Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 09:11   #1831
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

a mnie nadal cos napina sie brzuch

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:24   #1832
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

aaaa zapomniałam napisać Ishka ślicznego masz synka

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

ale mnie mała skopała po żebrach

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:25   #1833
mallinka
Zadomowienie

Apolonia pokaż zdjęcia skóry

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:28   #1834
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dzien dobry.

Ale dzisiaj fajnie sobie pospałam Dobrze ze tel ustawiłam na 9 to zadzwonił bo spałabym jeszcze a za obiad sie musze brac niedługo. Wstałam do wc tylko o 5 jak tż wstawał wiec noc zaliczam do udanych... Oby więcej takich było co mało w to wierze...

Tak sie dziewczyny zastanawiam jakie te ciuszki wziasc dla maluszka na wyjscie ze szpitala... ??? Napiszcie co i ile dokładnie wy bierzecie to od razu zapisałabym sobie bo nie mam pojecia...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:31   #1835
kliwia
Zakorzenienie

patrycja ja na wyjscie ze szpitala przygotowalam sobie bawelnianego pajaca, na to takiego cienkiego polarowego pajaca, czapeczke bawelniana - bo nei wiem czy bede meic juz ciepla zimowa na stanie - w razie co zaloze dwie bawelniane, albo mam taka polarowa, ale moze byc za duza. Do tego niedrapki i papucie - bo mam kombinezon z odpinanymi rekawiczkami i stopami, przez ktore neizle wieje. I w ogole jak patrze na te maluchy co dziewczyny rodza, to moj kombinezon jest ogromny haha
Kombinezon i kocyk. i wsio.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:39   #1836
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry

Oj sama jestem ciekawa co która z was zabiera na wyjście ze szpitala dla maleństwa

Ja zaraz z mężem wybywamy na zakupy, korzystamy z jego wolnego dnia w pracy mam nadzieje, ze uda mi sie znaleźć jakiś dobry biustonosz do karmienia.

U mnie rano tj. 7:00 na zewnątrz było -2 stopnie
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:44   #1837
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
patrycja ja na wyjscie ze szpitala przygotowalam sobie bawelnianego pajaca, na to takiego cienkiego polarowego pajaca, czapeczke bawelniana - bo nei wiem czy bede meic juz ciepla zimowa na stanie - w razie co zaloze dwie bawelniane, albo mam taka polarowa, ale moze byc za duza. Do tego niedrapki i papucie - bo mam kombinezon z odpinanymi rekawiczkami i stopami, przez ktore neizle wieje. I w ogole jak patrze na te maluchy co dziewczyny rodza, to moj kombinezon jest ogromny haha
Kombinezon i kocyk. i wsio.

No kombinezon też wydaje mi sie najlepszy jak na grudzien i też chyba jednak musze sie w niego zaopatrzyć bo ja mam tylko ten śpiworek wiec bym musiała grubiej dziecko ubrać... Ale jedziemy z tż dzisiaj na zakupy to mam nadzieje ze gdzies znajde ten kombinezon w rozsądnej cenie... A jaki rozmiar kupić najlepiej????????? 62??? 68???? czy większy??
Stary 2010-10-14, 09:47   #1838
kliwia
Zakorzenienie

patrycja nie wiem jaki rozmiar, bo nei wiem jaki moj ma rozmiar bo dostalam. Ale tak by na cala zime starczyl to dziewczyny chyba 62 kupuja
Stary 2010-10-14, 09:50   #1839
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
czy u Was kurierzy też tak późno przychodzą? myślałam że pracują do 18stej
do mnie kurier przychodzi przed 18, tylko raz się zdarzyło po 21 ale wpierw zadzwonił na komórkę, czy może przyjechać tak późno. Jak przyjechał, to z nim zagadałam, że nie wiedziałam, że tak późno jeszcze pracują, a on mi odpowiedział, że tak późno doręczają, jak w ciągu dnia np nikogo w domu nie było i nie mogli doręczyć przez to. Akurat u mnie to by się zgadzało, bo wtedy nie było mnie w ciągu dnia w domu

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie będą spać wasze maleństwa ? w łóżeczkach ?
bo wczoraj miałam długi wykład od mojej kochanej teściowej, że w łóżeczku to absolutnie nie nie nie !!! bo zima będzie i zmarznie dziecko i koniecznie musimy kupić kołyskę -tłumaczę jej, że chyba nie kupimy bo kosztuje ponad 300 zł i starczy na pół roku i wolimy monitor oddechu-chyba nie wie co to jest ale już jej nie tłumaczyłam tego -a ona dalej swoje (a na te 300 zł powiedziała, że to przecież żadne pieniądze! a dla nas to dużo ale ona nie ma o tym pojęcia)
a najbardziej to jej chodzi o to, że jej starszy synuś miał taką kołyskę a że on robi wszystko najlepiej na świecie to młodszy (czyli mój tż) ma robić tak samo - wszystko inne jest źle
taaaa, tesciowa i jej mądrości..... akurat moja córcia bedzie spać w koszyku wiklinowym przez pierwsze miesiące, z nami w sypialni. Ale kosz dostaliśmy od tesciów, tak to by mi zal było wydawać kilka stów na coś co się przyda tylko na parę miesięcy. Także nie przejmuj się takim gadaniem jak byś miała kołyskę, to teściowa pewnie znalazla by co innego do "doradzenia"
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
a jak wasze nocki?
Pelnia, uważaj na siebie, bo coś chorowita jesteś u mnie nocki różnie, głównie dziwne sny i chodzenie kilka razy do wc, a potemw dzień to odsypiam

a dziś o 11 przychodzi do mnie kuzynka na kawę i ploteczki fajnie, trochę się "odhamię" bo ile można siedzieć w domu, sprzątać, prac i gotować no i na wizazu siedzieć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:51   #1840
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
patrycja nie wiem jaki rozmiar, bo nei wiem jaki moj ma rozmiar bo dostalam. Ale tak by na cala zime starczyl to dziewczyny chyba 62 kupuja
No tak myslalam wlasnie nad rozmiarem 62 ale porównam 62 i 68 czy duzo sie rózni bo kazda rozmiarówka tez jest inna... Pokaze fajny kombinezonik co oglądałam na all ale nie wydaje mi sie on za ciepły?? http://allegro.pl/cieplutki-kombinez...259871870.html
Stary 2010-10-14, 09:53   #1841
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzień dobry mamusie

Ja jak zwykle wstałam rano, ale musiałam jeszcze dospać

Co do spania - mój synek będzie spał w łóżeczku... Na pewno nie zmarznie jak będzie dobrze okryty, a do tego nie mam zamiaru przegrzewać mieszkania - tak jak do tej pory będzie koło 19 stopni... Malucha nie można przegrzewać bo potem będzie chorował...
A do tego mój smyk będzie spał w śpiworku uszytym przez babcię Bo kołderkę to się boję, że będzie rozkopywał, a tak będzie miał zawsze tak samo Tylko, że wszędzie są śpiworki bez rączek, a moja mama mi uszyje taki jak dla mnie i braci szyła, że rączki też będą schowane.

Pelnia uważaj na siebie kobietko Może zadzwoń do lekarza jak tak źle się czujesz? Bo czasem na lek można tak reagować i trzeba by zmienić?

Ja nie wiem w czym zabiorę synka ze szpitala bo czekam aż mama wróci, bo głównie ona się zajmuje zaopatrzeniem wnuka w ciuszki Ale na wierzch mam dla niego kombinezonik i czapeczka i oczywiście do tego.

Kurczę ja Wam zazdroszczę tego kopania maluchów Mój to jest coraz bardziej leniwy pod tym względem Wczoraj się przestraszyłam nawet, bo nie kopał, ale później trochę pokopał... Mama mi mówi, że mam się nie martwić, bo on może to mieć po TŻ, który był wręcz nienaturalnie spokojnym dzieckiem, ale jutro będę u lekarza to się go dopytam i poproszę, żeby wszystko posprawdzał... Bo mały kopie mnie właściwie tylko kiedy leżę a i to nie za dużo też
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:53   #1842
kliwia
Zakorzenienie

patrycja nie jest za cieply. nimowlak spi w wozku, nei chodzi wiec musi miec cieplo. My chodzimy to nam ciut cieplej a pod kurtke zimowa zakladamy jeszcze sweter przeciez
Stary 2010-10-14, 09:56   #1843
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
patrycja nie jest za cieply. nimowlak spi w wozku, nei chodzi wiec musi miec cieplo. My chodzimy to nam ciut cieplej a pod kurtke zimowa zakladamy jeszcze sweter przeciez

Tak własnie myslalam ze za ciepły to on nie jest bo i cena bardzo niska jak na kombinezon... A Ty jaki masz?? Wkleisz foteczke??

Stresujesz się już troszke tak poza tym?? Bo ja dzien w dzien myśle jak to wszystko bedzie...
Stary 2010-10-14, 10:00   #1844
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

obudziłam się w nocy o 4 i zasnąć nie mogłam ale przed 6 jakimś cudem zamknęło mi się oko i spałam do 9

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ zapytał mnie, kiedy zamierzam urodzić???

hehhehe zamiary zamiarami, a co Mlody zdecyduje to ja też bym chciała wiedzieć
z takim pytaniem to chyyba do jasnowidza albo wróżki

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie będą spać wasze maleństwa ? w łóżeczkach ?
bo wczoraj miałam długi wykład od mojej kochanej teściowej, że w łóżeczku to absolutnie nie nie nie !!! bo zima będzie i zmarznie dziecko i koniecznie musimy kupić kołyskę -tłumaczę jej, że chyba nie kupimy bo kosztuje ponad 300 zł i starczy na pół roku i wolimy monitor oddechu-chyba nie wie co to jest ale już jej nie tłumaczyłam tego -a ona dalej swoje (a na te 300 zł powiedziała, że to przecież żadne pieniądze! a dla nas to dużo ale ona nie ma o tym pojęcia)
a najbardziej to jej chodzi o to, że jej starszy synuś miał taką kołyskę a że on robi wszystko najlepiej na świecie to młodszy (czyli mój tż) ma robić tak samo - wszystko inne jest źle
nie słuchaj teściowej jaka jest różnica w zmarźnięciu w łóżeczku a w kołysce dla mnie żadna
ja planuję kłaść do łóżeczka, które będzie stało w sypialni, ale nie wiem jak będzie później

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
idę dzisiaj na wizytę do GINA ! Proszę o kciukaski
proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Tak sie dziewczyny zastanawiam jakie te ciuszki wziasc dla maluszka na wyjscie ze szpitala... ??? Napiszcie co i ile dokładnie wy bierzecie to od razu zapisałabym sobie bo nie mam pojecia...
ja to myślałam, żeby ubrać tak: kaftanik, pajac bawełniany, pajac welurkowy (chyba że zdobędę jakiś gruby pajacyk welurowy bądź polarowy, to wtedy bez bawełnianego), skarpetochy, czapa, kombinezon, a na fotelik kocyk

ja mam kombinezon na 56, a drugi będę mieć chyba na 62

byłam wczoraj w kinie na "Ślubach panieńskich" - moja opinia jest taka: kto ma kupione bilety niech je jak najszybciej odsprzeda

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:02   #1845
kliwia
Zakorzenienie

patrycja chodzilo mi o to ze nie jest za cieply - czyli w sam raz haha przynajmniej na taki wyglada

Czy sie stresuje, troche, ale to takie obawy chyba normlane. Czy sobie pporadze itp.
Nie analizuje kazdej sytuacji jaka moze sie przydazyc bo bym osiwiala.

ja mam taki. :
Stary 2010-10-14, 10:08   #1846
kretencja
Zakorzenienie

Mam kombinezon o podobnej konstrukcji jak kliwia
Rozmiar 62/68.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:08   #1847
79 Marta
Wtajemniczenie

ja mam coś takiego
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...268449422.html
Stary 2010-10-14, 10:10   #1848
mallinka
Zadomowienie

U mnie szpital zapewnia ubranka na wyjście Maluszka więc o nic się nie muszę martwic co najwyżej śpiworek wezmę, bo nie wiem jak w tym rożku co oni dają przypiąć dziecko w foteliku-najwyżej to zamienię

A ja właśnie zabrałam się za szukanie kompletu pościeli z ochraniaczem do łóżeczka na allegro jutro spodziewam się przelewu...

Stary 2010-10-14, 10:14   #1849
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
De,moja matka ostatnio zadzwonila do mnie do szpitala i zaczela najezdzac na tzta ze pewnie on mnie zdradza,bo slubu nie chce brac
Ja sie do swojej nie oddzywam i ona do mnie tez wiec mam spokoj. Mialam dosc telefonow, ktore zawsze konczyly sie klotnia, ze wszystko jest moja wina.
Tz na facebooku napisal, ze jestem w szpitalu i tylko napisali,ze mam na siebie uwazac. Nawet nie spytali, co mi jest i czy trzeba w czyms pomoc. Kit im w oko. Cala rodzina, wiec siostra, rodzice i dwoch braci wogole sie nie interesuja, trudno.

Niedobrze mi jakoschyba powinnam brac magnez po sniadaniu a nie przed. Nie moge tez siedziec przy kompie za dlugo, bo pojawiaja sie problemy z oddychaniem, musze sie polozyc. Ale jestem juz po kapieli, smarowanku olejkami i siedze w szlafroku przed kompem Musze jeszcze isc na poczte i na zakupy ale srednio mam ochote.

Co do tesciowych- moi zawsze musza palnac cos w stylu- za ich czasow nie bylo i dzieci sie wychowaly wiec to zbedny gadzet. brrr

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-14 o 10:17
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:16   #1850
kretencja
Zakorzenienie

De, a Ty nie powinnaś w łóżeczku leżeć?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:18   #1851
EdziaO
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!

pisze mało bo nie mam czasu.
W niedzielę wujo przywiózł do teściów 6-tygodniowego bernardyna!Z zaskoczenia, nie wiedząc kiedy się urodził, czy był odrobaczony, czy miał jakieś szczepnia, jak go karmić no nic zupełnieDodam że wujo psów nie lubi, nie zajmuje się nim. po prostu postawił go i sobie poszedł. No i co stanęliśmy przed faktem, że jest mały bernardyn. Teściowie ogólnie kochają zwierzaki, w lutym zdechł ukochany owczarek i nie byli gotowi na następnego zwierzaka. Ale jak juz jest to przeceiż go nie wyrzucą. I stanęło na tym, że wszyscy muszą iść do pracy więc ja z nim siedzę w tym czasie.
Pies jest kochany, ale wiadomo-bernardyn w domu!!!Przez 3 miesiące nie można go wymeldować do budy, a później będą mrozy. ogólnie wszystko zasikane, mały potrzebuje ruchu, uwagi. Cudny jest, ale nienawidzę po prostu po tysiąckroć jak ludzie biorą zwierzęta od tak ja rzeczy, zupełnie się nie zastanawiają nad konsekwencjami. Przecież to nie jest jamnik. Nie ma dla niego wystarczająco dużej budy, nie ma kojca, bo to co jest jest za małe. Nie wiedzieliśmy czym go karmićDo tego takiego psa nie bierze się na zimę bo w największe mrozy uczyć go mieszkania w budzie???A to nie jest piesek pokojowy-to będzie wielki pies!
I wczoraj pies gorzej się poczuł, więc wzięliśmy od wuja samochód, pieniądze i pojechaliśmy do całodobowej kliniki dla zwierząt. Oczywiście robakiWeterynarz już zasugerował, że pewnie się pozarażaliśmy przez te dni i trzeba się odrobaczyć. Ale mi w ciąży nie wolnoOgólnie jestem zał na sytuację, na wuja oczywiście nie na psa.
Piesek jest fajny, pocieszny i kochany, ale ludzie robią takim bezmyślnym zachowaniem krzywdę. Do tego za wcześnie zabrał go od mamy

i to co na szybko wypatrzyłam-ISHKA gratulacje

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:22   #1852
rptrbj1978
Rozeznanie

a u mnie w brzuszku 102 cm waga 62,4 kg praiwie 13 kg na plusie.
De wspólczuje tez by mi sie chyba nie chciało gadac. Na szczescie masz oparcie w mezu.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-14 o 10:28
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:30   #1853
De28
Wtajemniczenie

kretencja- moge sie ruszac ale wszystko mam robic baaardzo powoli i piano..niczego nie dzwigac itp. Zakupki tyou serek riccota i szalwia, udzwigne

Bernardyna?To na pewno bernardyn?Troche w to watpie, moze jakis mix? Nie wazne,6 tygodni to on z mama powinien byc. Poza tym zaszczepiony i odrobaczony,takie male szybko odchodza na nosowke. Ale ludzie sa nieodpowiedzialni I co teraz z nim zrobisz?

Daniel

Christian
Stary 2010-10-14, 10:34   #1854
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
U mnie juz 35 tydzien leci.
Aneka chciałabyś.....Tobie leci 36 tydzień :P .....
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:34   #1855
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
a jak wasze nocki?
Dzień dobry

w sumie dobrze poza tym że Tż z domu wywaliłam, bo mnie zdradził (sen), w nocy się budzę (jawa) a on w naszym łóżku taka zła byłam, bo myślę śuper nie miał gdzie spać i wrócił bez słowa. A z rana się budzę i dotarło do mnie, że to mi się śniło

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:39   #1856
KarolinaB
Raczkowanie

Paulinka2 za wizyte i gina !!

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

pisze mało bo nie mam czasu.
W niedzielę wujo przywiózł do teściów 6-tygodniowego bernardyna!Z zaskoczenia, nie wiedząc kiedy się urodził, czy był odrobaczony, czy miał jakieś szczepnia, jak go karmić no nic zupełnieDodam że wujo psów nie lubi, nie zajmuje się nim. po prostu postawił go i sobie poszedł. No i co stanęliśmy przed faktem, że jest mały bernardyn. Teściowie ogólnie kochają zwierzaki, w lutym zdechł ukochany owczarek i nie byli gotowi na następnego zwierzaka. Ale jak juz jest to przeceiż go nie wyrzucą. I stanęło na tym, że wszyscy muszą iść do pracy więc ja z nim siedzę w tym czasie.
Pies jest kochany, ale wiadomo-bernardyn w domu!!!Przez 3 miesiące nie można go wymeldować do budy, a później będą mrozy. ogólnie wszystko zasikane, mały potrzebuje ruchu, uwagi. Cudny jest, ale nienawidzę po prostu po tysiąckroć jak ludzie biorą zwierzęta od tak ja rzeczy, zupełnie się nie zastanawiają nad konsekwencjami. Przecież to nie jest jamnik. Nie ma dla niego wystarczająco dużej budy, nie ma kojca, bo to co jest jest za małe. Nie wiedzieliśmy czym go karmićDo tego takiego psa nie bierze się na zimę bo w największe mrozy uczyć go mieszkania w budzie???A to nie jest piesek pokojowy-to będzie wielki pies!
I wczoraj pies gorzej się poczuł, więc wzięliśmy od wuja samochód, pieniądze i pojechaliśmy do całodobowej kliniki dla zwierząt. Oczywiście robakiWeterynarz już zasugerował, że pewnie się pozarażaliśmy przez te dni i trzeba się odrobaczyć. Ale mi w ciąży nie wolnoOgólnie jestem zał na sytuację, na wuja oczywiście nie na psa.
Piesek jest fajny, pocieszny i kochany, ale ludzie robią takim bezmyślnym zachowaniem krzywdę. Do tego za wcześnie zabrał go od mamy

i to co na szybko wypatrzyłam-ISHKA gratulacje
Edzia - ja też miałam bernardyna, rodzice nadal mają, to już nasz 3 pies tej rasy i powiem ci, że mimo, że młody, to polecam, radzę i co tam jeszcze, przyzwyczajaj go od razu do dworu. Pies tej rasy nie jest stworzeniem cieplolubnym, na dworze w tej temperaturze poczuje sie lepiej, nie sugeruj sie, że może futerka ma za mało... nie, nie, nie.
Mimo, że rodzice mają dom na wsi i miejsca w nim sporo, to bernardyny nie są psami domowymy. Naprawdę, jeżeli możesz, to wypuszczaj go na dwór, jeżeli macie ogród, on sie wyhasa, bo ruchu potrzebuje sporo, temperatura sposowuje, że lepiej sie poczuje, no i futerko mu bedzie sie wytwarzało takie ładne zimowe.
Wiem z doświadczenia, że trzymanie bernardyna w domu nie jest wskazane, co potwierdza mój wujek weterynarz.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:40   #1857
mallinka
Zadomowienie

Dziewczyny, ta pościel z baby raj jest dobra gatunkowo? i jakiej wysokości jest ochraniacz? opuszcza się go razem z opuszczaniem poziomu łóżeczka?
z góry dziękuję za informacje

Stary 2010-10-14, 10:42   #1858
kliwia
Zakorzenienie

malinka bawelna od baby raj jest dosc cienko tkana.
A ochraniacz, chyba kazdy mozna opuscic, przeciez sie je na troczki wiaze. Co do wysokosci nie pomoge, bo jestem w pracy, a w domu zapakowany gleboko w kartonie.
Stary 2010-10-14, 10:44   #1859
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kretencja- moge sie ruszac ale wszystko mam robic baaardzo powoli i piano..niczego nie dzwigac itp. Zakupki tyou serek riccota i szalwia, udzwigne

Bernardyna?To na pewno bernardyn?Troche w to watpie, moze jakis mix? Nie wazne,6 tygodni to on z mama powinien byc. Poza tym zaszczepiony i odrobaczony,takie male szybko odchodza na nosowke. Ale ludzie sa nieodpowiedzialni I co teraz z nim zrobisz?
nie mam pojęcia ale myślę, że mieszaniec bo zapłacił za niego 200 zł więc za mało na takiego prawdziwego. Ale szczerze mam nadzieję, że mieszaniec, może będzie trochę mniejszy i odporniejszy niż rasowiec. Rodzice podobno duziwujo oczywiście nic n ie wieZawiózł go do wiejskiego weterynarza i ten go zaszczepił. Wczoraj pojechaliśmy do kliniki całodobowej bo dostał mega robale w kupie. Okazało się, że wszystko bez sensu. najpierw powinien być odrobaczony, później zaszczepiony. Do tego w ciągu pierwszego tygodnia psa się nie szczepi bo ze stresu i tak ma obniżoną odporność, a szczepionka dodatkowo obniża. I generalnie przed odrobaczeniem jest nieskuteczna. babka dała mu pierwsze odrobaczenie, dała nam startera royala dla niego, powiedziała jak go karmić, że ma nie wychodzić teraz z domu bo wszystkie wirusy wyłapie. I siedzimy sobie we dwójkę. Bawię się z nim, przytulam bo jak chce spać to się tuli, sprzątam miliony mokrych plam i przekonuję do jedzenia nowej karmy. Witaminy wypluwa oczywiście. I się wkurzam bo wujo jeszcze wpadł na pomysł,.że może póki nie pracuje to bernardyn zamieszka w naszej kawalerce!!!!!!!!!:m ur:Świetny pomysł-bernardyn, dwie osoby dorosłe i dziecko na 23m. Dobrze że nie powiedział tego do mnie tylko do mojej szwagierki. No generalnie ciężko będzie, bo on teraz nie może wychodzić, wszyscy pracują, a jak już będzie można go przyzwyczając do budy i działki to będzie środek zimy i mrozy. na dwór za zimno, na dom znowu będzie mu za ciasno. latem byłaby zupełnie inna sprawa. A wujo udaje, że psa nie widzi-kiełbasy mu dajcie powiedział
Nic o nim nie wiedział, ani czy był odrobaczany(najpierw mówił, że był później że nie), ani czym go żywić, ani ile dokładnie ma tygodni, a ni nie ma numeru telefonu do hodowcy. jestem naprawdę zła. Niczym się nie zainteresuje, jakby zdechł to też byłoby mu obojętne.
Piesek jest kochany i na pewno wyrośnie na super przyjaciela domu, ale tak się po prostu nie robito nie jest zabawka

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:45   #1860
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

w sumie dobrze poza tym że Tż z domu wywaliłam, bo mnie zdradził (sen), w nocy się budzę (jawa) a on w naszym łóżku taka zła byłam, bo myślę śuper nie miał gdzie spać i wrócił bez słowa. A z rana się budzę i dotarło do mnie, że to mi się śniło
Tez mi sie dzis snilo, ze maz mnie zdradzil Coraz glupsze mam te sny. Zostalam sama z synem, bo nie zamierzalam byc z mezem po zdradzie. No normalnie paranoja te sny. Zapomnialam wam powiedziec, ale mam zakaz seksu, przynajmniej do 36 tygodnia. Zakaz orgazmu rowniez. Dla mnie to poprostu tragedia No ale dla syneczka wszystko.

Daniel

Christian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości