I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 09:39   #3511
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:)

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość

A ja proponuję kawę sypaną zamiast soli i cukru nie dość, że skóra gładka jak pupcia niemowlaczka to jeszcze pięknie pachnie, a kawa ma działanie antycellulitowe - kofeina znaczy się
Jak się ponacieram takim peelingiem to mi się później balsamy do ciała ślizgają po skórze
Też go robiłam... Ale najlepiej wygląda łazienka po jego użyciu.
I jeszcze na walkę z cellulitem warto dolać parę kropelek olejku z grejpfruta.
Stary 2010-10-14, 09:41   #3512
raingirl
Zakorzenienie

Aleks a ja pytałam mamy o "firmę w firmie" i mówi, że generalnie to jest rozwiązanie korzystniejsze dla Twojego szefa niż dla Ciebie - ona wyboru nie miała :/ Szef w tym momencie ponosi mniejsze koszty, a Tobie dochodzi szarpanie się z ubezpieczeniem, składkami i całym szajsem...
Mówi, że pierwsze i najważniejsze w takim momencie to spisanie z szefem umowy współpracy, w której będą jasno wyszczególnione wszystkie warunki - choćby i urlopy - mama mówi, że niektórzy o to nie zadbali i teraz nie ma, że boli - urlopu nie będzie i koniec.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Też go robiłam... Ale najlepiej wygląda łazienka po jego użyciu.
I jeszcze na walkę z cellulitem warto dolać parę kropelek olejku z grejpfruta.
Ja to robię pod prysznicem i jakiegoś wielkiego sprzątania z tej okazji nie muszę robić
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:45   #3513
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleks a ja pytałam mamy o "firmę w firmie" i mówi, że generalnie to jest rozwiązanie korzystniejsze dla Twojego szefa niż dla Ciebie - ona wyboru nie miała :/ Szef w tym momencie ponosi mniejsze koszty, a Tobie dochodzi szarpanie się z ubezpieczeniem, składkami i całym szajsem...
Mówi, że pierwsze i najważniejsze w takim momencie to spisanie z szefem umowy współpracy, w której będą jasno wyszczególnione wszystkie warunki - choćby i urlopy - mama mówi, że niektórzy o to nie zadbali i teraz nie ma, że boli - urlopu nie będzie i koniec.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Ja to robię pod prysznicem i jakiegoś wielkiego sprzątania z tej okazji nie muszę robić
dzięki Rain No wąłśnie wiem że wtedy trzeba myślęć samemu o składkach, księgowości itd, nie ma płatnego L4 i jest problem z urlopem. Wiadomo umowa o współpracy najważnijesza. Miałam nadzieję, ze finansowo można by na tym lepiej wychodzić ale skoro niezbyt to nie będę się pchała w taki układ.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:53   #3514
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez polka764 Pokaż wiadomość

prawko oblałam w 25 minucie na parkowaniu tylem w zatoczce, np ciaśniejszej dziury już mi nie mógł wyszukać....a niech spada
nastepnym razem bedzie lepiej, a jak nie to kolejnym,.... az w koncu zdasz - po moich doswiadczeniach wiem, ze duzo zalezy od egzaminatora a nie od umiejestnosci

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za moją hematologię Żebym kolejności czynności nie pomyliła sobie i wszystkie wartości umiała bezbłędnie napisać
nie bardzo rozumiem co musisz zrobic poprawnie ale ofkors

A ja dzis ide po moja nedzna wyplate ze stazu - i musze w tym celu udac sie do UP bo w jeleniej nie wysylaja na konto
Stary 2010-10-14, 09:54   #3515
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
dzięki Rain No wąłśnie wiem że wtedy trzeba myślęć samemu o składkach, księgowości itd, nie ma płatnego L4 i jest problem z urlopem. Wiadomo umowa o współpracy najważnijesza. Miałam nadzieję, ze finansowo można by na tym lepiej wychodzić ale skoro niezbyt to nie będę się pchała w taki układ.
No wiesz - gdyby pracodawca wyłożył na Ciebie w takim układzie taką samą sumę pieniędzy jak bez niego to Ty na rękę zarabiałabyś więcej na logikę. Ale wiadomo, że on tego nie zrobi, bo wtedy nie miałby w tym żadnego interesu :/ Aha,mama mówiła jeszcze, że zwykle w takich układach składki na ZUS są możliwie najniższe a w związku z tym robi się problem z wysokością ewentualnej emerytury, więc dobrze się samemu zabezpieczyć. Z resztą do czasu naszych emerytur to pewnie ZUS upadnie, więc i tak trzeba
W umowie muszą być też zawarte warunki ewentualnego wypowiedzenia, a ponoć ludzie często o tym zapominają,...
Moja mama nie miała wyjścia - zatrudnienie było możliwe tylko na takich zasadach, ale sama mówi, że gdyby mogła wybierać to z chęcią pracowałaby na normalnym etacie.
Stary 2010-10-14, 10:00   #3516
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
No wiesz - gdyby pracodawca wyłożył na Ciebie w takim układzie taką samą sumę pieniędzy jak bez niego to Ty na rękę zarabiałabyś więcej na logikę. Ale wiadomo, że on tego nie zrobi, bo wtedy nie miałby w tym żadnego interesu :/ Aha,mama mówiła jeszcze, że zwykle w takich układach składki na ZUS są możliwie najniższe a w związku z tym robi się problem z wysokością ewentualnej emerytury, więc dobrze się samemu zabezpieczyć. Z resztą do czasu naszych emerytur to pewnie ZUS upadnie, więc i tak trzeba
W umowie muszą być też zawarte warunki ewentualnego wypowiedzenia, a ponoć ludzie często o tym zapominają,...
Moja mama nie miała wyjścia - zatrudnienie było możliwe tylko na takich zasadach, ale sama mówi, że gdyby mogła wybierać to z chęcią pracowałaby na normalnym etacie.
to akurat prawda
Stary 2010-10-14, 10:06   #3517
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
to akurat prawda
Dlatego to nawet niegłupie płacić najmniejszy możliwy ZUS. Pod warunkiem oczywiście, że się myśli o przyszłości i coś odkłada
ZUS to złodzieje - mój ojciec (emeryt) pracuje jako nauczyciel zawodu i w składce zusowskiej musi opłacać rentowe. Po kiego grzyba, skoro będąc emerytem nigdy tej renty nie dostanie ?!
Stary 2010-10-14, 10:10   #3518
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Dlatego to nawet niegłupie płacić najmniejszy możliwy ZUS. Pod warunkiem oczywiście, że się myśli o przyszłości i coś odkłada
ZUS to złodzieje - mój ojciec (emeryt) pracuje jako nauczyciel zawodu i w składce zusowskiej musi opłacać rentowe. Po kiego grzyba, skoro będąc emerytem nigdy tej renty nie dostanie ?!
dokladnie jest tak jak mowisz, lepiej jak najmniej do ZUSu i odkladac samemu - niestety wciaz wiele osob mysli, ze odkladanie na emeryture jest niepotrzebne albo ze maja czas a przeciez im wczesniej sie zacznie tym lepiej....
Z drugiej strony jak mlodzi ludzie sa czesto zmueszeni do brania kredytow mieszkaniowych na praktycznie cale swoje zycie zawodowe i jeszcze mieli by odkladac na emeryture to tez nie jest to takie proste....
Stary 2010-10-14, 10:10   #3519
Grapefrutka
Zakorzenienie

Poluś jeden komentarz mam "egzaminator ham!"
następnym razem trafisz na człowieka i zdasz
żebym ja trafiła na normalnego człowieka łudzę się że wybierze mi łatwą trasę i szeroką drogę na manewry bo będzie chciał skończyć szybko żeby mieć weekend i że nie będzie się w związku z tym bardzo czepiał nadzieja matką głupich
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:14   #3520
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie jest tak jak mowisz, lepiej jak najmniej do ZUSu i odkladac samemu - niestety wciaz wiele osob mysli, ze odkladanie na emeryture jest niepotrzebne albo ze maja czas a przeciez im wczesniej sie zacznie tym lepiej....
Z drugiej strony jak mlodzi ludzie sa czesto zmueszeni do brania kredytow mieszkaniowych na praktycznie cale swoje zycie zawodowe i jeszcze mieli by odkladac na emeryture to tez nie jest to takie proste....
Fakt... chociaż odkładając na jakiś fundusz czy inny procent 50 zł miesięcznie od pierwszej wypłaty to już coś - niewiele, ale dobre i to.
Te kredyty to... mamy chrześniak, ten co niedawno się ożenił wziął kredyt na mieszkanie na 30 lat bodajże. Sam ma 30 w tej chwili

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
Poluś jeden komentarz mam "egzaminator ham!"
"sędzia kalosz"!
Stary 2010-10-14, 10:17   #3521
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ano odkładać na emeryturę powinno się. Tylko z czego? Wynajem mieszkania czy rata kredytu są tak wysokie, że ledwo starcza na życie więc większość ludzi nie ma jak myśleć o oszczędzaniu na emeryturę. Niestety.

Stary 2010-10-14, 10:19   #3522
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cześć

Frezyjko ta suknia jest Przepiekna!!u wielbiam trenybedziesz w niej wyglądać jak Ksieżniczka

Kawka ale niespodzianka Gratuluje z calego serca!najbardziej mnie ucieszyło,że w końcu wyznał Ci Miłość

Glenia Tobie również gratulujeprzeczuwałam coś,że TO sie stanie TAM ciesze sie bardzojuż nie poczekasz ze mną do milionowej cześci

Aleks, Medeline

Hawwa nr 5 mi sie podoba ale szukałabym coś dalej

A na spotkaniu z M. było bardzo sympatycznie kupiliśmy sobie chipsy,picie i poszliśmy sie przejść M. chciał iść do mnie posiedzieć ale ,że nie uprzedził to nie posprzątałam w pokoju i lipa,ale być może w niedziele posiedzimy u mnie (ojj chciałabym) bo troche zimno na spacerowanie po nocach. I najlepsze na koniec jeszcze zadzwonił do mnie z pracy i jak konczyliśmy rozmowe to powiedział "Ok Madziuś ja już kończe "(tak mówił jak byliśmy razem) bo wcześniej tylko mówił "Magda" i ja do niego czy wie co powiedział to sie zaśmiał i odpowiedział,że mu sie wymskneło ale czas zleciał Nam bardzo szybko a teraz musze czekać do niedzieli
Stary 2010-10-14, 10:21   #3523
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
"sędzia kalosz"!
w oryginale było
"kierowca ham!" bo to z "13-go Posterunku" z odcinka "przepraszam czy to tramwaj?"
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:24   #3524
carmelova
Zakorzenienie

Cześć, dzisiaj mały piątek

Frezi ja będę na Twoim ślubie, czy sobie tego życzysz czy nie A w którym Kościele masz uroczystość?

Hawwa myślę, że żadna z powyższych sukni nie ma tego WOW. Masz figurę kolumny i powinnaś wybrać coś, co podkleśli talię, a w tych sukienkach wyglądasz jakoś nijako.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Łeeeeeee

Frezi załamałaś mnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee

Ja kcę koronkę,ale wolałabym do 5 tys

Naj a wy to jedziecie na weekend,czy na jeden dzień?Pociągiem?Bo ja bym się z chęcią wybrała,ale to prędzej na weekend.

A tak w ogóle to:
Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego znalazł się na I miejscu wedlug Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego(ocena jakości jednostek naukowych)
Ooo a gdzie znajdę ten ranking?
Cytat:
Aleks myślę, że skoro Twój szef od początku kombinuje, zmienia zasady gry w trakcie, to nie ufałabym mu w tak kluczowej sprawie. Założysz własną działalność, a potem kasa od niego nie pokryje nawet jej kosztów. Wolałabym już normalny etat.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:24   #3525
raingirl
Zakorzenienie

Mam meeting z djem dzisiaj po południu
W ogóle poszperałam () i znalazłam, że gość jest młodszy ode mnie
Stary 2010-10-14, 10:26   #3526
Claris
Zakorzenienie

hej Wam

kaweczko gratuluję

frezi również gratuluję, ale długo szybciej kupiłaś, nie boisz się, że się odwidzi tak czy tak bardzo ładna, ciekawe jak wygląda na Tobie tylko tren bym wytrzasła, bo wg mnie suknie z trenem są jeszcze bardziej niepraktyczne niż suknia ślubna sama w sobie

poleczko przykro mi, ja też uważam, że zatoczka to złooooo

Ode mnie tyle, że cudnie być żoną mojego kochanego męża wczoraj zakupiliśmy sobie lampki nocne, chodniczki, ławę i stolik pod tv i mamy teraz całkiem fajną, baaardzo przytulną sypialnię. Z teściami jak narazie bez żadnych spięć i hope tak pozostanie. Myslałam, że będę codziennie beczała itp., a powiem Wam, że odpukać nawet chce mi się tam wracać. No i wybraliśmy chyba ostatecznie projekt domu
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:28   #3527
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
C
Aleks myślę, że skoro Twój szef od początku kombinuje, zmienia zasady gry w trakcie, to nie ufałabym mu w tak kluczowej sprawie. Założysz własną działalność, a potem kasa od niego nie pokryje nawet jej kosztów. Wolałabym już normalny etat.
O właśnie jak on taki lekki krętacz jest to trzeba się poważnie zastanowić :/

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Ode mnie tyle, że cudnie być żoną mojego kochanego męża wczoraj zakupiliśmy sobie lampki nocne, chodniczki, ławę i stolik pod tv i mamy teraz całkiem fajną, baaardzo przytulną sypialnię. Z teściami jak narazie bez żadnych spięć i hope tak pozostanie. Myslałam, że będę codziennie beczała itp., a powiem Wam, że odpukać nawet chce mi się tam wracać. No i wybraliśmy chyba ostatecznie projekt domu
Ale Ci fajnie

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
frezi również gratuluję, ale długo szybciej kupiłaś, nie boisz się, że się odwidzi tak czy tak bardzo ładna, ciekawe jak wygląda na Tobie tylko tren bym wytrzasła, bo wg mnie suknie z trenem są jeszcze bardziej niepraktyczne niż suknia ślubna sama w sobie
A Ty się bałaś, że Twoja Ci się odwidzi ?
Suknia ślubna nie ma być praktyczna. Ona ma być zjawiskowa
Stary 2010-10-14, 10:28   #3528
carmelova
Zakorzenienie

Claris śniłaś mi się..znowu. Ale to nie był fajny sen.
Stary 2010-10-14, 10:38   #3529
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Podjęłam przed chwilą decyzję. etat albo nic. Ja się nie znam na przepisach, zapominam czasem o jakiś formalnościach i póki to dot zapłacenia rachunku za komórkę to ok, ale jak przoczę coś prowadząc działalność to skarbówka mnie może zniszczyć. Działalność to brak płatnego urlopu, masa dodatkowej roboty z papierami, jakbym zaszła w ciążę to z etatu nie można wyrzucić a umowe o współpracy mozna rozwiązać... Poza tym zwyczajnie się boję. Ja tam lubię spokój. Tak więc umowa o pracę albo papa.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

e tam. ma być wygodna żebym mogła sie czuć swobodnie i bawić na własnym weselu a nie męczyć i czekać aż się skończy i pozbędę się ciężaru.

Stary 2010-10-14, 10:41   #3530
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
a ile ma lat?

Cytat:
hej Wam

ciesze sie,że z teściami układa Ci sie dobrze byle wytrzymać do wybudowania Waszego domku wtedy pójdziecie na swoje

Cytat:
Podjęłam przed chwilą decyzję. etat albo nic. Ja się nie znam na przepisach, zapominam czasem o jakiś formalnościach i póki to dot zapłacenia rachunku za komórkę to ok, ale jak przoczę coś prowadząc działalność to skarbówka mnie może zniszczyć. Działalność to brak płatnego urlopu, masa dodatkowej roboty z papierami, jakbym zaszła w ciążę to z etatu nie można wyrzucić a umowe o współpracy mozna rozwiązać... Poza tym zwyczajnie się boję. Ja tam lubię spokój. Tak więc umowa o pracę albo papa.
Dobry wybór

Polka nie martw sie, zdasz nastepnym razem
Stary 2010-10-14, 10:43   #3531
Claris
Zakorzenienie

Cytat:

Chociaż myślę, że warto się zabezpieczyć i mieć ramiączka odpinane - można w górę gorsetu zaszyć takie "trzymadełka" do ramiączek i jeśli zajdzie potrzeba w czasie wesela dopiąć ramiączka. Wiadomo, że kiecka swoje waży i w czasie szaleństw tanecznych może co nieco się obsunąć - nawet z porządnym sznurowaniem...
Ja miałam doczepiane ramiączka ze sobą, ale ich nie użyłam, nic a nic się nie osunęło, po oczepinach nawet popuściłam wiązanie i też git

Cytat:

A Ty się bałaś, że Twoja Ci się odwidzi ?
eee ja swoją zamówiłam jakoś pół roku przed, to krócej było mi wszystko jedno, bo jak potem jeszcze przed zakupem oglądałam inne, to już żadna mi się nie podobała a co do praktyczności to masz rację, ale moja trenu nie miała, a wg mnie też była zjawiskowa ja w swojej nie mogłam wytrzymać na weselu i chciałam żeby już był koniec, mimo, ze była lekka, to co by dopiero z trenem było, jeszcze gdyby podpięcie było nie takie i by się odczepiał tren to nie dla mnie

Cytat:
Claris śniłaś mi się..znowu. Ale to nie był fajny sen.
lol a jaki
Stary 2010-10-14, 10:45   #3532
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Fakt... chociaż odkładając na jakiś fundusz czy inny procent 50 zł miesięcznie od pierwszej wypłaty to już coś - niewiele, ale dobre i to.
fundusze emerytalne prywatne maja najnizsze skladki na poziomie 100-150 zl wiec nei da sie na nie odkladac 50 zl tyle to mozesz na jakies konto oszczednosciowe wrzucac....

Cytat:
Ano odkładać na emeryturę powinno się. Tylko z czego? Wynajem mieszkania czy rata kredytu są tak wysokie, że ledwo starcza na życie więc większość ludzi nie ma jak myśleć o oszczędzaniu na emeryturę. Niestety.
no wlasnie - tak to w wiekszosci przypadkow wyglada - 4 lata pracowalam w firmie sprzedajacej prywatna emerture - i czesto bylo wlasnie - szczegolnie u mlodych ludzi, ze wiedza, ze trzeba odkladac, wedza ze nie bedzie emerytury z ZUSu ale albo raty kredytu, albo placenie za wynajem mieszkania sprawiaja, ze nie ma skad nawet tych 100 zl odlozyc ...

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

A na spotkaniu z M. było bardzo sympatycznie kupiliśmy sobie chipsy,picie i poszliśmy sie przejść M. chciał iść do mnie posiedzieć ale ,że nie uprzedził to nie posprzątałam w pokoju i lipa,ale być może w niedziele posiedzimy u mnie (ojj chciałabym) bo troche zimno na spacerowanie po nocach. I najlepsze na koniec jeszcze zadzwonił do mnie z pracy i jak konczyliśmy rozmowe to powiedział "Ok Madziuś ja już kończe "(tak mówił jak byliśmy razem) bo wcześniej tylko mówił "Magda" i ja do niego czy wie co powiedział to sie zaśmiał i odpowiedział,że mu sie wymskneło ale czas zleciał Nam bardzo szybko a teraz musze czekać do niedzieli
no widzisz... wszystko powolutku zaczyna sie jakos ukladac...

Cytat:
to powodzenia tam na spotkaniu

Cytat:

ale fajnie zazdraszczam przeogromnie

Cytat:

ooo wlasnie - dokladnie tak
Stary 2010-10-14, 10:46   #3533
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
e tam. ma być wygodna żebym mogła sie czuć swobodnie i bawić na własnym weselu a nie męczyć i czekać aż się skończy i pozbędę się ciężaru.
Moja wiegachna suknia (z trenem ! ) jest dla mnie wygodna - swoją drogą nigdy bym nie przypuszczała, że taki kawał materiału waży tak mało Bawić też się zamierzam dobrze, a przynajmniej po wszystkim mąż będzie miał frajdę wydobywając mnie z tego wszystkiego
P. się dopytywał ostatnio czy pod spódnicą będę miała tyle miejsca, żeby mógł się tam schować
Cytat:
a ile ma lat?
NK mówi, że 20
Stary 2010-10-14, 10:46   #3534
Claris
Zakorzenienie

dubel.

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2010-10-14 o 10:47
Stary 2010-10-14, 10:48   #3535
madziamacius8786
Zakorzenienie

Arrakis no układa sie jeszcze wczoraj był taki miły dla mnie )

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Moja wiegachna suknia (z trenem ! ) jest dla mnie wygodna - swoją drogą nigdy bym nie przypuszczała, że taki kawał materiału waży tak mało Bawić też się zamierzam dobrze, a przynajmniej po wszystkim mąż będzie miał frajdę wydobywając mnie z tego wszystkiego
P. się dopytywał ostatnio czy pod spódnicą będę miała tyle miejsca, żeby mógł się tam schować

NK mówi, że 20
jak sie tam schowa to już nie wyjdzie

ee to młoda dupka
Stary 2010-10-14, 10:48   #3536
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Dobra decyzja
Cytat:
Ja miałam doczepiane ramiączka ze sobą, ale ich nie użyłam, nic a nic się nie osunęło, po oczepinach nawet popuściłam wiązanie i też git

eee ja swoją zamówiłam jakoś pół roku przed, to krócej było mi wszystko jedno, bo jak potem jeszcze przed zakupem oglądałam inne, to już żadna mi się nie podobała a co do praktyczności to masz rację, ale moja trenu nie miała, a wg mnie też była zjawiskowa ja w swojej nie mogłam wytrzymać na weselu i chciałam żeby już był koniec, mimo, ze była lekka, to co by dopiero z trenem było, jeszcze gdyby podpięcie było nie takie i by się odczepiał tren to nie dla mnie

lol a jaki
Sama chciałaś ... Szłyśmy przez miasto i spotkałyśmy Twojego Męża z jakąś babą. Ale M. wcale nie wyglądał jak M. Był grubym niskim blondynem, a ta laska była od niego wyższa, 2 razy grubsza i miała tłuste rudo-blond włosy spięte w kucyk. Generalnie wyglądała jak margines No i Ten niby Twój mąż powiedział, że od dzisiaj mieszka z tą babą, bo Ty jesteś zbyt spięta w łóżku, na co Miss Koziej Wólki wypaliła: "Ja mu przynajmniej pozwalam gzrebać w odbycie! " Koniec snu :P

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-10-14 o 10:55
Stary 2010-10-14, 10:51   #3537
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
fundusze emerytalne prywatne maja najnizsze skladki na poziomie 100-150 zl wiec nei da sie na nie odkladac 50 zl tyle to mozesz na jakies konto oszczednosciowe wrzucac....
No to właśnie napisałam "fundusz, czy inny procent"
Ja na razie odkładam po 10 zł miesięcznie na książeczkę mieszkaniową i już się jakaś sumka uzbierała. Ciekawe czy będzie można to kiedyś wyciągnąć np. na wymianę okien albo kaloryferów - moja mama coś mówiła, że na remonty też można, ale nie zawsze i nie wszystko Zwłaszcza kaloryfery, bo u P. w mieszkaniu są takie żeberkowe jeszcze.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
jak sie tam schowa to już nie wyjdzie

ee to młoda dupka

Cytat:
Sama chciałaś ... Szłyśmy przez miasto i spotkałyśmy Twojego Męża z jakąś babą. Ale M. wcale nie wyglądał jak M. Był grubym niskim blondynem, a ta laska była od niego wyższa, 2 razy grubsza i miała tłuste rudo-blond włosy spięte w kucyk. Generalnie wyglądała jak margines No i Ten niby Twój mąż powiedział, że od dzisiaj mieszka z tą babą, bo Ty jesteś zbyt spięta w łóżku, na co Miss Koziej Wólki wypaliła: "Ja ju przynajmniej pozwalam gzrebać w odbycie! " Koniec snu :P
Carmel, co Ty czytasz/oglądasz przed snem, że Ci się później takie rzeczy śnią ?
Ja ma takie nocne jazdy tylko jak się napiję Gripexu
Stary 2010-10-14, 10:51   #3538
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

Sama chciałaś ... Szłyśmy przez miasto i spotkałyśmy Twojego Męża z jakąś babą. Ale M. wcale nie wyglądał jak M. Był grubym niskim blondynem, a ta laska była od niego wyższa, 2 razy grubsza i miała tłuste rudo-blond włosy spięte w kucyk. Generalnie wyglądała jak margines No i Ten niby Twój mąż powiedział, że od dzisiaj mieszka z tą babą, bo Ty jesteś zbyt spięta w łóżku, na co Miss Koziej Wólki wypaliła: "Ja ju przynajmniej pozwalam gzrebać w odbycie! " Koniec snu :P
nie no sen pierwsza klasa
Stary 2010-10-14, 10:54   #3539
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
No to właśnie napisałam "fundusz, czy inny procent"
Ja na razie odkładam po 10 zł miesięcznie na książeczkę mieszkaniową i już się jakaś sumka uzbierała. Ciekawe czy będzie można to kiedyś wyciągnąć np. na wymianę okien albo kaloryferów - moja mama coś mówiła, że na remonty też można, ale nie zawsze i nie wszystko Zwłaszcza kaloryfery, bo u P. w mieszkaniu są takie żeberkowe jeszcze.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Carmel, co Ty czytasz/oglądasz przed snem, że Ci się później takie rzeczy śnią ?
Ja ma takie nocne jazdy tylko jak się napiję Gripexu
Wczoraj oglądałam Top Model a potem czytałam "Klub Mefista" :P
Ale potem B. i mój brat mnie obudzili śmiechem, bo poddobno przez sen majaczyłam o jakimś hipopotamie, z którym wybraliśmy się na wycieczkę.
Stary 2010-10-14, 10:56   #3540
madziamacius8786
Zakorzenienie

Carmi a może Ty coś bierzesz??

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości