|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:)
Cytat:
I jeszcze na walkę z cellulitem warto dolać parę kropelek olejku z grejpfruta.
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Aleks a ja pytałam mamy o "firmę w firmie" i mówi, że generalnie to jest rozwiązanie korzystniejsze dla Twojego szefa niż dla Ciebie - ona wyboru nie miała :/ Szef w tym momencie ponosi mniejsze koszty, a Tobie dochodzi szarpanie się z ubezpieczeniem, składkami i całym szajsem...
Mówi, że pierwsze i najważniejsze w takim momencie to spisanie z szefem umowy współpracy, w której będą jasno wyszczególnione wszystkie warunki - choćby i urlopy - mama mówi, że niektórzy o to nie zadbali i teraz nie ma, że boli - urlopu nie będzie i koniec. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepnym razem bedzie lepiej, a jak nie to kolejnym,.... az w koncu zdasz - po moich doswiadczeniach wiem, ze duzo zalezy od egzaminatora a nie od umiejestnosci Cytat:
ofkors A ja dzis ide po moja nedzna wyplate ze stazu - i musze w tym celu udac sie do UP bo w jeleniej nie wysylaja na konto
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W umowie muszą być też zawarte warunki ewentualnego wypowiedzenia, a ponoć ludzie często o tym zapominają,... Moja mama nie miała wyjścia - zatrudnienie było możliwe tylko na takich zasadach, ale sama mówi, że gdyby mogła wybierać to z chęcią pracowałaby na normalnym etacie. |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego to nawet niegłupie płacić najmniejszy możliwy ZUS. Pod warunkiem oczywiście, że się myśli o przyszłości i coś odkłada
![]() ZUS to złodzieje - mój ojciec (emeryt) pracuje jako nauczyciel zawodu i w składce zusowskiej musi opłacać rentowe. Po kiego grzyba, skoro będąc emerytem nigdy tej renty nie dostanie ?! |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony jak mlodzi ludzie sa czesto zmueszeni do brania kredytow mieszkaniowych na praktycznie cale swoje zycie zawodowe i jeszcze mieli by odkladac na emeryture to tez nie jest to takie proste....
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Poluś jeden komentarz mam "egzaminator ham!"
![]() następnym razem trafisz na człowieka i zdasz żebym ja trafiła na normalnego człowieka łudzę się że wybierze mi łatwą trasę i szeroką drogę na manewry bo będzie chciał skończyć szybko żeby mieć weekend i że nie będzie się w związku z tym bardzo czepiał nadzieja matką głupich
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te kredyty to... mamy chrześniak, ten co niedawno się ożenił wziął kredyt na mieszkanie na 30 lat bodajże. Sam ma 30 w tej chwili ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- "sędzia kalosz"!
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Ano odkładać na emeryturę powinno się. Tylko z czego? Wynajem mieszkania czy rata kredytu są tak wysokie, że ledwo starcza na życie więc większość ludzi nie ma jak myśleć o oszczędzaniu na emeryturę. Niestety.
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Frezyjko ta suknia jest Przepiekna!! Kawka ale niespodzianka Gratuluje z calego serca! najbardziej mnie ucieszyło,że w końcu wyznał Ci MiłośćGlenia Tobie również gratuluje przeczuwałam coś,że TO sie stanie TAM![]() ciesze sie bardzo już nie poczekasz ze mną do milionowej cześci ![]() Aleks, Medeline ![]() Hawwa nr 5 mi sie podoba ale szukałabym coś dalej ![]() A na spotkaniu z M. było bardzo sympatycznie ![]() kupiliśmy sobie chipsy,picie i poszliśmy sie przejść M. chciał iść do mnie posiedzieć ale ,że nie uprzedził to nie posprzątałam w pokoju i lipa,ale być może w niedziele posiedzimy u mnie (ojj chciałabym ) bo troche zimno na spacerowanie po nocach. I najlepsze na koniec jeszcze zadzwonił do mnie z pracy i jak konczyliśmy rozmowe to powiedział "Ok Madziuś ja już kończe "(tak mówił jak byliśmy razem) bo wcześniej tylko mówił "Magda" i ja do niego czy wie co powiedział to sie zaśmiał i odpowiedział,że mu sie wymskneło ale czas zleciał Nam bardzo szybko a teraz musze czekać do niedzieli
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
w oryginale było
"kierowca ham!" bo to z "13-go Posterunku" z odcinka "przepraszam czy to tramwaj?"
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dzisiaj mały piątek
![]() Frezi ja będę na Twoim ślubie, czy sobie tego życzysz czy nie A w którym Kościele masz uroczystość?Hawwa myślę, że żadna z powyższych sukni nie ma tego WOW. Masz figurę kolumny i powinnaś wybrać coś, co podkleśli talię, a w tych sukienkach wyglądasz jakoś nijako. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Mam meeting z djem dzisiaj po południu
![]() W ogóle poszperałam ( ) i znalazłam, że gość jest młodszy ode mnie |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
hej Wam
![]() kaweczko gratuluję ![]() frezi również gratuluję, ale długo szybciej kupiłaś, nie boisz się, że się odwidzi tak czy tak bardzo ładna, ciekawe jak wygląda na Tobie tylko tren bym wytrzasła, bo wg mnie suknie z trenem są jeszcze bardziej niepraktyczne niż suknia ślubna sama w sobie ![]() poleczko przykro mi, ja też uważam, że zatoczka to złooooo ![]() Ode mnie tyle, że cudnie być żoną mojego kochanego męża
|
|
|
|
#3527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Suknia ślubna nie ma być praktyczna. Ona ma być zjawiskowa
|
|||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Claris śniłaś mi się..znowu. Ale to nie był fajny sen.
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Podjęłam przed chwilą decyzję. etat albo nic. Ja się nie znam na przepisach, zapominam czasem o jakiś formalnościach i póki to dot zapłacenia rachunku za komórkę to ok, ale jak przoczę coś prowadząc działalność to skarbówka mnie może zniszczyć. Działalność to brak płatnego urlopu, masa dodatkowej roboty z papierami, jakbym zaszła w ciążę to z etatu nie można wyrzucić a umowe o współpracy mozna rozwiązać... Poza tym zwyczajnie się boję. Ja tam lubię spokój. Tak więc umowa o pracę albo papa.
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- e tam. ma być wygodna żebym mogła sie czuć swobodnie i bawić na własnym weselu a nie męczyć i czekać aż się skończy i pozbędę się ciężaru. |
|
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byle wytrzymać do wybudowania Waszego domku wtedy pójdziecie na swoje ![]() Cytat:
Polka nie martw sie, zdasz nastepnym razem
|
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
było mi wszystko jedno, bo jak potem jeszcze przed zakupem oglądałam inne, to już żadna mi się nie podobała ja w swojej nie mogłam wytrzymać na weselu i chciałam żeby już był koniec, mimo, ze była lekka, to co by dopiero z trenem było, jeszcze gdyby podpięcie było nie takie i by się odczepiał tren to nie dla mnie ![]() lol a jaki
|
||
|
|
|
#3532 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to powodzenia tam na spotkaniu ![]() Cytat:
ooo wlasnie - dokladnie tak
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jest dla mnie wygodna - swoją drogą nigdy bym nie przypuszczała, że taki kawał materiału waży tak mało Bawić też się zamierzam dobrze, a przynajmniej po wszystkim mąż będzie miał frajdę wydobywając mnie z tego wszystkiego ![]() P. się dopytywał ostatnio czy pod spódnicą będę miała tyle miejsca, żeby mógł się tam schować NK mówi, że 20 |
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
dubel.
Edytowane przez Claris Czas edycji: 2010-10-14 o 10:47 |
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis no układa sie
jeszcze wczoraj był taki miły dla mnie )---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
ee to młoda dupka
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Szłyśmy przez miasto i spotkałyśmy Twojego Męża z jakąś babą. Ale M. wcale nie wyglądał jak M. Był grubym niskim blondynem, a ta laska była od niego wyższa, 2 razy grubsza i miała tłuste rudo-blond włosy spięte w kucyk. Generalnie wyglądała jak margines No i Ten niby Twój mąż powiedział, że od dzisiaj mieszka z tą babą, bo Ty jesteś zbyt spięta w łóżku, na co Miss Koziej Wólki wypaliła: "Ja mu przynajmniej pozwalam gzrebać w odbycie! "
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-10-14 o 10:55 |
||
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie odkładam po 10 zł miesięcznie na książeczkę mieszkaniową i już się jakaś sumka uzbierała. Ciekawe czy będzie można to kiedyś wyciągnąć np. na wymianę okien albo kaloryferów - moja mama coś mówiła, że na remonty też można, ale nie zawsze i nie wszystko Zwłaszcza kaloryfery, bo u P. w mieszkaniu są takie żeberkowe jeszcze.---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Ja ma takie nocne jazdy tylko jak się napiję Gripexu
|
||
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no sen pierwsza klasa
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale potem B. i mój brat mnie obudzili śmiechem, bo poddobno przez sen majaczyłam o jakimś hipopotamie, z którym wybraliśmy się na wycieczkę. |
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi a może Ty coś bierzesz??
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

nie dość, że skóra gładka jak pupcia niemowlaczka to jeszcze pięknie pachnie, a kawa ma działanie antycellulitowe - kofeina znaczy się 

nastepnym razem bedzie lepiej, a jak nie to kolejnym,.... az w koncu zdasz - po moich doswiadczeniach wiem, ze duzo zalezy od egzaminatora a nie od umiejestnosci
Żebym kolejności czynności nie pomyliła sobie i wszystkie wartości umiała bezbłędnie napisać

najbardziej mnie ucieszyło,że w końcu wyznał Ci Miłość
tak czy tak bardzo ładna, ciekawe jak wygląda na Tobie
Zwłaszcza kaloryfery, bo u P. w mieszkaniu są takie żeberkowe jeszcze.