|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
Teraz tylko troszkę rana poboli ale juz psychicznie na bank lepiej ![]() Ide na sniadanko, kurcze od przedwoczraj nie mam kiedy Was poczytac
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Nie jestem wybredna wiec rodze u nas w Koninie a chodze do Bieluszko. A Ty masz zamiar rodzic gdzie indziej? A chodzisz do SR? PS nie zrozum mnie zle jesli postanowilas rodzic w innym szpitalu ja po prostu nie bralam innej opcji pod uwage i troche znam to sroidowisko ze tak powiem, ale mam znajome ktore postawily na kolo i poznan.
Edytowane przez agas Czas edycji: 2010-10-13 o 10:12 |
|
|
|
#1563 |
|
Dragonfly
|
Jak to wlasciwie jest,wczoraj kolezanka babki zadzwonila i sie pytala czy juz urodzilam,ja na to jeszcze ze mam troche czasu..I ona powiedziala,ze jej matka zawsze mowila,ze dziewczynki zazwyczaj szybciej pchaja sie na swiat,a chlopcy w terminie lub po...No i na patologii jak lezalam to po terminie zwykle lezaly mamy synkow...
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
ISHKA gratulacje!!!!!
A ja czekam niecierpliwie na jakiś poród siłami natury i jego opis ![]() kularek, jak tam po wczorajszej wizycie??? byłaś w szpitalu na oddziele zobaczyć jak jest? jakie wrażenia? możesz mi napisać listę rzeczy potrzebnych do szpitala?
|
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Ja chodzę do Murawieckiego więc chciałabym rodzic w Kole a nie wiadomo czy zdążę dojechać. Wiec jakby co to Konin. Do SR nie chodzę. Akurat jestem na takich studiach że różnego rodzaju oddychanie, ćwiczenia itp. mam już za sobą.
Zajęcia kliniczne miałam praktycznie na wszystkich oddziałach w koninie. Nic nie mam do porodówki w koninie ale chciałabym być przy lekarzu który mnie prowadzi. Jeśli nie dojadę do Koła to rozpaczać nie będę.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-10-13 o 10:17 |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
artystka czysta statystyka
![]() moja siostra corke rodzila w terminie, kolezanak corke tez w terminie. ja sie urodzilam w terminie, moja siostra wczesniej. Ale np kolezanka kolezanki obie swoje corki ponad tydzien po terminie i to w wakacje, gdzie pogoda jaka byla kazdy widzial.Wg mnhei plec nie ma znaczenia do terminowosci narodzin. |
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
Apoolonia - nie daj sie naciagaczowi, to nie twoja wina, że ciołek nie umie pojść na pocztę przed wystawieniem aukcji. Pisz jakby co do allegro!! No co za rozbestwieni ludzie sie trafiaja ci ostatnio.
i lać ich wszystkich heheheMój brzuchol mogłby zacząć sie obniżać bo ja za dwa tyg. chciałabym byc po, akurat byłby 39 tc, ale skoro Artystka23 pisze, że chłopacy dłużej chcą siedzieć, to pewnie przenoszę ;/ a wolałabym w październiku urodzić moje widzimisie moglyby sily wyższe uwzględnić hehehhePełnia - kuruj sie moja droga, skoro nadal kaszel cie męczy. A kwiatów ja tez nie bardzo lubię, tzn, raz na rok bukiet taki średni mnie ucieszy, ale wole po prostu dostawać prezenty praktyczne niż kwiaty, które zwiędną po dwóch dniach. Od TŻ-a chciałabym dostać cokolwiek, byle tylko pamietał. Włąsnie chodzi mi o to, żeby było miło ![]() ok spadam myć kły i lecę na zakupy do później |
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, ale Ishki synek nie jest przed terminem przecież
![]() Z tą płcią, która się pierwsza pcha na świat, to przesądy i tyle. Ja się przeterminowałam, ale tylko 2 dni, czyli w zasadzie w terminie. Dwa tygodnie w obie strony to w terminie, kobiałki!
|
#1569 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam takie aukcje ![]() Cytat:
, 5 też widzę że już jest, ale jestem leniem i poczekam na napisy, bo oni mają jakieś swoje skróty i niektórych słówek nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() ![]() witamy Tomusia Juniora na świecie ! i gratulację dla rodziców ![]() Cytat:
i czuję że mała ma tam mało miejsca, bo już nie kopie tylko się przeciąga i to takie słodkie Cytat:
ale powinnaś zapłacić tyle ile było podane na aukcji i ew on ze swojej kieszeni niech dopłaca bo no jak to ? nie dowiedział się tylko wstawił byle jaką cene |
|||||
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Tez właśnie jestem ciekawa jak któraś zda relacje z porodu sn bo jak narazie to same cc...
To która teraz się szykuje do rozpakowania sn???? |
|
|
|
#1571 |
|
Dragonfly
|
ja sie przeterminowalam o dwa tygodnie
ale ja do dzis zawsze robie wszystko na opak OMG przyjechala babka,wkurza sie,bo rachunki do tego nowo wybudowanego domu zaczely naplywac i tu trzeba zaplacic,tam trzeba zaplacic..Ma tak wybuchowy nastroj,ze czuje ze sie z nia dzisiaj pokloce
|
|
#1572 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ ______ Witam Dziewczyny Wczoraj byłam u alergologa i kazała mi zacząć znów brać leki na astmę. Powiedziała, że dziecku na 100% nie zaszkodzą, a mogą pomóc, jeśli ma słabo rozwinięte płuca. Powiedziała też, że powinno się je zacząć brać przed porodem, bo po może nastąpić zaostrzenie objawów astmy ze względu na zmiany hormonalne. Co do zzo to nie ma przeciwwskazań ![]() Poza tym u mnie nudy Jutro mam ostatnią wizytę u gina Ja tez nie mam weny do obiadu. Chyba zrobię coś z buraczkami
|
||||
|
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
nosz k .... zagotowałam się pojechalam do laboratorium w sprawie tego wymazu, babka mi dała pojemnik do pobrania i poszlam do poradni K ( tak jak wczoraj mi mówiła przez telefon, że próbkę może pobrać polożna). I okazało się, że położna NIE MOŻE , bo jej zabroniła lekarka !!! Bo nie jestem jej ( tzn, lekarki) pacjentką. czujecie?? położnej było strasznie głupio, ale mówi, że nie może ryzykować, bo to jej przełożona
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
|
#1575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dziś miałam fatalną noc, co chwilę do wc, w dodatku źle musiałam leżeć w łóżku bo teraz boli mnie lewa łopatka, nieważne czy siedzę, czy leżę, czy wiszę
|
|
#1576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciesze sie ze nie masz jakis bardzo zlych opini o naszej porodowce choc zastrzezenia co do perspnelu sa pewnie wszedzie i fajnie ze bedziesz mogla liczyc na lekarza bo ja na mojego nie. Ja mam nadzieje ze moj porod sn odbedzie sie bez komplikacji ale to pewnie zyczenie kazdej z nas.Lutienja wiem ze to nie musi oznaczac wczesnniejszego porodu i mama szczera nadzieje urodzic okolo terminu bo tylko wtedy bede mogla rodzic razem z moim mezem a o niczym innym teraz nie marze. Stres polega wlasnie na tym ze nie wiesz kiedy a jeszcze tyle by sie chcialo zrobic przed narodzinami Malutkiej. Edytowane przez agas Czas edycji: 2010-10-13 o 10:55 |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka gratuluje
![]() czesc wam chyba z tym moim spaniem do lekarza pojde znów usnelam przed 4 mam dość
|
|
|
|
#1578 |
|
Rozeznanie
|
Oj dzisiejsza moja noc te była do bani. Budziłam się chyba co godzinę 3 razy zaliczałam WC i na dodatek taka jakaś niewyspana i połamana jestem.
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też trochę połamana - szyja mnie boli z jednej strony. Jakoś źle może głowę trzymałam przez sen. Albo miałam skurcz w szyi i nie zauważyłam
A w nocy wstaję na siku w sumie raz (poza tym, że 3 razy muszę się wysikać, zanim zasnę A teraz sobie jem drugie śniadanie - chałkę z masłem i popijam kakałko
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
ISHKA GRATULACJE
Wracaj szybko do siebie i pisz co tam u Was ![]() Wiecie z tymi prezentami to jest tak, że mój TŻ traktuje ciąże jak... katar albo coś... jest i przejdzie... A miło by mi było jakby jednak docenił to, że noszę w brzuszku naszego dzidziusia i że nie zawsze jest to tak łatwe jak on sobie myśli... I nie zależy mi na jakiś drogich prezentach czy coś, ale miło by było dostać np kwiatki czy jakiegoś misia małego... Tak, żebym wiedziała, że On jednak jakoś liczy się z tym, że dla mnie to jest trudniejsze niż dla niego... A poza tym... Skoro on po urodzinach juniora ma prawo iść się spić z radości(już mu to moi bracia i jego przyjaciele zapowiedzieli) to ja mam chyba też prawo do odrobiny jakiejś przyjemności po porodzie, chociażby w postaci kwiatków?? Apoolonia normalnie takiego faceta to tylko Nawet biorąc pod uwagę, że może to być paczka gabarytowa B o wadze do 2 kg(bo wanienka raczej więcej nie waży) to to jest maks 17 zł... Nie zbiednieje... A poza tym... jego wina... JA też coś kiedyś sprzedawałam i się rąbnęłam bo zaniżyłam wartość wysyłki, ale trudno moja wina - dopłaciłam do niej wtedy...Patrycja mnie czasem tak na dole brzucha pobolewa, czasem kłuje a czasem tak ciśnie troszkę, ale lekarz powiedział mi,*że nie ma czym się martwić bo to jest normalne.
|
#1582 |
|
Dragonfly
|
Marta no to wspolczuje,mi gin ten wymaz sam pobral na ostatniej wizycie,tylko ze potem mi zaspiewal 45zł za posiew...A co do rozstepow to mam je prawie wszedzie-na piersiach,udach,w dole brzucha,duzo takich drobnych i juz wywalone w to mam,tez sie smarowalam i mi dopiero teraz wylazly w takiej ilosci
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Priety, no mój też już się odgraża, że się spije - na pewno go nasz przyjaciel najlepszy wyciągnie. A że głowę ma silną, to i pewno mój mąż będzie równo z nim pił. Jak na jego (przyjaciela) wieczorze kawalerskim, z którego mój mąż wrócił tak pijaniutki, że jeszcze go takim nie widziałam
![]() Cóż, wtedy obiecał, że aż tak już się nie upije, ale... Uwierz chłopu
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja mój zazwyczaj właśnie pije z umiarem... 2 razy mi się zdarzyło widzieć go pijaniutkiego... I to już jak byłam w ciąży
1 raz jak się dowiedział o dziecku, to byliśmy z bratową na działce i oboje z tej radości zaczęli sobie piwkować... Skończyli w domu a później się doliczyłam, że im wyszło po jakieś... 10 piw na łebka Ale radochę mieli nieziemską tylko mieliśmy problem jak wrócić z działki bo wtedy już byli w połowie A drugi raz 2 tygodnie później mój brat zjechał (jest kierowcą TIRa więc jest w domu przez tydzień a przez 3-4 go nie ma) i miał urodziny, a do tego też musiał opić dobrą wiadomość to też razem dali czadu Więc już wiem, że jak dorwie TŻ nasz przyjaciel i mój brat to nieźle zabalują Nawet kumpel ostatnio liczył, że jak będę w szpitalu 3 dni to 2 dni mogą pić a w ostatni dzień TŻ będzie trzeźwiał i załatwiał sprawy urzędowe małego ![]() Ja tylko żałuję, że tego mojego TŻ nie zobaczę bo on jak się upił to był taaaki słodki... do tej pory mamy z bratową ubaw, bo tak uroczo seplenił i strasznie chciał pomagać w sprzątaniu a ledwo na nogach stał
|
#1586 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
Ja dzisiaj bylam na badaniach glukozy...nie bylo to za smaczne ale sie przezylo...duzo cytryny i poszlo.Kootek i Weronisia dzieciaczki rosna jak na drozdzach,macie sliczne bobasy. |
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rano zwykle źle się czuje na żołądku i słyszę starą śpiewkę, że już nigdy wódki pić nie będzie, tylko piwo i wino
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Priety, o nie, mój nie jest słodki jak się upije. Czka, czasem mnie zaczepia namolnie w łóżku (jak ma siłę
), no i cuchnie, nie znoszę odoru alkoholu Na szczęście to są sporadyczne sytuacje, ogólnie tez pije z umiarem i w ogóle raczej rzadko.Mój wódkę bardzo rzadko pije, ale potrafi się piwem spić... Cóż, jak chłopaki na takim spotkaniu wlewają w siebie po 6 czy 8 mocnych, to czemu się dziwić
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-13 o 11:17 |
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
na szczęście CHYBA te czasy minęły, że baby jęczały na porodówce, a szczęśliwi przyszli tatusiowie stali już upojeni pod oknem szpitalnym. Przynajmniej mój ojciec taki stał
|
#1590 |
|
Dragonfly
|
Mojego to ja raz widzialam zalatwionego na amen
tak sie spil,ze potem lezal i mowil mojej przyjaciolce ze on tak bardzo mnie kocha,ze jestem taka cudowna itp heh drugi raz to byl mocno pod humorem ale na nogach jeszcze stal to mi tez zaczal robic wyznania milosci i zaczal sobie wyrzucac,ze on jest taki zimny i on tego nie potrafi okazywac heh mnie tym rozbroil,bo na trzezwo to w zyciu sie nie przyzna ale z reguly nie pije,a nawet jak kupi sobie piwo to polowa butelki nie wypita stoi sobie gdzies tak dlugo az jej nie wyrzuce
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Teraz tylko troszkę rana poboli ale juz psychicznie na bank lepiej 

i lać ich wszystkich hehehe
bo ja za dwa tyg. chciałabym byc po, akurat byłby 39 tc, ale skoro Artystka23 pisze, że chłopacy dłużej chcą siedzieć, to pewnie przenoszę ;/ a wolałabym w październiku urodzić 

uwielbiam takie aukcje 

i czuję że mała ma tam mało miejsca, bo już nie kopie tylko się przeciąga i to takie słodkie 

Nawet biorąc pod uwagę, że może to być paczka gabarytowa B o wadze do 2 kg(bo wanienka raczej więcej nie waży) to to jest maks 17 zł... Nie zbiednieje... A poza tym... jego wina... JA też coś kiedyś sprzedawałam i się rąbnęłam bo zaniżyłam wartość wysyłki, ale trudno moja wina - dopłaciłam do niej wtedy...
19.08.2011