|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: 2 piętro, pokoj idealnie na wprost od drzwi wejsciowych na salony
|
Dot.: Weryfikacja aukcji Allegro - zanim napiszesz, przeczytaj pierwsze posty
Mówi
Najprawdopodobniej (stawiam jakies 90%), że ma podróbkę. Zwykle ci którzy nie mają nic do ukrycia wysyłaja takie zdjęcie jak ona + zdjęcie dna butelki (z kodami) plus do tego zdjęcie pudełka ( z każdej strony gdzie owe kody występować mogą). Generalnie to pudło z każdej strony (raz kupowałem echo i takie zdjęcia dostałem). Daj sobie spokój, niech ci doradzi któras z dziewczyn od którego sprzedawcy (a jak nie to perfumeria internetowa lub jakis sklep w miescie). Chyba że nie masz możliwosci, to sobotnie aukcje allegro i to co ci wysłała ta pani masz za 60 zł Made in france, przywiezione z austrii, na prezent nieudany, bez marzy. Serio nie kupowałbym na twoim miejscu
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie to ta sprzedająca ma mało podróbkowy asortyment i pojemności ale zdjęcie rzeczywiście nic nie mówi
. Poproś o dokładne zdjęcia (atomizera, kodu), niech z takimi się nie wygłupia .
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
mi ten flakon sie podoba-wyglada na orginalny tzn. szkło jest gładkie i wyglada na idealne-tez widziałam tą aukcje ale na razie mam zapas aniołka
ta sprzedajaca tez ładny zestaw angel(który jest ok) i raczej caly asortyment wyglada ok-moze zapytaj sprzedajaca czy przyjmuje zwroty jesli okazłoby sie ze towar jest podróbą
|
|
|
|
#3934 |
|
Konto usunięte
|
http://allegro.pl/kenzo-amour-le-par...259572548.html
Perfumezja, proszę o weryfikację, bo znalazłam tylko jedną opinię o sprzedawcy
|
|
|
|
#3935 |
|
Raczkowanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;22629176]http://allegro.pl/kenzo-amour-le-par...259572548.html
Perfumezja, proszę o weryfikację, bo znalazłam tylko jedną opinię o sprzedawcy [/QUOTE] To tak: 1. Kod kreskowy opakowania jest ale denka to juz nie dano(zresztą niewyraźny, zrobiony by się nie można czepić) 2. W komentarzach ma negatywy 3. Jest z Wawy a tam najwięcej podróbek (taka prawda niestety) 4. Firma zarejestrowana: dlaczego zatem nie ma możliwosci odbioru osobistego? 5. Nuty zapachowe: nieznane (WTF?) 6. NAJWAŻNIEJSZE: na Ceneo 30 ml jest mniej więcej w cenie tej 50. A 50 kosztuje od 220-301. Nie wierzę, żeby tester był o tyle tańszy. Dla mnie raczej fake, ale może ktos inny się wypowie. |
|
|
|
#3936 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)odbiór osobisty jest możliwy ![]() ceny z ceneo to akurat nie najważniejsza informacja
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Wankaw, moim zdaniem OK
.
Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-10-12 o 19:06 |
|
|
|
#3938 |
|
Raczkowanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;22630477]cena akurat jest ok. testery na allegro u sprawdzonych sprzedawców stoją do 155-160zł za 50ml (tylko w tym momencie żaden sprawdzony nie ma wystawionych tych flaszek
)odbiór osobisty jest możliwy ![]() ceny z ceneo to akurat nie najważniejsza informacja [/QUOTE]Ja generalnie bym wolał tak jak piszesz brać od sprawdzonego Tylko że tutaj mamy do czynienia z EDP, a nie EDT Negatyw zresztą też ma do którego w ogole się nie odniósł. Dla mnie skreslony a tak jak pisałem w ceneo na 50 ml skacze od razu z 220 na 270 100 zł tanszy tester - przy promocjach w sklepach internetowych. Zawsze kieruję porównywarką cen Czasem taniej albo kilka zł drożej można kupić to co na all i być w 100 procentach pewnym
Edytowane przez onlysomebody Czas edycji: 2010-10-12 o 19:17 Powód: brzydka skladnia:D |
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
proszę o weryfikację sprzedawcy http://allegro.pl/giorgio-armani-acq...270394275.html
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Co ma do tego ceneo?...
Pozostały asortyment jak najbardziej OK i nie budzi podejrzeń, weryfikowana woda nie należy do popularnych zapachów i w związku z tym nie jest podrabiana, odbiór osobisty (chyba jest bo niżej w opisie aukcji jest wpisane, że 0 zł), same plusy .A to, że jest w Warszawy a tam najwięcej podrób to się uśmiałam przednio .Dla mnie jest to wiarygodny sprzedawca, pomimo, że u niego nie kupowałam .---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3942 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;22629176]http://allegro.pl/kenzo-amour-le-par...259572548.html
Perfumezja, proszę o weryfikację, bo znalazłam tylko jedną opinię o sprzedawcy [/QUOTE]Wszystko ok. Asortyment jak najbardziej oryginalny (ja generalnie sprawdzam po najbardziej podrabianych --> Euphoria i Chanel). U tego sprzedającego jak najbardziej są ok. No i oczywiście le parfum występuje tylko jako EDP!!! |
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;22631949]ta woda występuje tylko w EDP, więc o EDT i tak nie ma mowy, nie rozumiem tylko, (tak jak Asia) co ma do tego ceneo? ceneo wyświetla tylko perfumerie internetowe, które mają ceny o wiele wyższe niż allegro, nie zawsze, ale przeważnie.[/QUOTE]
Ceneo ma to do tego że własnie często ma ceny niższe od allegro, bądź takie same, np ostatnio Davidoff echo 75 ml było za 79 zł Ja się kieruję m.in takim schematem: najniższa cena na ceneo i porównanie jej z allegro Jesli widzę na all 100 zł tanszy produkt to automatycznie mi cos juz nie gra Tyle w tym temacie A jesli nawet są droższe (bo zgodzę się że są), to lepiej dołożyc chyba 10-20 zł i być pewnym, niż mysleć co dostaniemy w pudełeczku, i czy z pewnoscią to będzie oryginał?
|
|
|
|
#3945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a różnice cenowe powyżej 100zł często się zdarzają, teraz będzie przykład: hp elixir 50ml ponad 300zł w polecanych perfumeriach internetowych (info z ceneo), na allegro u sprawdzonego sprzedającego (już w tym momencie mojego kumpla, bo tyle zapachów u niego kupiłam) ta sama woda poniżej 200zł da się zrobić biznes |
|
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;22633207]ale po co przepłacać
![]() a różnice cenowe powyżej 100zł często się zdarzają, teraz będzie przykład: hp elixir 50ml ponad 300zł w polecanych perfumeriach internetowych (info z ceneo), na allegro u sprawdzonego sprzedającego (już w tym momencie mojego kumpla, bo tyle zapachów u niego kupiłam) ta sama woda poniżej 200zł da się zrobić biznes Sama widzisz, sprawdzony sprzedawca, a sprzedawca podany do weryfikacji to jest jednak róznica. Także idąc w Twój tok rozumowania, jak najbardziej u sprawdzonego można brać i się cieszyć ze jest się X zł do przodu, ale w innym przypadku to czyste ryzyko
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
ceneo nie moze byc jedyniem wyznacznikiem wartosci towaru(ceneo jak juz ktos namienił robi zestawienie perfumerii internetowych(a nie osob sprzedajacycg na all,na allegro wiadomo jest ogromna konkurencja dlatego nawet super sprzedawcy przesciguja sie i sprzedaja orginały czesto o 50% taniej niz mozna kupic np: w sephorze czy douglasie... co do sprzedawcy sprawdzonego to mozna kupowac bez obaw ale nie oznacza to przeciez wcale ze sprzedawca który jest weryfikowany np: tu w watku od razu sprzedaje podróby -czesc sprzedawcow (nie bedacych na listach sprawdzonych)sprzedaje orginały-nie jest to oczywiscie 100% ale wieksza czesc...
onlysomebody jesli chcesz to mozesz kupowac tylko tam gdzie ci ceneo pozwoli kupic wankaw le parfum wyglada dobrze (ja brałam kiedys u tego sprzedawcy muglera b*men na prezent i wtedy wszystko było ok )
|
|
|
|
#3948 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny powiedzcie czy to jest oryginalne
Yves Saint Laurent M7 od AdamNEX http://allegro.pl/yves-saint-laurent...272399979.html No i czy nowy czy stary (wiecie oco kaman). Jak oryginał to się nie powstrzymam |
|
|
|
#3949 |
|
Konto usunięte
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;22634430]Dziewczyny powiedzcie czy to jest oryginalne
Yves Saint Laurent M7 od AdamNEX http://allegro.pl/yves-saint-laurent...272399979.html No i czy nowy czy stary (wiecie oco kaman). Jak oryginał to się nie powstrzymam https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=24963458 takie fajne Ci znalazłam poczytaj tylko od dołu
|
|
|
|
#3950 |
|
Konto usunięte
|
Wychodziłoby na to, że raczej oryginał, ale może być stary i widać, że flaszkę ma sfatygowaną (to mi akurat nie przeszkadza). Jak będzie do wzięcia w dobrej cenie to wezmę.
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mówię....oryginał ![]() Przegłosowane
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
Jako, że mój pierwszy post to witam serdecznie
Proszę o weryfikację http://allegro.pl/gucci-pour-homme-1...251579170.html Sprzedający: diakonos_0 Na załączonym zdjęciu nr3 wydaje mi się, że dno butelki jest nie takie jak powinno być mam obecnie gucci 2 i tam szkło jest wygięte w literkę U do góry, tutaj jakby w dół - nie wiem może to złudzenie, a po drugi wygląda jakby było połowę cieńsze niż powinno być. Proszę o rozwianie wątpliwości... |
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3954 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki bardzo proszę,zerknijcie na tę aukcję.Bardzo mi zalezy tylko te bąble mnie martwią
![]() http://allegro.pl/givenchy-organza-e...263113620.html Jak myslicie? |
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chodzi Ci o bąble na wodzie? Może była wstrząśnięta przed zrobieniem zdjęcia .Cytat:
|
||
|
|
|
#3957 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Kochanie
Własnie chodziło mi o te bąble,ale już wiem,ze ok )Jeszcze raz dziękuje,jesteście tu niezawodne i bardzo potrzebne dziewczynki )
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, natomiast Organza moim zdaniem jest OK, nie spotkałam się poza tym z jej podróbą, ale może niech potwierdzi ktoś jeszcze .
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
T.M. Angel u Niebieski_Puder
http://allegro.pl/mugler-angel-uzywa...268817874.html oryginał?
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Organza jest OK ale już chyba bardzo ściemniała. Ale wiek nie wpływa na pewno na jej zapach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

Najprawdopodobniej (stawiam jakies 90%), że ma podróbkę. Zwykle ci którzy nie mają nic do ukrycia wysyłaja takie zdjęcie jak ona + zdjęcie dna butelki (z kodami) plus do tego zdjęcie pudełka ( z każdej strony gdzie owe kody występować mogą). Generalnie to pudło z każdej strony (raz kupowałem echo i takie zdjęcia dostałem). Daj sobie spokój, niech ci doradzi któras z dziewczyn od którego sprzedawcy (a jak nie to perfumeria internetowa lub jakis sklep w miescie). Chyba że nie masz możliwosci, to sobotnie aukcje allegro i to co ci wysłała ta pani masz za 60 zł
Made in france, przywiezione z austrii, na prezent nieudany, bez marzy. Serio nie kupowałbym na twoim miejscu
.

)