Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 16:22   #1021
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny , przepraszam ale nie pocytuje . Zycze zdrowka wszystkim chorowitkom .

Nocka byla okropna , Daniel budzil sie co chwile z placzem . Ale juz nie wymiotowal . Ma jednak temperature ...i nie wiem co to znaczy . Dzwonilam juz do lekarza , ale on oczywiscie kaze dawac panadol no i duzo pic . Jak narazie nawet nie kazal przyjsc , zeby go obejrzal . Nie moge sie przyzwyczaic do lekarzy pierwszego kontaktu w Anglii .
Zdrowia dla Danielka
Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Cześć
Tylko wpadam powiedzieć co u nas i zmykam. Alan już po kontroli. Naszczęście obyło siębez polegiwania w szpitalu Zresztą nawet nie wyobrażam sobie jak bym to wytrzymała, Alan jest tak rozbrykany i rozwydrzony że już po 1godz latania za nim po szpitalnym korytarzu wysiadłam. Na izbie przyjęć chciał ściągnąć jakiejś babie zegarek, faceta kopnął w tyłek(facet klęczał przy dziecku a Alan szedl jak żołnierz i nagle bach go w du..), drugą babkę pociągnął za włosy, przewrócił jedną dziewczynkę(sporo większą od niego) a innej zabrał misia aż się biedna rozpłakała a Alan tylko zwiewał aż się kurzyło. Ja wogóle nie mogłam go opanować. Wszystkie dzieci grzecznie siedziały na krzesłach a moje latało jak oparzone a ja za nim
Na oddziale wcale nie było lepiej. Walnął kupsztala i wszyyyyyystko zostało gruntownie rozmazane na pościeli łóżeczka bo wcale nie dał nam zmienić pieluchy. Nie mogłam go nakarmić bo wił się jak wąż u małża na kolanach. Jednej dziewczynie z sali zabrał kapcie i wyrzucił na korytarz, a że tamta spała a ja tego nie widziałam to dopiero pielęgniarka je przyniosła. MUSIAŁ KONIECZNIE klikaćWSZYSTKIMI włącznikami świateł(a wyobraźcie sobie ile ich jest na oddziałowym korytarzu)bo inaczej buł ryk, i zajrzećdo każdego pokoju. Chodził dumny po korytarzu i piszczał "ko ko ko" No mówię wam, ja wysiadam. Dziś już zdjęłam mu holter, małż wieczorem zawiezie do szpitala i pewnie koło piątku będzie karta wypisowa.

Wpadłam do klubu i aż się zdziwiłam ile się dzieje. Powiem tyle:
Anula
Svinecka
Czeko
Karo trzymam kciuki za pomyślne decyzje i za rozwiązanie życiowych problemów. Zmykam pisać tą diabelną pracę.
Więcej nie wiem bo nie czytałam
Mam nadzieje,ze wyniki beda dobre. Trzymam kciuki!
Ciesze sie, ze nie musieliscie zostac w szpitalu .
Ale urwis!
Stary 2010-10-13, 16:25   #1022
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość

sluchajcie jestem taka podekscytowana bo moja znajoma robi jutro test ciazowy i mam nadzieje ze pokaze 2 kreski
sa 5 lat po slubie i jej malz jest bezplodny , zdecydowali sie na sztuczne zaplodnienie ktore jak wiecie troche kosztuje dlatego jestem dobrej mysli ze im sie uda spelnic marzenie

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-10-13 o 16:28
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:46   #1023
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Przyznaję się, że nie
Chyba jednak coś przed nami ukrywasz

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mi się nie podoba - taka plastikowa się wydaje przynajmniej na fotce

chyba sobie kawkę strzelę

moje dziecko jest chore i nie wychodzi z domu, ja 3 razy w tygodniu do pracy na kilka godzin, małż lata (zakupy, rowerki, samochód dla mojej mamy kupowali z bratem), a ja uziemiona

moje dziecko się nudzi w czterech ścianach - już nic go nie zajmuje ani rysowanie, ani ksiązeczki, ani mieszanie w garnkach itd... czyli to co uwielbiał do tej pory
uwielbia jeszcze wygłupy, tańce, śpiewy, ale ja nie mam siły skakać z nim non stop i w między czasie jeszcze obiad ugotować, ganiać go z pieluchą itd...
pewnie jestem leniwa albo wyrodna, ale się dusze - nie mogę się doczekać kiedy Tomek pójdzie do przedszkola i będzie jak dawniej - jestem 100 razy lepszą mamą niż teraz jak jestem z nim cały czas, bo mam energię na aktywną zabawę z nim

i podziwiam mamy, które nie pracują

możecie mnie teraz zwymyślać
Nie ma za co Cię wymyślaćkażdy czasami potrzebuje jakiejś odskoczni a fakt jest taki,że takie dziecko potrafi umęczyć
Bartosz też się nudzi,prawie codziennie schodzę z nim na dół do dziadków,bo swoje kąty zna już na pamięć,jedynie z Damianem potrafi trochę posiedzieć na dywanie i składają klockino i jeszcze spokojnie siedzi jak czytamy książki,lubi bardzoOstatnio od jakiegoś półtorej tygodnia"Okulary"Tuwima ale mógłby już przynieść coś innego,bo mi się już ta znudziła

Cytat:
A jak długo Martynka potrafi się sama bawić? Mój Kubuś dziś zrobił mamie przyjemność - pół godziny się sam bawił

Jaka piękna odpowiedź na stawiane sobie samej pytanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wklejam kurtki chcialam zebyscie zobaczyly ja na mnie ale nie widac jakos, jeszcze Werka mi przeszkadzala
Fajne zakupyi Wercik przy okazji w prezencie

Cytat:
Uwielbiam watrobke. Ale bym zjadla ...
.
Ale czy dzieciom dajecie?

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
No najpierw trzeba zadzwonic i umowic sie na wizyte , a ze dzisiaj nie bylo juz zadnych miejsc , to lekarz dzwonil do mnie sprawdzajac czy napewno ta wizyte potrzebuje . Jak narazie stwierdzil , ze wizyta jest zbedna .
przekichane z tą służbą zdrowia tam macie
teraz tylko trzymać aby Danielkowi gorzj nie było

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:03   #1024
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

powiedzcie ktora wam sie podoba?
1.http://allegro.pl/baby-mac-najpiekni...267370918.html

2.http://allegro.pl/mam-dziecko-czapec...258009916.html

3.http://allegro.pl/czapeczka-kapelusi...267825706.html

4.http://allegro.pl/czapka-rekawiczki-i1269227098.html

5.http://allegro.pl/disney-czapeczka-z...269590353.html

6.http://allegro.pl/hm-czapeczka-hello...266862896.html

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-13, 17:09   #1025
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

sluchajcie jestem taka podekscytowana bo moja znajoma robi jutro test ciazowy i mam nadzieje ze pokaze 2 kreski
sa 5 lat po slubie i jej malz jest bezplodny , zdecydowali sie na sztuczne zaplodnienie ktore jak wiecie troche kosztuje dlatego jestem dobrej mysli ze im sie uda spelnic marzenie
aby znajomej się udało
A to już pierwsze zapłodnienie,czy któreś kolejne?

Zrobiłam zdjęcia,z małymi przebojaminajpierw dostałam ochrzan od starszego syna,że rozłożyłam się z tym u niego w pokoju,później w trakcie wgrywania Bartoś wyłączył mi komputer

Kurtki Bartosza i Damiana.
Jednak stwierdzam,że zdjęcia w pełni nie oddają rzeczywistego koloru.Jest oliwkowy
Kurtka Bartosza i spodnie nie w kompleciejednak starałam się dobierać pod kolor

I do albumu wrzuciłam 3 fotki z września

Stary 2010-10-13, 17:13   #1026
p4w
Zakorzenienie

5 i 6

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:14   #1027
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
aby znajomej się udało
A to już pierwsze zapłodnienie,czy któreś kolejne?

Zrobiłam zdjęcia,z małymi przebojaminajpierw dostałam ochrzan od starszego syna,że rozłożyłam się z tym u niego w pokoju,później w trakcie wgrywania Bartoś wyłączył mi komputer

Kurtki Bartosza i Damiana.
Jednak stwierdzam,że zdjęcia w pełni nie oddają rzeczywistego koloru.Jest oliwkowy
Kurtka Bartosza i spodnie nie w kompleciejednak starałam się dobierać pod kolor

I do albumu wrzuciłam 3 fotki z września
pierwsze

fajne zakupy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-13, 17:14   #1028
sylka79
Wtajemniczenie

Mi ta ostatniajest śliczna

Stary 2010-10-13, 17:20   #1029
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mi tez sie chyba najbardziej ta ostatnia podoba tylko nie wiem jaki rozmiar wziac mala ma 44 cm ale moze wieksza co? zeby troche luzu miala

mam 3 czapki dla malej -2 uzywane fajne i 1 ekstra ciepla z Zakopanego jej przywiozlam ale chcialam jakas fajna elegancka tez i ta chyba moze byc

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-10-13 o 17:26
Stary 2010-10-13, 17:25   #1030
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jednak coś przed nami ukrywasz
No niestety nie

Fajne zakupy, zwłaszcza kurtka dla Bartoszka

czekoladko, jak masz u siebie H&M, to tam kup, bo na all strasznie zawyżają ceny, przypuszczam, że w sklepie ta czapka jest z 10 zł tańsza, a jeszcze przesyłka dochodzi.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:30   #1031
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czekoladko, jak masz u siebie H&M, to tam kup, bo na all strasznie zawyżają ceny, przypuszczam, że w sklepie ta czapka jest z 10 zł tańsza, a jeszcze przesyłka dochodzi.
wlasciwie to mam zamiar pojechac do CH wiec moze rzeczywiscie przymierze lepiej
nie wiedzialam ze Hello Kitty to z H&M
jak zawsze dziekuje Miramejku

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-13, 17:40   #1032
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
mi tez sie chyba najbardziej ta ostatnia podoba tylko nie wiem jaki rozmiar wziac mala ma 44 cm ale moze wieksza co? zeby troche luzu miala

mam 3 czapki dla malej -2 uzywane fajne i 1 ekstra ciepla z Zakopanego jej przywiozlam ale chcialam jakas fajna elegancka tez i ta chyba moze byc
Ja bym wzięła większąa jesiennych czapek jaki rozmiar ma Wercia?

Cytat:
No niestety nie

Fajne zakupy, zwłaszcza kurtka dla Bartoszka

.
I tak Ci nie wierzę

Cytat:
pierwsze

fajne zakupy
no to niech się uda.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Od rana myślę i przypomniałam sobie:

marica Sto lat!!!Sto lat!!!dużo zdrówka,zadowolenia z męża i pociechy z Martynki:roza :

Ja z zadkiem na komuterze,a pranie się samo prasuje

Stary 2010-10-13, 17:47   #1033
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ta akurat jest z H&M, nawet na aukcji jest napisane , a tak w ogóle, to wydaje mi się, że różne firmy mają ciuszki Hello Kitty, pewnie muszą mieć licencję, jak Disney.

Cytat:
I tak Ci nie wierzę
(...)
Ja z zadkiem na komuterze,a pranie się samo prasuje[/COLOR]
Niesłusznie

Żyć nie umierać

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:57   #1034
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja bym wzięła większąa jesiennych czapek jaki rozmiar ma Wercia?

no to niech się uda.

a wiesz ze nie wiem bo nie kupowalam jej czapki na jesien, ma jeszcze dobre te z wiosny

Cytat:
Ta akurat jest z H&M, nawet na aukcji jest napisane , a tak w ogóle, to wydaje mi się, że różne firmy mają ciuszki Hello Kitty, pewnie muszą mieć licencję, jak Disney.

ale gapa ze mnie

no tak

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-13, 17:57   #1035
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Niesłusznie

Żyć nie umierać
Się okaże

Kobieto,nie kuś-własnie włączyłam żelazko
A Bartosz śpi

Stary 2010-10-13, 20:17   #1036
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

ja tak na szybciocha
i tylko z grubsza pocytuje

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Antoś został z Babcią w samochodzie i siedząc na jej kolanach bawił się pokrętłami, wycieraczkami itp.
Wziął do reki również zapalniczkę samochodową i przypalił sobie nią paluszek. Mama usłyszała tylko syk, mówiła, że paluszek zapłoną lekko ...
biedny Antoś, na pewno bolało
wspóczuje tez babci...
Cytat:
chcialam was zapytac co sadzicie o spodnicy jeansowej na szelkach? bo widzialam dzisiaj fajna w Mohito i chyba musze ja przymierzyc-malz mowi ze powinnam czesciej chodzic w spodniczkach albo leginsach bo kocha moje nogi
i ma rację
Cytat:
ciekawe jak dziś Karolinka

dziewczyny, czy któraś byłaby chętna na wspólne zakupy lakierów OPI - chce kupić zestaw miniatur w ciemnych kolorach, ale nie wszystkie kolory są mi potrzebne, więc jak któras chętna to pisać
mi sie podobaja, musze pomyslec
ale jutro bym ci napisała, bo jutro własnie jade do gina na zamrażanie nadżerki brrrrrrrr i połaze mozę wczesniej po galerii, ajk nic nie znajde fajnego to może sie zdecyduje
Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Cześć
Tylko wpadam powiedzieć co u nas i zmykam. Alan już po kontroli. Naszczęście obyło siębez polegiwania w szpitalu Zresztą nawet nie wyobrażam sobie jak bym to wytrzymała, Alan jest tak rozbrykany i rozwydrzony że już po 1godz latania za nim po szpitalnym korytarzu wysiadłam. (...)
no faktycznie mały rozbójnik
Cytat:
dla siebie kupilam plaszczyk w orsayu no lezy idealnie a chcialam krotka kurtke i chyba pojade kupic jeszcze jedna
malz tez kupil se kurtke takze zima moze przyjsc

co myslicie o tej ?? mierzylam i fajna jest
http://www.reserved.com/#/pl/collect...duct/5/O6834_2
płaszczyk świetny
(orsay ma taka rozmiarówke, ja normalnie mam 36, czasem 38 a w orasay 34, ostatnio jak płaszczyk kupowałam to nawet ten 34 mi sie duzy wydawał)
a kurtke musze na żywca oblukac, może jutro, bo na fotce to taka sobie

Cytat:
tylko ta mi sie podoba

aaa jeszcze sie pochwalic chciałam....... Zuzanka ma 5 ząbka i szósty sie zarysowuje
Stary 2010-10-13, 21:26   #1037
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie jestem leniwa albo wyrodna, ale się dusze - nie mogę się doczekać kiedy Tomek pójdzie do przedszkola i będzie jak dawniej - jestem 100 razy lepszą mamą niż teraz jak jestem z nim cały czas, bo mam energię na aktywną zabawę z nim

i podziwiam mamy, które nie pracują

możecie mnie teraz zwymyślać
a ja bym cię za to ucałowała, właśnie za tą szczerość

A najlepszy nr, to wczoraj.
Koleżanka pyta mnie w sms jak mąż sobie radzi jak jestem w pracy, a ja z rozpędu wysłałam do niego "że jakoś sobie na pewno radzi, ale że wprost nie powie jak mu było"

Rozmawiamy potem w domu, a on że bardzo mu się podobało,i że np mogłabym wrócić do pracy a on mógłby zajmować się małą.

Pampers o mało by wybuchł, aż zapytałam czy od rana ją przewijał

Pupcie ma odrobinę obszczypaną, co oznacza, że długo kupę nosiła...

Na spacer co prawda poszli, ale zasnęła mu i to późno i przełożył ją do łóżeczka...

Ja wróciłam na Majkę i wyciągnęłam się jak długa.
Potem wpadłam do was i nadszedł czas na Wspólną
Przekopywałam alle podczas gdy on walczył z córką(nie miał odwagi mnie angażować, bo przecież tak świetnie, a przecież teoretycznie miało mnie nie być do okolic 21)
W końcu zorganizował kąpiel.Wchodzę po 30min a on zmarnowany na podnóżku siedzi pod prysznicem ze zwieszoną głową(zwykle mega hałas był jak kąpał ją sam-wanienka pełna piany,kręcenie filmików i śmiechy) i mówi do mnie "mógłby zdjęcia obrabiać, a tak czekam"
Na co ja rozłożyłam ręce w geście "przecież dałeś jej spać to masz za swoje" i wróciłam na alle
Jak wrócił do zdjęć ja ulotniłam się do łóżeczka zostawiając go ze śmieciami do wyniesienia,kolacją dla taty i "chcącym" psem-myśle że rozumiecie że to dużo jak na przeciętnego mężycznę,tymbardziej na koniec dnia

A dziś mu sie wymsknęło przy koleżance "no kurcze wczoraj była taka omarudzona i dużo jęczała".... no halo a jeszcze wczoraj była sielanka
Na pewno było ciężko, bo nie bywa z nią na co dzień i nie wie co potrafi ją zając itp, ale niech dusi to w sobie, może przy drugim zmięknie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-10-13 o 21:29
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:41   #1038
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

czekuś, Oli dzisiaj mierzyła tą z Hello Kitty w H&M. ale na ceny dobrze nie pamietam, choc wydaje mi sie ze była tansza niż ta na All. Ale rozmary cos dziwne były, bo mierzyła Oli 12-18 miesięcy i była jakaś ciasnawa... Z kolei inną mierzyła o takim rozmiarze to utopić sie w niej mogła. Także najlepiej zeby Wercia przymierzyła. Ostatecznie kupilismy rozmiar 6-9 miesięcy (74cm.) Czyli widzisz rozmiary są tam nierówne.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

znalazłam, taką kupiłysmy, tylko kosztowała 22,90 zł, a nie jak na aukcji 31,90zl.

taką mierzyła, tylko brązową ( o już mam to taka dokładnie była kosztowała chyba 19,90zł.) , to wielka jakaś była w rozmiarze 12-18 miesięcy, dobry był rozmiar 6-9 miesięcy, ale ostatecznie mąż z Oliwką wybrali białą tą futerkową, chociaż mi sie ta brązowa bardzo podoba, nie wiem czy jej nie kupię drugiej

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-10-13 o 21:44
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:46   #1039
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czekuś, Oli dzisiaj mierzyła tą z Hello Kitty w H&M. ale na ceny dobrze nie pamietam, choc wydaje mi sie ze była tansza niż ta na All. Ale rozmary cos dziwne były, bo mierzyła Oli 12-18 miesięcy i była jakaś ciasnawa... Z kolei inną mierzyła o takim rozmiarze to utopić sie w niej mogła. Także najlepiej zeby Wercia przymierzyła. Ostatecznie kupilismy rozmiar 6-9 miesięcy (74cm.) Czyli widzisz rozmiary są tam nierówne.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

znalazłam, taką kupiłysmy, tylko kosztowała 22,90 zł, a nie jak na aukcji 31,90zl.

taką mierzyła, tylko brązową ( o już mam to taka dokładnie była kosztowała chyba 19,90zł.) , to wielka jakaś była w rozmiarze 12-18 miesięcy, dobry był rozmiar 6-9 miesięcy, ale ostatecznie mąż z Oliwką wybrali białą tą futerkową, chociaż mi sie ta brązowa bardzo podoba, nie wiem czy jej nie kupię drugiej
dzieki Wojtusiu bardzo
czyli musze ja wziac i namierzyc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-13, 21:49   #1040
Wojtusia
Zakorzenienie

i takie rękawiczki kupilismy, kosztowały 14,90 za dwie pary. byly i grubsze, ale na teraz wolałam takie cieńsze.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

proszę bardzo, polecam się na przyszłość ,
a z tych co wklejałaś to super była ta z myszką miki
Stary 2010-10-13, 21:50   #1041
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
i takie rękawiczki kupilismy, kosztowały 14,90 za dwie pary. byly i grubsze, ale na teraz wolałam takie cieńsze.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

proszę bardzo, polecam się na przyszłość ,
a z tych co wklejałaś to super była ta z myszką miki
ja rekawiczki kupilam ostatnio w tesco za 2 pary 7zł i tez takie na teraz wlasnie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-13, 21:51   #1042
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja rekawiczki kupilam ostatnio w tesco za 2 pary 7zł i tez takie na teraz wlasnie

no nie , to przepłaciłam
Stary 2010-10-13, 21:54   #1043
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
no nie , to przepłaciłam

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-13, 21:57   #1044
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

ja tak na szybciocha
i tylko z grubsza pocytuje

biedny Antoś, na pewno bolało
wspóczuje tez babci...

i ma rację

mi sie podobaja, musze pomyslec
ale jutro bym ci napisała, bo jutro własnie jade do gina na zamrażanie nadżerki brrrrrrrr i połaze mozę wczesniej po galerii, ajk nic nie znajde fajnego to może sie zdecyduje

no faktycznie mały rozbójnik

płaszczyk świetny
(orsay ma taka rozmiarówke, ja normalnie mam 36, czasem 38 a w orasay 34, ostatnio jak płaszczyk kupowałam to nawet ten 34 mi sie duzy wydawał)

tylko ta mi sie podoba

aaa jeszcze sie pochwalic chciałam....... Zuzanka ma 5 ząbka i szósty sie zarysowuje
gratki ząbka.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ja bym cię za to ucałowała, właśnie za tą szczerość

A najlepszy nr, to wczoraj.
Koleżanka pyta mnie w sms jak mąż sobie radzi jak jestem w pracy, a ja z rozpędu wysłałam do niego "że jakoś sobie na pewno radzi, ale że wprost nie powie jak mu było"

Rozmawiamy potem w domu, a on że bardzo mu się podobało,i że np mogłabym wrócić do pracy a on mógłby zajmować się małą.

Pampers o mało by wybuchł, aż zapytałam czy od rana ją przewijał

Pupcie ma odrobinę obszczypaną, co oznacza, że długo kupę nosiła...

Na spacer co prawda poszli, ale zasnęła mu i to późno i przełożył ją do łóżeczka...

Ja wróciłam na Majkę i wyciągnęłam się jak długa.
Potem wpadłam do was i nadszedł czas na Wspólną
Przekopywałam alle podczas gdy on walczył z córką(nie miał odwagi mnie angażować, bo przecież tak świetnie, a przecież teoretycznie miało mnie nie być do okolic 21)
W końcu zorganizował kąpiel.Wchodzę po 30min a on zmarnowany na podnóżku siedzi pod prysznicem ze zwieszoną głową(zwykle mega hałas był jak kąpał ją sam-wanienka pełna piany,kręcenie filmików i śmiechy) i mówi do mnie "mógłby zdjęcia obrabiać, a tak czekam"
Na co ja rozłożyłam ręce w geście "przecież dałeś jej spać to masz za swoje" i wróciłam na alle
Jak wrócił do zdjęć ja ulotniłam się do łóżeczka zostawiając go ze śmieciami do wyniesienia,kolacją dla taty i "chcącym" psem-myśle że rozumiecie że to dużo jak na przeciętnego mężycznę,tymbardziej na koniec dnia

A dziś mu sie wymsknęło przy koleżance "no kurcze wczoraj była taka omarudzona i dużo jęczała".... no halo a jeszcze wczoraj była sielanka
Na pewno było ciężko, bo nie bywa z nią na co dzień i nie wie co potrafi ją zając itp, ale niech dusi to w sobie, może przy drugim zmięknie
dla Twojego męża,jak na faceta,to całkiem nieźle sobie radzi.
Ja uwielbiam takie chwileprzynajmniej mąż przypomina sobie wtedy i docenia to,ile pracy wkłada się codziennie w opiekę nad takim szkrabem,a przecież mamy jeszcze mnóstwo innych spraw na głowie

Bartosz dopiero zasnął,ale co się dziwić jak wstał o 18.30 z drzemki którą sobie uciął.Jutro choćby nie wiem co,muszę go spróbować położyć wcześniej na popołudniową drzemkę

Kasia czy Twoja Laurka jadła już wątróbkę?

Co Was tak mało?

Stary 2010-10-13, 21:59   #1045
Karolinak82
Zakorzenienie

Przywitam się ładnie i uciekam spać...dzień pełen wrażeń miałam aż sił brak...a na dokładkę Zu sama jogurt łyżeczką zjadła...i nic nie było upaćkane...nawet ona
Stary 2010-10-13, 22:05   #1046
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak długo Martynka potrafi się sama bawić? Mój Kubuś dziś zrobił mamie przyjemność - pół godziny się sam bawił
ostatnimi czasy praktycznie nie potrafi
Jak coś robię, sprzątam, gotuję itp. to grzeczna jest bardzo, chodzi za mną, patrzy, ściera kurze ale niech tylko siądę na moment, żeby odpocząć,jest przy mnie w poł sekundy Bawi się łanie ale mama musi siedzieć obok na podłodze i patrzeć Myślę, że taki okres ma po prostu, powtarzam sobie, ze to minie

A cóż to Kubcia tak zainteresowało?

Cytat:
Ciezki tydzien mam. Praca dom, szkolenie, zeby i chorobsko malej. I jeszcze kilka dodatkowych "klopotow".
oby wszystko jak najszybciej się poukładało

Cytat:
powiedzcie ktora wam sie podoba?
l
też jestem za ostatnią

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

uwielbiam ich - zawsze wychodzę podbudowana

Kasiu padłam po prostu,Ci nasi faceci A muszę przyznać że masz niesamowity dar do opowiadania

Mój oststnio w niedzielę poszedł z małą na spacer, nie wiem jakim cudem udało mu się tego dokonać ale zasnęła w wózku. Potem opowiada mi : taki boroczek, spała tak mocno, główka tak na boczku, na ramieniu...No to go pytam, czy opuścił oparcie....zapomniał

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Przywitam się ładnie i uciekam spać...dzień pełen wrażeń miałam aż sił brak...a na dokładkę Zu sama jogurt łyżeczką zjadła...i nic nie było upaćkane...nawet ona

e no ale nic nie napiszesz?Kciuki mi zdrętwiały

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-10-13 o 22:06
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:08   #1047
Wojtusia
Zakorzenienie

syla, oglądałam wlasnie zdjęcia na NK, ale masz cudną modnisię śliczna jest

kasiu, lubie czytac twoje posty, ty to umiesz jakos tak opowiadac, czy pisac, ze zawsze z niecierpliwością czekam na twoje posty Fajnie, ze dzien w pracy udany

ide spać, dobranoc kochane moje.
Stary 2010-10-13, 22:18   #1048
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
e no ale nic nie napiszesz?Kciuki mi zdrętwiały
Dziękuję
Pewnie że napisze...tutaj tylko tyle że rano poszło całkiem fajnie Pani zaskoczyła mnie jednym pytaniem z którego wnioskuję że może coś innego się uda...ale nie będę zapeszać Wybaczcie ale opiszę wszystko jutro od rana...padam i oczy mi się zamykają...nie chciałam iść spać bez wizyty tutaj (gdzie mam tyle ważnych osób)...jutro Wam wszystko napiszę Buziaki
Stary 2010-10-13, 22:21   #1049
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

dla Zu,wiedziała że mamusia miała ciężki dzień

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ostatnimi czasy praktycznie nie potrafi
Jak coś robię, sprzątam, gotuję itp. to grzeczna jest bardzo, chodzi za mną, patrzy, ściera kurze ale niech tylko siądę na moment, żeby odpocząć,jest przy mnie w poł sekundy Bawi się łanie ale mama musi siedzieć obok na podłodze i patrzeć Myślę, że taki okres ma po prostu, powtarzam sobie, ze to minie

Z Bartosza też taka gosposiateż ściera kurze gąbeczką,nosi wiaderko i mopa,a jak odkurzam ,to on też razem ze mną tylko starą rurą i szczotką od odkurzaczaa jaki czuje się przy tym ważny.Wczoraj otworzył zębami i wysypał trochę pudru na podłogę,poszedł do kuchni,przyniósł miotłę i zamiatał-co prawda po swojemu,ale zamiatał,ale się z mężem uśmialiśmy

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
ide spać, dobranoc kochane moje.
Dobranoc

Cytat:
Dziękuję
Pewnie że napisze...tutaj tylko tyle że rano poszło całkiem fajnie Pani zaskoczyła mnie jednym pytaniem z którego wnioskuję że może coś innego się uda...ale nie będę zapeszać Wybaczcie ale opiszę wszystko jutro od rana...padam i oczy mi się zamykają...nie chciałam iść spać bez wizyty tutaj (gdzie mam tyle ważnych osób)...jutro Wam wszystko napiszę Buziaki
Wyśpij się

Stary 2010-10-13, 22:27   #1050
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Anula ucielo mi twojego posta u nas jest tak samo, byle siedze na podlodze , a jak usiade na fotel to zaraz przylatuje do mnie

Cytat:

dla Zu

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości