po wczorajszym spacerze by isc zaplacic rachunki bardzo mocno rozbolal mnie brzuch,krzyz i takie mialam uczucie jakby mi sie cos dolem przewiercalo,nie mam pojecia co to bylowiec boje sie troche lazic..no i jeszcze nie poszlam,choc mnie pewnie to nie ominie wrrrrrrr przydalby sie samochod jakis i prawko

Czyli jutro wszystkie mocno trzymamy kciuki za Ishke nastepny maluszek na watku bedzie
Stary 2010-10-12, 19:10   #1490
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, ach żeby mój Tymulek też taki się okazał W brzuchu ma dosyć regularny rytm aktywności, nie jest bardzo gwałtowny w ruchach... Może po urodzeniu też taki spokojny będzie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 19:10   #1491
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
weronisia wiem o czym mowisz z tymi nogami, pieknie jest widzieć własne stopy nie mowiac o zrobieniu coś z nogami
no no dzieci masz słodziutkie, córa faktycznie cała mama a pascalek do brata podobny

tż przyjechal to idziemy kąpac michałka, boże ja nawet nie wiem ze dziecko w domu mam, co nie cale 3 godziny pobudka, pićku, bekniecie i spi jak bejbik a ja se na wizażu siedze, prasuje, ogladam seriale albo sprzatam
prawie jak bajka
Stary 2010-10-12, 19:14   #1492
apoolonia
Rozeznanie

Czy wszystkie macie już wanienki?

ja zdecydowałam się na onde

ma ktoś już?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:14   #1493
79 Marta
Wtajemniczenie

Weronisia ale masz fajną rodzinkę
Stary 2010-10-12, 19:15   #1494
Weronisia
Zakorzenienie

moj Pascalek tez taki grzeczny. nie placze wcale, duo spi.
inne dzieci placza tu strasznie, slysze przez zamkniete drzwi. moj to aniolek grzeczniutki.

kootekk powiedz czy Michalkowi tez marzna rece na spacerku?
Moj jest jak sopel, a ubrany jak na zime stulecia. rece sino-biale. chyba musze kupic mu rekawiczki
Stary 2010-10-12, 19:20   #1495
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Weronisia,corka to Twoje ksero to pierwsze zdjecie w ogole jest przepiekne(jestescie fotogeniczni:P)

Lisek ja musze isc meldowac sie tymczasowo ale mam problem bo wtedy czeka mnie dlugi spacer w miescie,a po wczorajszym spacerze by isc zaplacic rachunki bardzo mocno rozbolal mnie brzuch,krzyz i takie mialam uczucie jakby mi sie cos dolem przewiercalo,nie mam pojecia co to bylowiec boje sie troche lazic..no i jeszcze nie poszlam,choc mnie pewnie to nie ominie wrrrrrrr przydalby sie samochod jakis i prawko

Czyli jutro wszystkie mocno trzymamy kciuki za Ishke nastepny maluszek na watku bedzie
Jak masz możliwość to zadzwoń sobie i dopytaj się gdzie dokładnie masz się udać. Mi się udało dopiero trafić w odpowiednie miejsce za 4 razem. Dobrze,że mam auto by chyba bym padła. Pomijam nerwy.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Weronisia fajna z Was rodzinka.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-12, 19:30   #1496
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Sereniti, na SR mówili, że syntetyczna oksytocyna nie daje takiego efektu, ale może lepszy rydz niż nic

Kretencja spróbuj sie umówić na jeszcze jedną konsultację na NFZ (zeby nie tracic kasy niepotrzebnie), tak dla własnej pewności tym bardziej, że Twój lekarz sie wahał, a Tobie tak zależy na sn. Specjalnie Tobie o tym napisałam, bo naprawdę poczułam, że lekarka była zdziwiona, że jej wogóle zawracam głowę czymś takim. A tak swoją drogą to badanie siatkówki odbywa sie przy badaniu dna oka?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:38   #1497
kretencja
Zakorzenienie

Tak, przy badaniu dna oka
Nie wiem sama co zrobić. Przyznam, że jestem skołowana i coraz bardziej nie wiem, co powinnam zrobić. Jeśli jest jakiekolwiek ryzyko, to i tak pewnie bym się nie odważyła Ech...

Apoolonia, mam wanienkę z Ikei

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-12, 19:38   #1498
_paulinka2
Wtajemniczenie

kotku pytałam się Ciebie (nie wiem czy widziałaś)w czym kąpiesz Michałka? czy w balneum? super... też bym chciała żeby moja córcia była taka grzeczna zaczęłaś oglądać nowy sezon plotkary ?

Weronisia piękne dzieci masz i Ty też wyglądasz bardzo dobrze taka uśmiechnięta

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:40   #1499
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
viki wiesz tylko wg usg ja już jestem w 38 tygodniu więc za 2 tygodnie to będzie jak 40... zresztą już sama się w tym gubię to chyba z nadmiaru emocji hehe
Ale zazdroszcze ci, że znasz date ja bym chicała wiedziec też, bym sie mogła przygotować do tego.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Moja mama jest dzielną kobietą, bo trafiła do mnie
Humorek też mi się poprawił jak ich tylko zobaczyłam, czyli mamę i moje dzieci.

.
Faktycznie córka to twoja kopia

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:44   #1500
Anecka
Zakorzenienie

Wow fajnie macie, ze dostajecie jakies prezenty od mezow na narodziny dzieci

Ishka trzymam kcuiki!

Weronisia, usmiech od ucha do ucha i o to chodzi

Odebralam wyniki, morfologia ok, mocz w sumie chyba ok, bo juz nie mialam licznych bakterii tylko pojedyncze w polu widzenia ale za to mam szczawiany, a w sumie dzien wczesniej nic kwasnego nie jadlam, wiec pewnie to jakas inna przyczyna. Zastanawiam sie czy do internisty z tym nie isc bo do gina dopiero 26.
WR ujemne wiec ok.
EKG zrobilam, ale babka tak mi na cycku przypiela tą gruszke ze mam siniaka swietnie.

No i jestem mega zmeczona, nie spie od 3 w nocy jakos

MILA25*, byly jakis czas temu, moze jeszcze sa te suszarki bo faktycznie tanio

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-12 o 19:46
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości