|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2401 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Witam wszystkich,
od jakiego¶ czasu usilnie próbuje znale¼æ pomocy w internecie odno¶nie mojej dolegliwo¶ci- wypadania w³osów. Mam t± przypad³o¶æ po swoim ojcu, zatem jest to ³ysienie genetyczne- androgenowe. Przegl±daj±c topic zauwa¿y³em, ¿e wiele osób walczy z podobnym problemem. Ta przypad³o¶æ powoli mnie wykañcza, pierwsze w³oski zacze³y wypadac w wieku 16 lat, czyli jakie¶ 2 lata temu. Z pewnego siebie przystojnego go¶cia powoli staje siê coraz bardziej zak³opotanym i trac±cym pewno¶æ siebie cieniem cz³owieka. Trafi³em na kilka dobrze prezentuj±cych siê o¶rodków, http://www.trychologia.org.pl http://www.salve.net.pl http://www.dermamed.com.pl http://www.dermed.com.pl/ i planuje umówiæ siê na wizyty we wroc³awskich filiach. Czy kto¶ z forumowiczów mo¿e poleciæ te instytucje? Konsultacja z lekarzem to chyba najlepsze wyj¶cie w moim przypadku? Z góry dziêkuje wszystkim zainteresowanym za odpowied, pozdrawiam |
|
|
|
#2402 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
no jeste¶ facetem jakby nie patrzeæ u Was jest to bardziej "typowe".. a wyobra¼ sobie jak deprymuj±ce jest to u kobiety. jestem niewiele starsza od Ciebie ale problem mam ten sam. dzi¶ pani w tramwaju przez 40min siê nade mn± u¿ala³a..lipa co?! uwa¿am ¿e powiniene¶ i¶æ do lekarza którego znasz (znajomego) ja chodzi³am do zupe³nie obcych i mówili "a co mnie to", albo dos³ownie cytuje" mam w dupie pani problem". takie teksty s³ysza³am czêsto dopóki nie zaczê³am siê pytaæ a czy mo¿e mi pan/ pani poleciæ znajomego specjalistê/tkê która mo¿e znajdzie przyczynê problemów...od razu inna rozmowa. ale to wszystko prywatnie. innej rady nie mam. najwa¿niejsze ¿eby¶ znalaz³ odpowiedniego lekarza nie ma znaczenia gdzie przyjmuje, je¶li jest to prywatnie to potraktuje Ciê powa¿niej, przynajmniej pierwsza wizyta prywatnie potem mo¿na siê dogadaæ i czekaæ w kolejce na termin bo do dobrych specjalistów czeka siê miesi±cami. ja do dermatologa b. dobrego czekam 2 miesi±c ale ¿e nie mogê sobie odpu¶ciæ leczenia konsultujê siê z lekarzami na fundusz ale tam wizyta trwa 3-4min. prywatnie siedzia³am 40min...ró¿nica?! z góry mówiê, ¿e nie zawsze tak jest. to jest moje do¶wiadczenie i obserwacja ale ¿eby oszczêdziæ sobie irytacji i dodatkowego stresu polecam tak± drogê. powodzenia
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 54
|
Francuzi zachwalaja swoje wody mineralne, ale oni praktycznie nie maja wod mineralnych. Zdecydowana wiekszosc francuskich wod ma tyle mineralow co zwykla kranowka albo jeszcze gorzej deszczowka. Oto sila marketingu.
tylko, ze picie takiej wody w upaly czy podczas wysilku moze sie skonczyc dla nas bardzo zle. Wkurzajce jest to, ze dla pieniedzy tak oszukuje sie ludzi. Aaa znalazlam artykul o interakcji lekow z jedzeniem, i chcialabym sie z wami nim podzielic, bowiem wiele osob zazywa rozne leki. Ten artykul moze pomoc rowniez komus z rodziny czy znajomemu. http://www.sluzbazdrowia.com.pl/html/more2971a.php Popatrzcie dziewczyny jaki material zgromadzilysmy od pierwszego postu. Niejeden dermatolog moglby sie douczyc na naszych doswiadczeniach. Melduje, ze po roku poprawy po lekach, wlosy zaczely wypadac znowu. Mam juz to wszystko w ciemnym zakamarku...
|
|
|
|
#2404 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 185
|
dziewczyny-napiszcie mi czy to wogóle mozliwe...3 dni nie pia³am ¿ródlanej plus duuuu¿a dawka suplementów i dzi¶ rano przy czasaniu wypad³o mi 70 wlosów a przy wieczornym ok 50
normalnie niemozliwe ![]() ...tylko ¿eby by³o conajmniej tak nadal ![]() ps. a jutro do fryzjera-¶ci±æ te rzadkie, zniszczone i nieestetyczne pióra co mi zosta³y
|
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 810
|
Ja od wczoraj u¿ywam seboradinu niger ( lotionu ) pierwsza rzecz jak± zauwa¿y³am to to ¿e straasznie ¶mierdzi
. Ale je¶li ma pomóc to mogê pokochaæ ten zapach
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 262
|
ja lubie ten zapach
|
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 159
|
zaopatrzy³am siê w tonik Neril od Garniera.. pan z apteki mi go poleci³ o.O opinie ma ¶wietne, zobaczymy czy mi pomo¿e..
|
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Ja u¿ylam ju¿ 4 raz kremu Himalaya i dizsiaj zaobserowwa³am przy myciu az o 90 w³osów mniej
![]() Zawsze by³o ich od 180 do 200 podczas mycia szamponem. Dzisiaj tylko 110 do tego prawie nic nie wypad³o przy czesaniu gdzie norm± by³o zawsze 50 ![]() Mam nadziejê ¿e pomo¿e, do tego szampon Dermena juz 2 miesi±ce i od dzisiaj wkracza te¿ do akcji HA Pantoten classic 4 tabl. Za 3 miesiace siê oka¿e czy to wszystko cos da ![]() EDIT: Przedobi³±m ju¿ skrzypowitê, Capivit, Merz Special, Skrzyp i pokrzywê do picia i w tabletkach, bellissê, neril, seboradin iii nic ! teraz musi siê udac
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2010-10-13 o 16:57 |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
ale sie wkurzy³am
|
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 852
|
Za wcze¶nie siê pochwali³am ¿e w³osy mniej wypadaj±
Zamówi³am dzisiaj 2 wcierki Aloevit, nafte kosmetyczn± z czarn± rzodkwi± i olej z wiesio³ka. Mam nadzieje ¿e nied³ugo co¶ siê poprawi... |
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
abercrombie&fitch te¿ mia³am kilka razy takie sytuacje, ¿e my¶la³am, ¿e wygra³am walkê z wypadaniem a za chwilê w³osy wypada³y w podwójnych ilo¶ciach
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 007
|
zaczê³y siê studia i w³osy mi teraz lec± jeszcze bardziej. To ju¿ jest chyba jakies apogeum.
apropo zdrowego odzywiania, osobiscie jestem studentk± studiów dzienych i muszê powiedzieæ, ze ciêzko mi siê ''zdrowo'' od¿ywiaæ, jest to wrêcz niemo¿liwe. Mam zajêcia tak roz³o¿one, ze nie da siê czego¶ normalnie zjesæ, wszystko w biegu, biegam po uczelniach, po MPK-ach, tu szybko tu szybko, ¶pie ma³o i jak tu mieæ niewypadaj±ce w³osy ?
|
#2413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
Oby Tobie pomóg³
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Cytat:
Ja go kupuje u mnie w zielarkim za 23 z³ ![]() Szczêkê mia³am pryz pod³odze jak zobacyz³am cenê
|
|
#2416 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzi¶ zaopatrzylam siê w "wodê pokrzywow± w mgie³ce" z "laboratorium barwa" ale ma fajowy sk³ad-zero konserwantów
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-w-mgielce.htm kupi³am od razu dwa i bêde sprawdzaæ jak dzia³a...My¶licie, ¿e sama pokrzywa mo¿e cos zdzia³aæ ;>?? próbowa³ ktos tego? ..a mój dietetyk pozwoli³ mi spróbowaæ piæ tê wodê mimo wysokiej zawarto¶ci sodu-powiedzia³, ¿e zobaczymy jak mój organizm zareaguje na to
Edytowane przez M³ódka Czas edycji: 2010-10-13 o 20:44 |
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 68
|
dziewczyny mi wloski leca bo je zniszczylam farbowaniem i sie lamia strasznie i wypadaja
takze farbujcie z glowa.........
|
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 902
|
Jestem po 3 aplikacji wody brzozowej - i póki co pozytywnie - podczas mycia ucieka mi znacznie mniej w³osów i skóra g³owy ju¿ nie taka napiêta
![]() Jestem dobrej my¶li!
|
#2419 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
..kilka dni temu mia³am za³amanie z powodu moich w³osów
siedzia³am, szuka³am informacji ,czytaj±c, rycza³am..mama przeprowadzi³a ze mn± rozmowê i powiem Wam ¿e nie mo¿emy siê za³amywaæ! musimy myslec pozytywnie, uda nam siê pokonaæ wypadanie! ) nerwy to co¶ strasznego! ja zaczynam wyczuwaæ pod palcami nowe, ma³e igie³ki Wam te¿ tego ¿yczê************************* ************************* * Neril chyba dzia³a
|
|
|
|
#2420 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
a ja bym chcia³a szczerze ostrzec przed tym co robicie. ja te¿ walczy³am, jak wypada³y (teraz mogê powiedzieæ w ma³ych ilo¶ciach bo 200sztuk to jest nic). oczywi¶cie witaminki, wcierki, substancje od dermatologów, efekty chwilowe by³y, ale teraz z biegiem czasu jestem pewna ¿e NIC bym nie zrobi³a. bo tylko wyrz±dzi³am sobie wielk± szkodê- sama. bo wydawa³o mi siê , ¿e wy³ysieje...200 sztuk to jest naturalne nawet 300w sezonie linienia. kolejny dermatolog mnie utwierdzi w tym, bo moja skóra przyzwyczai³a siê, ¿e ci±gle jej co¶ dostarczam, nie wa¿ne ¿e ró¿ne substancje, ale ci±gle co¶ stosowa³am i teraz skóra sama nie ma bod¼ca do produkcji w³osów potrzebuje chemii, coraz mocniejszej a to jak pewnie wiecie mo¿e prowadziæ do wyniszczenia mieszków u mnie po czê¶ci to nast±pi³o a reszta mieszków jest chora. dlatego u mnie wypadanie 2 tys dziennie to jest dopiero stres. i to te¿ jest b³edne ko³o, licz±c ka¿dy w³os dodatkowo siê denerwujemy, biegamy do lekarzy to wywo³uje nieprzespane noce, irytacje a to wszystko - wypadanie w³osów. wiêc mówiê powa¿nie przemy¶lcie swoje dzia³ania racjonalnie. nie zachêcam do poddania siê bo je¶li faktycznie jest problem to trzeba co¶ robiæ, ale wszystko z umiarem. nie dajmy tym koncernom zarabiaæ takich miliardów.
pozdrowienia |
|
|
|
#2421 |
|
Raczkowanie
|
poniewa¿ subskrybujê informacje i nowo¶ci medyczne z pewnego anglojezycznego portalu to powiem, ze dostalam dzis dostêp do nowego artyku³u a raczej prezentacji z opisami o tytule "Not-to-Miss Diseases Presenting as Hair Loss: Slideshow" to jest z podpisami pod ka¿dym zdjêciem
Niestety nie moge wkleic wam tre¶ci tutaj , bo potem moge miec spore problemy , ani te¿ nie mam za bardzo czasu tego siedziec i t³umaczyæ (bo pisze pracê mgr) ale je¶li ktos jest zainteresowany niech zglosi siê na PRIV to mu udostêpniê access do tego materia³u -musimy sobie pomagaæ ![]() ----------------------------------------------------------- podpowiem tylko tyle, ¿e jak sie ma google chrome, to ono ca³kiem ³adnie t³umaczy takie teksty -nawet bior±c pod uwagê to, ¿e jest to bardzo specjalistyczny jezyk Edytowane przez M³ódka Czas edycji: 2010-10-13 o 23:16 |
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiem Wam-s± efekty i to ju¿ po tygodniu- czuje siê lepiej, nie jestem wiecznie zmêczona i w³osów wypada mniej ![]() Najpierw badania-potem suplementy. Ponadto odstawi³am wszystkie wcierki: stosuje tylko Wax L'biotica z proteinami mlecznymi. Nic wiêcej.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#2423 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 817
|
mialam problem z wypadajacymi wlosami najlepszy sposob zeby nie niszczyc wlosow i zeby mniej wypadaly to uzywac szczotki z wlosia dzika i myc jak najrzadziej wlosy np.2 razy w tygodniu
![]()
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 085
|
Cytat:
Aha i jeszcze jedno co myslicie o farbowaniu wlosow, kiedy leca one garsciami? Mialam dzis to zrobic, ale jak spojrzalam na siebie w lustrze to moje wlosy wygladaly tak zalosnie, ze zrezygnowalam :/. Z 2 str mam okropne odrosty, a cos co wyglada na moje nowe wlosy jest bardzo jasne (reszta jest brazowa) przez co wygladam jakbym w ogole nie miala wlosow w pelnych miejscach :/. Boje sie, ze jak pofarbuje to sie nasili. Z 2 strony chce pofarbowac szaponem. Moze to wzmocni wlosy.... |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=LustForLife;2266205 7]A gdzie jest taka super promocja? W ogole gdzie zaopatrujecie sie w ten krem? Wlosy wypadaja mi po odstawieniu tabletek...to juz 4 miesiac :/. Niestety nie poprawia sie, wiec wybieram sie na badania. Stosuje WAX i Skrzypovite geste wlosy- zero rezultatow. Czy po 1 opakowaniu Skrzypovity moge zamienic ja na Vitapil czy juz lepiej konsekwentnie pociagnac 2 miesiac i czekac?
/QUOTE] http://www.himalayaherbals.pl/sklep/...how=promoitems tu jest promocja
|
#2428 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 085
|
Dzieki
. Tak sie zastanawiam czy kupic czy jeszcze chwile poczekac. Ciagle wierze w to, ze wlosy same dojda do siebie. Nie chce ich przyzwyczajac do jakichs srodkow, bo boje sie, ze jak pozniej odstawie to znowu zaczna wypadac garsciami :/
|
|
|
|
#2429 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 423
|
W ramach u¶wiadamiania o ró¿norakich dzia³aniach henny
![]() =>
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
venealin
Ja nie oczekuje od henny wstrzymania wypadania, nie traktuje jej jako leku. Po prostu widzê jak zniszczone mam w³osy po tylu latach farbowania chemicznego i chcê przej¶æ na farbowanie zio³owe.
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

. Ale je¶li ma pomóc to mogê pokochaæ ten zapach