|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
właśnie koleżanka namówiła mnie na kino-idziemy na jedz, módl się, kochaj
widziałyście już ten film?
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
Powiedziała ze siatkówka może sie w każdej chwili odkleić i poród to żaden powód. Jak wspomniałam ze moze być przecież rozrzedzenie siatkówki (opierałam sie na waszych wadach) i to jest ponoc wskazanie, to ona była zdziwiona. Powiedziałam, jej ze niektórzy lekarze robią wskazanie do cc z tego powodu, a ona na to, a ile Ci lekarze mają lat, bo to tylko lekarze starej daty widzą w tym problem. Generalnie badała mi dno oka, ciśnienie oka i powiedziała, że wszystko jest ok i mam sie nie przejmować. Jak widać znow co lekarz to opinia (babka była tak w wieku około 45-50 lat) więc jakieś doświadczenie musi mieć. Generalnie ja sie cieszę, bo chciałam rodzić naturalnie, choć nie wiem do końca na co sie decyduję
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
viki ja mam problemy z siatkówką a wcześnie? w 38 skończonym tygodniu będę więc jak najbardziej mogą mnie ciąć
kretencja szczerze mówiąc nie wiem - ten lekarz był jakiś taki dziwny ledwo co z niego wyciągnęłam info na temat tego czy t ż będzie mógł być przy porodzie ale z tego co czytałam relacje dziewczyn które tam rodziły to podają oksytocynę żeby dzidź wiedział co się święci ![]() kupiłam dziś w komisie koło szpitala za 28 zł przewijak na łóżeczko - praktycznie nie widać że używany wygląda jak nówka! normalnie miałam farta - ehh siedzę teraz i ze strachu zjadłam całą paczkę delicji - cały czas nosiłam się z myślą ze pewnie zrobią mi cc wcześniej ale gdy już usłyszałam datę....to ojejej aha - nie będą czekać w moim przypadku na akcje porodową bo mam w bardzo złym stanie tę siatkówkę więc żeby nie ryzykować że podczas skurczy coś mi się stanie będą mnie kroić za wczasu |
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Sereniti, na SR mówili, że syntetyczna oksytocyna nie daje takiego efektu, ale może lepszy rydz niż nic
![]() Stokrotka, no ciekawe, mój okulista też jest koło 50-tki. Oj, nieźle się zdenerwowałam No, ****a, głupia już jestem
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
tzn nie chodzi mi ze za wczesnie chca to robić ale właśnie u nas tak jest ze nie dają terminu cc tlyko czekaja albo w 40 tyg robią.
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Sereniti - no to w takim razie
![]() Kootekk - ale fajowskie ubranka kupiłaś u mnie z inteligencją też na bakier Weronisia - dobrze, że wynegocjowałaś te karmienie Apoloonia ![]() Sanderinka - fajna bryka ![]() mallinko - podała mi dentystka znieczulenie, bo bez niego za bardzo nie mogłaby działać, a że to było moje pierwsze znieczulenie w życiu, zawsze byłam z tych "odważnych", to odleciałam gin nie miał nic przeciwko znieczuleniu... a teraz tak mnie boli, lewa strona twarzy, że masakra jakaś... przryczałam pół godziny z bólu i wzięłam Apap, pierwszy raz zażyłam tabletę w ciąży dziewczyny ile Wy płaciłyście za kaftaniki?? bo te ceny, które ostanio widuje mnie pogrążają 15 zł za 1 sztukę to chyba przesada
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-12 o 17:32 |
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, kaftaniki tak kosztują, choć widziałam fajne na all za 11zł bodajże.
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki.
W weekend nie dałam rady wejść,a od dwóch dni napina mi sie prawie co chwilę brzuch, pobolewa mnie podbrzusze jak na okres (dzisiaj na sczczęscie nie, chyba,że gwałtownie się ruszę) i przesypiam znaczną część drugiej połowy dnia(w nocy śpię jak niemowlę, wstaję tylko do sikania). Także biorę leki. Podejrzewam,że pewnie skraca mi sie szyjka,ale do jutra muszę poczekać bo dopiero jutro mam wizytę.Dobrze,że Olek wierci się i to nawet mocno, choć dzisiaj ma leniwy dzień. Dzisiaj byłam po wyniki wymazu z szyjki i nie jest czytelny przeze mnie. Chyba mam jakieś bakterie tlenowe(nie wiem czy tak ma być czy nie). Wracając kupiłam półspioszki sztuk 2. A jutro wizyta. Idę postarać się przeczytać co pisałyście. Pokój jutro będzie wymalowany i w tym tyg zacznie się ich składanie.
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
viki wiesz tylko wg usg ja już jestem w 38 tygodniu więc za 2 tygodnie to będzie jak 40... zresztą już sama się w tym gubię to chyba z nadmiaru emocji hehe
|
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
ja widziałam kaftaniki po 7 czy 8 zł w pepco chyba
ale białe ![]() sereniti to już tak bliziutkooo ! też bym chciała wiedzieć dokładnie kiedy.... <wzdycham> 3maj się ;*
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja ja też słyszałam że przy dużej wadzie wzroku okuliści zalecali cc i od nich konieczne jest zaświadczenie do cc.
Ishka ale Ci fajnie. Jutro bedziesz już miała maluszka z sobą. Któraś z dziewczyn pisała,że musiała biegać i załatwiać meldunek. Ja też dzisiaj wymeldowałam się i jutro mamy z tz iśc i zameldować sie w domku w którym mieszkamy ok prawie 2 lat. Także do jutra jestem bezdomna ![]() Tż zaczął się śmiać,ze jeżeli moja opcja polityczna jest taka sama jak jego to mnie zamelduje Dzasta ja też ostatnimi czasy przesiaduję na all i szukam rzeczy dla dziecka, bo w sklepach to wydam majątek. Choć osobiście jestem z tych co muszą dotknąć by kupić. Apoolonia super,że wyzdrowiałaś. Choć to dziwnie,że z grupy 0 miałaś 4. Może ktoś błędnie wykonał badanie. Jeżeli tak, to szkoda waszych stresów. Najważniejsze,że wszystko jest ok De widzę,że czasem najprostsze pytania są najtrudniejszymi Mam nadzieję,że wszystko będzie ok. Pij, pij ![]() Ja odkąd mam leżeć nie inwestuję w ciuchy dla siebie. Dostałąm duży polar i nie mam zamiaru kupować nic innego. A poza tym mam sweterki rozciągliwe i bluzki bawełniane, więc na wyjście zawsze coś mogę założyć ![]() Mallinka też bym wcięła takie czekoladki Dzisiaj zaszalałam i i zjadłam grześka kakowego bez czekolady Miło było
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio widziałam kaftaniki 100 % bawełna za 3,99 zł w Textilmarkecie. Oni tam często mają promocje dość ciekawe. |
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() De, znam te zaniki pamięci jak przyjmowali mnie do szpitala (na laparoskopie z histeroskopią) to jak pytali się numer telefonu do meza, to kompletnie zapomniałam (a znałąm zawsze bardzo dobrze) i podałam jakiś taki, co mi się najbardziej zbliżony wydawał
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Ishka ale super wieści
Kootekk super pierścioneczek a ciuszki słodziutkie. A Michałek jaki już duży ![]() Serenity nie denerwuj się . To szkodzi maleństwu. I tak to musi nastąpić . Ja tak to sobie tłumaczę . Bo też mnie to czeka . Nie my pierwsze nie ostatnie. Weronisia podziwiam za wytrwałość co do karmienia. Co ubioru to mieszczę się w 2 pary dresów . Dzinsy które specjalnie kupiłam zapinam tylko pod brzuchem ale nie usiądę już w nich . Mam do tego dzianinową sukienkę na wyjścia na miasto . A koło domu śmigam w dresach i bluzie męża - takiej ekstra grubej - bo w swoje się już nie mieszczę . Kupiłam też sobie ponczo . Ale zimno mi w łapki w nim. Więc wyjęłam z szafy płaszczyk który nosiłam kilka lat temu czytać 9 lat jak byłam w 1 ciąży. Jest ciemno szary z misiowym kapturem i najważniejsze . Mogę w nim utyć jeszcze z 10 kg ( mam nadzieję że to nie nastąpi )Byłam dzisiaj na pogaduchach w pracy . Miło tak wyjść do ludu ![]() Siedzę już w domu ponad 5 miesięcy i brakuje mi tego . Podobno w Biedronce są suszarki do prania za 25 zł ?? Widział ktoś może ?? |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama jest dzielną kobietą, bo trafiła do mnie
Humorek też mi się poprawił jak ich tylko zobaczyłam, czyli mamę i moje dzieci. Pascalek przespał dzielnie cały spacerek. Pogodę mamy cudną, aż trudno uwierzyć, że to październik. Przedstawiam wam wszystkie moje dzieci: sztuk 3 ![]() i ide poczytac co nasrobalzscie. |
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze, sama nie wiem. Myślałam o tym, a z drugiej strony - to bardzo dobry specjalista, znam go od lat i w sumie ufam mu jak rzadko któremu lekarzowi... Więc nie wiem czy jest sens. Zastanawiam się tylko, skąd się bierze tyle rozbieżnych opinii, przecież powinny na to być jakieś standardy
![]() Weronisia, masz piękne dzieci i faktycznie podobne do Ciebie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-12 o 18:38 |
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() corka to moja miniaturka. a Thomas bardziej podobny do taty niz do mnie. moje ma tylko kolory: oczu i wlosow ![]() A Pascalek tez podobny do mnie, ale chyba kolor oczu bedzie po tacie ![]() |Ishka ja dopiero docztalam.... wreszcie sie doczekalas.... to powodzenia jutro ![]() Sarenti ty tez juz znasz date.... to chociaz nie musisz wyczekiwac ![]() Ludzie! Czy wy wiecie jak fajnie jest siegac do wlasnych stóp? ![]() Moja mama przywiozla mi co trzeba zebym mogla sobie zrbic pedicure i ogolic nogi. normalnie pełen wypas
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia wiem o czym mowisz z tymi nogami, pieknie jest widzieć własne stopy nie mowiac o zrobieniu coś z nogami
![]() no no dzieci masz słodziutkie, córa faktycznie cała mama a pascalek do brata podobny ![]() tż przyjechal to idziemy kąpac michałka, boże ja nawet nie wiem ze dziecko w domu mam, co nie cale 3 godziny pobudka, pićku, bekniecie i spi jak bejbik a ja se na wizażu siedze, prasuje, ogladam seriale albo sprzatam
|
|
|
|
#1489 |
|
Dragonfly
|
Weronisia,corka to Twoje ksero
![]() to pierwsze zdjecie w ogole jest przepiekne(jestescie fotogeniczni:P)Lisek ja musze isc meldowac sie tymczasowo ale mam problem bo wtedy czeka mnie dlugi spacer w miescie,a po wczorajszym spacerze by isc zaplacic rachunki bardzo mocno rozbolal mnie brzuch,krzyz i takie mialam uczucie jakby mi sie cos dolem przewiercalo,nie mam pojecia co to bylo wiec boje sie troche lazic..no i jeszcze nie poszlam,choc mnie pewnie to nie ominie wrrrrrrr przydalby sie samochod jakis i prawkoCzyli jutro wszystkie mocno trzymamy kciuki za Ishke nastepny maluszek na watku bedzie
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, ach żeby mój Tymulek też taki się okazał
W brzuchu ma dosyć regularny rytm aktywności, nie jest bardzo gwałtowny w ruchach... Może po urodzeniu też taki spokojny będzie
|
#1491 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
Czy wszystkie macie już wanienki?
ja zdecydowałam się na onde ma ktoś już? |
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia ale masz fajną rodzinkę
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
moj Pascalek tez taki grzeczny. nie placze wcale, duo spi.
inne dzieci placza tu strasznie, slysze przez zamkniete drzwi. moj to aniolek grzeczniutki. kootekk powiedz czy Michalkowi tez marzna rece na spacerku? Moj jest jak sopel, a ubrany jak na zime stulecia. rece sino-biale. chyba musze kupic mu rekawiczki
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Weronisia fajna z Was rodzinka.
|
|
|
#1496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, przy badaniu dna oka
Nie wiem sama co zrobić. Przyznam, że jestem skołowana i coraz bardziej nie wiem, co powinnam zrobić. Jeśli jest jakiekolwiek ryzyko, to i tak pewnie bym się nie odważyła Ech...Apoolonia, mam wanienkę z Ikei
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
kotku pytałam się Ciebie (nie wiem czy widziałaś)w czym kąpiesz Michałka?
czy w balneum? super... też bym chciała żeby moja córcia była taka grzeczna zaczęłaś oglądać nowy sezon plotkary ? ![]() Weronisia piękne dzieci masz i Ty też wyglądasz bardzo dobrze taka uśmiechnięta
|
|
|
|
#1499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chicała wiedziec też, bym sie mogła przygotować do tego.Cytat:
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Wow fajnie macie, ze dostajecie jakies prezenty od mezow na narodziny dzieci
Ishka trzymam kcuiki! Weronisia, usmiech od ucha do ucha i o to chodzi ![]() Odebralam wyniki, morfologia ok, mocz w sumie chyba ok, bo juz nie mialam licznych bakterii tylko pojedyncze w polu widzenia ale za to mam szczawiany, a w sumie dzien wczesniej nic kwasnego nie jadlam, wiec pewnie to jakas inna przyczyna. Zastanawiam sie czy do internisty z tym nie isc bo do gina dopiero 26. WR ujemne wiec ok. EKG zrobilam, ale babka tak mi na cycku przypiela tą gruszke ze mam siniaka No i jestem mega zmeczona, nie spie od 3 w nocy jakos ![]() MILA25*, byly jakis czas temu, moze jeszcze sa te suszarki bo faktycznie tanio
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-12 o 19:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

widziałyście już ten film?
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

Ale może to od lekarza zależy.
Jak wspomniałam ze moze być przecież rozrzedzenie siatkówki (opierałam sie na waszych wadach) i to jest ponoc wskazanie, to ona była zdziwiona. Powiedziałam, jej ze niektórzy lekarze robią wskazanie do cc z tego powodu, a ona na to, a ile Ci lekarze mają lat, bo to tylko lekarze starej daty widzą w tym problem. Generalnie badała mi dno oka, ciśnienie oka i powiedziała, że wszystko jest ok i mam sie nie przejmować. Jak widać znow co lekarz to opinia (babka była tak w wieku około 45-50 lat) więc jakieś doświadczenie musi mieć. Generalnie ja sie cieszę, bo chciałam rodzić naturalnie, choć nie wiem do końca na co sie decyduję 

czy w balneum?