|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
kazdy kolor ma inny material - szara jest gladka czern i kawowy sa prążkowane!!! a z kawowa ze ma kosmatki jakby po praniu nie przesadzam - chcesz KLIWIA to zamow sobie ten kolor i strac pieniadze prosze bardzo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Dziekuje za cieple mysli
![]() Tak was czytam i troche sie ciesze, ze jednak tutaj rodze. Oprocz osobistych rzeczy i rzeczy na wyjscie dla malego, nie potrzebuje niczego.Naprawde nawet sztuccy nie daja ![]() U mnie standardowo dusznosci. Nie moge oddychac. Ale to nic w porownaniu z bolami przezytymi w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Pelnia, mnie by nie przeszkadzało
![]() ![]() Przecież to nic złego że grubasek, moim zdaniem nie ma się o co obrażać. Mój Brat jak się urodził też był grubasek (3820g), każdy tak mówił i mówi oglądając dziś zdjęcia. A wyrósł na niesamowicie przystojnego, szczupłego mężczyznę ![]()
#1686 |
Zadomowienie
|
no tak racja skoro ten sam rozmiar, to i szara by nie pasowala.
#1687 |
Zakorzenienie
|
Moja córa zawsze była chudzielcem więc nikt nie mówił o niej grubasek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
Ishka - śliczny maluszek
![]() Mimiskierka - ładny wózeczek.. Widze ze nadszedł czas zakupów wózkowych , my tez wczoraj odebralismy nasz wozek. Kupilismy jednak Maxi cosi mure 3 ... Na zywo wyglada slicznie i ma bardzo fajne rozwiazania..... Byłam wczoraj tez u lekarza i troche mnie nastraszył... Ostatnio mowił ze szyjka robi sie juz miekka, a wczoraj zaczał mnie badac i najpierw stwierdził ze do terminu to my nie donosimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczoraj wlasnie rozmawiala ze mna gin o leczeniu porodzie z Niemczech USA Anglii etc... mowi ze tylko w Polsce jest ten wymysl usg i zdjecia w 4 d ze wy stamtad przyjezdzacie do Polski po to by je zrobic a to przeciez chodzi glownie o sprawdzenie czy z dz, ok ... 9wodoglowie etc...) a my dla rozrywki je traktujemy najczesciej - poniekad zdaje mi sie ze ma racje... zas mowila takze iz najchetniej wiele kobiet rodziloby u was chocby dlatego ze sztucce i cala reszte szpital daje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Ishka gratuluje
![]() ![]() ![]() Kularek jeżeli chodzi o akt małżeństwa to nie dobrze,że jest potrzebny. Ja też jestem w związku i na razie nie bierzemy ślubu i nie chciałabym,żeby moje dziecko miało napisane,że ojciec nieznany! Mam nadzieję,że u nas tak nie jest. I tak mamy zamiar iść razem do urzędu i zarejestrować małego. De jednak w domu najlepiej. Ja w szpitalu jak teraz byłam to też cierpiałam na bezsenność. Mam nadzieję,że teraz jak pójde rodzić to nie będę już miała takich problemów. Uważaj na Was i wypoczywaj ![]() Mimiskierka ja też mam insulinę i teraz w końcu jestem pojedzona i w końcu zaczęłam przybierać na wadze. Już od poczętku przytyłam jakieś 8,5 -9 kg. Mogłabym zmniejszyć dawki insuliny,ale wolę dobrze zjeśc i przytyć. Moja diabetolog też się martwiła,że nie przybieram ![]() ![]() Martinixxx co za gość. Takiemu był wygarnęła. ale tk to jest,że niektórym ciężko przyznać się do błędu. My już po wizycie ![]() ![]() Tak to dostałam jeszcze duphaston(bo mam skurcze), jakiś antybiotyk(mam jakieś bakterie e(coś tam) coli) i dalej mam brać fenoterol. Ale za tydzień lud dwa odstawiamy wszystkie leki ![]() ![]() A na wieczór tż zaprosił sobie sąsiada i skręcać meble ![]() ![]()
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
U nas 4d i 3 d sa
![]() Teraz jak bylam w szpitalu to kobiety rodzace mialy i podklady i podpaski i majtki siatkowe. No i sztuccach nie wspomne ![]() ![]() Lisek, to moze w podobnym czasie powitamy maluszki?Ile przytylas?bo ja juz 14 kg... Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-13 o 14:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Pełnia spokojnie. Przecież to nie wina matki,że dzieciątko ma trochę bardziej księzycowatą twarz. A myslę,że matka zawsze będzie się cieszyła i kochała takie dzieciątko
![]() ![]()
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
Kurde sie wkurzyłam
![]() Wiecie ja tam moge czekac i tydzien nawet nie o to chodzi ale szefowa milion razy mowila ze u nich jest szybko, ze we wtorke bedziemy mieli wózek i to mnie wkurza brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr: pala: Jak jutor nie bedzie to rezygnuje normlanie:/ na szczęście tylko 50 zl zaliczki daliśmy.
#1694 |
Zadomowienie
|
niooooooooo żałuję kurczaczki bo wszystkie bluzki juz pod pachami zniszczone i mialam nadzieje ze te 3 szt mi wystarcza do konca ciazy i pozniej po domu... a tak bede miec tylko jedna na wyjscie... :/ zas w sklepach ciazowych to juz duuuzo duuuzo kosztuja...
jest jeszcze jedne pan co robi podobne - sprzedaje na allegro w tej samej cenie ale w nieco innym stylu bo pod szyja daje marszczenie a te maja przy bokach wiec naciagaja sie lepiej i odstajacych bokow tak nie widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
De na razie mam 8,5-9 kg do przodu
![]() Vikicullen jakaś dziwna baba.
![]() |
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale czy milo jest matce sluchac takie rzeczy o swoim ukochanym skarbie??? no widzisz KOtku - to fajnie... ![]() mni ezawsze wkurza jak ktos mowi jaka chuda - nie szczupla ![]() i jaki grubasek, tluscioszek, ja to przezywalam na sobie i za kolejnym razem myslalam ze komus korek w buzie wsadze jak jeszcze raz to uslysze... u nas akurat to kwestia niedoczynnosci i tymbardziej mnieto wkurzalo!!!!!!!!!! nie dosc ze sie denerwowalam czy bedzie mu tsh opadac czy leki dostosowane do tak malutkiego brzusia to jeszcze te gadki sasiadow i ludzi... grrrrrrrrrrr i to pewnie dlatego mnie to tak wkurza - doswiadczenie przykre poprostu, ale wiedzac jak moze sie matka czuc nigdy przenigdy nawet nie skomentuje ze ktos jest grubym dzieckiem czy nie... najwazniejsze ze zdrowe!!!!!!!!! a tak w ogole zdrowe dziecko nawet jesli "papusne" to nigdy nie jest grubiutkie tlusciotkie etc... z nadwaga etc... do 3 r.ż. (tak pisza naukowcy wielcy) dobrze tylko ze zaznaczaja ze zdrowe dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda że od razu nie powiedziała wózek będzie np. w piątek obiecują a potem wielkie nic... do szpitala sztućce? kubek rozumiem jestem ciekawa co ja w szpitalu będę jeść podobno jedzenie okropne i dostają je z zewnątrz na takich plastikowych tacach które już są dobre kilka lat więc wiadomo jak to wygląda chyba zwymiotuje a nie zjem z tego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lisku to mnie pocieszyłaś troszkę ![]() Na wizycie wczoraj u gin aż sie popłakałam, bo sie martwię skąd ta moja niunia ma brać energie żeby rosnąc i zdrowo się rozwijać. Wytłumaczyła mi że dziecko jest troche jak taki pasożyt w naszym ciele i ono ma sporo zapasów do końca ciąży, poza tym wyssie z nas wszystko co potrzebuje, co odbije sie kosztem matki a dzidzia da radę. Mówiła że miała pacjentkę co przez ostatnie 2 miesiące wyłącznie na samyck kroplówkach była w szpitalu żadnych pokarmów nie przyjmowała a dzidzia rosła i rosła. No oczywiscie jest to pocieszające, ale nie powiem że prawidłowe dostarczanie składników odżywczych w diecie przyszłej mamy jest bez znaczenia dla dzidzi, oczywsicie że ma znaczenie, że lepiej jeść i mieć samemu siłę i energie i tą energie dzidzi dawać.
Edytowane przez mimiskierka Czas edycji: 2010-10-13 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o matenko gdyby nas dawali podklady i majtki hehe marzenia scietej glowy doslownie! i jeszcze wyprawki dostajecie dl adziecka????????? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Pełnia nawet jak ktoś tak mówi to dla własnego dobra lepiej wpuścić jednym a wypuścić drugim uchem. Nie warto się stresować.
![]() |
#1701 |
Rozeznanie
|
Mam głupie pytanie
jak już zacznę rodzić (pewnie nie trafię od razu na porodówkę ) i będę chodzić po korytarzach to przecież mogą mi polecieć wody i tak myślałam żeby już wtedy założyć majtki i podkład drugi plus takiego rozwiązania to to że można kontrolować ilość wód i ich kolor dobry pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
A ja się w ogóle tym nie przejmuję
![]() A mój teść jest gruby, i sam tak o sobie mówi, i nie przeszkadza mu jak ktoś tak o nim mówi. W sumie to takie samo określenie wyglądu jak "blondyn", "wysoki", "o ciemnej karnacji" itp ![]() Co do wyposażenia szpitali... Największy szpital w moim mieście i jeden z najbardziej znanych w kraju - Centrum Zdrowia Matki Polki - to porażka pod tym względem. Leżałam dwa razy na chirurgii ginekologicznej. Trzeba mieć własny papier toaletowy, kubek i sztućce ![]()
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej wez swoje nawet jesli w waszym akurat daja to ile osob je maca niczym trafia do ciebei? hehe ![]() co do jedzenia - ja tam nie moglam narzekac - nie jestem z tych co narzekaja na jedzenie ! no i w naszym nie dowoza z zewnatrz tylko kuchnia jest w srodku... ale fakt jest taki ze plastikowe tace z metalowymi przykryciami dalej w modzie - choc jesli skutkuja i sa trwale to czemu nie? jedyne co mnie dobijalo to wlasnie odglosy sasiadek o matko co za kicha i ja mam to jesc? ja bylam glodna od 3 dni wiec nawet owsianke zjadlam ![]() ![]() ![]() no i fakt jest taki ze dali nam na obiad po dobie cesarki kapuste z cebula i kielbase pieczona co mnie zastanowilo? w kazdym badz razie nie smakowalo zbytnio wiec nie ryzykowalam i zaspokoilam sie zupe oraz ziemniakami ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Apoolonia bardzo dobry pomysł
![]()
![]() |
#1705 | |
Zadomowienie
|
Ja też
![]() Cytat:
![]() Szyjką to się nie przejmuj. Mi się skraca od 28 tyg i też jest miękka, żadnych leków nie biorę. Niekoniecznie wcześniej urodzisz , ale odpoczynek jak najbardziej zalecny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to u nas w szpitalu tragedia a pojemniki są całe plastikowe i już kilka lat temu nadawały się od wymiany do tego wiadomo jak plastik wszystko chłonie po kilku latach nawet wyparzanie nie pomorze a sztućce zabiorę na wszelki wypadek ![]() teraz sobie przypomniałam że muszę kupić kilka butelek wody z ustnikiem i chyba skoczę do ekologicznego po jakieś soczki jabłkowe na po porodzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Rozeznanie
|
Ishka cudny,
vicullen fajnie sie posciel prezentuje, Martinixxx bezsensu lekarz wkurzyłabym sie niezle. Ja mam b, fajna lekarke, dzis pierwszy raz wstałam z łozka musiałam przejsc do taksówki odlot siku mi sie tak chciało ze nie dotrzymam myslałam. Takie parcie na pecherz. Super bo dzidzia poszła wyzej takze nie prze juz do kanału i wszystko u niej oki. Pdkłady te mi dzis przyszły http://allegro.pl/swietne-higieniczn...257141126.html
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-13 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo na osobe o czarnych wlosach mowi sie ???? brunet a na braz wlosow???? szatyn etc... chudy to prawidlowe okreslenie szczuply gruby to otyly reszta to zargonowe okreslenia - i osoby, ktor esie z tym spotykaja od dziecinstwa wierz mi z emoga byc urazone, a po co sprawiac komus przykrosc ? nawet jesli cie to teraz nei dotyczylo czy nie dotyczy to niektore osoby moze bolec takie okreslanie, mnie np porusza no i czy tylko to sie rzuca w oczy u maluszka? czemu zadna z was nie napisala o oczkach, wloskach... tylko o tuszy ? ![]() wiecie co jeszcze mi sie nasuwa, ze matka ktora nawet nie cierpi"" wewn. nie przezywa tego iz ktos tak mowi o jej dziecku synku, coreczce etc... to idzie do domu siadzie wieczorem chwile odetchni ei bedzie szukac potwierdzenia u tz albo przyjaciolki czy jej dziecko na prawde jest grube! chore... ale jakze wiele znaczy dla nas opinia spoleczna ! :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Dragonfly
|
Mallinka no mialam odpoczywac,ale ta pomidorowa tak mnie przyciagala a w lodowce zero koncentratu
![]() Heh jeszcze mam ostatnie zajecia z SR teoretyczne,tz probowal sie wykrecic praca,ale powiedzialam mu ze jak on nie przyjedzie to ja na zajecia nie ide bo to 2 km pieszo stad lub wiecej,a zadnego bezposredniego dojazdu tam nie ma,musialabym isc pomiedzy blokami taki kawal..
#1710 |
Wtajemniczenie
|
Pelnia,daja wszystko, czasem nawet spiworek dla maluszka i spiochy, ale nie zawsze.Ale moze dlatego, ze za szpital dodatkowo sie placi (jezeli nie jest sie na socjalu a ja nie jestem). Za swoj pobyt w szpitalu musze placic 10 Euro za kazdy dzien, pomimo ze jestem ubezpieczona.
A co do mowienia tluscioszek- dla mnie to poprostu okreslenie jak papusny itp.Nic zlego w tym nie widze. Mnie cale zycie nazywano chudzielcem, szczypiorem, pietrucha i prawidlowo- chuda bylam niemilosiernie ![]() Co do jedzenia w szpitalu- przejdzie, nie moge narzekac, czasem sobie mozna wybrac. Do tego owoc, deser, jogurt. Ale na sniadanie i kolacje dawali tylko 2-3 kromki i musialam dopominac sie o wiecej. ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-13 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.