Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 11:17   #4051
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Mnie dokuczają, że jak będzie brzuch to będę wyglądać "jak dziecko z Etiopii "...
hehe dobre

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
mnie się ostatnio położna wygadała że nie sądziła że z mojej ciązy coś będzie, bo niestety się nie zapowiadało najlepiej, ciągle biorę duphaston, od początku szopki były, dopiero się uspokoiło około 10tygodnia.
no ja schudłam 4kg ale jeszcze mi kg brakuje żeby dobić do wyjściowej wagi. także bilans na zeero mi wychodzi jak na skończone 15 tygodni.
niby jem wszystko i jak wchodze na wage to sobie myśle ale mi zaraz pokaze a tu znowu to samo. no ale nic, może dzidzia wciąga to co jem
kulka jest wyczywalna, ale az twarda to nie a Ty masz juz takie cos?
ale teraz to już będzie dobrze kochana dzidzi może dobrą przemianę materii ma

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
No ładnie

Super maluch. My byliśmy w poniedziałek. Mój malec zignorował nas sobie, nie chciał się przekrecić do badania, był do nas cały czas z fajsu, może myślał, że tak mu najładniej 30 minut usg dopochwowego - już ledwo wytrzymałam wszystko mnie cholernie bolało, no ale nic, dostałam przykaz na godziny spacer, zeby porozmawiac z malym i doprowadzić go do porządku
Mąż przeprowadził poważną rozmowę no i się udało, od razu leżał pięknie. Jednak tatuś to ma autorytet, a jak durna matka prosiła to mi rączką pomachał
kość nosowa jest, przezierność 1,3, przepływ czegoś przez coś w normie. Mały ma 6,2 cm i podejrzanego siusiaka między nóźkami
ale to tylko taki pierwszy pomysł bo to był dopiero 12t4dz.
Zobaczymy za miesiąc czy siusiak się potwierdzi.
Mały zaczął się zbliżać do terminu z okresu i teraz wychodzi na 21.04 zobaczymy jak będzie dalej się pokazywał. Ja myślę, że z długości cyklu to właśnie jest ten termin.
super bo jak tatuś coś powie to nie ma zmiłuj siusiak to raczej się potwierdzi inaczej z dziewczynką a jak chłopak to już raczej chłopak będzie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:22   #4052
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
śliczne body
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Zakupy super, a te body takie slodkie kombinezonik też fajowy, właśnie też musze się za jakimś rozejrzeć bo jednak w marcu jest jeszcze chłodno....
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
wanilia gdzie kupiłaś te bodziaki?
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
rewelacyjne gdzie kupiłaś, pisaj szybciutko

aż tak źle? Mieliśmy tam jechać ale coś nam nie wyszło.

Dziewczyny boję się czy coś z nerką nie mam. W nocy budzi mnie ból z prawej strony, jak się wysikam jest lżejszy i ustaje, a teraz to już nawet teraz mnie boli jak chodze, bo myślałąm cały czas że uciskam ten bok i dlatego

dziękuje kochane

wszystkie żeczy kupiłam na allegro ( wygrałam aukcje) bodziaki niby były używane ale wyglądają jak nowe, śpiworek i kombinezon widać że były używane ale i tak nie sa zniszczone

co do kombinezonu to zastanawiam się czy nie będzie za cienki i poluje jeszcze na grubszy ale to musze zapytać się jakieś doświadczonej mamy

blackrose jak cie nerka boli to lepiej do lekarza

Cytat:
blackrose może lepiej się lekarza poradzić jak ci nie przejdzie a może to chwilowe było

dobra to teraz ja się pochwalę moim brzucholem z wczoraj wieczorem i dziś rana i ciuszkami moimi pierwszymi
zdjęcie brzucha to 1 to po jedzeniu a 2 to przed

Załącznik 3468837

Załącznik 3468838

Załącznik 3468839

śliczne ciuszki i śliczny brzuszek, zgrabniutka jesteś

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcia mojego brzuszka z meeeega rozstępami, wywaliło mnie nie na żarty ...

Pisałam ostatnio z naszą bliźniaczą mamą Oleniolek, u nich wszystko dobrze
łał ale masz już pokaźny brzuszek słodko

iza gratuluje córeczki i mam nadzieję że już tak zostanie
no i zazdroszczę tych 200 gram to chyba tylko dziecko urosło w tobie i nic więcej ja dalej trzymam 3 na plusie
tak z ciekawości z jakiej wagi startowałaś ?

Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość
No kochana rozumiem, ze jestes oszolomiona i mega szczesliwa, ale niestety jest wieksze prawdopodobienstwo, ze z dziewczynki wyjdzie chlopak, wiec oczywiscie zycze z calego serca upragnionej corci, ale, zeby pozniej nie bylo podwojnego rozczarowania
właśnie się ostatnio nad tym zastanawiałam co to będzie jak się okaże że jednak syn, będzie musiał w różowym biedak latać
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:25   #4053
Lopezka
Raczkowanie

[QUOTE=Castia;22659637]
Cytat:
Napisane przez goniaa85 Pokaż wiadomość

miałam tak samo mowilismy do brzucha Filip 4 miesiace a tu okazało się że jest Filipinka nie powiem ze bylam na poczatku zszokowana troszke i Tz tez no ale teraz jest nasza Niunia tylko biedna bezimienna bo nie mozemy sie nadal dogadac
Ja jeszcze nie wiem co będzie. Ale mamy koszmarne problemy z imionami... Mój Małż zażyczył sobie Liwię.. (choć jak przyznał myślał też nad Oliwią).
Jak jest u Was z popularnością tego imienia? Bo u nas Oliwek jest co trzecia, ale z Liwiami się jeszcze nie spotkałam na taką skalę.
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:36   #4054
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
chwale się swoimi ostatnimi zakupami
Super ciuszki

Cytat:
Dziewczyny boję się czy coś z nerką nie mam. W nocy budzi mnie ból z prawej strony, jak się wysikam jest lżejszy i ustaje, a teraz to już nawet teraz mnie boli jak chodze, bo myślałąm cały czas że uciskam ten bok i dlatego
Może dzidzia Ci uciska, bo ja od wczoraj latam co 10 minut do kibelka, żeby siknąć a tam 3 kropelki

Cytat:
dobra to teraz ja się pochwalę moim brzucholem z wczoraj wieczorem i dziś rana i ciuszkami moimi pierwszymi
No piękne, a brzunio super

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja np. juz mam problem z założeniem/zasznurowaniem adidasów a to dopiero połowa, to co będzie dalej???
bardzo mnie cos boli jak sie schylam do założenia skarpetek, musze sie juz wysługiwac kims, kto akurat jest pod ręką
Castia ja dopiero w 14tc a też mam problemy ze zginaniem się

Cytat:
wklejam zdjęcia mojego brzuszka z meeeega rozstępami, wywaliło mnie nie na żarty ...

Super brzuszek ja mam prawie taki sam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:37   #4055
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki!

Tak dawno tu sie nie udzielalam, ze pewnie juz zadna mnie nie kojarzy, no ale mialam inne problemy na glowie - Bogu dzieki nic z dzidzia. Teraz juz na prosta wychodzi wszystko i wszyscy o ktorych sie martwilam i moge czesciej do was zagladac

Ja wlasnie 13 tydzien rozpoczelam dzis a w poniedzialek jedziemy z TZem na usg bimbka
W pracy juz wiedza, szefowa przeszczesliwa i podekscytowana, na dodatek podwyzke niewielka dostalam, wiec zyc nie umierac

Poranne mulenia przeszly juz tydzien temu za to przyplatalo sie zapalenie pecherza i niestety musze lykac antybiotyk, no ale podobno bezpieczny w ciazy
Zaraz lece kupic jakies sweterki do pracy bo juz mi brzucholek troche wywala i wszystkie do gory podjezdzaja, co nie jest zbyt ciekawym zjawiskiem a mi jest na dodatek zimno

Milego dnia wszystkim zycze i do pozniej!
Gratuluje!!!!Witamy w gronie ciezarowek hehhehh...widze ze ty tez na Wyspach
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:43   #4056
goniaa85
Przyczajenie

[QUOTE=Lopezka;22660185]
Cytat:
Ja jeszcze nie wiem co będzie. Ale mamy koszmarne problemy z imionami... Mój Małż zażyczył sobie Liwię.. (choć jak przyznał myślał też nad Oliwią).
Jak jest u Was z popularnością tego imienia? Bo u nas Oliwek jest co trzecia, ale z Liwiami się jeszcze nie spotkałam na taką skalę.
Ja podobnie, nie spotkałam się jeszcze z dziewczynką o imieniu Liwia, a Oliwia to wiadomo - bardzo popularne imie w dzisiejszych czasach.
goniaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:45   #4057
diatoma
Zadomowienie

Lopezka przyznam się że mnie też się to imię podoba i chyba na codzien to nie słyszałam takiego imienia, jak sobie strony z imionami przegladam to mi wpadło w oko
mój tż dla dziewczynki obastawia 2 imiona Nina i Maja, ale Maję od razu skreślam, bo po tym serialu same Maje się rodzą
Mnie podoba się Kalina, Róża i Pola,tż Polę wykluczył, więc w konkursie biorą udział Nina, Róża i Kalina.
A dla chłopca nie ma problemu jesteśmy zgodni Tymoteusz. Mnie się jeszcze Tobiasz podobał, ale sąsiadka ma psa o tym imieniu!! nie znoszę nadawania psom takich ludzkich imion!!!
Moje psy wabią się Doda i Halny
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:51   #4058
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 3468837

Załącznik 3468838

Załącznik 3468839
szczuplutka mamusiu- śliczny brzusio!
jak ja lubię patrzeć na malusie ciuszki śliczne
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:51   #4059
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki!

Tak dawno tu sie nie udzielalam, ze pewnie juz zadna mnie nie kojarzy, no ale mialam inne problemy na glowie
Pewnie, że kojarzymy
A szefową masz fajną, moja też była szczęśliwa ale nie aż tak, żeby mi podwyżkę dać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:53   #4060
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin

Z moim maleństwem wszystko w porządku, serduszko bije,
miałam usg przez brzuch,
maleństwo wygląda już jak człowieczek,
ma 12,7 cm, waży ok 220 gram
jest piękne
leżało sobie główka w dół

i lekarz zasugerował płeć, choć powiedział, że to trochę wcześnie (17tc) i dopiero za 3 tyg. powie na pewno,
ja nie chce się nakręcać ale nie mogę wytrzymać z radości

aha
macica kończy mi się 2-3 cm przed pępkiem
gratulacje spore już maleństwo nie? aaaaale powiedz co Ci sugeruje?
powiedz powiedz

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
cześć ciężaróweczki
witam nowe "twarze" widzę wciąż nas przybywa
ja podczytuję ostatnio Was ale jakoś mi siły odeszły, żeby pisać coś więcej. U nas dobrze, dzidziuś kopie każdego dnia, kończymy już 21 tydzień, w poniedziałek mamy badania prenatalne może w końcu dowiemy się płci

ja też idę w poniedziałek na połówkowe będziemy wzajemnie trzymać kciuki
i też już codziennie czuję ruchy maluszka
Stary 2010-10-14, 11:54   #4061
coralady
Wtajemniczenie

[QUOTE=Lopezka;22660185]
Cytat:
Rzeczywiście nie znam żadnej Liwii,a Oliwek jest zatrzęsienie.Nawet moja pierwsza chrześniaczka to OliwiaZ drugiej strony - mówiąc Liwia,albo wołając Liwka wszyscy wokół będą słyszeć Oliwia i Oliwka!Tak czy siak Liwia mi sie podoba

Mam pytanie co do imion dla chłopczyk-my bedziemy mieć z tym wieeeelki problem.Macie już jakieś swoje typy?
Aha i znacie jakiegoś Oskara?To prawda ze to łobuziaki?Bliska mi osoba prosi mnie,żebym przemyślała to imie dla ewentualnego synka
Bo on zawsze chciał mieć syna Oskara,a już nigdy nie będzie ojcem,więc prosi mnie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Castia ja dopiero w 14tc a też mam problemy ze zginaniem się
To witam w klubieJa też prawie w 14 tygodniu,a czasem chodzę,siadam i zachowuje się jakbym była w 6 miesiącu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:58   #4062
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ile w Polsce usg 3d kosztuje orientujecie sie????Chcialam porownac ceny
u nas około 200-250zł
Stary 2010-10-14, 12:00   #4063
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Gratuluje!!!!Witamy w gronie ciezarowek hehhehh...widze ze ty tez na Wyspach
Dziekuje, choc jak juz pisalam ja to taka corka marnotrawna, bo juz tu bylam ale zniknelam na kilka tygodni, no ale juz jestem
A ty z jakiej czesci UK?

Cytat:
Pewnie, że kojarzymy
A szefową masz fajną, moja też była szczęśliwa ale nie aż tak, żeby mi podwyżkę dać
Dzieki ego. Podwyzka mi sie juz od jakiegos czasu szykowala, tylko, ze bylam swiecie przekonana, ze nagle zmiena zdanie lub znajda jakis problem nie do przejscia jak tylko sie dowiedza o ciazy. A tu prosze, szacuneczek

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:03   #4064
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Lopezka przyznam się że mnie też się to imię podoba i chyba na codzien to nie słyszałam takiego imienia, jak sobie strony z imionami przegladam to mi wpadło w oko
mój tż dla dziewczynki obastawia 2 imiona Nina i Maja, ale Maję od razu skreślam, bo po tym serialu same Maje się rodzą
Mnie podoba się Kalina, Róża i Pola,tż Polę wykluczył, więc w konkursie biorą udział Nina, Róża i Kalina.
A dla chłopca nie ma problemu jesteśmy zgodni Tymoteusz. Mnie się jeszcze Tobiasz podobał, ale sąsiadka ma psa o tym imieniu!! nie znoszę nadawania psom takich ludzkich imion!!!
Ja też myślałam nad Różą czy Kaliną ale to było kiedyś... Mam teraz hiszpańskie nazwisko i dobrać jakieś imię to jest cud, tak żeby w Polsce i Hiszpanii się dobrze sprawowało. Ja się na tę Liwię zgodziłam, bo w sumie ładne, ale jak będzie znowu taki boom, to chyba zrezygnuję....
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:04   #4065
Milena87
Raczkowanie

ja właśnie dzis ide do gina, bo od 4 dni źle sie czuję. Całe podbrzusze mi twardnieje i to najczęściej w nocy właśnie kiedy odpczywam i tak boli że nawet ręką dotknąć brzucholka nie mogę.Niedawno zaczęłam odczuwać pierwsze ruchy i czytałam że macica może tak reagować o sie troche stawiać ale to trwa stanowczo za długo i jest zbyt bolesne. Mam nadzieje ze z dzidzią wszystko ok. Jestem juz po jednym poronieniu i sobie nie wyobrażam żeby cos sie mogło stać

A co do imion to jesteśmy z tż na etapie właśnie Liwii (Oliwek jest za dużo) a Liwia brzmi tak dostojnie i Anastazji, a dla chłopca podoba nam sie imię bardzo oryginalne i pewnie niektóre dziewczyny mnie skrytykują że udziwnione ale podoba nam sie Colin brzmi ładnie, jest oryginalne i w zdrobnieniu Colinek też może być A że nie mamy nazwiska w stylu Nowak czy Kowalski wiec nie brzmiał by razem z tym jakoś śmiesznie i wsystko nam tak do siebie pasuje
Stary 2010-10-14, 12:07   #4066
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Super ciuszki

Może dzidzia Ci uciska, bo ja od wczoraj latam co 10 minut do kibelka, żeby siknąć a tam 3 kropelki

ja też latam do kibla często ale bardzo mało sikam zastanawiam się czy nie za mało bo ostatnio miałam jakiś ciemny mocz (sorry za szczegóły) kupiłam sobie sok z żurawiny i herbate z żurawiny i zobaczymy jaki będzie tego efekt

Lopezka pierwszy raz spotykam się z imieniem Liwia i powiem że mi się spodobało

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi
Ile w Polsce usg 3d kosztuje orientujecie sie????Chcialam porownac ceny

u nas 200 4d więc pewnie 3d tyle samo
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:10   #4067
trzyrazyi
Zadomowienie

[QUOTE=Anessa;22660955]Dziekuje, choc jak juz pisalam ja to taka corka marnotrawna, bo juz tu bylam ale zniknelam na kilka tygodni, no ale juz jestem
A ty z jakiej czesci UK?

Ja z zachodniej Angli...,rodzisz tak jak ja tutaj czy moze do polski wracasz???
Stary 2010-10-14, 12:11   #4068
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Dzięki laseczki, ja z jednej strony cieszę się takim brzuszkiem, ale z drugiej te rozstępy... nic nie pomaga, robią się ciągle nowe

Anessa witaj ponownie cieszę się że wszystko wychodzi już na prostą, i oby ta tendencja się utrzymała, bo nerwy nie służą maleństwu.

Piszecie o wadze, ja teraz w porównaniu do wagi sprzed ciąży mam na plusie jakieś 300g, ale do 4 miesiąca chudłam, z 64 nawet na 61kg. Także nadrabiam, i wstyd się przyznać, ale słodyczami... Mięsa nadal nie ruszę... szkoda, bo miałabym ochotę.Najgorzej, że przyplątała się anemia wcinam żelazo w tabletkach i dodatkowo do picia. Dobrze, że zaparć nie mam, bo na początku ciąży właśnie z żelaza miałam...

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:11   #4069
deneb3
Zadomowienie

choineczka jak się cytuje tak aby w 1 poście były wszystkie cytaty i odpowiedzi? bo coś mi rozbiło na parę
nie umiem
Stary 2010-10-14, 12:12   #4070
trzyrazyi
Zadomowienie

Dziweczyny kiedy zaczynacie kupowac wozeczki i lozeczka...bo ubranka niektore juz skladuja...ja czekam na poznanie plci a jak z wami jest?????
Stary 2010-10-14, 12:16   #4071
Black_Angel86
Zadomowienie

deneb a na którą masz to usg? ja mam na 18:15 żeby mój TŻ mógł być przy tym ale to tak późno, znów będę cały dzień nerwowa...

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Dziweczyny kiedy zaczynacie kupowac wozeczki i lozeczka...bo ubranka niektore juz skladuja...ja czekam na poznanie plci a jak z wami jest?????
kochana łóżeczko kupimy gdzieś pod koniec grudnia lub na początku stycznia, nie mamy go gdzie trzymać bo mamy 1 pokój, zresztą w grudniu będzie remont tegoż pokoju. A wózek... hm, nie mam pojęcia, pewnie też mniej więcej o tym czasie. Nie mam nawet upatrzonego, łóżeczko już mam wybrane na allegro

blog

fotografia

Stary 2010-10-14, 12:20   #4072
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
deneb a na którą masz to usg? ja mam na 18:15 żeby mój TŻ mógł być przy tym ale to tak późno, znów będę cały dzień nerwowa...

a ja mam raniutko o 8 juz musze byc bo jest kolejka
u nas jest tak,ze to ogolnie prywatny lekarz ale parenaście miejsc codziennie ma na NFZ w tym z 6 kobiet w ciazy i mam badania za darmo wtedy no i ciezarne przychodza na rano aby nie siedziec za dlugo w kolejce i przyjmuje nas 8-10 mniej wiecej

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
ja będę kupować w styczniu - tak pod koniec
aby w lutym sobie wywietrzało i łóżko i wózek bo podobno nowe to śmierdzą i trzeba wietrzyć
Stary 2010-10-14, 12:21   #4073
Eirene1987
Zakorzenienie

Wanilia83, Ego_ego, Deneb3 dzięki dziewuszki

Cytat:
fajne imiona dla pieska - doda mi też się nie podoba jak ludzie zwierzęta imionami ludzkimi nazywają bo potem mi się kojarzy

[QUOTE=coralady;22660851]
Cytat:

Mam pytanie co do imion dla chłopczyk-my bedziemy mieć z tym wieeeelki problem.Macie już jakieś swoje typy?
Aha i znacie jakiegoś Oskara?To prawda ze to łobuziaki?Bliska mi osoba prosi mnie,żebym przemyślała to imie dla ewentualnego synka
Bo on zawsze chciał mieć syna Oskara,a już nigdy nie będzie ojcem,więc prosi mnie
a tam to tak samo jak mi szwagierka mówi żebyśmy emilia nie dawali dzieczynce bo ona wszystkie emilie jakie zna to takie zamulone i w ogóle. ja tam nie patrzę na to. ja znam oskara i jest spokojnym dzieckiem - w miarę bo wiadomo każde dziecko to trochę łobuz

dziewczynki a ja mam pytanie do was zaczęłam sobie przeglądać listy wyprawek i tak się zastanawiam czy będziecie kupowały nianię elektroniczną z monitorem ruchu? bo my nianię to na 100% chcemy bo mamy pokój na dole a kuchnia na górze więc jak dziecko zostanie na dole to zawsze będę słyszeć ale ten monitor ruchu jedni polecają inni uważają że to zbędne co myślicie może któraś już to miała przy poprzednim dziecku?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:23   #4074
Black_Angel86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a ja mam raniutko o 8 juz musze byc bo jest kolejka
u nas jest tak,ze to ogolnie prywatny lekarz ale parenaście miejsc codziennie ma na NFZ w tym z 6 kobiet w ciazy i mam badania za darmo wtedy no i ciezarne przychodza na rano aby nie siedziec za dlugo w kolejce i przyjmuje nas 8-10 mniej wiecej
mam podobnie u mojego prowadzącego lekarza, niby prywatny, ale nie umawia na konkretne godziny i potem jest zasada kto pierwszy ten lepszy... on przychodzi o 9 a babki już od 7 sobie kolejkę trzymają... czasem ciężko jest, bo jak nie przyjdę wcześnie i nie wymarznę przed gabinetem to potem trzeba siedzieć parę ładnych godzin, raz byłam trzydziesta i siedziałam 8 godzin...

blog

fotografia

Stary 2010-10-14, 12:24   #4075
trzyrazyi
Zadomowienie

DZIEWCZYNY ,wlasnie dostalam list ze szpitala na usg.za 2 tyg.poznam plec dzidzi hihihih

A co najwazniejsze czy wszystko w porzadku juz sie doczekac nie moge........

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2010-10-14 o 12:27
Stary 2010-10-14, 12:27   #4076
Milena87
Raczkowanie

trzyrazyi gratuluję ja też już sie nie mogę doczekać
Stary 2010-10-14, 12:30   #4077
blackrose4u
Wtajemniczenie

co do imion dla chłopczyka to u nas: Sebastian, Konrad, Emil
co do wózków i łóżeczek: jedziemy jak już pisałam w sobote do cz-wy jak coś nam się spodoba to może i kupimy już wózek, a jak nie będą mieli oddpowiedniego koloru to wtedy gdzieś listopad/grudzień z łózeczkiem tak samo
My niani nie kupujemy bo będziemy na początku u moich rodziców a potem mieszkanie mamy dwupokojowe więc nie potrzebujemy

Przyszedł płaszczyk który kupiłam na all i za duży a już myślałam że będę miała w czym chodzić

p.s zmieny o której dziewczyny prosiły na pierwszej stronie dokonane

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:32   #4078
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny śliczne macie brzuszki

witam nową mamusię , odrazu przypominam że do mnie dane do listy

Słyszałam że Julie są to straszne łobuziary tak mi znajomy powiedział którego dziecko chodzi do przedszkola. Myślicie że imie tu może mieć do tego?

U mnie w rodzinie jest 4letnia Julcia i to najbardziej szalone dziecko jakie znam w życiu nie widziałam aż tak energicznego dziecka, ale to może jedynie zbieg okoliczności co do imienia

oo widze, że zastanwiacie się nad imieniem Liwia.. my wybraliśmy dla dziewczynki właśnie to imię na początku były propozycje Marcelina, Blanka, Nadia ale mojemu się nie podobały i wymyślił Oliwie - ładne, ale za bardzo popularne, więc przypomniało mi się imię Liwia i podoba nam się bardzo i właśnie mam nadzieje, że nie będzie zbyt popularne..

a dla chłopca jeszcze nie mamy imienia.. myślimy nad Filipem, Marcelem, ale raz mi się podobają raz nie..

choć jestem już w 21 tc to nie znam jeszcze płci już nie moge się doczkać a usg dopiero 2.11..

Podczyduje Was regularnie, ale byłam raczej bierną forumowiczką w pisaniu.. Dzisiaj jestem drugi dzień na zwolnieniu i już nie mam co zrobić z czasem, więc myśle że będe bardziej aktywna..
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:36   #4079
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
A właśnie, zdradzę Wam fajny trik. Moja mama przez całą ciążę z moją siostrą piła prawie codziennie sok marchwiowy, taką ot Karotkę czy innego Kubusia. I moja siostra jest teraz posiadaczką brzoswiniowo gładkiej skóry. Ma piękny koloryt, taki złoty, jej skóra jest super miękka i gładka, w ogóle nie ma problemów z oparzeniami słonecznymi, od razu opala się na mahoń, ma 16 lat i buzię jak dzidziuś! Po za tym jako jedyna u mnie w domu, nie ma wady wzroku :P Także też się soczkuję. POLECAM!
Piłam całą ciążę, a młoda urodziła się bieluteńka jak śnieg, nawet żółtaczki poporodowej nie miała.

Cytat:

Znam dużo by opowiadać, syn kuzynki od strony męża.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:45   #4080
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o wadze, ja teraz w porównaniu do wagi sprzed ciąży mam na plusie jakieś 300g, ale do 4 miesiąca chudłam, z 64 nawet na 61kg. Także nadrabiam, i wstyd się przyznać, ale słodyczami...
Ja na początku schudłam 1,5 kg, ale od wagi sprzed schudnięcia przytyłam już prawie 3 kg. Ale się tym nie przejmuję zupełnie. Też mi się odkurzacz włączył i mam apetyt na wszystko Chociaż na słodycze mniej jednak niż, na inne rzeczy.

Cytat:
My pewnie jakoś listopad-grudzień. Bo później mamy sesję i nie będzie czasu,a po sesji to ja idę rodzić
Anessko kuruj się Powodzenia na usg Wklej potem zdjęcie koniecznie
Lopezka ja się spotkałam w życiu z dwoma Oskarami Trzema właściwie, bo pies sąsiadów się tak tez nazywa

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-10-14 o 12:49
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości