Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 16:47   #2611
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

wiolek no widzisz co lekarz to co innego mówi i bądź tu mądry
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:47   #2612
olakola
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

ja mam grubaśny kombinezon z 5-10-15, TYLKO on ma 1 zamek i tak na lewą nóżkę ten zamek schodzi i ciężko dziecko włożyć, chyba że w 2 osoby się wkłąda (ktoś trzyma dziecko w pionie a druga osoba wciąga od dołu ten kombinezon), trochę żałuję, że go kupiłam;
mam też ze Smyka z kubusiem puchatkiem i ten ma 2 zamki na obie nóżki i jest EXTRA
a jeszcze miałam taki z mothercare, że nóżki są razem, coś jak śpiworek, ale Kuba strasznie się denerwował, więc go dałam kuzynce
Moja koleżanka też kupiła take kombinezon - śpiworek (nóżki razem) i też jej mały w nim ryczy i na spacer nie może iść.
Polecam kombinezony z 2 zamkami, są najlepsze.
A rozmiar kupiłam 74, są nieco za duże, Kuba ubranka nosi 68 i ma je tak "do końca", bo to mały pulpet
w H&M widziałam ładny ale dla dziewczynek, były też fajne kurtki po niecałe 60 (chyba 55), ale akurat nie było 74

My na spacery chodzimy w kombinezonie, a do auta w kurteczce.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:48   #2613
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Anuszka trzymam kciuki, bo troche napracowac sie bedziesz musiala, ale widze, ze dobrze Ci idzie, bo dosc duzo sciagnelas jakna pierwszy raz po tak dlugim czasie, mysle, ze z Medela bedzie to sama przyjemnosc! powodzenia!
dzieki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:50   #2614
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
No to super mialaś...ja jeszcze dwa tyg po powrocie do domu schodziłam na czworakach z łóżka bo tak mnie bolało, szarpało...nie umiałam się normalnie podnieść.. jak sobie przypomne ...dobrze ze A byl w domu.Miałam kropłówy z oxy i ketanolem...zastrzyki przeciwzakrzepowe do brzucha fragmin, magnez w zastrzykach bo miałam silna anemie.W szpitalu miałam trzy próby wstawania, udało się za 4 razem....potem wyszło że to przez anemie bo straciłam sporo krwi przez próbe siłami natury , vacum(trauma normalnie ) .
Nie fajnie. Tylko to tez inaczej bo tak jak piszesz mialas przedsmak naturalnego ;/

Ja wstalam po 9 godzinach od cc. Na drugi dzien rano lecialam juz pod prysznic zeby zdarzyc przed obchodem i odwiedzinami rodziny.

Dla mnie cc to byla bajka. Nawet ten glupi zastrzyk w kregoslup, ktorego sie tak strasznie balam ...

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

vette tak oficjalnie się zapowiadasz ?
Pewnie, wpadne to sobie pospacerujemy z wozkami tylko troche pogoda zaczyna nie sprzyjac;/
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:55   #2615
Siala_Bala
Zakorzenienie

My mamy takie krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...255695903.html
Seba dostał na chrzciny od chrzestnego
Jak dla nas jest super bo się fajnie składa i nie zajmuje miejsca co u nas jest priorytetem no i regulacja nachylenia oparcia umożliwia nam karmienie w nim nawet teraz

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

My małemu wczoraj kupiliśmy takie wdzianko
http://coolclub.pl/sets/set15671_l.jpg

ale mocno się zastanawialiśmy bo jeszcze takie było
http://coolclub.pl/sets/set15672_l.jpg

a jeszcze jest siwy zajączek z białym brzuszkiem i brązowy miś

Smyk, cena 55zł, materiał grubszy fajny.. z metki 80% bawełna, 20% poliester

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-10-13 o 17:12
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:57   #2616
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dla mnie samo cc to było wybawienie, zastrzyku sie nie balam...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:13   #2617
Siala_Bala
Zakorzenienie

I zastanawiam się nad matą...

http://allegro.pl/tiny-love-super-ma...253356143.html

druga http://allegro.pl/mata-edukacyjna-pl...255300408.html

trzecia http://allegro.pl/tiny-love-mata-kic...256813207.html

czwarta http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...266708114.html

i fisher price http://allegro.pl/fisher-price-mata-...260169604.html

Czy jest sens płacić tyle za FP.. czy wybrać tańszą z większą ilością zabawek

O przepraszam 2 i 4 to ta sama mata.

Stary 2010-10-13, 17:16   #2618
farminka
Wtajemniczenie

A ja mam takie 2 kombinezoniki.Ten biały taki dość cienki,z otworem na pasy,więc chyba do samochodu.Myślicie,że wystarczą? Bo sama nie wiem... W tym Kubusiu to Lenka już chodzi i go uwielbia.Jak się mówi,że idziemy do Kubusia to od razu mordkę cieszy
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:21   #2619
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
wiolek no widzisz co lekarz to co innego mówi i bądź tu mądry
no własnie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Nie fajnie. Tylko to tez inaczej bo tak jak piszesz mialas przedsmak naturalnego ;/

Ja wstalam po 9 godzinach od cc. Na drugi dzien rano lecialam juz pod prysznic zeby zdarzyc przed obchodem i odwiedzinami rodziny.

Dla mnie cc to byla bajka. Nawet ten glupi zastrzyk w kregoslup, ktorego sie tak strasznie balam ...

Pewnie, wpadne to sobie pospacerujemy z wozkami tylko troche pogoda zaczyna nie sprzyjac;/
super dawaj znać tylko kiedy

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
My mamy takie krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...255695903.html
Seba dostał na chrzciny od chrzestnego
Jak dla nas jest super bo się fajnie składa i nie zajmuje miejsca co u nas jest priorytetem no i regulacja nachylenia oparcia umożliwia nam karmienie w nim nawet teraz

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

My małemu wczoraj kupiliśmy takie wdzianko
http://coolclub.pl/sets/set15671_l.jpg

a jeszcze jest siwy zajączek z białym brzuszkiem i brązowy miś

Smyk, cena 55zł, materiał grubszy fajny.. z metki 80% bawełna, 20% poliester
hahah świetne !!!! ale dynie z dziecka robić hahah
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:23   #2620
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Mamy krzesełko chicco polly magic, ono jest od zera bo ma taką wkładkę, na czas jedzenia jest taca a tak to pałąk z zabawkami, Kuba bardzo ładnie "leży" w tym krzesełku, jak dla mnie jest warte swojej ceny
o jak pieknie zjada
dzieki za odp. wlasnie dzis mi kolezanka w pracy o tym krzeselku mowila

jakos dzis sie nie potrafie wbic w rozmowe
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:04   #2621
papeteria
Zakorzenienie

nie miałam neta.... niedługo kąpiel a potem wyciszanko....
Cytat:
dzidzia, tak, tak ty
vette fajna fryzurka
Co do cc to też miałam kroplówki w pierwszej dobie i do dnia wypisu zastrzyki w brzuch, ale nie bolesne. Co do bólu to bolało, ale nie aż tak bardzo, już na drugi dzień śmigałam po szpitalu, jedynie jak leżałam i się przekręcałam z boku na bok to była masakra.I jak bym miała wybierać to wolę cc. Bo w sumie przeszłam dwa porody, doszłam do 8 cm rozwarcia i dopiero mnie cięli po 18 godzinach, masakra to dla mnie była. Bóle z krzyża, 3 dawki znieczulenia bo bez niego bym chyba umarła, a i tak się skończyło na cc. Ale moja gin mnie pocieszyła i powiedziała, że jak się raz miało cc to później przeważnie też się ma.
No ja też przeżyłam traumatyczny naturalny z 10 cm rozwarciem i partymi przez półtora godziny i z cholernym vacum bez znieczulenia tylko z jakimś ogłupiaczem i popękaniem wewnątrz i jeżeli miałabym wybierać to wolałabym jednak naturalny (ale juz bez vacum ).Po cesarce nie mogłam się pozbierać ...ale wiadomo każdy poród inny i to kwestia indywidualna

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:05   #2622
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja mam dwa kombinezony na 80 w tym jeden z croccdile ( jakoś tak to sie pisze) - takie z góry ortalionowe i 3 na 74 nastka juz w nim chodzi polarkowy nexta, drugi gruszy i trzeci polarek pod spodu i na gorze ortalion. A kurtki ortalionowe i jedna polarkowa ja większość kupuje na 74cm
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:36   #2623
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja i Ola_k11 też pisałyśmy o tym . Ja będę rozszerzać dietę po 6 miesiącu. Chyba, że mi mleko zwiędnie . Na wszystko jest odpowiedni czas.
a to przepraszam, widocznie mi umknelo cos

Cytat:
aż wpisałam w google egzeme i zależy jak ją interpretować bo na pewno nie są to bomble. bardziej skłaniałabym się do atopowego zapalenia skóry ale na niektórych stronach pisze, że to to samo
no w każdym razie coś takiego na pewno ma ale lekarze to tutaj mają gdzieś pediatra przepisała robioną najzwyklejszą maść natłuszczająca, dermatolog dorzuciła witaminową a ja sama jeszcze dołożyłam kapiel w oillanie
a skóra dalej sucha jak tarka
egzema moze zwyczajnie oznaczac bardzo sucha skore. Nie musi byc babli i wszystkich objawow (bo to juz bardzo nasilona postac). Niestety nie ma na to cud-lekarstwa. Wiekszosc dzieci wyrasta z tego. Ale na pewno trzeba taka skore nawilzac, kapac w delikatnym specyfiku (zalecaja niestety raz na 2 dni tylko), unikac przesuszonego powietrza. I moze miec to zwiazek z nabialem w diecie u matek karmiacych piersia. Ehhh z tymi krostkami, wysypkami to zawsze ciezko cos stwierdzic na 100%...

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Co do fotelikow do karmienia, to my mamy taki:
http://www.toysrus.com/product/index...xIYmsdAL7WSvXw

Do kompletu do wozka i fotelika Dostalam od szwagierki, oni uzywali zaledwie przez miesiac, bo potem przerzucili sie na booster seat i mowili, ze duzo wygodniej im bylo. Zobaczymy, jak bedzie u nas.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:44   #2624
żabka19
Raczkowanie

Hejka!

U mnie spadl snieg Narazie spacerki dlugie sie skonczyly bo tutaj to same gorki i pagorki.
Z nowosci to.. Maly powiedzial pierwsze slowo "mam" ) i nauczyl sie trzymac grzechotke przed soba i patrzy na nia. EDIT : Szymcio ma juz 63,5 cm i wazy 5400 .

Anuszka trzymam kciuki za pobudzenie laktacji ,ja tez o to walcze! Przez stres ilosc mleka bardzo sie zmniejszyla.
Hd az sie poplaklam ,super ,ze po nia jedziecie! Niech wraca do domku!
Vette ja to jakas glupia jestem i nie wiem jak zobaczyc ten twoj album Co do filmu z Zawitkowskim to uzywalam programu BitTorrent
Siala_Bala mi sie podobaja maty Tiny Love,my mamy jakas lipna i maly wcale sie nia nie bawi

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-10-13 o 19:01
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:44   #2625
karolcia228
Zakorzenienie

A ja mam taki
http://www.dooyoo.co.uk/kids-equipme...dy-s-wash-day/

Co do karmienia, dokarmiania - kwestia intuicji i odwagi...tak mi się wydaje...jedne próbują wcześniej inne później...ale tak czy siak kiedyś trzeba zacząć...mamy karmiące sztucznie pewnie szybciej....
Moja Nastka zaczela wkoncu wiecej pic i jestem zadowolona, kaszka poprawila kupki wiec jest oki, nie ma uczulen na jabuszko, żadnych innych objawów pierwszy sukces...za jakiś czas spróbujemy coś innego

Stary 2010-10-13, 19:08   #2626
jaszczka
Zadomowienie

cześć!
cały dzień próbuję coś odpisać i nie mogę mały mało śpi i trzeba się nim pozajmować chociaż i tak dziś mamy sukces bo pospał na tyle długo, że zdążyłam obiad zrobić bo wczoraj to mi się nie udało...

Bajka - super włoski! ładnie ci w takiej fryzurce a twoja malucha to cud,miód i orzeszki! do schrupania
Siala - nie zgodzę się z tym brudzeniem i śladami, mieszkałam tam teraz 2 tygodnie i normalnie gotowałam i używałam tej kuchni i nie jest tak źle a jak się przybrudziła to psikam płynem, ścieram na mokro, potem przelatuję na sucho i jest cacy! pół godziny i mam kuchnię na błysk
Vette - ja też estetka a nie pedantka (na szczęście!) nie załapałam się żeby zobaczyć twoją fryzurkę, już skasowałaś...
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hej mamusie!
co do kawy-kawiarek-polecam bialetti mukka edycja limitowana krowa
kawa rewelacja illy szczegolnie polecam--bezkofeinowa tez jest wiec mozna smialo pic....
vette--jak wlosy na molek??, ja bylam u fryzjera w sobote
jaszczka--chodzac na spacery nad jeziorem mialam nadzieje, ze Cie spotkam a tu lipa eh łobuze Ty!!
aa moje dziewcze 2 mce wczoraj skonczylo--szok--szał!!!
a ja latałam nad jezioro parę razy! tylko nie z wózkiem, a z nosidełkiem, bo jak byłam w PL to znowu złapalam gumę w wózek i nikt mi tego nie chciał naprawić
jak nie będzie -20 w grudniu to może się spotkamy na jakim spacerku ale to chyba będziemy musiały się jakoś umówić
no i za dwa miesiące! ale czas leci...

Anuszka - gratuluję wytrwałości i determinacji! jesteś moje guru
Itakasia - świetna ta kurtka/płaszczyk!
Żabka - śnieg?! ło matko!!! ja wczoraj byłam na spacerku na krótki rękaw! a dziś suszyłam pościel na ogródku!

ale wy się nacierpiałyście z tymi porodami ja nie mogę narzekać, miałam luzacki poród i wcale mnie nie bolało tak jak mi się wydawało, że będzie boleć, a jak Patryczek wyskoczył to nie moglam uwierzyć, że to już

no i reszty nie pamiętam... a tyle miałam poodpisywać
Stary 2010-10-13, 19:22   #2627
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
alisa, caprica słodkie dzieciaczki
frania możliwe że ząbki ida ....ja miałam 3 miesiace jak mi zabek wyszedł ...a słyszałam że zdarzaja się przypadki że dziecko się rodzi z zabkiem
dzidzia u nas jak byly kolki to wrzask jakby ze skory obdzierali , podkurczał nóżki i wierzgał nimi a pierdów ledwo co ...zazwyczaj zaczynalo sie kolo 17:00 godziny ...jeżeli w tym czasie spal to go wybudzalo , brzuch twardy ale kazdy brzuszek przy takim placzu by byl twardy....trwalo do maksymalnie 22:00 w zależności o której się zaczely ...najpozniej zaczynaly sie o 19:00..trwało średnio 2-3 godziny ...teraz zostało nam jeszcze wieczorne wyciszanko...zawsze po kapieli jest prezenie przy jedzeniu i trwa to do dwóch godzin ale wczoraj np zasnal juz po 20 minutach walki... ale przynajmniej kolki poszły(od kilku dni ich nie ma i oby nie wrocily) no i jeszcze zostal nam prawie calodobowy(prawie bo jak zrobi kupe to na jakas godzine jest spokoj wtedy nie cisnie) brzuszkowy problem czyli meczace pierdki i kupka...w nocy to spi i nagle jest prezenie na kupe i pierdki i tak srednio co 40 minut na jakies kilkanascie minut....ale nie towarzyszy juz temu placz tylko stekanie no takie typowo na kupe jednak niestety zakłóca mu sen ....ale zamotałam....
Papeteria, moja Natalia ma ten sam problem. Kolki zdarzają się coraz rzadziej i trwająkrócej, ale to stękanie i duszenie mimo luźnej kupki jest kilka razy dziennie, a najczęściej w nocy.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:30   #2628
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Siala - nie zgodzę się z tym brudzeniem i śladami, mieszkałam tam teraz 2 tygodnie i normalnie gotowałam i używałam tej kuchni i nie jest tak źle a jak się przybrudziła to psikam płynem, ścieram na mokro, potem przelatuję na sucho i jest cacy! pół godziny i mam kuchnię na błysk
Okej ja nie mówię, że brzydka czy cuś, tylko nie na moje nerwy
Ja pedantką na pewno nie jestem ale wnerwiają mnie jakieś tłuste mazy na błyszczących powierzchniach.. mam taką lodówkę im mąż łapami zawsze ją wysmaruje.. na szczęście szybko i łatwo się zmywa

Stary 2010-10-13, 19:42   #2629
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia, tak, tak ty
Żartujesz sobie ze mnie... zawstydzę się .

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Mysle podobnie choc u mnie pewnie zycie napisze wlasny scenariusz, od nowego roku pojde juz na caly etat do pracy i chyba jednak nie zdecyduje sie na calonocne podlaczenie do dojarki.
Juz teraz jest to uciazliwe, a co dopiero pozniej.
................
Tez mialyscie malenstwa przy sobie? to cale rooming-in ? Oj ciezko bylo
Vette, z czasem nagromadzisz takie zapasy, że nie będzie potrzeby więcej . Pomyśl tak- nawet jeśli mleko, które zamrozisz będzie miało inną wartość odżywczą od tego, które będzie na bieżąco, to po prostu Jana dostanie go więcej lub więcej go będzie potrzebować, żeby zaspokić głód . I tyle. Ile dasz radę, tyle będziesz karmić. Ja wczoraj zastanawiałam się nad modyfikowanym na noc, bo myślałam, że Mała męczy się przez coś co zjadłam. Ale jednak nie daliśmy.
Mała była ze mną od 15 minuty po urodzeniu. Pierwszej nocy było tragicznie. Zupełnie nie wiedziałam o co jej chodzi. Dziś już bym wiedziała .

Zupełnie inna kobietka na tym zdjęciu . Pięknie.
Cytat:
dzidzia może jeszcze zmieni zdanie a jak nie to zawsze można zmienić faceta hihih mam nadzieję, że te wszystkie kropelki pomogą Alisce i dobrze, że to rozpoznałaś mi się chyba z 3 razy zdarzyły takie kolki własnie z miękkim brzuszkiem
O to to .
Kropelki Alisce pomogły. Przed jedzonkiem espumisan, po jedzonku gripe water i kąpiel nieco wcześniej i histerii nie było. Szok. Teraz dopiero zaczynam rozumieć wiele z jej dziwnych zachowań. W tym problemy z podróżą autem.
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Czyli jak?
Na allegro jest pełno używanych medeli
...............
Ja czułam jak przewracałam się z boku na bok, że tak strasznie ciągnie do dołu. Ja też nie mogłam się za bardzo schylać, na drugi dzień po cc poszłam z Markiem pod prysznic i musiał mnie myć Nie mogłam się też do końca wyprostować, śmiech sprawiał mi ból, to samo kichnięcie czy kaszel. Po zdjęciu szwów (właściwie to nie szwy tylko metalowe klamerki) poczułam się ciut lepiej.
Dziewczyna, która leżała ze mną na sali jeszcze gorzej dochodziła do siebie.
Wczoraj niezawsze podawała jeden sposób- ten 77-55-33, ale ja nie miałam do tego cierpliwości i zaczęłam ściągać z "opróżnionej" piersi do zera i w tym samym czasie drugą. Na początku musiałam małej kilka razy podać to mleczko, które ściągnęłam, ale po czasie piersi przyzwyczaiły się do tego, że muszą być na karmienie równo pełne. I tak po 3 dniach zaczęły się napełniać. I jedną mała dostawała, a z drugiej odsysałam. Ten sposób stosowałam 2-3 razy w ciągu dnia i 2 razy w nocy. I najlepiej działa pracowanie na "pustej" piersi. Wydłużenie jej stymulacji na pusto powoduje oszukanie mózgu i hormonów i zwiększenie wydzielania mleka, bo organizm myśli, że dziecko potrzebuje więcej. Acha- w nocy produkcja mleka jest większa i mleko jest "pełniejsze". Wtedy najłatwiej pobudzić laktację. U mnie działa. U vette też :P

Cytat:
a ja latałam nad jezioro parę razy! tylko nie z wózkiem, a z nosidełkiem, bo jak byłam w PL to znowu złapalam gumę w wózek i nikt mi tego nie chciał naprawić
jak nie będzie -20 w grudniu to może się spotkamy na jakim spacerku ale to chyba będziemy musiały się jakoś umówić
no i za dwa miesiące! ale czas leci...
Pstryczka w nos dostaniesz. Wystarczyło się odezwać, to mój Ł. by Ci załatał koło. A jak nie to mamy wulkanizatora tu w Szczecinie, który już nam naprawiał. Krzywił się, ale naprawił . A do mnie, pszczółki ani bajki się nie odezwałaś .
Xawmeli, a ty kiedy pójdziesz z nami na spacer?

Alisa śpi!!!!!!! Bez histerii!!! Grzecznie jadła, nawet 2 razy, zrobiła kupkę po pachy, przeżyła przebieranie. Trochę poprotestowała w łóżeczku marudka moja i śpi

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:55   #2630
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Okej ja nie mówię, że brzydka czy cuś, tylko nie na moje nerwy
Ja pedantką na pewno nie jestem ale wnerwiają mnie jakieś tłuste mazy na błyszczących powierzchniach.. mam taką lodówkę im mąż łapami zawsze ją wysmaruje.. na szczęście szybko i łatwo się zmywa
rozumiem i powtórzę się, że nie jest tak źle jakby się wydawało

dziewczyny - jak często podajecie Gripe Water? przed czy po jedzieniu? bo Patryk od 2 tygodni zaczął robić kupki co 3-4 dni i wszystko byłoby ok gdyby nie te okropne bąki, które go męczą jak cholera, a przy tym cierpią moje dydki bo on się tak pręży okrutnie i ciągnie suty na wszystkie strony podczas karmienia
macie może jeszcze jakieś sposoby na pierdki, bo on się tak męczy
Stary 2010-10-13, 20:06   #2631
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny - jak często podajecie Gripe Water? przed czy po jedzieniu? bo Patryk od 2 tygodni zaczął robić kupki co 3-4 dni i wszystko byłoby ok gdyby nie te okropne bąki, które go męczą jak cholera, a przy tym cierpią moje dydki bo on się tak pręży okrutnie i ciągnie suty na wszystkie strony podczas karmienia
macie może jeszcze jakieś sposoby na pierdki, bo on się tak męczy
Ja nowicjuszka, ale podaję po jedzonku jedną małą łyżeczkę od herbaty. Na razie dostała 2 razy.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-13, 20:12   #2632
olakola
Zadomowienie

Cytat:
I zastanawiam się nad matą...
ja dostałam używaną od siostry męża, a ona dostała po koleżance, czyli mój Kuba jest 3cim użytkownikiem (jak nie lepiej ) ; mamy tą TINY LOVE Plac zabaw i szczerze polecam; ja już prałam 2 razy, siostra męża też ją prała, kolorów nie traci, w zasadzie to wygląda chyba jak nowa;
ta zabawka do kopania/walenia rączkami jest super, Kuba bardzo ją lubi; ta zabawka kaczka z pomarańczową beczką ma świetny dźwięk i też Kuba ją uwielbia; myślę, że z tych które wymieniłaś w linkach, to najlepsza jest ta "Plac zabaw " (i masz tą dodatkową zabawkę z mozartem i do kopania), kupuj Siala
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:13   #2633
karolcia228
Zakorzenienie

Moja wykapana, zjadła i zasypia

Jak czytam o waszych problemach z brzuszkiem, to współczuje, bo wiem jak to jest jak się pręży my raz tak mieliśmy, oby przeszły szybko...Nastka tak pierdzi i wali kupy po 5 razy dziennie nawet...

Stary 2010-10-13, 20:22   #2634
Xawmeli
Rozeznanie

Nadis spi.......ja mam fisher price mate i nie wiem czy fajna, dziecie me narazie woli inne rozrywki
jaszczka--dasz prosze w grundiu numer telefonu i na herbatke sie wprosze w twej kuchni pieknej,niech inne mi zazdroszcza
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:30   #2635
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:

Pstryczka w nos dostaniesz. Wystarczyło się odezwać, to mój Ł. by Ci załatał koło. A jak nie to mamy wulkanizatora tu w Szczecinie, który już nam naprawiał. Krzywił się, ale naprawił . A do mnie, pszczółki ani bajki się nie odezwałaś .
Xawmeli, a ty kiedy pójdziesz z nami na spacer?

Alisa śpi!!!!!!! Bez histerii!!! Grzecznie jadła, nawet 2 razy, zrobiła kupkę po pachy, przeżyła przebieranie. Trochę poprotestowała w łóżeczku marudka moja i śpi
no widzisz... tylko jak ja jadę do domu to mam takie urwanie d..py że nie wiem jak się nazywam :/ zawsze tak jest... miałam czas zobaczyć się tylko z dwoma moimi psiapsiółkami i to tylko dlatego, że one przyjechały do mnie a byłam w 2 wulkanizacjach, jednej w Stargardzie i drugiej w Policach i nie robią takich rzeczy, to jak byłam w Szczecinie to już nie próbowałam..
no i obiecuję poprawę w grudniu będę znowu

ach no i za brak histerii!! grunt to poznać własne dziecko

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
Nadis spi.......ja mam fisher price mate i nie wiem czy fajna, dziecie me narazie woli inne rozrywki
jaszczka--dasz prosze w grundiu numer telefonu i na herbatke sie wprosze w twej kuchni pieknej,niech inne mi zazdroszcza
spoko

ja też mam fishera rainforest i Patryk właśnie słucha sobie melodyjek i gada do tukana w oczekiwaniu na kąpiel a najbardziej to mu się podobają te światełka

dobra, lecę przygotować kąpiel bo mi zaśnie i co ja zrobię
Stary 2010-10-13, 20:31   #2636
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
no widzisz... tylko jak ja jadę do domu to mam takie urwanie d..py że nie wiem jak się nazywam :/ zawsze tak jest... miałam czas zobaczyć się tylko z dwoma moimi psiapsiółkami i to tylko dlatego, że one przyjechały do mnie a byłam w 2 wulkanizacjach, jednej w Stargardzie i drugiej w Policach i nie robią takich rzeczy, to jak byłam w Szczecinie to już nie próbowałam..
no i obiecuję poprawę w grudniu będę znowu

ach no i za brak histerii!! grunt to poznać własne dziecko

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

spoko

ja też mam fishera rainforest i Patryk właśnie słucha sobie melodyjek i gada do tukana w oczekiwaniu na kąpiel a najbardziej to mu się podobają te światełka

dobra, lecę przygotować kąpiel bo mi zaśnie i co ja zrobię
heheh no szkoda szkoda z tym numerem, ze nie mialysmy bo moj dawid siedzi w klimatach wulkanizacji choc nie do konca i mialabys zrobione....nastepnym razem
Stary 2010-10-13, 20:38   #2637
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kupiłam właśnie Naszej Królewnie dwie zabaweczki. Poza matą, która jej nie interesuje i biednymi zawieszkami przy leżaczku nic nie ma, więc postanowiłam ją trochę pocieszyć .

http://allegro.pl/tiny-love-luk-z-za...266435189.html
i
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...262544447.html

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-13, 20:55   #2638
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam właśnie Naszej Królewnie dwie zabaweczki. Poza matą, która jej nie interesuje i biednymi zawieszkami przy leżaczku nic nie ma, więc postanowiłam ją trochę pocieszyć .

i
Bardzo fajne, też może coś takiego kupię Nastce

Stary 2010-10-13, 20:57   #2639
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:

i
kochana mamusia,a zabawki suuuper ten palak tez mojej kupie

Edytowane przez Xawmeli
Czas edycji: 2010-10-13 o 20:59
Stary 2010-10-13, 21:03   #2640
vette
Zadomowienie

I koniec histerii. Trzeci dzien z rzedu od18:40 do 20:40.
Od jutra powrot do gripe water.

Kolka,brzuszek,baki ?

Cytat:

haaaa tez mam takie wdzianko dla malej na hallowen

Dzieki dziewczyny za dobre slowo o mojej fryzurze
wygodniej mi teraz bo nie musze suszyc,rozczesywac,cudowa c
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości