Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 13:52   #2761
Xawmeli
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

itakasiu--dyplomowany..??
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:57   #2762
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

papi
tak z brocostam czyli moge uzywac lemona i aspirynke? ja tez sądze ze przez skore to raczej mala dawka do krwiobiegu dostanie a co dopiero do mleka. zdam relacje jak przetestuje wszystko, a ty co kupilas
anuszka, lilka
ja tez jestem ostra
Xaw
tak, kiedys tez mialam tylko kilka godzin i reszta zajec dla zarobku ale teraz tylko szkola ze wzgledu na rodzine. ale oczywiscie dorywczo robie rozne rzeczy, szczegolnie teraz na macierzynskim. jak dzieci podrosna to bede mogla pomyslec o zmianie. a ty co robisz?
Stary 2010-10-14, 13:57   #2763
FraniaPirania
Rozeznanie

dostalam becikowe
ale mam radoche
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:59   #2764
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
dostalam becikowe
ale mam radoche
stawiasz kawe
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
itakasiu--dyplomowany..??
mianowany, na dypl przerwalam staz. zaczne jak wroce.
Stary 2010-10-14, 14:00   #2765
papeteria
Zakorzenienie

wiolek za alergologa
niezawsze Adaś też wymachuje rękami i nogami non stop
dzidzia sugerujesz ze powinnam pic tą herbatke ?
entertete a jak tam buzia malego ? ja z kolei nie umiem nauczyc smoka ..wydałam na nie majątek bo myslałam ze moze mu kształtem nie pasują ale nie....chwycił tylko na chrzcie sama nie wiem jakim cudem i w szpitalu ale tam to juz z musu raczej jak sie zanosil plac zem
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
.... Wychodzi na to, że ona pobudkami zaspokaja swoją potrzebę bliskości, a nie głód!!!!
gdyby moj sie tak nie prezyl to bym sie wystraszyla ze budzi sie tak czesto wlasnie z tego powodu
caprica mówisz że się nie wysypiasz ?
misiulka mój w kuchni też przebywa w foteliku i pranie "razem" wieszamy ale tez nie zawsze ma ochote...za to w dzien lubi łóżeczko i karuzelę a w huśtawce tylko usypia
linka super rośnie
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

za to teraz ma straszne problemy z zasypianiem nie mam pojecia dlaczego. wcale nie moze zasnac. wierci sie kreci placze. nawet jak go na rece wezme zeby polulac to tak sie wierci ze malo go nie upuszcze. od wczoraj kazde zasypianie (wieczorne, nocne po jedzeniu i dzis pierwsza dzrzemka) jest z suszarka tylko przy niej sie uspokaja. za duzo wrazen? no ale w nocy wrazen nie mial bo tylko zmiana pieluchy i jedzonko. nigdy do niego nie gadam w nocy i jest karmiony w ciszy przy lampce nocnej. nie wiem o co chodzi z tym spaniem jego. moze problemy z pierdkami wrocily? bo czasem takie mam wrazenie. wogole to zauwazylam ze jak sie konczy buteleczka boboticu to wtedy sa problemy
chyba faktycznie przez pierdki
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Co do usypiania dziecka- moja Iga wieczorem zasypia samiuteńka, po kąpieli i karmieniu odkładam ją do łóżeczka i gada nieraz sobie godzinę po ciemku, potem śpi.
mój tylko przy cycu lub w huśtawce nigdy
(poza szpitalem) nie zasnał sam na łóżku czy w łóżeczku

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:02   #2766
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
stawiasz kawe

mianowany, na dypl przerwalam staz. zaczne jak wroce.
aaaha rozumiem......
aaa ja.......chcac zarabiac krocie przenioslam sie ze szkoly do...banku ii od rana siedze tak--popoludniami w prywatnej szkole...
Stary 2010-10-14, 14:02   #2767
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

hd--fajny filmik jak bedziesz miala chwilke.......czyszczenie pieluszek miedzy innymi jest i inne takie tam........
http://www.youtube.com/user/xxxjoelp...10/cenErxNvwIs
nie moge otworzyc

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:05   #2768
Xawmeli
Rozeznanie

mamusie--masowalyscie oczko dzidziom swym--gdzie kanalik byl zamnkiety,zatkany....profesor dzis stwierdzil, ze nadiś za mala na zabieg--mam masowac...
jak to robilyscie??

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
nie moge otworzyc
hm...mi sie otworzylo przed chwilka.......
Stary 2010-10-14, 14:06   #2769
itakasia
Zakorzenienie

Xaw
ja tez wczesniej spedzalam popoludnia w prywatnej ale musialam zrezygnowac bo czulam ze za malo jestem w domu. i super ze mozesz tak pogodzic przyjemne z pozytecznym
Stary 2010-10-14, 14:10   #2770
glooria
Raczkowanie

Cytat:
mamusie--masowalyscie oczko dzidziom swym--gdzie kanalik byl zamnkiety,zatkany....profesor dzis stwierdzil, ze nadiś za mala na zabieg--mam masowac...
jak to robilyscie??

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

hm...mi sie otworzylo przed chwilka.......
ja masowałam bo w uk po roczku robi się przetykanie kanału łzowego i przeszlo od tygodnia nie ropieje oczko i nie ma tej wyzieliny białej więc masuj napewno pomoże trzymam kciuki
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:12   #2771
vette
Zadomowienie

aaaa wlasnie

Czy wszystkie dzieciaki juz placza z lzami?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:20   #2772
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Xaw
ja tez wczesniej spedzalam popoludnia w prywatnej ale musialam zrezygnowac bo czulam ze za malo jestem w domu. i super ze mozesz tak pogodzic przyjemne z pozytecznym
hmm...teraz to sie zmieni....... i to konkretnie--musze ze szkoly zrezygnowac chyba.. jak to powiedzialas--za malo bede w domu

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
aaaa wlasnie

moje dziecko wogole nie placze

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
ja masowałam bo w uk po roczku robi się przetykanie kanału łzowego i przeszlo od tygodnia nie ropieje oczko i nie ma tej wyzieliny białej więc masuj napewno pomoże trzymam kciuki
jak dobra kobieto...
Stary 2010-10-14, 14:20   #2773
jaszczka
Zadomowienie

Cześć!
Wszystkiego najlepszego Paniom Nauczycielkom!!

Glooria - cudowna kruszynka!! kolaż super, a bodziak z "tata na prezydenta" po prostu wygrał!!

co do spania czy noszenia to ja uważam, że każdy robi jak uważa i nikomu nic do tego, o!

malutek sobie śpimka, a za niedługo idziemy na wizytę do pielęgniarki środowiskowej na ważenie, mierzenie i ogólne oględziny z okazji 3 miesięcy dzwoniła ostatnio do mnie żeby się umówić i idziemy dziś na 2.45

ps. goście sobie pojechali więc będę miała więcej wolnego wreszcie!
Stary 2010-10-14, 14:23   #2774
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Cześć!
Wszystkiego najlepszego Paniom Nauczycielkom!!

Glooria - cudowna kruszynka!! kolaż super, a bodziak z "tata na prezydenta" po prostu wygrał!!

co do spania czy noszenia to ja uważam, że każdy robi jak uważa i nikomu nic do tego, o!

malutek sobie śpimka, a za niedługo idziemy na wizytę do pielęgniarki środowiskowej na ważenie, mierzenie i ogólne oględziny z okazji 3 miesięcy dzwoniła ostatnio do mnie żeby się umówić i idziemy dziś na 2.45

ps. goście sobie pojechali więc będę miała więcej wolnego wreszcie!
3 mce!ale czas leci, a pamietam jak go mialas pod koszulka wlozonego
Stary 2010-10-14, 14:36   #2775
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
jak to robilyscie??
tak
w 1 tygodniu zycia małym miał ropijące oczka. Masowałam - pomogło
Masowałam przestrzeń między kącikiem oka a noskiem.
Bardzo pomogło. Za pierwszym razem aż wypłynęła ropka...

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
aaaa wlasnie

mój tak ale musi sie porządnie rozpłakać

Stary 2010-10-14, 14:37   #2776
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.
Ale długo musiałam Was nadrabiać... ufff..
Wczoraj odwiedziła nas chrzestna Jagódki a dziś pospałyśmy do 10:30 i stąd te zaległości.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
aaaaaaaa ale jestem cienias nie umiem Mai odlozyc do lozeczka, walcze ze soba juz z pol godziny i po prostu nie moge jej tam wlozyc, bo czuje sie jak oszustka, ktora najpierw dziecko ululala na rekach a pozniej chce oszukac, odstawic sama biedna porzucic nie rozumiem tego lozczko stoi stykajac sie bokiem z moja czescia lozka a ja nie potrafie nie spac z nia, wiem, ze robie nam krzywde spiac razem, ale jeszcze nie dzis nie umiem spac bez niej
Ja też nie umiem odłożyć Małej do łóżeczka.
Uwielbiam spać z Nią kiedy na mnie dmucha tym swoim małym noseczkiem i stykamy się policzkami, albo gdy śpi na moim brzuchu i jest taka wtulona. Czasem się budzę i patrzę na ten mój Mały Wielki Cud i wiem wtedy, że Jagoda jest najlepszym co mi się w życiu przytrafiło.

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Kochana. Ja mam to samo. Wcale nie uwazam, ze robie zle. Dla mnie to jest cos wspanialego spac z moja coreczka i mezusiem. Tz sie smieje, ze lozeczko zagraca nam sypialnie i jest niepotrzebne.
Mysle, ze musze jeszcze dojrzec do decyzji o odstawieniu malej do jej wyrka. Wcale nie jestes cienias, uwazam, ze jestesmy strasznie zwiazane emocjonalnie z naszymi dzidziusiami.
Uważam tak samo.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
hehehe:ha haha: nie spie z dzieckiem , bo ladnie pachnie

Wczoraj jak probowalam Maje ululac w lozeczku to dostala takiej histerii jakby miala kolke, ktorej nie miala juz baaardzo dluuugo i tez miedzy innymi jak udalo mi sie ja uspokoic to nie mialam serca jej odkladac do lozeczka a w ogole to przespala mi 6h!

Karolcia a ja z biala karta sie absolutnie nie zgodze, od poczatku juz dzieci wiedza co lubia przyklad ze smoczkiem, kazzdy lubi inny a nie ten, ktory pierwszy podasz, albo z ruchliwoscia, ktorej nie da sie nauczyc, moja Maja jak nie spi ciagle sie rusza, nie ma tak, ze nie macha rekami lub nozkami a kolezanki synek(7dni starszy) rece wdzluz i sie nie rusza!
Z tego, że dziecko ładnie pachnie i dlatego z nim śpię też się uśmiałam..
I też się nie zgadzam, że dziecko to czysta kartka. Owszem możemy je kształtować i zmieniać różnymi sposobami ale dziecko przychodząc na świat ma ze sobą pewien "ładunek". Nie wiemy konkretnie jaki. Wielu pedagogów i psychologów się nad tym zastanawiało. Napisali wiele książek, stworzyli wiele koncepcji ale żaden nie odkrył co na pewno jest w tym "ładunku". Mówię tutaj między innymi o sporze dotyczącym tego czy dziecko rodzi się z temperamentem czy też go nabywa.

Cytat:

Cycki mi drętwieją
Płynie mleko płynie po polskiej dolinie... Ja tak sobie zawsze śpiewam jak czuję przypływ.

Cytat:
Z
A co do drugiej- dopiero mi uświadomiłaś, że dziś Dzień Nauczyciela, a więc jeśli się nie mylę również i Twój? Najlepszego .
I mój też
No ale ja niestety nie jestem czynna zawodowo a bardzo żałuję...
Ale może kiedyś spełni się moje marzenie...

Cytat:
aaaa wlasnie

Nie. Jagoda nie płacze łzami. Czasem Jej się robi mokre oko ale łez nie było. Nie ma też ropy w oczach. No czasem po nocy małego "śpioszka" w kąciku ale żeby Jej ropiało to niee.
Stary 2010-10-14, 14:42   #2777
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
stawiasz kawe

.
proszeeee
Stary 2010-10-14, 14:47   #2778
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

edit: nie mozna przeoczyc tego momentu, w ktorym dziecko ziewa drugi raz
U nas to sie sprawdza. To dla mnie sygnal,ze ma juz dosc aktywnosci i chce odpoczac.
Nie wolno dopuscic do wielkiej histerii z przemeczenia.
u nas tez tylko ja czekam na 3 ziew...gdy byłam w szkole Tz to przeoczył i była histeria o czym nie omieszkał mnie poinformować smsem
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Papi.. Twoja dyskrecja mnie rozbroiła
Co do Boboticu to i ja podawałam po 15 kropelek do każdego jedzenia.
My dalej jedziem na SabSimplex - to samo dawkowanie bo i skład ten sam.

Mojemu tżtowi wyskakuje/przeskakuje biodro też by nie mógł rodzić sn
wiem to było nietaktowne...przepraszam
czy powinnam ciebie zapytać o to samo ?
A czemu masz sab simplex jak ten wychodzi ponoc drozej
Cytat:
A moja chrzestna ma na imię Asia

zbieżność przypadkowa
scoobs no właśnie taki przyklad mialam na myśli

Stary 2010-10-14, 14:48   #2779
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
aaaa wlasnie

tak, jak placze tak na prawde, bo czasami placze tak na niby, to obsewruje czy reaguje, a jak nie reaguje to wtedy sie rozplacze ze poleca lzy, terrorysta maly

przenioslam lozeczko malego do salonu i to byl zly pomysl, bo maly nawalil kupsko, przebralam go i mam wrazenie ze siedze obok niej, taki smrodek
Stary 2010-10-14, 14:49   #2780
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa wlasnie

nie wiem jak inne ale moj gdzies tak od 6 tyg (ur w 42tc)

Stary 2010-10-14, 14:58   #2781
scoobs
Rozeznanie

Itakasia, dziekuje za odp odnosnie trasnu, tez mam mollers, ale musi byc jakis inny.
Frania, to poszalejesz, ja z pierwszym dzieckiem zlozylam o becikowe i nie dostalam, teraz nawet nie probowalam. A z wlosami, to pewnie masz racje, ze powinny odrosnac, ale moje rosna strasznie powoli, nie wiem, czy byly gumiaste od rozjasniania, ale byly takie nie fajne. Zreszta nawet nie udalo mi sie dojsc do blondu, tylko wyszedl rudy i sie poddalam... Fryzkiem sie nie ma co chwalic, ale postaram sie wrzucic z jednej strony, gdzie nawet przejdzie. Ale to jak zaladuja mi sie zjdecia na kompa.
Poszlam do lekarza i okazalo sie, ze Alex ma mala infekcje w gardle, dlatego biedny sie tak meczy, i nas przy okazji.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:04   #2782
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Itakasia, dziekuje za odp odnosnie trasnu, tez mam mollers, ale musi byc jakis inny.
Frania, to poszalejesz, ja z pierwszym dzieckiem zlozylam o becikowe i nie dostalam, teraz nawet nie probowalam. A z wlosami, to pewnie masz racje, ze powinny odrosnac, ale moje rosna strasznie powoli, nie wiem, czy byly gumiaste od rozjasniania, ale byly takie nie fajne. Zreszta nawet nie udalo mi sie dojsc do blondu, tylko wyszedl rudy i sie poddalam... Fryzkiem sie nie ma co chwalic, ale postaram sie wrzucic z jednej strony, gdzie nawet przejdzie. Ale to jak zaladuja mi sie zjdecia na kompa.
Poszlam do lekarza i okazalo sie, ze Alex ma mala infekcje w gardle, dlatego biedny sie tak meczy, i nas przy okazji.
Ale teraz jest takie becikowe, które dostaje KAŻDY. Ustawa Ci to gwarantuje.
Stary 2010-10-14, 15:06   #2783
scoobs
Rozeznanie

Oj, tak Lazurku, ale ja mieszkam w UK, i tu jest inaczej
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:07   #2784
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
..a tż na podłodze, bo mamy łożko akurat na 2 osoby (małe mieszkanko) i było mi go strasznie szkoda, ale z nami się nie wysypiał, bo się wciskał w ścianę..
EE .. to moj M. nie ma tak zle jak spi na kanapie

Cytat:
Wychodzi na to, że ona pobudkami zaspokaja swoją potrzebę bliskości, a nie głód!!!!
Tak tez wlasnie moze byc. Po 3 miesiacu wiekszosc dzieci nie potrzebuje juz nocnego posilku.

[QUOTE=scoobs;22661458]

Dziwczyny, ktoras pisala, ze dajecie dziecku tran norweski. Czy on jest specjalny dla takich maluszkow? Ja mam tran norweski, ale tam jest dozowanie podane dopiero od trzech lat, czy dajecie po prostu mniej, czy to cos innego. Jakbyscie mogly mi powiedziec, to bym byla wdzieczna, bo mamusia bedzie do mnie leciala, to by mi przywiozla.
[QUOTE]
Ja podaje tran norweski bo ja z Norwegii dawka dla niemowlakow to 2,5 ml ,napisane jest na opakowaniu.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
itakaska - bo dla mnie spanie z dzieckiem to nie wygoda, każde z nas ma swoje łóżko i śpi w swoim, a karmienie piersia było dla mnie nie wygodne, nie dawało mi bliskości, mam wrażenie, jak by było to dla mnie....przymusem...
Nie boisz sie wychowasz swoja coreczke na taka ktora w ogole nie bedzie chciala sie przytulac ? Ja np. bylam taka "przylepka" i uwielbialam sie przytulac ,szczegolenie do taty ,a mama np. w ogole mnie nie przytulala. Dzis uwazam to za blad z jej strony.

Cytat:
Przyszla mi chusta i karuzela fp. Nie wiem za co sie brac
Jak ja lubilam skladac montowac bujaczki i karuzele malego Jaka karuzele kupilas?

Cytat:
aaaa wlasnie

tak ,ostatnio mial takie lzy przy szczepieniu

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
I też się nie zgadzam, że dziecko to czysta kartka. Owszem możemy je kształtować i zmieniać różnymi sposobami ale dziecko przychodząc na świat ma ze sobą pewien "ładunek". Nie wiemy konkretnie jaki. Wielu pedagogów i psychologów się nad tym zastanawiało. Napisali wiele książek, stworzyli wiele koncepcji ale żaden nie odkrył co na pewno jest w tym "ładunku". Mówię tutaj między innymi o sporze dotyczącym tego czy dziecko rodzi się z temperamentem czy też go nabywa.
Uwazam tak samo!

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:16   #2785
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Oj, tak Lazurku, ale ja mieszkam w UK, i tu jest inaczej
A to sorry, coś mnie zaćmiło

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Jak ja lubilam skladac montowac bujaczki i karuzele malego Jaka karuzele kupilas?

Uwazam tak samo!
Ja też lubię montować takie rzeczy. Wczoraj jak przyszedł bujaczek to się nawet z bratem o to pokłóciłam, bo on mi chciał pomóc a ja chciałam sama...

Jednak na coś czasami się te moje studia przydają.. Mogę się pomądrzyć
Stary 2010-10-14, 15:17   #2786
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
aaaa wlasnie

Tak płacze

Lazurka - to że ładnie pachnie usłyszałam w programie u SUPER NIANI

ITAKASKA - moje nauczycielki anielskiego były różne od lalek barbi po starsze panie, ale żadne niczego mnie nie nauczyły a szkoda...teraz myślę, że traktowały szkole jak miejsce przejściowe, i nie miały powołania...niestety

żabka
- przykład z dziś, przyjechali moi rodzice i tata wziął mała na ręce i chwile ponosił to się złościła bo miała ograniczone pole ruchu jak ja odłożył to się uspokoiła...co do przytulania, przytula się do nas czasami, ale nie przepada za tym...ja lubię się przytulać i mowie jak chcem być przytulona, nie boję się, że może być niezbyt wylewna, mi na dobre nie wychodziło to, że byłam uczuciowa...na czułe gesty będę okazywać jak będzie je bardziej rozumiała.

A słyszałyście o takim eksperymencie: bliźniaki rozdzielono i wychowywano w 2 różnych rodzinach, niby ta sama matka, ojciec, a jedno założyło rodzinę, miało pracę itd. a drugie było przestępcą, uważam, że środowisko i sposób wychowania ma wpływ na to kim kiedyś będą nasze dzieci.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:24
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:18   #2787
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
zapraszam na chwilę wspomnień
http://www.youtube.com/watch?v=KwQaj...layer_embedded#!
aż łezka się w oku kręci...pięknie mała przeciąga się jak Adaś mój ....przy tym tak słodko marszczy czółko i wykrzywia buzie uwielbiam to !!!
anuszka no i gratulacje z powodu reaktywacji czy tam relaktacji
itakasia myśle ze mozesz a ja obkupiłam się w szampony i odżywkę, kilka mydełek i maseczkę i czyścik do twarzy
scoobs współczuję z powodu infekcji...

Stary 2010-10-14, 15:19   #2788
hd2005
Zakorzenienie

Między kuchnia a salonem na TVN TERAZ
Będzie o pieluszkach wielorazowych

Stary 2010-10-14, 15:25   #2789
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
... nie ma problemu z obcymi osobami, nie chcę chować go na dzikusa co się boi obcych a niestety jak dziecko jest non stop z ojcem i matką to się przyzwyczaja i na inne osoby reaguje płaczem, niepokojem. Owszem tęskni mi się ale nie jestem jakoś chorobliwie przejęta, przecież ma dobrą opiekę, nie wypisuję smsów bo też chcę dać do zrozumienia tym osobom które się nim zajmują, że im ufam
no właśnie mój to taki dzikusek jak gdzieś idziemy lub ktoś do nas przychodzi to jestem cała zestresowana bo wiem co się będzie działo....jak to zmienić ???

Stary 2010-10-14, 15:27   #2790
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Między kuchnia a salonem na TVN TERAZ
Będzie o pieluszkach wielorazowych
Oglądam a chciałabyś używać?? Co myślicie o eko mamie??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości