|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
siusiak to raczej się potwierdzi inaczej z dziewczynką a jak chłopak to już raczej chłopak będzie
|
|
#4052 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuje kochane wszystkie żeczy kupiłam na allegro ( wygrałam aukcje) bodziaki niby były używane ale wyglądają jak nowe, śpiworek i kombinezon widać że były używane ale i tak nie sa zniszczone co do kombinezonu to zastanawiam się czy nie będzie za cienki i poluje jeszcze na grubszy ale to musze zapytać się jakieś doświadczonej mamy ![]() blackrose jak cie nerka boli to lepiej do lekarza Cytat:
śliczne ciuszki i śliczny brzuszek, zgrabniutka jesteś ![]() Cytat:
iza gratuluje córeczki i mam nadzieję że już tak zostanieno i zazdroszczę tych 200 gram to chyba tylko dziecko urosło w tobie i nic więcej ja dalej trzymam 3 na plusie tak z ciekawości z jakiej wagi startowałaś ? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4053 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Castia;22659637]
Cytat:
Mój Małż zażyczył sobie Liwię.. (choć jak przyznał myślał też nad Oliwią).Jak jest u Was z popularnością tego imienia? Bo u nas Oliwek jest co trzecia, ale z Liwiami się jeszcze nie spotkałam na taką skalę. |
|
|
|
|
#4054 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Super ciuszki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Lopezka;22660185]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
Lopezka przyznam się że mnie też się to imię podoba
i chyba na codzien to nie słyszałam takiego imienia, jak sobie strony z imionami przegladam to mi wpadło w oko![]() mój tż dla dziewczynki obastawia 2 imiona Nina i Maja, ale Maję od razu skreślam, bo po tym serialu same Maje się rodzą ![]() Mnie podoba się Kalina, Róża i Pola,tż Polę wykluczył, więc w konkursie biorą udział Nina, Róża i Kalina. A dla chłopca nie ma problemu jesteśmy zgodni Tymoteusz. Mnie się jeszcze Tobiasz podobał, ale sąsiadka ma psa o tym imieniu!! nie znoszę nadawania psom takich ludzkich imion!!! Moje psy wabią się Doda i Halny
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ja lubię patrzeć na malusie ciuszki |
|
|
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A szefową masz fajną, moja też była szczęśliwa ale nie aż tak, żeby mi podwyżkę dać
|
|
|
|
|
#4060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spore już maleństwo nie? aaaaale powiedz co Ci sugeruje?powiedz powiedz ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
będziemy wzajemnie trzymać kciuki ![]() i też już codziennie czuję ruchy maluszka
|
||
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Lopezka;22660185]
Cytat:
Z drugiej strony - mówiąc Liwia,albo wołając Liwka wszyscy wokół będą słyszeć Oliwia i Oliwka!Tak czy siak Liwia mi sie podobaMam pytanie co do imion dla chłopczyk-my bedziemy mieć z tym wieeeelki problem.Macie już jakieś swoje typy? Aha i znacie jakiegoś Oskara?To prawda ze to łobuziaki? Bliska mi osoba prosi mnie,żebym przemyślała to imie dla ewentualnego synka![]() Bo on zawsze chciał mieć syna Oskara,a już nigdy nie będzie ojcem,więc prosi mnie ![]() To witam w klubie Ja też prawie w 14 tygodniu,a czasem chodzę,siadam i zachowuje się jakbym była w 6 miesiącu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ty z jakiej czesci UK? ![]() Cytat:
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się na tę Liwię zgodziłam, bo w sumie ładne, ale jak będzie znowu taki boom, to chyba zrezygnuję....
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie dzis ide do gina, bo od 4 dni źle sie czuję. Całe podbrzusze mi twardnieje i to najczęściej w nocy właśnie kiedy odpczywam i tak boli że nawet ręką dotknąć brzucholka nie mogę.Niedawno zaczęłam odczuwać pierwsze ruchy i czytałam że macica może tak reagować o sie troche stawiać ale to trwa stanowczo za długo i jest zbyt bolesne. Mam nadzieje ze z dzidzią wszystko ok. Jestem juz po jednym poronieniu i sobie nie wyobrażam żeby cos sie mogło stać
A co do imion to jesteśmy z tż na etapie właśnie Liwii (Oliwek jest za dużo) a Liwia brzmi tak dostojnie i Anastazji, a dla chłopca podoba nam sie imię bardzo oryginalne i pewnie niektóre dziewczyny mnie skrytykują że udziwnione ale podoba nam sie Colin brzmi ładnie, jest oryginalne i w zdrobnieniu Colinek też może być A że nie mamy nazwiska w stylu Nowak czy Kowalski wiec nie brzmiał by razem z tym jakoś śmiesznie i wsystko nam tak do siebie pasuje
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też latam do kibla często ale bardzo mało sikam zastanawiam się czy nie za mało bo ostatnio miałam jakiś ciemny mocz (sorry za szczegóły) kupiłam sobie sok z żurawiny i herbate z żurawiny i zobaczymy jaki będzie tego efekt Lopezka pierwszy raz spotykam się z imieniem Liwia i powiem że mi się spodobało Cytat: Napisane przez trzyrazyi Ile w Polsce usg 3d kosztuje orientujecie sie????Chcialam porownac ceny ![]() u nas 200 4d więc pewnie 3d tyle samo |
|
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Anessa;22660955]Dziekuje, choc jak juz pisalam ja to taka corka marnotrawna, bo juz tu bylam ale zniknelam na kilka tygodni, no ale juz jestem
![]() A ty z jakiej czesci UK? ![]() Ja z zachodniej Angli... ,rodzisz tak jak ja tutaj czy moze do polski wracasz???
|
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki laseczki, ja z jednej strony cieszę się takim brzuszkiem, ale z drugiej te rozstępy... nic nie pomaga, robią się ciągle nowe
![]() Anessa witaj ponownie cieszę się że wszystko wychodzi już na prostą, i oby ta tendencja się utrzymała, bo nerwy nie służą maleństwu.Piszecie o wadze, ja teraz w porównaniu do wagi sprzed ciąży mam na plusie jakieś 300g, ale do 4 miesiąca chudłam, z 64 nawet na 61kg. Także nadrabiam, i wstyd się przyznać, ale słodyczami... Mięsa nadal nie ruszę... szkoda, bo miałabym ochotę.Najgorzej, że przyplątała się anemia wcinam żelazo w tabletkach i dodatkowo do picia. Dobrze, że zaparć nie mam, bo na początku ciąży właśnie z żelaza miałam...
|
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
choineczka jak się cytuje tak aby w 1 poście były wszystkie cytaty i odpowiedzi? bo coś mi rozbiło na parę
![]() nie umiem
|
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Dziweczyny kiedy zaczynacie kupowac wozeczki i lozeczka...bo ubranka niektore juz skladuja...ja czekam na poznanie plci a jak z wami jest?????
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zadomowienie
|
deneb a na którą masz to usg? ja mam na 18:15 żeby mój TŻ mógł być przy tym ale to tak późno, znów będę cały dzień nerwowa...
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o 8 juz musze byc bo jest kolejka ![]() u nas jest tak,ze to ogolnie prywatny lekarz ale parenaście miejsc codziennie ma na NFZ w tym z 6 kobiet w ciazy i mam badania za darmo wtedy no i ciezarne przychodza na rano aby nie siedziec za dlugo w kolejce i przyjmuje nas 8-10 mniej wiecej ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
aby w lutym sobie wywietrzało i łóżko i wózek bo podobno nowe to śmierdzą i trzeba wietrzyć
|
||
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wanilia83, Ego_ego, Deneb3 dzięki dziewuszki
Cytat:
mi też się nie podoba jak ludzie zwierzęta imionami ludzkimi nazywają bo potem mi się kojarzy ![]() [QUOTE=coralady;22660851] Cytat:
ja tam nie patrzę na to. ja znam oskara i jest spokojnym dzieckiem - w miarę bo wiadomo każde dziecko to trochę łobuz ![]() dziewczynki a ja mam pytanie do was zaczęłam sobie przeglądać listy wyprawek i tak się zastanawiam czy będziecie kupowały nianię elektroniczną z monitorem ruchu? bo my nianię to na 100% chcemy bo mamy pokój na dole a kuchnia na górze więc jak dziecko zostanie na dole to zawsze będę słyszeć ale ten monitor ruchu jedni polecają inni uważają że to zbędne co myślicie może któraś już to miała przy poprzednim dziecku?
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY ,wlasnie dostalam list ze szpitala na usg.za 2 tyg.poznam plec dzidzi hihihih
A co najwazniejsze czy wszystko w porzadku juz sie doczekac nie moge........ Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2010-10-14 o 12:27 |
|
|
|
#4076 |
|
Raczkowanie
|
trzyrazyi gratuluję
ja też już sie nie mogę doczekać
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
co do imion dla chłopczyka to u nas: Sebastian, Konrad, Emil
co do wózków i łóżeczek: jedziemy jak już pisałam w sobote do cz-wy jak coś nam się spodoba to może i kupimy już wózek, a jak nie będą mieli oddpowiedniego koloru to wtedy gdzieś listopad/grudzień z łózeczkiem tak samo My niani nie kupujemy bo będziemy na początku u moich rodziców a potem mieszkanie mamy dwupokojowe więc nie potrzebujemy Przyszedł płaszczyk który kupiłam na all i za duży p.s zmieny o której dziewczyny prosiły na pierwszej stronie dokonane
|
|
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie jest 4letnia Julcia i to najbardziej szalone dziecko jakie znam w życiu nie widziałam aż tak energicznego dziecka, ale to może jedynie zbieg okoliczności co do imienia oo widze, że zastanwiacie się nad imieniem Liwia.. my wybraliśmy dla dziewczynki właśnie to imię na początku były propozycje Marcelina, Blanka, Nadia ale mojemu się nie podobały i wymyślił Oliwie - ładne, ale za bardzo popularne, więc przypomniało mi się imię Liwia i podoba nam się bardzo ![]() a dla chłopca jeszcze nie mamy imienia.. myślimy nad Filipem, Marcelem, ale raz mi się podobają raz nie.. choć jestem już w 21 tc to nie znam jeszcze płci Podczyduje Was regularnie, ale byłam raczej bierną forumowiczką w pisaniu.. Dzisiaj jestem drugi dzień na zwolnieniu i już nie mam co zrobić z czasem, więc myśle że będe bardziej aktywna.. |
|
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dużo by opowiadać, syn kuzynki od strony męża.
|
||
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż na słodycze mniej jednak niż, na inne rzeczy.Cytat:
![]() Anessko kuruj się Powodzenia na usg Wklej potem zdjęcie koniecznie ![]() Lopezka ja się spotkałam w życiu z dwoma Oskarami Trzema właściwie, bo pies sąsiadów się tak tez nazywa
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-10-14 o 12:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

Mnie dokuczają, że jak będzie brzuch to będę wyglądać "jak dziecko z Etiopii "...

i mam nadzieję że już tak zostanie
mowilismy do brzucha Filip 4 miesiace a tu okazało się że jest Filipinka
nie powiem ze bylam na poczatku zszokowana troszke i Tz tez 

Bliska mi osoba prosi mnie,żebym przemyślała to imie dla ewentualnego synka

cieszę się że wszystko wychodzi już na prostą, i oby ta tendencja się utrzymała, bo nerwy nie służą maleństwu.
dużo by opowiadać, syn kuzynki od strony męża.