"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 18:05   #3631
muron
Zakorzenienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość
muron dostałaś wiadomość na priva?
nie:-(

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:08   #3632
sylfiaaa
Zadomowienie

Witam po przerwie

U Nas wszystko w porządku, wczoraj po raz kolejny gin potwierdziła że będziemy mieć córeczkę jestem prze szczęśliwa, gdyz od początku marzyłam o córceczce
Wczoraj gin wymierzył, wybadał wyoglądał i wszystko super , oby tak dalej
Podczytuje Was co kilka dni ale jakoś nie było nic ciekawego aby napisac
Do pracy nadal chodzę i czuję się bardzo dobrze, tak trzymac, pozdrawiam mamuśki
Ma któraś z Was obrany jakis wózeczek ?

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:09   #3633
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Świetny pomysł z tą prezentacją! Życzę owocnej pracy nad nią
Dzieki mam tylko nadzieje, ze nie rzuce szybciej tym kompem, jak mi cos nie bedzie wychodzic

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:13   #3634
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Juz wchodzilam na pelno takich stronek i zawsze wychodzi mniej wiecej tak jak mialo byc od poczatku...czyli 11 luty...wiec nie wiem skad oni biora te terminy... Jak mi zmienili na 22 lutego, to zrobili to na podstawie USG...wiec co..teraz mi zmienia na 1 marca

No dlatego zaczelam sie zastanawiac o co chodzi, jak zauwazylam, ze niektore z Was mialy pozniej OM a termin porodu maja wczesniejszy niz ja... Musz to wyjasnic z lekarka, bo az mi glupio jak ktos mnie pyta w ktorym tygodniu jestem a ja mowie "yyy nie wiem...chyba w 20..." Poza tym chyba rozbieznosc 3 tygodni to dosc duzo...
zgadzam się z hawea. Też mi się to dziwne wydaje. Co lepsze mi wszędzie wychodzi wg ostatniego OM, że termin mam ok 16 lutego, a położna wyznaczyła mi na 19 luty. I tak jak ktoś wspomniał nieważne, bo to tylko orientacyjnie, masz prawo urodzić + - 2 tygodnie przed terminem i po terminie i tak nazywać się to będzie, że dziecko urodziło się w terminie

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

muron śliczna ta kołyska
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:40   #3635
_havana_
Raczkowanie

Wiola 1225 Ale Ty musisz być szczęśliwa! W brzuszku córeczka a kochany synuś już na świecieI śliczne imię Alan a dla córki już wymyślone?
cytrynka3002
ja też już tęsknie za swoimi ciuszkami A w szczególności za butami na obcasach. Mam krzywy kręgosłup i boję się go teraz jeszcze narażać
muron kołyska przesłodka ale słyszałam, że maleństwo chyba tylko do pół roczku czuję się w niej wygodnie, potem już jest za duże.
weraa11 najbardziej prawdopodobny termin to chyba ten z ostatniej miesiączki. Jedne dzieci rodzą się większe a drugie mniejsze Skoro Ty masz dziewczynkę to może urodzić się w terminie, ale troszeczkę mniejsza a i tak będzie zdrowiutka

P.S. Witam nowe mamusie!
Coraz więcej nas się robi
Stary 2010-10-12, 19:22   #3636
szizuho
Raczkowanie

Dziekuje za miłe przywitanie i tez muszę sie z wami podzielic to tez mam planowaną cesarkę. Lekarz mój powiedział że po pierwszej w tym szpitalu gdzie on pracuje najczesciej robi sie druga. Bardzo się z tego powodu cieszę bo panicznie boję się bólu.
Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Witam po przerwie

Ma któraś z Was obrany jakis wózeczek ?
Tak ja mam upatrzony tzn. bardzo mi się podoba ale oczywiście nie wiem w 100 % czy zdania nie zmienię a mianowicie Quinny Buzz. Co o nim myślicie??
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:30   #3637
OYE
Zakorzenienie

Witam

Oj ale wam idzie pisanie, ciezko nadrobic. W pracy zaczela sie czwarty kwartal takze male urwanie glowy. Do tego musielismy zwolnic moja pommocniczke, takze mam teraz na glowie jeszcze szukanie nowej osoby, tragedja!

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość

A te cwiczenia bierzesz z neta? czy jakies z plyty, czy na jakichs zajeciach robisz?

.
przed ciaza chodzilam na zajecia tweraz cwicze z plyt, pilatys i joga dla ciezarnych

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość

mój synek był 3 razy na usg , mała 1 raz nawet pomachała"do niego", tzn tak machała, ze wyglądało jakby do niego i Alan tak się ucieszył z tego , że nie wyprowadzam malca z błędu. i cały czas głaszcze i całuje mnie po brzuchu i gada z brzuchem, śpiewa kołysanki i mnówi że siostrzyczkę usypia, nio słodkie po prostu

sorki za rozpisanie!!!!!!!!!!!!!!! !
tez wzielam moja 5 lenia coreczke na USG, przezywa to tak samo jak twoj synek. Rozmawia z brzuszkiem, maluje dla baby itp. Co dzien modli sie o zdrowie dla baby, i oczywsicie z wszystkim bedzie pomagac. To takie slodkie.

Muron ja z coreczka mialam bugaboo wlasnie z takimi kolami z przodu ktore skrecaja i to jest wspaniale! Bardzo latwo sie prowadzi, mozna jedna reka. teraz tez takie beda chodz sie jeszcze nie zdecydowalam na wozek.

Narazie robimy pokoik a meble mamy takie

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:33   #3638
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

quinny buzz ma kubelkowe siedzenie prawda?

na początku wcale nie zwracałam uwagi na to czy kubełkowe czy zwykłe, ale jak zobaczyłam 5 opcji rozkładania w moim to jednak uznałam że wolę dziecka nie męczyć w "jednej pozycji" bo sama nie lubię siedzieć w jednej i tej samej...bo zaraz coś gniecie mnie;

ja jeszcze przed ciążą zakochana byłam w Mutsy i dalej jestem wierna :P
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:38   #3639
Stokrotka81
Wtajemniczenie

witam wszystkie mamusie i dzieciaczki zwlaszcza te nowe

Wera mi sie zdaje ze ty nie masz jednak terminu na 11 luty bo taki bys miala jak cykle mialabys 28 dniowe a tak to termin sie troche przesuwa... ale nie wiem ile moze z 4 dni dalej czyli jakis 15-16 luty... ale dawno sie o tym uczylam i troche nie pamietam
Stary 2010-10-12, 19:40   #3640
make_up_istka
BAN stały

My dziś w komisie widzieliśmy trójkołowy (dla mnie to ważne) Chicco (nie pamiętam nazwy modelu) z gondolą, spacerówką, fotelikiem i akcesoriami typu parasolka, śpiworek, moskitiera itp. z białym wnętrzem, z zewnątrz ciemno szaro - jasno szaro - limonkowy. Prześliczny. Za 1000zł, gondola i spacerówka właściwie nie używane wcale (poprzednim właścicielom dziecko urodziło się za wcześnie i na ten wózek musieli czekać miesiąc, więc dostali inny, a z tego używali jedynie fotelika/nosidełka więc jest troszkę ubrudzony na szelce ale to nie problem) - nawet rączka ani koła (opony) nie są starte - właściwie nie ma śladów używania.
Dziadkowie mają przemyśleć czy mogą sobie na niego pozwolić w tym miesiącu - bo u nich jest zwyczaj że to oni wnukom wózki kupują i odstąpić od niego nie chcą - i jutro podejmą decyzję. Byłoby świetnie

wera stokrotka dobrze mówi, przy cyklach 32 dniowych dolicz jeszcze 4 dni czyli ten 1 czy tam 16 lutego Na tym etapie nie warto ufać USG, bo każde dziecko rośnie inaczej. Może Twoja córeczka jest po prostu malutka.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-10-12 o 19:43
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:40   #3641
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
quinny buzz ma kubelkowe siedzenie prawda?

na początku wcale nie zwracałam uwagi na to czy kubełkowe czy zwykłe, ale jak zobaczyłam 5 opcji rozkładania w moim to jednak uznałam że wolę dziecka nie męczyć w "jednej pozycji" bo sama nie lubię siedzieć w jednej i tej samej...bo zaraz coś gniecie mnie;

ja jeszcze przed ciążą zakochana byłam w Mutsy i dalej jestem wierna :P
Tak, masz racje siedzenie jest kubełkowe i to mnie tez zastanawia czy takiej dzidzi bedzie wygodnie?! i czy w zimie jak bedzie juz w spacerówce w grubym ubraniu to czy się pomieści bo wydaje sie raczej waskie. Ale strasznie mi się ten model podoba. Myślałam też o Quinny Speedy, ale oparcie też na płasko sie nie rozkłada.
Macie jakies rady?
Stary 2010-10-12, 19:56   #3642
rekinek83
Raczkowanie

OYE widzę że Ty tez pracujesz jeszcze na pełnych obrotach
A mebelki do pokoiku maleństwa prześliczne Nasze maleństwo na razie będzie mieszkało w naszej sypialni, która jest malutka i raczej nie mam możliwości dokupić do niej nawet komody. Musze mu zorganizować miejsce w szafie na ciuszki

Dziewczyny pochwalę sie moimi zakupkami Wszystko z lumpka, rzadko mam możliwość i siłę połazić po lumpkach i w wygrzebywaniu ładnych rzeczy jestem kiepska ale czasem się coś uda czasem też pomogą koleżanki
rekinek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:58   #3643
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Kurcze no własnie, jak czytałam o tych kubełkowych to niby sa mniejsze od tych zwykłych więc zimą...no nie wiadomo jak się spisze, ale wydaje mi się że jakoś powinno się to dziecko tam zmieścić

nie wiem która karuzela najfajniejsza

http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...257635729.html

http://allegro.pl/karuzela-z-projekt...260900723.html

http://allegro.pl/karuzela-serenada-...259345846.html
Stary 2010-10-12, 19:59   #3644
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
A ja miałam miesiączke ostatnią 12 maja, tak więc duże prawdopodobieństwo jest, że mam dzidzię starszą o tydzień i obstawiam dalej na termin 19 lutego , jedno mamy wspólne, ten sam dzień, w którym zaczynamy nowy tydzień.
Ale fajnie. Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi Ja myśle , że szybciej niz mi gin napisała w karcie ciazy. Z pierwszego usg wychodzi, że 28 lutego, w karcie mam 26 luty a z ostatniego usg 22 luty i tak obstawiam ok 23 lutego...To trzymaj się cieplutko i dbaj o maleństwoniech zdrowo rośnie. a czujesz juz ruchy???A sporo przytyłas??A juz chyba pisałaś o tym...ja zaczynałąm z wagą 63 kg a na ostatniej wizycie ważyłam juz 75 kg:-( ale ja leżałam na poczatku ciązy i brałam duphaston i stad taki nagły wzrost wagi..terz już pewnie z 80 bedzie...to do końca ciazy do 100 dobije..maaatko...dobrze ze mam mężuysia ktory mnie pociesza i twierdzi ze i tak jestem śłiczna i seksowna...:l ove:...bajerancik

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:59   #3645
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rekinek83 Pokaż wiadomość
OYE widzę że Ty tez pracujesz jeszcze na pełnych obrotach
A mebelki do pokoiku maleństwa prześliczne Nasze maleństwo na razie będzie mieszkało w naszej sypialni, która jest malutka i raczej nie mam możliwości dokupić do niej nawet komody. Musze mu zorganizować miejsce w szafie na ciuszki

Dziewczyny pochwalę sie moimi zakupkami Wszystko z lumpka, rzadko mam możliwość i siłę połazić po lumpkach i w wygrzebywaniu ładnych rzeczy jestem kiepska ale czasem się coś uda czasem też pomogą koleżanki
ale urocze!
Stary 2010-10-12, 20:13   #3646
mika_am
Raczkowanie

widze, że wątek wózkowy nam się robi! i dobrze, ja też szukam wózka i póki co to przymierzam się do x-landera xa i tako jumper! ale to są narazie takie przymiarki internetowe, ja muszę zobaczyć na zywo, pojeździć, bo na przykładzie mojej siostry, wiem że kupowanie w ciemno często okazuje się niewypałem!

witam nowe koleżanki i ich pociechy!
ja dziś opiekowałam się moim 8 miesiecznym siostrzeńcem i 2,5 roczną siostrzenicą! oj ciężko pogodzić obowiązki! taki przedsmak tego co mnie czeka!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:16   #3647
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

JeSuis, mi się podoba ostatnia

rekinku,
gratuluje udanych łowów, urocze te ubranka!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:22   #3648
szizuho
Raczkowanie

Ja właśnie w sklepie widziałam i strasznie Buzz mi się spodobał. Wiem tez że ma nakładkę dla malucha do spacerówki więc na zimę można korzystac z tej dla starszych dzieciaczków. I na dodatek bardzo mało miejsca zajmuje po złożeniu łatwo się rozkłada i jest strasznie zgrabny. Wykonanie też jest super i w skład wchodzi i folia przeciwdeszczowa na gondolę i spacerówkę, moskitiera, śpiworek. I zestaw 3 w 1 można kupic juz od 1000 tak używany bo nowy w wersji 2 w 1 kosztuje 3000 zł.
Stary 2010-10-12, 20:24   #3649
mysiopez
Zadomowienie

najładniejsze są te miśki z fisher price, one są takie delikatne i śliczne;D

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:33   #3650
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Ale fajnie. Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi Ja myśle , że szybciej niz mi gin napisała w karcie ciazy. Z pierwszego usg wychodzi, że 28 lutego, w karcie mam 26 luty a z ostatniego usg 22 luty i tak obstawiam ok 23 lutego...To trzymaj się cieplutko i dbaj o maleństwoniech zdrowo rośnie. a czujesz juz ruchy???A sporo przytyłas??A juz chyba pisałaś o tym...ja zaczynałąm z wagą 63 kg a na ostatniej wizycie ważyłam juz 75 kg:-( ale ja leżałam na poczatku ciązy i brałam duphaston i stad taki nagły wzrost wagi..terz już pewnie z 80 bedzie...to do końca ciazy do 100 dobije..maaatko...dobrze ze mam mężuysia ktory mnie pociesza i twierdzi ze i tak jestem śłiczna i seksowna...:l ove:...bajerancik
ja zaczynałam przy 66 kg, teraz mam 72 kg i też leżałam, bo przyjmowałam duphaston do 16 tc, a teraz od 20 tc luteinę. Tak czuję ruchy, chociaż od niedzieli znowu jest ich bardzo mało. pierwszego dużego kopniaka dostałam 1 października o 15.15, wcześniej czułam tylko małe bulgotania i łaskotania. a ty jak z ruchami??
Stary 2010-10-12, 20:37   #3651
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy...
Jestem tu nowa i tak trochę tu buszuję ale przyznaję bez bicia że wszystkiego jeszcze nie przeczytałam. Jestem obecnie w 21 tygodniu więc termin na luty 2011 jutro kolejna wizyta u ginekologa a za równy tydzień mam wizytę na usg genetyczne a co mnie martwi to że nadal nie czuje ruchów dzidzi. Od początku ciąży przytyłam do dziś równe 2 kg brzuszek jednego dnia jest mniejszy jednego większy ale jakoś strasznie go nie widac. Nie jestem osobą drobną. Co o tym myślicie czy to prawidłowy przyrost wagi? Dodam tylko że w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg straszne wiem.

Pozdrawiam Ania

Witam nowe mamuśki.

Nie przejmuj się że nie czujesz ruchów, z tego co piszesz nie jesteś drobnej postury więc ci będzie trudniej wyczuć ruchy. Po drugie ruchy można poczuć później - mniej więcej uważa się że do 24 tygodnia tak, że ty masz jeszcze prawie miesiąc na to. Co do wagi, spytaj lekarza ale ja bym się tak nie obawiała, ponieważ właśnie dzisiaj zapytałam sie swojej gin czy nie za dużo przytyłam - bo ja w przeciwieństwie do ciebie przytyłam bardzo - i stwierdziła, że nie, że zgodnie z jej doświadczeniem z reguły jest tak, ze osoby grubsze tyją mniej w ciąży niż osoby filigranowe. Tak, ze nie przejmuj się ale po prostu spytaj lekarza - myślę, ze badanie usg i sprawdzenie wymiarów dziecka da tutaj najlepszą odpowiedź. Jeżeli dziecko się rozwija prawidłowo to nawet można nic nie przytyć jeżeli się miało przed ciąża sporo tłuszczyku.

Co do mnie to otrzymałam skierowanie do poradni metabolizmu - czytaj prawdopodobnie mam cukrzycę ciążową - ginekolog kieruje a już w poradni mają dokładnie sprawdzać. Mam nadzieję że dieta pomoże i nie będę musiała brać insuliny. Jutro idę na wizytę.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:38   #3652
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dziewczyny mi podobają się z tej firmy wózki
http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...268306389.html
i chyba ten o ile dobrze pamiętam
http://allegro.pl/wozek-saturn-wozki...260968003.html

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-12 o 20:40
Stary 2010-10-12, 20:45   #3653
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
Marika.S ile wydałaś na te śliczne ciuszki? Natomiast Ty wyglądasz prześlicznie

Mszę się z wami podzielić przykrą wiadomością, moja koleżanka straciła dziecko , ma już chłopca i w drugą ciążę zaszła 7 miesięcy po cc. Bała się od początku, bo od początku coś było nie tak. No i się stało......
ojj beidan dziewczyna;(

Cytat:
Napisane przez ammbuziaczek Pokaż wiadomość
Wprawdzie ja troche nie w temacie ale pochwalic się mogę.
Otóż jestem w 21 tc, wczoraj na USG dowiedziałam się że będzie syn
Wprawdzie miała być dziewczynka ale co ja poradze......
witamy

Cytat:
Napisane przez rekinek83 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!
czy przyjmiecie mnie jeszcze do swojego grona?? od pewnego czasu Was podczytuje ale jakoś tak nie miałam możliwości się ujawnić
mój tp to 16 styczeń 2011.
Czekamy na synusia
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy...
Jestem tu nowa i tak trochę tu buszuję ale przyznaję bez bicia że wszystkiego jeszcze nie przeczytałam. Jestem obecnie w 21 tygodniu więc termin na luty 2011 jutro kolejna wizyta u ginekologa a za równy tydzień mam wizytę na usg genetyczne a co mnie martwi to że nadal nie czuje ruchów dzidzi. Od początku ciąży przytyłam do dziś równe 2 kg brzuszek jednego dnia jest mniejszy jednego większy ale jakoś strasznie go nie widac. Nie jestem osobą drobną. Co o tym myślicie czy to prawidłowy przyrost wagi? Dodam tylko że w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg straszne wiem.

Pozdrawiam Ania
witamy

czesc babeczki

co tam u was??

ja dzisiaj lenia dolapalam i podly nastroj mam nie wiem dlaczego

slodkich snow
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 20:49   #3654
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
najładniejsze są te miśki z fisher price, one są takie delikatne i śliczne;D

Te pastelowe kolory sa śliczne ale tylko dla nas - niemowlaki się nimi nie zainteresują. Dla niemowląt lepsze są kolory ostre. Na początku widzą kontrastowe biało - czarne barwy później dochodzi do tego czerwony. Czytałam o tym dużo i widziałam sporo komentarzy na temat różnego rodzaju karuzelek i były głosy, że dziecko tą drogą wypaśną karuzelą się nie interesowało w ogóle a bardziej podobała mu się karuzelka która wyglądała mniej ciekawie ale była w żywych barwach za 20 zł. Tak czytałam na forach różnych.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:00   #3655
agape
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mi podobają się z tej firmy wózki
http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...268306389.html
i chyba ten o ile dobrze pamiętam
http://allegro.pl/wozek-saturn-wozki...260968003.html
ten pierwszy mi się podoba

mnie i mężowi się podoba ten http://allegro.pl/2-w-1-bartatina-al...253530910.html

dzięki muron , jedziemy go właśnie zobaczyć w czwartek do tego komisu co go polecałaś - jest w ładnym kolorze, pisze że stan idealny i do tego cena 440zł do negocjacji

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

pytałam też mojego gina o masaż krocza i mimo że mam szyjke długą i zamkniętą to kazał się wstrzymać do 30 tc a potem już można się masować (też gdzieś czytałam że od 34tc)

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:01   #3656
kaskup
Rozeznanie

wybaczcie, nie bede dzis nic nadrabiac..
po prostu cały dzien wyje i w stresie..

rano płytki wyszły mi 32tys , glukoza na czczo 97 czyli ok, pozniej myśli ze znów bede 100 km od domu na imunoglobulinach.. wypiłam te nieszczesna glukoze.. po godzinie 214 norma do 140.. płytki licznone recznie 79tys czyli super..
i tak oto sie załamałam.. mnie sie normalnie wszystko czepia w tej ciąży!!! ja juz mam tego dosc.. jak nie małopłytkowość ciążowa, zapalenie dziąsel ciążowe to teraz cukrzyca ciążowa... matko litości..
jutro ide do szpitala beda robic mi krzywa cukrowa i zobacza czy potrzeba podac insuline..
najpierw mnie płytki zdołowały pozniej płytki ok to cukier tragedia..

ide nie smece wam..
trzymajcie kciuki oby skończyło sie na diecie..

odezwe sie jutro ze szpitala... dobrze ze przynajmniej darmowy net w telefonie jest ..
pozdrawiam

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-12 o 21:02
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:01   #3657
marleen32
Rozeznanie

Ja, za wozkami sie rozgladam, ale nie jestem zdecydowana, na zaden konkretny, chyba w styczniu gdzies kupimy, albo w lutym nawet.
Podoba mi sie i Quinn, i Hartan i Hoco .
Za to wczesniej chce kupic nosidelko i chuste na brzuch, ta druga nie bede pewno wiedziala, jak wiazac, ale czytalam, ze lepsze dla dziecka, choc nosidelka BabyBjörn, tez maja wszystkie potrzebne atesty, a ja wlasnie tylko tej firmy chce, no a wozek jak mowie, w razie co to kupi TZ jak my w szpitalu bedziemy, ale model jakis w koncu wybrac musze.
W domu chce miec kosz Mojzesza, jest szansa ze ktos mi pozyczy, a jak nie to, kupimy, moze nawet juz w ta sobote, bo jak nic nam planow nie pokrzyzuje, to chcemy jechac na jakies zakupy dla malenstwa, typu fotelik, wlasnie ten kosz, moze lezaczek zobaczymy jeszcze..
Ja, do ubran poki co nie teksnie, bo niektore sprzed ciazy jeszcze mi pasuja, zwlaszcza ulubione spodnie biodrowki jeansowe, ale jak sie w nie nie dopne, to zatesknie.
Moje dzieciaki tez byly na usg z nami, lekarka wszystko szczegolowo im wytlumaczyla, wiec zadowolone byly
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:26   #3658
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość

rano płytki wyszły mi 32tys , glukoza na czczo 97 czyli ok, pozniej myśli ze znów bede 100 km od domu na imunoglobulinach.. wypiłam te nieszczesna glukoze.. po godzinie 214 norma do 140.. płytki licznone recznie 79tys czyli super..
i tak oto sie załamałam.. mnie sie normalnie wszystko czepia w tej ciąży!!! ja juz mam tego dosc.. jak nie małopłytkowość ciążowa, zapalenie dziąsel ciążowe to teraz cukrzyca ciążowa... matko litości..
jutro ide do szpitala beda robic mi krzywa cukrowa i zobacza czy potrzeba podac insuline..

ide nie smece wam..

odezwe sie jutro ze szpitala... dobrze ze przynajmniej darmowy net w telefonie jest ..
pozdrawiam
ojej czekamy na wiadomości, oczywiście te pozytywne i trzymamy kciuki
Stary 2010-10-12, 21:30   #3659
make_up_istka
BAN stały

My też chcemy kupić chustę do noszenia (choc teściowa ma wyobrażenie ze dziecko do 3-go miesiąca życia bedzie tylko leżeć w swoim łóżeczku, więc po co np. ocieplać pozostałą część mieszkanka...) - u nas w SR na przedostatnich zajęciach są warsztaty z wiązania i noszenia w chuście więc problemu nie będzie pewnie no i mamy też jakąś zniżkę na nie

Nie wiem nadal co z tym wózkiem. Teściowie się naradzają. Fajny jest bo trzykołowy, z pompowanymi dużymi kołami i zupełnie niezniszczony. Bylibyśmy zdecydowani nawet kupić go w końcu sami - a oni najwyżej kupiliby coś innego później - ale na ten miesiąc nie możemy sobie pozwolić na wydatki rzędu 1000zł... Niestety u nas ostatnio z kasą dośc krucho trzeba opłacić uczelnię TŻa, miał też dostać podwyżkę w pracy a tu ani widu ani słychu na razie... A tak chciałabym już coś zacząć kupować bo potem jak się zaczną zakupy to nie damy rady... Dobrze że po drodze są Święta i chyba będziemy liczyć na dzieciowe prezenty

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

kaskup trzymam kciuki, zeby jednak okazało się że tak źle nie jest!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 21:34   #3660
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie i dzieciaczki zwlaszcza te nowe

Wera mi sie zdaje ze ty nie masz jednak terminu na 11 luty bo taki bys miala jak cykle mialabys 28 dniowe a tak to termin sie troche przesuwa... ale nie wiem ile moze z 4 dni dalej czyli jakis 15-16 luty... ale dawno sie o tym uczylam i troche nie pamietam
Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
My dziś w komisie widzieliśmy trójkołowy (dla mnie to ważne) Chicco (nie pamiętam nazwy modelu) z gondolą, spacerówką, fotelikiem i akcesoriami typu parasolka, śpiworek, moskitiera itp. z białym wnętrzem, z zewnątrz ciemno szaro - jasno szaro - limonkowy. Prześliczny. Za 1000zł, gondola i spacerówka właściwie nie używane wcale (poprzednim właścicielom dziecko urodziło się za wcześnie i na ten wózek musieli czekać miesiąc, więc dostali inny, a z tego używali jedynie fotelika/nosidełka więc jest troszkę ubrudzony na szelce ale to nie problem) - nawet rączka ani koła (opony) nie są starte - właściwie nie ma śladów używania.
Dziadkowie mają przemyśleć czy mogą sobie na niego pozwolić w tym miesiącu - bo u nich jest zwyczaj że to oni wnukom wózki kupują i odstąpić od niego nie chcą - i jutro podejmą decyzję. Byłoby świetnie

wera stokrotka dobrze mówi, przy cyklach 32 dniowych dolicz jeszcze 4 dni czyli ten 1 czy tam 16 lutego Na tym etapie nie warto ufać USG, bo każde dziecko rośnie inaczej. Może Twoja córeczka jest po prostu malutka.
No ogolnie to wiem, ze ten 11 luty nie jest ok...bo mam dluzsze cykle..w sumie ten 22 najbardziej by sie zgadzal bo jakby dodac te 4 dni...poza tym ja kilka razy chodzilam do gina, jak mi sie okres spoznial i test mowil ze juz jest ciaza i dopiero jakos po tygodniu mi wykryli, ze cos tam jednak sie pojawilo (mowili mi ze by powinno pojawic sie wg obliczen troche wczesniej, dlatego kilka dni dorzucili do terminu porodu).
A mam powody zeby sie martwic skoro np. jestem w 22 tygodniu ciazy, a wg USG wychodzi, ze dziecko ma wymiary jakby mialo dopiero 20 tygodni?
Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Kurcze no własnie, jak czytałam o tych kubełkowych to niby sa mniejsze od tych zwykłych więc zimą...no nie wiadomo jak się spisze, ale wydaje mi się że jakoś powinno się to dziecko tam zmieścić

nie wiem która karuzela najfajniejsza

http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...257635729.html

http://allegro.pl/karuzela-z-projekt...260900723.html

http://allegro.pl/karuzela-serenada-...259345846.html
Mnie sie podobaja one w takiej kolejnosci co je tu wkleilas
Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość

ide nie smece wam..

pozdrawiam
Ojej...Kochana trzymaj sie i nie stresuj sie na zapas, bo moze faktycznie wyjsc, ze nie skonczy sie na niczym powaznym grunt to pozytywne nastawienie

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości