Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 12:50   #1621
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Pelnia, zgadza się. Sprzedawca przez Ciebie chyba polecany Rodzyneczki

Kurde, mój mąż to mnie potrafi nastraszyć. Nie wiem co wlał albo wrzucił do sedesu przed wyjściem (dopiero ok.godzinę po jego wyjściu do pracy potrzebowałam siusiu), ale stała w nim woda czerwonobrązowa (ostatnio gorzej spływa po spuszczeniu i jak się coś barwiącego wrzuci to mimo spuszczenia wody widać). Dobrze, że zajrzałam przed zrobieniem siku Jakbym dopiero po wysiusianiu się zajrzała do muszli, to bym chyba już na pogotowie grzała
Swoją drogą ciekawe co to - miał jakiś krwiomocz

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:54   #1622
kularek
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

olajka - ja też kupuję monitor oddechu tylko jeszcze nie wiem jaki

kretencja brałam kiedyś ten magnez (kardiolog mi przepisał) ale nie tak dużo bo tylko 2 na dzień a teraz ginekolog zmienił mi na aspargin -ale na magne B6 nigdy nie narzekałam i mi pasował

M25 gratulację Pani Magister

trzymam kciuki żeby u Ishki było wszystko dobrze
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:59   #1623
olajka
Zadomowienie

Hej Kobietki. Widzę, że mamy kolejnego Malucha cudownieee!!! Tylko czemu znów cesarka..? Myślałam, że Ishka rodzi ,,normalnie". Wczoraj odebrałam wyniki z morfo i moczu, no i w moczu mi wyszły liczne pasma śluzu..a myłam się na wieczór, czyli dzień wcześniej. Dziś powtórzyłam badanie i myłam się i wczoraj na wieczór i rano przed zrobieniem do kubeczka, no i zobaczymy co będzie, a zmartwiłam się tym trochę. Clotrimazloum jeszcze nie wzięłam, bo te badania. Jak wyjdzie znów cuś nie tak, to jutro muszę do swojego gina podskoczyć i zapytać, czy ten Clotrimazolum brać czy co inne, choć już mam kupione.
Zamówiłam właśnie na All karuzelke RainForest
Musimy z małżem pomyśleć nad tym monitorem oddechu, choć to chyba sporo kosztuje ale bezpieczeństwo ważne wiadomo.
Wczoraj mama mi zakupiła tzw. ,,kapturek" z Avent, na brodawkę do karmienia, czy któraś mamcia stosowała takie cuś???

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Zapomniałam Wam napisać jeszcze, że miałam dziś okrutny ból w dole pleców po lewej, to chyba od kręgosłupa. I tak przez 10 min, aż mi promieniowało do przodu a już miałam podobnie w sobotę jak wróciłam z uczelni, po długim siedzeniu chyba w jednej pozycji. Masakra ;/

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:06   #1624
KarolinaB
Raczkowanie

Mój TŻ też zapewne opije syna, tym bardziej, że jak złapią go koledzy, to murowane, ale obiecał za to, że zrobi wszystko, żeby byc ze mną w czasie porodu. I to dla mnie najważniejsze, nie chcę mamy, siostry, teściówki, przyjaciółki, chcę, żeby on mnie wtedy wspierał. A potem jak się napije, to uważam, że bedzie mu sie należało niech ma nagrodę za to wsparcie.

Ja śpię od 23 do 7-8 mniej więcej i ostatnio w nocy nie wstaję. Tylko oddychac mi ciężko i śpię wyżej niż zazwyczaj i wstaję przez to połamana.

Sereniti - ja mam tak wielką torbę, że nie wyobrażam sobie tachac jej sama ;/ masakra, a to muszę mieć te rzeczy (podobno). Choć koleżanka urodziła ponad poł roku temu i mówiła, że też taką miała, a wyciągnęła tylko połowę rzeczy.

Poszłam do auta, bo chciałam jechac po włóczkę i na zakupy... a tam :dupa: auto nie odpaliło nie wiem czemu, wygląda na to, że akumulator sie rozładował, ale auto nie było odpalane tylko jeden dzień, nie zostawiłam na światłach itp... jedyne co, to zostawiłam włączone radio ale na "czuwaniu", tzn. włączony był tylko zegarek... no bez przesady, żeby roczny akumulator wyładował sie przez dwa dni tylko przy takim zegarku radiowym... A ja na piątek auto potrzebuję, bo lekarza i wyniki mam! Masakra... załamana jestem tym autem...
Jedyny plus, to, że do pasmanterii poszłam na pieszo i urządziłam sobie wspaniały spacer. Szkoda tylko, że tej pasmanterii nie znalazłam ;/

Artystka - pachnie u mnie pomidorową
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:07   #1625
olajka
Zadomowienie

A mi mówią, że mi się już brzuch obniżył, a ja mam cały czas taki

Dziewczyny to jakie te podkłady poporodowe trzeba kupić? Podajcie mi dokładnie (marke, nazwe, rozmiar, czy z siateczką itp..), bo szukałam czy mi ktoś odpisał i nie znalazłam, z resztą trudno mi teraz nadrabiać, a Wy takie szybkie jesteście w tym pisaniu

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:12   #1626
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mój mały tak wbija mi sie w prawy bok że aż sie skręcam... Masakra... Chyba już ma tam mało miejsca...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:16   #1627
De28
Wtajemniczenie

A ja w domku pierwsze co zrobilam to wykapalam sie i do wyra.Spalam do 7 rano, zjadlam z tzetem sniadanie i do wyra wlasnie wstalam
A wiec: podejrzewaja, ze w czwartek mogly odejsc mi wody razem z krwia ale ponownie sie wszystko zasklepilo tylko nie wiadomo na jako dlugo.Mam lezec, odpoczywac, brac magnez i dwa razy w tygodniu na kontrole. Narazie wszystkie narzady malego w normie. Ctg pokazuje to co czuje, czyli ze ruchy dziecka sa silne, gwaltowne i bolesne, bo nie ma prawie wod. Lekarz chce bym wytrzymala min.4 tygodnie.

Ishka- gratuluje

A mi sie teraz od czasu do czasu tesciowa paleta po domu. Niby chce dobrze, ma mi pomoc bym sie nie przemeczala, ale wkurza mnie to. Tesc sie nudzi i musze go zabawiac, a tesciowa mi lazi i pyta co mi pomoc.No mile, ale glupio sie czuje jak chce mi moje pranie robic czy gotowac. Nie lubie jak ktos mi do szafek zaglada

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:16   #1628
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
kropka to tak jak ja - wstaje o 5 tżta szykuje do pracy a potem lulu do 10 albo i dłużej
priety z tego co wiem można zadzwonić do Pyskowic i zapytać kiedy i w jakich godzinach można wejść zobaczyć oddział - ja tam byłam w zeszłym roku u koleżanki więc wiem jak wyglądają sale, miesiąc temu jak leżałam to położyli mnie pod ktg na krześle porodowym więc też wiem jak to wygląda - choć mnie i tak sala operacyjna czeka - ale poznałam położne, bardzo miły personel lekarze też fajni - poza tym który ze mną wczoraj ustalał termin jakiś taki poważny bardzo i nieprzystępny ale może miał zły dzień każdemu może się zdażyc. ogólnie opinie o tym szpitalu są bardzo dobre moje znajome i szwagierka tam rodziły i dlatego właśnie zdecydowałam się tam rodzic.
ogólnie radziłabym Ci poprosić swojego gina o skierowanie właśnie tam - oddział położniczy jest mały i może zdażyc się ze Cię odeślą do Gliwic jak będzie wiele rodzących ale jak przyjedziesz wcześniej na rekonesans i pokażesz skierowanie to być może będziesz mieć pierwszeństwo w razie "w" - nie jestem pewna czy dokładnie tak to działa ale moja koleżanka w zeszłym roku właśnie na tej zasadzie została przyjęta
pełnia bo w szpitalu dają ciuszki pieluchy i kosmetyki - ja muszę miec tylko dla siebie podpaski te wielkie podkłady pod tyłek, majty no i standard - koszule, szlafrok kapcie itp. Dla dzidziołka wszystko dają więc przynajmniej to z głowy
w szoku jestem!!
ubranka rozumiem ale ze pieluchy no, chyba ze tetrowe?? i to w POlsce kto by pomyslal

BATUMI teraz kumam, ciezk awiec sprawa dla ciebie jako ze oczkujesz lada tydzien
ale hmm myslac pozytywnie
firanki zawiesi tż reszte porobi tż a ty juz moze jutro bedziesz moglka prac i prasowac
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:16   #1629
kootekk
Zakorzenienie

my juz po spacerku, maly wypił mleczko i znowu spika to musze w koncu coś zjesc bo przy nim zapominam o jedzeniu- w sumie też dobrze

dostałam okres

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:20   #1630
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
my juz po spacerku, maly wypił mleczko i znowu spika to musze w koncu coś zjesc bo przy nim zapominam o jedzeniu- w sumie też dobrze

dostałam okres
ojaaa:/ tak fajnie było bez okresu tyle czasu

Niedawno przyszedł kurier i przyniósł mi pościel zdjęcie jest kiepskiej jakości bo to z telefonu, ten kolorek jest ładniejszy na żywo, ale za cholerę nie umiem założyć baldachimu tak tylko narzuciłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:21   #1631
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Niedawno przyszedł kurier i przyniósł mi pościel zdjęcie jest kiepskiej jakości bo to z telefonu, ten kolorek jest ładniejszy na żywo, ale za cholerę nie umiem założyć baldachimu tak tylko narzuciłam.
ale ładna
Stary 2010-10-13, 13:21   #1632
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

dostałam okres

Ale Ci zazdroszcze Kochana że już masz swojego Skarba koło siebie... A spacerki to juz w ogóle świetna sprawa... Też bym chciała juz z wózeczkiem pochodzić...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:23   #1633
kretencja
Zakorzenienie

De Żeby już wszystko było dobrze

Mąż się ze mną skontaktował, powiedział, że kupę kota wrzucał do sedesu przed wyjściem Muszę się następnym razem przyjrzeć, czy czasem nie ma w niej jakiejś krwi Ale kot się zachowuje normalnie, nie widać, żeby mu coś dolegało, więc mam nadzieję, że po prostu mi się zdawało, że jest ta woda czerwonawa. Może była tylko brązowa

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-13, 13:31   #1634
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A mi mówią, że mi się już brzuch obniżył, a ja mam cały czas taki

Dziewczyny to jakie te podkłady poporodowe trzeba kupić? Podajcie mi dokładnie (marke, nazwe, rozmiar, czy z siateczką itp..), bo szukałam czy mi ktoś odpisał i nie znalazłam, z resztą trudno mi teraz nadrabiać, a Wy takie szybkie jesteście w tym pisaniu
np.
http://allegro.onet.pl/poporodowy-po...268135847.html

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A ja w domku pierwsze co zrobilam to wykapalam sie i do wyra.Spalam do 7 rano, zjadlam z tzetem sniadanie i do wyra wlasnie wstalam
A wiec: podejrzewaja, ze w czwartek mogly odejsc mi wody razem z krwia ale ponownie sie wszystko zasklepilo tylko nie wiadomo na jako dlugo.Mam lezec, odpoczywac, brac magnez i dwa razy w tygodniu na kontrole. Narazie wszystkie narzady malego w normie. Ctg pokazuje to co czuje, czyli ze ruchy dziecka sa silne, gwaltowne i bolesne, bo nie ma prawie wod. Lekarz chce bym wytrzymala min.4 tygodnie.

Ishka- gratuluje

A mi sie teraz od czasu do czasu tesciowa paleta po domu. Niby chce dobrze, ma mi pomoc bym sie nie przemeczala, ale wkurza mnie to. Tesc sie nudzi i musze go zabawiac, a tesciowa mi lazi i pyta co mi pomoc.No mile, ale glupio sie czuje jak chce mi moje pranie robic czy gotowac. Nie lubie jak ktos mi do szafek zaglada
no to wypoczywaj kochana nabieraj sil
i wcale sie nie dziwie ze tego nie lubisz ale olej to i pozwol jej poprac i poprasowac a powiesz ze pochowasz sobie sam byw iedziec gdzie co lezy

ZUPA ZiEMNIACZANA poloszukana hehe bez pietruszki i pory
marchew ziemniaki groszek i mieso
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:31   #1635
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga, sms od Ishki:

Cześć Wam wszystkim. Wczoraj o godz. 20.35 przyszedł na świat Tomuś Junior. Całe 54cm i 3250g. Zdjątko wyślę później bo na razie ruszać się nie mogę. Rana i brzuch bolą nieziemsko. Pozdrawiamy
GRATULUJE I WITAM TOMKA
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:36   #1636
kropka27
Raczkowanie

Macie jakiegos sprawdzoonego allegrowicza z ciuszkami, akcesoriami dla maluchow.
Bo ja siedze na neci i juz mnie nosi zeby cos pokupowac sobie. Jeszcze nie mam teraz auta bo maz jezdzi do pracy naszym i do 17 siedze uwiazana w domu- bo autobusami sie boje jezdzic- wole nie ryzykowac- gdybym zle sie poczula - zreszta mam powiedziane ze mam malo chodzic. A po jakiejs galerii pobuszowalabym

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Ide ogrokowa gotowac - trzeba sie za cos zabrac
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:37   #1637
kretencja
Zakorzenienie

Ja ciuszki (ale same ciuszki) kupowałam u użytkownika bieszczu. Firmy Pinokio - rozsądne ceny moim zdaniem, duży wybór, a ciuszki śliczne

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-13, 13:37   #1638
kootekk
Zakorzenienie

viki świetna pościel
a z tym ze dlugo nic nie lecialo to nie tak do konca, po porodzie nie cale 4 tyg mialam odchody połogowe, tydzien spokoj i znowu :/

paulinka
, to balneum co dalas linka to jest wlasnie ta kojaca kapiel a ja mam pięlegnacyjna kapiel, butelka ta sama, skład troche inny i w sumie lepie wszystko w jednym to nie treba takiego malenstwa namydlac, tylko rach ciach opliskac i juz świecący jak bedzie starszy to zmienie na cos typu nivea czy penathen, zobaczymy

patrycja jeszcze sie doczekasz nieprzespanych nocy i spacerkow z malenstwem

dzisiaj mielismy maly kryzys w nocy, maly byl co 1,5h glodny i w sumie od 1 do 5 nie spałam, rano o 6 tż nakarmil malego i poszedl do pracy i spalismy z malym az do 10:30

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:38   #1639
Martinixxx
Zadomowienie

O jakie super wiadomości na dobry początek dnia

Ishka Gratulacje!

Teraz bez kitu laski, czas na dziewczynkęKto sie zbiera??
Wczoraj nie zdązyłam zajrzeć, przyjechał tv, wózek, pościele,łóżeczko, przewijak, nawilżacz i jeszcze pare drobiazgów. Chata zawalona kartonami Zamiast sie cieszyć to sie stresowałam bo mój super durny lekarz zamiast na miesiąc wypisał mi zwolnienie na 3 dni i wstrzymali i chorobowe. Do tego zamaist mi wypisac zwolnienie na brakujące dni zwrzeszczał mojego tż (bo ja leze) że to moja wina, on nic nie musi wypisywac, że chcemy wyłudzić coś od niego no chory facet. Normalnie sie darł, no to tż nie był mu dłuzny. W końcu wypisał z wielką łaska bo jak okreslił i tak przyjde jutro i będe mu tam beczeć o to zwolnienie Niestety mam papier tylko do jednego pracodawcy a potrzebuję do dwóch i w piątek muszę znowu iść sie stresować. Na szczęście to juz ostatnia wizyta choć bez zgrzytów nie obejdzie się.

Mała z tego wszystkiego bała sie chyba poruszyć - ledwo naliczyłam 10 ruchów.
W ogóle mam dzis doła. Nic mi nie wychodzi

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:44   #1640
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Super
oby udało wam sie wytrzymać te 4 tygodnie w dwupaku
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mąż się ze mną skontaktował, powiedział, że kupę kota wrzucał do sedesu przed wyjściem Muszę się następnym razem przyjrzeć, czy czasem nie ma w niej jakiejś krwi Ale kot się zachowuje normalnie, nie widać, żeby mu coś dolegało, więc mam nadzieję, że po prostu mi się zdawało, że jest ta woda czerwonawa. Może była tylko brązowa
Moja kocica czasami robi kupę z niewielką ilością krwi - nie wiem od czego to zależy (zdarza się bardzo rzadko) weterynarz oglądał ją kilka razy i stwierdził, że wszystko jest ok :confuased:

Ja dziś na drugie danie kupiłam paczkę pierogów bo nie mam siły stać przy garach

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Teraz bez kitu laski, czas na dziewczynkęKto sie zbiera??
Wczoraj nie zdązyłam zajrzeć, przyjechał tv, wózek, pościele,łóżeczko, przewijak, nawilżacz i jeszcze pare drobiazgów. Chata zawalona kartonami Zamiast sie cieszyć to sie stresowałam bo mój super durny lekarz zamiast na miesiąc wypisał mi zwolnienie na 3 dni i wstrzymali i chorobowe. Do tego zamaist mi wypisac zwolnienie na brakujące dni zwrzeszczał mojego tż (bo ja leze) że to moja wina, on nic nie musi wypisywac, że chcemy wyłudzić coś od niego no chory facet. Normalnie sie darł, no to tż nie był mu dłuzny. W końcu wypisał z wielką łaska bo jak okreslił i tak przyjde jutro i będe mu tam beczeć o to zwolnienie Niestety mam papier tylko do jednego pracodawcy a potrzebuję do dwóch i w piątek muszę znowu iść sie stresować. Na szczęście to juz ostatnia wizyta choć bez zgrzytów nie obejdzie się.

Mała z tego wszystkiego bała sie chyba poruszyć - ledwo naliczyłam 10 ruchów.
W ogóle mam dzis doła. Nic mi nie wychodzi

Kretyn jakiś z tego lekarza
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:47   #1641
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

Kretyn jakiś z tego lekarza

dlateog ja nie lubie chodzic do lekarzy na NFZ :/ wiem na pewno nie wszyscy są tacy, ale przeważnie, wole isc prywatnie, i wtedy mam wszystko co zechce, i są mili przynajmniej a to dla mnie bardzo ważne, bo ja jestem bardzo wrażliwa.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:47   #1642
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc
ja sie nie udzielam bo nie mam co pisac u mnie kiepsko ze spaniem dzis usnelam ok 4.oo
też nie mogę spać budzę się co chwila i zupełnie nie potrafię się ułożyć ani przekręcić zwłaszcza teraz jak wszystko mnie boli :/

Weronisia nareszcie sukces z karmieniem piersią

Apoolonia -obyś nigdy już takich przeżyć nie miała jak rok temu

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ponoć ten tako jak sie go chce zlozyc to tzreba kola z przodu odkrecac ale pewna nie jestem
niom tez nam sie podoba
Sanderinka nie trzeba odkręcać kół -sprawdziłam wczoraj osobiście

Sereniti już teraz trzymam kciuki za 27 październik

Penia ja zauważyłam, nadrobiłam i odpisuję, że super jak takie dobre wiadomości a oklasków dla Grzesia całe mnóstwo klask i:

Ishka gratulacje ! nareszcie się doczekałaś

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki.
Mam pytanko do mamusiek grudniowych: Czy odczuwacie jakieś bóle brzucha, podbrzusza i takie kłucie tam na dole??? Bo znowu sie martwie czy to normalne...
nie wiem czy to normalne ale ja czuję to wszystko co opisałaś

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Wciaz chce mi sie spac wczoraj 3/4 dnia przespalam i cala noc
napisz jak Ty to robisz ??? bo ja też tak chcę i nie potrafię

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
kularek, jak tam po wczorajszej wizycie???
byłaś w szpitalu na oddziele zobaczyć jak jest? jakie wrażenia?
możesz mi napisać listę rzeczy potrzebnych do szpitala?

o jak miło, że jako jedyna pamiętałaś i pytasz
sama nie wiem co mam napisać - dobrze czy źle ???
no bo z szyjką wszystko ok., przytyłam 2 kg, puls dzidzi dobry ale....

mówiłam o tych bólach z boku a wczoraj rano jeszcze bardzo wymiotowałam i lekarz dal mi skierowanie na te wszystkie badania wątrobowe które kazał mi zrobić jak najszybciej więc poszłam już dziś i jutro ok 12 mam zadzwonić do niego bo będzie miał już wyniki i wszystko zależy od nich bo dzidzia może urodzić się wcześniej .........
martwię się bo to naprawdę bardzo boli

tak byłam na oddziale -muszę się troszkę położyć bo już bardzo boli -napewno napiszę Ci jak trochę przejdzie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:51   #1643
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dzisiaj u ciężarówek przeważają zupki na obiad- ja robię z przepisu z gazety krem z kalafiora i chińskie danko wg przepisu mojego męża (lubi bardzo gotować). Mam nadzieje, że wyjdzie smacznie.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:05   #1644
De28
Wtajemniczenie

Kotek, odrobacz kota, bo krew w stolcu to wcale nic normalego.Przewaznie oznacza robaki. A najlepiej zbadac kal by wiedziec jaki srodek zastosowac, bo nie wszystkie dzialaja na wszystkie pasozyty. Dawke trzeba powtorzyc.Kotka moze miec np. lamblie.

Przytocze wypowiedz weta z forum miau:
Istnieje cala masa przyczyn ktore moga powodowac pojawianie sie krwi w kale
- pierwotniaki (nie tylko lamblie) i zeby je wykluczyc trzeba wykonac pod rzad kilka badan. Jednorazowe ujemne nic nie oznacza. A nie kazde pierwotniaki wytepisz Aniprazolem - kokcydii juz raczej nie.
- robale. Aniprazol by z duzym prawdopodobienstwem na nie pomogl, ale niekoniecznie. Coraz czesciej spotyka sie glisty odporne na dotychczas stosowane preparaty.
- zatwardzenia, rozwolnienia. Krew z domieszka sluzu jest w takich przypadkach normalna - ale trzeba znalezc przyczyne problemow z trawieniem.
- jakas infekcja jelit, najczesciej przewlekla. Ale wtedy jest i krew i sporo sluzu.
- nadwrazliwosc sluzowki jelit. Zdarza sie i u najzdrowszych kotow. Nasza Gaja jako kociatko miala potworna infekcje jelit i calego ukladu pokarmowego. Szybko sie wyleczyla ale do dzis jej pozostalo takie cos ze jej kal co ktorys raz jest zaznaczony odrobina krwi.
- alergie na jakies skladniki pokarmu. Jelita sa bardzo silnie ukrwione i jakiekolwiek podraznianie moze powodowac krwawienie
- problemy z krzepliwoscia.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-13 o 14:09
Stary 2010-10-13, 14:12   #1645
mallinka
Zadomowienie

Mam wiadomości od Ishki :

Przedstawiam Wam ciotki wizażowe Juniora

i sms nr 2:

Dzięki dzięki za miłe słowa teraz przez tą ranę i obkurczająca się macicę nie czuję tego spojenia ale myślę że już z nim lepiej. Dziś juz trzeba było się poruszać i był prysznic ale ciężko było

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:15   #1646
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Jak to wlasciwie jest,wczoraj kolezanka babki zadzwonila i sie pytala czy juz urodzilam,ja na to jeszcze ze mam troche czasu..I ona powiedziala,ze jej matka zawsze mowila,ze dziewczynki zazwyczaj szybciej pchaja sie na swiat,a chlopcy w terminie lub po...No i na patologii jak lezalam to po terminie zwykle lezaly mamy synkow...
mojej koleżance nawet to lekarz powiedział że dziewczynki szybciej wybierają się na ten świat
do tego są silniejsze niż chłopcy

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Apoolonia, ale Ishki synek nie jest przed terminem przecież
nie wiem co sobie ubzdurałam

--------------------------------------

czekam na maila od tego debila ile sobie życzy za tą przesyłkę jak powie że więcej to ja mu już coś napiszę

moim zdaniem myślał że sprzeda za więcej a tu klops teraz musi sobie odbić te kilka złotych

do tego napisał że źle
wpisał koszta wysyłki
jak nie był na tej pie..nej poczcie to z skąd to wie?

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-10-13 o 14:16
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:15   #1647
De28
Wtajemniczenie

iskha, ale tluscioszek

Daniel

Christian
Stary 2010-10-13, 14:17   #1648
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Mam wiadomości od Ishki :

Przedstawiam Wam ciotki wizażowe Juniora

i sms nr 2:

Dzięki dzięki za miłe słowa teraz przez tą ranę i obkurczająca się macicę nie czuję tego spojenia ale myślę że już z nim lepiej. Dziś juz trzeba było się poruszać i był prysznic ale ciężko było
ale słodki!!!:lov e:
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:17   #1649
Artystka23
Dragonfly

ale glupol ze mnie,poszlam do sklepu po koncentrat pomidorowy i prawie zemdlalam,ciemno mi sie zrobilo przed oczami niezle sie wystraszylam
Stary 2010-10-13, 14:20   #1650
malgosiak25
Raczkowanie

a ja się wybije :P
prócz tego, ze babcia przyniosła mi gołąbki ale takie prawdziwe to jeszcze zrobiłam spaghetti
Ja mam nadzieje, ze wyprasowałam ostatnia stertę ubranek jutro jade z mężem na poszukiwanie biustonosza do karmienia :/ wstyd się przyznac ale szukam 80F lub 80G ciezko znalesc mi taki bustonosz, a na allegro boje się kupić bo moze okazać się zły :/

No własnie która to mamy teraz w kolejce Irshin ?? czyżbyś była to ty

Ishka jeszcze raz GRATULUJĘ słodki pyziaczek z niego !!!!

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-10-13 o 14:22
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości