"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 00:00   #3811
make_up_istka
BAN stały

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Znam ten ból (o biust chodzi..) a co do kreski, ona nie u wszystkich się pojawia. To zalezy od karnacji. Ja nie mam, kuzynka tez nie miała a kolezanka dostała wcześnie..
hm, ja jestem strasznym bledziochem więc może dlatego
ja zwariuje z tym biustem i siarą
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:05   #3812
s_a_j
Rozeznanie

Dzień dobry
Mały niedzwiedz obudził mnie na śniadanie, no nie ma rady musiałam go nakarmić
Mąż z nocki wrócił i przyniósł chałkę świezuchną no to jak się nie oprzeć? Posmarowałam ją delikatnie nutellą i do tego popijam cieple kakao. Z kawki zrezygnowałam jako, że miałam wczoraj wysokie ciśnienie, choć już wieczorem przed snem jak zmierzyłam to było raczej niższe niż wyższe A kawkę to i tak robiłam z pół łyżeczki i zalewałam mlekiem, więc to taka kawa- nie kawa była
Wczoraj kupiłam kg twarogu, chcę na dniach, może jutro pierogi ruskie zrobić, tylko jeszcze muszę wyczaić moją ulubioną babcię z ziemniakami, czasami stoi i sprzedaje a ziemniaki ma boskie, kruchutkie, pycha.
Skoro już tak kulinarnie to na obiad dziś rozmrażam kurczaka, będą pieczone udka z frytkami i buraczkami tartymi
Plan na dziś: polowanie na wanienkę, okrycia kąpielowe i takie różne
Aaaaa jeszcze z wczorajszej wizyty: lekarz mówił że miś uszatek jest ułożony główkowo, nie mam pojęcia co to znaczy, ale pytam: dobrze: a on, że dobrze. Więc jest ok.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

no nic, wyciągnęłam jeszcze placek z wiśniami i kruszonką , wczoraj po wizycie zajechaliśmy do moich rodziców i taki prowiant dostaliśmy. Tylko kawałek. Malutki Komuś jeszcze? Bo nakładam. Zdrówko!
Stary 2010-10-14, 07:33   #3813
muron
Zakorzenienie

[QUOTE=szizuho;22648970]
Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ok to juz zdecydowalam ze kupuje a taki niemowlaczek moze sobie spac przez pierwsze kilka tygodni tylko w tym rozku, bez zadnej poscieli?

Tak w ciągu dnia jasne że bez niczego tzn. bez pościeli a na noc jedynie jakiś kocyk lub jak już masz to lekka kołderka. Dla maluszka lepiej na płasko bez poduszek zdrowsze wygodniejsze no i bezpieczne
dlatego wygodnie kupić śpiworek. Dziecko nie powinno mieć zbyt długo ściśniętych nóżek, powinno swobodnie nimi ruszać. Rozki sprawdzają się przez pierwsze dni, dla tych co obawiają się trzymać dziecko, albo jak ktoś z rodziny chciałby-będzie bezpieczniej

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:45   #3814
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Tez sporo przeszlas... Ale jestes przynajmniej dowodem ze po zlych chwilach mozna sobie mimo wszystko dobrze zycie poukladac od nowa

A ja sobie teraz siedze w domu i nagle dzwonek do drzwi(myslalam ze moj brat nas przyszedl dowiedzic)...to ide taka niepomalowana, wlosy w nieladzie (ale niestety nie w artystycznym ) patrze...a tam moj TŻ....za bananami...przyniosl mi 10 bananow od tesciowej
No i daje mi je...i czeka...i cisza...to mowie "moze wejdziesz, napijesz sie czegos?" a on do mnie..."niee...bede juz lecial bo moj brat czeka w samochodzie..." przyjezdza z bratem zeby mi dac banany... Przynajmniej mial wymowke zeby szybko sie zmyc...
Niby musial z nim cos jeszcze jechac zalatwic...ale jakby chcial u mnie zostac to by bez niego troche pozniej przyjechal... No ale coz...jak ktos nie lubi z kims spedzac czasu to po co ma sie wysilac..
sorry Wera ale u tu szczere jesteśmy. Dla mnie to nie związek:-( Tylko jakiś niedogadany wózek. Jak dwójka obcych ludzi.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
lilijka3 ja mam wrażenie, że Twój mąż kłamie W dzisiejszych czasach nie da się tak ot po prostu przelać pieniędzy na numer konta, który nie zgadza się z danymi odbiorcy.
Momentalnie przelew jest anulowany i pieniądze wracają do nadawcy.
Przynajmniej tak jest w mbanku, już raz miałam taką sytuację i pieniądze wróciły.......
Powiedz mu, że chcesz zobaczyć historię przelewów. Macie konto internetowe?
Pisałaś o automatach.....nie chcę Cie martwić, ale to ogromny problem....uzależnienie, które nie prowadzi do niczego dobrego.
Może spróbuj postawić mu ultimatum. Albo będziecie mieli jedno konto i jego wypłata będzie przychodziła do Ciebie, żebyś mogła kontrolować wydatki, albo baj baj.
Może to drastyczne rozwiązanie, ale skuteczne.

dizi przy obciążeniu 75 g glukozy tez muszą ukłuć Cie na czczo niestety

weraa po wypiciu glukozy musisz być na czczo bo zamażesz wynik końcowy. To odnośnie obciążenia.
A jeśli chodzi o TP. Ten, który Ci podałam jest prawidłowy w założeniu, ze masz 32-dniowe regularne cykle
No i jeszcze odnośnie wagi........Justine dobrze powiedziała, że cały czas narzekasz na dodatkowe kilogramy jakbyś przytyła już co najmniej 20 kg......
I nie ściemniaj tutaj, że lustro Cie wyszczupla czy też, że nie umiesz robić zdjęć......
Po pierwsze żeby zrobić komuś wyszczuplone zdjęcie to nie tak prosto....bo zazwyczaj właśnie efekt jest odwrotny i wychodzi się pulchniej....a po drugie to ciekawe jak to lustro wstawia Ci wystające kości biodrowe?????
Moim zdaniem masz po prostu shize na temat swojej figury albo tego co tez powie twój TŻ.
I jeszcze odnośnie jego właśnie......może powinnaś się ucieszyć, że pomyślał o Tobie i przyniósł Ci te banany a nie wkurzasz się, że Cie olał?
Może to dobry znak?

muron nie twierdzę, że dzieci nie widzą od urodzenia widzą ale nie wyraźnie, dlatego lepsze są ostrzejsze kolory, które prościej dostrzec
to tak, ale pisałaś, że karuzele od roku, czy 3 mies. Rozwój trzeba stymulować od prawie pierwszych dni, tak jak dziecko nie ma jeszcze np.: odruchu chwytnego dawać mu do rączek przedmioty niech próbuje

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
piękne

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Mam do Was pytanie dziewczyny - pojawiła się u Was w ogóle ciemniejsza linia na brzuchu? Mój TŻ codziennie jej wypatruje (nie wiem czemu ) i ja też czytałam że pojawia się w 5.-6. miesiącu zazwyczaj. Może jej wcale nie być? Nie to że się martwię, pytam z ciekawości czy moze później sie pojawić

Strrrrrasznie boli mnie biust...

ja kreskę miałam zawsze Odkąd byłam nastolatką Teraz mam lekko ciemniejszą, ale niewiele

Koszula 20,9 zł, na allegro ok 50 zł
http://www.nocna-bielizna.pl/kolekcj...ch-kobiet.html

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-14 o 08:00
Stary 2010-10-14, 08:03   #3815
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
kolezanki na studiach tez... Te bardziej zazdrosne mowia ze mi poszlo w nogi i ze pewnie beda jeszcze grubsze ale co one wiedza o zyciu skoro nawet faceta nigdy nie mialy
szkoda że im w mózg nie pójdzie...bo może odrobina tłuszczów by się przydała do poprawnego myślenia a nie dziwnego gadania .

Nie marudź tylko wcinaj (będę w razie co miała kompankę do ćwiczeń - żart, mam wrażenie że tobie od razu spadnie po porodzie wszystko...ach! )

Mi tata zawsze chce mierzyć cukier ale ja się nie daję...bo boję się jego "delikatności" . Za to przed ciążą mierzyłam cukier i było wszystko ok, ale teraz jeszcze nic mi lekarz nie mówił o tym badaniu, spytam się go o to przy wizycie za tydzień - bo ja lubię mieć pewność że nic mi nie jest.

Saj ale fajny szlafrokuś
ja mam chyba z kubusiem puchatkiem ale biały

make_up_istka nie mam tej linii za to mam okropnie czarne włosy wszędzie na brzuchu i piersiach
a na nogach jakby mi wolniej rosły...

Ja się tak przyzwyczaiłam wstawać o 6.50 że dzisiaj mimo dnia wolnego to wstałam i już zasnąć nie mogłam, a o 7.05 mały się przypomniał że zapominam o śniadaniu - no bo w końcu o 7 zawsze śniadanko - krzywdy nie da sobie zrobić dba o swoje.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:07   #3816
muron
Zakorzenienie

znalazłam też olej jojoba na rozstępy:
http://allegro.pl/olej-jojoba-100-na...260315813.html

kupiłam orzechy piorące, oglądałam o nich program-trzeba spróbować

http://allegro.pl/orzechy-piorace-na...260315911.html

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-14 o 08:13
Stary 2010-10-14, 08:07   #3817
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
dlatego wygodnie kupić śpiworek. Dziecko nie powinno mieć zbyt długo ściśniętych nóżek, powinno swobodnie nimi ruszać. Rozki sprawdzają się przez pierwsze dni, dla tych co obawiają się trzymać dziecko, albo jak ktoś z rodziny chciałby-będzie bezpieczniej
Właśnie o śpiworkach słyszałam że są dobre do snu...bo dziecko się nie rozkopuje (chociaż niektóre ponoć nie tolerują śpiworków ).
Jednak kupiłam śpiworek na 0-6 i 6-12 przydać się myślę że przyda

Ja uznałam że kupuję koszule na ramiączkach, bo i tak będę po porodzie nosić biustonosz ... więc koszulkę łatwo odchylę i odepnę biustonosz i tyle.
Zakupiłam sobie dwie koszule, kupię trzecią i będzie gicio
Jeszcze tylko jakieś biustonosze...:pro si:

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-10-14 o 08:09
Stary 2010-10-14, 08:27   #3818
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

witajcie
ja przy tej ciąży zwariuje, z reguły wstaję przed 6 a zdarza sie i o 4 i nie mogę spać a kiedyś do 7, 8 norma
piersi bolały mnie na początku teraz nie, ale TŻ ma zakaz dotykania, tak mnie to drażni teraz
w ogóle drażni mnie jak mnie ktoś dotyka po brzuchu, głaszcze itd itp
dziewczyny głowa do góry z kilogramami , ja przytyłam 24 kilo do 8 miesiąca , z 1 dzieckiem bo urodziłam koniec 8
urodziłam w styczniu a w marcu jak widzę po zdjęciach chodziłam w swoich ciuchach, mam nadzieję ze i tym razem tak będzie
tak że jak tyjecie to się nie martwcie!!!!
z moich znajomych może tylko 2 zostały kg po ciąży i to tylko dlatego że mają lenia i olewają to, a tak to same laseczki!!!!

weraa podziwiam za spokój, a propo TŻ, ale człowiek dużo w stanie jest "przyjąć na klatę"
tak weraa ja swoje przeżyłam!!! zawsze o wszystkich naokoło dbałam i wszyscy byli ważni tylko nie ja, dla mojego byłego męża też i obróciło się przeciwko mnie
po obserwacji środowiska i analizie stwierdziłam że te największe france trafiały na super facetów i miały super życie, facet nie zdradzał, kochał itd itp
i szczerze teraz po "naukach" robię prawie tak samo, tzn nigdy nie będę 100% francą bo to nie mój styl bycia, al eatałam się bardziej egoistyczna czyli najpierw mój synek, teraz będzie i córka, potem ja a potem TŻi taka kolejność jest u nas w domu i powiem Wam że się sprawdza!!!!!!!!
na początku miałam wyrzuty sumienia, ale teraz nie!!!
facetom jak pozwoli sie na więcej to to wykorzystają
mój były mąż przed sprawą rozwodową zapytany co było nie tak ze mną że mnie zdradzał i tak traktował powiedziął wprost " za dużo mi pozwoliłaś"
i taka była prawda, zawsze był na 1 miejscu, robił co chciał i jak chciał, a potem było moje zdanie
ale wzięło mnie na wywody

WYBACZCIE

ale od 4 miałam czas na przemyślenia!!!
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:29   #3819
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Właśnie o śpiworkach słyszałam że są dobre do snu...bo dziecko się nie rozkopuje (chociaż niektóre ponoć nie tolerują śpiworków ).
Jednak kupiłam śpiworek na 0-6 i 6-12 przydać się myślę że przyda

Ja uznałam że kupuję koszule na ramiączkach, bo i tak będę po porodzie nosić biustonosz ... więc koszulkę łatwo odchylę i odepnę biustonosz i tyle.
Zakupiłam sobie dwie koszule, kupię trzecią i będzie gicio
Jeszcze tylko jakieś biustonosze...:pro si:
jak wiecie nie mam zamiaru odchylać, ale i tak jak coś będzie trzeba będzie odciągać, a ja muszę być zabudowana po szyję, bom wstydzioch;-)

Stary 2010-10-14, 08:54   #3820
Jessy_
Raczkowanie

Długo mnie nie było i widzę, że chyba nie dam rady nadrobić tylu zaległości.
Na początek witam wszystkie nowe koleżanki

Byłam na ostatnim już chyba przed urodzeniem krótkim wyjeździe w Zakopcu - trafiłam na super pogodę więc wypoczęłam za wszystkie czasy i czuję się jak po wakacyjnym urlopie i wracam do Was z podwojoną energią.

Widziałam, że pojawiło się bardzo dużo problemów z TŻ'tami - współczuję i mam nadzieję że w Waszych przypadkach sprawdzi się stwierdzenie że mężczyźni odczuwają że są ojcami dopiero jak zobaczą i wezmą na ręce swoje dziecko. Ja z moim na szczęście nie mam żadnych problemów - jest bardzo kochany i cudowny, ale jesteśmy razem od 10 lat więc myślę że po prostu już na tyle się dotarliśmy że już tylko może być dobrze.

Chciałam wam jeszcze dać cynk, że w Smyku są butelki Tommee Tippee 150 ml 2 w cenie 1 !!!

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:15   #3821
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

czesc

napsialm wam wczoraj extra posta....i co NET wyalczyli: mad:

wiec dzis odpisze jak worcie bo lece...po wyniki
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:42   #3822
Jessy_
Raczkowanie

Jeszcze zapomniałam zapytać, czy któraś z Was zna laktatory firmy Snow bear?
Mają bardzo dobre ceny, ale nie mogę nigdzie znaleźć o nich opinii - jak już piszą o tej firmie to tylko o podgrzewaczach i je akurat chwalą...hmmm

Mówię np o takim: http://allegro.pl/laktator-elektrycz...263549165.html

znalazłam bardzo fajny kalkulator ciąży - pokazuje dokładnie w którym się jest tygodniu, miesiącu, itp i odlicza sekundy do porodu...
http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/g...sutrakning.php

Edytowane przez Jessy_
Czas edycji: 2010-10-14 o 09:51
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:57   #3823
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Jeszcze zapomniałam zapytać, czy któraś z Was zna laktatory firmy Snow bear?
Mają bardzo dobre ceny, ale nie mogę nigdzie znaleźć o nich opinii - jak już piszą o tej firmie to tylko o podgrzewaczach i je akurat chwalą...hmmm

Mówię np o takim: http://allegro.pl/laktator-elektrycz...263549165.html

znalazłam bardzo fajny kalkulator ciąży - pokazuje dokładnie w którym się jest tygodniu, miesiącu, itp i odlicza sekundy do porodu...
http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/g...sutrakning.php
fajny

Stary 2010-10-14, 10:11   #3824
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

widziałam tylko jeden zestaw tych butelek "2w cenie 1" w Smyku ale niestety pudełko jakieś porozrywane i widziałam że butelki też były jakieś obmacane...więc zrezygnowałam i stwierdziłam że jak na ALL będę kupować podgrzewacz i sterylizator to od razu butle
Stary 2010-10-14, 10:15   #3825
madelinem
Zadomowienie

heej
czytam codziennie, ale jakoś nie miałam weny na pisanie weekend w szkole, później 2 dni odsypiałam. a teraz w niedzielę znowu szkoła- jakoś przetrwam

po kolei:
współczuje problemów z TŻ.
mój czasami mnie wkurza, ale nie odwala takich numerów jak inni. całe szczęście. mam nadzieję, że wam wszystkim się jakoś ułoży.

co do tygodni ciążowych, przyznam, że nie liczę... czasami sprawdzam suwaczek lub kartę, ale to tak orientacyjnie. różnica między terminem wg OM a USG nie była duża, z resztą tak czy inaczej powinnam urodzić w styczniu uwzględniając 2 tyg w tą czy drugą stronę.

to tak w skrócie... biorę się za ogarnięcie bałaganu... i do nauki
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:16   #3826
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

"Zostało Ci 112 dni do porodu"
już mniej niż więcej;
Stary 2010-10-14, 10:33   #3827
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
znalazłam też olej jojoba na rozstępy:
http://allegro.pl/olej-jojoba-100-na...260315813.html

kupiłam orzechy piorące, oglądałam o nich program-trzeba spróbować

http://allegro.pl/orzechy-piorace-na...260315911.html
Też na pewno spróbuję tych orzechów piorących, ogladałam w Dzień Dobry TVN, bardzo je polecali. A co do olejku, zastanawiam się czy można go używać do masażu krocza, hmmm jak myślicie? W końcu któraś pisała, że wszystkie naturalne można a on 100% naturalny...
Stary 2010-10-14, 10:35   #3828
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

Mam do Was pytanie dziewczyny - pojawiła się u Was w ogóle ciemniejsza linia na brzuchu? Mój TŻ codziennie jej wypatruje (nie wiem czemu ) i ja też czytałam że pojawia się w 5.-6. miesiącu zazwyczaj. Może jej wcale nie być? Nie to że się martwię, pytam z ciekawości czy moze później sie pojawić

eeee, , a takiej linii nie mam i chyba nie będę miała, bo moja ciąża rozchodzi mi się po całym brzuszku
biust też mnie strasznie boli, pytałam się położnej i powiedziała, że to normalny objaw i nic nie zrobisz

saj prześliczny ten szlafroczek , pozazdrościć, ja tak nie potrafię wyszukiwać, albo mam pecha. Ty już nieopowiadaj o tym jedzeniu, bo aż ślinka mi cieknie na myśl o twoich frykasach Też na śniadanko miałam bułeczki (świeżutkie, od męża z piekarni) z masełkiem i do tego kakao.

TERAZ TO PORÓBUJE SIĘ PRZYMILIĆ DO MNIE I BUŁECZKAMI UDOBRUCHAĆ. A JAK PRZYSZEDŁ Z NOCKI TO CICHACZEM DO ŁÓŻECZKA I JAK SIĘ PRZYTULAŁ...........A ja nadal nieugięta

Wiola1225 e jakie tam wywody, bardzo dobrze, że to opisujesz. Ja z moim pierwszym niedoszłym mężem (byliśmy zaręczeni) wpadłam i w pracy poroniłam, nawet nie zdążyłam mu powiedzieć. A on na tę wiadomość powiedział: "przecież to nie moje dziecko". i wtedy bez skrupułów stwierdziłam, że to kretyn i go zostawiłam. Nie przepłakałam ani jednej łzy. I jestem z tego dumna

JeSuis czy ty jesteś nauczycielką??

Jessy_ fajny jest

A ja mam dzisiaj wycieczkę do Mysłowic po świadectwo dla uczennicy, bo ona ma w poniedziałek egzamin
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:43   #3829
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
już mniej niż więcej;
a mi mniej... coraz bliżej aż się boję
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:51   #3830
vilya
Zadomowienie

No ja już poniżej setki - fajny suwaczek.
Śliczny ten szlafroczek.
Ja pościel dla małej już mam w domku - będzie prezentem od mojego brata, brakuje mi prześcieradełka i zamiennej pościeli. Na razie nie kupuję zamiennej bo na początku dziecko nie śpi w pościeli. Może jedynie będę korzystać z kołderki - jeszcze nie wiem.

Dzięki za info o allegro - jakoś nie pomyślałam żeby poszukać język niemowląt tam, miałam już w ręce w księgarni i miałam kupować ale ponad 35 zł kosztowała a ja zamówiłam z tej stronki od razu dwie język niemowląt i język dwulatka. http://allegro.pl/jezyk-niemowlat-je...265834234.html. Mam nadzieję że druga część też jest taka fajna. Za 2 książki + przesyłkę zapłaciłam mniej niż bym zapłaciła w księgarni za jedną

Aha i jeszcze jedno, nie przejmujcie się dziewczyny jak śpicie bo jak ostatnioo dowiedziałam się od mojej gin nawet śpiąc na brzuchu krzywdy dziecku się nie zrobi, jedynie kobieta może się źle czuć ale i tak ta pozycja przestaje byc wygodna - podobnie jak leżenie na plecach i organizm sam sobie wybiera najlepszą pozycję. Nie katujcie się więc leżeniem tylko na lewym boku. Że ja wcześniej się nie spytałam gina o to spanie tylko męczyłam się na lewym.
Od koleżanki dowiedziałam się też, że kobiety często śpią na tym boku co skierowany jest kręgosłup dziecka. tak, ze śpijcie jak wam wygodnie .
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:55   #3831
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny, u mnie tradycyjnie pobudka o 6.00. Mam dość... ale jeszcze parę tygodni i wyjeżdżam do mojego ukochanego Wrocławia.

Wczoraj byłam w lumpku i obkupiłam znowu małego w różne rzeczy, przeważnie firmowych (19 sztuk, w tym jeden bardzo ciepły śpiworek, rozmiar 62) dojdą nowe portki do kolekcji

make-up-istka, ja mam taką kreskę, nie jest ona bardzo ciemna, ale jest.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-14 o 11:08
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:00   #3832
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

saj prześliczny ten szlafroczek , pozazdrościć, ja tak nie potrafię wyszukiwać, albo mam pecha. Ty już nieopowiadaj o tym jedzeniu, bo aż ślinka mi cieknie na myśl o twoich frykasach Też na śniadanko miałam bułeczki (świeżutkie, od męża z piekarni) z masełkiem i do tego kakao.
Lilijka masz tu kawałek placuszka z wiśniami do tego kakao

Jeśli chodzi o spanie to ja robię tak: mały miś koralgol budzi mnie codziennie 6-7, zdarza się, że jest głodny już o 5, ale ja znalazlam na niego sposób, bo już wiem o co mu chodzi Szybko zjadam śniadanie (tak, tak, wcinam o tej 5 rano jak trzeba) i potem szybko do łóżeczka i jeszcze idę spać, a co tam Dziś wstałam ponownie o 10:30 A NAJEDZONY MAŁY LULA ZE MNĄ

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A no i nie za bardzo robię sobie z tego w jakiej pozycji śpię, tzn, jak sobie przypomnę to się kładę na lewym boku, ale w nocy to się kręce, więc śpię i tak we wszystkich możliwych pozycjach. No i mam taki patent, że sobie wkładam kołdrę między nogi i taaaaaaaaak mi jest wygodnie, no i minimum dwie poduchy.
Stary 2010-10-14, 11:30   #3833
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mały niedzwiedz obudził mnie na śniadanie, no nie ma rady musiałam go nakarmić
Mąż z nocki wrócił i przyniósł chałkę świezuchną no to jak się nie oprzeć? Posmarowałam ją delikatnie nutellą i do tego popijam cieple kakao. Z kawki zrezygnowałam jako, że miałam wczoraj wysokie ciśnienie, choć już wieczorem przed snem jak zmierzyłam to było raczej niższe niż wyższe A kawkę to i tak robiłam z pół łyżeczki i zalewałam mlekiem, więc to taka kawa- nie kawa była
Wczoraj kupiłam kg twarogu, chcę na dniach, może jutro pierogi ruskie zrobić, tylko jeszcze muszę wyczaić moją ulubioną babcię z ziemniakami, czasami stoi i sprzedaje a ziemniaki ma boskie, kruchutkie, pycha.
Skoro już tak kulinarnie to na obiad dziś rozmrażam kurczaka, będą pieczone udka z frytkami i buraczkami tartymi
Plan na dziś: polowanie na wanienkę, okrycia kąpielowe i takie różne
Aaaaa jeszcze z wczorajszej wizyty: lekarz mówił że miś uszatek jest ułożony główkowo, nie mam pojęcia co to znaczy, ale pytam: dobrze: a on, że dobrze. Więc jest ok.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

no nic, wyciągnęłam jeszcze placek z wiśniami i kruszonką , wczoraj po wizycie zajechaliśmy do moich rodziców i taki prowiant dostaliśmy. Tylko kawałek. Malutki Komuś jeszcze? Bo nakładam. Zdrówko!
Hej, ja tez dzis pierogi ruskie robie a co do połozenia głowkowego to moim zdaniem znaczy ze dzidzius jest uułozony głowka do kanału rodnego czyli głowka w dól.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
A wiec wróciłam od lekarza i te moje dodatkowe 2 kg. to całkiem dobrze nic złego się nie dzieje. Dzidzia rozwija się prawidłowo na usg wychodzi 22 tydzień a w karcie ciąży i OM mam 21 tydzień więc wszystko gra. No i moja córka poszła ze mną na to usg i jak wspominałam najlepszej jakosci ono nie jest i ona widziała tam tylko jakieś planety. I pan doktor powiedział że na 80% bedzie dziewczynka wiec i ja i córcia się ucieszyłyśmy.

Co do powyższego postu że po cesarce też boli to i ja wiem boję się też zrostów po poprzedniej cesarce.

W następną środę usg genetyczne więc bedzie pewnośc w 100%.
Gratuluje córeczki

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:34   #3834
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Lilijka masz tu kawałek placuszka z wiśniami do tego kakao

Jeśli chodzi o spanie to ja robię tak: mały miś koralgol budzi mnie codziennie 6-7, zdarza się, że jest głodny już o 5, ale ja znalazlam na niego sposób, bo już wiem o co mu chodzi Szybko zjadam śniadanie (tak, tak, wcinam o tej 5 rano jak trzeba) i potem szybko do łóżeczka i jeszcze idę spać, a co tam Dziś wstałam ponownie o 10:30 A NAJEDZONY MAŁY LULA ZE MNĄ

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A no i nie za bardzo robię sobie z tego w jakiej pozycji śpię, tzn, jak sobie przypomnę to się kładę na lewym boku, ale w nocy to się kręce, więc śpię i tak we wszystkich możliwych pozycjach. No i mam taki patent, że sobie wkładam kołdrę między nogi i taaaaaaaaak mi jest wygodnie, no i minimum dwie poduchy.
dzięki, pyszne
hehe mam ten sam patent na spanie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

WSZYSTKIM NAUCZYCIELOM, I TYM CO PRACUJĄ W SZKOLNICTWIE SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA WYTRWAŁOŚCI, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :w inko::gad uly::dziek uje:to tak imprezowo
Stary 2010-10-14, 11:36   #3835
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Lilijko nie jestem nauczycielką, nie spełniłabym się w takim zawodzie
Stary 2010-10-14, 11:49   #3836
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijko nie jestem nauczycielką, nie spełniłabym się w takim zawodzie
a bo ktos pisal wczoraj i jakos mi tak zostalo
ale czuje sie samotna dzisiaj w ten dzien
Stary 2010-10-14, 11:55   #3837
muron
Zakorzenienie

Cytat:
już mniej niż więcej;
mnie 87;-) Ja tyg nie liczę, a potem nagle siadam z kalendarzem i okazuje się: o kurcze już 3 tyg minęły;-) Ze wszystkich wyliczen, łącznie z USG u 3 róznych lekarzy wychodzi tak samo

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
eeee, , a takiej linii nie mam i chyba nie będę miała, bo moja ciąża rozchodzi mi się po całym brzuszku
biust też mnie strasznie boli, pytałam się położnej i powiedziała, że to normalny objaw i nic nie zrobisz

TERAZ TO PORÓBUJE SIĘ PRZYMILIĆ DO MNIE I BUŁECZKAMI UDOBRUCHAĆ. A JAK PRZYSZEDŁ Z NOCKI TO CICHACZEM DO ŁÓŻECZKA I JAK SIĘ PRZYTULAŁ...........A ja nadal nieugięta

Wiola1225 e jakie tam wywody, bardzo dobrze, że to opisujesz. Ja z moim pierwszym niedoszłym mężem (byliśmy zaręczeni) wpadłam i w pracy poroniłam, nawet nie zdążyłam mu powiedzieć. A on na tę wiadomość powiedział: "przecież to nie moje dziecko". i wtedy bez skrupułów stwierdziłam, że to kretyn i go zostawiłam. Nie przepłakałam ani jednej łzy. I jestem z tego dumna

JeSuis czy ty jesteś nauczycielką??

Jessy_ fajny jest

A ja mam dzisiaj wycieczkę do Mysłowic po świadectwo dla uczennicy, bo ona ma w poniedziałek egzamin
jedziesz do tego sklepu też?

Stary 2010-10-14, 11:56   #3838
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
a bo ktos pisal wczoraj i jakos mi tak zostalo
ale czuje sie samotna dzisiaj w ten dzien
oj nie łam się jest jeszcze wiele innych okazji do świętowania

Dziewczyny, ile będzie potrzebnych butelek na początek? Wystarczą 3? Bo właśnie się zastanawiam, ile zamówić. Karmić piersią będę raczej krótko.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-14 o 11:58
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:03   #3839
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
mnie 87;-) Ja tyg nie liczę, a potem nagle siadam z kalendarzem i okazuje się: o kurcze już 3 tyg minęły;-) Ze wszystkich wyliczen, łącznie z USG u 3 róznych lekarzy wychodzi tak samo

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

jedziesz do tego sklepu też?
tak jadę po drodze, bo na tej samej ulicy jest moje ognisko muzyczne i tam muszę odebrać świadectwo dla uczennicy i już nie mogę się doczekać, a ty też jedziesz??

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
oj nie łam się jest jeszcze wiele innych okazji do świętowania

Dziewczyny, ile będzie potrzebnych butelek na początek? Wystarczą 3? Bo właśnie się zastanawiam, ile zamówić. Karmić piersią będę raczej krótko.
ekspertem nie jestem ale ja bym kupiła 4, dwie małe i dwie duże
Stary 2010-10-14, 12:14   #3840
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
piękne

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Ja jestem w 22 tygodniu i 1 dniu i linie juz mam dosc widoczna...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości