|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
na początku też tak chciałam zrobić, ale teraz myślę, że duża butelka na początek nie jest potrzebna
maluszek dopiero w 4 miesiącu je ok 150 ml(x6), ale oczywiście może być +- więcej...może niech się wypowie jakaś mamusia? idę się zdrzemnąć, bo mnie zgina, wstałam dzisiaj o 6.00... a co to będzie po porodzie??
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-14 o 12:16 |
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę nad takim np http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...255109484.html |
|
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=sylfiaaa;22648738]cześć dziewczynki
![]() Co do wózków mnie się podobaja Tako; widziałam na żywo, koleżanka ma Warrior i poleca , mnie się podoba jeszcze Jumper, mam dylemat który z tych dwóch i oczywiście kolorek ![]() http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...253671233.html http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...256898505.html podobają mi się oba te wózki a z tako warior kolor szaro-zółty (ale ja patrze pod kątem mojego synusia, a widze, że Ty będziesz miała córe ), tako jumper zielono- czarny widziałam na żywo- tzn dziewczyna prowadziłą taki, całkiem fajny! porównywałam wymiary gondoli tako jumper i x-landera xa i są takie same!co do rożków to w przypadku dzieci moich sióstr bardzo sprawdzone, na początku większość osób boi się brać na ręce takie maleństwo, nawet matka z ojcem i ten rożek to jest taki rodzaj usztywnienia i ponadto cieplutki więc będzie grzał naszego kurczaczka ja napewno kupie![]() jessy w samym Zakopcu byłaś!z Tż i jego znajomymi mamy zamiar jechać za tydzień!bardzo bym chciała odpocząć, ale nie widzi mi sie wyjazd z nieznajomymi ludźmi tym bardziej, że ja wymagam specjalnego traktowania jedynie wolne spacery,a nie ganianie po górach! imprezy też raczej nie wchodzą w grę, potzrebuje się wyciszyć!a ja ciemna linię na brzuchu mam, to zależy od hormonów! Marika o tym pisała! vilya o jaka dobra wiadomość, ja uwielbiam spać na plecach, teraz poprostu to dla mnie najwygodniejsza pozycja, a do tego wtedy mały najbardziej kopie i mąż się cieszy! ostatnio fajnie miałam, bo jak się położyłam na boku przytulając do męża -on lezał tyłem do mnie- to mały tak kopał, że mąż na plecach czuł! bardzo się cieszy jak mały kopie!mysiopez- nie martw sie koleżanką. faktycznie w szpitalu przy innych dziewczynach nie czuje się tego bólu po stracie dziecka, dopiero to dochodzi do kobiety jak zostaje w domu sama, ale to zależy od człowieka! ja przepłakałam wiele dni i nocy i nadal w głowie mi cos zostało! to zależy od kolezanki czy będzie wolała wyjść do ludzi czy uporać sie z tym sama! mnie pocieszanie w stylu zobaczysz będzie dobrze nie pomagało, łatwo mówić, a dziura w sercu zostaje, więc spróbuj ją wyczuć, może akurat ona będzie potrzebowała Twojego towarzystwa, moze Twoja ciąża zmotywuje ją do starania się o dziecko! oj dziewczyny wczoraj byłam z koleżankami na plackach ziemniaczanych po węgiersku, a póżniej w teatrze, wieczorem strasznie żołądek zaczoł mnie boleć, później przyszły mdłości i wymioty!dziś też troszke mnie mdli! nie wiem czy to po tych plackach czy raczej po napoju jabłkowo- mietowym...ehhh
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko te 17,50 jest za jedną czy za dwie książki??Muron wielkie dzięki jeszcze raz za ten komis a jak się super prowadzi (kolor grafitowy nie czarny) aha, no i na ten model właśnie polowałam
|
|
|
|
|
#3845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
ale co zrobic poki co nie chce jeszcze spac w staniku.
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja odczytałam że za 2 książki , choć tez się zastanawiałam, ale stwierdziłam, że jednak w aukcji jest mowa o 2 książkach
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=WEuVyZx9ttc
to moje usg z 20 tyg ![]() planuje iść po 30 tygodniu bo fajnie jest zobaczyć bobaska Pozdrawiam |
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w tym zestawie sa 4 butelki
|
|
|
|
|
#3849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę było super. Polecam choćby dla tych spacerów - a jak boisz się imprez to zawsze możesz wymigać się wieczorem zmęczeniem i uciec do pokoju spać, oni niech balują i myślę że nikt sobie nic złego nie pomyśli ![]() Mi pozostały 103 dni do porodu - za szybko ten czas leci
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czy nie wiesz przypadkiem orientacyjnej ceny??
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Raczkowanie
|
Jessy i inne dziewczyny nie martwcie się ciśnieniem, a już na pewno nie na Gubałówce, to nie zaszkodzi dziecku
ja leciałam 7 dni temu samolotem i też miałam przed lotem stracha, ale lekarz powiedział że jak się dobrze czuję, dobre wyniki to nie ma przeciwwskazań Jessy pozazdrościć "wakacji"' dobrze że to niedaleko ode mnie i chyba się wybiorę jak wrócę do Krakowa ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- oglądałyście dzisiaj "dzień dobry tvn" było o eko pieluszkach ale nigdzie nie mogę znaleźć, wiecie coś na ich temat?
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam, ale nie doczekałam tego tematu
![]() ale gdzieś widziałam na allegro eko-pieluszki, może to te same?? |
|
|
|
#3856 |
|
Rozeznanie
|
a czym się różnią od innych pieluszek?
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą zajrzyj na strone w sprzedane i tam chyba jest to łóżeczko, za 242zł poszło 21.08.2010 www.babybox.com.pl Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-10-14 o 13:35 |
|
|
|
|
#3858 |
|
BAN stały
|
Co do śpiworków i rożków to się zgadzam z muron - rożek to tylko na pierwsze dni w ramach pomocy przy łatwiejszym trzymaniu maluszka. Poza tym powiniem miec więcej swobody
Ja dziś kupiłam przesliczny bawełniany śpiworek zielono-niebieski 0-6mies.(zdjecie wkleję później) ![]() Justine no problem jest z tymi koszulkami do spania, bo ja nienawidzę mieć brudnych rzeczy (nawet po domu musze mieć w miarę ładne, w dobrym stanie dresy...) więc co drugi dzien koszulkę zmieniam najgorzej jak się rano budzę, zimno jak cholera a tu jeszcze mokra koszula Te orzechy to może tez wypróbuję - drogie nie są, więc nie zaszkodzi W życiu o nich nie słyszałam.Co do kalkulatorów, ja już nic nie liczę. Obrałam sobie termin jaki wyszedł z USG w 9. tyg. i jego się trzymam (bo miałam zbyt nieregularne miesiączki), choc gin wpisał mi termin wliczony z OM (po prostu dał długość cyklów taką jaka była w miarę często) który jest 5 dni późniejszy. Po co dokładnie obliczać, jak i tak się okazuje na koniec że nic nie dzieje się idealnie w terminie Ja i tak czuję że urodzę troszkę wcześniej
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra ja lecę się ubierać i zmywam się na autobusik i na łowy
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:43 |
|
|
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja ciemna kreske mialam w obu ciazach, to samo z siara, teraz poki co, ani jednego ani drugiego, za to wlosy na brzuchu i owszem , wydepilowalam wiec, bo czulam sie no..niezrecznie .Co do butelek, ja kupilam zestaw, 4 sztuki, dwie male i dwie duze, przydadza sie chocby na herbatki jakies, moje obie dziewczynki cycowe byly, a butelki i tak sie przydawaly, bo odciagalam mleko, i bralam na droge, czesto tez odciagniete w butelce i lodowce trzymalam jeden dzien np:, a druga sluzyla na koperek np: jak bole brzuszka byly. Jak chodzi o spanie, ja sie ebde upierac, ze zadna koldra i poduszka nie zastapi rogala, podsuzka sie wysuwa, a taki rogal jak ulozysz tal lezy .A, o pieluszkach eko Marika pisala swego czasu, jak sama nazwa mowi, to pieluszki wielorazowe sa , ale nie przemakalne jak pampers, ja pewno sie skusze i kilka kupie .Moje malenstwo tez dzis TZ skopalo, cieszyl sie, i ekstra do brzucha przytulal |
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
nio te pieluszki mają plusy i minusy....jak wszystko....plusy podobno lepsze dla dziecka, środowisko i cena, raz kupujesz i koniec
a minusy....pranie ich, ale szczerze to tak jak mówili w tv i tak przy maleństwu cały czas jest pranie!!!!! szukałam na allegro i nie znalazłam
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
nie gniewajcie się że poruszyłam temat, który był, ale miesiąc mnie nie było i nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zreszta nie mamy miejsca w łózku zeby jeszcze rogal z nami spał
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Rozeznanie
|
a to już wiem, jakie to pieluszki. Zmyliła mnie nazwa po prostu
.Ja jednak pozostanę przy pampkach wygodniejsze. Nie wyobrażam sobie ciągle prać pieluch, bo przy dziecku jest tyle roboty, że nie będę marnowała czasu na pranie, rozwieszanie i suszenie...![]() Co do rożka, to my kupimy, nie jest to jakiś wielki wydatek, a często i tak jest w zestawie pościelą. A śpiworki mamy 3, więc jak nie będzie chciał spać w rożku, to będzie spał w śpiworku. Wiola, spoko, nic się nie stało ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-14 o 14:01 |
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Jeżęli ktoś ma Klub dla Ciebie w mieście to warto tam kupić książkę "Język niemowlaka" - 12,90zł a w zestawie z "Językiem dwulatka" - 19,80zł
|
|
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam na allegro
ale z tego co czytam to kurcze kupa zachodu, może się dojdzie do wprawy, ale cena też nie mała, ale moze warto? co Wy na to? please!!!!
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3868 |
|
BAN stały
|
Ja ściągnęłam sobie "Język niemowląt" już jakiś miesiąc temu i jakoś się zabrać za to nie mogę...
Co do pieluch ekologicznych, to u nas nie sprawdziłoby się po pierwsze ze względu na to, ze mieszkamy na piętrze, pralnia na dole, nie zastawię małej samej, a TŻ do 15:00 pracuje, a potem 4 razy w tygodniu ma uczelnię. Nie starczyłoby nam czasu Poza tym pewnie bardzo często - parę razy w tygodniu - będę u mamy i nie wyobrażam sobie tego wożenia brudnych pieluch Poza tym nie stać nas na kolejny duży jednorazowy wydatek, który nie wiadomo czy by się sprawdził.Ale jak ktoś uważa że stać go na taki wydatek i wysiłek, to super bo podobno są rewelacyjne dla dzieci
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-14 o 14:17 |
|
|
|
#3869 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z ostatanich notatek co sie u nas dzieje, waga nadal 7 kg na plusie, libido skoczyło, czasami mnie jeszcze na spanie złamie w ciągu południa, nogi mi mniej puchną, jem chyba troche mniej, szybciej się zapycham, szybciej łapie infekcje, mineły mi depresje i histerie o pierdółke ( tfu tfu ) no i mam katar "ciążowy" nadal ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=make_up_istka;22663 449]Co do śpiworków i rożków to się zgadzam z muron - rożek to tylko na pierwsze dni w ramach pomocy przy łatwiejszym trzymaniu maluszka. Poza tym powiniem miec więcej swobody Ja dziś kupiłam przesliczny bawełniany śpiworek zielono-niebieski 0-6mies.(zdjecie wkleję później) ![]() jak dla mnie rożek wogóle odpada, śpiworek wiekszy i bedzie ok ![]() ![]() ps. natalka tez czuje że wczesniej mi mlody wyskoczy ![]() lece po małą, ale gonitwa dzisiaj |
||||
|
|
|
#3870 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

maluszek dopiero w 4 miesiącu je ok 150 ml(x6), ale oczywiście może być +- więcej...

ale co zrobic poki co nie chce jeszcze spac w staniku.

, wydepilowalam wiec, bo czulam sie no..niezrecznie