|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pytanko
Witam was drogie panie, otóż mam pytanko
Moja ukochana bardzo się stresuje ponieważ okres spóźnił jej się o dwa dni, plus do tego jest dosyć skąpy (trwa w sumie dopiero od 4 godzin więc chyba musi się rozkręcić) plus rozpoczął się normalnie czyli od cholernie dużego bólu brzucha. I teraz pytanko i oczekuje odpowiedzi aby ją uspokoić, czy to możliwe aby od choroby i dużej ilości stresu okres był z początku skąpy ? zazwyczaj miała obfity, no i raczej podczas ciąży jak jest okres to podbrzusze nie boli tak masakrycznie że przeciwbóle ledwo co pomagają. Wiem że muszę ją zaciągnąć do ginekologa (co nie będzie łatwe) ale czym może być spowodowany tak dzwiny okres ?
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pytanko
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja tu jestem spokojny
i ciąży się nie boje, tylko swą piękną chce uspokojić że niech poczeka do jutra aż się rozchula, a jeśli będzie coś nie teges to najwyżej zrobie jej test na beta htcg (chyba dobrze napisałem) no ale dzięki za odpowiedz jest ciutke spokojniejsza
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie wszystkie cykle muszą być takie same, wszystko zależy od sprzyjających sytuacji.
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No i już dzisiaj wszystko wróciło do normy ;]
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A skąd wiesz ,że w czasie ciąży i krwawienia nie boli podbrzusze ?
polecam uprawiac seks z zabezpieczeniem zamiast zasmiecac forum . |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
A skąd wiesz, czy się nie zabezpieczali?
![]() Wyczytałaś gdzieś tekst małym druczkiem czy fusy ci wywróżyły? Edytowane przez Ewelinka_00 Czas edycji: 2010-10-14 o 09:48 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ręce opadają, jak czyta się takie watki ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- On to chyba o niczym pojęcia nie ma, ani o okresie, ani o ciąży, ani o fizjologii kobiety, pffff... |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oczywiście kolejna, która boi się gina jak ognia, przecież lekarz to nie sadysta. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
To chyba dobrze, że zaniepokojony chłopak martwi się o dziewczynę :P
Lepsze to niż gdyby miał zlewać na to, co się z nią dzieje. Nie wymagajmy też, że ma się sam znać na sprawach kobiecych. A co do wizyt u gina, to jak byłam młodsza też się broniłam od wizyt ;] Swoja pierwsza odbyłam dopiero w wieku 20 lat z że tak powiem przymusu. Dla niektórych mimo wszystko dużym wyzwaniem jest pokazać się pół nago przed obcym facetem/kobietą. Edytowane przez Ewelinka_00 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:27 |
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Dajcie już mu spokój.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za długo żyję na forum żeby takich rzeczy nie wyczuwać. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Prawie jak jasnowidz, aż strach się bać, nie mówiąc, by coś napisać
Po prostu chłopak zaniepokojony, zapytał. Nie widzę, aby brał ciąże aż tak pod uwagę, bo nie panikuje jak większość nastolatków co się tu pojawia, ale jak współżyją to na pewno i to nasunęło się na myśl. Strach zawsze jest, nawet, jak ktoś się zabezpiecza ;] Edytowane przez Ewelinka_00 Czas edycji: 2010-10-14 o 14:45 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2010-10-14 o 22:55 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Tyle że swego faceta znasz, a niektóre ginekologa widza po raz pierwszy...
Jak ci się nudzi, to załóż kółko dla nastek i nawracaj je i przełamuj do wizyt u ginekologa. |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Uh... widać niektóre z pań się naprodukowały, a więc co do pytań.
1. tak zabezpieczamy się 2. Ciąży się nie boję nawet uważam że by była całkiem miłą wiadomością no ale ma ukochana tak nie uważa ![]() 3. Zastanawia mnie skąd się bierze tyle szydery co u niektórych pań...
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Lily92920 nie oceniaj wszystkich swoją miarą. Niektóre kobiety mają niestety psychiczną blokadę przed rozebraniem się nawet przed lekarzem i jest milion przyczyn tego strachu. Sama również musiałam go przezwyciężyć i naprawdę rozumiem te które jeszcze z tym zwlekają. Naturalnie muszą to zrobić i nie ma się czego bać, ale niestety niektóre odczuwają go bardziej, a niektóre mniej. I kompletnie nie rozumiem powiązania między seksem, a wizytą u lekarza...
Edytowane przez luniaska Czas edycji: 2010-10-15 o 16:34 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie rozumiem. Gorsza jest wizyta u dentysty. A u gina badanie trwa góra parę minut
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-10-15 o 16:57 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie sto razy lepsza jest wizyta u dentysty. I może to dla Ciebie śmieszne, ale naprawdę nie widzę powiązania ale może to ja jestem dziwna. Chodziło mi w zasadzie o to, że nie należy po kimś jechać tylko dlatego, że odczuwa przed czymś strach. Owszem wszystkie kobiety powinny kopnąć się w tyłek i zmusić się do tego ( i w tym się jak najbardziej zgadzam) ale nie wiem czemu większość tutaj tak strasznie ten strach potępia.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam widzę tylko jedno powiązanie, że i twój chłop i lekarz grzebią ci w dziurce
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#23 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, magiczna 18 w kalndarzu i dowodzik w rączce to nie wszystko. Trzeba mieć jeszcze coś w główce... Cytat:
HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!! Nie no, gratuluje dowcipu ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2010-10-15 o 23:34 |
||||
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!! Nie no, gratuluje dowcipu chyba się nie zrozumiałyśmy, bo chodziło mi o ogólne Twoje nastawienie na "nie" do strachu przed ginekologiem. To chyba oczywiste, że jak się rozpoczyna współżycie to co za tym idzie trzeba się udać do ginekologa i to nie podlega żadnej dyskusji. Ale to czy się z kimś uprawia seks czy nie wcale nie "ułatwia" sprawy. Jak to określiłaś: No tak, bo przed facetem dupsko ujawnić i się gzić to już się nie wstydza... A lekarza, co widzi setki "tego samego" codziennie to już tak no właśnie w tym nie widzę związku ale chyba niepotrzebna ta dyskusja, bo w zasadzie wątek dotyczył innej kwestii ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Ja tu po nikim nie jade, ani nikogo nie potępiam... Dla mnie poprostu jest śmieszne takie zaściankowe myślenie. Jakiś strach przed lekarzem... Bać to się możesz ortopedy, który składa Ci złamana ręke, albo chirurga, który zaraz rozpruje Ci brzuch na sali operacyjnej, a nie ginekologa, ktory tylko zbada, czy wszystko z Tobą w pożądku, w dodatku pomoże rozwiać jakieś wątpliwości, doradzi w sprawie antykoncepcji. Znam mase kobiet/ dziewcząt, które zwlekały z wizytą i niestety ale skonczylo się jak skonczyło. Leczą przewlekłe grzybice, cysty, zaawansowane nadżerki, jęczą po każdym stosunku z prezerwatywą, a moja przyjaciółka rodzi za miesiąc. I żekłabyś, że strach przed ginekologiem to coś, czego nie da się przezwyciężyć?! Gów** prawda, jak się ma rozum i coś niepokoi, nie chce się mieć potomka to taka wizyta jest nieunikniona. Nigdzie nic takiego nie napisałam, a jeżeli Ty nie miałaś z tym problemu to tylko Ci gratuluję odwagi i samoakceptacji. Edytowane przez luniaska Czas edycji: 2010-10-15 o 23:59 |
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą jak widzę takie stado zrzędzących, zawistnych bab zastanawia mnie gdzie ta babska solidarność o której się tak mówi
Edytowane przez Ewelinka_00 Czas edycji: 2010-10-16 o 08:20 |
|
|
|
|
|
#26 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I nie marudze wcale jak stara baba, wychowałam sie w lekarskiej rodzinie, wiem, jak ważne są regularne badania dzięki otaczającym mnie doktorom i z własnego doświadczenia. Powtarzam, nie potępiam tutaj nikogo za jego "średniowieczne poglądy". Poprostu mi się one nie podobają i mają takie prawo. To jest forum publiczne i moge tutaj napisać co chce, kiedy chce i jak chce A co do "babskiej solidarności" to nie łudź się, że wszyscy beda zawsze stać murem za czymś co ktoś powie/ napisze, zwłaszcza na tym forum. Tutaj każdy pisze co mu sie podoba i nie ma i nie bedzie nigdy mowy o jakiś solidarnosciach. Mamy głaskać po główkach dziewczyny, które robią coś, co nam sie nie podoba, co jest sprzeczne z naszym myśleniem. "Babską solidarność" możesz mieć na "wizazowych spolecznosciach", gdzie chcesz sobie pogadac o wspolnych zainteresowaniach. Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2010-10-16 o 10:00 |
||
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Ja robie to samo, pisze, bo mam do tego prawo ;]
A skoro twierdzisz, że badania sa ważne, to napisz to konkretnie, a nie "prymitywnie", obrażając niektóre dziewczyny, ze dupskiem świecić przed facetami potrafią, a przy lekarzu nie, bo to bardzo ograniczone podejście do sytuacji każdej z dziewczyn. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak piszesz, czyli naskakujesz na mnie i próbujesz coś udowadniać, co się uroiło w Twojej głowce. Prymitywne to jest Twoje myślenie i innych dziewczyn. Jesteś na tym forum od niedawna, więc może nie wiesz, że takich osób co się boją pani doktor jest na wizazu masa, a później tylko lament i kolejne bezsensowne wątki. I nie wiem z czym masz problem, czy z czytaniem, czy poprostu nie grzeszych inteligencja. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Na dzień dobry to ty w każdym temacie na wszystkich naskakujesz, a skoro wiesz lepiej/masz większe doświadczenie, to nie możesz po prostu innym wyjaśniać co i jak, tylko od razu się bulwersować?
A poza tym, tak jak pisałam, masz ograniczone podejście w tej sytuacji do strachu dziewczyn przed wizyta u ginekologa, bo napatrzyłaś się tu na 16., co się chcą kochać i uważają się za dojrzałe, a gdy przychodzi co do czego, to nie wiedza którędy do lekarza, a są dziewczyny, co naprawdę wstydzą się pokazywać innym pól nago i to leży w ich psychice, albo po prostu są jeszcze na tyle młode/nieświadome, że nie wiedzą, że regularne wizyty u ginekologa i badania są konieczne. Takim dziewczyną trzeba wyjaśniać, że lekarz nie gryzie... Tyle ode mnie, bo pewnie to, co pisze i tak do ciebie nie trafia... |
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wierz mi, że nie napatrzyłam się tutaj tylko na 16. z takim podejściem. Tak, skończ już swój beznadziejny wywód, bo nie o to Cię prosili w tym wątku. Ja niestety musiałam się wytłumaczyć, bo zostałam jak zwykle zaatakowana przez "babską solidarność"
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

i ciąży się nie boje, tylko swą piękną chce uspokojić że niech poczeka do jutra aż się rozchula, a jeśli będzie coś nie teges to najwyżej zrobie jej test na beta htcg (chyba dobrze napisałem) no ale dzięki za odpowiedz jest ciutke spokojniejsza
. Nie wszystkie cykle muszą być takie same, wszystko zależy od sprzyjających sytuacji.

dla mnie sto razy lepsza jest wizyta u dentysty.