|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
dobrze ze pojdziesz jutro do normalnego lekarza bo pewnie i tamten na USG g**** widział i cie nastraszył ja juz mam dość moich.. okazalo sie ze ten "cudowny" gin do którego chodzę PRYWATNIE miał ciekawą przygodę.... kobieta miała jakieś komplikacje przy porodzie i zeby on coś z tym zrobił to kazał sobie zaplacic 800 zl... mąż kobiety nie miał przywiózł nie całą kwotę a dziecko zmarło masakra! juz teraz to tyle dobrze ze chodzę ciągle na NFZ bo mam dość tych lekarzu tu jest jeszcze jedna kobietka lekarz co ponoć cały poród jest Tobą jak do niej sie chodzilo i wogole bardzo pomocna... no zobacze bo zaczynam sie bać... Cytat:
moja mała czasami cały dzień potrafi spać tylko rano troszkę i wieczorkiem przed spaniem i wlasnie ostatnio tylko tak bo na dniu to nie bardzo a jak juz to bardzo rzadko ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po za tym skad zalozmy moglas wiedziec o innych badaniach ktore powinno sie zrobic a ktorych Ci nie zlecil nie kazdy szpera po necie i w oogole.. No normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera jak czytam takie rzeczy!Mam nadzieje, ze jutro sie wszystkiego dowiesz i bedziesz spokojna! Takze trzymam mocno kciuki za wizytę i za to zeby sie nic zlego nie dzialo z dzieckiem. Beata_Batumi, ja nie mialam posiewu jeszcze. Wizyte mam w 38t.c. wiec moze dopiero wtedy kaze mi zrobic ten posiew i hbs. Poki co nie wiem, mam wyniki co robilam przedwczoraj i nie wiem czy czekac do tego 26 pazdziernika czy isc po prostu do internisty zeby zobaczyl jak tam mocz
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
jestem na chwile...
JAK TO ROBICIE ZE W JEDNYM POSCIE DAJECIE KILKA CYTATOW DO ODPOWIEDZI??????????????? ?????????????? ![]() to co pamietam :/ ehhh nie dobrze mi dzis, tabletki kazano mi wziasc mimo wymiotow bo zawsze cos tam zostanie niby, wciaz czuje wit c w sobie w gardle... to nei zgaga to tak jakbym miala plastrerek wit c na przelyku przymocowany... lekarz kazal czekac do jutra, pojutrze... mam nadzieje ze sie ustatkuje... moze to byc od lekow, witc i nietolerowania przez Grzesia lub smietany i takze nietolerancji... Boże jak ja bede miec dziecko nietolerujace posilkow jakis to sie chyba zalamie... tymbardziej ze tosiek nas rozpiescil i je wszystko poza seremzoltym, ktorego nawet powachac nie moze bo od razu ma ciagniecie... a cala reszta am am ![]() ANECKA to i dobrze zrobilas w razie potrzeby zakupisz drugi ale jak mowisz ze to na komode to starczy na spokojnie ![]() z kocykiem masz racje, ale wiem sama po sobie - nie ma to jak kocyk specjalnie dla bobasa... moj dzis wlokl kolderke z pieskami do spania popoludniowego sam i spiewal aaaaa miau miau miau hehe smieszne dzieciaki i w sumie wszystko uwielbia co jego i ze zweirzatkami! jak ma posciel gladka od mamo... to jej nie lubi i jest tylko rezerwowa...musi cos miec na niej widac taki gust...sama zaczelam sie zastanawiac nad tym kocykiem do wozka ale szkodami kasy bo mamy po Tosku tyle kolderek i kocykow ze starczy ehhh DZIEWCZYNY w sklepie chciano mi dzis wmowic ze nie ma szerszych folii do lozeczka jak 120-50, a sa 120-90 nawet!! ehhhhh nie cierpie jak ktos mi mowi ze nie ma na calym rynku branzowym!!! a wiem ze sa!!!!!!!! ehh Tosiu zdrowy na szczescie ! dostal tabletki uodparniajace na 20 dni - koszt 70 zl ;/ ale mam nadzieje ze mu pomoga ![]() POWODZENIA na badaniach ![]() MALLINKO jakmasz mozliwosc kupienie wyzszego ochranaicza bierz bez namyslu!! zawsze mozna na poczatku dac miedzy materac a szczebelki a po obnizeniu stopnia normalnie zamocowac! te nizsze po dluzszym czasie i praniach gdy maly zawija wciaz lapkami w nocy nie zdaja juz efektu na raczki np... bo one przechodza nad ochranaiczem i go sciagaja w dol a raczka laduje miedzy szczebelkami... jedyny plus to wciaz nawet te niskie chronia glowke ale starszaczki potrafia juz spokojnie sie bronic i obnizyc w razie w wiec najlepiej wyzszy kolderka... pierwszym razem kupilam najwieksza w ramach oszczednosci, po czasie gdy dotalam mniejsza widze ze jest lepsza dla dz. do lozeczka, ale na krocej starczy, choc do 2,5 lat spokojnie! no i nie trzeb amniejszej zwijac zawijac w lozeczku... maluch tez bynajmniej moj latwiej nakrywa sie mniejsza... ARTYSTKA ciesze sie oby tak dalej!! ![]() BATUMI rbota widze wre, ponaglasz mnie kobito i ja dzis musze poprac pieluchy heheEWA KLUCZE ma fajniutkie i tanie rzeczy - osobiscie polecam, nie sa one markowe ale super sie sprawdzaja tak jak i PINOKIO ![]() LUTIEN trzymaj sie kobitko... moze owocami nadrabiaj? mnie brzuch doskwiera a Grzes sie tak przwraca ze boli mnie miejscowo, poki wiec moge ide sie polozyc... papatki |
|
|
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
Sereniti- kawał skurczybyka z niego!!!!! To jakiś totalny porabaniec. Trzymam
za jutrzejszą wizytę i wierze że tym razem trafisz na odpowiedniego lekarza. Głowa do góry. Jesteśmy z Tobą
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia czytajac posty, jesli chcesz odpwoiedziec na wiecej niz jeden, klikasz sobie przy takim poscie znaczek ktory znajduje sie miedzy znaczkiem'cytuj' a 'odpowiedz'
to tzn wielocytat. i na koncu klikasz odpowiedz, i masz zalaczone wszytskie zaznaczone wczesniej posty
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam, i mam ujemny. |
|
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Sereniti wiem co czujesz. podobna akcje przeszłam i jutro mam ciąg dalszy na wizycie. Nic tylko powiesić za jajca
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wredna to była babka TŻ-a,a wy po prostu teraz macie spokój i oby na jak najdłużej, swoją drogą ciekawa jestem, jak sąsiadka sobie radzi z babką, że ona spokorniała? ![]() No i jak fajnie, że już dobrze się czujesz w mieszkaniu, chcesz upiększać itp aż się sama usmiecham ![]() sylwia01485 - ale miałaś sen ![]() Anecka - takie same butki ala EMU sa w Pepco po 30 zł, naprawdę fajne, podejdź, zobacz, może ci podpasują. Cytat:
Kootekk - ale Michałek pieknie waży superrrrrr gratuluję serdecznie i oby tak dalej ślicznie sie rozwijał.
|
||
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam od lekarza- po badaniu i ktg- ja jeszcze mam wytrzymac tydzien,10 dni wiec moze ktoras mnie wyprzedzi
|
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sereniti co za palant ![]() pościel mamo-tato też będę ją kupować, tylko, że z flanelki artystka - jak firanka zawiśnie na oknie to pochwal się, bo ja też chcę zmienić firankę w sypialni, ale jakoś nic mi w oko nie wpada ![]() za bezproblemowe dzisiejsze wizyty ale macie sny dobrze, że ja swoje pamiętam baaaardzo rzadko ![]() sanderinka - a może ta sytuacja to jakieś ploty straszne ![]() idę odgrzać sobie wczorajszą zupę
|
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak moja siostra byla mala, to akwa stalo zawsze na wysokiej szafce i nie ciagnelo ja do sciagania czegos z akwarium. Moje stoi na wysokiej komodzie i pewnie jak dziedz zacznie raczkowac, to kupie wieksze akwarium, bo bedziemy po przeprowadzce.Tu moje http://kotyperskie.eu/?page_id=230 Polazilam sobie po sklepach, bo szukam koszuli do szpitala ale kupilam fajny kubek do kawy i zakupki na dzisiejszy objad- lasagnie z dyni |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe kiedy ja bede miec ktg, kazda to ma? pelnia, no wlasnie ciekawe jak to jest z ta nietolerancja u dzieci, czy ma sie to z jedzenia maminego, czy np nie jadlam orzechow w ciazy a dziecko ich nie bedzie tolerowac? ![]() Dobrze, ze masz wszystko po pierwszym dziecku Zawsze to mniej wydatkow ![]() KarolinaB, za daleko mam do Pepco, ale dzieki De, ale super akwarium, zawsze mi sie takie marzylo
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obniżył się? i jak wrażenia po ktg-długo trwa to badanie?
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chcialm Cie spytac czy aplikujesz sobie tego wiesiołka jak położna radziła? czy mówiła jaki konkretnie to ma być preparat, jakiś specjalny czy taki do połykania? ja jem oeparol ale nie wiem czy aplikowany "odgórnie " to w ogóle działa na szyjkę, hmm
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą ja kocham wszelakie futra od zawsze. Tylko szkoda mi go, że nie dostał odrobaczenia na czas, że szczepionka też nie w tym momencie, że za wcześnie zabrany od mamy. Niepotrzebne mu to wszystko jest
|
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aleee fajneeeeeee i pewnie sporo roboty zeby umyć ??
|
||
|
|
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
Ishka - spóźnione ale szczere: gratulacje cudownego synka
|
|
|
|
#1940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Anecka, skorka fajna, mam podobna, tylko bardziej zolta.
Cytat:
Boje sie ze psychicznie mnie to na poczatku wykonczy.No ale na szczescie nie wszystkie dzieci takie sa.![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
teraz musi byc dziewczynka
Moja kolezanka rozmawiajac zdruga miała wyciagniety kalendarz i machinalnie wpisala pod data moj poród i zarysowała serduszkami a pozniej faktycznie tego dnia urodziła
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-14 o 14:22 |
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcale
Akwa urzadzilam 4 lata temu po przeprowadzce i tak stoi od tego czasu Raz w ytygodniu przetre szyby od wewnatrz,spuszcze 30 % wody, (wezem ogrodowym do wanny nalewam takze wezem, podlaczam zlaczke do kranu), dodaje nawoz i tyle opieki. Od czasu do czasu rybcie dostana mrozone robaczki. Swiatlo mam podlaczone do zegara i samo sie wlacza.Filtr to kubelek, czysci sie go raz na dwa miesiace.W szpitalu mialam ktg 3 razy na dzien. Teraz bede miala 2 x w tygodniu. |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
looooooooooo a ja myslalam .. no nic w kazdym razie ze roboty duzo wiecej ma ktoś na zbyciu mandarynke ?? ![]() ![]() :pro si: przynajmniej kawałeczek ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- a to KTG to robią po terminie czy co bo nie wiem
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
ja po wizycie... szyjka się skraca
lekarz się pyta czy mam skurcze, ja nic nie czułam mam przyjść za tydzień na kontrolę i zacząć brać cordafen 3 razy dziennie po jednej tabletce.... bierze któraś?
|
|
|
|
#1945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() brawo dla Michałka![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- chyba tak bo nic innego tam nie znalazłam. więc tylko trzeba chyba czekać.
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja dzis znowu mam skurcze. chwilowe i krotkie, ale sa ech.
a Ktg to sie chyba robi dosc czesto przed terminem porodu/ czy sie myle? |
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
ktg robi sie takze w przypadku takim jak moj- czyli, ze jeszcze za wczesnie na porod i jezeli ktg pokaze skurcze to szybko trzeba podac preparaty, ktore te skurcze powstrzymaja.
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zleży od lekarza. U mnie np można pojechać na izbę i powiedzieć, że brzuch boli, twardnieje to może i zrobią KTG. Ale tak kontrolnie przy wizycie nie badają. Dopiero po terminie.
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, ciezko Was nadrobić!
Moje L4 zaczęło się od fatalnego przeziębienia, ostatnio Pelnia doradziła co brać, ale to się tak długo wlecze. Brała z Was któraś syrop dla ciężarnych Prenalen? Dziś kupiłam bo się strasznie męczę z katarem i kaszlem ![]() De odpoczywaj, dobrze że w domu. Ishka gratulacje Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

, ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas
. Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień
. nie wiem jak do jutra wytrzymam
bo pewnie i tamten na USG g**** widział i cie nastraszył
miał ciekawą przygodę....
kobieta miała jakieś komplikacje przy porodzie i zeby on coś z tym zrobił to kazał sobie zaplacic 800 zl... mąż kobiety nie miał przywiózł nie całą kwotę a dziecko zmarło 

za jutrzejszą wizytę i wierze że tym razem trafisz na odpowiedniego lekarza. Głowa do góry. Jesteśmy z Tobą
?
to tzn wielocytat. 

co za palant 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm