Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 09:51   #3061
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Asiulek mój Dyziek też stale miauczy więc znam ten ból. Czasem sobie myślałam że to chyba najbardziej nieszczęśliwe dziecko świata, ale może On po prostu taki jest?? Uwielbia się tulić i jak się w okół Niego skacze, gada do Niego, nosi Go - sam się nie zajmie sobą nawet przez 5 minut. Nieraz miałam ochotę wsadzić sobie do uszu stopery i nie słyszeć jego wycia ale nie dało rady. Dlatego cieszę się że wróciłam do pracy i słucham tego "tylko" 16-19:30 (wyrodna matka )

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:53   #3062
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

bozesz pop ta Twoja definicja zwaliła mnie z nóg;D
no,ale co prawda to prawda...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:53   #3063
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję, że u nas nie będzie problemu bo mała, tak jak Oliwka Pop-owa, tez idzie do wszystkich na a ręce. I jakoś tak bez rożnicy jej czy to ja czy ktoś inny. I jakoś nie widzę, żeby cieszyła się na mój widok może przez to, że jestem z nią cale dnie i ma mnie dosyć :/ za to jak wraca tż to najpierw patrzy na niego przez chwile (tak z 5 sekund) jakby musiała sobie przeanalizować, co to za człek i wtedy zaczyna odfruwać...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:03   #3064
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że u nas nie będzie problemu bo mała, tak jak Oliwka Pop-owa, tez idzie do wszystkich na a ręce. I jakoś tak bez rożnicy jej czy to ja czy ktoś inny. I jakoś nie widzę, żeby cieszyła się na mój widok może przez to, że jestem z nią cale dnie i ma mnie dosyć :/ za to jak wraca tż to najpierw patrzy na niego przez chwile (tak z 5 sekund) jakby musiała sobie przeanalizować, co to za człek i wtedy zaczyna odfruwać...
Moja też teraz widzi tylko moją gębę,ale się cieszy jeszcze na mój widok wczoraj uczyłam ją tańca towarzyskiego i umierała ze śmiechu-szczególnie przy obrotach
Mój tż to się smuci i pyta mnie co drugi dzień jak nakręcony czy mała go pozna i czy będzie wiedziała,ze tata to tataja go "pocieszyłam"i mu powiedziałam,że niekoniecznie,bo u mnie za duża ilośc facetów się przewija

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-13, 10:10   #3065
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o faceta to podaję definicję:
Facet - nędzny dodatek do ptaka.
ja znam inną "dla kawałka kiełbasy nie opłaci sie całego wieprza brać do domu"
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

libra
ale Miko jest cudny!! I świetne te czapki od Drcron - tylko kiedy On je będzie nosił bo teraz to Mu uszek nie zasłaniają. Ta sówka jest bombowa!! I też od wczoraj mój Dyzio ma to krzesełko do karmienia
do tej sówki to mama mi dorobi ściągacz wokoło bo jednak za płytka a tamta druga niestety już trochę za cienka na teraz.

A mój Miko zaczął raczkowac już prawie cały czas raczkuje tylko jak chce pospieszyć to się czołga bo na razie mu lepiej

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Asiulek ona pewnie na zęby tak miauczy to trochę potrwa niestety
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:12   #3066
anakazar
Zakorzenienie

ja z asia i mroweczką mogę sobie podac rękę,bo wczoraj wystawiłam na dwór mamy kożuszek i rano patrzę i byłam w szoku,bo po 1)był i nikt go nie ukradł,po 2)cały sztywny no i po 3)cały w pajęczynach...matka moja by mnie zabiła

Stary 2010-10-13, 10:16   #3067
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dziewczyny a czy to możliwe że mojemu synowi dalej idą zęby?? Ma już 4 jedynki i miauczy dalej i toczy hektolitry śliny ...

Dodatkowo mamy wieczny problem z kupą ... On rzadko robi i strasznie przy tym płacze i się pręży. POmaga tylko śliwka a przecież codziennie mu dawać nie będę ... Oliwa z oliwek dodawana do obiadku nie spełnia swej funkcji ... HELP

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:20   #3068
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Moja też teraz widzi tylko moją gębę,ale się cieszy jeszcze na mój widok wczoraj uczyłam ją tańca towarzyskiego i umierała ze śmiechu-szczególnie przy obrotach
Mój tż to się smuci i pyta mnie co drugi dzień jak nakręcony czy mała go pozna i czy będzie wiedziała,ze tata to tataja go "pocieszyłam"i mu powiedziałam,że niekoniecznie,bo u mnie za duża ilośc facetów się przewija
Właśnie ja tego zazdraszczam. Bo ja jakos nie widzę przywiązania Werci do mnie. Jak jestem to dobrze a jak mnie nie ma a jest kto inny- też dobrze Może jeszcze jej to przyjdzie??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:31   #3069
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

My po szczepieniu , dzisiaj trochr placzu bylo ale juz jest ok mala lezy w lozeczku i sie bawi i cieszy

ja lece sprzatac....

libra ogarne pokoj i pisze diete
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:32   #3070
dusiaka
Rozeznanie

Kochane jesteście, wszystkie, Cigi, Ferrou, AniaP, Pl_madzia, PoP, Darusiaaa, Libra, Asiulek

Nie mam innego wyjścia, muszę sobie dać radę. Ale nie jest mi łatwo, raczej po mężu oczekiwałabym wsparcia w postaci utrzymania rodziny. Niestety nigdy na to liczyć nie mogłam i to nie jest pierwszy raz, kiedy to ja muszę nas utrzymywać. Aż nie chcę sobie wyobrażać co by się stało, gdybym np. straciła swoją pracę, koszmar

Kiedyś powiedziałam o sobie" baba z jajami" bo coś w tym jest, to ja zrobiłam prawo jazdy, kupiłam samochód, to ja kupiłam nam mieszkanie, inaczej mieszkalibyśmy nadal w wynajmowanej kawalerce z toaletą na korytarzu i bez łazienki... Tylko kobieca naiwność kazała mi wierzyć, że to się kiedyś zmieni, że przyjdzie taki czas, kiedy spokojnie poświęcę się temu, co jest kobietom od wieków pisane, opieką nad dziećmi.

TZ całe życie się stara, zawsze mi pomaga, tylko jakoś szczęścia do dobrej pracy nie ma albo go po prostu przyzwyczaiłam, że jakby co, to ja dam sobie radę. Wiem, znajdzie pracę, na pewno, ale wkurza mnie to, że przez najbliższe m-ce to On, nie ja, będzie z małą w domu. Wiem, że sobie poradzi, a w razie czego może przecież zadzwonić po moją mamę - mieszka 15 minut spacerkiem od nas. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, musi szukać pracy. Umówiliśmy się, że do wiosny znajdzie pracę na etat.

Darusiaaa- dziekuję za otuchę. Pewnie, że masz rację, finanowo jakoś to będzie. Będziemy mieć szczuplejszy budżet, wydamy nie więcej, niż będziemy mieć. Nie mam z tym problemu, nie muszę żyć w luksusie. Martwi mnie tylko to, że ja nie mogę w tej kwestii liczyć na męża.

Asiulek -zazdroszczę Ci tej radości z powrotu do pracy. Ja do ludzi nie tęsknię, ja mam swoje Eldorado w moich małych 4ech ścianach.

Pracuję w korporacji, ludzie ciągle się tu zmieniają, wielka "fabryka", praca dla idei, która zmienia się wraz z nastaniem rządów kolejnych prezesów. A w tym czasie, gdy ja bedę na kolejnych spotkaniach, z wymalowanymi paznokciami, w garniturze, ze skórzaną teczką, laptopem, w domku będzie rozwijał się mój mały cud. Tego czasu, tych emocji nikt i nic mi nie odda.

Nie będę Wam tu dzis więcej smęcić - jadę właśnie do pracy na kilka godzin. Raz jeszcze dziękuję. Zawsze można na Was liczyć

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-13 o 10:34
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:35   #3071
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja tego zazdraszczam. Bo ja jakos nie widzę przywiązania Werci do mnie. Jak jestem to dobrze a jak mnie nie ma a jest kto inny- też dobrze Może jeszcze jej to przyjdzie??
Przyjdzie.Przeciez jesteś jej mamąPowiem Ci,że jak tż pojedzie z Niną do swoich rodziców to jest ryk,płacz i nie da się wziąc na ręcę(co mnie niezmiernie cieszy) tylko u tż jest ok.U mojej mamy jak mała jest to może mnie nie byc,mogę zniknąc na cały dzień-to samo z moimi siostrami-na ich widok uśmiech od ucha do ucha.I to mnie cieszy,bo oprócz mnie i tżta jest mama,która może się nią zając,a my możemy pojechac na zakupy czy załatwic cokolwiek.Jak do mnie wpadnie babcia czy koleżanka,sąsiadka czy szef to na sam dzwięk głosu już jest ryk...choc też nie zawsze,ale na ręcę,żeby poszła to mowy nie ma

Stary 2010-10-13, 10:40   #3072
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiu moja mala tez idzie do wszystkich i mnie to cieszy bardzo , nie chce miec takiego mamusinego cyca , tylko do mamy i do mamy, przynajmniej jak wychodze to placzu nie ma i nie jest mi przykro:P
A.Camus
Stary 2010-10-13, 10:50   #3073
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
lubię Cię

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Tyż dobre.

Cytat:
U nas jest identiko. Ona cieszy się tylko na widok Vasca.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asiu moja mala tez idzie do wszystkich i mnie to cieszy bardzo , nie chce miec takiego mamusinego cyca , tylko do mamy i do mamy, przynajmniej jak wychodze to placzu nie ma i nie jest mi przykro:P
Ale tu nie o to chodzi że dziecko idzie do wszystkich tylko o to że nie traktuje matki tak jakoś wyjątkowo. A matka to przcież Matka. I chcemy aby nasze dziecko traktowało nas wyjątkowo. Jakiaś taka większa radość albo tulenie się. A tu nic tak samo jak u innych.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:04   #3074
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam po słabo przespanej nocy. Także ostatnio i noce i dnie są przechlapane... kiedy to się skończy I o co chodzi skok rozwojowy?? Nienawidzę ich w takim razie. Powiem Wam, że ona po prostu CAŁY CZAS, BEZ PRZERWY miauczy... łeb mi już pęka... stroję miny, skaczę przed nią, śpiewam- wszystko wystarcza na chwilkę. A nie daj Boze odwrocę sie od niej i ide w stronę wyjścia- to już nie miauczy tylko się drze... aaaaaaaaaaaaa....... wymiękam... teraz spi wiec mam chwilę dla Was...
W nocy wybudza sie. Wczoraj zaczęła już od 23. I tak wstaje, daje smoczka a ona dalej się wierci, stęka (cały czas z zamkniętymi oczami) smoczek wypada i od nowa... czasem przysne na godzinkę i znow to samo. Wybudza się z takim głosnym, trwajacym 2 sekundy placzem. jakby jej się coś przyśniło. Nie wiem o co chodzi...
No ale... juz nie męczę.

Dzieciaczki śliczne
Cigi- te włoski coś pięknego. I ona tak dorośle wygląda...
minka- mała jest przesłodka, do schrupania

dusiaka- nie dołuj się kochana. Dacie radę, dacie bo musicie. Początki będą najgorsze- to na pewno ale z czasem wszyscy przyzwyczaicie sie do sytuacji. A tż na pewno znajdzie szybko pracę. I to moze lepszą. Ja zawsze mowię, że nic nie dzieje się bez przyczyny i nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... zobaczysz...

Ja za tydzień wracam do pracy i już się tego boję ale z drugiej strony już strasznie chcę. Tęsknie do ludzi... tż tez bedzie rzucony na głęboką wodę. Co prawda zostawał z małą sam (w czwartek też zostaje- śmigam na piwko) ale nigdy caly dzień a tu od razu całe dwa dni będzie musiał dać rade bo pracuję dwa dni po 12 i 10 godzin. Ale cóż, musi dać radę... a co

I tak sobie pomyślałam- dziewczyny "abstynentki" - współczuję i nie wyobrażam sobie
asiulek u nas też tak było, mała wybudzała się w nocy z płaczem, czasem kilkusekundowym, czasem płakała dłużej przez sen, musiałam ją wziąć na ręce i potulić chwilkę i było ok, czasem bywało tak kilka razy w nocy. Trwało to ok 2-3 tygodni, raz było lepiej raz gorzej, ale minęło. Zaczęło się gdzieś ok 6 miesiąca, więc może u Werci to samo. Może to taki etap w życiu dzieciaczków, głowa do góry, jeszcze trochę i minie aha i u nas to nie było spowodowane zębami, bo pediatra powiedziała, że do zębów jeszcze trochę

Cytat:
dobre to!!!!

Cytat:
Dziewczyny a czy to możliwe że mojemu synowi dalej idą zęby?? Ma już 4 jedynki i miauczy dalej i toczy hektolitry śliny ...

Dodatkowo mamy wieczny problem z kupą ... On rzadko robi i strasznie przy tym płacze i się pręży. POmaga tylko śliwka a przecież codziennie mu dawać nie będę ... Oliwa z oliwek dodawana do obiadku nie spełnia swej funkcji ... HELP
u nas generalnie problemów z kupą nie ma, ale jak coś to pomaga banan. A pije Marcelek wodę/soczki/herbatki? Może spróbuj dawac mu więcej

Cytat:
Amelka też jest szczęsliwa jak ktoś się nią interesuje i ją nosi, nieważne kto to jest, może to być nawet osoba którą pierwszy raz na oczy widzi. Ale uwaga, w poniedziałek jak leżała na łóżku z tztem to pierwszy raz się popłakała jak widziała, że wyszłam... może to dlatego że prawie cały weekend mnie nie widziała i się bała, że znów ją opuszczam

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Kochane jesteście, wszystkie, Cigi, Ferrou, AniaP, Pl_madzia, PoP, Darusiaaa, Libra, Asiulek

Nie mam innego wyjścia, muszę sobie dać radę. Ale nie jest mi łatwo, raczej po mężu oczekiwałabym wsparcia w postaci utrzymania rodziny. Niestety nigdy na to liczyć nie mogłam i to nie jest pierwszy raz, kiedy to ja muszę nas utrzymywać. Aż nie chcę sobie wyobrażać co by się stało, gdybym np. straciła swoją pracę, koszmar

Kiedyś powiedziałam o sobie" baba z jajami" bo coś w tym jest, to ja zrobiłam prawo jazdy, kupiłam samochód, to ja kupiłam nam mieszkanie, inaczej mieszkalibyśmy nadal w wynajmowanej kawalerce z toaletą na korytarzu i bez łazienki... Tylko kobieca naiwność kazała mi wierzyć, że to się kiedyś zmieni, że przyjdzie taki czas, kiedy spokojnie poświęcę się temu, co jest kobietom od wieków pisane, opieką nad dziećmi.

TZ całe życie się stara, zawsze mi pomaga, tylko jakoś szczęścia do dobrej pracy nie ma albo go po prostu przyzwyczaiłam, że jakby co, to ja dam sobie radę. Wiem, znajdzie pracę, na pewno, ale wkurza mnie to, że przez najbliższe m-ce to On, nie ja, będzie z małą w domu. Wiem, że sobie poradzi, a w razie czego może przecież zadzwonić po moją mamę - mieszka 15 minut spacerkiem od nas. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, musi szukać pracy. Umówiliśmy się, że do wiosny znajdzie pracę na etat.

Darusiaaa- dziekuję za otuchę. Pewnie, że masz rację, finanowo jakoś to będzie. Będziemy mieć szczuplejszy budżet, wydamy nie więcej, niż będziemy mieć. Nie mam z tym problemu, nie muszę żyć w luksusie. Martwi mnie tylko to, że ja nie mogę w tej kwestii liczyć na męża.

Asiulek -zazdroszczę Ci tej radości z powrotu do pracy. Ja do ludzi nie tęsknię, ja mam swoje Eldorado w moich małych 4ech ścianach.

Pracuję w korporacji, ludzie ciągle się tu zmieniają, wielka "fabryka", praca dla idei, która zmienia się wraz z nastaniem rządów kolejnych prezesów. A w tym czasie, gdy ja bedę na kolejnych spotkaniach, z wymalowanymi paznokciami, w garniturze, ze skórzaną teczką, laptopem, w domku będzie rozwijał się mój mały cud. Tego czasu, tych emocji nikt i nic mi nie odda.

Nie będę Wam tu dzis więcej smęcić - jadę właśnie do pracy na kilka godzin. Raz jeszcze dziękuję. Zawsze można na Was liczyć
dusiaka współczuję może uda się mężowi szybciej pracę znaleźć i będziesz mogła z Olą zostać... ja też słabo znosze rozłąkę z Amelką, na kilka godzin jest ok, ale całe dnie, tygodnie, miesiące... nie wyobrażam sobie trzymam kciuki za was!!
Stary 2010-10-13, 11:15   #3075
Darusiaaaa
Zakorzenienie

III dni

sniadanie
bulka 50
maslo 5
kefir 200

sniadanie II
pieczywo wasa 2 szt
dzem 40

obiad:
filet rybny 100
ziemniak 200
kapusta kwaszona 100
z marchewka 50
warzywo 100

podwieczorek owoce 200

kolacja:
chleb 50
maslo 5
wedlina 30
ogorek
salata
goracy kubek knoor

kalowii 1020

Kolejne dni

sniadanie:
chleb 50
maslo 5
wedlina 40

sniadanie II
piecz wasa 2 szt
ser zolty 30
dzem 30

obiad
mieso 100
marchew 100
fasolka 250

podwieczorek
kisiel 1 szklanka albo lod big milk bez czekolady

kolacja
chleb 50
pasztet 20
wedlina 20
kalorii 1031

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

moja w ogole sie nie lubi tulic, buziakow i tak dalej tez nie lubi.... ma to po mnie bo ja tez nie znosze.
A.Camus
Stary 2010-10-13, 11:18   #3076
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

wstawiam foteczki Amelki i uciekam, bo chyba znudziło jej się leżenie

1. we wspominanej kiedyś czapeczce
2. podczas robienia "rybki"
3. nawiązanie do Werci asiulki
4. wszystko co zakazane smakuje najlepiej
Rozkoszna Minka rybki rozbrajająca

Cytat:
Ferrou - GRATULACJE za drugą wygraną. Mi to pierwsze miejsce jakoś też sie nie spodobało.

One chyba mają podobne funkcje więc albo jedno albo drugie. Moja nie lubi pluszaków. A gąsienica przypadła jej bardzo do gustu. łapie za te zakłdki i kręci w jedną abo w drugą stroną a tam jest szczekanie, miałczenie. I dodatkowo na górze te światełka migają i to też jej się bardzo podoba.
Może weź małego do sklepu i sprawdź co do niego przemówi
Dzięki
Jak ja tykałam te cuda to mały spał Ta gąsienica ma bardzo dużo bajerów, świeci się, gada, śpiewa.. szkoda że nie tańczy A misiek jak misiek - też nie tańczy
Pokazać mu to się boję, bo jak mu się obie spodobają? Poza tym chcę na allegro kupić, bo w tych sklepach to ceny z kosmosu mają...

Cytat:

ferrou gratulacje za konkurs.Zresztą któryś z kolei.
Tylko kurcze mogliby Ci w nagrodę jakąś wypasioną furę dac,a nie jakieś pędzelki
hihi no właśnie - mogliby dać jakieś autko czy coś

Cytat:

Umarłam
Aż normalnie korci mnie aby dać coś takiego do opisu na GG (znajomych to samych facetów mam :d ) tylko że mój TZ by chyba zszedł

Cytat:
też niezłe

Cytat:
Dacie radę
Moze twój TZ nie ma po prostu szczęscia do pracy - znam tez taka osobę
A powiem Ci że tak czytając opis twojej pracy to zazdroszcze zawsze chciałam być "biznesłumen"

Cytat:
Ale tu nie o to chodzi że dziecko idzie do wszystkich tylko o to że nie traktuje matki tak jakoś wyjątkowo. A matka to przcież Matka. I chcemy aby nasze dziecko traktowało nas wyjątkowo. Jakiaś taka większa radość albo tulenie się. A tu nic tak samo jak u innych.

eee.. dziewczyny jeszcze na to przyjdzie czas.
Przywiązanie do ludzi przychodzi z wiekiem, teraz są na etapie zę każde rączki są dobre (w większości przypadków) - dopiero pózniej bedzie tylko mama i mama i mama i zobaczycie, że bedziecie miały tego dość
Stary 2010-10-13, 11:35   #3077
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dusiaczku pewnie ze dacie rade!!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

ty jestes zaradna a tz nie bedzie wydawal na niepotrzebne rzeczy hehe
A.Camus
Stary 2010-10-13, 11:45   #3078
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

Bo kobiety to twór doskonały. One ze wszystkim muszą dać sobie radę.
I niejedna ma jaja i to dużo większe niż facet.

Gdyby nie te pomalowanie paznokcie i garnitur to wypisz wymaluj JA.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:59   #3079
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Ania, nie bardzo zaczailam:confu sed:; pomyslalas, ze porownuje wszystkie gotowe dania do kupy??? Jesli dobrze zrozumialam, to wcale o to mi nie chodzilo. Tez jej daje troche rzeczy gotowych, nawet niemalo.
Tylko teraz dalam jej "patates douces", czyli zdaje sie po polsku sa to pataty. Prawdziwe, kiedy samodzielnie sie ugotuje sa pyszne, ale wierz mi, te ktore jej chcialam wmusic byly WSTRETNE; bleee;
Ale musze stwierdzic, ze jedzonko ktore robie sama, jest smaczniejsze. Hipp jest niezly, a te co jej dawalam teraz Bjorg wstretne.
Tak to własnie zabrzmiało . To dobrze że u nas nie ma takich słoików .
Moja toleruje tylko bobovite nie chce mojego ani innych słoików hippa też nie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
megi megi;
Musze Ci powiedziec, ze bardzo, bardzo dobrze Cie rozumiem, choc nie wiem dokladnie o co tam miedzy Wami biega ;
Ja, zeby u mnie bylo dobrze, to w ogole nie powinnam sie odzywac, zeby nie wywolywac agresji malzonka; szkoda slow na nasza sytuacje po prostu. Jest kiepsciutko i czuje sie z tym bardzo podle; Mam w glowie metlik totalny.
Jestem straszliwie zestresowana. Powiem Ci jedno, trzeba byc silnym, no i mamy nasze drobinki, a one nas kochaja, to pewne ;
Ja bym wywołała agresje a pote takiego chłopa wystawiła na korytarz żeby przemyslał swoje zachowanie . co on sobie mysli że z niego taki pan i władca ? we łbach się tym facetowm wywraca

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam w tesco i oglądałam tą gąsienicę z Fisher Price i fajne to jest Teraz się zastanwiamy czy kupić gąsienicę czy tego misia edusia czy jakoś tak
Szymek szczeniaczka zlewał i Ola tez go zlewa to chyba jeszcze nie dla naszych dziexiaków bo ona nie zdaje sobie sprawy że mozna tam nacisnąc po drugie szczeniaczek mnie wkurza bo chyba nie bardzo mozna go wyprać bo on cały gra i taka to syfna zabawka, na szczescie więc go nie nabyłam

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
cigi mała jest cudna zresztą wszystkie dzieciaczki tylko zjeść

mi ostatnio czasu brakuje, w weekend miałam pierwszy zjazd, mała została z małą, spała jak wróciłam wieczorem i rano znów musiałam jechać. Stęskniłam się za nią strasznie, na szczęście następny zjazd za dwa tygodnie
podczytuje was trochę, ale już nie mam czasu odpisać.

wstawiam foteczki Amelki i uciekam, bo chyba znudziło jej się leżenie

1. we wspominanej kiedyś czapeczce
2. podczas robienia "rybki"
3. nawiązanie do Werci asiulki
4. wszystko co zakazane smakuje najlepiej
he he my wczoraj z POp tez robiłysmy podejście do tej czapki , jest jeszcze szaliczek i buciki

Cytat:
No i tutaj wielkie ukłony w stronę Mamy TZ-a ona jakoś ma do niej większą cierpliwość i pomalutku potrafi ją nakarmić.

No własnie do tego sa super babcie bo mają pokłady cierpliuwości do dzieci u mnie dziś Szymek pluł zupą i się wkurzyłam powiedziałam że w takim razie niech odzie spać głodny . babcia wzieła Szymka i zupe i przyniosła mi pustą miske .

Cytat:
Wyobraziłam sobie to wszystko i strasznie byc musiało.Biedna OleńkaA Ty wcale nie głupia matka,wszystkiego przewidziec się nie da i pewnie każdej matce zdarzają się tego typu(mniejsze lub większe)wypadki-to już chyba jest wpisane w macierzyństwo-niestety.
Catro tak ja mam pajacyki z tych wielopaków i bardzo je lubię.Tak jak pisałam,prane wielokrotnie i wychodzą lepsze po tylu praniach niż ubranka cocodrillo,które są takie drogie.Ja cały czas małej będę kupowała te bodziaki i pajace.Na szczęście teraz się załapałam na te z długim rękawem.

Fajne,Tylko u mnie księżniczki by nie przeszłyja się skuszę na kubusia,bałam się czy one nie są tylko ładne,a lipne,ale jak piszesz że są ok to się nie martwię

Śliczna Tosieńka

No Aniap czyli te dwie fury niczym się nie różnią-tak myślałam, że tylko ceną,jeszcze znalazłam coś takiego,tańsze od tamtego 150zł,a pasy ma i w sumie różnią się chyba tylko wizualnie.
http://allegro.pl/smoby-maestro-ii-b...258887655.html
ten też fajny . weź sobie jeszcze pod uwage tego chicco co pokazałam
http://allegro.pl/chicco-quatro-quat...253816309.html
też ma wszystkie te funkcje

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ech...
Najgorsze jest to, że czuję się jak w pułapce. Myślę, że powinnam się przemęczyć dla dobra dziecka. Naprawdę... inaczej już by mnie tu nie było. Nie mam ostatnio w ogóle woli pojednania.

Co z tymi facetami do cholery?

I jako mama pracująca opiszę wam sytuację z wczoraj: wracam do domu, mały śpi w wózku, budzi się, miauczy, a babcia mówi: pokaż mu się; to się pokazuję,a ten w płacz. Biorę go więc na ręce i się uspokaja. Idę z nim do sypialni, żeby dać mleko, babcia idzie za nami. Za chwilę babcia wychodzi z sypialni, a on w płacz. Babcia wraca jest ok, wychodzi i znów płacz. Poczułam się podle (jakby tego mi brakowało). Tak się nieco pocieszam, że był zaspany, bo później już było ok. Ale... ech.
Powyższy tekst jednak sponsoruje akcja: Mama wraca do pracy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

P0P, AniaP -macie jakieś fotki ze spotkania?
Kiedy teraz Aniu będziesz w Wa-wie????

Gmyrelka- daj znać, jak stoisz z czasem w weekend.

Cigi - Basia wygląda przecudnie, a te włoski.
Minka - jak patrzę na malutką, to tez chcę córeczkę! Ja też chcę taką!

A mój Potwór nie chce siadać. Nie siedzi, wkurza się jak siedzi, bo ON CHCE STAĆ! Więc nie siedzi, nie raczkuje, ale rwie się do chodzenia. Boziu... po kim on to ma
nie mamy fotek - a aparat miałam .
a kiedy będę nie mam pojęcia napewno 19go z Olką na szczepieniu a mam jakoś dość późno tego lekarza 16:30 czy jakoś tak i właśnie w arkadii go mam

Cytat:
I tak sobie pomyślałam- dziewczyny "abstynentki" - współczuję i nie wyobrażam sobie
a ja współczuje rachunków za mleko modyfikowane
Bo przy Szymku ponad trzy stówy miesięcznie mi szły

Cytat:

Może soczek jabłkowy do picia .
ew jakiś probiotyk kup taki jak sie daje przy antybiotyku - one są bez recepty a to bakterie kwasu mlekowego moga pomóc .

Cytat:
lubię Cię

Tyż dobre.

U nas jest identiko. Ona cieszy się tylko na widok Vasca.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

U was jest tylko taki problem ze to TZ siedzi z małą usypia itp i to jego może w ten sposób mała traktować - zrobić sobie z niego mame .
ja właśnie chce żeby TZta dzieciaki traktowały wyjatkowo dla SZymka teraz już tata to Bóg . tata jeździ z nim autami , buduje z klocków itp . Bardzo mnie to cieszy czyt . mam chwile dla siebie
Stary 2010-10-13, 12:01   #3080
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

nie nadążam odpisywac dobrze,że jeszcze czytac mi się udaje

zdjęcia świetne:Minka,Yoonka,Agni eszka,Cigi piękne dzieciątka

mam problem:mianowicie Daniel ma uczulenie z którym nie mogę sobie poradzic,podejrzenia-kaszkabobovity-odstawiona,kurczak-odstawiony ale na buzi nadal ma krotki i na jednym taki jakby liszaj?takie kółeczko nierówne troszke przebarwione i ja nie wiem czy to nawilżac czy co?narazie kremuję.Troszkę to blednie ale nie wiem czy skoro nie znika tak szybko tzn że nadal może mu coś podaje co go uczula?Zastanawiam się jeszcze nad bananem-kaszka bananowa nestele ijabłuszka z bananem podaję,poradźcie czy może wrócic tylko do mleka póki się nie wygoi i od nowa wprowadzac produkty czy poczekac aż zejdzie

Ferrou gratuluję podwójnej wygranej super

Dusiaka wszystko się ułoży na pewno będzie na początku ciężko w pracy i co pomyśli się o dziecku to łzy się cisną ale to minie a tż napewno sobie poradzi mam pewien pomysł ale powiem Ci jak się spotkamy czyli zaraz głowa do góry wszystko będzie dobrze

nie pamiętam już co chciałam komu odpisac bo kilka stron tylko czytam i za dużo informacji mi się w glowie nazbierało

też już zaczynam przeżywac 2 listopada-praca
ale ktoś tu napisał mądre zdanie które mi pomogło zrozumiec,że czy teraz czy później będzie tak samo ciężko się rozstac z naszym ukochanym szczęściem.więc niestety zostało mi się z tym pogodzic
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:49   #3081
anakazar
Zakorzenienie

ferrou dawaj ten opis na gadu,ja swojemu wysłałam takiego smsa;D odpisał,że jak będę już stara i brzydka to inaczej będę z nim gadała;D

aniap też fajny i w sumie podbny do tamtego bardzo-a bawią się tym Twoje dzieciaczki,no bardziej Szymek?

a ja ciągle głodna chodzę,jem i ciągle jem,nie wiem czy ja z jakim tasiemcem nie chodzę
była u mnie koleżanka co teraz prawko zdaje i 3 raz już oblała,a mówi,że to wszystko przez mega przystojnego instruktora hehe ale mówi,że ciężko jest.Ale co tam trzeba będzie to i za 15 razem,ale zdam

Stary 2010-10-13, 12:49   #3082
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aniu akurat asi mala ma na recepte wiec taniej

apropo asia ile placisz na nutramigen?
A.Camus
Stary 2010-10-13, 12:51   #3083
anakazar
Zakorzenienie

oliwka Danielek już chyba za duży,żeby tylko mlekiem go karmic?tak mi się wydaje,że to za mało już będzie,ale niech ktoś z lepszą wiedzą się wypowie

Stary 2010-10-13, 12:52   #3084
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez piwko lubie ale teraz nie moge na diecie;/
co nie zmienia faktu ze w sobote przyszla zgrzesze bo juz jestesmy umowieni, przyjezdaja do nas znajomi z ktorymi ponad 3 lata sie nie widzielismy wiec bedzie wesolo.

Kupilam malej kombinezon, czekam teraz az sie obudzi zeby przymierzyc jak bedzie dobry to zostaje a jak nie to moge oddac.

A no i wczoraj bylam w lumpie i kupilam sobie piekny kozuch jasniutka skora za 20zl!
Tz jak go zobaczyl w sklepie to sie tylko zapytal czy mierze czy od razu ma brac:P

A jeszcze apropo mleka to nam idzie niecale 100zl miesiecznie dokladnie chyba 80.
A.Camus
Stary 2010-10-13, 13:04   #3085
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez piwko lubie ale teraz nie moge na diecie;/
co nie zmienia faktu ze w sobote przyszla zgrzesze bo juz jestesmy umowieni, przyjezdaja do nas znajomi z ktorymi ponad 3 lata sie nie widzielismy wiec bedzie wesolo.

Kupilam malej kombinezon, czekam teraz az sie obudzi zeby przymierzyc jak bedzie dobry to zostaje a jak nie to moge oddac.

A no i wczoraj bylam w lumpie i kupilam sobie piekny kozuch jasniutka skora za 20zl!
Tz jak go zobaczyl w sklepie to sie tylko zapytal czy mierze czy od razu ma brac:P

A jeszcze apropo mleka to nam idzie niecale 100zl miesiecznie dokladnie chyba 80.
Sama muszę pójśc w końcu do lumpa,tam takie fajne rzeczy są.
My na mleko miesięcznie wydajemy 200-250zł w zależności gdzie kupimy.

Jedna dziewczyna z wioski ma termin porodu na 9 listopada,a jej mąż 4 listopada jedzie sobie do pracy zagranicęnie jest to żadna biedna rodzina,jedna z lepiej sytuowanych,kasę raczej mają,więc chyba tak,żeby sobie dorobic,ale ja nie wiem zostawic swoją żonę na kilka dni przed porodemi nie widziec swojego dziecka przez parę tygodni...w ja sobie niewyobrażam czegoś takiego

Stary 2010-10-13, 13:09   #3086
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ferrou dawaj ten opis na gadu,ja swojemu wysłałam takiego smsa;D odpisał,że jak będę już stara i brzydka to inaczej będę z nim gadała;D

aniap też fajny i w sumie podbny do tamtego bardzo-a bawią się tym Twoje dzieciaczki,no bardziej Szymek?

a ja ciągle głodna chodzę,jem i ciągle jem,nie wiem czy ja z jakim tasiemcem nie chodzę
była u mnie koleżanka co teraz prawko zdaje i 3 raz już oblała,a mówi,że to wszystko przez mega przystojnego instruktora hehe ale mówi,że ciężko jest.Ale co tam trzeba będzie to i za 15 razem,ale zdam
Tak Szymek się tym super bawi , dostał go jak miał nie cały rok na dzień dziecka , jeździk całe lato był na dworku , potem zime przeleżał w garażu ( ale w domu go tez przeciez mozna używać ) bo w domu mamy ten z BMW i całe lato znowu się nim bawił na dworku . Teraz mamy go w domu bo kazał sobie go przynieść na góre . On ogólnie bardzo lubi tego typu jexdziki i cały czas u nas są w użyciu . Chyba większość dzieci lubi takie autka jakie by one nie były , bo jak idzie do znajomych co dzieci mają to też zawsze sa walki o jeździki . zreszta zrobie zaraz jakieś foty i wstawie Ci wieczorem naszego .
Tylko u nas tesciowa troszkę przedłużyła pasy bo mi sie wydawały troszkę za krótkie , SZymek nie miał pola manewru jak się go tym przypieło . Ale on był zawsze duży . a i chyba wkompie coś mam z tym autem już szukam
ten panel grający można yjąć i Szymek z tym łaził i się bawił potem tesciowa to przyczepiła do auta ( widać sznurki na focie ) bo sobie wymyślił że bedzie to wyciagał i tym rzucał .
Tak więc uratowała przed zniszczeniem

juz wstawiam to z tamtego roku

Cytat:
aniu akurat asi mala ma na recepte wiec taniej

apropo asia ile placisz na nutramigen?
ile by nie było i tak zawsze coś u mnie mleko to było sporo kasy bo zawsze ze 300zł szlo .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-10-13 o 13:13
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:15   #3087
anakazar
Zakorzenienie

Rany jakie Twoje dzieciaczki są do siebie podobne
ja myślę,że raczej każde dziecko lubi się takim jezdzikiem bawic i kupię Ninie.U nas dużo miejsca to w domu zimą będzie mogła śmigac.

Stary 2010-10-13, 13:18   #3088
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Aaaa no i Kiki wazy 9200!!!! klocek maly!

Zmierzyc sie dokladnie nie dala bo fajne segregatory obok byly wiec trzeba bylo do nich fajtac lapkami i nozkami ...

A to na nowych puzzlach
A.Camus
Stary 2010-10-13, 13:38   #3089
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
.

A jeżeli chodzi o faceta to podaję definicję:
No na początku mnie to rozśmieszyło, a potem sobie przypomniałam co chwilę wcześniej napisałaś że punkt widzenia się zmienia jak się ma dziecko, no i nie pisać mi tu tak bo mam dwóch synków

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
No i mnie zatkało.
Musialam troszkę odczekać. Aż się poryczałam.
Ale pamiętaj że matki pracujące dużo efektywniej spędzają z dzieckiem czas. I jak u mnie mama nie pracowała, ojciec zarobiony. Ale z nią nie mam wspólnych wspomnień, a z nim za to pełno. Wycieczki rowerowe w niedziele, uwielbialam je. A moja mama siedząca w domu nie miala na takie wyprawy chęci, tylko przyziemna codzienność zakupy, sprzątanie, gotowanie. A ojciec z córunią chciał spędzić jak najwięcej czasu.Więc jak będziesz taką"babą z jajami" jak mój tata, to tylko zazdrościć twoim pociechom

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:42   #3090
libra777
Zakorzenienie

Darusia dzięki za dietkę, dzisiaj waga drgneła całe 100g
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości