|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
bajka
ladna fryzurka i wogole masz ladne wloski ![]() wiolek slodko sobie gada anoxa to sklep int . dopiero zaczynam ta przygode, zobaczymy co z tego wyjdzie. a kupilam torbe, sukienke, bluzke, kosmetyki ostatnio jak bylismy w weekend to maz dostal garnitur, dzieci kozaki a ja nic. wiec teraz sobie odbilam. ale jeszcze chcialabym taka kurtke
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
a ile expres kosztuje? Ja właśnie pije latte macchiato
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wierzę, że się uda![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
BERLINKI są mniam i parówy z lidla, maja ponad 80% mięska Tak samo lubię paprykarz z oczami i flakunami
|
|||
|
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka!!!
![]() klas ki:![]() Ukłon!!!! Ale mam pytanie czy myślisz ze Igunia znów zechce ssać pierś? Czy chcesz jej podawać w butelce? |
|
|
|
#2555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem, ze nadal karmisz piersia, ale nie szkoda Ci dzidzi przeciez ja to swedzi? Pediatra nie kazal Ci odstawic piersi i podawac mleko mm ? Moja Dagusia tez ma podona buzie, moze troszke mniej. Biedactwo.
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka jesli juz jest 100ml to bardzo duzy sukces ja max sciagalam 60ml
itakasia bardzo fajna ta kurteczka! a w sumie to taki pol plaszczyk karolcia w okolicach 250zl a w niemczek okolo 60 euro wiec cenowo tez jest tanszy ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- lazurka pewnie tak ale mysle ze moze udzielic cenniejszych rad niz pediatra lub dermatolog w koncu to alergologa specjalizacja wiec cos na ten temat wiecej wie napewno nie zaszkodzi a moze pomoc ja przyznaje ze bym sie poddala na wiolka miejscu i przeszla na mleko mm z tego wzgledu ze dziecko sie bardzo meczy i poczynajac od brzuszka konczywszy na wysypce jest to swedzace mialam w przedszkolu w irlandi chlopca ktory mial skaze i czasem przychodzil podrapany od glowy az po stopy wiec musi to mega swedziec ale on juz mial poltora roku i mogl sie drapac a mama mu dalej kilka razy dziennie podawala mleko zwykle a nia bezglutenowe bo byl nauczony i sie darl jak nie dostal wiec mu ulegala choc ja mysle ze bardziej mu szkodzila niz pomagala
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() alutka dobrze, że w końcu trafiłaś na dobrego lekarza, nasze krostki same zniknęły, a były podobne do tych co ma synuś wiolek. Ale skaza to nie była z pewnością bo już ich nie ma, a ja codziennie jem płatki z mlekiem i nic nowego nie wychodzi ![]() bajka śliczną masz fryzurkę, ale niestety Blanka pobija cię w 100% ![]() vette no właśnie ty byłaś u fryzjera, pokazuj co tam masz na głowie ![]() anuszka ja również trzymam kciuki za walkę z cycochami. Na pewno Ci się uda. A dzidzia to ekspert od laktacji więc jak się dostosujesz do jej rad to na 100% efekt murowany ![]() A co do parów to ja niekiedy mam ochotę, ale tylko Berlinki wcinam, bo po innych to mi się odbija fujaśnie ![]() Tak matka tu pisze na kompie, a dziecku się ulało na mój narożnik bleee. Dziewczyny, których dzieci miały ciemieniuchę, pomóżcie!!! Ja już 2 razy smarowałam mu głowę oliwką i wyczesywałam, a on dalej się łuszczy na głowie. Nie są to już takie żółte łuski, ale skóra dalej taka sucha i do skrobania. |
|
|
|
#2558 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() prywatnie to nawet nie wiem do kogo miałabym jechać bo nie uśmiecha mi się wydawać pieniądze jak kolejny lekarz G się będzie znać :/ Cytat:
Cytat:
np dobre są KUPIEC z otrębami czy tam żytnie ![]() nie zauważyłam żeby aleksa swędziały te krostki a przynajmniej ich nie drapie szkoda mi go ale na pewno nie przejdę na mm na samą myśl mi się płakać chce ale to podobno najgorsze co bym mogła zrobić pediatra powiedziała tylko, że kiedyś i tak to białko trzeba będzoe wprowadzić ale zauważyłam że odkąd skończyłam dietę znowu są troche problemy z pierdkami ;/ i ta skóra mimo, że ciągle była zła jeszcze się nasiliła więc znowu będę trochę odrzucać ( np jajka które wprowadziłam bo oczywiście mleko i przetwory dalej nie tykam ) ale na pewno już nie tak ściśle jak wcześniej bo jak pisałam już wcześniej bardzo szczegółowo ta dieta odbiła się na jakości mleczka i mały bardzo mało mi przybierał |
|||
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
No to faktycznie oki, szkoda ze wcześniej nie wiedziałam, no ale
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Lilka u mojego też była (a raczej ciągle nawraca ) ciemieniucha i też białe suche - nigdy nie miał tej żółtej tłustej ale to też u nas związane jest ze skazą i żadne oliwki nie pomagały ani wyczesywanie. znika dopiero po robionej w aptece maści z chydrokortyzonem czy jakoś tak ale używam jej strasznie rzadko bo to steryd
ale pomaga faktycznie po 1 użyciu na 2 dzień już nie ma anoxa no ja już wlaśnie zrezygnowałam trochę jakby z "przejmowania " się i tak mi każdy mówi że mały będzie mieć astme i to nieuniknione bo takie są skutki skazy a na mm nie chce przejść zresztą nie jest powiedziane, że na mm by problem się skończył, syn znajomych jadł właśnie ten nutri....coś tam i dalej miał objawy skazy i już chole.ra wie co z tym paskudztwem no ale spróbuje jutro właśnie do tej alergolog bez kolejki pójść może mi coś mądrego powie |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek - każde dziecko jest inne i nie można mierzyc wszystkich jedna miara, wiec spokojnie, myślę ze mu przejdzie ta skaza...mojej koleżanki miał skazę na początku i mu przeszła wiec spokojnie...
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona ssie, ale przez 5 minut i zasypia, bo to taki mały leniuszek.. Z butli nie ma problemu z piciem, dlatego kupiłam medele, bo z tym moim ręcznym badziewiem ściąganie zajmuje mi poł dnia i ręka boli ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- a co do macy to pyszna jest z ziołami prowansalskimi
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
ojej Wiolek, wyglada to nieładnie. Nie chcę, żebyś to odebrała jako nacisk,
ale proszę Cię nie mów, że przejscie na mm to najgorsze, co mogłabyś zrobić, bo to nie jest prawda, tylko propaganda. I absolutnie popieram karmienie piersią i kibicuję anuszce, ale dziewczyny naprawdę wybijcie sobie z głowy ten pogląd, że choćby się waliło i paliło to pierś, a mm to zbrodnia. Można podawać tysiące przykładów, ja i mój brat wychowani głównie na mleku krowim i zero alergii, mój małż tzw. mleko niebieskie i to samo. No a mały ma. Pomyślcie o mm jako o alternatywnym sposobie żywienia a nie skaraniu boskim, nie musicie na nie przechodzić, ale nie ulegajcie też przegięciu w drugą stronę. |
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
anuszka mój też ostatnio zrobił się leniwy jeżeli chodzi o ssanie cyca. Jak leci sporo to jeszcze ciągnie, ale jak już trzeba się wysilić to się denerwuje i nie chce jeść. Chyba też będę musiała do butli odciągać
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
lazurka dzięki może spróbuje tak z tym fenistilem bo te 3 kropelki codziennie nie widze żeby cokolwiek dawały
karolcia wiem ale poprostu już się podłamałam tym, że ja stosowałam dietę i starałam się pomóc a to nie dawało żadnych efektów ale teraz i tak mam już do tego większy dystans niż np 2 tygodnie temu |
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
wiolek na ciemieniuszke jest suuuuper produkt z svr ok 40zl iiiiii bardzo skuteczny.....
a tak wogole po kazdej kapieli to trzeba mocno wycierac glowke i w brewkach wtedy stymuluje sie skore i ciemieniuszka nie wyskakuje |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek jesteś dzielna, ja nie wiem czy bym tyle wytrzymała na takiej diecie!
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
tez lubie mace
![]() wiolek mojej kuzynki dwojka dzieci miala skaze po niez miale wysypke mniejsza na mm i zadne z nich astmy nie ma wiec to nie jest nic oczywistego! ale warto powalczyc o zdrowie dziecka wiec pchaj sie do lekarzy drzwiami i oknami jak nei jeden to drugi moze cos wymysli lilka my mielismy minimalna musisz codziennie ta oliwka smarowac tak naprawde mocno przed kapiela okolo godziny i przed kapiela masowac szczotka tak w kolko po kapieli tez troszke pomasuj z czasem przejdzie bo najpierw mielismy tj by minimalna ciemieniuche zoltawa a pozniej na czubku glowy takie wysuszone i tez oliwka pomogla cierpliwosci troszke
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
entertete - mam podobne zdanie, jak kiedys pisalam ze podziwiam kobiety karmiace itd. Ale dzieci na butelce tez sa zdrowe i rosna nie maja problemow z trawieniem itd. mowia ze jak karmi się butelką ma sie kolki itd. a ja nie wiem co to kolka i nie chce wiedziec, Nastka je z apetytem wyniki ma dobre i rośnie jak na drożdżach, wiec jeśli nie ma się innego wyjścia nie powinno się męczyć dziecka, ja widziałam że pokarm zanika, nawet ściąganie laktatorem i przystawianie nie pomogło, a może mało się starałam...nie ważne...ale każda mama powinna wybrać co dla niej i jej dziecka najlepsze i żeby czuła się z tym dobrze, a jak dziecko je z apetytem i się uśmiecha to powinna być nagroda ze jest mu dobrze
|
|
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
anuszka a mi ta z ziołami nie podpasiła :P
Cytat:
ale ja tak strasznie sama sobie wpoiłam, że chce karmić za wszelką cenę i tak samo z porodem na samą myśl, że mogłabym mieć cesarkę dostawałam zawału i co i skończło się cesarką co ja przeżywałam kolejny miesiąc i nie mogłam się z tym pogodzić i mimo, że te godziny przed cięciem miałam tragiczne - tracenie świadomości i ból taki, że cały szpital mnie słyszał to i tak jeżeli tylko będzie taka możliwość kolejne dziecko chciałabym dalej SN. i dumna jestem tylko z tego, że mimo w głowie już sobie myślałam zróbcie mi cesarkę to nie powiedziałam tego na głos i nie prosiłam o to ale gdy tak zadecydowano odczułam straszną ulgę ale mimo to chce dalej natoralnie rodzic ![]() masochistka ze mne hahah a z tym cycem to też mi tak lekarka wbiła ( neurolog ) bo jak jej mówiłam, że boję się że na butle mi każą to ona powiedziała, że na pewno nie i że to najgorsze bo jednak jakies tam przeciwciała dziecko z tym moim mlekiem dostaje i blebleble nie znam się ale, że to by było złe no a pediatra i dermatolog nic sensownego nie wymyśliły więc faktycznie będę próbową cjeszcze do alegrologa |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, a ja jestem ziołomaniaczka
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wogóle to ja wariatka jestem hehe bo mimo, że od początku od samego porodu czułam wielką miłośc do małego i nie miałam żadnej depresji czego się obawiałam ( ale ja zawsze się czegoś " obawiam" czy coś sobie wkręcam bo jestem panikara ) to dalej mam tak, że jak na niego patrze to się zastanawiam jak można kogoś tak bardzo kochać i płakac mi się chce np wczoraj jak się z nim bawiłam i się do mnie tak bardzo cieszył i naprawdę za rok chce być już w kolejnej ciąży a potem kolejnej i kolejnej tylko jeszcze nie wiem z kim hahah ![]() ogólnie mam duże problemy z tż i nic nie układa się tak jak powinno ale mały mi daje tyle szczęścia i tak strasznie go kocham, że ja głupia już myślę że chce dużo dzieci szkoda tylko, że w pl żeby móc mieć za co wychować dzieci trzeba mieć dużo kasy nasz cudowny system prorodzinny |
||
|
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
wiolek
a może oliwa z oliwek na ciemieniuchę?? ja nie testowałam, ale czasem te najprostsze sposoby są najepsze, jak np. u nas mąka ziemniaczana na odparzenia. Co do porodu rozumiem, ja mam o tyle szczęście, że sn, choć bardziej myślę o tym, że to ciekawe odświadczenie życiowe było dla mnie, i już mogę powiedzieć, że rodziłam i wiem, co to znaczy (akurat pozytywnie wspominam). Jakby była cesarka to następną bym chciał sn, żeby wiedzieć jak to jest
|
|
|
|
#2575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sklepik jest niedaleko Wesołego miasteczka na tym osiedlu tysiąclecia po drugiej stronie ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- biochemia urody na co się zdecydowałaś ? wiolek biedny Aleks a z Tychami pewnie masz racje ![]() anoxa to daj znac jak juz sobie kupisz ten ekspres bo cena przyzwoita i jezeli tylko da sie zrobic latte to ja taki chce na gwiazdke sobie zażądam o!Cytat:
anoxa też mam te relingi ale moja kuchnia jest do remontu ![]() entertete by zeszłosiala za spadek wagiteż lubie mace i berlinki
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-13 o 13:44 |
||
|
|
|
#2577 | ||
|
Zadomowienie
|
itakasia, Lilka, xaw Wczoraj bylam. Wrzuce foto do albumu wieczorem to ocenicie obiektywnie czy moze byc.Ofuczony malz stwierdzil, ze zrobilam to zlosliwie /
![]() xaw pokaz sie tez ![]() Cytat:
![]() i na reke mi to bo nie cierpie sprzatac i gotowac a co mi sie z Rz uwidzialo ![]() tak czy siak przyjade Cytat:
a gdzie ania22 dzis? Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-10-13 o 14:02 |
||
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
a jeszcze mi się przypomniało, macie kombinezony na zimę????
Ja mam taki na lekką zimę, sztruksik z podszewką cieplejszą, ale mi się widzi że to tak na temperaturę koło 0 i troszkę niżej tylko, a jednak bym chciała wychodzić na mróz chociaż na 15 -30 minut. Są jakieś grubsze kombinezony, np z miśkiem czy czymś takim??? bo ja co macam w sklepie to mi się równie cienki wydaje. |
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
itakasia swietna ta kurtka
czesc Alguien i roztrzepaniec ![]()
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-10-13 o 14:03 |
|
|
|
#2580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

ostatnio jak bylismy w weekend to maz dostal garnitur, dzieci kozaki a ja nic. wiec teraz sobie odbilam. ale jeszcze chcialabym

a ile expres kosztuje? Ja właśnie pije latte macchiato
Ale wierzę, że się uda

klas ki:
i teraz przy każdej paczce kawy dziadek z magnesem siedzi i sprawdza czy nic nie ma
ale na diecie też nie było ok