|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
moze spróbuj w ikei, widziałam ostatnio, że mieli jakies fronty w przecenie na wyprzedazy, a poza tym tam jest taki jeden zestaw tzw najtańszych i mysle, że w 1000 sie z tym zestawem zmieścisz, tylko, że wtedy to sa białe meble Cytat:
może zadzwon, jak juz brałas wczesniej, a objawy są takie same, to po prostu ci wypisze receptę bez wizyty i odbierzesz ją w rejestracji Cytat:
![]() Kąpiel może być ciepła 37-38 *C, po prostu nie może być ZA gorąca a chłodna tez nie może byc, bo sie mozna przeziębić. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...eli_35704.html
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-13 o 16:23 |
|||
|
|
|
#3992 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ChiQuitA89 dobrze że zareagowałaś w porę nie ma co jeśli coś nas niepokoi to nawet uspokojenia innych tu nic nie dadzą. ja tam wolę się oszczędzać teraz potem nie będę tym bardziej że już szpital zaliczyłam Cytat:
![]() Cytat:
jej to musi być super uczucie widzieć te ruchy - bo czuć to fajnie ale widzieć ten brzuch ruszający się - niesamowite ![]() Cytat:
korzystaj ![]() Cytat:
wtedy się zgodzę ![]() Cytat:
do zobaczenia udanej podróży
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
Ja to sie chyba nie doczekam....jeszcze musze czekac jakies 3 tyg.zeby poznac plec...
masakra...a wy wszystkie juz wiecie co bedziecie mialy??????
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chwale się swoimi ostatnimi zakupami
Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-12-01 o 14:12 |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
W ktorym tyg.w Polsce sie robi usg??? jest jakas okreslona regula???Ze w danym tyg.trzeba zrobic usg??
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bardzo wazne badania to w 11-14 - usg genetyczne tzw oraz w 20-22 tygodniu - badanie połówkowe, mierzą narządy i sprawdzają wszystko
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() nadrobiłam was ale już mi się wszystko poplątało ![]() Stysiu udanej wycieczki, odpocznij kochana i przywiez nam troszke słonka ![]() ja tez słyszałam że w ciąży powinno się spać na LEWYM boczku, i tak własnie spię choc zawsze spałam na prawym ![]() ja dziś byłam u mężula cały dzień bo już jest w szpitalu, jutro ma mieć ten zabieg na przepukline. jeszcze latałam po miescie za sukienką na wesele bo mamy za 2 tyg. nic na mnie nie chciało juz wejsc kupiłam w koncu zwykla czarna, odcinana pod biustem i wyglądam jak mały hipcio no ale nic innego nie ma. musi byc a łazic mi sie juz nie chce.padnięta jestem okropnie. to juz nie na moje sily.co do sprzątania to okna pomyłam ale powolutku i bez wieszania firanek. a w domu sprzątają siostry, ja mam do sprzątania tylko swój pokój no i codziennie naczynia myje bo one studiują i wracają późno, no ale to nie meczace jest a nie mogłabym patrzec na zlew pełen garów.aaa i odkurzam czasami cały dom, ale w duzych odstepach czasu
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
byłam w tej hurtowni viki w zabrzu i porażka
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Castia powodzenia dla męża i co do sprzątania to ja też mam spokój bo mój brat z siostrą mnie wyręczają zmywaniem naczyń się dzielimy a brat taki dobry nawet mój pokój odkurza żyć nie umierać ![]() Trzyrazyi ja też muszę czekać ale jakoś nie czekam z niecierpliwością bardziej czekam na to żeby w końcu mieć usg które będzie mógł mąż też zobaczyć na żywo a płeć dla nas nieważna ważne żeby w końcu na własne oczy mógł zobaczyć nasze maleństwo bo tak to tylko zdjęcia i z opowiadań a teraz już będzie ze mną szedł i mam nadzieję że usg połówkowe mi zrobi gin bo będę akuratnie kończyła 18 tydzień więc chyba zrobi ale jak to tż stwierdził - jak nie teraz to następnym razem się załapie na usg ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-10-13 o 19:42 |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aż tak źle? Mieliśmy tam jechać ale coś nam nie wyszło. Dziewczyny boję się czy coś z nerką nie mam. W nocy budzi mnie ból z prawej strony, jak się wysikam jest lżejszy i ustaje, a teraz to już nawet teraz mnie boli jak chodze, bo myślałąm cały czas że uciskam ten bok i dlatego |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose może lepiej się lekarza poradzić jak ci nie przejdzie a może to chwilowe było
dobra to teraz ja się pochwalę moim brzucholem z wczoraj wieczorem i dziś rana i ciuszkami moimi pierwszymi zdjęcie brzucha to 1 to po jedzeniu a 2 to przed ![]() Załącznik 3468837 Załącznik 3468838 Załącznik 3468839
|
#4006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Eirene1987, masz świętą rację, nie ma co zgrywać niewiadomo kogo, o zbyt dużą stawkę tutaj walczymy
Edytowane przez 201608151056 Czas edycji: 2010-10-13 o 20:31 |
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ...ja caly czas powtarzam byleby zdrwiutkie bylo i mnie wszystko jedno........ale maz sie przekomarza ze mna ze chlopiec ja ze dziewczynka a dodatkowo naogladam sie takich pieknych ubranek jakie kupujecie i tez bym wtedy chcial wiedziec co zeby moc kupowac i kupowac...kupowac...... heheheeh
|
||
|
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
Witam.Czytam sobie Wasze wypowiedzi i tak się zastanawiam, bo u mnie wogóle jeszcze nic nie widać brzucha, a termin mam na przełom marca/kwietnia?? Poza tym strasznie schudłam i podobno mogłabym już poczuć ruchy bobasa, ale nic takiego nie czuję?
Jak to u Was Kobitki przebiega, bo moja gin nie lubi się rozgadywać... Pozdrawiam
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
black rose , jeden wozek przykuł moją uwagę ... a tak to nic wiecej, obsługa jakaś dziwna, babka sama nie wiedziala co i jak ..
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Montii dzięki
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
będzie, będzie. teraz jest malutki a uroczy
ja np. juz mam problem z założeniem/zasznurowaniem adidasów a to dopiero połowa, to co będzie dalej??? ![]() bardzo mnie cos boli jak sie schylam do założenia skarpetek, musze sie juz wysługiwac kims, kto akurat jest pod ręką |
|
|
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
ja np. juz mam problem z założeniem/zasznurowaniem adidasów a to dopiero połowa, to co będzie dalej???
![]() bardzo mnie cos boli jak sie schylam do założenia skarpetek, musze sie juz wysługiwac kims, kto akurat jest pod ręką Przepraszam,że zapytam, ale w którym tygodniu ma się taki brzuszek, bo mnie jego brak strasznie stresuje... |
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lepiej się nie przemęczać ale jak cię bardzo boli to do lekarza trzeba się wybrać chyba że wizytę masz niedługo chyba że to córa kopie : mama nie ściskaj mnie tak litości ![]() lopezka a w którym tygodniu jesteś?
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-10-13 o 21:09 |
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Prunelle, cieszę się że wszystko ok a fotka super ![]() Niutka, no fakt, jeśli chciałaś przytyć 10 kg a już masz prawie połowę to nie będzie łatwo. Ja poszłam dalej, założyłam sobie że przytyję 8 Na razie w 15 tygodniu mam koło 0,5 na plusie ale gdzie tu do końca...Zazdroszczę Ci tych kopniaczków, ja na razie nic nie czuję Agaaga, dobrze że zadzwoniłaś do gina Ja w pierwszej ciąży miewałam twardnienia już przed 20 tygodniem ale były właśnie takie chwilowe. 87czarna, cieszę się że zdołałaś się już zaaklimatyzować Monika267, szczęściara z Ciebie że masz takiego zakochanego TŻ ChiQitA, dobrze że jest ok Coralady, współczuję, ja w poprzedniej ciąży borykałam się ze stanem zapalnym przez niemal całą ciążę, do samego porodu i nic nie pomagało Stysia, bawcie się dobrze Blackrose, idź do lekarza, jeśli to nerki to nie ma żartów |
|
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
"Już " połowa 16tego, a ja się robię coraz mniejsza...
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
mniejsza? ;-)
ja jestem w 20 tyg i mam na plusie ok 7 kg i jakoś się nie martwię, mój powiedział ,że poszło z 5 kg w cycki
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u gin
Z moim maleństwem wszystko w porządku, serduszko bije, miałam usg przez brzuch, maleństwo wygląda już jak człowieczek, ma 12,7 cm, waży ok 220 gram jest piękne ![]() leżało sobie główka w dół ![]() i lekarz zasugerował płeć, choć powiedział, że to trochę wcześnie (17tc) i dopiero za 3 tyg. powie na pewno, ja nie chce się nakręcać ale nie mogę wytrzymać z radości aha macica kończy mi się 2-3 cm przed pępkiem
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
cześć ciężaróweczki
witam nowe "twarze" widzę wciąż nas przybywa ja podczytuję ostatnio Was ale jakoś mi siły odeszły, żeby pisać coś więcej. U nas dobrze, dzidziuś kopie każdego dnia, kończymy już 21 tydzień, w poniedziałek mamy badania prenatalne może w końcu dowiemy się płci wklejam zdjęcia mojego brzuszka z meeeega rozstępami, wywaliło mnie nie na żarty ... Pisałam ostatnio z naszą bliźniaczą mamą Oleniolek, u nich wszystko dobrze
|
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
No ja od początku ciąży schudłam 9 kg, położna ważyła mnie tydzień temu.. I nie mogę przytyć mimo, że jem normalnie, albo nawet trochę więcej...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

No nic...zadzwonię do swojego gina niech coś zaradzi.Wcześniejsza wizyta chyba nie wchodzi w rachube,bo u niego kolejkę,że hoho.Ja kolejne 3 wizyty (16,22,26 tydzień)jestem wciśnięta poza kolejką.A wiecie coś o maści Clotrimazolum?W zasadzie to maść do stosowania zewnętrznego,więc chyba nic nie poradzi

Jak to u Was Kobitki przebiega, bo moja gin nie lubi się rozgadywać... Pozdrawiam