|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
I faktycznie Ci wyszły te bakterie w moczu? Ja jutro oddaje do badania
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ale nas dużo, Asiak za ogarnięcie listy jak chcesz możesz przy mnie dopisać bliźniaki ![]() Nie wyrabiam z czytaniem postów, od samego rana już tyle naskrobałyście. Widziałam dyskusje na temat wyników, dziewczyny nie sprawdzajcie ich w necie bo to nic nie daje niepotrzebnie się nakręcacie tylko. Co do morfologii to ja miałam sporo niektórych ponad normę, a niektórym poniżej normy, ale to nie były zbyt duże granice, lekarz stwierdził, że jest ok, w ciąży mogą być małe odchylenia. Co do bakterii w moczu to też się zdarza w ciązy, ja też miałam, ale dostałam globulki dopochwowe i urinal i po dwóch tygodniach wyniki się poprawiły, teraz już łykam tylko sam urinal na te problemy moczowe. Teraz we wtorek idę do gina i mam nadzieję, że po antybiotyku nic mi sie nie przyplątało, bo lekarz uprzedzał, że może się zrobic jakaś grzybica, ale nie zauważyłam aby się coś zmieniło tam w środku Wiem, że będzie teraz robił cytologię, żeby właśnie sprawdzić czy wszystko ok bo antybiotyku, no i w sumie ostatnio cytologię miałam robioną w maju i wyszło papa 1 według starych norm oznaczania bo na tych nowych kompletnie się nie znam.Ja już po zakupkach poszłam z synkiem troszkę mi pomógł, dziś mają wolne od szkoły w końcu dzień Edukacji Narodowej, ale jutro już do szkoły idzie, lekcje już odrobione, z francuskiego wierszyka się nauczył, więc ma już wolne popołudnie, jedynie na 18.30 lecimy na trening, muszę się ciepło ubrać bo zimno na dworze. Zaraz jakieś porządeczki muszę zrobić, nastawić obiadek, żurek z jajem i biała kiełbaską, ale kiełbaska to tylko dla synka bo ja nie dam rady jej zjeść. W sobotę jedziemy do szwagierki na imieniny, a za dwa tygodnie w niedzielę czyli 31 października zobaczymy się już z tż-tem |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojoj ![]() TP 17 maja w sumie to mam dwa terminu 30 kwietnia i 17 maja, to mozesz wpisac Agnieszka, lat 23 ![]() zapraszam do K. Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:20 |
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak pożarłam miesiąc temu i zyje to znaczy ze nie miał "bakterjów"? A sałatka sledziowa lisnera też nie? Dżizas, co za życie
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Moderatoreska
|
Asiak Moria była wczoraj na wątku i u niej wszystko ok
|
|
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() JanuszAgnieszka (26 lat)..................... ............... tp. maj lub czerwiec (Daria/Adaś)
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2010-10-14 o 13:46 |
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo nie mialam @ od lipca, a w ciaze zaszlam dopiero we wrzesniu - nawet nie wiem kiedy ![]() badanie beta hcg 2 pazdziernika pokazalo mi 2-3 tydzien (nie wiem czy od miesiaczki czy od zaplodnienia), czyli teraz jestem w 4-5 tygodniu, cykle mam nieregularne no i bez @ od lipca jak pisalam, ale gdybym miala @ 28 sierpnia to termin porodu wyszedlby na 28 maja 2011 (byloby super bo ja sie 25 maja urodzilam ), a jesli liczac ze od miesiaczki dopiero 5 tydzien minal to urodzilabym 18 czerwca i bylabym w chwili obecnej w 1 tygodniu ciazy od zaplodnienia i juz nie wiem
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2010-10-14 o 13:40 |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam jem na co mam ochotę ;-)
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde a my ciagle o jedzeniu. Ja dzisiaj na obiadek gotuje ziupke warzywna, ktora wrecz uwielbiam i na drugie ziemniaki i schaby dla mojego Tż glownie bo tak jak u niektorych z was moj tez sobie nie wyobraza obiadku bez miesa
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
eeee 18 czerwca nie urodze bo wychodzi ze data poczecia to 10.10 a ja juz tydzien wiedzialam o ciazy
wiec moze w maju urodze jednak? jejku, ale ze mna jest dziwnie
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
Asiak dziekuje za wciagniecie na liste Wiecie, tak czytam o tych badaniach i juz sama nie wiem co myslec... z jednej strony dobrze, ze czlowiek moze pewne rzeczy wylapac, czemus zapobiec, cos wyleczyc, ale z drugiej strony mam wrazenie, ze Wy bedziecie przez cala ciaze biegaly po lekarzach, bo co chwila lekarz bedzie zlecal cos nowego, bedziecie sie tym stresowaly, o kosztach nawet nie wspominam bo to katastrofa... a ciaza to czas, ktory powinien sluzyc wyciszeniu, relaksowi, radosnemu oczekiwaniu... U mnie sa podstawowe badania krwi i moczu, 2-3 usg, co miesiac (pozniej czesciej) wizyta u rodzinnego / szpital, gdzie glownie rozmawiamy o samopoczuciu, sluchamy serca i juz. Moze to dla niektorych z Was za malo, ale ja nie wytrzymalabym psychicznie oczekwiania na kolejne wyniki kolejnych badan. Tak jak dziewczyny pisaly wczesniej, nasze matki, babki i dalej wstecz rodzily kilkoro zdrowych dzieci, wiec ja ta moja uboga opieka prenatalna nie jestem przerazona, tym bardziej ze to moja drugo ciaza tutaj. Ale ten mak na sen to juz przegiecie i dzieci nie umieraly z glodu ?Milego dnia Wam zycze, podczytuje Was namietnie, ale nie mam szans sie bardziej wkrecic bo mnie zajecia domowe gonia ![]() |
|
|
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie umierały karmiono je przez sen
To było najbardziej potrzebne np kiedy kobieta szła na wykopki i nie było z kim zostawić dziecka a tak spał cały czas jest pare takich fajnych historii rodzice mamy byli z Rosji a taty z Ukrainy /misz masz kulturowy ;-)/ dlatego moja kuchnia jest taka a nie inna -)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-14 o 13:48 |
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
ja mam termin porodu wg. USG na 22.05.2011, a wg. @ 19.05.2011. To też prosze o zmianę
![]() Ja też dziewczyny nie czytam już tych wszystkich artykułów w internecie, nie będę się nie potzrebnie stresować, wolę zapytać was jak czegoś nie wiem
|
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to rzeczywiscie sajgon najlepiej to liczyc na wyniki usg. Ja mialam @ 20lipca, ale z wynikow juz wtedy musialam byc w ciazy. W sumie tamten okres byl plamieniem bardziej i strasznie bolal mnie brzuch-jak nigdy.... w ciaze zaszlam podobno 16lipcaja to sie nawet ciesze ze moja kruszynka jest juz taka duza, szybciej bedzie przy moim boku aaaa mialam sie zapytac: moj Tż chce mnie zabrac w sylwestra w gory, mieszkamy w Łodzi wiec to kawal drogi bede juz jak wiekszosc z was
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:54 |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam niedaleko poznania i zamierzam w gory jechac do rodziny do krynicy gorskiej, wiec to jest 8 godzin jazdy trzeba robic [rzerwy chodzi o to, zebys nie siedziala w jednej pozycji zbyt dlugo bo mozesz sie pozniej zle czuc caly czas jmi lekarz powtarza, ze mam sie ruszac cieplo sie ubrac w zimie, nie pic w sylwestra alkoolu, dobrze jesc i mozna zyc ![]() ciaza to nie choroba, moja znajoma teraz nawet do egiptu w ciazy leci na urlop ![]() jeju jak dzisiaj zimno 3 stopnie jak pojechalam do miasta to myslalam, ze umre bez czapki kurtke zimowa zalozylam szok ponoc snieg ma spasc niedlugo... jutro ma padac deszcz..wcale sie nie zdziwie jak zacznie sypac snieg.. Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:55 |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wyjazdu to mysle, ze mozesz jechac tylko trzeba robic przerwy, prostowac nogi itd. Moi tesciowie mieszkaja 400 km od nas i nie zamierzamy na czas ciazy zaprzestac odwiedzania ich, niech tez sie pociesza moim brzuszkiem
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
wprowadziłam datę ostatniej @ bo zobaczysz że każde usg będzie Ci pokazywało inną datę - nie sugeruj się nią
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki Ci slonce pocieszylas mnie co do pogody to masakra, w Łodzi slonce swieci ale jest tak zimno jakby byl co najmniej grudzien, tylko patrzec jak snieg spadnie. Moja mama powiedziala mi ze to dobrze ze jestem w ciazy zima bo powietrze jest inne....a dusznosci mnie lapia.
|
|
|
#2810 |
|
Rozeznanie
|
A u nas jest brzydko, zimno i deszcz pada /okolice koszalina/
|
#2811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
24kasia86 no pewnie,że możesz jechać, czemu nie??? Moja siostra (mieszka w Niemczech) w ciąży latała samolotem do nas i nic się nie działo. Tak że taka jazda autem na pewno Ci nie zaszkodzi
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam tylko pobierane na badanie paciorkowca na koniec ciąży Ale koleżanką na innym wątku ginki nie robili i po porodzie zakładali że mają i dost antybiotyk. Mnie piersi nie bolały i teraz nie bolą.Pierwszego nie karmiłam i drugiego też nie będę. Mimo że nie karmiłam, na porodówce podano mi już lek na zatrzymanie laktacji to do 6mc coś tam mi i tak leciało. Tak więc ból nie ma nic do rzeczy,podobnie jak rozmiar piersi. Krucza teraz doczytałam o wizycie extra Nagotowałam ogórkowej wieeelki gar, do tego kluseczki ![]() znikam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
katarzynka00 mniam mniam!!!!
chyba po niedzieli ugotuję ogórkową, i kapuśniak za mną chodzi... a w tym tyg gotowałam grochówkę - pychotka!
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ale mi robicie ochote na ogórkową a ja jestem godzine po obiedzie dziewczyny prosze was |
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
tez mysle ze jednak bedzie wszystko ok JanuszAgnieszka no dokladnie
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
24kasia86 24tydzień to 6miesiąc -)
|
#2820 |
|
Moderatoreska
|
U mnie w końcu mgła opada i wychodzi słonko, ale jutro też ma padać na weekend popsuje się pogoda.
I moja głowa to już dziś odczuwa, pewnie spada ciśnienie, skoro ma padać i od rana mnie głowa boli. Obiadek nastawiony, synal poleciał na dwór, posprzątałam sobie i teraz troszkę odpoczynku ![]() Wczoraj dostałam milutkiego smska od tż-ta jak miło, oby więcej takich smsów, w tygodniu ostatnio nie mamy czasu na rozmowy, dzwoniłam do niego przeważnie w środę po jego pracy do biura na stacjonarkę, ale my ostatnio w środy długo na treningu jesteśmy bo wracamy dopiero po 20, tż też późno kończył ostatnio pracę i nie dało rady aby porozmawiać, trzeba jak zwykle czekać do niedzieli. co do jazdy samochodem w ciąży to powiem Wam że ja niby zaszłam 3 sierpnia, a 21 wracałam do Pl autem 18 godzin i wszystko było ok, robiliśmy przerwy, nogi wyciągałam do góry na deske rozdzielczą Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-14 o 14:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

***** pomagaja
Na temat ureaplazmy dodam jeszcze ze ona atakuje kobiete ale lekarz twierdzi ze bobas jest chroniony przez pecherz plodowy i przy takiej ilosci jaka ja mialam mianowicie >10^4 nic mu nie grozi. Z internetem macie racje...juz wiecej tam nie szukam informacji bo tylko sie stresujemy jak cos przeczytamy a bardzo czesto jest to przerysowane i wyolbrzymione.

za ogarnięcie listy 
A sałatka sledziowa lisnera też nie? Dżizas, co za życie

bede juz jak wiekszosc z was

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)